Секции

Од Linux, тој е вашиот моментален блог каде ќе дознаете сè што е поврзано со светот на Linux. Покрај тоа, како што можеби заклучивте од неговото име, ќе најдете и упатства, прирачници и совети за да можете да извршите која било задача од Linux, што ќе ви помогне да заборавите на другите оперативни системи, особено ако сте „прекинувач“.

Бидејќи Google реши својот мобилен оперативен систем да го базира на Linux, овој блог исто така има информации поврзани со светот на Android. Вестите објавени во Од Линукс собираат и информации поврзани со истакнати луѓе во Линукс, меѓу кои се издвојува Линус Торвалдс, кој го креираше, развива и одржува јадрото на секој систем на Линукс.

Меѓу апликациите за кои разговараме на овој блог, имаме дизајн, програмирање, мултимедијални апликации или, се разбира, игри. Подолу го имате списокот со делови од Linux. Наши уреднички тим е одговорен за нивно одржување и ажурирање секој ден.