Gmail je pred kratkim preuredilo svojo mapo »Prejeto«, tako da lahko uporabniki dostopajo do prejetih sporočil po vrsti, s čimer je preverjanje mape »Prejeto« preprostejše in bolj organizirano – ali vsaj to je cilj. Za pojasnitev govorimo o zavihkih » Primarno «, » Družabno « in »Promocije«, ki so privzeto prikazani. Njihova imena so sama po sebi razumljiva: če na primer prejmete obvestilo iz družbenega omrežja, v katerem ste registrirani, si ga lahko ogledate tako, da v Gmailu izberete ustrezen zavihek. » Promocije « bodo prikazale sporočila, kot so novice, ponudbe in popusti – vsa tista, ki jih pošiljajo spletne trgovine in podobne storitve – medtem ko boste na zavihku »Primarno« prejemali sporočila svojih stikov. Namen tega članka je torej naučiti se, kako izbrati zavihke s sporočili v svojem računu.
Za nekatere je to morda nekoliko dolgočasno, za druge pa je to boljši način za razvrščanje in dostop do sporočil v Gmailu. Vendar je tako organizirana mapa »Prejeto« in če jo želimo prilagoditi – kar Gmail omogoča – si moramo le podrobneje ogledati vmesnik. Videli bomo, da je v našem Gmail računu res mogoče izbrati zavihke sporočil. Če na primer ne želimo, da se prikaže zavihek »Promocije«, ga lahko odstranimo in dodamo druge zavihke. Poglejmo, kakšne so naše možnosti, tako da kliknemo simbol »+« poleg zavihkov.
Odpre se okno, kjer lahko izberete, katere zavihke s sporočili želite prikazati v mapi »Prejeto« v Gmailu. Edini zavihek, ki bo vedno viden, je glavni zavihek; druge, kot sta »Družabno« in »Promocije«, je mogoče skriti . Obstajata še dva zavihka: eden za obvestila in drugi za sporočila na forumu, ki ju lahko dodate na svojo glavno stran. Izberete lahko vse, samo nekatere ali pa jih odstranite in obdržite samo glavni zavihek – to je odvisno od vsakega uporabnika. Ideja je, da to izkoristite in izberete zavihke s sporočili, ki najbolj ustrezajo vašemu delovnemu tempu in vrstam sporočil, ki jih najpogosteje prejemate.
Nazadnje, še eno dejstvo, ki ga je treba upoštevati pri zavihkih v Gmailu, je, da lahko aktiviramo ali deaktiviramo možnost, ki bo prikazala označena sporočila v nabiralniku Gmaila, privzeto je ta možnost aktivna, potem ko izberemo zavihke, pozabili shraniti, da bodo spremembe začele veljati v našem računu.

