Zulip 6 teka karo kuitansi diwaca, pesen tandha minangka durung diwaca lan liyane

zulip

Zulip minangka aplikasi chatting tim open source sing dirancang kanggo mbantu wong-wong bisa kolaborasi

Sawise mung luwih saka 6 sasi wiwit rilis pungkasan, Bukak saka versi anyar Zulip 6 iki announced, platform server kanggo ngleksanakake utusan perusahaan sing cocok kanggo ngatur komunikasi antarane karyawan lan tim pangembangan.

Sistem kasebut ndhukung pesen langsung antarane wong loro lan diskusi klompok. Zulip bisa dibandhingake karo layanan Slack lan katon minangka analog intra-perusahaan Twitter, sing digunakake kanggo komunikasi lan diskusi babagan masalah kerja ing klompok karyawan sing akeh.

Nyedhiyakake sarana kanggo nglacak status lan melu ing pirang-pirang diskusi bebarengan nggunakake model tampilan pesen Utas, yaiku kompromi sing paling apik ing antarane afinitas Slack Room lan ruang umum Twitter. Deleng kabeh diskusi bebarengan ngidini sampeyan nutupi kabeh klompok ing sak panggonan, nalika njaga pamisahan logis ing antarane.

Warta utama Zulip 6

Ing versi anyar iki Zulip 6 ing fungsi akses umum wis stabil, sing ngidini mbukak saluran kanggo kabeh wong, kalebu sing ora duwe akun Zulip, saliyane iki uga disorot yen kemampuan kanggo cepet mlebu tanpa ndhaptar lan pilih basa, tema peteng utawa cahya kanggo pangguna sing ora kadhaptar.

Owah-owahan liyane sing katon ing versi anyar yaiku tata letak sidebar diganti, kang navigasi liwat diskusi wis simplified. Panel saiki nuduhake informasi babagan tampilan pesen anyar ing diskusi pribadi, sing bisa diakses kanthi siji klik. Utas kanthi sebutan sing durung diwaca ditandhani nganggo simbol "@".

Kajaba iku, kita uga bisa nemokake iku nambahake tombol kanggo pindhah menyang diskusi pesen sing dikirim (Zulip ngidini sampeyan ngirim pesen menyang diskusi liyane nalika sampeyan ana ing diskusi, contone, nalika sampeyan kudu nerusake sawetara informasi menyang diskusi karo peserta liyane, tombol anyar ngidini sampeyan pindhah menyang diskusi iki.)

Ing sisih liyane, kemampuan kanggo nampilake nganti rong lapangan tambahan kasedhiya kanthi informasi ing profil pangguna saliyane kolom standar kanthi jeneng, email lan wektu mlebu pungkasan, contone, sampeyan bisa nuduhake negara panggonan, tanggal lair, etc..

Pangguna duwe kesempatan kanggo menehi tandha pesen minangka durung diwaca, contone, bali menyang wong mengko yen ora cukup wektu kanggo mbales ing wektu saiki.

Liyane saka owah-owahan sing Zulip 6 presents punika kemampuan kanggo ndeleng dhaptar pangguna (maca kuitansi) sing wis maca pesen, kalebu pesen pribadi lan pesen ing saluran (aliran). Setelan menehi pilihan kanggo mateni fungsi iki kanggo pangguna lan organisasi individu.

Saka pangowahan liyane sing metu saka Zulip 6 versi anyar iki:

  • Nambahake tombol kanggo ngalih menyang "mode" sing ora katon, ing ngendi pangguna katon ing wong liya kaya-kaya lagi offline.
  • Tampilan jeneng pangguna sing ngirim reaksi menyang pesen diwenehake (contone, sampeyan bisa ndeleng manawa bos nyetujoni proposal kasebut kanthi ngirim 👍).
  • Koleksi emoji wis dianyari Unicode 14.
  • Saluran kasebut dipérang dadi tetep, aktif lan ora aktif.
  • Antarmuka kanggo ngonfigurasi kolom khusus wis didesain ulang. Desain peta lan profil pangguna wis diganti.
  • Nambahake tombol kanggo cepet nggulung menyang ngisor thread saiki lan kanthi otomatis menehi tandha kabeh kiriman wis diwaca.
  • Dhukungan ditambahake kanggo ndeleng kabeh diskusi anyar ing sak panggonan, kalebu saluran lan diskusi pribadi.
  • Sisih sisih tengen menehi tampilan standar pesen status.
  • Email kabar pesen anyar saiki luwih jelas babagan alasan ngirim kabar lan ngidini sawetara tanggapan.
  • Antarmuka sing didesain ulang kanthi lengkap kanggo mindhah pesen ing antarane topik lan saluran sing beda.
  • Nambahake modul kanggo integrasi karo layanan Azure DevOps, RhodeCode, lan Wekan.
  • Modul Integrasi dianyari karo Grafana, Harbour, NewRelic lan Slack.
  • Dhukungan tambahan kanggo Ubuntu 22.04. Dhukungan mudhun kanggo Debian 10 lan PostgreSQL 10.

Pungkasane, yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan kasebut, sampeyan bisa priksa link ing ngisor iki.

Ngundhuh lan nginstal Zulip ing Linux?

Kanggo sing pengin bisa nginstal Zulip, dheweke kudu ngerti yen kasedhiya kanggo Linux, Windows, macOS, Android, lan iOS, lan antarmuka web internal diwenehake.

Pangembang Zulip nyedhiyakake pangguna Linux karo aplikasi kasebut ing format AppImage sing bisa didownload saka situs web resmi.

Kita menehi idin eksekusi karo:
sudo chmod a+x zulip.AppImage

Lan kita nglakokake kanthi:

./zulip.AppImage

Cara instalasi liyane yaiku liwat paket Snap. Instalasi ditindakake kanthi dieksekusi ing terminal:
sudo snap install zulip


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.