Уреднички тим

Што е од Линукс?

Од Линукс (ака <° Linux) е страница посветена на теми поврзани со софтверот y слободни технологии. Нашата цел не е никој друг, освен да им обезбедиме на сите корисници кои штотуку започнуваат во светот на GNU / Linux, место каде што можете да стекнете нови знаења на најлесен и најинтуитивен можен начин.

Како дел од нашата посветеност кон светот на Linux и слободниот софтвер, во DesdeLinux бевме партнер на Бесплатно со 2018 година еден од најважните настани на секторот во Шпанија.

Редакцискиот тим Од Линукс е составен од група на експерти во ГНУ / Линукс, хардвер, компјутерска безбедност и мрежна администрација. Ако сакате и вие да бидете дел од тимот, можете испратете ни ја оваа форма за да станеме уредник.

Уредници

 • Даркризт

  Просечен корисник на Линукс со страст кон новите технологии, гејмер и Линукс во срцето. Научив, користев, споделував, уживав и страдав од 2009 година со Linux, од проблемите со зависностите, паниката на јадрото, црните екрани и солзите во компилацијата на јадрото, сè со цел да научам? Оттогаш работев, тестирав и препорачав голем број дистрибуции од кои мои омилени се Arch Linux проследено со Fedora и openSUSE. Несомнено, Линукс имаше големо влијание врз одлуките поврзани со мојот академски и работен век, бидејќи токму поради Линукс бев заинтересиран и во моментов се упатувам кон светот на програмирањето.

 • Инсталирајте пост на Linux

  Од млада возраст ја сакав технологијата, особено она што е директно поврзано со компјутерите и нивните оперативни системи. И повеќе од 15 години лудо се заљубив во GNU/Linux и се што е поврзано со слободен софтвер и отворен код. За сето ова и повеќе, во денешно време, како Компјутерски инженер и професионалец со меѓународен сертификат за оперативни системи Линукс, пишувам со страст и веќе неколку години, на оваа чудесна и добро позната веб-страница која е DesdeLinux и други. Во кој, секојдневно споделувам со вас, голем дел од она што го учам преку практични и корисни написи.

 • Исак

  Мојата страст кон компјутерската архитектура ме натера да го испитам веднаш супериорниот и неразделен слој: оперативниот систем. Со посебна страст за типот на Unix и Linux. Затоа, поминав неколку години запознавајќи го ГНУ / Линукс, стекнувајќи искуство работејќи како помошна служба и давајќи совети за бесплатни технологии за компании, соработував во разни проекти за слободен софтвер во заедницата, како и пишував илјадници статии за разни дигитални медиуми специјализирани за софтвер со отворен код. Секогаш со една цел на ум: да не престануваме да учиме.

Поранешни уредници

 • Александар (ака KZKG ^ Гаара)

  Јас го започнав своето патување со Linux уште во 2007 година, со текот на годините минав низ бесконечна дистрибуција, видов десетици од нив родени и многу други умираат, ако станува збор за лични преференции, би ги избрал ArchLinux и Debian кој било друг. Работев професионално со години како администратор на мрежи и системи UNIX, како и веб развивач на решенија прилагодени на клиентот.

 • Луиги торо

  Сакам да се нурнувам во светот на Linux, специјализирајќи се во користењето на неговите дистрибуции, особено оние наменети за бизниси. Слободата на кодексот е директно пропорционална со растот на една организација. Затоа Линукс е систем што не може да отсуствува од мојот ден за ден.

 • Луис Лопез

  Програмер кој ужива во Linux и неговите дистрибуции, толку многу што стана нешто основно за мојот ден за ден. Кога и да излезе нова дистрибуција базирана на Linux, едвај чекам да го испробам и темелно да го запознам.