Икони за облак

Cloudgizer: софтвер што треба да го знаете ако сте веб развивач

Ако сте развивач и се посветувате на развој на веб, можеби ќе ве интересира овој напис во кој ќе ви претставиме нов проект за кодот Cloudgizer, нов проект со отворен извор што можеби им се допаѓа на веб развивачите поради неговите карактеристики.

пихарм-питон

Pycharm: развојна околина за Python

Во оваа прилика ќе ја искористиме можноста да разговараме за PyCharm, кој е мултиплатформен IDE (интегрално развојно опкружување) што се користи во областа на програмирање, има две верзии, едната е поделена на кумиум и едукативно издание што се издаваат под лиценца на Apache. ..

Варијабли 101: Познавање на вашиот компјутер

Начинот на кој вашиот компјутер зачувува информации не само што ви овозможува да ја проверите вашата пошта и да играте игри, туку е неопходен за оние кои сакаат да започнат со програмирање на мали решенија во светот на компјутерите.

Избор на вашиот прв програмски јазик

Првиот чекор на програмската патека е да го откриете јазикот што најдобро одговара на вашите потреби, во оваа статија ќе видиме некои од најважните аспекти на различните програмски јазици и како да знаете кој да избере за да започне програмирање.

Git веќе има шпанска верзија!

Git, алатката по избор за илјадници проекти низ целата планета, само што додаде нови добри вести за заедницата, нејзината верзија ЕС.

Баш

Како да имате своја лотарија на Linux

Ние ви ги покажуваме командите Баш преку кои генерирате броеви за лотарија, ние исто така ви покажуваме ExpertLotto, одличен софтвер за лотарија.

Серво, новиот од Mozilla.

Mozilla во својата желба да го подобри Firefox ни претставува нешто ново, да дадеме аванс на структурата на оваа ...

/ канта / баш

Баорија теорија

0. Индекс Работи што им се случуваат на повеќето луѓе Структура на скрипта Печатење на екранот ...

Гедит еволуира во IDE

Курс CS50 Харвард MOOC Што ми овозможи да ја откријам оваа нова функционалност Меѓу работите што ги правам овие денови,

Вовед во Д-автобус

Ако веќе некое време сте на Linux, можеби сте се прашувале што е тоа D-Bus. D-Bus е вградена компонента ...

LibreSSL: зошто OpenSSL нема решение

Објаснуваме зошто проблемот со SSL нема непосредно решение и недостаток на одговор од OpenSSL бидејќи оваа грешка има лепенка.

LLVM / Clang. У Луд ГЦЦ?

Морав да напишам пост за оваа полемика објавен во LWN. И тоа е дека компајлерот LLVM / Clang почнува да ...

График на среќата во Пајтон

Читајќи ја статијата на КЗКГ ^ Гаара за „среќата“, се сетив на Питонот што го напишав пред малку, за да можам да видам ...

Први чекори со Пајтон + Qt # 1

Ова упатство е насочено кон предавање на употребата на рамката QT со користење на Python како програмски јазик, за оваа ...

Вовед во NodeJS + SailsJS

Здраво на целата заедница! Јас се викам Бруно, и веќе некое време го користам DesdeLinux како корисник. Време е да

Достапно Boostrap 2.2

Прегледувајќи ја мојата информација денес, се најдов на Desarrolloweb.com, достапна е верзијата Boostrap 2.2. Оваа популарна рамка за CSS ...

Веб развој од Debian.

Многу е напишано за предностите на одредени дистрибуции во опкружувања на сервери, паметни телефони, работна површина или за развој.

Погледнете FromLinux во 3Д

Да, би било одлично да можете да разгледувате Блог користејќи 3Д технологија, но целта на мојот напис не е никој друг ...

Gedit подготвен за употреба

Gedit… за програмери

Пред некое време зборував за возвишен текст, многу, многу комплетен уредувач на текст и неговите многу функционалности….

Ранливост во Самба

  Самба може да дозволи напаѓач да предизвика одбивање на услугата. Најавена е ранливост во Самба што ...

Темната страна на Јава

Најдов доста интересна статија, изворот е DarkReading.com и автор е Кели acksексон Хигинс. Ти оставам ...

Достапна Bluefish 2.2.0

Верзијата 2.2.0 на еден од моите омилени уредници за HTML штотуку излезе со интересни вести: Bluefish. Bluefish 2.2.0 е ...