GitHub за Android

GitHub Beta за Android е тука

Ако го чекавте GitHub за вашата омилена мобилна платформа, не мора да чекате повеќе. Пристигна Бета за Андроид

Ubuntu Touch на паметни телефони

Објавен е Ubuntu Touch OTA-6

Веќе имаме подготвено ново ажурирање за Ubuntu Touch, мобилниот систем што не починал продолжува да го одржува заедницата

Детали за јадрото 4.6

Од 2015 година до тековната година пронајдовме седум ажурирања или нови верзии на јадрото на Linux. Минувајќи од ...

Генимоција

Genymotion: Андроид емулатор за GNU / Linux

Поздрав, Почитувани читатели на Интернет, овој пат му донесовме на Genymotion одлична програма што започнав да ја користам за да ги заобиколам ограничувањата ...

Ознаки за преглед на Android N

Пред неколку дена беше објавено објавувањето на прегледот на развивачот на Android N. Отворач за уста и прво ...

Мару ОС. Android и Debian, во еден уред.

Претходно зборувавме за конвергенцијата развиена од Убунту за нејзините нови таблети. Конвергенцијата, многу очекувана од корисниците ...