|
Może się zdarzyć, że lPo umieszczeniu ręki w miejscu, w którym nie powinieneś, Twoje biurko zostało zdekonfigurowane. Dla powrócić do ustawień początkowych, konieczne będzie całkowite usunięcie folderów, w których przechowywane są pliki konfiguracyjne GNOME, aby GNOME mógł je ponownie wygenerować. |
Uwaga: poniższa procedura usuwa wszystkie ustawienia GNOME!
Kroki do naśladowania
1. Naciśnij Ctrl + Alt + F1
2.- Wprowadź swoją nazwę użytkownika i hasło.
3. Usuń ustawienia GNOME
rm -r .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
4. Uruchom ponownie komputer.
sudo reboot