Deaktiver / aktiver automatisk feilrapportering i Ubuntu

Feilmelding i Ubuntu

Vi vet allerede at i Ubuntu, fra og med versjon 12.04, er tjenesten Rapporter feilmelding aktivert som standard ved oppstart, og viser feilmeldinger fra tid til annen når noe har skjedd i distribusjonen. Disse feilene kan være nyttige for oss for å vite om noe skjer i distribusjonen vår, men andre brukere kan synes de er irriterende og ikke vil se dem. Vi har en løsning for begge gruppene med denne enkle veiledningen ...

Popup-vinduer informerer ikke bare brukerne om problemet som har oppstått, men de fungerer også som en måte å rapportere problemet til utviklerne, slik at de kan få relevant informasjon om hva som skjedde og feilsøke systemet. Ikke alle rapporterer feilen; gitt det store antallet Ubuntu-brukere er det faktisk ikke særlig nyttig å rapportere den, ettersom mange andre brukere sannsynligvis allerede har rapportert den og jobber med den.

I de fleste tilfeller betyr ikke dette at Canonical-systemet er kritisk skadet eller ikke vil fungere; dette er bare informasjonsmeldinger, og systemet fortsetter ĂĄ fungere som det skal. Videre, hvis du vil redusere antallet slike meldinger, anbefaler jeg at du holder systemet oppdatert. Dette garanterer ikke at de ikke vil dukke opp, men i det minste vil ikke de feilene som er fikset med oppdateringer plage deg igjen.

Greit, enten du vil aktivere det fordi du deaktiverte det tidligere og ikke husker hvordan du slĂĄr det pĂĄ igjen, eller hvis du vil si farvel til det og forhindre at disse meldingene vises igjen, kan du manipulere Appport-feilrapportering fra terminalen :

For ĂĄ aktivere det :

sudo service apport start

For ĂĄ deaktivere den :

sudo service apport stop

Husk at du også kan gjøre dette med systemds `systemctl`-kommando. Hvis du vil at den skal deaktiveres ved oppstart , som betyr at den ikke vil være aktiv igjen når du starter på nytt:

sudo nano /etc/default/apport

Og når vi har filen åpen med redaktøren, endrer vi linjen "enabled = 1" til "enabled = 0". Og det vil være permanent når vi lagrer endringene med Control + X og Y.


Legg til som foretrukket kilde i Google