Совет за складиште

Подолу можете да најдете список со сите совети што сме објавувале во Од Линукс организирано од азбучен ред, како и други написи од посебен интерес.

=================== Општо ====================

Blueman: управувајте со вашите уреди со Bluetooth.
Снимете ја вашата работна површина во гиф со byzanz.
Десен клик испрати прилог со грмотевица во KDE.
Како да отворите mht датотеки во само 3 чекори?
Како да ги поправите проблемите со тачпадот во LMDE?
Како да ги избришете неодамнешните документи во единството?
Како да инсталирате Archlinux користејќи USB-уред?
Како да го инсталирате Xfce на Archlinux?
Како да монтираме USB уреди и cdrom во PCManFM со нашиот корисник?
Како да го лозинки Grub2?
Како да добивате веб-страници по е-пошта?
Споредете датотеки или директориуми со Meld.
Темелно запознајте го Xfce со ваша помош.
Создавање прелистувач на датотеки за Тунар со Зенити.
Создадете LiveUSB со терминал.
Командни коцки за некои дистрибуции на GNU / Linux.
Извршете го Google Chrome на CentOS 6.
Водич за инсталација за картичките Nvidia во LMDE.
Увезете е-пошта на Thunderbird во Kmail.
Секогаш започнувајте со Gnome Shell на ubuntu 11 10
Инсталирајте го КахелОС
Инсталирајте го KahelOS од USB
Инсталирајте пакети од изворен код
Чувајте го Chromium ажуриран на Debian и Ubuntu.
Немате интернет научете како да ги носите вашите складишта дома.
Оптимизирање на стартувањето на gnulinux со e4rat.
После инсталација на KahelOS
Намалете ги иконите во прегледот на апликацијата во Gnome Shell.
Рестартирајте го компјутерот безбедно ако се расипе дистрибуцијата.
Силентеј крие една датотека во друга.
Решението за грешката не може да го отвори приказот 0: 0.
Поправете го падот при вчитување на менито на апликацијата во Xfce.
Решајте ги сите ваши проблеми со тачпадот.
Совети по форматирање на сè што е на свое место.
Совети за избор на дистрибуција на GNU / Linux.
Совети за решавање грешка со прозорците во Xfce.
Користење на соодветно закачување на Debian.
Користете прокси во Openbox, Fluxbox, LXDE, Xfce и слично.
Повторно користете го ет0 во ЛМДЕ.

=================== Администрација ====================

Зголемување на капацитетот на корисникот во стариот Zentyal Ebox.
Променете ја лозинката за root во Debian / LMDE.
Како да ја поправите грешката на предупредување dpkg ldconfig при тестирање на Debian?
Како да користите прокси во Turpial со LMDE Xfce?
Стави глобален прокси во LMDE Xfce.
Прокси-чорапи во KDE.
Што да направите за Зарафа да не управува со испорака по пошта во Зентиал.
SSH без лозинка само 3 чекори.

=================== Терминал ====================

5 трикови видеа и звук со ffmpeg менструатор.
Научете да правите без графичко опкружување.
Како да го конвертирате mdf во ISO?
Како да ги инсталирате нашите пакети LMDE за 3 секунди?
Како да се добие типот на микропроцесор од терминалот?
Како да знаеме кога го инсталираме нашиот Linux?
Со терминалот: Календар и Кал
Со терминал: промена на резолуцијата на мониторот.
Со терминалот: основни команди во gnulinux.
Со терминалот: команди за големина и простор.
Со терминалот: компресирајте ги датотеките за декомпресија.
Со терминалот: слушање музика со mplayer.
Со терминалот: слушање музика со vlc.
Со терминалот: Клиент за инстант пораки Финч.
Со терминалот: форматирајте USB меморија.
Со терминалот: подобрување на изгледот на конзолата.
Со терминалот: Newsbeuter ги чита вашите rss со конзола.
Со терминалот: скријте една датотека во друга.
Создавање псевдоними во gnulinux.
Откријте дали можете да користите Unity 3d со компиз.
Извршете графичка апликација дури и на друг компјутер како друг корисник.
Рестартирајте го компјутерот безбедно ако се расипе дистрибуцијата.
Ознаки за кодот на Пајтон во нано
Скрипта за рестартирање, вратете ја нашата сесија во Xfce.
Совети преземаат rss од desdelinux во терминалот.
Работа со нивоа на полу-графички начин.

=================== Персонализација ====================

Променете го Amarok Splash за друг.
Кратенки за тастатура за Gnome Shell.
Променете го изгледот на грубот со темата Oxygen Grub2.
Променете ги иконите на нашите папки во Гном.
Како целосно да ја конфигурирате и прилагодите вашата позадина во KDE?
Како да инсталирате амбиентален амбиент во ЛМДЕ?
Како да се прикаже префиксот http во Firefox 7?
Инсталирање и прилагодување на Debian kde.
Дијалог за копирање на KDE 4 како во KDE 3.
Поставете ја темата на курсорот на Xfce.
Изменете го изгледот на gnome со Gnome Color Chooser.
Изменете го корисничкиот агент Opera надвор од вообичаеното.
Изменете го Turpial за да се поврзете со DL.NET.
Изменете го Turpial така што ќе се поврзе со statusnet.
Друг начин за промена на корисничкиот агент на Chromium.
Прилагодете го вашето мени во LXDE дури и Xfce со LXMed.
Замена на панелот Xfce со Tint2

Совети како да го промените корисничкиот агент на Chromium.
Совети како да го промените корисничкиот агент на Firefox.
Совети како да направите Xfce да изгледа исто како и KDE.
Совети за замена на панели во Gnome2.
Користете прокси во Chromium / Chrome.
Позадини различни работни површини на KDE.

=================== Графика ====================

Како да создадете ефекти во сенка со Gimp?
Создадете рамка со Gimp
Создадете 3D веб-копче со Gimp
Создадете анимирана корисничка лента со Gimp
Создадете теми во плазмата во 8 чекори

=================== Звук ======================

Поправете звук во LMMS

=================== Дистрибуции ====================

Како да го подигнете Ubuntu во режим на текст?
Работи што ги правам по инсталирањето на LMDE Xfce.
Четврт дел LMDE темелно добива на перформанси.
LMDE води прва ревизија.
Водич за прилагодување на Linux Mint LXDE.
Првиот дел темелно инсталирање на LMDE.
Втор дел, длабинско ажурирање на системот LMDE.
Трет дел LMDE темелно оптимизира уште повеќе.
Совети за MATE и MGSE во Linux Mint 12.
Како да инсталирате ArchLinux