WoeUSB-ng: Windows Bootable USB Manager saka Linux

WoeUSB-ng: Windows Bootable USB Manager saka Linux

WoeUSB-ng: Windows Bootable USB Manager saka Linux

Nalika nerangake aplikasi manajemen rekaman gambar disk ing piranti USB, ing Sistem Operasi sing paling misuwur, gratis, mbukak, lan gratis; kayata pribadi, ditutup lan komersial, ana biasane macem-macem alat kanggo tujuan kasebut.

Nanging, biasane ana sawetara app native saka jinis Sistem Operasi, khusus ing ngobong ISO saka Sistem Operasi liyane. Lan ngomong babagan GNU/Linux, "WoeUSB-ng" iku salah siji saka wong-wong mau, awit iku ngidini kita nggawe "initializable (bootable) USB" karo Windows ISO saka Linux.

Pangatur kanggo ngrekam gambar disk ing piranti USB

Pangatur kanggo ngrekam gambar disk ing piranti USB

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kiriman iki babagan aplikasi kasebut "WoeUSB-ng", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

Pangatur kanggo ngrekam gambar disk ing piranti USB
Artikel sing gegandhengan:
Manajer kanggo ngrekam gambar disk ing piranti USB

Panulis Gambar ROSA: Pangatur sederhana kanggo ngobong gambar ISO menyang USB
Artikel sing gegandhengan:
Panulis Gambar ROSA: Pangatur sederhana kanggo ngobong gambar ISO menyang USB

WoeUSB-ng: Windows ISO to USB burning manager

WoeUSB-ng: Windows ISO to USB burning manager

Apa WoeUSB-ng?

Kanggo sing ora ngerti WUSUS, iku worth kang lagi nyimak sing iku relatif lawas alat open source sing dikembangake kanggo digunakake ing ndhuwur Linux Shell, yaiku terminal (konsol). Lan kanthi tujuan kanggo nggampangake nggawe USB instalasi Windows saka a Gambar ISO utawa disk DVD. Nanging, uga kalebu antarmuka GUI.

Nalika, "WoeUSB-ng" punika rewrite saka WoeUSB asli, kanthi tujuan sing padha. Mulane, nalika diundhuh saka Panjenengan situs web resmi ing GitHub, nawakake rong program:

  1. WUSUS: Apa sarana baris printah (CLI) sing ngijini sampeyan kanggo generate piranti panyimpenan USB instalasi Windows bootable saka disk instalasi Windows utawa gambar disk.
  2. WoeUSBGUI: Apa versi grafis (GUI) saka WoeUSB.

Saiki, WoeUSB-ng ndhukung ngrekam ISO Windows Vista, Windows 7, Window 8.x, Windows 10. Ing kabeh basa lan versi apa wae (omah, pro, utawa sing wis ana), lan malah Windows PE

Fitur

  1. Ukurane kira-kira 215 Kb.
  2. Versi stabil saiki yaiku nomer versi 0.2.10 tanggal 21-10-2021.
  3. Bisa diinstal nganggo pip3 langsung saka Internet, utawa diundhuh nganggo Git lan diinstal nganggo pip3.
  4. Ndhukung booting PC / UEFI Warisan, sistem file FAT32 lan NTFS, lan nggunakake disk instalasi fisik utawa gambar disk minangka sumber. Uga, boot UEFI asli didhukung ing Windows 7 lan gambar mengko (winates ing sistem file FAT minangka target).
USBImager: Aplikasi sing migunani kanggo nulis gambar disk sing dikompres menyang USB
Artikel sing gegandhengan:
USBImager: Aplikasi sing migunani kanggo nulis gambar disk sing dikompres menyang USB

Kepiye carane diinstal ing GNU/Linux?

Kanggo sampeyan instalasi lan nggunakake ing GNU/Linux, yaiku, kanggo kasus praktis, kita bakal nggunakake kaya biasane, biasane MX Respin disebut Kaelokan, adhedhasar MX-21 (Debian-11), kaya sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki, nggunakake printah ing ngisor iki ing terminal:

sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin

sudo pip3 install WoeUSB-ng

Instalasi lan panggunaan WoeUSB-ng ing GNU/Linux - 1

Instalasi lan panggunaan WoeUSB-ng ing GNU/Linux - 1

Instalasi lan panggunaan WoeUSB-ng ing GNU/Linux - 3

Instalasi lan nggunakake ing GNU/Linux - 4

Instalasi lan nggunakake ing GNU/Linux - 5

Nanging, kanggo sampeyan instalasi nggunakake Git Ana 2 mode, yaiku:

Pisanan, ing ngisor iki kudu diinstal:

sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin

Banjur pilih salah siji saka 2 mode:

Mode 1

git clone https://github.com/WoeUSB/WoeUSB-ng.git
cd WoeUSB-ng
sudo pip3 install 

Mode 2

git clone https://github.com/WoeUSB/WoeUSB-ng.git
cd WoeUSB-ng
git apply development.patch
sudo pip3 install -e 
Ventoy: Mbukak aplikasi sumber kanggo nggawe drive USB sing bisa di-boot
Artikel sing gegandhengan:
Ventoy: Mbukak aplikasi sumber kanggo nggawe drive USB sing bisa di-boot
Balena Etcher: Versi anyar 1.7.3 saka recorder gambar disk migunani
Artikel sing gegandhengan:
Balena Etcher: Versi anyar 1.7.3 saka recorder gambar disk migunani

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, app "WoeUSB-ng" punika app prasaja lan praktis kanggo generate USB Windows bootable saka GNU/Linux. Sing, bisa migunani banget kanggo pangguna sing beda-beda GNU/Linux Distros, sing sanajan kabeh, mbutuhake macem-macem alasan nginstal Windows kanggo kanca, anggota kulawarga, utawa klien, utawa mung kanggo nguji kerentanan, main game, utawa mung mbukak aplikasi kepemilikan tartamtu. Dadi uga diinstal sacara lokal utawa online nggunakake pip3dolanan test lan evaluasi ngerti dheweke keuntungan lan ciri.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Robert Diaz ngandika

    WoeUsb makarya kanthi sampurna sanajan aku rumangsa rada alon, nanging aku ora bisa nginstal windows
    amarga masalah driver lan pengontrol nyegah. Dadi ing Ubuntu ora bisa