WebTorrent, klien torrent ing browser sampeyan

WebTorrent

WebTorrent minangka klien torrent streaming peer-to-peer sing ditulis ing JavaScript.

Suwe-suwe panggunaan torrent cukup populer nganti tekan download langsung lan sawise iku menyang solusi liyane sing dilahirake amarga panjaluk supaya bisa nuduhake informasi, saliyane kasunyatan manawa bagean saka popularitas torrents amarga kasunyatane akeh banget pembajakan sing dituduhake. kanthi cara iki.

Sawise iku lan nganti saiki, torrent ora mandheg digunakake, Senajan kurang, isih akeh pangguna sing seneng karo media iki supaya bisa nuduhake lan entuk file, saka distribusi Linux, buku, informasi, gambar, lan liya-liyane.

Beda Klien torrent sing wis ana nawakake macem-macem fitur, sanajan sing wis dikarepake, Iku daya nggunakake browser web minangka klien lan kanthi mangkono nggampangake akeh perkara.

Amarga iki, WebTorrent lair, ditulis kabeh ing JavaScript, iku nggunakake WebRTC kanggo transportasi peer-to-peer. Ora ana plugin browser, ekstensi utawa instalasi sing dibutuhake. Nggunakake standar web sing mbukak, WebTorrent nyambungake pangguna situs web kanggo mbentuk jaringan sing disebar lan didesentralisasi. Ora kaya PeerCDN, WebTorrent minangka piranti lunak gratis.

Protokol WebTorrent dianggo persis kaya protokol BitTorrent, kajaba nggunakake WebRTC tinimbang TCP/uTP minangka protokol transportasi. Komunikasi lintas-browser ngilangi perantara lan ngidini pangguna komunikasi kanthi syarat dhewe. Ora ana maneh klien / server, mung jaringan kanca-kanca, kabeh padha. "WebTorrent minangka langkah pisanan ing proses resentralisasi web," tulis WebTorrent.

Kanggo ndhukung model sambungan WebRTC, tim WebTorrent nggawe sawetara owah-owahan ing protokol pelacakan. Mulane, klien WebTorrent basis browser utawa "peer web" mung bisa nyambung menyang klien liyane sing ndhukung WebTorrent/WebRTC.

Sawise kanca-kanca disambungake, protokol kabel sing digunakake kanggo komunikasi persis padha karo BitTorrent biasa. Iki kudu gampang nambah dhukungan WebTorrent menyang klien torrent populer sing ana kaya Transmission lan uTorrent.

"Cara kita kode web bakal nemtokake cara urip online. Dadi, kita kudu nggabungake nilai-nilai kita menyang kode kita. Kebebasan ekspresi kudu dibangun ing kode kita. Privasi kudu dibangun ing kode kita. Akses universal kanggo kabeh kawruh. Nanging saiki nilai kasebut ora dipasang ing web, "ujare Brewster Kahle, pangadeg Internet Archive.

Salah sawijining panggunaan WebTorrent sing paling menarik yaiku streaming sing dibantu peer.. Proyek nirlaba kaya Wikipedia lan Arsip Internet bisa nyuda bandwidth lan biaya hosting kanthi ngidini pengunjung melu. Konten populer dialirake saka browser menyang browser. Konten sing jarang diakses bisa dipercaya liwat HTTP saka server asal.

Uga ana sawetara kasus panggunaan bisnis sing menarik, saka CDN nganti pangiriman aplikasi.

"WebTorrent duweni potensi komersial sing signifikan kanggo ngganti gagasan tradisional klien-server, kanthi aplikasi kanggo infrastruktur internal lan komunikasi tertutup saka pangguna eksternal. WebTorrent wis dadi ide dadi eksperimen ilmiah lan saiki ana ing ambang dadi sregep. Apik tenan, "ujare Chris Kranky.

Perlu dicathet yen ing browser, WebTorrent mung bisa ndownload torrent sing dilayani dening klien torrent sing cocog karo WebRTC. Ing ngisor iki klien torrent sing kompatibel karo WebRTC:

  • WebTorrent Desktop - Klien streaming torrent sumber mbukak. Kanggo Mac, Windows lan Linux;
  • Vuze: klien torrent sing kuat lan lengkap;
  • Puter maneh: Pamuter video JavaScript sumber mbukak;
  • [* ]webtorrent-hybrid: paket Node.js (baris perintah lan API);
  • Instant.io: Klien WebTorrent sing prasaja ing situs web;
  • βTorrent – ​​Klien: WebTorrent lengkap kanggo browser;
  • TorrentMedia: Klien WebTorrent Biro.

Pungkasan, yen sampeyan kepengin ngerti luwih akeh babagan iki, sampeyan bisa menehi rincian babagan rincian kasebut Ing link ing ngisor iki.

Entuk WebTorrent

Kanggo sing kepengin entuk WebTorrent, sampeyan kudu ngerti yen ing node.js, webtorrent-hybrid bisa ndownload torrent saka kanca WebRTC utawa kanca-kanca TCP. Kanggo nginstal webtorrent-hybrid, jalanake printah ing ngisor iki ing terminal.

npm install webtorrent-hybrid –g


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.