Çfarë të bëni pas instalimit të Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

Ubuntu 14.04 Trusty Tahr pashë dritën dy ditë më parë. Siç bëjmë me secilin lëshim të kësaj shpërndarjeje popullore, këtu janë disa gjërat që duhet të bësh pasi të bëj një instalim qe nga fillimi.

1. Drejtoni Menaxherin e Përditësimeve

Likelyshtë e mundshme që pasi Ubuntu 14.04 u lëshua, azhurnime të reja janë shfaqur për paketat e ndryshme me të cilat paraqitet imazhi ISO i shpërndarë nga Canonical.

Për këtë arsye, pas mbarimit të instalimit gjithmonë rekomandohet të ekzekutoni Menaxheri i azhurnimit. Mund ta bëni duke e kërkuar në Dash ose duke ekzekutuar sa më poshtë nga një terminal:

sudo apt update sudo apt upgrade

2. Instaloni gjuhën spanjolle

Në Dash unë shkrova Ndihma gjuhësore dhe nga atje do të jeni në gjendje të shtoni gjuhën që preferoni.

Fjalor në Spanjisht për LibreOffice / OpenOffice

Në rast se nuk keni një kontrollues drejtshkrimi në spanjisht, është e mundur që ta shtoni atë me dorë si më poshtë:

1. Shko te Qendra e zgjatjes LibreOffice

2. Shikoni për Fjalorë spanjisht

3. Shkarkoni fjalorin e preferencës suaj (të përgjithshme ose specifike për vendin tuaj)

Me këtë do të kemi një skedar OXT. Nëse jo, duhet të ndryshoni shtrirjen e skedarit të shkarkuar.

4. Hapni LibreOffice / OpenOffice, zgjidhni Mjetet> Shtesat dhe kliko shtoj, ne shkojmë në drejtorinë ku ndodhet skedari i shkarkuar dhe ne e instalojmë atë.

Fjalor në Spanjisht për LibreOffice dhe OpenOffice

Për të parë një udhëzues të plotë që shpjegon se si të instaloni drejtshkrimin spanjoll dhe kontrolluesin e gramatikës në LibreOffice / OpenOffice, unë sugjeroj të lexoni këtë të vjetër artikull. Ne gjithashtu kemi përgatitur një udhëheq për të instaluar kontrolluesin spell spanjoll në Firefox / Chromium.

3. Instaloni kode, Flash, shkronja shtesë, drejtues, etj.

Për shkak të çështjeve ligjore, Ubuntu nuk mund të përfshijë si parazgjedhje një seri paketash që, nga ana tjetër, janë shumë të nevojshme për çdo përdorues: kode për të luajtur MP3, WMV ose DVD të koduara, burime shtesë (të përdorura gjerësisht në Windows), Flash, drejtues pronarët (për të përdorur më mirë funksionet 3D ose Wi-Fi), etj.

Për fat të mirë, instaluesi i Ubuntu ju lejon të instaloni të gjitha këto nga e para. Thjesht duhet ta aktivizoni atë mundësi në njërën nga ekranet e instaluesit.

Në rast se nuk e keni bërë tashmë, mund t'i instaloni si më poshtë:

Drejtuesi i kartës video

Ubuntu duhet t'ju zbulojë dhe paralajmërojë automatikisht për disponueshmërinë e drejtuesve 3D. Në atë rast, do të shihni një ikonë për një kartë video në panelin e sipërm. Klikoni në atë ikonë dhe ndiqni udhëzimet. Alsoshtë gjithashtu e mundur të instaloni drejtuesit e pronarit nga Dash> Drejtuesit shtesë.

Kodekët dhe formatet e pronarit

Nëse jeni një nga ata që nuk mund të jetojnë pa dëgjuar MP3, M4A dhe formate të tjera të pronarit, si dhe nuk mund të mbijetonit në këtë botë mizore pa qenë në gjendje të luani videot tuaja në MP4, WMV dhe formate të tjera të pronarit, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë. Thjesht duhet të klikoni në butonin më poshtë:

ose shkruani në një terminal:

sudo apt instalo ubuntu-restricted-extras

Për të shtuar mbështetje për DVD të koduara (të gjitha "origjinale"), hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt instalo libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Instaloni depo shtesë

GetDeb & Playdeb

GetDeb (më parë Kliko dhe ekzekuto Ubuntu) është një faqe në internet ku paketat Deb dhe më shumë versione aktuale të paketave që nuk vijnë në depot e zakonshme të Ubuntu prodhohen dhe vihen në dispozicion të përdoruesit përfundimtar.

Playdeb, depoja e lojërave për Ubuntu, u krijua nga të njëjtët njerëz që na dhanë getdeb.net, qëllimi i projektit është t'u sigurojë përdoruesve të Ubuntu një depo jozyrtare me versionet më të fundit të lojrave.

5. Instaloni mjetet e ndihmës për të konfiguruar Ubuntu

Tweak Ubuntu

Mjeti më i popullarizuar për konfigurimin e Ubuntu është Ubuntu Tweak (megjithëse ia vlen të sqarohet se ditët e fundit duket se zhvillimi i tij do të përfundojë, të paktën nga krijuesi i tij). Kjo mrekulli ju lejon të "akordoni" Ubuntu tuaj dhe ta lini ashtu si dëshironi.

Për të instaluar Ubuntu Tweak, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa sudo apt update sudo apt install ubuntu-tweak

Pavendosjet

UnSettings është një mjet i ri për personalizimin e Ubuntu. Ekzistojnë programe të tjera si MyUnity, Gnome Tweak Tool dhe Ubuntu-Tweak që bëjnë të njëjtën punë, por ky përfshin disa veçori unike.

sudo add-apt-repository ppa: shkarkimi / testimi azhurnimi i sudo apt instalimi i pavendosjeve

6. Instaloni aplikacione për kompresim

Për të kompresuar dhe dekompresuar disa formate të njohura falas dhe të pronarit, duhet të instaloni paketat e mëposhtme:

sudo apt instalo rar unace p7zip-plotë p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Instaloni menaxherë të tjerë të paketave dhe konfigurimit

Synaptic - është një mjet grafik për menaxhimin e paketës bazuar në GTK + dhe APT. Synaptic ju lejon të instaloni, azhurnoni ose çinstaloni paketat e programeve në një mënyrë të gjithanshme.

Nuk është instaluar tashmë si parazgjedhje (siç thonë ata nga hapësira në CD)

Instalimi: Kërko në Qendrën e softverit: sinaptik. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt instalo synaptic

aftësi - Komanda për të instaluar aplikacione nga terminali

Nuk është e nevojshme pasi që ne gjithmonë mund të përdorim komandën "apt", por këtu e lë për ata që e duan:

Instalimi: Kërko në Qendrën Softuerike: aftësi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

aftësia e instalimit sudo apt

gdebi - Instalimi i paketave .deb

Nuk është e nevojshme, pasi kur instaloni .deb me klikim të dyfishtë Hapet Software Center. Për nostalgjikët:

Instalimi: kërko në Qendrën e softuerit: gdebi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt instalo gdebi

Redaktori i Dconf - Mund të jetë i dobishëm kur konfiguroni Gnome.

Instalimi: Kërko në Qendrën e softuerit: redaktor dconf. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt instaloni mjetet dconf

Për ta ekzekutuar, hapa Dashin dhe shtypa "dconf editor".

8. Gjeni më shumë aplikacione në Ubuntu Software Center

Në rast se nuk mund të gjeni një aplikacion për të bërë atë që dëshironi ose nuk ju pëlqejnë aplikacionet që vijnë me parazgjedhje në Ubuntu, mund të shkoni në Qendrën e Programeve Ubuntu.

Nga atje do të jeni në gjendje të instaloni aplikacione të shkëlqyera me vetëm disa klikime. Disa zgjedhje të njohura janë:

 • OpenShot, redaktues video
 • AbiWordRedaktues i thjeshtë, i lehtë i tekstit
 • zogu i stuhisë, email
 • Kromi, shfletues uebi (version falas i Google Chrome)
 • Pidgin, bisedo
 • përmbytje, përrenj
 • VLC, video
 • Xbmc, qendra mediatike
 • FileZilla, FTP
 • GIMP, redaktues imazhi (tipi Photoshop)

9. Ndryshoni ndërfaqen

Tek ndërfaqja tradicionale GNOME
Nëse nuk jeni adhurues të Unitetit dhe doni të përdorni ndërfaqen tradicionale GNOME, ju lutemi bëni sa më poshtë:

 1. Shkyç
 2. Klikoni në emrin tuaj të përdoruesit
 3. Shikoni për menunë e seancës në fund të ekranit
 4. Ndryshoni atë nga Ubuntu në GNOME Flashback
 5. Klikoni Login.

Në rast se ky opsion nuk është i disponueshëm, provoni së pari të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

sudo apt instalo gnome-session-flashback


Një GNOME 3 / GNOME Shell
Nëse dëshironi të provoni GNOME Shell në vend të Unitetit.

Instalimi: futni komandën e mëposhtme në një terminal:

sudo apt instalo gnome-shell

Mund ta instaloni gjithashtu nga GNOME Shell PPA, e cila me siguri do të përfshijë versione më të azhurnuara:

sudo add-apt-depo ppa: ricotz / testimi sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3 sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3-staging sudo apt update sudo apt instalo gnome-shell gnome- tweak-tool gnome-shell-extensions
Kujdes: instalimi i GNOME Shell në këtë mënyrë do të instalojë pako të tjera GNOME që djemtë e Ubuntu lanë jashtë. Për shembull, Nautilus. Sigurisht, mbase është ajo që ju dëshironi, kështu që në atë rast nuk do të kishte asnjë problem por duhet të jeni të vetëdijshëm se çfarë do të ndodhë.

Kinemone
Cinammon është një pirun i Gnome 3 i përdorur dhe zhvilluar nga krijuesit e Linux Mint që ju lejon të keni një shirit të detyrave më të ulëta me menunë klasike Start.

sudo add-apt-repository ppa: gwendal-lebihan-dev / cinnamon-stabil sudo apt update sudo apt install kanellë

MATE
MATE është një pirun i Gnome 2 që doli si një alternativë për përdoruesit e GNOME pas ndryshimit drastik që pësoi ky mjedis desktop kur përdori Shell-in e tij të diskutueshëm. Në thelb MATE është GNOME 2, por ata ndryshuan emrat e disa prej paketave të tyre.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu $ (lsb_release -sc) kryesore" sudo add-apt-repository "deb http://repo.mate-desktop.org / ubuntu $ (lsb_release -sc) kryesore "sudo apt update sudo apt install mate-archive-keyring sudo apt install mate-core mate-desktop-Environment

10. Instaloni Treguesit dhe Listat e Shpejta

Treguesit - Mund të instaloni shumë tregues, të cilët do të shfaqen në panelin e sipërm të tavolinës suaj të punës. Këta tregues mund të shfaqin informacione për shumë gjëra (moti, sensorët e pajisjeve, ssh, monitorët e sistemit, dropbox, virtualbox, etj.).

Një listë e plotë e treguesve, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të tyre, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

Listat e shpejta - Listat e shpejta ju lejojnë të përdorni funksionet e zakonshme të aplikacioneve. Ato përshkojnë shiritin që shfaqet në të majtë në tavolinën e punës.

Ubuntu tashmë vjen me disa të instaluar si parazgjedhje. Sidoqoftë, është e mundur të përdoren disa lista të shpejta të personalizuara. Një listë e plotë, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të saj, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

11. Instaloni Compiz & plugins Manager Configuration Manager

Compiz është ai që i bën ato shkrime të mahnitshme që na lënë të gjithë pa fjalë. Fatkeqësisht Ubuntu nuk vjen me ndonjë ndërfaqe grafike për të konfiguruar Compiz. Gjithashtu, nuk vjen me të gjitha shtojcat e instaluara.

Për t'i instaluar, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo apt instalo compizconfig-settings-manager-compiz-plugins-shtesë

12. Hiqni menunë globale

Për të hequr të ashtuquajturën "menu globale", e cila bën që menuja e aplikacioneve të shfaqet në panelin e sipërm të tavolinës suaj, unë thjesht hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt hiqni appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Dilni dhe hyni përsëri.

Për të kthyer ndryshimet, hapni një terminal dhe futni:

sudo apt instalo appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Menutë e dritareve në shiritin e titullit

Më parë, menutë e aplikacioneve që nuk ishin maksimizuar gjithashtu u shfaqën në menunë globale. Sidoqoftë, tani është e mundur që menutë në këto dritare të shfaqen në shiritin e tyre të titullit. Për ta bërë këtë, thjesht hapni Dashin, shtypni "Pamja", shkoni në skedën "Sjellja" dhe zgjidhni opsionin "Shfaq menutë e dritares në shiritin e titullit".

13. Hiqni kërkimet "komerciale" nga Dash

Për të çaktivizuar kërkimet në internet, hapa panelin e kontrollit Cilësimet e Sistemit> Privatësia dhe Siguria> Kërkimi. Pasi të keni arritur atje, hiqni opsionin "Përfshini rezultatet në internet".

Për të çaktivizuar vetëm kërkimet "komerciale" që shfaqen në Dash, mund të shkoni te Aplikimet> Rezultatet e Filtrit> Lloji> Shtesat. Klikoni në shtojcën dhe zgjidhni Deactivate.

Për të çaktivizuar të gjitha kërkimet "komerciale" (Amazon, Ebay, Dyqani i Muzikës, Këngët Popullore Online, Skimlinks, Ubuntu One Music Search & Ubuntu Dyqani) në një hap mund të hapni një terminal dhe të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

gsettings set com.canonical.Unity.Lens disable-scopes "[" more_suggestions-amazon.scope "," more_suggestions-u1ms.scope "," more_suggestions-populartracks.scope "," music-musicstore.scope "," more_suggestions-ebay .scope ',' more_suggestions-ubuntushop.scope ',' more_suggestions-skimlinks.scope '] "

14. Integroni uebin në desktopin tuaj

Shtoni llogaritë tuaja në rrjetet sociale

Për të filluar, unë u futa në panelin e kontrollit Cilësimet e sistemit> Llogaritë në internet. Pasi të keni arritur atje, klikoni në butonin "Shto llogari".

Shërbimet e mbështetura përfshijnë Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (dhe Facebook Chat), Flickr dhe shumë më tepër.

Aplikacionet që përdorin këto të dhëna janë Empathy, Gwibber dhe Shotwell.

Ueb-aplikacionet

Ubuntu WebApps lejon faqet e internetit të tilla si Gmail, Grooveshark, Last.fm, Facebook, Google Docs dhe shumë të tjerë, të integrohen në mënyrë të përsosur me desktopin Unity: do të jeni në gjendje të kërkoni në sit përmes HUD, do të merrni njoftime në desktop, listat e shpejta do të shtohen dhe madje do të integrohet me menunë e mesazheve dhe njoftimeve.

Për të filluar ju thjesht duhet të vizitoni një nga faqet e mbështetura (ekziston një listë e plotë ketu) dhe klikoni në dritaren "instalo", e cila do të shfaqet siç tregohet në imazhin më sipër.

15. Udhëzues për desktopin e Ubuntu

Asgjë më mirë sesa të hedhim një vështrim në dokumentacionin zyrtar (në spanjisht) për Ubuntu. Isshtë një ndihmë e shkëlqyeshme për të sapoardhurit dhe, përveç që është shumë gjithëpërfshirëse, është shkruar me përdorues të rinj në mendje, kështu që është shumë e dobishme dhe e lehtë për t’u lexuar.

Ju do të jeni në gjendje të gjeni informacione rreth asaj që ka të re në Ubuntu dhe informacione se si të përdorni lëshuesin për të filluar aplikacionet (të cilat mund të jenë konfuze për ata që nuk kanë përdorur kurrë Unity), si të kërkoni për aplikacione, skedarë, muzikë dhe shumë më tepër me Dash, si të menaxhoni aplikacionet dhe cilësimet me shiritin e menusë, si të mbyllni sesionin, të çaktivizoni ose ndryshoni përdoruesin dhe një etj. shumë të gjatë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Pepe dijo

  Përshëndetje, unë kam një kompjuter me një Intel Pentium prej 3.00 Ghz dhe 2 GB RAM. A do të funksionojë mirë Ubuntu 14.04 LTS? Dhe Kubuntu apo Xubuntu?

  Përshëndetje.

  1.    Omar dijo

   Mirë Nëse ai Pentium që përdorni është me dy bërthama, nuk e keni problem të ekzekutoni Ubuntu dhe Kubuntu; nëse është një bërthamë; Më mirë rekomandoj Xubuntu. Gëzuar!

  2.    le të përdorim linux dijo

   Keshtu mendoj. Po kështu, mund ta provoni nga një pendrive për të parë se si funksionon dhe nëse zbulon mirë të gjithë pajisjen tuaj.
   Ju rekomandoj të lexoni: https://blog.desdelinux.net/como-instalar-linux-desde-un-pendrive-usb/
   y https://blog.desdelinux.net/guia-para-principiantes-en-linux/
   Përqafo, Pablo.

  3.    Xavier dijo

   Ndoshta lëviz pak i ngadaltë vëlla

  4.    carlos sierra dijo

   E vërteta është nëse funksionon, por shumë ngadalë, unë rekomandoj që nëse doni një Ubuntu që funksionon mirë, do të ishte më mirë LUBUNTU është më i shpejtë në makineritë e vjetra sesa XUBUNTU.

   1.    Charles M dijo

    Unë migrova nga Ubuntu 14.04 në Lubuntu 14.04 dhe me të vërtetë performanca është shumë më e mirë, ato dy 2gb duken si 4.

    Përshëndetje.

  5.    sebastian dijo

   po vëllai i vogël shkon shkëlqyeshëm

 2.   Arturo dijo

  Ju referoni Ubuntu 14.04 Saucy Salamander në paragrafin e parë. Faleminderit për informacionin

  1.    mmm dijo

   Kjo ndodh duke kopjuar dhe ngjitur ……… postimi vlerësohet por është një kopje e përshëndetjeve të tjera

   1.    le të përdorim linux dijo

    Përshëndetje! Faleminderit për informacion. Më humbi paragrafi i parë, tashmë e kam korrigjuar. 🙂
    Dhe po, është shumë e ngjashme me udhëzuesin e mëparshëm (megjithëse ka ndryshime) pasi që Ubuntu është ende i njëjti, apo jo? A është ndryshimi i gjuhës kaq i ndryshëm nga një version në tjetrin?
    Gëzuar! Paul.

    1.    mmm dijo

     Jo aq shumë, por nëse është e rëndësishme të vendosni gjëra më të veçanta rreth asaj për të cilën flitet, të tilla si tema e menusë globale që tani, në këtë version opsioni grafik duket se e ndryshon atë. E njëjta gjë vlerësohet che!

 3.   përplasja py_ dijo

  Ppa ppa: makson96 / fglrx nuk e mbështet Ubuntu 14.04

  1.    irvandoval dijo

   Pikërisht, unë kam një problem dhe është se unë kam një PC me hd3000 ati me 13.04 dhe nuk azhurnohem në 13.10 për shkak të mbështetjes së asaj ppa: / dhe nuk di çfarë të bëj, mbase është më mirë të kthehem në 12.04, apo jo?

   1.    Juan Carlos Senar dijo

    My Ati hd3450 punon në mënyrë perfekte me drejtuesit flgrx që më ofrohen nga Drejtuesit shtesë në Mint 13 (Ubuntu 12.04). Do te kthehesha ...

    1.    irvandoval dijo

     : O faleminderit për këshillën

   2.    le të përdorim linux dijo

    Eshte e vertete. Siç diskutova më poshtë, unë sapo azhurnova atë pjesë të udhëzuesit.
    Faleminderit për të dhënat!
    Perqafo! Paul.

 4.   Alvaro dijo

  Mirëmëngjes, aktualisht ubuntu tweak ppa nuk mbështet të besueshëm, dhe heqja e menusë globale nga terminali nuk mendoj se është ide e mirë pasi që aktualisht mund të çaktivizohet nga konfigurimi - pamja - sjellja. Brohoritje

  1.    Juan Carlos Senar dijo

   Tani është në dispozicion në http://www.ubuntu-tweak.com versioni 0.8.7 teorikisht në përputhje me Ubuntu 14.04.

   Edhe kështu, instalimi i paketës .deb jep disa probleme varësie që korrigjohen duke ekzekutuar në terminal $ sudo apt-get install -f –fiks-mungon.

   Pasi ta keni bërë këtë, programi funksionon mirë.

   1.    le të përdorim linux dijo

    Eshte e vertete! Faleminderit për kontributin Unë tashmë e kam korrigjuar atë pjesë të udhëzuesit. Tani për tani, metoda e rekomanduar është të përdorni aplikacionin Drivers shtesë, i cili mund të arrihet nga Dash.
    Gëzuar! Paul.

  2.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Alvaro! Kjo nuk është e vërtetë. Menuja globale nuk mund të çaktivizohet nga atje. Mund të ndryshohet vetëm për dritare jo maksimale, siç shpjegohet në postim.
   Isshtë një ndryshim i vogël, por një ndryshim në fund të fundit.
   Përqafo, Pablo.

 5.   Juan Carlos Senar dijo

  Përshëndetje, unë kam testuar Xubuntu 14.04 për disa ditë tani, dhe unë jam i befasuar që nuk ka marrë ende ndonjë azhurnim. Bëni nga terminali azhurnimi i sudo apt-get && azhurnimi i sudo apt-get nuk hedh asgjë të re. Isshtë bërë dhe bëhet periudha, pa treguar se ka paketa në dispozicion; pa dhënë gabim. Nuk më duket normale.

  Nga ana tjetër, printeri im nuk konfiguron më automatikisht kur e lidh. Më duhet ta bëj manualisht dhe, megjithëse instalohet si duhet në këtë mënyrë, më duket si një hap prapa nga Xubuntu 12.04.

  Ndodh dikush tjetër?

  Faleminderit pershendetje

  1.    mario dijo

   pak kohë më parë e mbarova së instaluari dhe nëse dolën azhurnimet (pak), por ato dolën me komandën apt-get dist-upgrade. Unë gjithashtu do të instaloja aftësi, duke shtuar si një arsye që mund të kërkojë pako me kërkim aftësie dhe të çinstaloj grupe të tëra pa lënë ndonjë pako të lirshme, ashtu siç është në pllakën amë Debian.

  2.    Ann dijo

   Përshëndetje Juan Carlos, Si e instaloni printerin? Unë instaloj drejtuesit dhe kur dua të printoj më vjen një mesazh që thotë se duhet të konfiguroj printerin. Në versionin e mëparshëm ai shkoi pa probleme. Nuk mund të gjej përgjigje në asnjë forum.
   Përshëndetje dhe faleminderit

   1.    Juan Carlos Senar dijo

    Përshëndetje Ana: Çfarë printeri keni?

    Siç thashë, në Xubuntu 12.04 printeri im Epson sx125 konfigurohej automatikisht kur ishte i lidhur dhe skaneri (është shumëfunksional) duhej ta konfiguronte pasi të shkarkonte 2 paketa .deb nga faqja e internetit e Epson.

    Në Xubuntu 14.04 printeri nuk do të konfigurohet kur të kyçet (shpresojmë se kjo do të rregullohet në azhurnimet e ardhshme) dhe kam gjetur dy mënyra për ta bërë këtë:

    1.- Shko te Meny> Të gjitha cilësimet> Pajisje fizike> Printera. Asnjë nuk shfaqet dhe unë klikoj mbi Shtoni Printerin. Nga këtu ajo është zbuluar tashmë dhe ju vetëm duhet të bëni si zakonisht Tjetra, Vazhdo, etj. deri ne fund.

    2.- Përdorni CUPS nga shfletuesi që fut adresën http://localhost:631/ dhe ndiqni udhëzimet siç tregohet këtu:
    https://blog.desdelinux.net/cups-como-usar-y-configurar-las-impresoras-de-forma-facil/.

    Nëse printeri juaj është HP është e mundur (ndonjëherë ndodh) që, siç thoni ju, të jetë konfiguruar mirë dhe në të vërtetë nuk funksionon. Zgjidhja ime është instalimi i paketës hplip-gui ($ sudo apt-get instaloni hplip-gui) dhe më pas vrapo $ sudo hp-konfigurim dhe ndiqni udhëzimet. Shumicën e kohës funksionon.

    Ti thua.

    Regards,

 6.   saeron dijo

  Unë e kuptoj që ju jeni argjentinas, por ju duhet të bëni dallimin midis mënyrës se si flisni dhe si shkruani. Gjëra të tilla si sos = ju jeni dhe dëshironi = dëshironi, dhe një etj e gjatë.

  1.    mmm dijo

   Ha, gjithashtu më tërhoqi vëmendjen që ai shkroi kështu ... pikërisht sepse thashë, hej ky është argjentinas ... dhe unë jam argjentinas ... Nuk e kuptoj pse ai duhet të ndryshojë veçantitë tona? Sigurisht që ekziston një ndryshim midis mënyrës sesi flisni dhe si shkruani ... por jo në atë lloj gjëje që shënoni, por për sa i përket «të shkruarit» ... Unë ju them se edhe ne Argjentinasit shkruajmë me ato «idioma» (ose si quhen ndryshe) . Por imagjinoni se edhe Yankees duhet të ndryshojnë idiomat e tyre për ato të Britanisë së Madhe, ose Peruanët, ose Meksikanët do të ishin në të njëjtën ....
   të fala

   1.    le të përdorim linux dijo

    Përshëndetje trefishtë m!
    E vlerësoj komentin tuaj por më bën përshtypje që duke qenë argjentinas ju duket "e çuditshme" të shihni një postim të shkruar si ky. Edhe në La Nación ose në ndonjë gazetë në Argjentinë ata shkruajnë kështu.
    Nga ana tjetër, ndihem rehat të shkruaj si argjentinas, me "lokalizmat" e mi, ashtu si shumë blog të mirëmbajtur nga blogerët spanjollë respektojnë "lokalizmat" e tyre (duke ju përdorur për të shkruar, për shembull). Unë ju ftoj t'u shkruani atyre gjithashtu në mënyrë që ata të ndryshojnë mënyrën e tyre të të shkruarit dhe të zgjedhin spanjishten "neutrale". Si shembull, unë ju jap një lidhje: http://www.muylinux.com/?s=ois
    Përqafo, Pablo.

    1.    mmm dijo

     Che me duket se nuk kuptove asgje... me terheq vemendjen te gjej nje argjentinas tjeter, jo qe te pushosh se beri se mendoja se desdelinux erdhi nga Kuba… por sigurisht e vleresoj qe shkruan me lokalizma (qe thashe). Kam përshtypjen se meqenëse kam bërë një "rishikim" më lart keni menduar se të gjitha komentet e mia do të ishin negative. Perkundrazi... (ndoshta e kam gabim) por perndryshe nuk e kuptoj si mund te keqinterpretosh keshtu fjalet e mia?
     Dhe ajo që thashë në komentin tjetër për të preferuar spanjishten neutrale është vetëm ta vendos veten në vend të tjetrit, sepse p.sh. Më mungojnë disa lokalizma meksikanë… dhe mirë… por e përsëris, ishte mirë të gjesh shkrimet në argjentinas në këtë blog që Kubani mendonte.

     1.    diazepani dijo

      Ky blog është ndërkombëtar. Ne shkruajmë në të gjitha dialektet e Spanjishtes.

    2.    mmm dijo

     Gjithsesi, nga rruga, ju kërkoj falje nëse komenti im ju shqetësoi, sepse nuk ishte qëllimi im, as kopjimi i mëparshëm, është ajo që mendova, por e gjithë puna vlerësohet.

    3.    Alberto dijo

     ju nuk jeni një lokalizëm por forma më e vjetër.

  2.    mario dijo

   «Ju jeni» «dëshironi» janë gjithashtu lokale, por gadishullore, unë do të përdorja «janë», «dua / dua», që i përkasin Spanjishtes neutrale

   1.    mmm dijo

    atje janë …… lokalizmat… se spanjishtja neutrale është më e qetë për të gjithë.

    1.    le të përdorim linux dijo

     Dhe shkrimi duke përdorur "ju jeni" dhe "ju" dhe gjithçka që nuk është një lokalizëm? Te lutem ..
     Unë ju ftoj të lexoni se çfarë thotë Akademia Mbretërore Spanjolle për mënyrën se si shkruaj. Quhet «voseo» dhe përdoret në Argjentinë dhe vende të tjera: http://lema.rae.es/dpd/srv/search?id=iOTUSehtID6mVONyGX
     Nuk është një mënyrë e pashkolluar e të shkruarit dhe as nuk është "një mënyrë për të folur", është thjesht një mënyrë për të shprehur veten e pranuar nga RAE.
     Gëzuar! Paul.

     1.    mmm dijo

      Siç ju thashë më parë: Pajtohem, por ju lutem ju lutem që ta rilexoni, pikërisht shoku Mario thotë se ata janë lokalizma.

     2.    Xavier dijo

      Ajo që ndodh është se ka shumë njerëz që besojnë se flasin "zyrtar" Spanjisht / Castilian dhe, marrëzisht, diskriminojnë pjesën tjetër. Spanjishtja neutrale është si njëbrirësh, një mit, i cili nuk ekziston në të vërtetë. Ju vazhdoni të shkruani sa më mirë që të keni mundësi dhe i injoroni këta "ekspertë" në gjuhë. Të gjitha versionet e Spanjishtes janë plotësisht të vlefshme, përfshirë Spanjisht-Argjentinas, prandaj mos ju tregoni ndryshe. Vazhdoni me blogun. Të fala.

      1.    le të përdorim linux dijo

       Faleminderit, javi!
       Nje perqafim! Paul.


  3.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Saeron!
   Fatkeqësisht, e keni gabim. Kjo nuk është një mënyrë e të shkruarit "si të flasësh", as nuk është një mënyrë e të pashkolluar e të shkruarit.
   Unë ju ftoj të lexoni se çfarë thotë Akademia Mbretërore Spanjolle për mënyrën se si shkruaj. Quhet «voseo» dhe përdoret në Argjentinë dhe vende të tjera: http://lema.rae.es/dpd/srv/search?id=iOTUSehtID6mVONyGX
   Gëzuar! Paul.

  4.    tomas dijo

   I dashur Saeron, (para së gjithash ju sqaroj se unë jam nga Madridi i një lloji të pastër, një «mace» e mirë).
   Komenti juaj është ende disi kolonialist, me një nuhatje paksa bajate. Hyni në Fjalorin e Panispanico të dyshimeve dhe sqarojini ato.
   Në grupin e folësve Castilian, Spanjollët janë një nëngrup i vogël dhe ne nuk kemi të drejtë të imponojmë asgjë, ne imponuam shumë në Amerikën Latine për disa shekuj.
   Një përshëndetje.

   Thomas.

   PS.: Unë kam jetuar 28 vjet në Buenos Aires dhe kemi shumë për të mësuar nga ato pjesë.

 7.   xhemin-samuel dijo

  Epo krijuesit e Kanellës sigurojnë që tashmë desktopi i kanellës nuk është një pirun por ambienti i tij xD

  1.    le të përdorim linux dijo

   Dhe sepse? Nëse është një pirun ... apo jo?
   Në çfarë bazohen ata për ta thënë këtë?
   Perqafo! Paul.

 8.   ferkmetal dijo

  Unë së fundmi kam instaluar ubuntu 14.04 (përfundimtar, jo beta) dhe nuk e di pse por që nga versioni 10.10 ubuntu është bërë kaq i ngadaltë, pasi që unë përdor unitetin, dritaret varen dhe gjithçka, pranoj që ky version 14.04 është më i shpejtë , por nuk e di por me varet jo me shume si ne 13.10 dhe 13.04, me te vertete. Kohët e fundit u ktheva në fedora dhe qëndrova në fedora XFCE

 9.   ditë dijo

  Çfarë të bëni pas instalimit të ubuntu 14.04 trusty tahr?
  formatoni dhe instaloni linux hark: f
  shaka e vjetër

  1.    le të përdorim linux dijo

   Jua! Akoma, ky version i Ubuntu nuk është aspak i keq ... është relativisht i qëndrueshëm (krahasuar me ato të mëparshmit).
   Perqafo! Paul.

  2.    izenzo dijo

   Ose sistemin operativ elementar, një Linux me të vërtetë i bukur.

  3.    Raphael Mardechai dijo

   Hee hee hee… ._. Nëse do të instaloj Arch, preferoj të kthehem në dritare dhe të qëndroj për jetën xD

 10.   Korrik dijo

  Mirësi. Mendoj se keni lexuar që ky version i ri i Ubuntu vjen me LibreOffice 4.1. Meqenëse versioni 3.6 dhe i përmirësuar nga versioni 4.x fjalorët e përgjithshëm të gjuhës dhe sinonimet janë instaluar në program.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Mirë! Faleminderit për kontributin!

 11.   Juan Carlos dijo

  Vetëm të mbani mend se nuk është më e nevojshme "apt-get" për të instaluar dhe procedurat e tjera, tani thjesht shkruani komandën "apt"; për shembull, "sudo apt hiqni idiomën spanjolle" (hehe, kjo është një shaka, mos u ofendoni).

 12.   Ernest Flores dijo

  Pershendetje te gjitheve:

  Azhurnoni siç tregohet këtu, por e vetmja gjë që nuk më pëlqen ta filloj është që versioni Audacity (2.0.5) për këtë distro dhe për të tjerët, nuk pranon shtojca vendase Linux si LADSPA, LV2, DSSI dhe të tjerët që zakonisht përfshiheshin kur menaxhonin shtojcat nga administratorët e softuerit. Të paktën nuk di si t’i menaxhoj në ndonjë mënyrë tjetër. Çdo koment që mund të jetë i dobishëm për ne në këtë rast vlerësohet paraprakisht.

  Sinqerisht: Ernesto Flores

 13.   Essau dijo

  thjesht siguro që APT të jetë rinovuar, nuk është më instalimi sudo apt-get por instalimi sudo apt.
  version i ri i APT në Debian dhe Ubuntu: http://rootsudo.wordpress.com/2014/04/20/nueva-version-de-apt-en-debian-y-ubuntu/

  1.    le të përdorim linux dijo

   Keni të drejtë! Çfarë është zakon.
   Alreadyshtë azhurnuar tashmë. 🙂
   Gëzuar! Paul.

 14.   arismendy dijo

  Përshëndetje, faleminderit për këtë kontribut. Do të doja të dija si të instaloja temat dhe të ndryshoja pamjen e saj në Ubuntu. Sapo instalova 14.4. Unë jam një noob.

 15.   Mordraug dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm si gjithmonë Pablo

  Më duket se ky version është një pasardhës i denjë për të saktësuar, natyrisht vetëm versionin e tij xfce, sepse uniteti dështon më shumë sesa një armë gjahu XD. Faji i vetëm që shoh është që awn nuk është në depo (që prej beta) asgjë që nuk mund ta rregulloni me 10 sekonda në terminal = ^. ^ = Por atje unë e lë komentin ò.ò

  Unë rekomandoj shumë xfce jo vetëm për lehtësinë dhe fuqinë e tij, por edhe për konfigurimin e saj të lartë. Uniteti asnjëherë nuk më ka bindur / pëlqyer / punuar kështu që unë kaloj = ^. ^ =

  P.S. Unë shpresoj se ata mund të rregullojnë llogarinë time, sepse është e pamundur që unë të komentoj me të, unë mund të hyj, por kur përpiqem të botoj komentin tim më shënon se nuk jam regjistruar në TT kam qenë kështu për disa javë dhe me trishtim e kuptoj që asnjë koment nuk është botuar e imja që atëherë TT

  1.    Mordraug dijo

   Tani mund të hyj për të komentuar me llogarinë time, supozoj se gabimi ishte imi XD ... ose llogaria ime është e pushtuar OO

   1.    le të përdorim linux dijo

    Mirë! Jam i lumtur që problemi u rregullua. 🙂
    Goodshtë mirë të të shoh këtu Saito.
    Perqafo! Paul.

 16.   Ari dijo

  Depoja e Unsettings nuk funksionon, për versionin 13.10 ... as ai nuk funksionoi.
  Dhe e njëjta gjë ndodh me Kanellën ... depot nuk funksionojnë, mos i shtoni ato.
  Nëse dikush ka ato të sakta, ju lutemi… kaloni të dhënat. Faleminderit!

 17.   Robin dijo

  Dikush ka probleme me kërkimin në vizë? Nuk mund të marr rezultate kërkimi në internet, nga uebfaqe të tilla si Wikipedia ose Deviantart, në vend që të funksionojë gjithçka tjetër (video, imazhe, sociale)
  Gëzuar! robin

 18.   invitado dijo

  Epo, personalisht, ky Ubuntu doli më mirë sesa ata që po dilnin, them për diçka është LTS, megjithatë, nuk i njoh të tjerët, por mua me gjithçka dhe kjo më dha probleme, dhe tani me nenexhik linux duket se më funksionon më mirë Nuk duket se bazohet në ubuntu, por pa dyshim që ky është një mësim i mirë, veçanërisht për ata që thjesht do të hyjnë në linux me këtë ubuntu LTS

 19.   Sorky dijo

  Përshëndetje, gjithçka ka shkuar mirë, por ka një gjë që nuk mund ta marr dhe ajo është instalimi i sopcast. Unë kam kërkuar depo, por gjithmonë më jep një gabim ... Unë nuk jam njohës i Ubuntu, do të vlerësoja cilindo që mund të më ndihmojë.

  Faleminderit shume.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Unë kam pasur të njëjtin problem si ti. 🙁
   Unë gjithashtu nuk isha në gjendje ta instaloja në versionin e vjetër të Ubuntu.
   Gëzuar! Paul.

 20.   alkool79 dijo

  sudo apt instaloni compizconfig-settings-manager-compiz-fusion-plugins-shtesë

  Marr E: Paketa compiz-fusion-plugins-extra nuk mund të gjendet
  sic bej une ??

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje!
   Duket se paketa u riemërua. Provoni këtë:
   sudo apt instalo compizconfig-settings-manager-compizplugins-shtesë
   Gëzuar! Paul.

 21.   Isaku 98 dijo

  Përshëndetje, unë isha shumë i kënaqur me informacionin në këtë udhëzues për ... një pyetje cilin version rekomandoni për laptopin tim me Intel Core i3 në 2.4 GHZ / Unë kërkoj të shmang dështimet në OS të caktuar X LE T US PERDORIM SOFTUAR FALAS LE T US PRDORIM LINUX

 22.   kansterz dijo

  Hej, të lutem më përgjigj, si është kjo ubuntu? ma rekomandon? Jam lodhur nga Arch dhe gabimet e tij, dua diçka të lehtë, ndihmo!

  1.    Maj dijo

   Nëse e pranoni mendimin e atyre prej nesh që jemi këtu dhe tashmë përdorin linux-ubuntu !! Më besoni se është më e mira që mund t’i jepni makinës suaj dhe shëndeti më i mirë mendor që mund t’i jepni vetes, unë jo vetëm që dëshpërohem (dhe dëshpërohem) me dritare, kjo më çmendte sa herë që duhej të formatoja makinerinë time sepse ishte shumë e ngadaltë apo diçka, megjithë defragmentimin e tij dhe kontrollimin e gabimeve (e cila ishte e tmerrshme sepse ta bësh çdo 15 ditë ndodhte çdo ditë), përsëri kishte probleme, e lëre më të shfletoje internetin, të kesh 10 skeda të hapura ose 5 dritare me disa skeda ishin vdekje për kompjuterin tim, ishte shumë e nxehtë, derisa ngriu dhe mbylli GJITHA !! Rrethi im ishte i fundit, ishte rreth 2 muaj i ri, të cilin e prisja kur të punohej më shumë, për fat të mirë takova dikë që më vuri Ubuntu, dhe JETA me prehrin tim pasi e dija që SHPEJT ndryshoi, me ububtu performon shumë mirë. kapaciteti i prehrit tuaj, keni tavolina të ndryshme dhe mund të punoni projekte të ndryshme në secilën prej tyre, mund ta bëni prehrin tuaj të performojë me të vërtetë dhe të punojë në nivelin që prisni, personalisht më pëlqen shumë imazhi i tij, është më miqësore të ndryshosh destinacionin e burimeve me aplikacionet dhe zgjerimet që menaxhon dhe më e mira nga të gjitha, ekziston një komunitet shumë i madh në të cilin ne mund të mbështesim njëri-tjetrin. Kështu që PO, UBUNTU rekomandohet plotësisht, e vetmja gjë që ju duhet është të thithni mirë funksionalitetin e saj dhe për këtë ka shumë blog!
   FAT !!

   1.    alex dijo

    Defragmentojeni atë dhe kontrolloni për gabime (ishte e tmerrshme sepse duke e bërë atë çdo 15 ditë ndodhi të ishte çdo ditë .... Xhiroja ime ishte e fundit, ishte rreth 2 muaj e re.

    hahahahahaha do ta kisha kthyer si një garanci apo aq keq sa ishte që unë nuk formatova Windows shtatë pc për gati 3 vjet dhe funksionon për mua plotësisht Unë kam instaluar rreth 200 video lojëra dhe mjaft programe kështu që nuk mendoj se windows është më e keqja çfarë ndodh është se ka njerëz me mentalitetin e Dëshmitarëve të Jehovait të cilët dëshirojnë të konvertojnë tërë botën me historinë e tyre linux .. është shumë më e lehtë të japësh tjetrën tjetër dhe të pranosh që kërkimi i konzolës për komandat e depove etj etj, ndërsa licenca e windows mund të hackohet edhe programet e tjera dhe video lojërat ... do të kemi softuer falas hehehehehe

 23.   Ace i lopatave dijo

  Përshëndetje,
  Unë kam ndjekur udhëzimet deri në atë për shoferin e kartës grafike, por unë kam për të hequr shoferin e pronarit dhe të kthehet shoferin falas përsëri sa më shpejt që të kisha një shans (dhe kjo më kushtoi mua).
  Problemi që pata pas aktivizimit të privatit ishte se, kur fillova, ishte sikur ekrani në Ubuntu të ishte zhvendosur djathtas dhe mora vija të vogla horizontale. E gjithë kjo as nuk më lejoi të lëvizja dhe as nuk më lejoi të hyj në vizë ose ndonjë gjë për t'u kthyer në konfigurimin fillestar. Unë kisha për të luftuar me "mënyrën e sigurt grafike" dhe kjo më dha pak a shumë të njëjtat probleme, ishte pas rinisjes disa herë që më lejoi ta ndryshoja përsëri dhe tani funksionon normalisht.

  Puna është që siç do të doja të përfitoja nga grafika në Ubuntu, do të doja të gjeja çelësin që të mund ta filloja normalisht ... modeli është AMD Radeon HD 7670M, unë kam provuar si me fglrx ashtu edhe me azhurnimet e fglrx dhe të dy njësoj problem A mund të jetë një gjë e Unitetit? Ndoshta nëse do të provoja Ubuntu Studio ose Xubuntu nuk do të ndodhte, nuk jam i sigurt.

  Modeli i kompjuterit është Toshiba Satellite L850 (po, vjen me UEFI ... por atë pjesë kam qenë në gjendje ta zgjidh).

  Nëse mund të më ndihmoni për këtë, do të isha shumë mirënjohës.

 24.   ferr dijo

  Përshëndetje, Kanella PPA nuk është 64-bit

  1.    le të përdorim linux dijo

   Pershendetje ferr! Faleminderit për sqarimin!
   Do ta shtoj në postim.
   Nje perqafim! Paul.

 25.   ferr dijo

  As unë nuk mund ta bëja kohën e Popcorn-it të ecte

 26.   Rodolfo dijo

  Mirëmëngjesi, doja të shihja nëse dikush mund të më jepte një dorë me këtë çështje. Unë komentoj atë që më ka ndodhur ...
  Instaloni Ubuntu 14.04 në Windows 8 në makinën time të re sony vaio. Çaktivizoni UEFI duke kaluar në boot boot. Meqenëse nuk mund të isha në gjendje të çaktivizoja sondën e nisjes së sigurisë, shikoni nëse Ubuntu njeh gjatë instalimit se ekzistonte një sistem tjetër operativ. Kështu shkoi. Pastaj vazhdoni me instalimin e Ubuntu pa probleme.
  Pas rifillimit të makinës, unë zbuloj se në ekranin e dyfishtë ku mund të zgjedh sistemin operativ që dua, mund të filloj vetëm Ubuntu.
  Si mund ta zgjidh këtë dhe të dua të filloj me Windows 8?

  Shumë falemnderit

 27.   Maj dijo

  Pershendetje mik le te perdorim linux
  Shumë Grax për kontributin janë shumë të plota, kam një pyetje, mbase nuk shkon shumë me këtë temë, por shpresoj se mund të më ndihmoni. Unë dua të ndryshoj ngjyrat në shiritat dhe zhvendosjen e tyre (shiriti i menusë është i fshehur), por ajo që kam gjetur është se është bërë në sistem> pamja. por ai opsion nuk me duket, nuk ka pamje ne sistemin tim, nuk e di nese eshte per shkak te shkarkimit te mjeteve dhe shkuljes, por ne versionin 12.04 nuk kisha problem me te, pamja ishte akoma aty. Nuk e di pse por edhe në detaje të sistemit> ku duhet të thuhet ubuntu 14.04 thotë ubuntu 13.10 WTF ??? !! por në tastierë thotë se në të vërtetë unë kam instaluar 14.04. Mbase mund te me udhezoni, do ju falenderoj shume !! Diten e mire!

 28.   kalinosblogger dijo

  Faleminderit për informacionin!

  Kompjuteri im është 100!

 29.   Kornizat dijo

  A mund dikush të më ndihmojë se si ta nxjerr këtë sistem operativ nga kompjuteri im pa e ndikuar atë, e kisha të instaluar

 30.   Kornizat dijo

  Epo unë fillova me sistemet operative Linux dhe kam një përvojë shumë të keqe.
  Le të fillojmë: Unë kam 3 PC, një IBM Pentium 3, një asus dhe një amd64. Pipermine, Fedora, Ubuntu 14 nuk më funksionuan, dhe sot provova KUbuntu, askush prej tyre nuk funksionoi, përkundrazi ata më prishën PC-të. Në njërën unë instalova Ubuntu dhe më duhej ta formatoja që të mund të eleminoja plotësisht humbjen logjike të të dhënave të sistemit tjetër operativ.
  Nuk mund ta përshkruaj problemin sepse as nuk funksionoi, pc shënohet. përveç më duhet të ristartoj që ta punoj përsëri.
  Ndihma është pothuajse zero ose asgjë, unë u regjistrova në forumin Ubuntu në Spanjisht dhe deri më tani nuk kam marrë konfirmim.
  Ata thonë burim të hapur nuk shoh ndonjë nga këto, përkundrazi duket se është bërë për grupe të caktuara, nuk ka mundësi të çinstalohet, jopraktike për shkak të gjuhëve krejt të ndryshme, ndaj atyre universale që ne të gjithë i kuptojmë.
  Unë personalisht e provova sepse më tërhoqi vëmendjen falas, gjë që nuk është aspak e vërtetë.

  1.    i gjallë dijo

   Marcos, mos fol aq lehtë. Gjëja e parë që duhet të them është se jo të gjithë kanë të njëjtën përvojë me GNU / Linux, për shkak të nivelit të tyre të njohurive, durimit dhe harduerit që përdorin.

   Asnjë OS nuk prish PC-në, ose pajisjet tona: Jemi ne. Problemi është midis karriges dhe tastierës. Tani, është shumë e rrallë që në 3 kompjuterë të ndryshëm, me pajisje të ndryshme, 4 shpërndarje të ndryshme nuk funksionojnë. A keni diçka të përbashkët për sa i përket harduerit në të gjitha? Për shkak se artefaktet e fundit AMD nuk funksionojnë 100%, por ato më të vjetrat duhet të kenë një mbështetje.

   Ju nuk merrni ndihmë në të gjitha vendet dhe është normale, sepse NUK është e detyrueshme ta bëni këtë, megjithatë, ju ftoj të vini në Forumin tonë për të parë nëse jeni me fat.

   Të gjitha shpërndarjet që përmendni janë me burim të hapur, ose të paktën 95%, por unë nuk e kuptoj se çfarë prisni të gjeni ose çfarë prisni të bëni me disponueshmërinë e kodit burimor. A mund të më shpjegoni? A mund të më thuash gjithashtu se çfarë OS ka një mundësi çinstalimi? Çfarë kuptoni me gjuhë të ndryshme?

   Dhe e përsëris, nëse janë falas, të paktën më shumë se Windows dhe OS X.

   😉

 31.   Marcelo dijo

  Vendosjet nuk u instaluan.
  Dy hapat e parë janë në rregull, i treti jo. Cka do te jete?

 32.   Elkin dijo

  Shume mire!

 33.   alex dijo

  çfarë informacioni të mirë

 34.   titan dijo

  Përshëndetje, kur takova Ubuntu (në 2010-2011) e instalova në një Laptop Acer 3680 dhe ishte i ngadaltë. (Mendoj se ishte sepse e kisha instaluar me wubi) përveç Laptopit të varfër kishte 128mbmb video dhe 512 MB ram dhe procesorin me një bërthamë Intel Pentium M, tani kam instaluar Linux Mint 16 (Mate) në një laptop Dell Latitude D351 me 3 GB RAM (2,8 GB saktësisht), AMD procesor turion (dual core), 256mbb karta grafike ati dhe funksionon mirë, megjithëse bllokohet rrallë.
  Unë do të doja të di nëse ky ubuntu mund të shkojë shpejt për mua apo do të prishet (kam lexuar që kartat ATI nuk mbështeten ose diçka e tillë).

  Përshëndetje dhe faleminderit për përgjigjet.

  1.    titan dijo

   Unë i përgjigjem vetes, sapo e instalova dhe funksionon me një shpejtësi të mirë (varet disa herë).

   Përshëndetje.

 35.   Uliksi dijo

  Sapo instalova ubuntu në një compaq presario v5000 gjithçka po shkon mirë e keqja është se nuk zbulon rrjete pa tel dhe nuk di si ta instaloj zhytësin karta është një broadcom bmc4311

  1.    Cibran dijo

   Unë do t'ju tregoj se si ta bëni këtë, (unë jam galician dhe kam buntu në galikisht, kështu që emrat që ju jap mund të mos jenë plotësisht të saktë)

   Krahas kohës, keni menunë ku ndodhet butoni i fikjes, ju i jepni asaj dhe zgjidhni "Preferencat e sistemit"

   Sapo të futeni brenda, zgjidhni "softuerin dhe azhurnimet" dhe më në fund hyni në skedën e fundit "drejtuesit e pronarit" dhe atje ju tregon nëse doni të instaloni drejtuesit për Broadcom.

   Një përshëndetje

   1.    Juan Carlos Senar dijo

    Në një Asus X50R kam pasur të njëjtin problem (karta Broadcom bcm4311). Drejtuesit e pronarit të STA që sistemi më ofroi nuk funksionuan kështu që gjëja e tij ishte të MOS INSTALOI ATA ose t'i çinstalosh me:

    $ sudo apt-get spastrim bcmwl-kernel-burim broadcom-sta-i zakonshëm broadcom-sta-burim

    Dhe pastaj instaloni paketat:

    $ sudo apt-get instaloni instaluesin e firmës b43-fwcutter-b43

    Kur rifillonte, wifi po funksiononte.

 36.   Cibran dijo

  Ky depo nuk funksionon:

  sudo add-apt-depo ppa: gwendal-lebihan-dev / kanellë-e qëndrueshme

  Faleminderit për kontributin tuaj

 37.   Jebus dijo

  hapat për të instaluar kanellën nuk funksionojnë, këto më ecën

  sudo add-apt-depo ppa: gwendal-lebihan-dev / kanellë-natën

  sudo apt-get freskimin e

  sudo apt-get instaloni kanellë

  të fala

 38.   Alberto dijo

  Përshëndetje, i keni të gjitha komandat e gabuara, nuk është e përshtatshme por e përshtatshme.

  Nuk ka problem

  1.    Juan Carlos Senar dijo

   Epo, të dy "apt" dhe "apt-get" punojnë për mua. Në këtë version të fundit të Ubuntu ju mund të përdorni të dyja ...

   Provojeni!

 39.   Babil dijo

  Pershendetje Me pelqeu postimi yt.
  Unë nuk kam përdorur linux për 7 vjet dhe sot jam përsëri me Ubuntu 14.04. Gjërat kanë ndryshuar shumë.
  Kur isha duke lexuar, pashë që ju keni shkruar vetëm "instalim i mirë" dhe jo "instalim i menjëhershëm" siç më kujtohet. Pastaj e provova dhe me të vërtetë funksionoi. Kur u zbatua ai ndryshim? A është ndryshe nga prirja apo prirja?
  Përshëndetje.

 40.   reynier dijo

  Përshëndetje duke testuar ubuntu tim 14.4. Shume bukur

 41.   LANTERN I GJELBR dijo

  Faleminderit shumë për udhëzimin tuaj vetëmohues.

 42.   Pablo dijo

  Faleminderit shumë, asgjë si një postim i mirë dhe praktik!
  falënderim

 43.   alvaro garcia isordia dijo

  Për të azhurnuar ose azhurnuar këtë sistem operativ Ubuntu 14.04 Trusty Tahr ju duhen këto komanda azhurnimi sudo apt-get dhe azhurnimi sudo apt-get.

 44.   richard dijo

  Përshëndetje, si mund ta ndryshoj shtesën .zip në .otx në ubuntu?

  Kohët e fundit kam ndaluar përdorimin e dritareve dhe kam kaluar në ubuntu, problemi është që nuk mund të instaloj fjalorin spanjoll dhe autokorrektorin në libreoffice, pasi shkarkon vetëm të kompresuar në zip.

 45.   Jorge dijo

  Udhëzues shumë i mirë, faleminderit. Shfrytëzoj këtë mundësi për t'ju thënë se programi Unsettings për të akorduar Ubuntu me Unity mund të gjendet në këtë adresë:

  http://www.florian-diesch.de/software/unsettings/

  Autori sqaron se është bërë për versionet e mëparshme të Ubuntu dhe se statusi i tij është Beta. Se çdo instalim është në rrezik të secilit përdorues që e instalon atë.

  Unë e instalova atë me gdebi dhe të gjitha varësitë u zgjidhën kështu që unë e instalova dhe e drejtova atë dhe e bëri atë pa probleme. Unë ende nuk kam bërë ndonjë ndryshim, kështu që nuk mund t'ju jap informata rreth këtyre llojeve të rezultateve-

 46.   minore dijo

  Përshëndetje.

  Kam një problem me Xubuntu 14.04: compiz nuk funksionon.

  Unë instaloj dhe konfiguroj gjithçka siç kam bërë gjithmonë dhe kur rindez X ose sistemin, compiz thjesht nuk funksionon dhe nganjëherë marr mesazhin që Compiz u mbyll papritur dhe më jep mundësinë të rihapen ose të mbyllen të mbyllura.

  Unë kam google tashmë që kur Xubuntu doli dhe nuk kam gjetur ndonjë gjë të dobishme, të gjitha që kam gjetur janë udhëzime për instalimin e compiz në versionet e vjetra, por asgjë në lidhje me problemin që prek kompjuterin tim.

  E postoj këtu në rast se dikush ka pasur të njëjtin problem. Edhe pse me të vërtetë nuk është se kompizi është thelbësor për mua, por se është mënyra e vetme e zbatueshme që më është dashur të bëj që lotët e monitorit tim të zhduken.

  Me asgjë më shumë për të thënë, unë vlerësoj vëmendjen tuaj.

 47.   xxmlud dijo

  Postim i mirë!, A njihni ndonjë faqe në internet që thotë grafikë të përputhshëm ATI / AMD ose që funksionojnë mirë në linux? (Që ata të kenë mbështetje dhe të punojnë mirë)

 48.   Berenes dijo

  Thjesht mrekulli, faleminderit shumë

  1.    le të përdorim linux dijo

   Ju mirepresim, ju mirepresim!
   Nje perqafim! Paul.

 49.   i sinqertë dijo

  ajo qe ndodh eshte qe une dua te instaloj ubuntud ne laptopin tim ka 2 gb ram 1 ghz por ka bërthamë të dyfishtë do të funksionojë për mua

 50.   ekzagjeroj dijo

  E përsosur, ishte super!

 51.   Alberto Acevedo dijo

  Faleminderit për ndarjen!

 52.   në rregull dijo

  Përshëndetje të gjithëve, kam lexuar shumicën e komenteve, e vërteta është që unë nuk jam mësues feje në këto arte të errëta të Ubuntu, por më ka tërhequr vëmendjen që mund të zgjidhni midis Gnome Flashback dhe Unity nga paneli i hyrjes, por Unë nuk isha i kënaqur vetëm me këtë, kështu që instalova Gnome 3, pasi linjat e mëposhtme përmendën se si, tani problemi është që Ubuntu Tweak nuk punon më dhe ndërfaqja ime ndonjëherë nuk tregon të gjithë elementët siç është kutia e zgjedhjes dhe kur përpiqem të azhurnoj nga menaxheri i azhurnimeve Kam kuptuar se ka paketa të gabuara ose ppa të vjetëruara dhe se mund të bëj një azhurnim të pjesshëm dhe nëse e jap për të vazhduar më kërkon të instaloj përsëri shumë programe që kam në Ubuntu përsëri, pse është kështu? A mund të kem akoma Unitet me Gnome3? A do të duhet të zgjedh një nga ato 2? .... Faleminderit shumë për kontributin dhe shpresoj shumë të më ndihmoni

 53.   Desiderio Goyen dijo

  udhëzues shumë i mirë

 54.   Diego dijo

  Përshëndetje, a është ky udhëzues për Ubuntu Gnome? me fal por nuk jam ekspert linux. Faleminderit.

 55.   Ima dijo

  Hello!

  Për disa kohë tani kam pasur një tejkalim serioz të shitjeve në internet dhe reklamave të konkurseve, tashmë po arrij deri në atë pikë sa të mos jem në gjendje të hap një dritare pa u shfaqur diçka.
  E gjitha është sepse për të bërë një kurs joomla, hapa porte ose diçka e tillë dhe tani nuk kam ide se si ta rregulloj atë. Unë nuk mund t'i trajtoj Trojanët më dhe siç do ta shihni nuk jam shumë i mësuar në këtë çështje.
  A mund të më thuash ku të shkoj për ta zgjidhur?
  Faleminderit shumë për vëmendjen dhe kohën tuaj!
  Ima

  1.    le të përdorim linux dijo

   A ju ndodh kjo në Linux apo Windows?

 56.   dybah dijo

  Udhëzuesi është shumë i mirë për mua që të provoj ubuntu. Unë planifikoj të shkoj në versionin 14.04

 57.   Elias dijo

  Përshëndetje, kam nevojë për ndihmë sa më shpejt të jetë e mundur, problemi është që komandat nuk funksionojnë për mua, unë gjithmonë marr /// E: Drejtoria e administratës (/ var / lib / dpkg /) nuk mund të bllokohet, mbase ka një proces tjetër duke e përdorur atë ?
  Ende nuk mund ta përdor qendrën e softuerit ubuntu
  Pd: Skadimi im në ubunto është = 0

  1.    le të përdorim linux dijo

   Rightshtë e drejtë ... ju ndoshta po ekzekutonit një azhurnim ose instalim të një pakete dhe e prisni atë për disa arsye. Për këtë arsye, dpkg bëhet "e trullosur". Ajo që duhet të bëni është të fshini skedarin / var / lib / dpkg / bllok me komandën e mëposhtme:

   sudo rm -f / var / lib / dpkg / kyç

   Perqafo! Paul.

 58.   Hugo Ramon Arzamendia Rodriguez dijo

  Miremengjes. Pas instalimit të azhurnimeve Ubuntu nuk më hap, ajo shfaqet e zezë në ekran, gjë që bëj unë.

 59.   karin dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm për ata prej nesh që kanë filluar të lundrojnë në këtë botë

 60.   enrique dijo

  Përshëndetje, unë kam parë që në këtë post ju mësoni se si të shtoni depo të palëve të treta, por nuk kam parë që paralajmëron rreziqe të sigurisë dhe stabilitetit për sistemin operativ të kësaj praktike.
  Unë nuk jam një ekspert i IT-së, por më këshilluan të mos instaloja ppa, pasi gjithçka që nuk është në qendrën e softuerit Ubuntu ka të ngjarë të shkaktojë probleme.
  Unë do të doja të di mendimin tuaj, faleminderit

  1.    le të përdorim linux dijo

   Në letër rreziku ekziston. Por nëse ata që mbajnë PPA-në janë zhvillues të besuar, nuk do të kishte problem. Me të njëjtin arsyetim, rekomandimi im është që të përdorni APP-të në mënyrë të moderuar. Nuk ka të bëjë me shmangien e përdorimit të tij, por ka të bëjë me një përdorim të moderuar dhe inteligjent.
   Nga ana tjetër, unë nuk njoh ndonjë që është infektuar me viruse ose malware nga përdorimi i PPA.
   Përshëndetje, Pablo.

 61.   Celsus dijo

  Faleminderit shumë për informacionin është shumë e dobishme

 62.   Alonso AR dijo

  hola
  Unë jam i ri në Ubuntu dhe po provoja kazam por kam probleme në luajtjen e videove në sisteme të tjera operative si android ose windows, pse ndodh kjo nëse i regjistroj në mp4? faleminderit për ndihmën tuaj

 63.   Iñaki dijo

  Përshëndetje,
  Do të doja të dija se si mund ta ndryshoni sjelljen kur klikoni dy herë në një dritare. Kjo është, me konfigurimin e paracaktuar, klikimi i dyfishtë në një dritare e maksimizon atë. Dhe ajo që do të doja të bëja është ta minimizoj duke klikuar dy herë. Në versione të tjera të Ubuntu unë e kam bërë atë, por tani nuk e mbaj mend se si është bërë dhe nuk mund ta gjej askund.
  Faleminderit shumë

 64.   Jose Pablo Ramos dijo

  Faleminderit shumë që morët kohë për të shpjeguar të gjitha këto, shumë kohë më parë doja të instaloja Ubuntu në makinerinë time por kishte qenë e vështirë për mua dhe më dhatë një mega ndihmë, faleminderit !!

 65.   Jonathan dijo

  Përshëndetje miq, vini re mirë që vendosa të eksploroj botën e Linux, për arsye lehtësie nuk përdor Ubuntu, por zbulova për Elementary dhe deri më tani funksionon mirë, por ndihem sikur është i ngadaltë, le të themi i rëndë për PC tim, unë përdor Elementary 64BITS, 4GB i RAM, Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz × 2; VIA Technologies, Inc. CN896 / VN896 / P4M900 [Chrome 9 HC] (rev 01) dhe 120 GB disk i ngurtë, diçka për ta bërë atë pak normal do të thoja: / dhe një pyetje tjetër është mirë të përdorësh 64 BITS ose kaloj te 32BITS? Shpresoj se nuk po komentoj në një vend të papërshtatshëm, por ka pak blogerë të Fillores dhe e kuptoj që Elementary bazohet në Ubuntu, kështu që ka qenë e njëjta brenda, mendoj.

 66.   Isaac dijo

  Unë jam i ri në botën e Linux dhe do të doja të bëja një pyetje.
  Unë kam përdorur Linux Mint dhe më pëlqente ndërfaqja e tij dhe kjo! Por kur instalova Ubuntu sepse sipas asaj që dëgjova shpërndarja ishte shumë më e mirë (nuk mund të gjykoj se jam një fillestar), e instalova dhe rezulton se gjithçka është shumë e mirë por Gnome që sjell Ubuntu dhe unë nuk merrem vesh.

  Pyetja është: Nëse instaloj kanellën, e cila është ndërfaqja që ka Linux Mint, a mund të kenë ikona desktopi dhe menyja Native LM?

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Isak!

   Unë mendoj se do të ishte më mirë nëse ju e ngrini këtë pyetje në shërbimin tonë të pyetjeve dhe përgjigjeve të thirrur Kërkoj DesdeLinux në mënyrë që i gjithë komuniteti t'ju ndihmojë në zgjidhjen e problemit tuaj.

   Një përqafim, Pablo.

 67.   Gruaja Cod (ju lutem nuk jam spam) dijo

  Nuk është SPAM ¬¬: Përshëndetje. Më falni për botimin, dhe falni ata që ndihen të ofenduar me këtë koment: Fakti është që unë kam probleme me azhurnimin, pasi më thotë që depoja e nënshkrimeve nuk azhurnohet dhe faqja që duhej t'i hiqja thotë se nuk ka çelësat në dispozicion Gabimi im është me GPG dhe faqen debit multimediale

  Disa skedarë indeksi dështuan të shkarkohen. Ata janë injoruar, ose disa të vjetra janë përdorur në vend »

  E di që duhet ta ndryshoj dhe ta korrigjoj këtë në listë, por nuk e di se si. Unë kam ndjekur udhëzimet në shumë faqe, por e vërteta është që unë nuk e kuptoj mjaft mirë, dhe unë tashmë kam pasur përvoja të këqija dhe është dashur të instaloj përsëri. Po. E di se nga kjo mësoni; Por ekziston edhe një problem tjetër: kompjuteri i përket një adoleshenti që nuk di asgjë për Ubuntu, dhe prindërit e tij janë një nga ata njerëz që besojnë se nëse kompjuteri është në pezull është për shkak se i ka ndodhur diçka serioze. Më ndihmo të lutem. Unë nuk jam teknik, por e përdor këtë kompjuter. Dhe përsëri kërkoj falje që ju shkaktova këtë shqetësim vizual.

  1.    jose dijo

   kjo është arsyeja pse dritaret janë më të mirat
   Linux mund të funksionojë mirë në servera, por për një përdorues të zakonshëm është shumë konfuz dhe me të njëjtën histori që është tashmë e mërzitshme që nuk ju nevojitet antivirus ata mendojnë se kanë zgjidhur gjithçka

  2.    Jukiteru dijo

   Nuk ju duhen aspak repot deb-multimedia, sepse gjithçka tashmë është përfshirë në repot zyrtare, përveç rasteve shumë specifike (mjetet zanore profesionale që nuk përfshihen zyrtarisht në distro) nuk do t'ju duhet ajo depo.

   Gjithashtu në faqen zyrtare deb-multimedia ata shpjegojnë mirë se si të merreni me çështjen tuaj, duke instaluar paketën që korrespondon me çelësat e depozitës.

 68.   Fred cespedes dijo

  kontribut i shkëlqyeshëm… Unë sapo instalova ubuntu 14.04 lts dhe funksionon shkëlqyeshëm në kompjuterin Dell me vetëm 2g Ram

 69.   Manuel Ch. dijo

  Kontribut shumë i mirë. Faleminderit shume.

 70.   optimusp dijo

  Përshëndetje, gjeta informacionin për të përfunduar instalimin e Ubuntu shumë udhëzues, faleminderit për informacionin. 🙂

 71.   çaparal dijo

  Falënderoj aktorin e këtij artikulli, sepse shpjegimet e tij kanë qenë shumë të mira për mua.
  Unë ju përgëzoj për shkrimin tuaj, sepse edhe pse kombësia juaj është kuptuar, unë kam qenë në gjendje të kuptoj në mënyrë të përsosur fjalitë tuaja dhe, për më tepër, unë kam qenë në gjendje t'i bëj ato në praktikë plotësisht dhe në mënyrë efektive. Më duket se ajo që është me të vërtetë e rëndësishme është të dish të bësh veten të kuptueshëm dhe në këtë rast ka qenë.
  Përshëndetje për të gjithë.

 72.   besim dijo

  Hi all,
  Unë së fundmi kam instaluar Xubuntu 14.04, si mund ta azhurnoj FFox? A nuk mund të azhurnohet nga vetë programi si versioni i windows (azhurnohet nga menuja Ndihmë)?

  Kam shikuar tashmë në "qendrën e softuerit ubuntu" (siç tregon postimi) por më tregon vetëm se është instaluar (versioni që është, etj.) Dhe nuk mund ta shoh për ta azhurnuar nga atje, si ta bëj?

  Faleminderit: D

 73.   nahu dijo

  Post i shkëlqyeshëm, faleminderit shumë!

 74.   MATT Qepur dijo

  MATE është një rrëmujë. E instalova, ndryshova preferencat, kërkova se si ta çinstaloja, e çinstalova dhe. Kur doja të hyja, NUK e njoha fjalëkalimin. Kam provuar shumë mënyra për t'u futur por nuk kishte asnjë mënyrë për të marrë përsëri desktopin tim. Më duhej të instaloj përsëri Ubuntu 14.04 dhe të gjitha programet që më duhen.
  faleminderit per vemendjen

 75.   Omar dijo

  Kontribut i mirë !!!!!

  Unë jam i ri në këtë temë të GNU / Linux dhe derivateve.

  Pyetja ime është për njerëzit që nuk kanë internet ÇFAR Internet MUND T D BNI, ku mund të shkarkojmë aplikacione X ose Y që na duhen.

  Faleminderit per vemendjen tuaj.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje! Së pari, më vjen keq për vonesën në përgjigje.
   Unë ju sugjeroj të përdorni shërbimin tonë Pyetni Desde Linux (http://ask.desdelinux.net) për të kryer këtë lloj konsultimi. Në këtë mënyrë ju mund të merrni ndihmën e të gjithë komunitetit.
   Nje perqafim! Paul

 76.   sebastian dijo

  madhështor dhe efektiv një manual i thjeshtë praktik për të porsaardhurit në linux blog shumë i mirë për këtë është se ato përdoren për të siguruar ndihmë, përshëndetje mik faleminderit shumë nga venezuela, karaka

  1.    le të përdorim linux dijo

   Shkëlqyeshëm! 🙂

 77.   jmsima dijo

  Artikull i mirë, informacioni më ndihmoi shumë, faleminderit shumë

 78.   babil dijo

  Compa instalon ubuntu 16.04.1 32 bit, por nuk mund të luaj video në shfletues, të shikoj video në memorje të jashtme ose të brendshme, nuk kam shumë njohuri për këtë sistem Ubuntu, a mund të më tregoni se si i bëj videot të luhen në internet etj.

 79.   Mars dijo

  Compa instalon ubuntu 16.04.1 32 bit, por nuk mund të luaj video në shfletues, të shikoj video në memorje të jashtme ose të brendshme, nuk kam shumë njohuri për këtë sistem Ubuntu, a mund të më tregoni se si i bëj videot të luhen në internet etj.