Versi anyar FreeNAS 11.3 saiki, ngerti pangowahan sing paling penting

dashboard-1

FreeNAS 11.3 lagi wae dirilis, yaiku sistem operasi gratis, open source (lisensi BSD) adhedhasar FreeBSD nyedhiyakake layanan panyimpenan jaringan NAS, sistem iki ngidini nggawe komputer pribadi dadi media panyimpenan sing bisa diakses saka jaringan, contone, kanggo panyimpenan massal informasi, musik, backup, lsp.

FreeNAS yaiku digawe kanggo nyederhanakake administrasi lan pangopènan server file, uga amarga server saiki ora duwe skalabilitas, reliabilitas, kasedhiyan lan kinerja. FreeNAS gampang digunakake, nyedhiyakake data heterogen, lan ngidini organisasi ngotomatisasi lan nyederhanakake pangopènan data.

FreeNAS fitur dhukungan ZFS terintegrasi lan kemampuan ngatur liwat antarmuka web sing digawe nggunakake framework Python Django. Kejaba iku protokol sing beda bisa digunakake kanggo ngatur akses panyimpenan, RAID piranti lunak (0,1,5) bisa digunakake kanggo nambah reliabilitas panyimpenan lan dhukungan LDAP / Active Directory dileksanakake kanggo otorisasi pelanggan.

Antarane ciri utamane yaiku:

  • Instalasi gampang.
  • Administrasi jarak jauh sing gampang, liwat kaca web sing bisa diakses saka komputer jaringan nganggo browser.
  • Sampeyan ora prelu monitor utawa keyboard sing disambungake kanggo operasi.
  • Bisa diinstal ing hard disk, USB Key, utawa kertu CompactFlash.
  • RAID Hardware lan Piranti Lunak

Fitur anyar utama FreeNAS 11.3

Ing versi anyar FreeNAS 11.3 mesin data replikasi ing ZFS diowahi, karo apa kinerja replikasi mundhak 8 kali. Lan uga nambahake tuntunan kanggo ngatur kolam ZFS sing gedhe nutupi cakram sing akeh. Antarmuka sing diusulake ngidini sampeyan ngotomatisasi kloning desain VDEV ing kabeh unit.

Ing nambah dhukungan kanggo resume otomatis sesi transfer data sing terganggu, pelaksanaan tugas paralel lan replikasi lokal. Kajaba iku, ACL Manager ditambahake kanthi antarmuka adhedhasar web kanggo ngonfigurasi lan ngatur dhaptar kontrol akses ing bagean SMB.

Kanggo partisi SMB anyar, Modul Salin Bayangan SMB diaktifake kanthi standar, sing nggawe cadangan nggunakake sistem snapshot ZFS. Salinan file sing digawe bisa dideleng ing tab "Versi Sadurunge" ing pangatur file.

Antarmuka ngawasi wis dirancang maneh, sing nyedhiyakake klompok tandha miturut jinis, dudu nganggo alfabet, bebarengan karo kemampuan kanggo nyetel ambang kanggo nggawe tandha lan uga ngetrapake jinis tandha kritis terus-terusan sing tetep aktif nganti ditutup kanthi manual. Kanggo ngeculake driver kanthi rutin, kerangka tandha anyar digunakake.

Uga REST API anyar diluncurake sing ndhukung Websocket lan nggunakake kontroler umum kanthi antarmuka adhedhasar web. API bisa digunakake kanggo ngatur FreeNAS saka skrip lan integrasi karo platform eksternal. API sing ditambahake kanggo nyimpen lan audit file konfigurasi.

Pangowahan liyane sing misuwur:

  • Ditambahake dhukungan kanggo nggunakake kuota kanggo SMB sing ditetepake ing Direktori Aktif.
  • Repositori plugin komunitas kanthi plugin sing disiapake dening perwakilan komunitas lan ora resmi didhukung dening iXsystems.
  • Wisaya Wisaya sing ditambahake, nyederhanakake nggawe target iSCSI sing anyar.
  • Antarmuka Dashboard wis ditulis ulang, saiki nawakake laporan ringkesan status sistem saiki, kegiatan jaringan, beban CPU, lan konsumsi memori.
  • Sampeyan bisa nggunakake penerjemah alamat kanggo mbukak plug-in, tanpa prelu nemtokake saben plug-in alamat IP dhewe.
  • Optimisasi kinerja ZFS kanggo macem-macem jinis beban.
  • Wisaya konfigurasi sing disederhanakake kanggo SMB, konfigurasi jaringan, lan replikasi.
  • Dhukungan VPN WireGuard dileksanakake.
  • Terjemahan sing dianyari menyang basa Ceko, Prancis, Jepang, Rusia, lan Cina Sederhana. Kajaba iku, proses nambah terjemahan tambahan wis apik banget.

Pungkasan yen sampeyan pengin ndownload gambar sistem, sampeyan bisa nindakake saka link ing ngisor iki. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.