Çfarë të bëni pas instalimit të Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

Ubuntu 13.10 Saucy Salamander pashë dritën disa orë më parë. Siç bëjmë me secilin lëshim të kësaj shpërndarjeje popullore, këtu janë disa gjërat që duhet të bësh pasi të bëj një instalim qe nga fillimi.

1. Drejtoni Menaxherin e Përditësimeve

Likelyshtë e mundshme që pasi Ubuntu 13.04 u lëshua, azhurnime të reja janë shfaqur për paketat e ndryshme me të cilat paraqitet imazhi ISO i shpërndarë nga Canonical.

Për këtë arsye, pas mbarimit të instalimit gjithmonë rekomandohet të ekzekutoni Menaxheri i azhurnimit. Mund ta bëni duke e kërkuar në Dash ose duke ekzekutuar sa më poshtë nga një terminal:

sudo apt-get përditësim sudo apt-get upgrade

2. Instaloni gjuhën spanjolle

Në Dash unë shkrova Ndihma gjuhësore dhe nga atje do të jeni në gjendje të shtoni gjuhën që preferoni.

Fjalor në Spanjisht për LibreOffice / OpenOffice

Në rast se nuk keni një kontrollues drejtshkrimi në spanjisht, është e mundur që ta shtoni atë me dorë si më poshtë:

1. Shko te Qendra e zgjatjes LibreOffice

2. Shikoni për Fjalorë spanjisht

3. Shkarkoni fjalorin e preferencës suaj (të përgjithshme ose specifike për vendin tuaj)

Me këtë do të kemi një skedar OXT. Nëse jo, duhet të ndryshoni shtrirjen e skedarit të shkarkuar.

4. Hapni LibreOffice / OpenOffice, zgjidhni Mjetet> Shtesat dhe kliko shtoj, ne shkojmë në drejtorinë ku ndodhet skedari i shkarkuar dhe ne e instalojmë atë.

Fjalor në Spanjisht për LibreOffice dhe OpenOffice

3. Instaloni kode, Flash, shkronja shtesë, drejtues, etj.

Për shkak të çështjeve ligjore, Ubuntu nuk mund të përfshijë si parazgjedhje një seri paketash që, nga ana tjetër, janë shumë të nevojshme për çdo përdorues: kode për të luajtur MP3, WMV ose DVD të koduara, burime shtesë (të përdorura gjerësisht në Windows), Flash, drejtues pronarët (për të përdorur më mirë funksionet 3D ose Wi-Fi), etj.

Për fat të mirë, instaluesi i Ubuntu ju lejon të instaloni të gjitha këto nga e para. Thjesht duhet ta aktivizoni atë mundësi në njërën nga ekranet e instaluesit.

Në rast se nuk e keni bërë tashmë, mund t'i instaloni si më poshtë:

Drejtuesi i kartës video

Ubuntu duhet t'ju zbulojë dhe paralajmërojë automatikisht për disponueshmërinë e drejtuesve 3D. Në atë rast, do të shihni një ikonë për një kartë video në panelin e sipërm. Klikoni në atë ikonë dhe ndiqni udhëzimet.

Nëse Ubuntu nuk e zbulon kartën tuaj, gjithmonë mund të instaloni drejtuesin tuaj 3D (nvidia ose ati) duke kërkuar Mjetin e Konfigurimit të Hardware.

APP me shoferë për kartat ATI

Zakonisht preferoj paketat që vijnë në depot zyrtare, por nëse jeni të etur të përdorni drejtuesit më të fundit të ATI:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo fglrx-instalues

Problemet me kartat e vjetra ATI

Disa karta grafike ATI nuk do të funksionojnë me Ubuntu nëse nuk përdorni drejtuesit e ATI-së "trashëgimi" dhe ulni nivelin e serverit X. Nëse është e nevojshme, do të zbuloni shpejt pse Ubuntu nuk do të boot si duhet. Për ta rregulluar, ekzekutoni komandat e mëposhtme:

sudo add-apt-repository ppa: makson96 / fglrx sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install fglrx-legacy

APP me drejtuesit për kartat nVidia

Megjithëse nuk e rekomandoj, përveç përdorimit të Mjetit të Konfigurimit të Hardware për të instaluar drejtuesit për kartën tuaj grafike, është e mundur të instaloni versionin beta të këtyre drejtuesve përmes një PPA të krijuar për këtë qëllim:

sudo apt-add-depo ppa: ubuntu-x-swat / x-azhurnime sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo nvidia-aktuale nvidia-settings

Kodekët dhe formatet e pronarit

Nëse jeni një nga ata që nuk mund të jetojnë pa dëgjuar MP3, M4A dhe formate të tjera të pronarit, si dhe nuk mund të mbijetonit në këtë botë mizore pa qenë në gjendje të luani videot tuaja në MP4, WMV dhe formate të tjera të pronarit, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë. Thjesht duhet të klikoni në butonin më poshtë:

ose shkruani në një terminal:

sudo apt-get instaloni shtesa të kufizuara të ubuntu

Për të shtuar mbështetje për DVD të koduara (të gjitha "origjinale"), hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt-get instalo libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Instaloni depo shtesë

GetDeb & Playdeb

GetDeb (më parë Kliko dhe ekzekuto Ubuntu) është një faqe në internet ku paketat Deb dhe më shumë versione aktuale të paketave që nuk vijnë në depot e zakonshme të Ubuntu prodhohen dhe vihen në dispozicion të përdoruesit përfundimtar.

Playdeb, depoja e lojërave për Ubuntu, u krijua nga të njëjtët njerëz që na dhanë getdeb.net, qëllimi i projektit është t'u sigurojë përdoruesve të Ubuntu një depo jozyrtare me versionet më të fundit të lojrave.

5. Instaloni mjetet e ndihmës për të konfiguruar Ubuntu

Tweak Ubuntu

Mjeti më i popullarizuar për konfigurimin e Ubuntu është Ubuntu Tweak (megjithëse ia vlen të sqarohet se ditët e fundit duket se zhvillimi i tij do të përfundojë, të paktën nga krijuesi i tij). Kjo mrekulli ju lejon të "akordoni" Ubuntu tuaj dhe ta lini ashtu si dëshironi.

Për të instaluar Ubuntu Tweak, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo add-apt-depo ppa: tualatrix / ppa sudo apt-merrni azhurnim sudo apt-get instaloni ubuntu-shkulje

Pavendosjet

UnSettings është një mjet i ri për personalizimin e Ubuntu. Ekzistojnë programe të tjera si MyUnity, Gnome Tweak Tool dhe Ubuntu-Tweak që bëjnë të njëjtën punë, por ky përfshin disa veçori unike.

sudo add-apt-repository ppa: shkarkimi / testimi sudo apt-get azhurnimi i sudo apt-get instalimi i vendosjeve

6. Instaloni aplikacione për kompresim

Për të kompresuar dhe dekompresuar disa formate të njohura falas dhe të pronarit, duhet të instaloni paketat e mëposhtme:

sudo apt-get instalo rar unace p7zip-plotë p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Instaloni menaxherë të tjerë të paketave dhe konfigurimit

Synaptic - është një mjet grafik për menaxhimin e paketës bazuar në GTK + dhe APT. Synaptic ju lejon të instaloni, azhurnoni ose çinstaloni paketat e programeve në një mënyrë të gjithanshme.

Nuk është instaluar tashmë si parazgjedhje (siç thonë ata nga hapësira në CD)

Instalimi: Kërko në Qendrën e softverit: sinaptik. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instalo sinaptik

aftësi - Komanda për të instaluar aplikacione nga terminali

Nuk është e nevojshme pasi që ne gjithmonë mund të përdorim komandën "apt-get", por këtu e lë për ata që dëshirojnë:

Instalimi: Kërko në Qendrën Softuerike: aftësi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

aftësia e instalimit sudo apt-get

gdebi - Instalimi i paketave .deb

Nuk është e nevojshme, pasi kur instaloni .deb me klikim të dyfishtë Hapet Software Center. Për nostalgjikët:

Instalimi: kërko në Qendrën e softuerit: gdebi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instaloni gdebi

Redaktori i Dconf - Mund të jetë i dobishëm kur konfiguroni Gnome.

Instalimi: Kërko në Qendrën e softuerit: redaktor dconf. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instaloni mjetet dconf

Për ta ekzekutuar, hapa Dashin dhe shtypa "dconf editor".

8. Gjeni më shumë aplikacione në Ubuntu Software Center

Në rast se nuk mund të gjeni një aplikacion për të bërë atë që dëshironi ose nuk ju pëlqejnë aplikacionet që vijnë me parazgjedhje në Ubuntu, mund të shkoni në Qendrën e Programeve Ubuntu.

Nga atje do të jeni në gjendje të instaloni aplikacione të shkëlqyera me vetëm disa klikime. Disa zgjedhje të njohura janë:

 • OpenShot, redaktues video
 • AbiWordRedaktues i thjeshtë, i lehtë i tekstit
 • zogu i stuhisë, email
 • Kromi, shfletues uebi (version falas i Google Chrome)
 • Pidgin, bisedo
 • përmbytje, përrenj
 • VLC, video
 • Xbmc, qendra mediatike
 • FileZilla, FTP
 • GIMP, redaktues imazhi (tipi Photoshop)

9. Ndryshoni ndërfaqen

Tek ndërfaqja tradicionale GNOME
Nëse nuk jeni adhurues të Unitetit dhe doni të përdorni ndërfaqen tradicionale GNOME, ju lutemi bëni sa më poshtë:

 1. Shkyç
 2. Klikoni në emrin tuaj të përdoruesit
 3. Shikoni për menunë e seancës në fund të ekranit
 4. Ndryshoni atë nga Ubuntu në GNOME Flashback
 5. Klikoni Login.

Në rast se ky opsion nuk është i disponueshëm, provoni së pari të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

sudo apt-get instalo gnome-session-flashback


Një GNOME 3 / GNOME Shell
Nëse dëshironi të provoni GNOME Shell në vend të Unitetit.

Instalimi: kërkoni në Software Center: gnome shell. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt-get instalo gnome-shell

Mund ta instaloni gjithashtu nga GNOME Shell PPA, e cila me siguri do të përfshijë versione më të azhurnuara:

sudo add-apt-depo ppa: ricotz / testimi sudo add-apt-repository ppa: gnome3-team / gnome3 sudo add-apt-depo ppa: gnome3-team / gnome3-staging sudo apt-get azhurnim sudo apt-get instalo gnome -shell gnome-tweak-tool gnome-shell-extensions
Kujdes: instalimi i GNOME Shell në këtë mënyrë do të instalojë pako të tjera GNOME që djemtë e Ubuntu lanë jashtë. Për shembull, Nautilus. Sigurisht, mbase është ajo që ju dëshironi, kështu që në atë rast nuk do të kishte asnjë problem por duhet të jeni të vetëdijshëm se çfarë do të ndodhë.

Kinemone
Cinammon është një pirun i Gnome 3 i përdorur dhe zhvilluar nga krijuesit e Linux Mint që ju lejon të keni një shirit të detyrave më të ulëta me menunë klasike Start.

sudo add-apt-depo ppa: gwendal-lebihan-dev / kanellë-e qëndrueshme sudo apt-get azhurnimi sudo apt-get instaloni kanellë

MATE
MATE është një Pirun e Gnome 2 që u shfaq si një alternativë për përdoruesit e GNOME pas ndryshimit drastik që pësoi ky mjedis desktop kur përdori Shell-in e tij të diskutueshëm. Në thelb MATE është GNOME 2, por ata ndryshuan emrat e disa prej paketave të tyre.

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu $ (lsb_release -sc) kryesore" sudo add-apt-repository "deb http://repo.mate-desktop.org / ubuntu $ (lsb_release -sc) kryesore "sudo apt-get update sudo apt-get install mate-archive-keyring sudo apt-get install mate-core mate-desktop-ambienti

10. Instaloni Treguesit dhe Listat e Shpejta

Treguesit - Mund të instaloni shumë tregues, të cilët do të shfaqen në panelin e sipërm të tavolinës suaj të punës. Këta tregues mund të shfaqin informacione për shumë gjëra (moti, sensorët e pajisjeve, ssh, monitorët e sistemit, dropbox, virtualbox, etj.).

Një listë e plotë e treguesve, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të tyre, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

Listat e shpejta - Listat e shpejta ju lejojnë të përdorni funksionet e zakonshme të aplikacioneve. Ato përshkojnë shiritin që shfaqet në të majtë në tavolinën e punës.

Ubuntu tashmë vjen me disa të instaluar si parazgjedhje. Sidoqoftë, është e mundur të përdoren disa lista të shpejta të personalizuara. Një listë e plotë, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të saj, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

11. Instaloni Compiz & plugins Manager Configuration Manager

Compiz është ai që i bën ato shkrime të mahnitshme që na lënë të gjithë pa fjalë. Fatkeqësisht Ubuntu nuk vjen me ndonjë ndërfaqe grafike për të konfiguruar Compiz. Gjithashtu, nuk vjen me të gjitha shtojcat e instaluara.

Për t'i instaluar, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo apt-get instaloni compizconfig-settings-manager-compiz-fusion-plugins-extra

12. Hiqni menunë globale

Për të hequr të ashtuquajturën "menu globale", e cila bën që menuja e aplikacioneve të shfaqet në panelin e sipërm të tavolinës suaj, unë thjesht hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt-get hiq appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Dilni dhe hyni përsëri.

Për të kthyer ndryshimet, hapni një terminal dhe futni:

sudo apt-get instalo appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

13. Hiqni kërkimet "komerciale" nga Dash

Për të çaktivizuar kërkimet në internet, hapa panelin e kontrollit Cilësimet e Sistemit> Privatësia dhe Siguria> Kërkimi. Pasi të keni arritur atje, hiqni opsionin "Përfshini rezultatet në internet".

Për të çaktivizuar vetëm kërkimet "komerciale" që shfaqen në Dash, mund të shkoni te Aplikimet> Rezultatet e Filtrit> Lloji> Shtesat. Klikoni në shtojcën dhe zgjidhni Deactivate.

Për të çaktivizuar të gjitha kërkimet "komerciale" (Amazon, Ebay, Dyqani i Muzikës, Këngët Popullore Online, Skimlinks, Ubuntu One Music Search & Ubuntu Dyqani) në një hap mund të hapni një terminal dhe të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

gsettings set com.canonical.Unity.Lens disable-scopes "[" more_suggestions-amazon.scope "," more_suggestions-u1ms.scope "," more_suggestions-populartracks.scope "," music-musicstore.scope "," more_suggestions-ebay .scope ',' more_suggestions-ubuntushop.scope ',' more_suggestions-skimlinks.scope '] "

14. Integroni uebin në desktopin tuaj

Shtoni llogaritë tuaja në rrjetet sociale

Për të filluar, unë u futa në panelin e kontrollit Cilësimet e sistemit> Llogaritë në internet. Pasi të keni arritur atje, klikoni në butonin "Shto llogari".

Shërbimet e mbështetura përfshijnë Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (dhe Facebook Chat), Flickr dhe shumë më tepër.

Aplikacionet që përdorin këto të dhëna janë Empathy, Gwibber dhe Shotwell.

Ueb-aplikacionet

Ubuntu WebApps lejon faqet e internetit të tilla si Gmail, Grooveshark, Last.fm, Facebook, Google Docs dhe shumë të tjerë, të integrohen në mënyrë të përsosur me desktopin Unity: do të jeni në gjendje të kërkoni në sit përmes HUD, do të merrni njoftime në desktop, listat e shpejta do të shtohen dhe madje do të integrohet me menunë e mesazheve dhe njoftimeve.

Për të filluar ju thjesht duhet të vizitoni një nga faqet e mbështetura (ekziston një listë e plotë ketu) dhe klikoni në dritaren "instalo", e cila do të shfaqet siç tregohet në imazhin më sipër.

15. Udhëzues për desktopin e Ubuntu

Asgjë më mirë sesa të hedhim një vështrim në dokumentacionin zyrtar (në spanjisht) për Ubuntu. Isshtë një ndihmë e shkëlqyeshme për të sapoardhurit dhe, përveç që është shumë gjithëpërfshirëse, është shkruar me përdorues të rinj në mendje, kështu që është shumë e dobishme dhe e lehtë për t’u lexuar.

Ju do të jeni në gjendje të gjeni informacione rreth asaj që ka të re në Ubuntu dhe informacione se si të përdorni lëshuesin për të filluar aplikacionet (të cilat mund të jenë konfuze për ata që nuk kanë përdorur kurrë Unity), si të kërkoni për aplikacione, skedarë, muzikë dhe shumë më tepër me Dash, si të menaxhoni aplikacionet dhe cilësimet me shiritin e menusë, si të mbyllni sesionin, të çaktivizoni ose ndryshoni përdoruesin dhe një etj. shumë të gjatë.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   eliotime3000 dijo

  Interesante. Shihet se Uniteti mund të ndryshohet në desktop të tjerë pa vdekur në përpjekje.

  Le të shohim nëse mund të bëj një udhëzues se si të instaloj në mënyrë korrekte temat e ambientit dhe rrezatimit për KDE (shumë si Kanella).

  1.    tuxxx dijo

   Nga rruga, unë nuk mund të përdor temat e Ubuntu në Debian Jessie me Gnome (duke përmbushur të gjitha varësitë e paketës së temave të dritës). Aplikacionet gtk3 mbyllen vetvetiu, a di dikush pse?

   të fala

   1.    eliotime3000 dijo

    Asnjë ide. Unë vështirë se përdor Debian Wheezy dhe nuk kam pasur probleme të tilla. Nëse dëshironi, mund ta shihni në forumi në faqen kushtuar Debian për ta trajtuar problemin tuaj më me qetësi.

    1.    tuxxx dijo

     Epo, po, do të ndalem më vonë, do të jetë më mirë të komentoj atje.

     Falënderim

   2.    përdorues firefox-88 dijo

    Googling "gtype.c type id 0 është i pavlefshëm" dhe ju do të gjeni përgjigjen tuaj.

    1.    tuxxx dijo

     Faleminderit për informacionin, do të shikoj se çfarë gjej.

   3.    Epiktori dijo

    sudo apt-get -f install ose sudo aptitude -f install për të instaluar varësitë e prishura

 2.   luissquare123 dijo

  Para se të bëjmë gjithçka ... gjëja më e rëndësishme, nëse duam të kursejmë kohë, është të zgjedhim serverin më të shpejtë për vendndodhjen tonë (zakonisht vjen ose serveri kryesor ubuntu në SH.B.A. ose serveri kryesor në vendin tonë, i cili nuk është gjithmonë me shpejt)

  Për ta bërë këtë, ne shkojmë te burimet e softuerit -> në skedën «Ubuntu Software» -> «Shkarkoni nga:» ne zgjedhim «tjetër ..» dhe pastaj te «Zgjidhni serverin më të mirë»

  Kjo do të testojë të gjithë serverat dhe do të zgjedhë atë më të shpejtë… pasi të jetë bërë kjo, ne mund të bëjmë azhurnimin dhe azhurnimin dhe ato do të bëhen SHKURT SHORNDETIOSISHT! (veçanërisht për vendet e Amerikës Latine sepse serverat kryesorë janë të ngopur)

  1.    le të përdorim linux dijo

   Interestingshtë interesante ... Do ta mbaj në mendje ...

 3.   i gjallë dijo

  Koleg i shkëlqyeshëm i artikullit!

  1.    i gjallë dijo

   Nga rruga, gjërat për të bërë pas instalimit të Kubuntu? «Pothuajse asgjë

   1.    eliotime3000 dijo

    E njëjta gjë është thënë në MuyLinux, për KDE 4.11. XD

   2.    gato dijo

    Çaktivizoni Akonadi dhe Nepomuk nëse nuk i përdorni.

    1.    ryy dijo

     Jo, xD me KDE 4.11 nuk e vëreni se janë aty, ata pothuajse nuk konsumojnë burime dhe gjithçka shkon si pendë.

     1.    i gjallë dijo

      Pikërisht!

     2.    eliotime3000 dijo

      E kuptova që kur instalova Arch + KDE.

     3.    gato dijo

      Të paktën për mua, kur çaktivizova vetëm akonadi (Nepomuk nëse e përdor), konsumi ra nga 470 në pak më shumë se 200 MB.

   3.    le të përdorim linux dijo

    Haha

 4.   metali dijo

  Dhe kur është çfarë të bëhet pas instalimit të Kubuntu?

 5.   Juan Pablo dijo

  Hahaha e dini se "gnome-session-fallback" ndryshoi emrin e tij në këtë version të fundit? tani quhet "gnome-session-flashback" wtf? haha

  1.    le të përdorim linux dijo

   Ashtë pak qesharake, apo jo? Por nuk është vetëm në Ubuntu ... GNOME ndryshoi emrin ...

 6.   çaparal dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm dhe i plotë për të instaluar Ubuntu. Sa keq që nuk kam përdorur Ubuntu për një kohë të gjatë. E imja, sot, është Debian Xfce ose Manjaro Xfce, ose OpenSUSE, ose Chakra. Por do të jetë dikush që i përshtatet shumë. Nga ana tjetër dhe nëse nuk e kam lexuar keq, ky Ubuntu do të ketë mbështetje vetëm për 9 muaj, gjë që më duket shumë pak.

 7.   pandev92 dijo

  Drejtuesit e Xorg edgers ati janë shumë të moshuar, ata janë 13.8 nëse jo, gaboj! , ppa ka qenë mjaft i vdekur për dy muaj! Unë rekomandoj që të krijoni vetë shofer shoferi dhe t'i instaloni ato.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Do të ishte mirë të ishe në gjendje të gjesh një alternativë "të zbatueshme", veçanërisht për ata që sapo kanë filluar. Nëse e keni, ma kaloni mua ... dhe unë do ta redaktoj postimin. 🙂
   Gëzuar! Paul.

   1.    pandev92 dijo

    Programi në këtë faqe në internet automatizon procesin:

    http://www.thefanclub.co.za/how-to/ubuntu-amd-catalyst-install

    Një përshëndetje.

  2.    eliotime3000 dijo

   Ose shndërroni paketat Arch repos në .deb me i huaj dhe jepja atyre në mënyrë që ubuntueros të mos vuajnë më.

 8.   gato dijo

  Çfarë të bëni pas instalimit të Xubuntu:

  -Instaloni shtesa të kufizuara xubuntu.
  Dhe për ata që përdorin Xubuntu dhe duan një desktop më tradicional:
  -Hiqni panelin e poshtëm në Paneli i Menaxhimit të Konfigurimit, gjithashtu mund të shkoni te ai opsion duke klikuar me të djathtën mbi të.
  -Instaloni menunë Whisker duke shtuar PPA-në e mëposhtme:
  sudo add-apt-depo ppa: gottcode / gcppa
  ... Pastaj azhurnoni me sudo apt-get-update dhe instalojeni duke shtypur sudo apt-get instaloni xfce4-whiskermenu-plugin
  -Ato e shtojnë atë në të njëjtën konfigurim të panelit.

  … Unë mendoj se do të ishte ajo

 9.   Germaine dijo

  Për ata që duan të "akordojnë" disa efekte grafike, unë e lë këtë artikull që kam ngarkuar në faqen time:
  http://germanlancheros.blogspot.com.ar/2013/10/cambiar-imagenes-grub-grub2-plymouth-y.html

 10.   Erick dijo

  E vërteta është se kësaj here ubuntu u përmirësua pak, nuk duhet të shtoja shumë, të paktën kompjuteri im pa ndryshimin në fillimin dhe mbylljen dhe uniteti funksionon pak më shpejt në këtë version 13.10, por secili version sjell të metat dhe problemet e tij , meqenëse disa paketa u deklaruan të vjetruara dhe ka një rrëmujë në varësi, veçanërisht nëse doni të instaloni diçka që lidhet me bibliotekën ia32-libs, por përndryshe është e shkëlqyeshme, Përshëndetje

 11.   aiolia dijo

  Ubuntu nuk punon në kompjuterin tim ... ndodh që nga data 13.04, zbrit poshtë, provo 13.10 dhe e ke vërejtur problemin ...

 12.   Germaine dijo

  Kam një pyetje shpresoj të më ndihmoni dhe të më falni:
  Në një kompjuter portativ që kam instaluar gjithmonë Kubuntu nga 11.04 në 13.04 pa ndonjë problem, tani që dua të instaloj 13.10 pasi të fillojë drejtpërdrejt dhe të tregojë spërkatjen, ekrani shkon i zi dhe nuk bën asgjë, nuk ka asnjë mjedis grafik dhe asnjë disk shihet aktiviteti; kjo më kishte ndodhur tashmë pasi që doja të instaloja RC beta dhe beta, dhe gjithashtu kur doja të azhurnoja nga 13.04 ajo shkarkoi skedarët por nuk filloi, u përpoqa me Fedora, Rosa, Dardha dhe i instaloi ato pa problem por me Kubuntu 13.10 nuk munda.
  A dini ndonjë zgjidhje?
  Thanks in advance.

 13.   Alfonso dijo

  Unë ndoqa udhëzimet e tij për në letër, dhe me hyrjen ... sistemi im bubulluan, ai kurrë nuk hyri ... A ka ndodhur e njëjta gjë me dikë tjetër?

  1.    Germaine dijo

   Gjithashtu më ka ndodhur, pasi kam instaluar Kubuntu 13.04 kur azhurnoj në 13.10, fillon por ekrani shkon plotësisht i zi, pasi unë tashmë isha përpjekur të bëja një instalim të pastër prej 13.10 dhe as nuk mund të bëhej; Më duhet të instaloj Mageia 4 alpha 3 i cili shkon normalisht me kernelin 3.12

  2.    le të përdorim linux dijo

   Mund te jesh me specifik ?? Cfare bere?

 14.   neysonv dijo

  nuk duhej të ndërpriteshin getdeb dhe playdeb ???

 15.   Raul sierra dijo

  Për ata prej nesh që nuk janë ekspertë, këto mësime janë shumë të vlefshme. Faleminderit.

 16.   TheDary dijo

  El paquete uniteti-lente-pazar tani quhet uniteti-fushëveprimi-shtëpia

  Kështu komanda që postoni për të pastruar vijën nuk funksionon, mënyra për ta bërë atë në Ubuntu 13.10 Saucy Salamander është me këtë komandë:

  $ gsettings set com.canonical.Unity.Lens disable-scopes "['' more_suggestions-amazon.scope ']"

  Nga ana ime e preferoj kështu:

  $ gsettings set com.canonical.Unity.Lens ebay.scope ',' more_suggestions-ubuntushop.scope ',' more_suggestions-skimlinks.scope '] »

  1.    le të përdorim linux dijo

   Faleminderit! Unë tashmë e ndryshova atë. 🙂

 17.   Natalia dijo

  Faleminderit për një udhëzues kaq të plotë

 18.   NeoRazorX dijo

  Çfarë të bëjmë Epo, formatoni dhe riinstaloni të mëparshmin, sepse mirësia ime është faji që ka!

  - Nuk mund të instaloj drejtuesit e nvidia me dorë (përpilimi dështoi).
  - Nautilus është i dehur dhe gjithmonë më tregon skedarët e fshehur.
  - Totem mos instaloni asnjë shtojcë (para po).
  - Kur hapni një kombinat nga google chrome, ndonjëherë ai shfaqet në një faqe tjetër.
  - Kazam dhe avconv nuk funksionojnë.
  ...

  Një përmbledhje e vogël -> http://www.youtube.com/watch?v=g-WbWXvmfWg

 19.   E shpartalluar dijo

  Djema, rreth një muaj ose dy më parë ndryshova TV dhe për të mos luftuar me hdmi u largova nga Debian pas gati një viti duke e përdorur atë dhe vendosa të vendos Ubuntu Gnome 13.04.

  Unë u azhurnova në 13.10 të njëjtën ditë, por edhe para se të lëshohej dhe të ndaloja së qeni Beta.

  Unë nuk dua të zgjatem shumë, thjesht të them se një Ubuntu i sapo lëshuar dhe instaluar mund të bëhet një dhimbje koke e madhe. Nga ana ime dhe nëse këshilla është e dobishme për dikë, unë do të përdor të gjithë kohën e mbështetjes së secilit version, gjë që në kundërshtim me atë që shumë njerëz mendojnë se nuk është 6 muaj por 9 muaj. Unë kam formatuar dhe instaluar përsëri më 13.04 deri në shkurt. Nuk dua të di asgjë për Ubuntu Gnome 13.10 tani, shkon si gomar në 13.10.

  Përshëndetje compis.

 20.   cj.aibar76 dijo

  Shumë mirë faleminderit…

 21.   gazilva dijo

  Tuto e shkëlqyeshme, por e vetmja gjë që nuk e marr është se si ta zbresë serverin X, karta ime është një ATI Raedon X1200 dhe e ka të vështirë të punojë kohë pas kohe. Do të vlerësoja nëse mund të më ndihmonit për këtë dhe cilin version duhet ta bëj ...

  Faleminderit shume paraprakisht.

 22.   David dijo

  dhe akoma nuk mund të shkarkoj ndiswrapper ose drejtuesit linux për adaptorin USB wi-fi. A e di dikush nëse ky version ka ndonjë problem me të?

 23.   Cheles dijo

  Thank you very much!
  Ka qenë shumë e dobishme për mua, sidomos instalimi i Kodekut.
  Nuk i kisha instaluar në fillim dhe nuk dija si ta rregulloja.

 24.   John dijo

  Menu e shkëlqyeshme e kontributeve, sa herë që ata lëshojnë një distro të re ubuntu për ta provuar, shpresoj të vazhdoni të kontribuoni si shumë më tepër.

  Përshëndetje dhe fat të mbarë.

 25.   Rene dijo

  Mbështetje e mirë për ata prej nesh që sapo kemi filluar ... Faleminderit

 26.   Mayorga Barrera dijo

  Kam një problem, karta ime e rrjetit e integruar ka dështuar dhe kam instaluar një kartë rrjeti ENL832-TX-ICNT PCI dhe nuk kam shoferë, shpresoj se dikush mund të më ndihmojë, instaloni ubuntu 12.04. Faleminderit

 27.   Andrea G. dijo

  Pershendetje dite e mire! Na vjen keq që kam një problem me depozitimin e çelësit të Default, në Ubuntu 13.10 po shkruaj fjalëkalimin dhe tregon atë të gabuarin, por nëse e fut në terminalin tim funksionon për mua, nëse fut fjalëkalimin e përdoruesit, funksionon për mua ! por jo në unazën e paracaktuar, Ju lutem !!! Ndihmoni !!!!

  1.    le të përdorim linux dijo

   Isshtë se ata janë 2 çelësa të ndryshëm! 🙂
   A nuk e mbani mend atë që keni vendosur?
   Ndoshta duhet të provoni ta fshini.
   Gëzuar! Paul.

 28.   Babil dijo

  Përshëndetje, unë kam një kartë Radeon HD 7850 që ju rekomandoni të përdorni drejtuesit e pronarit ose falas?

  Faleminderit!

 29.   i guackuar dijo

  Urime për postimin, shumë i plotë dhe duket intuitiv, sapo të mbaroj instalimin do ta ndjek, ju faleminderit shumë!

 30.   Borja HA dijo

  Udhëzues shumë i mirë, shumë faleminderit partner

  1.    le të përdorim linux dijo

   Ju jeni të mirëpritur! Nje perqafim! Paul.

 31.   Sergio dijo

  Përshëndetje mik, tutorial shumë i mirë, thjesht shtoni që fglrx-trashëgimia janë të pajtueshme deri në versionin 12.10 sipas autorit të depozitës.

 32.   Ernesto dijo

  Unë jam këtu duke u përpjekur të mësoj s / linux. Ju në fillim flisni për "terminal" këtë nuk e di se ku e marr, blej, gjej ... Deri atëherë ndalova. Dhe jo sepse jam dembel apo budalla thjesht nuk e di.
  Unë e pranoj atë. Unë sqaroj se nuk ka asnjë shpjegim të hollësishëm në lidhje me të. Për këtë dhe keqkuptime të tjera të njëjta / të ngjashme; është arsyeja për shumë që kthehen (mbrapa) te GNU / LINUX.