Çfarë duhet të bëni pas instalimit të Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

Ubuntu 12.10 Quetal Quantal pashë dritën disa ditë më parë. Siç bëjmë me secilin lëshim të kësaj shpërndarjeje popullore, këtu janë disa gjërat që duhet të bësh pasi të bëj një instalim qe nga fillimi.

1. Drejtoni Menaxherin e Përditësimeve

Likelyshtë e mundshme që pasi Ubuntu 12.10 u lëshua, azhurnime të reja janë shfaqur për paketat e ndryshme me të cilat paraqitet imazhi ISO i shpërndarë nga Canonical.

Për këtë arsye, pas mbarimit të instalimit gjithmonë rekomandohet të ekzekutoni Menaxheri i azhurnimit. Mund ta bëni duke e kërkuar në Dash ose duke ekzekutuar sa më poshtë nga një terminal:

sudo apt-get përditësim sudo apt-get upgrade

2. Instaloni gjuhën spanjolle

Në Dash unë shkrova Gjuhë dhe nga atje do të jeni në gjendje të shtoni gjuhën që preferoni.

3. Instaloni kode, Flash, shkronja shtesë, drejtues, etj.

Për shkak të çështjeve ligjore, Ubuntu nuk mund të përfshijë si parazgjedhje një seri paketash që, nga ana tjetër, janë shumë të nevojshme për çdo përdorues: kode për të luajtur MP3, WMV ose DVD të koduara, burime shtesë (të përdorura gjerësisht në Windows), Flash, drejtues pronarët (për të përdorur më mirë funksionet 3D ose Wi-Fi), etj.

Për fat të mirë, instaluesi i Ubuntu ju lejon të instaloni të gjitha këto nga e para. Thjesht duhet ta aktivizoni atë mundësi në njërën nga ekranet e instaluesit.

Në rast se nuk e keni bërë tashmë, mund t'i instaloni si më poshtë:

Drejtuesi i kartës video

Ubuntu duhet t'ju zbulojë dhe paralajmërojë automatikisht për disponueshmërinë e drejtuesve 3D. Në atë rast, do të shihni një ikonë për një kartë video në panelin e sipërm. Klikoni në atë ikonë dhe ndiqni udhëzimet.

Nëse Ubuntu nuk e zbulon kartën tuaj, gjithmonë mund të instaloni drejtuesin tuaj 3D (nvidia ose ati) duke kërkuar Mjetin e Konfigurimit të Hardware.

APP me shoferë për kartat ATI

Zakonisht preferoj paketat që vijnë në depot zyrtare, por nëse jeni të etur të përdorni drejtuesit më të fundit të ATI:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo fglrx-instalues

Problemet me kartat e vjetra ATI

Disa karta grafike ATI nuk do të funksionojnë me Ubuntu 12.10 nëse nuk përdorni shoferët "trashëgimi" të ATI dhe ulni nivelin e serverit X. Nëse është e nevojshme, shpejt do të zbuloni pse Ubuntu nuk do të boot si duhet. Për ta rregulluar, ekzekutoni komandat e mëposhtme:

sudo add-apt-repository ppa: makson96 / fglrx sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install fglrx-legacy

APP me drejtuesit për kartat nVidia

Megjithëse nuk e rekomandoj, përveç përdorimit të Mjetit të Konfigurimit të Hardware për të instaluar drejtuesit për kartën tuaj grafike, është e mundur t'i instaloni ato përmes një PPA të krijuar për këtë qëllim:

sudo apt-add-depo ppa: ubuntu-x-swat / x-azhurnime sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo nvidia-aktuale nvidia-settings
Kujdes: disa përdorues kanë raportuar a gabim gjë që e bën të pamundur përdorimin e Unity pas azhurnimit të drejtuesve të nVidia. Azhurnoni me rrezikun tuaj. Siç kanë raportuar disa nga lexuesit tanë, për të shmangur këtë gabim, duhet të instaloni vetëm paketën gjenerike të linux-headers.

Kodekët dhe formatet e pronarit

Nëse jeni një nga ata që nuk mund të jetojnë pa dëgjuar MP3, M4A dhe formate të tjera të pronarit, si dhe nuk mund të mbijetonit në këtë botë mizore pa qenë në gjendje të luani videot tuaja në MP4, WMV dhe formate të tjera të pronarit, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë. Thjesht duhet të klikoni në butonin më poshtë:

ose shkruani në një terminal:

sudo apt-get instaloni shtesa të kufizuara të ubuntu

Për të shtuar mbështetje për DVD të koduara (të gjitha "origjinale"), hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt-get instalo libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Instaloni depo shtesë

Medibuntu

Shtë një depo e paketave softuerike që nuk mund të përfshihen në shpërndarjen e Ubuntu për arsye të tilla si të drejtat e autorit ligjore, licencimet ose kufizimet e patentave. Përfshin programe si: Google-Earth, Opera, Win32codecs, Msfonts.

sudo -E wget - Output-dokumenti = / etj / apt / burimet.list.d / medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs) .list && sudo apt-get - update update && sudo apt-get - yes --quiet --allow-install paautentifikuar medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update

Për të shtuar paketat Medibuntu në Qendrën e Programeve Ubuntu:

sudo apt-get install app-install-data-medibuntu apport-grepa-medibuntu

GetDeb & Playdeb

GetDeb (më parë Kliko dhe ekzekuto Ubuntu) është një faqe në internet ku paketat Deb dhe më shumë versione aktuale të paketave që nuk vijnë në depot e zakonshme të Ubuntu prodhohen dhe vihen në dispozicion të përdoruesit përfundimtar.

Playdeb, depoja e lojërave për Ubuntu, u krijua nga të njëjtët njerëz që na dhanë getdeb.net, qëllimi i projektit është t'u sigurojë përdoruesve të Ubuntu një depo jozyrtare me versionet më të fundit të lojrave.

5. Instaloni mjetet e ndihmës për të konfiguruar Ubuntu

Tweak Ubuntu

Mjeti më i popullarizuar për konfigurimin e Ubuntu është Ubuntu Tweak (megjithëse ia vlen të sqarohet se ditët e fundit duket se zhvillimi i tij do të përfundojë, të paktën nga krijuesi i tij). Kjo mrekulli ju lejon të "akordoni" Ubuntu tuaj dhe ta lini ashtu si dëshironi.

Për të instaluar Ubuntu Tweak, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo add-apt-depo ppa: tualatrix / ppa sudo apt-merrni azhurnim sudo apt-get instaloni ubuntu-shkulje

Pavendosjet

UnSettings është një mjet i ri për personalizimin e Ubuntu. Ekzistojnë programe të tjera si MyUnity, Gnome Tweak Tool dhe Ubuntu-Tweak që bëjnë të njëjtën punë, por ky përfshin disa veçori unike.

sudo add-apt-repository ppa: shkarkimi / testimi sudo apt-get azhurnimi i sudo apt-get instalimi i vendosjeve

6. Instaloni aplikacione për kompresim

Për të kompresuar dhe dekompresuar disa formate të njohura falas dhe të pronarit, duhet të instaloni paketat e mëposhtme:

sudo apt-get instalo rar unace p7zip-plotë p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Instaloni menaxherë të tjerë të paketave dhe konfigurimit

Synaptic - është një mjet grafik për menaxhimin e paketës bazuar në GTK + dhe APT. Synaptic ju lejon të instaloni, azhurnoni ose çinstaloni paketat e programeve në një mënyrë të gjithanshme.

Nuk është instaluar tashmë si parazgjedhje (siç thonë ata nga hapësira në CD)

Instalimi: Kërko në Qendrën e softverit: sinaptik. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instalo sinaptik

aftësi - Komanda për të instaluar aplikacione nga terminali

Nuk është e nevojshme pasi që ne gjithmonë mund të përdorim komandën "apt-get", por këtu e lë për ata që dëshirojnë:

Instalimi: Kërko në Qendrën Softuerike: aftësi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

aftësia e instalimit sudo apt-get

gdebi - Instalimi i paketave .deb

Nuk është e nevojshme, pasi kur instaloni .deb me klikim të dyfishtë Hapet Software Center. Për nostalgjikët:

Instalimi: kërko në Qendrën e softuerit: gdebi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instaloni gdebi

Redaktori i Dconf - Mund të jetë i dobishëm kur konfiguroni Gnome.

Instalimi: Kërko në Qendrën e softuerit: redaktor dconf. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instaloni mjetet dconf

Për ta ekzekutuar, hapa Dashin dhe shtypa "dconf editor".

8. Gjeni më shumë aplikacione në Ubuntu Software Center

Në rast se nuk mund të gjeni një aplikacion për të bërë atë që dëshironi ose që aplikacionet që vijnë si parazgjedhje në Ubuntu nuk ju pëlqejnë ju, mund të shkoni në Qendrën e Programeve Ubuntu.

Nga atje do të jeni në gjendje të instaloni aplikacione të shkëlqyera me vetëm disa klikime. Disa zgjedhje të njohura janë:

 • OpenShot, redaktues video
 • AbiWordRedaktues i thjeshtë, i lehtë i tekstit
 • zogu i stuhisë, email
 • Kromi, shfletues uebi (version falas i Google Chrome)
 • Pidgin, bisedo
 • përmbytje, përrenj
 • VLC, video
 • Xbmc, qendra mediatike
 • FileZilla, FTP
 • GIMP, redaktues imazhi (tipi Photoshop)

9. Ndryshoni ndërfaqen

Tek ndërfaqja tradicionale GNOME
Nëse nuk jeni adhurues të Unitetit dhe doni të përdorni ndërfaqen tradicionale GNOME, ju lutemi bëni sa më poshtë:

 1. Shkyç
 2. Klikoni në emrin tuaj të përdoruesit
 3. Shikoni për menunë e seancës në fund të ekranit
 4. Ndryshoni atë nga Ubuntu në Ubuntu Classic
 5. Klikoni Login.

Në rast se ky opsion nuk është i disponueshëm për ndonjë arsye të çuditshme, provoni së pari të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

sudo apt-get instalo gnome-session-fallback


Një GNOME 3 / GNOME Shell
Nëse dëshironi të provoni Gnome 3.6 me GNOME Shell, në vend të Unitetit.

Instalimi: kërkoni në Software Center: gnome shell. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instalo gnome-shell

Mund ta instaloni gjithashtu nga GNOME Shell PPA, e cila me siguri do të përfshijë versione më të azhurnuara:

sudo add-apt-depo ppa: ricotz / testimi sudo add-apt-depo ppa: gnome3-team / gnome3 sudo apt-merrni azhurnim sudo apt-get instaloni gnome-shell gnome-tweak-tool
Kujdes: instalimi i GNOME Shell në këtë mënyrë do të instalojë paketa të tjera GNOME 3.6 që djemtë e Ubuntu lënë mënjanë. Për shembull, Nautilus 3.6. Sigurisht, mbase kjo është ajo që ju dëshironi, kështu që në atë rast nuk do të kishte asnjë problem por duhet të jeni të vetëdijshëm se çfarë do të ndodhë.

Nëse keni vendosur të instaloni Gnome Shell, mund t'ju interesojë gjithashtu të instaloni shtesat Gnome Shell. Për t'i instaluar në ekzekutimin e GNOME Shell 3.6:

sudo apt-get install gir1.2-gtop-2.0 wget -O gs-extensions-3.6.deb http://dl.dropbox.com/u/53319850/NoobsLab.com/apps/gs-extensions-3.6.deb sudo dpkg -i gs-extensions-3.6.deb sudo rm gs-extensions-3.6.deb

Kinemone
Cinammon është një pirun i Gnome 3 i përdorur dhe zhvilluar nga krijuesit e Linux Mint që ju lejon të keni një shirit të detyrave më të ulëta me menunë klasike Start.

sudo add-apt-depo ppa: gwendal-lebihan-dev / kanellë-e qëndrueshme sudo apt-get azhurnimi sudo apt-get instaloni kanellë

MATE

MATE është një Pirun e Gnome 2 që u shfaq si një alternativë për përdoruesit e GNOME pas ndryshimit drastik që pësoi ky mjedis desktop kur përdori Shell-in e tij të diskutueshëm. Në thelb MATE është GNOME 2, por ata ndryshuan emrat e disa prej paketave të tyre.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu kryesore kryesore" sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo mate-arkiv-keyring sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instaloni mate-core mate-desktop-mjedis

10. Instaloni Treguesit dhe Listat e Shpejta

Treguesit - Mund të instaloni shumë tregues, të cilët do të shfaqen në panelin e sipërm të tavolinës suaj të punës. Këta tregues mund të shfaqin informacione për shumë gjëra (moti, sensorët e pajisjeve, ssh, monitorët e sistemit, dropbox, virtualbox, etj.).

Një listë e plotë e treguesve, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të tyre, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

Listat e shpejta - Listat e shpejta ju lejojnë të përdorni funksionet e zakonshme të aplikacioneve. Ato përshkojnë shiritin që shfaqet në të majtë në tavolinën e punës.

Një listë e plotë e listave të shpejta, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të tyre, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

11. Instaloni Compiz Settings Manager dhe disa shtojca shtesë

Compiz është ai që i bën ato shkrime të mahnitshme që na lënë të gjithë pa fjalë. Fatkeqësisht Ubuntu nuk vjen me ndonjë ndërfaqe grafike për të konfiguruar Compiz. Gjithashtu, nuk vjen me të gjitha shtojcat e instaluara.

Për t'i instaluar, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo apt-get instaloni compizconfig-settings-manager-compiz-fusion-plugins-extra

12. Hiqni menunë globale

Për të hequr të ashtuquajturën "menu globale", e cila bën që menuja e aplikacioneve të shfaqet në panelin e sipërm të tavolinës suaj, unë thjesht hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt-get hiq appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Dilni dhe hyni përsëri.

Për të kthyer ndryshimet, hapni një terminal dhe futni:

sudo apt-get instalo appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

13. Hiqni rezultatet e Amazon nga Dash

Mund ta çaktivizoni nga Paneli i Cilësimeve të Sistemit> Privatësia. Pasi të keni arritur atje, hiqni opsionin "Përfshini rezultatet në internet".

Një tjetër mundësi pak më radikale është të çinstaloni paketën përkatëse:

sudo apt-get hiq unitetin-lente-pazar

14. Integroni uebin në desktopin tuaj

Shtoni llogaritë tuaja në rrjetet sociale

Për të filluar, shkoni te paneli i Cilësimeve të Sistemit> Llogaritë Online. Pasi të keni arritur atje, klikoni në butonin "Shto llogari".

Shërbimet e mbështetura përfshijnë Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (dhe Facebook Chat), Flickr dhe shumë më tepër.

Aplikacionet që përdorin këto të dhëna janë Empathy, Gwibber dhe Shotwell.

Ueb-aplikacionet

Ubuntu WebApps është një tipar i ri që lejon faqet e internetit si Gmail, Grooveshark, Last.fm, Facebook, Google Docs dhe shumë të tjerë, të integrohen në mënyrë të përsosur me desktopin e Unitetit: do të jeni në gjendje të kërkoni në sit përmes HUD, do të merrni njoftime për desktop, listat e shpejta do të shtohen dhe madje do të integrohen me menunë e mesazheve dhe njoftimeve.

Për të filluar ju thjesht duhet të vizitoni një nga faqet e mbështetura (ne kemi një listë të plotë këtu) dhe klikoni në dritaren "instalo" që do të shfaqet, siç tregohet në imazhin më sipër.

15. Udhëzues për desktopin e Ubuntu

Asgjë më mirë sesa të hedhim një vështrim në dokumentacionin zyrtar (në spanjisht) për Ubuntu. Isshtë një ndihmë e shkëlqyeshme për të sapoardhurit dhe, përveç që është shumë gjithëpërfshirëse, është shkruar me përdorues të rinj në mendje, kështu që është shumë e dobishme dhe e lehtë për t’u lexuar.

Ju do të jeni në gjendje të gjeni informacione rreth asaj që ka të re në Ubuntu 12.10 dhe informacione se si të përdorni lëshuesin për të filluar aplikacionet (të cilat mund të jenë konfuze për ata që nuk kanë përdorur kurrë Unitetin), si të kërkoni për aplikacione, skedarë, muzikë dhe shumë më tepër me Dash, si menaxhoni aplikacionet dhe cilësimet me shiritin e menusë, si të mbyllni sesionin, të çaktivizoni ose ndryshoni përdoruesit dhe një etj. të gjatë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Ciro Gëzimi dijo

  Nuk mund të instaloj xpenguins; edhe pse e kam instaluar tashmë përmes qendrës së softuerit ubuntu 12.10

  përshëndetje.

 2.   LinezLinux dijo

  Problemi me drejtuesit e nvidia është sepse ata nuk kanë shtuar paketat gjenerike të linux-headers në varësitë
  Isshtë rregulluar duke instaluar këtë paketë para shoferëve.

 3.   Revolta02 dijo

  Sapo keni humbur që Libreoffice tashmë mbështet menunë globale.

  të fala

 4.   ka-el dijo

  Kam një problem me youtube në ubuntu12: Marr lojtarin e vjetër, si mund ta modifikoj?

 5.   Gaius baltar dijo

  Ndoshta po shihni versionin flash në vend të HTML5 ... A keni kërkuar opsionet e profilit tuaj në Youtube?

 6.   Zach Gil dijo

  Sapo instalova ubuntu 12.10, por kam një problem, kur hap qendrën e softuerit Ubuntu ose filloj që imazhi të dekonfigurohet, domethënë gjithçka lëviz dhe ngjyrat dalin, dhe ndonjëherë ngec dhe duhet të rivendos, do të jenë disa problemi i shoferëve?

 7.   Le të përdorim Linux dijo

  Unë kam përdorur Arch Linux ose Archbang për një kohë të gjatë (një distro derivative që vjen me Openbox si parazgjedhje).

  Në thelb ka disa gjëra që nuk më pëlqejnë nga Ubuntu:

  1) ashtë pak më e vështirë për tu personalizuar sesa shpërndarjet e tjera (p.sh. Arch Linux dhe derivatet).

  2) Kam zbuluar se më pëlqen të di se si funksionojnë disa gjëra (megjithëse duhet më shumë kohë për t'u konfiguruar) ... dhe jo se gjithçka është kaq automatike (siç synon Ubuntu).

  3) Ubuntu varet shumë dhe është shumë i paqëndrueshëm.

  4) Çdo 6 muaj duhet të instaloni përsëri.

  Me Arch arrij të kapërcej të gjitha ato pengesa dhe gjithmonë e kam kompjuterin tim të azhurnuar. Instalimi i paketave "të rralla" nuk ka nevojë të kërkojë ndonjë APP, thjesht përdorni AUR. E vërteta është lavdia ... megjithëse e pranoj që mund të jetë pak e vështirë të konfigurosh herën e parë, më pas është spektakolare.

  Gëzuar! Paul.

 8.   Denis Junior dijo

  E vetmja gjë që Ubuntu po mungon është Microsoft Office, unë nuk mund të jetoj pa 2013.

 9.   Anonim dijo

  Ata të Microsoft po mendojnë për këtë ... ai me siguri do të mbërrijë për 2015.

 10.   fito dijo

  Mirë, unë jam i ri në Ubuntu pas shumë vitesh me dritaret e lumtura që kam vendosur dhe pavarësisht se kalova disa ditë po më pëlqen shumë por do të doja të më rekomandonit ndonjë vend ose udhëzues që do të më ndihmonte të zgjidh probleme të tilla si mos dija se ku programet që instaloj po shkojnë, ju falënderoj shumë dhe më falni për injorancën time

 11.   kone9 dijo

  Unë kam një problem me desktopin në ubuntu Unë kaloj postimin nga taringa.

  http://www.taringa.net/posts/linux/16426038/Problemas-con-escritorio-ubunto-12-10-drivers-nvidia.html#comment-1031804

 12.   Carlos dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm, faleminderit shumë.

 13.   hrenek dijo

  Ndrysho hyrjen. Thotë Ubuntu 12.04

 14.   Le të përdorim Linux dijo

  Oops! Faleminderit! I korrigjuar. 🙂

 15.   Luis Guillermo dijo

  një pyetje! Çfarë mund të bëj në Ubuntu që nuk mund ta bëj në W7? është se unë jam i ri në Ubuntu dhe dua të di më shumë

  1.    le të përdorim linux dijo

   Unë do të thosha jo. Në Linux do të jeni në gjendje të bëni gjithçka që keni bërë në Windows. E vetmja gjë që është paksa e komplikuar (edhe pse po ndryshon në mënyrë të qëndrueshme me hyrjen e Steam në Linux) janë lojërat.
   Perqafo! Paul

 16.   programues: gnu / linux dijo

  me gjithë respektin e duhur, por ubuntu tashmë është një turp sepse nuk është më falas x po pranon sotfware të pronarit .. !!

 17.   douglas dijo

  Pershendetje si jeni?? Kam një problem me qendrën, sa herë që rinis kompjuterin shfaqet një instalim atje, nuk e filloj dhe nuk mbaron pavarësisht nga fakti që e anuloj. Nuk mund ta qiri. problemi është se nuk mund të instaloj ose çinstaloj asgjë derisa të bëhet kjo.
  Kjo ndodhi pasi u përpoq të instaloja dropbox, instalimi ishte ngrirë në fund dhe nuk përparoi, unë u përpoqa ta anuloja por atje vazhdoi. rindizni dhe kështu qëndroj.

 18.   raul dijo

  Përshëndetje, nuk di si ta bëj Ubuntu 12.10 (tashmë i instaluar nga CD) të njohë Çelësin e Internetit USB HUAWEI E 173. Faleminderit