Versi anyar Go 1.14 kasedhiya ing kene lan warta kasebut diwenehake

Go

Tim GO Diluncurake Go 1.14 Pengumuman Rilis, versi anyar saka basa pamrograman open source sing dikembangake Google. Kaya sing dijanjekake, rilis iki ora ngluwihi wulan Februari lan Go Team ora mandheg matur nuwun marang kabeh sing wis cukup menehi sumbangan kanggo desain versi iki, liwat komentar sing disedhiyakake kanggo tujuan iki lan uga kanggo sing melu tes beta utawa menehi kode, nglaporake kewan omo lan ngirim komentar.

Nganti saiki, GO Team ngupayakake njaga tantangan sing diluncurake dening Rob Pike, salah siji saka telu pencipta Golang, sing Aku pengin basa iki nggawe program skala luwih gampang lan luwih cepet. Wiwit sintaksis Go didhasarake unsur-unsur sing akrab saka basa C kanthi tembung utang individu saka basa Python. Basane cukup ringkes, nanging kodhe gampang diwaca lan dingerteni.

Go code dikompilasi dadi file eksekusi binar sing kapisah sing mlaku kanthi asli tanpa nggunakake mesin virtual (profil, modul debugging, lan subsistem pemecahan masalah liyane digabung nalika proses runtime minangka komponen runtime), sing ngidini kinerja sebanding karo C.

Proyek kasebut wiwitane dikembangake kanthi program multi-Utas lan kerja sing efisien ing sistem multi-inti, malah nyedhiyakake cara sing dileksanakake level operator kanggo ngatur komputasi paralel lan interaksi ing antarane metode paralel.

Basa kasebut uga nyedhiyakake proteksi internal saka area kebanjiran blok memori sing dialokasikan lan nyedhiyakake kemampuan nggunakake kolektor sampah.

Fitur anyar utama Go 1.14

Pangowahan utama ing versi anyar iki gegayutan karo sistem modul anyar ing printah go kanggo digunakake kanthi wiyar, diaktifake kanthi gawan lan dianjurake kanggo manajemen katergantungan tinimbang GOPATH.

Fitur sistem modul anyar kompatibilitas versi internal, alat pangiriman paket, lan sistem manajemen katergantungan sing luwih apik. Kanthi bantuan modul, pangembang wis ora bisa digunakake maneh ing wit GOPATH, dheweke kanthi jelas bisa nemtokake katergantungan adhedhasar versi lan nggawe kumpulan sing bisa diulang.

Uga, Utas ora kudu digantung maneh, kaya kasus ing ndhuwur kanthi loop tanpa nelpon fungsi, amarga Go scheduler bisa mriksa wektu eksekusi tartamtu saka rutinitas saiki sajrone nelpon fungsi sadurunge nyopot saka utas kanggo mbukak papan lan ngidini nglakokake rutinitas anyar. Iki bakal duwe pengaruh ing babagan latensi ngisor ing Go 1.14.

Pangowahan liya yaiku sDitambahake dhukungan kanggo masang antarmuka kanthi set cara tumpang tindih. Cara antarmuka internal saiki wis duwe jeneng lan tandha tangan sing padha karo cara ing antarmuka sing ana. Metode kanthi jelas sing diumumake tetep unik kaya sadurunge.

Ing sisih liyane kinerja ekspresi "nundha" wis ditambah, sing panggunaane saiki meh ora beda karo kacepetan saka telpon langsung menyang fungsi sing males, saengga sampeyan nggunakake wiwitan fungsi ing kode sensitif kinerja.

Preferensi prefungsi sinkronisasi uga kasedhiya- Loop sing ora ngemot telpon fungsi saiki bisa nyebabake buntu kanggo panjadwal utawa wektu tundha wiwitan koleksi sampah.

Efisiensi sistem alokasi halaman memori wis ditambah, sing saiki duwe konflik kunci sing luwih sithik ing konfigurasi kanthi nilai GOMAXPROCS gedhe.

Akibate, wektu tundha suda lan kinerja saya tambah kanthi alokasi intensif paralel blok memori.

Ora ono maneh sampeyan bisa nemokake dhaptar lengkap babagan fitur anyar kasebut tombol ing cathetan rilis GO 1.14.

Kajaba iku, versi anyar iki bakal digunakake ing macOS 10.11 El Capitan lan isih bakal ndhukung binar 32-bit ing platform iki. Iki bisa uga versi paling anyar sing uga ndhukung binar 32-bit ing platform liyane kayata watchOS, iOS, iPadOS, lan tvOS.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.