Rustls, библиотека за TLS го надминува OpenSSL

Инвеститорот на библиотеката „Растлс“ спроведе серија тестови за нејзиниот развој и забележа дека перформансите на вторите се подобри од оние на OpenSSL ...

Логото на Кубернес и Убунту

Kubernetes 1.14 достапен од Canonical

Canonical сега дозволува Kubernetes 1.14 да биде достапен од неговата платформа, со што го зајакнува Ubuntu во секторот за претпријатија и облак

исфрлајте натрапници преку Wi-Fi

Како да се убијат натрапниците со kickthemout

Како да им го отсечете Интернетот на натрапниците со исфрлање од глава. Како да блокирате натрапници на мојата безжична мрежа, да ги исфрлите натрапниците од мојот wifi

DNS и DHCP во CentOS 7 - SMB мрежи

Општ индекс на серијалот: Компјутерски мрежи за мали и средни претпријатија: Вовед Здраво пријатели!. Seeе видиме во оваа статија како можеме ...

Мрежа од класа Ц.

МСП мрежи: прво виртуелно намалување

Општ индекс на серијалот: Компјутерски мрежи за мали и средни претпријатија: Вовед Здраво пријатели! Ние сакаме да го направиме „првиот виртуелен рез“ ...

CentOS 7 Hypervisor II и последен - SMB мрежи

Општ индекс на серијата: Компјутерски мрежи за мали и средни претпријатија: Вовед Здраво пријатели! Знаеш што? Било која друга фраза за ...

CentOS 7 Hypervisor I - SMB мрежи

Општ индекс на серијата: Компјутерски мрежи за мали и средни претпријатија: Вовед Почитувани читатели! Понекогаш се соочуваме со Слугите ...

CentOS

CentOS во компјутерски мрежи за МСП

Општ индекс на серијата: Компјутерски мрежи за мали и средни претпријатија: Вовед Јас го транскрибирам овде првиот пасус на страницата wiki.centos.org за ...

Што има ново во Докер 1.12

Docker е онаа што е позната како платформа за оркестрација на контејнери со апликации. Како платформа ги нуди своите ...

IBM Blockchain на LinuxOne

Познатата компанија за хардверски и информациски услуги IBM објавува соопштение со кое нуди нова услуга која секако јавува ...

Што има ново во Федора 24

Веќе ја имаме Fedora 24 со нас, едно од најпосакуваните дистрибуции во заедницата на Linux. Сега можете

Сервер со CentOS и VirtualBox

Здраво, овој пат им угодувам на моите читатели и како одговор на сите ваши коментари на On серверите, каква дистрибуција ...

Меморија за лигњи - дел 2

Squid не само што е услуга за прокси и кеш меморија, таа може да направи многу повеќе: управување со acl (списоци за пристап), филтрирање ...

Лигњи полномошник - Дел 1

Здраво на сите, можете да ме повикате Броди. Јас сум специјалист во областа на центарот за податоци, исто така фанбој од светот на ...

OpenKM, управување со документи за вас

 OpenKM е веб-апликација, дизајнирана за администрација и управување со документи, која се карактеризира со развој на нејзината функционалност ...

SSH, повеќе од безбедна школка

SSH (Secure SHell) е протокол кој ни помага безбеден пристап до оддалечените компјутери. Ние ви прикажуваме некои од најчестите случаи на употреба.

Директориум служба со LDAP [4]: ​​OpenLDAP (I)

Здраво пријатели!. Ајде да влеземе во работата и како што секогаш препорачуваме, прочитајте ги трите претходни написи од серијата: Услуга за директориуми ...

ЛДАП: Вовед

Здраво пријатели!. Започнуваме нова серија статии за кои се надеваме дека ќе бидат корисни. Одлучивме да ги напишеме за оние кои сакаат ...

Зентитал

Моето искуство со Зентиал

Поздрав до сите, помина долго време откако не пишував во DesdeLinux од работни причини и денес сакам да споделам искуство ...

Самба: Независен сервер во 1 2 3

Здраво пријатели!. Ви донесувам тесно резиме за тоа како да имплементирате самостоен сервер во Debian користејќи ја само Конзолата и ...

Зенмап: Фронт за Nmap

Zenmap е официјален крос-платформски фронт за Nmap кој ни овозможува да ги извршуваме истите опции како кога го користиме на линијата ...

Самба: Самостоен сервер на Debian

Здраво пријатели!. Ако сакаме да имаме независен сервер (самостоен) за споделување ресурси или од нашата работна станица; или

Самба: CIFS-Utils

Здраво пријатели!. «Заеднички комунални услуги за системски датотеки на Интернет» или заеднички комунални услуги за Интернет датотечни системи, ќе ни помогнат да монтираме ...

ArpSpoofing и SSlstrip во акција.

Здраво блогери. За денес имам мал примерок за тоа колку е опасно да биде поврзан со која било мрежа ...

Бакула: страв од вампири

Здраво на сите. Сакав да ви кажам малку за бакулата, таа програма од која сите се плашат затоа што ...

Прелистајте мрежа SMB / CIFS без Самба

Здраво пријатели!. Како што препорачуваме во претходната статија, ние мора да преминеме од едноставното до сложеното. Затоа, продолжуваме со ...

Самба: Неопходен вовед

Здраво пријатели!. Startе започнам со изјава дека користењето на Самба не е исто како да пишувам за тоа. Како што рече голем поет ...

Инсталација на ZPanelX на Debian 7 (Визи)

Поздрав до сите. Во оваа прилика, ќе ве научам како да инсталирате и конфигурирате панел за администрација на хостинг, наречен ZPanel, ...

Debian 7 „Визи“ и QEMU-KVM

Здраво пријатели!. Дебиан 7? Обичен и едноставен надвор од серија, како што велиме во Куба. Меѓународната вселенска мисија ги смени Виндоус ...

FW Builder

FW Builder најдобро !!!!

Здраво, пишувам за да ги споделам моите искуства со вас, ова е мојот прв напис, затоа ве молам меки ...

Ранливост во Самба

  Самба може да дозволи напаѓач да предизвика одбивање на услугата. Најавена е ранливост во Самба што ...