Çfarë të bëni pas instalimit të Ringtail të Rrallë të Ubuntu 13.04

Ubuntu 13.04 Zile e Rrallë pashë dritën disa javë më parë. Siç bëjmë me secilin lëshim të kësaj shpërndarjeje popullore, këtu janë disa gjërat që duhet të bësh pasi të bëj një instalim qe nga fillimi.

1. Drejtoni Menaxherin e Përditësimeve

Likelyshtë e mundshme që pasi Ubuntu 13.04 u lëshua, azhurnime të reja janë shfaqur për paketat e ndryshme me të cilat paraqitet imazhi ISO i shpërndarë nga Canonical.

Për këtë arsye, pas mbarimit të instalimit gjithmonë rekomandohet të ekzekutoni Menaxheri i azhurnimit. Mund ta bëni duke e kërkuar në Dash ose duke ekzekutuar sa më poshtë nga një terminal:

sudo apt-get përditësim sudo apt-get upgrade

2. Instaloni gjuhën spanjolle

Në Dash unë shkrova Gjuhë dhe nga atje do të jeni në gjendje të shtoni gjuhën që preferoni.

3. Instaloni kode, Flash, shkronja shtesë, drejtues, etj.

Për shkak të çështjeve ligjore, Ubuntu nuk mund të përfshijë si parazgjedhje një seri paketash që, nga ana tjetër, janë shumë të nevojshme për çdo përdorues: kode për të luajtur MP3, WMV ose DVD të koduara, burime shtesë (të përdorura gjerësisht në Windows), Flash, drejtues pronarët (për të përdorur më mirë funksionet 3D ose Wi-Fi), etj.

Për fat të mirë, instaluesi i Ubuntu ju lejon të instaloni të gjitha këto nga e para. Thjesht duhet ta aktivizoni atë mundësi në njërën nga ekranet e instaluesit.

Në rast se nuk e keni bërë tashmë, mund t'i instaloni si më poshtë:

Drejtuesi i kartës video

Ubuntu duhet t'ju zbulojë dhe paralajmërojë automatikisht për disponueshmërinë e drejtuesve 3D. Në atë rast, do të shihni një ikonë për një kartë video në panelin e sipërm. Klikoni në atë ikonë dhe ndiqni udhëzimet.

Nëse Ubuntu nuk e zbulon kartën tuaj, gjithmonë mund të instaloni drejtuesin tuaj 3D (nvidia ose ati) duke kërkuar Mjetin e Konfigurimit të Hardware.

APP me shoferë për kartat ATI

Zakonisht preferoj paketat që vijnë në depot zyrtare, por nëse jeni të etur të përdorni drejtuesit më të fundit të ATI:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo fglrx-instalues

Problemet me kartat e vjetra ATI

Disa karta grafike ATI nuk do të funksionojnë me Ubuntu nëse nuk përdorni drejtuesit e ATI-së "trashëgimi" dhe ulni nivelin e serverit X. Nëse është e nevojshme, do të zbuloni shpejt pse Ubuntu nuk do të boot si duhet. Për ta rregulluar, ekzekutoni komandat e mëposhtme:

sudo add-apt-repository ppa: makson96 / fglrx sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install fglrx-legacy

APP me drejtuesit për kartat nVidia

Megjithëse nuk e rekomandoj, përveç përdorimit të Mjetit të Konfigurimit të Hardware për të instaluar drejtuesit për kartën tuaj grafike, është e mundur të instaloni versionin beta të këtyre drejtuesve përmes një PPA të krijuar për këtë qëllim:

sudo apt-add-depo ppa: ubuntu-x-swat / x-azhurnime sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo nvidia-aktuale nvidia-settings

Kodekët dhe formatet e pronarit

Nëse jeni një nga ata që nuk mund të jetojnë pa dëgjuar MP3, M4A dhe formate të tjera të pronarit, si dhe nuk mund të mbijetonit në këtë botë mizore pa qenë në gjendje të luani videot tuaja në MP4, WMV dhe formate të tjera të pronarit, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë. Thjesht duhet të klikoni në butonin më poshtë:

ose shkruani në një terminal:

sudo apt-get instaloni shtesa të kufizuara të ubuntu

Për të shtuar mbështetje për DVD të koduara (të gjitha "origjinale"), hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt-get instalo libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Instaloni depo shtesë

GetDeb & Playdeb

GetDeb (më parë Kliko dhe ekzekuto Ubuntu) është një faqe në internet ku paketat Deb dhe më shumë versione aktuale të paketave që nuk vijnë në depot e zakonshme të Ubuntu prodhohen dhe vihen në dispozicion të përdoruesit përfundimtar.

Playdeb, depoja e lojërave për Ubuntu, u krijua nga të njëjtët njerëz që na dhanë getdeb.net, qëllimi i projektit është t'u sigurojë përdoruesve të Ubuntu një depo jozyrtare me versionet më të fundit të lojrave.

5. Instaloni mjetet e ndihmës për të konfiguruar Ubuntu

Tweak Ubuntu

Mjeti më i popullarizuar për konfigurimin e Ubuntu është Ubuntu Tweak (megjithëse ia vlen të sqarohet se ditët e fundit duket se zhvillimi i tij do të përfundojë, të paktën nga krijuesi i tij). Kjo mrekulli ju lejon të "akordoni" Ubuntu tuaj dhe ta lini ashtu si dëshironi.

Për të instaluar Ubuntu Tweak, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo add-apt-depo ppa: tualatrix / ppa sudo apt-merrni azhurnim sudo apt-get instaloni ubuntu-shkulje

Pavendosjet

UnSettings është një mjet i ri për personalizimin e Ubuntu. Ekzistojnë programe të tjera si MyUnity, Gnome Tweak Tool dhe Ubuntu-Tweak që bëjnë të njëjtën punë, por ky përfshin disa veçori unike.

sudo add-apt-repository ppa: shkarkimi / testimi sudo apt-get azhurnimi i sudo apt-get instalimi i vendosjeve

6. Instaloni aplikacione për kompresim

Për të kompresuar dhe dekompresuar disa formate të njohura falas dhe të pronarit, duhet të instaloni paketat e mëposhtme:

sudo apt-get instalo rar unace p7zip-plotë p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Instaloni menaxherë të tjerë të paketave dhe konfigurimit

Synaptic - është një mjet grafik për menaxhimin e paketës bazuar në GTK + dhe APT. Synaptic ju lejon të instaloni, azhurnoni ose çinstaloni paketat e programeve në një mënyrë të gjithanshme.

Nuk është instaluar tashmë si parazgjedhje (siç thonë ata nga hapësira në CD)

Instalimi: Kërko në Qendrën e softverit: sinaptik. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instalo sinaptik

aftësi - Komanda për të instaluar aplikacione nga terminali

Nuk është e nevojshme pasi që ne gjithmonë mund të përdorim komandën "apt-get", por këtu e lë për ata që dëshirojnë:

Instalimi: Kërko në Qendrën Softuerike: aftësi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

aftësia e instalimit sudo apt-get

gdebi - Instalimi i paketave .deb

Nuk është e nevojshme, pasi kur instaloni .deb me klikim të dyfishtë Hapet Software Center. Për nostalgjikët:

Instalimi: kërko në Qendrën e softuerit: gdebi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instaloni gdebi

Redaktori i Dconf - Mund të jetë i dobishëm kur konfiguroni Gnome.

Instalimi: Kërko në Qendrën e softuerit: redaktor dconf. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instaloni mjetet dconf

Për ta ekzekutuar, hapa Dashin dhe shtypa "dconf editor".

8. Gjeni më shumë aplikacione në Ubuntu Software Center

Në rast se nuk mund të gjeni një aplikacion për të bërë atë që dëshironi ose që aplikacionet që vijnë si parazgjedhje në Ubuntu nuk ju pëlqejnë ju, mund të shkoni në Qendrën e Programeve Ubuntu.

Nga atje do të jeni në gjendje të instaloni aplikacione të shkëlqyera me vetëm disa klikime. Disa zgjedhje të njohura janë:

 • OpenShot, redaktues video
 • AbiWordRedaktues i thjeshtë, i lehtë i tekstit
 • zogu i stuhisë, email
 • Kromi, shfletues uebi (version falas i Google Chrome)
 • Pidgin, bisedo
 • përmbytje, përrenj
 • VLC, video
 • Xbmc, qendra mediatike
 • FileZilla, FTP
 • GIMP, redaktues imazhi (tipi Photoshop)

9. Ndryshoni ndërfaqen

Tek ndërfaqja tradicionale GNOME
Nëse nuk jeni adhurues të Unitetit dhe doni të përdorni ndërfaqen tradicionale GNOME, ju lutemi bëni sa më poshtë:

 1. Shkyç
 2. Klikoni në emrin tuaj të përdoruesit
 3. Shikoni për menunë e seancës në fund të ekranit
 4. Ndryshoni atë nga Ubuntu në Ubuntu Classic
 5. Klikoni Login.

Në rast se ky opsion nuk është i disponueshëm për ndonjë arsye të çuditshme, provoni së pari të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

sudo apt-get instalo gnome-session-fallback


Një GNOME 3 / GNOME Shell
Nëse dëshironi të provoni Gnome 3.6 me GNOME Shell, në vend të Unitetit.

Instalimi: kërkoni në Software Center: gnome shell. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instalo gnome-shell

Mund ta instaloni gjithashtu nga GNOME Shell PPA, e cila me siguri do të përfshijë versione më të azhurnuara:

sudo add-apt-depo ppa: ricotz / testimi sudo add-apt-depo ppa: gnome3-team / gnome3 sudo apt-merrni azhurnim sudo apt-get instaloni gnome-shell gnome-tweak-tool
Kujdes: instalimi i GNOME Shell në këtë mënyrë do të instalojë paketa të tjera GNOME 3.6 që djemtë e Ubuntu lënë mënjanë. Për shembull, Nautilus 3.6. Sigurisht, mbase kjo është ajo që ju dëshironi, kështu që në atë rast nuk do të kishte asnjë problem por duhet të jeni të vetëdijshëm se çfarë do të ndodhë.

Nëse keni vendosur të instaloni Gnome Shell, mund t'ju interesojë gjithashtu të instaloni shtesat Gnome Shell. Për t'i instaluar në ekzekutimin e GNOME Shell 3.6:

sudo apt-get install gir1.2-gtop-2.0 wget -O gs-extensions-3.6.deb http://dl.dropbox.com/u/53319850/NoobsLab.com/apps/gs-extensions-3.6.deb sudo dpkg -i gs-extensions-3.6.deb sudo rm gs-extensions-3.6.deb

Kinemone
Cinammon është një pirun i Gnome 3 i përdorur dhe zhvilluar nga krijuesit e Linux Mint që ju lejon të keni një shirit të detyrave më të ulëta me menunë klasike Start.

sudo add-apt-depo ppa: gwendal-lebihan-dev / kanellë-e qëndrueshme sudo apt-get azhurnimi sudo apt-get instaloni kanellë

MATE
MATE është një Pirun e Gnome 2 që u shfaq si një alternativë për përdoruesit e GNOME pas ndryshimit drastik që pësoi ky mjedis desktop kur përdori Shell-in e tij të diskutueshëm. Në thelb MATE është GNOME 2, por ata ndryshuan emrat e disa prej paketave të tyre.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu $ (lsb_release -sc) kryesore" sudo add-apt-repository "deb http://repo.mate-desktop.org / ubuntu $ (lsb_release -sc) kryesore "sudo apt-get update sudo apt-get install mate-archive-keyring sudo apt-get install mate-core mate-desktop-ambienti

10. Instaloni Treguesit dhe Listat e Shpejta

Treguesit - Mund të instaloni shumë tregues, të cilët do të shfaqen në panelin e sipërm të tavolinës suaj të punës. Këta tregues mund të shfaqin informacione për shumë gjëra (moti, sensorët e pajisjeve, ssh, monitorët e sistemit, dropbox, virtualbox, etj.).

Një listë e plotë e treguesve, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të tyre, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

Listat e shpejta - Listat e shpejta ju lejojnë të përdorni funksionet e zakonshme të aplikacioneve. Ato përshkojnë shiritin që shfaqet në të majtë në tavolinën e punës.

Ubuntu tashmë vjen me disa të instaluar si parazgjedhje. Sidoqoftë, është e mundur të përdoren disa lista të shpejta të personalizuara. Një listë e plotë, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të saj, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

11. Instaloni Compiz Settings Manager dhe disa shtojca shtesë

Compiz është ai që i bën ato shkrime të mahnitshme që na lënë të gjithë pa fjalë. Fatkeqësisht Ubuntu nuk vjen me ndonjë ndërfaqe grafike për të konfiguruar Compiz. Gjithashtu, nuk vjen me të gjitha shtojcat e instaluara.

Për t'i instaluar, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo apt-get instaloni compizconfig-settings-manager-compiz-fusion-plugins-extra

12. Hiqni menunë globale

Për të hequr të ashtuquajturën "menu globale", e cila bën që menuja e aplikacioneve të shfaqet në panelin e sipërm të tavolinës suaj, unë thjesht hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt-get hiq appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Dilni dhe hyni përsëri.

Për të kthyer ndryshimet, hapni një terminal dhe futni:

sudo apt-get instalo appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

13. Hiqni rezultatet e Amazon nga Dash

Mund ta çaktivizoni nga Paneli i Cilësimeve të Sistemit> Privatësia. Pasi të keni arritur atje, hiqni opsionin "Përfshini rezultatet në internet".

Një tjetër mundësi pak më radikale është të çinstaloni paketën përkatëse:

sudo apt-get hiq unitetin-lente-pazar

14. Integroni uebin në desktopin tuaj

Shtoni llogaritë tuaja në rrjetet sociale

Për të filluar, shkoni te paneli i Cilësimeve të Sistemit> Llogaritë Online. Pasi të keni arritur atje, klikoni në butonin "Shto llogari".

Shërbimet e mbështetura përfshijnë Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (dhe Facebook Chat), Flickr dhe shumë më tepër.

Aplikacionet që përdorin këto të dhëna janë Empathy, Gwibber dhe Shotwell.

Ueb-aplikacionet

Ubuntu WebApps është një tipar i ri që lejon faqet e internetit si Gmail, Grooveshark, Last.fm, Facebook, Google Docs dhe shumë të tjerë, të integrohen në mënyrë të përsosur me desktopin e Unitetit: do të jeni në gjendje të kërkoni në sit përmes HUD, do të merrni njoftime për desktop, listat e shpejta do të shtohen dhe madje do të integrohen me menunë e mesazheve dhe njoftimeve.

Për të filluar ju thjesht duhet të vizitoni një nga faqet e mbështetura (ne kemi një listë të plotë këtu) dhe klikoni në dritaren "instalo" që do të shfaqet, siç tregohet në imazhin më sipër.

15. Udhëzues për desktopin e Ubuntu

Asgjë më mirë sesa të hedhim një vështrim në dokumentacionin zyrtar (në spanjisht) për Ubuntu. Isshtë një ndihmë e shkëlqyeshme për të sapoardhurit dhe, përveç që është shumë gjithëpërfshirëse, është shkruar me përdorues të rinj në mendje, kështu që është shumë e dobishme dhe e lehtë për t’u lexuar.

Ju do të jeni në gjendje të gjeni informacione rreth asaj që ka të re në Ubuntu dhe informacione se si të përdorni lëshuesin për të filluar aplikacionet (të cilat mund të jenë konfuze për ata që nuk kanë përdorur kurrë Unity), si të kërkoni për aplikacione, skedarë, muzikë dhe shumë më tepër me Dash, si të menaxhoni aplikacionet dhe cilësimet me shiritin e menusë, si të mbyllni sesionin, të çaktivizoni ose ndryshoni përdoruesin dhe një etj. shumë të gjatë.

Shko te udhëzuesi i desktopit Ubuntu 13.04

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   mansanken dijo

  Njerëz të mirë, e vërteta është se ky version i ri është i shkëlqyeshëm, ose të paktën i përshtatet shumë makinës sime, por unë kam një problem me llogaritë në internet pasi nuk shton llogari në Facebook, të cilët mund të më ndihmojnë pak do të ishte mirë falënderim

 2.   Maksimumi AV dijo

  Çfarë postimi të shkëlqyeshëm, një nga më të mirët që kam parë, vazhdo vëllain dhe faleminderit për të gjithë ndihmën.

 3.   Jorge Antonio dijo

  Faleminderit shumë për informacionin

 4.   NC Penumbra dijo

  të fala
  A mund të përdoret thirrja video në Facebook në këtë version të Ubuntu?

  publikimi i shkëlqyer
  Ju faleminderit.

 5.   Karel quiroz dijo

  Mos dëgjoni elav, pasi që disa media pretendojnë se 13.04 për fat të mirë është bërë më e lehtë se 12.04 dhe 12.10. Për të shpejtuar ubuntu shkoni në këtë adresë: http://www.ubuntuleon.com/2013/01/acelera-unity-tu-cacharro-la-altura-de.html

 6.   Karel quiroz dijo

  Këtu është një udhëzues për të shpejtuar Ubuntu, edhe pse ky version i ri (13.04) është përmirësuar shumë në këtë drejtim. http://www.ubuntuleon.com/2013/01/acelera-unity-tu-cacharro-la-altura-de.html

 7.   Charloncho Linuxero dijo

  A mund ta përdorni Dolphin pa prekur Shell? nëse është kështu, unë ndryshoj cilësimet e Grub.

 8.   mansanken dijo

  Ky version i fundit është shumë i mirë, çfarë do të doja të dija ta shpejtoja.

 9.   mansanken dijo

  Materiali është shumë i mirë, si gjithmonë ndihmon shumë, por unë ju kërkoj të rishikoni disa komanda sepse ato nuk funksionojnë mirë, mirë për pjesën tjetër, të shkëlqyera.

 10.   Mario Alberto Hedz Hedz dijo

  Do ta provoj me vone

 11.   Stephen Xavier dijo

  Pyetja ime është, kjo duhet të bëhet gjithmonë, them nëse jam duke azhurnuar, a është gjithashtu i përshtatshëm?

 12.   javier fernandez dijo

  Mendova se thirrja me video në Facebook ishte Skype? ...

 13.   Stephen Xavier dijo

  Po, por nuk është mbështetur ende në Linux, por vetëm në Win dhe unë do të mendoja që edhe në Mac.

 14.   Marco dijo

  Jo, por keni strehimet e famshme të google ose skype për këtë. Opsione më të mira për pëlqimin tim.

 15.   lotiopep dijo

  Mirë Postim shumë i mirë, megjithëse më duket se komanda për instalimin e përbërësve shtesë është e gabuar.

  Në vend të…

  sudo apt-get instaloni compizconfig-settings-manager-compiz-fusion-plugins-extra

  duhet te jete…

  sudo apt-get install compizconfig-settings-manager-compiz-plugins compiz-plugins-extra

  Kam përdorur një skenar për të instaluar gjëra të ndryshme dhe nuk kishte asnjë mënyrë për të aktivizuar kubin ose shtojcat e tjera. Mendova se në këtë version të Ubuntu ata ishin me aftësi të kufizuara, derisa dje kuptova se në skenar vendosa compiz-fusion-plugins-extra në vend të compiz-plugins-extra (domethënë, ka "fusion" të mbetur).

  1.    Bryan dijo

   Shkëlqyeshëm !!! Ju mund të shihni se ka nga ata që janë të interesuar ... Faleminderit mik për këtë detaj ...

 16.   shakaxhi dijo

  kubuntu me kde është më i rëndë, hiqni unitetin dhe përdorni një lëshues më të lehtë, si kairo-dock që ju lejon të hyni në një seancë me atë lëshues dhe të pastroni unitetin ose në rastin tuaj përdorni avant ende mund të bëhet në këtë version edhe pse nuk është në repot zyrtare.

 17.   shakaxhi dijo

  hahaha dmth, kde eshte me e rende, sepse eshte e qarte qe kubuntu sjell kde, si dhe xubuntu xfce, etj. një ndjesë por kur e pashë që tashmë e kisha dërguar dhe nuk mund ta redaktoja mesazhin.

 18.   Le të përdorim Linux dijo

  Haha!

 19.   Jerome Navarro dijo

  Udhëzues shumë i mirë Pablo!

 20.   Jose Rodriguez dijo

  Urra Unë jam i pari që komentoj mirë Unë thjesht dua të them se është një postim i mirë dhe e kam vendosur në blogun tim shpresoj që ata të vazhdojnë të rriten http://notiubuntu.blogspot.com/2013/05/que-hacer-despues-de-instalar-ubuntu.html

 21.   Nejson Daniel dijo

  buahhhh, vella i shkelqyer, kishte nja dy gjera qe nuk i dija. Faleminderit shume

 22.   Luani dijo

  Urime për postimin. Shumë e plotë

 23.   i gjallë dijo

  Sinqerisht nuk mendoj se mundeni .. Ubuntu vazhdon të bëhet më i ngadaltë dhe i rëndë. Provoni Kubuntu

 24.   Engjëll Adrian Vera dijo

  Unë, që jam pothuajse një fillestar në këtë, bëra praktikisht gjithçka duke përdorur udhëzuesin 12.10!
  Unë u vonova disa ditë

 25.   Marcus dijo

  Vetëm një korrigjim, komandat për të instaluar kompizin dhe menaxherin, duhet të ndryshoni pjesën ku është: "compiz-fusion-plugins-extra" në "compiz-plugins-extra" përndryshe gjithçka është në rregull.

 26.   ivan dijo

  Po instaloja këtë:

  sudo apt-get instalo rar unace p7zip-plotë p7zip-rar sharutils mpack lha arj
  :
  Leximi i listës së paketës ... U krye
  Krijimi i pemës së varësisë
  Leximi i informacionit të statusit ... U krye
  Paketa Lha nuk është në dispozicion, por disa referenca të tjera të paketës
  te. Kjo mund të nënkuptojë që pakoja mungon, është e vjetëruar ose vetëm
  në dispozicion nga ndonjë burim tjetër

  kjo do të thotë se nuk lejon instalimin

  1.    Alexander dijo

   Thjesht duhet të hiqni: lha
   të fala

 27.   ivan dijo

  "Në Dash kam shkruar Gjuha dhe prej andej do të jeni në gjendje të shtoni gjuhën që preferoni."

  vija ku e gjej për të bërë ndryshimin në spanjisht? Faleminderit

 28.   JM Ali dijo

  Udhëzues shumë i mirë, shpresojmë që më vonë të mund të botoni një për kubuntu ose xubuntu 13.04, përshëndetje.

 29.   Andres dijo

  Hey.
  Unë kam versionin 10 të Ubuntu, u përpoqa të azhurnoja nga administratori por thotë se ky version nuk mbështetet më dhe nuk më lejon të bëj asnjë azhurnim. Si ta azhurnoni atë Ubuntu në versionin 12 ose këtë 13 nga vetë Ubuntu?
  Falënderim

 30.   Aleks Provencio dijo

  Një udhëzues shumë i dobishëm, faleminderit!

 31.   jaizu dijo

  Shkëlqyeshëm! Unë pres për azhurnim, përsosur tutorial dhe me të vërtetë e dobishme.

 32.   martin-ço dijo

  Përshëndetje, e kam dashur artikullin, është shumë i dobishëm, kam shkruar një skenar bazuar në këtë artikull që automatizon të gjitha këto pak. Këtu i lë https://github.com/idcmardelplata/ubuntu13.04-postinst

  Gëzuar Hacking

  1.    sb dijo

   Kurioz për skenarin ... Por ju lutemi shkruani me 'v'

 33.   Jose Miguel Ochoa dijo

  shumë mirë skenari juaj .. fat të mirë shok vazhdoni të kontribuoni

 34.   putra dijo

  Nëse versioni juaj është LTS, mund të migroni në një tjetër LTS, 12.04. Nëse nuk keni pse ta bëni manualisht, unë do t'ju rekomandoja një instalim të pastër

 35.   Vladimir dijo

  Kam dëgjuar komente të të gjitha ngjyrave dhe aromave, në lidhje me këtë version dhe 12.04 të Ubuntu, dhe të paktën deri më tani në laptopin tim funksionon mirë. Instaloni versionin 13.04 dhe duke ndjekur këto këshilla, unë jam i optimizuar dhe atje, duke kërkuar në internet, gjeta edhe disa këshilla për ta optimizuar atë më shumë, dhe deri më tani, është e shkëlqyeshme .. dhe unë do t'ju them se laptop burimet mesatare (për ato që merren tani komerciale).
  Pak ankesa kam deri më tani në lidhje me këtë version… ..

  pershendetje dhe faleminderit per keshillen tuaj ...

 36.   sergio dijo

  Përshëndetje, si jeni? Mirëmëngjes, unë jam një i ri në Ubuntu dhe mirë, kam një pyetje, instaloni gjithçka, mirë, jo gjithçka varet nga drejtuesit e ati, por kur të rifilloj, shiriti i unitetit nuk shfaqet, as pjesa e sipërme as e majta, vetëm pjesa e poshtme e ekranit ajo që bëra për të hapur ose për të hyrë në atë të hulumtuar ishte të hyja me gnome pa efekte dhe do të doja të dija pse shiriti i unitetit u zhduk

 37.   Andres dijo

  dhe instaloi Ubuntu 13.04 dhe më ka dhënë një gabim në gati 30% të instalimeve, thotë se Ubuntu ka pësuar një gabim të brendshëm dhe sistemi vdes, instalohet mirë dhe pas disa ditësh përdorimi sistemi vdes, e vërteta është përvojë shumë e keqe, nga 10 pc 3 më jep një problem 2 të secilës kompjuter janë të ngadaltë, dhe meqenëse uniteti është shumë konfuz për përdoruesit që vijnë nga dritaret, e vërteta është se ubuntu duhet të piqet shumë për sa i përket marketingut dhe të vërtetës mendoj se është si të kesh një formulë të menaxhuar nga një grup kafshësh, nëse vazhdojnë kështu një ditë dritaret do të mësojnë të korrigjojnë gabimet e tyre dhe linux do të thotë lamtumirë.

 38.   Korrik dijo

  Përshëndetje, artikull i mirë, Ubuntu vazhdon të rritet çdo ditë ... Unë gjithashtu ju lejoj të bëni çfarë të bëni pas instalimit të Ubuntu 13.10

  http://lifeunix.com/?q=que-hacer-despu%C3%A9s-de-instalar-ubuntu-1310

  1.    i gjallë dijo

   Korrik:
   Të njëjtin koment e keni lënë në një artikull tjetër. Ju lutemi mos vazhdoni të shkruani të njëjtën gjë ose mund të konsiderohet SPAM.

   të fala

 39.   quilmes marcelo dijo

  Faleminderit për të gjitha këto, unë jam një fillestar dhe është gjithashtu mirë që është në spanjisht të jesh në gjendje të shtosh këto funksione për të filluar përdorimin e OS siç duhet. salu2

  1.    le të përdorim linux dijo

   Ndryshe! Perqafo! Paul.

 40.   Gustavo dijo

  thith, instalojeni dhe varet

  1.    Duque dijo

   Ju duhet të mbani më shumë respekt ...
   Të gjitha shpërndarjet Linux janë një arritje e madhe e komunitetit të kompjuterëve që ka punuar shumë për ta arritur atë, mos harroni se të dy OS dhe mbështetja janë falas, jo një shërbim i paguar si Windows ...
   My Ubuntu 13.04 ka dalë nga dhjetë në një netbook shumë të kufizuar, i cili po thotë shumë, dhe shumicën e kohës problemet në këto OS janë në injorancën tonë, domethënë përdoruesi ...

 41.   Duque dijo

  Kontributi i mësuesit vlerësohet shumë.
  Ju më keni ndihmuar shumë, unë jam shumë i dhënë pas kompjuterëve, por gjatë gjithë jetës time përdor Windows, dhe tani që dua ta lëshoj është e vështirë, por me ndihmë si kjo lehtëson shumë ...
  Vazhdoni! Gëzuar!

 42.   kapje me duart pas zverkut të kundërshtarit dijo

  Informacion shume i mire !!!! Faleminderit shume

 43.   edo dijo

  Respektet e mia për postimin shumë të plotë dhe në kulmin e asaj që dikush pret të lexojë në këtë blog.
  Unë vetëm shpresoj që për Ubuntu 13.10 ta shkruaj përsëri, edhe nëse është saktësisht i njëjti informacion, është gjithmonë e dobishme ta kesh në dispozicion.

 44.   Panikuzz dijo

  E vërteta është që unë nuk e di pse disa janë kaq të poshtër dhe ankohen, e vërteta është se pasi që unë përdor Ubuntu dhe flas nga versioni 6 e tutje, unë kurrë nuk kam pasur probleme, një ose një tjetër që janë të zakonshme, pas instalimeve, jam me 13.04 Dhe e gjeta me mire se 12.04, e cila per mua tashme me dukej shume e shpejte, dhe nuk kam pasur asnje problem ngadalshmerie apo rri, mendoj se ata qe pretendojne ketu, por jane ata qe i instalojne gjerat shpejt, duke shpresuar se gjithcka do të jetë e lehtë dhe e bukur, apo janë thjesht funboys tipikë të Windows, të cilët nuk mund të ngrihen nga skajet e portës së faturave, për të ardhur për të diskredituar një sistem falas et Përshëndetje ubunteros

 45.   Çanta dijo

  Për djalin që ka pasur probleme me instalimin e ubuntu.
  Shikoni, gjëja më e mundshme është që ju të keni një makinë me një procesor të ndryshëm nga intel ose (vetëm disa AMD, ata e përdorin atë).

 46.   hedh dijo

  Përshëndetje, blogu juaj është shumë i mirë. Unë ju them se kam një problem me azhurnimin nga ubuntu 12 në 13, nuk mund të dëgjoj radio në internet dhe çdo paketë që dua të instaloj më thotë: E: Paketa libfreehep-graphicsio-emf-java duhet të rinstalohet, por një dosje për këtë.
  Unë pres përgjigjen tuaj ose ndihmën e ndonjë shpirti bamirës.
  Përshëndetje.

 47.   Pablo dijo

  Depot e Mediubuntu nuk funksionojnë më, duhet ta zëvendësoni me këtë http://www.ubuntu-guia.com/2013/09/medibuntu-desaparece.html Faleminderit për udhëzuesit tuaj ata janë gjithmonë shumë të dobishëm.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Mirë. Faleminderit! Ne tashmë azhurnojmë informacionin e postimit. 🙂

 48.   Francis Landos dijo

  Shkëlqyeshëm, isha me problemin që ekrani po ngrinte dhe tastiera ishte aktive vetëm me miun, unë ndoqa rekomandimet tuaja hap pas hapi dhe nuk është ngrirë përsëri. Nuk mund të hapja më shumë se 2 aplikacione, për momentin kam 4 të hapura). Faleminderit

 49.   Berenes dijo

  Punë shumë e mirë, faleminderit mik

 50.   Roxana dijo

  Kam probleme me shkrimet e konzolës sime. Rezulton se nëse dua të kthehem prapa për të ripërdorur komandat e përdorura, nuk mund t'i bëj ato. Ai ruan vetëm komandat e sesionit aktual, të paktën me përdoruesin e zakonshëm. Nga përdoruesi rrënjë, nëse mund ta bëj. E njëjta gjë më ndodh kur përdor komandën history, ajo më tregon të dhënat e asaj seance. Kjo nuk më ndodhi me Ubuntu 12.10 dhe versionet e mëparshme. A mund te me ndihmosh? Faleminderit.
  Roxana

 51.   turi dijo

  të gjitha të mira, 10 pikë ... Më pëlqente gjithçka ... ubuntu është më e mira ...

 52.   fidel fajardo dijo

  mir ..
  Unë jam duke bërë teste për të ndryshuar platformën e punës për të parë se si funksionon pasi ndihmoj si një mbështetje për dritaret për të pastruar disa dyshime që njerëzit që më këshillojnë kanë punuar me radio, televizion dhe kompjuter duke i riparuar ato dhe klienti gjithmonë pyet diçka në lidhje me kompjuterin dhe Para se të mund të përgjigjem, unë do të doja të më këshillonte se si funksionon Ubuntu dhe çfarë aplikacionesh ka dhe nëse mund të vazhdoni të bëni të njëjtat punë me këtë platformë, çdo lloj sugjerimi është gjithmonë i mirëpritur, faleminderit paraprakisht

  1.    le të përdorim linux dijo

   pershendetje fidel!
   rekomandimi im: kopjoni ubuntu në një pendrive, konfiguroni bios tuaj që të niset nga atje dhe do të jeni në gjendje të testoni Ubuntu "drejtpërdrejt" nga pendrive (dmth., pa fshirë asgjë nga disku juaj i ngurtë). Në atë mënyrë do të jeni në gjendje të provoni se gjithçka funksionon siç duhet dhe madje do të jeni në gjendje të ekzekutoni programet me të cilat vjen Ubuntu dhe të instaloni të reja.
   Për më shumë informacion ju rekomandoj të lexoni: https://blog.desdelinux.net/distribuciones/
   përqafohem! Paul.

 53.   Jorge dijo

  Duhet të di se si të instaloj disqet wifi sepse ubuntu im nuk dëshiron të zbulojë rrjete pa tel

 54.   Ricardo dijo

  Përshëndetje faleminderit për postimin shumë të dobishëm që të mund të lëvizni gradualisht plotësisht në linux ubuntu

  Por unë kam një problem dhe nuk mund ta gjej zgjidhjen, është se menutë DVD nuk mund të trajtohen me lojtarin mplayer. Unë do të doja të di se çfarë mund të bëj për ta zgjidhur atë.

  Thanks in advance.

 55.   i pasur dijo

  Përshëndetje, faleminderit shumë e dobishme për lëvizjen pak nga pak plotësisht në ubuntu linux

  Por unë kam një problem me DVD player parazgjedhur. (lojtar)

  Nuk mund të trajtoj menutë DVD. Unë do të doja të di se çfarë mund të bëj me këtë

  Faleminderit……….