Тестирање на духотBSD

Како е за тоа? Нормално е дека кога некој започнува со ГНУ / Линукс, страда од верзијатис, има и такви кои не го прават тоа. Јас

Латекс, пишување со час (дел 2)

Продолжуваме со испораките на LaTeX, најдобриот систем за составување текст. Денес ќе зборуваме за дистрибуции, издавачи и ...

Linux за Dummies III. Десктоп околини.

Разновидноста на Linux не се заснова само на нивните дистрибуции, всушност, дистрибуциите ја засноваат својата разновидност на ...

Линукс за кукли.

Linux за Doomies е презентација на која работам за проект што ние момците го спроведуваме во мојот град ...

LXDE

Неколку совети за LXDE

LXDE е одлична работна околина која, како што многумина од нас знаат, ја нуди како нејзина главна карактеристика, одлична употреба на ...

Gedit подготвен за употреба

Gedit… за програмери

Пред некое време зборував за возвишен текст, многу, многу комплетен уредувач на текст и неговите многу функционалности….

дистрибуција на Linux

Најдобри мини-дистрибуции на Linux

Мини-дистрибуција за тимови со ограничени или минимални хардверски ресурси за изградба на оперативен систем заснован на Linux, постојат ...

LightScribe на Linux

LightScribe (на шпански «Escritura por Luz (ласер)) е технологија развиена од HP и LiteOn дизајнирана да ги обележува предните ...

Како да ја исчистите кешот на Линукс

Вашиот компјутер нема многу достапна меморија? Откако ќе започнете да отворате многу програми, дали тоа започнува да работи навистина добро? Добро,…

Бесплатни социјални мрежи

Ако зборуваме за социјални мрежи, зборуваме за приватност и неутралност. Од една страна, никој не гарантира дека вашите податоци ќе останат ...

Најдобри шпански опции за Linux

Пред неколку месеци направивме избор на најдобри дистрибуции на аргентинскиот Линукс. Овој пат, ги избравме најдобрите ...

Зошто Linux е побезбеден од Windows

Пред неколку дена Гугл објави дека вработените ќе престанат да користат Виндоус, тврдејќи дека Виндоус има некои безбедносни дупки ...

Дистрибуции на Linux за деца

Нема подобар начин да се промовира Linux и да се урнат некои од неговите митови (како што е неговата екстремна комплексност, итн.) ...