Top 10: Shpërndarjet Linux e 2015

Për të filluar këtë 2016, vlen të kujtohet se sa i shkëlqyer ishte 2015 për komunitetin Linux dhe botën me burim të hapur.

Me këtë rast dëshirojmë të përmendim shpërndarjet më të mira të Linux-it që na la 2015-ta.

Filloni Top 10!

Për informatikë të shpërndarë në re: Ubuntu LTS 14.04.3

ubuntucloud Një nga shpërndarjet më të njohura, me të cilin fillojnë shumë entuziastë të Linux, ka shumë qëllime dhe konsiderohet si standard sot. Isshtë i bazuar në Debian dhe është i aftë të ekzekutojë në arkitekturat e mëposhtme:

 • x86
 • 64 AMD
 • SPARC
 • ARM

Për ekzekutimin e tij në shërbimet Cloud, vlen të përmendet se Ubuntu rekomandohet nga Microsoft si shpërndarja më e mirë Linux për Microsoft Azure. Ubuntu drejtohet nga 65% e reve të OpenStack; Falë Canonical ofron vendosjen e serverave Ubuntu në Openstack me mjetin Pilot automatik. Përveç një serie të gjerë mjetesh të zhvilluara nga Canonical për menaxhimin e reve.

Për më tepër ka fjalë magjike, një katalog shërbimesh, i shpejtë për t’u instaluar, i konfiguruar paraprakisht për çdo re të mbështetur nga Ubuntu.

Disa nga klientët që përdorin këtë shërbim Ubuntu përfshijnë: Sky, Yahoo Japan, Deutsche Telekom, Bloomberg, Lexis Nexis, Samsung, EBay, WalMart, Cisco, Live Person, ndër të tjera

Për serverat: Hapja e OpenSuse 42.1

hap-hap-kërcim Konsiderohet e para shpërndarja "hibride", bazuar në binaret Ndërmarrja Suse Linux (SLE), përzien më të mirën midis sigurisë dhe stabilitetit të Kompanisë dhe krijimtarisë dhe inovacionit të Komunitetit.

Procesi i instalimit OpenSuse është plotësisht i ndihmuar, grafik dhe intuitiv. Lejimi i konfigurimit të sistemit për qëllime specifike nga instaluesi i tij, i cili do të kryejë instalimin dhe konfigurimin e paketave automatikisht.

Duhet të theksohet se ai tashmë ka korrigjime dhe përmirësime që do të përfshihen në SLE 12 SP1, përveç faktit që Suse ka deklaruar se disa nga përmirësimet e versionit të ndërmarrjes gjithashtu do të arrijnë në OpenSuse, duke siguruar sigurinë dhe stabilitetin e pritur nga një shpërndarje e kategorive. biznes.

Faleminderit  YAST mirë (Qendra e vlerësuar e kontrollit) dhe Makineri (mjet për përshkrimin e sistemit, për replikime dhe migrime), krijimi dhe menaxhimi i serverave mund të bëhet më mirë dhe lehtë.

Falë lirisë dhe stabilitetit që ofron Hapja e OpenSuse 42.1, është rekomandimi ynë që do të përdoret në servera.

Për lojëra: Steam OS

ne steamos Zhvilluar nga gjigandi i lojërave video Valvul, si një sistem operativ për tastierat bazuar në Debian. Plotësisht falas dhe i zhvilluar (fillimisht) për tastierat Makineri me avull; një shkrirje midis pajisjeve ose kompjuterëve për përdorim personal, me tastierë të lojërave video.

Ju do të jeni në gjendje të luani me platforma të ndryshme streaming dhe do të keni qasje në qindra lojëra të pajtueshme me SteamOS.

Ju do të keni qasje në një bibliotekë lojërash, falas dhe me pagesë. Konfigurim i lehtë në pajisje të specializuara si p.sh.  Link me avull, e cila lejon zbulimin e çdo pajisje që po përdor avullin në rrjetin tuaj, në këtë mënyrë loja do të jetë transmetohet nga kompjuteri në TV, me të dhëna audio dhe video në kohë reale. Asgjë e komplikuar dhe shumë e lehtë për tu bërë nëse jeni një adhurues i lojërave video.

Shtë e nevojshme të përmendet sasia e madhe e kontributeve që Valve ka dhënë, duke modifikuar dhe optimizuar kernelin Linux për ta kthyer atë në një qendër argëtuese me cilësi të lartë.

Per femijet: Sheqer

sheqer Me mjedisin e vet të zhvilluar në Piton, me një licencë GPL akoma në zhvillim, dhe që, ndryshe nga shpërndarjet e tjera, nuk ka opsionin për shumë detyra, kështu që funksionon vetëm me një detyrë në të njëjtën kohë. Në mënyrë që të mbështesin të vegjlit me arsimin e tyre parashkollor dhe fillor.

Fillimisht i zhvilluar për projektin Një laptop për fëmijë; kompjutera me kosto të ulët të krijuar për fëmijë në vende të largëta ose me të ardhura të ulëta. Projekt fitues i çmimeve i zbatuar në shumë vende në Amerikën Latine, Afrikë dhe Azi.

Bazohet në Aktivitetet e sheqerit, një sërë aktivitetesh specifike për të mbështetur fëmijët në fusha të ndryshme të shkollimit. Aktivitetet mund të përdoren gjithashtu në kompjuterë të tjerë dhe sisteme të tjerë operativë siç janë Windows dhe Mac OS X.

Afrohet si një sistem i aplikuar për  fëmijë midis 6 dhe 12 vjeç. Nuk ka një tryezë pune kur kompjuteri fillon dhe përmban katër pamje: Grupi i miqve, Lagja, Unë dhe Ditari im. Distributionshtë shpërndarja ideale që fëmija të ndërveprojë me shokët e tij të shkollës dhe që kompjuteri të mbajë nën kontroll detyrat e tij të përditshme.

Lëshimi i Rolling: manxharo 15.12

delikatesë Kjo distro e bazuar në Arch Linux karakterizohet nga të qenit mjaft e thjeshtë, e lehtë dhe shumë tërheqëse për syrin.

Vlen të kujtohet termi "lëshim rrotullues" përdoret për ato sisteme që janë në zhvillim të vazhdueshëm, duke azhurnuar në versionin fillestar sa herë që e kërkon atë, gjë që lejon azhurnimin e bibliotekës, aplikacioneve dhe të gjitha paketave të nevojshme.

Me një numër të madh të mjediseve desktop të disponueshëm nga instalimi (nga KDE, Gnome dhe Xfce te disa më pak të njohura si BspWM dhe JWM), kodekë të instaluar paraprakisht për të luajtur skedarë multimedialë dhe paketat e softuerëve në versionin e tyre të fundit; për ata që duan të kenë tiparet më të fundit dhe të mbajnë pajisjet e tyre në buzë të gjakosur.

Ndër aspektet më të spikatura të tij është përpjekja që zhvilluesit kanë bërë për krijimin e asistentëve grafikë për pothuajse çdo aspekt të sistemit, i cili lejon përdoruesit më pak me përvojë të Linux të shijojnë shpërndarjen e bazuar në Arch Linux pa të gjithë konfigurimin e lodhshëm (por edukativ). dhe sfiduese) që përfshin instalimin e tij manualisht. Një aspekt tjetër që nuk mund të neglizhohet është aftësia për të ndryshuar bërthamën automatikisht nga një magjistar grafik, i cili lehtëson shumë testimin me bërthama të ndryshme dhe pa pësuar ndërlikimet e kësaj për të kryer këtë proces manualisht (dhe le sistemi totalisht i papërdorshëm).

Pa dyshim, kjo shpërndarje karakterizohet nga shpejtësia dhe efikasiteti i saj. Ai e drejton projektin dhe gjithçka që përfshin mirëmbajtjen e tij, në një proces të thjeshtë dhe lehtësisht të adaptueshëm, i cili nuk e pengon përdoruesin, dhe që nga ana e tij promovon optimizimin e proceseve automatikisht dhe vazhdimisht.

Sipas dizajnit: fillor OS

fillor Shtë një sistem që dallon për një dizajn mjaft tërheqës, e cila ka një platformë të thjeshtë dhe të shpejtë.

Distributionshtë shpërndarja e parë për të kryer hulumtime të gjëra inxhinieri projektimi. Kuptimi nga ndërveprimi me përdoruesin se si të arrihet homogjenizojnë aplikacionet në mënyrë që përdoruesi të orientohet shpejt dhe pa nevojën e manualeve. Gjë që i lejon ata të lokalizojnë aplikacionin e nevojshëm duke parë kategoritë në të cilat ato janë të organizuara. Ai gjithashtu ka një motor kërkimi të shkëlqyeshëm që lejon ekzekutimin e porosive, ose për të parë, një nga një, aplikacionet në një pamje të llojit të rrjetit, të rregulluar alfabetikisht. Të gjitha të dizajnuara për të lokalizuar në mënyrë intuitive atë që dëshironi në një mënyrë të thjeshtë.

Përpjekja e investuar në këtë shpërndarje ka qenë e tillë që ekipi pas tij ka krijuar gjuhën e programimit Vala, i cili synon të zhvillojë aplikacione Gnome me një sintaksë të ngjashme me C # me përputhshmëria binare me kodin C, gjë që e bën atë të shpejtë dhe efikas në burime.

Estetikisht është një nga shpërndarjet më tërheqëse, me modele dhe ndërfaqe në stilin më të mirë të Windows ose Mac OS, por me më të mirën Linux prapa skenave. Padyshim një kënaqësi për të përdorur këtë shpërndarje.

Orientuar në shërbimet cloud: Chrome OS

krom Theshtë shpërndarja që orientohet në një përvojë të shpejtë, të thjeshtë dhe të sigurt për ata përdorues që punojnë shumicën e kohës në internet.

Duhet të theksohet se kjo shpërndarje lindi si zemra e Chromebook, kompjuterëve personalë me kosto të ulët (të krahasueshëm me tabletët) të zhvilluar nga Google. Nuk ka dyshim për cilësinë e secilës pjesë që na ofron ky gjigand i industrisë kompjuterike dhe Chrome OS nuk bën përjashtim.

Shtë gjetur mundësuar nga ekosistemi Chrome, kështu që ne mund të instalojmë të gjitha aplikacionet dhe shtesat shpejt dhe me lehtësi. Për më tepër, disa prej këtyre aplikacioneve kanë funksione të zgjeruara për Chrome OS. Jashtëzakonisht i lehtë, i shpejtë dhe i lehtë, në mënyrë që të lejojë një mbyllje të shpejtë, duke ruajtur gjendjen e aplikacioneve, dhe më pas duke filluar aq shpejt sa të jep përshtypjen se vetëm ekrani është fikur.

Ne duhet të pranojmë që potenciali i tij shfrytëzohet plotësisht vetëm kur është i lidhur me internetin, megjithatë shumica dërrmuese e përdoruesve nuk kryejnë funksione kryesore në kompjuterët e tyre kur janë pa lidhje interneti. Pa dyshim, aplikacionet që përdoren më shumë kohë janë shfletues uebi dhe suita zyrash (të cilin Chrome OS lejon të përdoret pa internet), kështu që Chrome OS përfaqëson opsionin ideal për këtë grup përdoruesish.

Gjithçka që përfshin dokumente, cilësime dhe aplikacione strehohet në re, duke e bërë të lehtë gjetjen dhe tërheqjen e secilit prej këtyre artikujve në çdo pajisje. Ky është avantazhi që ofron për shkak të kapacitetit të ruajtjes dhe vendndodhjes së lehtë të të gjitha të dhënave tuaja të ruajtura. Aplikimet vendase nuk janë më të nevojshme me këtë sistem, dhe në thelb, gjithçka që ju nevojitet do të jetë përmes internetit dhe do të ruhet në të, me të gjitha masat e nevojshme të sigurisë.

Për të gjitha sa më sipër, Chrome OS është sistemi i duhur për çdo lloj kompjuteri, duke lënë lidhje harduerike për të kaluarën.

Për anonimitet dhe privatësi: Frak

frak Sistemi i drejtpërdrejtë amnezik i fshehtë (Tails), i krijuar për ata që kërkojnë anonimitet dhe privatësi, Tails është sistemi ideal i funksionimit për këto detyra. Lidhjet në internet bëhen në mënyrë anonime dhe duke përdorur Rrjeti Tor, kështu që nuk ka mbetur asnjë gjurmë e lidhjeve (e fshehtë), dhe pajisja juaj e vetme e ruajtjes është pajisja juaj Memorie RAM (përveç nëse përdoruesi tregon ndryshe), i cili fshihet kur kompjuteri është i fikur, kështu që nuk mbetet asnjë lloj skedari pasi të përdoret (Amnezik). Mjaft i lëvizshëm dhe i pajisur që do të përdoret në çdo PC nga çizme e gjalle nga USB ose medium tjetër dhe tërhiqeni pa lënë gjurmë.

Për më shumë siguri, ka mjete të përparuara kriptografike për të mbajtur të sigurt gjithçka që përfshin email ose skedarë. Përveç përfshirjes së mjeteve për fshirja e përhershme (fshij) skedarët në çdo hard disk ose në një mjedis tjetër ruajtës.

Ka një tastierë virtuale të quajtur Firence, e cila siguron siguri më të madhe për të gjitha fjalëkalimet tuaja, duke shmangur nevojën për t'i shtypur ato në tastierë. Kjo HTTPS kudo, e cila ju drejton në faqet e internetit më të sigurta dhe më pak të dëmshme. Mund të konfigurohet gjithashtu për të përdorur rrjetin e decentralizuar I2P (alternative ndaj Tor), e cila siguron një shfletim shumë më të sigurt dhe anonim, dhe PW Gen, i cili gjeneron dhe administron fjalëkalime më të forta.

Nëse dëshira juaj është të përdorni një kompjuter dhe është e pamundur të zbuloni se keni qenë atje (dhe askush nuk e di se çfarë po bënit), patjetër që duhet ta përdorni këtë shpërndarje.

Për bizneset: Red Hat Enterprise Linux 7.2

RHEL Padyshim një standard në nivelin e Biznes IT. Red Hat ofron një larmi shërbimesh për të përmbushur nevojat dhe kërkesat e çdo biznesi. Ajo ofron shërbime të menaxhimit të reve ose qendrës së të dhënave, programin e mesëm JBoss dhe platforma Linux për qëllime të ndryshme.

Me një mbështetje cilësore të disponueshme 24 orë në ditë, një sistem sigurie që ofron gabime korrekte, një bazë të dhënash CVE (Vulnerabilities and Exposures të Përbashkët), dhe alarme që sistemi hedh kur zbulon dobësitë ekzistuese. Gjithçka që ju nevojitet për një kompani që dëshiron të ketë një administratë të qartë të proceseve të saj të brendshme dhe të mbrojë asetet e saj të IT.

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) është drejtuar drejt serverave me qëllime të ndryshme duke filluar nga informatika me performancë të lartë, hostet e kontejnerëve, sistemet në kohë reale dhe konfigurimet e specializuara për bazat e të dhënave specifike ose aplikacionet.

Ndër mjetet që ato ofrojnë ne kemi I zgjuar drejtuesit, e cila lejon azhurnimin ose menaxhimin e sistemit, Sateliti i Red Hat i cili është përgjegjës për optimizimin e komunikimit dhe menaxhimit ndërmjet instancave të ndryshme të RHEL. Disponueshmëri e lartë, për të konfiguruar shpejt shërbimet që kërkojnë disponueshmëri të lartë dhe balancimin e ngarkesës në grupe serverësh; dhe Ruajtja elastike me anë të të cilave mund të vendosen sisteme skedarësh të përbashkët për të siguruar tepricë në të dhënat dhe konfigurimet e serverit. Të gjithë menduan për skenarët e ndryshëm të TI të biznesit.

Ata patjetër që vazhdojnë të jenë në ballë të shpërndarjeve tregtare të orientuara drejt biznesit, duke qenë favorit i shumë klientëve që ofrojnë përshtatje me fusha të ndryshme të industrisë.

Për llogaritjen personale: Solus OS 1.0

Zgjidhjet Përkundër një nisje zyrtare të bërë afër fundit të vitit (27 dhjetor 2015),  Solusos është një shpërndarje që shpejt arrin të fitojë një vend në këtë listë.

Shtë një shpërndarje zhvilluar praktikisht nga e para, pasi nuk bazohet në ndonjë tjetër. Që nga fillimi i tij, ajo lindi me synimin për të mbushur atë hapësirë ​​që ishte e nevojshme në shpërndarjet e Linux, një distro e orientuar drejt kompjuterëve desktop që përdoruesit mund të përdornin pa ndonjë përvojë paraprake në Linux.

Saktësisht i akorduar numërimi i personavel, pa përdorur pako të dedikuara për detyrat e serverit, me integrim të lehtë për drejtuesit komercialë, të optimizuar për detyrat e përdoruesit dhe pa varësi nga terminali i komandës.

Dizajni i tij synonte kryesisht në mjedisin desktop, bazuar në GTK, të quajtur Budgie. Kjo në mënyrë që t'i ofrojë përdoruesit një përvojë më të mirë. Budgie është testuar dhe rafinuar për të siguruar një tematikë e lartë. Menuja Budgie është krijuar si një kategori e hyrjes së shpejtë për shfaqjet tuaja, me një pamje mjaft kompakte. Ia vlen të konkurrohet me sistemet e sotme operative tregtare.

Me qendrën e personalizimit, të quajtur Korb, ju mund të keni kontroll të vëllimit të zërit, kontrolle të media player, qasje të lehtë në kalendar dhe më shumë, falë përfshirjes së appleteve. Mund të menaxhoni aplikacione dhe ta personalizoni Budgie

Menaxheri juaj i paketës eopkg mbështet kërkimin, instalimin, azhurnimin dhe heqjen e paketave, si dhe kërkimin e depove të paketave dhe menaxhimin e depove.

Ndër disa prej aplikacioneve të përfshira gjejmë:

 • Firefox 43.0.2
 • Nautilus 3.18.4
 • Kutia e ritmit 3.2.1
 • Thunderbird 38.5.0
 • VLC 2.2.1

Padyshim një plan urbanistik shumë i lëmuar me një nivel të lartë vëmendjeje në detaje, pa humbur vëmendjen e synuar të tij, PC desktop. Ne fillim mezi harxhon rreth 400 MB RAM! Një shifër mjaft inkurajuese për sa të hijshme dhe të plotë është desktopi juaj.

Scheduledshtë planifikuar që për vitin 2016 zhvillimi i Solus OS 2.0. Duke pasur disa pika të fokusit: sistemi i rikuperimit, mjetet e migrimit për përdoruesit që vijnë nga Windows ose Mac OS, si dhe menaxhimi rezervë. Kështu që asgjë nuk mungon për të pasur të gjitha këto virtyte të reja në zhvillim.

Rekomandohet shumë për ata përdorues që duan një përvojë të këndshme, të thjeshtë dhe të fuqishme për PC-të e tyre desktop. Si një anekdotë personale, unë ju them se kur ua paraqisnin këtë shpërndarje përdoruesve analfabetë të Linux-it, komentet e tyre ishin Se "Windows" është shumë e bukur dhe e shpejtë. A e mbështet PC-ja ime?. Komente inkurajuese me të vërtetë, pasi Linux ka një reputacion për të qenë i vështirë për t'u përdorur nga ata që e hasin atë për herë të parë.

Çfarë po prisni të filloni këtë vit 2016 me ndonjë nga këto shpërndarje?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

29 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   dfssdf dijo

  sipas dizajnit duhet të thellohet
  Theshtë distro që inovon më shumë për sa i përket dizajnit, në vitin 2015 është një bukuri

  fillore është shumë e mbivlerësuar

  1.    xykyz dijo

   Epo, sapo provova Deepin dhe duke parë pamjen e ekranit të Chrome OS që shfaqet në këtë artikull nuk më duket se ata përtërijnë kaq shumë ... është identike.

  2.    pepe dijo

   Dhe tani deepin bazohet në debian

 2.   Benito Camelo dijo

  Chrome OS? SolusOS? (Një OS që doli vetëm disa ditë para fundit të vitit? Veryshtë shumë i mirë, por është një përmbledhje VJETORE).
  Na vjen keq por IMHO kjo listë pa Linux Mint është e pavlefshme.
  Përshëndetje.

  1.    Pllakë dijo

   Linux Mint është një Ubuntu jashtë kutisë, ata kanë tema të mira dhe ajo që bënë me kanellën është me të vërtetë interesante, por mendoj se merita është pak më shumë për Ubuntu. Gjithsesi, unë preferoj Fedora pak më shumë për aspektin e inovacionit ose OpenSuse.
   Arch nuk ka luajtur shumë dhe se është një distro me një numër të madh përdoruesish, unë do të thoja që rritet në heshtje.

   1.    kajetano dijo

    Manjaro bazohet në Arch

  2.    Walter dijo

   Kam përdorur fillore në një netbook për rreth 3 muaj, nuk isha i bindur. Tani po e provoj me dritë. Në fletoren time kam provuar shumë. . . tani jam duke provuar studentin studentor. . . por unë gjithmonë kthehem në nenexhik. Unë nuk e di deepin por do ta provoj. Të fala.

  3.    Alexander TorMar dijo

   Pa linux Mint që duhet të jetë këtu ... Padyshim që kjo faqe po humbet besueshmërinë, unë ju mbështes plotësisht ... Dhe mbi të gjitha vendosni Bugmentary, duke ditur që ka distros më të mirë, më të bukur dhe mbi të gjitha shumë më të qëndrueshëm ...
   Unë mund ta bëj Xfce më të bukur se Bugmentary

 3.   Korrik dijo

  Në këtë lloj artikulli ata gjithmonë lënë jashtë nënën e të gjithë distros, DEBIAN, që përtej të mos qenit për fillestarë, është gjithmonë e vjetër dhe sot më shumë se kurrë. I dobët ai që e shkruajti këtë postim, ose duhej të kishte vendosur "distro më të përdorur" Unë mendoj se duhet të ishte më i suksesshmi, por duke lënë DEBIAN jashtë, është si të dish shumë, por të mos dish asgjë, shumë inxhinier, por shumë i padrejtë.

  1.    TOM.MX dijo

   Ha ha ha mos u zemëro Don Don Xhulio shumë herë vajzat në shtëpi bëjnë telashe të mëdha, ata vlerësohen se janë zotërues dhe pronarë të gjithçkaje, shtëpisë dhe çangarros, por harrojnë që BABI është ai që ushqen, vishet, këpucë dhe Jepni tortilla me djathë ... mirë, është mirë që ata duan të fluturojnë dhe është pothuajse e natyrshme, një djalë mund të ndalojë së qeni një djalë, por BABI do të jetë gjithmonë babai i tij. Brohoritje

  2.    pedrini210 dijo

   Unë e respektoj mendimin tuaj, megjithatë do të doja që ju të vëzhgonit pak strukturën e postimit. Ai përmend kategori, sepse për sa i përket performancës dhe funksionalitetit Sheqeri nuk do të kishte vend në këtë post, megjithatë është një projekt i shkëlqyeshëm, duke përfituar mijëra fëmijë nëpër botë përmes Open Source.

   Debian është Debian, siç thoni ju "nëna e të gjithë distros", ajo lindi në 1996 ... Më shumë se 20 vjet përvojë dhe zhvillim. Ne e dimë që çizmet e Debian aty ku askush tjetër nuk bën, personalisht unë pata mundësinë të gjej një server Debian me 4 vjet pa rifilluar, disku i ngurtë ishte plotësisht i mbushur dhe disa shërbime vazhdonin ende pa probleme, në fund të ndërrimit dhe ram!

   Artikulli NUK titullohet "Distros më të mirë Linux", ne u referohemi atyre që janë zhvilluar në 2015. Debian paraqiti Debian 8 "Jessie", siç e kam shpjeguar tashmë, nuk vë në dyshim fuqinë e tij. Sidoqoftë, në kategorinë e serverave, inovacioni më i madh gjatë vitit u prezantua nga OpenSuse, dhe ne e dimë se nuk është distro i vetmi që ekziston për këtë zonë.

   Ndoshta një kategori më e habitshme do të ishte interneti i gjërave, ku Debian me siguri do të kishte fituar; Me durim dhe aftësi të mjaftueshme, Debian mund të instalohet në mikrovalë (fjalë për fjalë). Ka arritur të futet në mikrokontrollues të lirë!

   Për të përfunduar shtoj:
   «Nga fanatizmi te barbaria duhet vetëm një hap.» - Denis Diderot

   Softueri i lirë është pluralizëm, mirëkuptim dhe respekt.

   1.    pepe dijo

    fraza fanatizëm është shumë

   2.    Julio dijo

    Në të gjitha jam dakord me atë që thua dhe me distros që vendos në listë. Nëse dëshironi të vendosni suse, bëni një postim që vendos 10 distrot më inovative. Kushdo që di pak për këtë në serverat mbretërit janë Debian dhe CentOS. Isshtë ajo me të cilën punojnë njerëzit dhe kompanitë ... dhe nëse e bëjnë, do të jetë për shkak të diçkaje që të tjerët kanë ose nuk e kanë.

    Dhe Solus OS mund ta vendosni për vitin e ardhshëm ... qesharak që një distro i lëshuar më 27 dhjetor del si distro më e mirë në llogaritjen personale.

    Unë vetëm dua të të bëj një pyetje. A i keni provuar vërtet 10 distros që citoni? Më lejoni të dyshoj.

   3.    fobo dijo

    Aspak, fraza përshtatet shumë mirë me fanboy-n, nëse nuk është ajo që ata thonë ose duan, ata fyejnë dhe skualifikojnë. Mblidhni dhjetë të parët tuaj, me siguri 10 pozicionet do të zënë nga debian

  3.    fobo dijo

   fanboys kudo, si gjithmonë, nëse jo debian, hedhin një zemërim

 4.   Stevan dijo

  Që kur doli fillor, Freya është distro që më pëlqente më shumë si për estetikën e saj dhe për thjeshtësinë e saj. Pengesë e madhe është stabiliteti i saj i ulët, ngrin kur kërkohet .. dhe fatkeqësisht disa muaj më parë që thjesht pas kaloni nga një rrjet Wi-Fi në një dështim tjetër, dhe nuk ka zgjidhje tjetër përveçse të përdorni butonin ... Unë mendoj se pasi të keni zgjidhur gabimet e tyre «SHPISTRNDARJA!»

  1.    Alexander TorMar dijo

   Pajtohem me ty dhe kjo është arsyeja pse unë mendoj se kjo listë nuk duhet të përfshihet këtu, pse do ta kishin vendosur?

 5.   Anije kozmike dijo

  Ajo që kontribuon më shumë është Fedora, dhe as ajo nuk është në këtë listë. Distributionshtë një shpërndarje shumë e rrezikshme, por profesionale, dhe gjithashtu për t'u përdorur në shtëpi.

 6.   rdamian dijo

  Unë besoj se për llogaritjen personale në 2015 më e mira ka qenë LinuxMint me Kanellë, veçanërisht nëse do t'ua rekomandojmë atyre që nuk dinë Linux. Nëse është një "jashtë kutisë" ose çfarëdo që dëshironi nga Ubuntu nuk i heq meritat e tij, pasi që për përdoruesin e zakonshëm gjëja më e rëndësishme është përvoja e përdoruesit.
  Solus OS doli vetëm disa ditë, unë imagjinoj se është shumë e gjelbër për t'ia dhënë një neofiti Linux.

 7.   francisco dijo

  Sigurisht, Vala fillore e zhvilloi për ju, megjithëse kjo gjuhë u ngrit shumë kohë para shpërndarjes. gjithsesi ... çfarë keni për të lexuar që kur keni blerë këtë blog ....

  Le të kthehen kazgaara dhe elav!

  1.    Alexander TorMar dijo

   Mik më ka tërhequr vëmendjen komenti juaj, çfarë kuptoni me këtë?

 8.   Louis dijo

  A mund të shkarkohet Chrome OS për një kompjuter portativ jo-Google?

  Unë di shumë pak për Linux, kam përdorur vetëm Ubuntu dhe Xubuntu, nuk më pëlqente Xubuntu sepse është disi i kufizuar dhe pasi laptopi im është tashmë disi i vjetër po kërkoj diçka më të lehtë se Ubuntu.

  Faleminderit shumë për kontributet tuaja.

  Gëzuar Vitin e Ri për të gjithë!

  1.    Alexander TorMar dijo

   Xubuntu e kufizuar? A nuk e dini që ndërfaqja dhe zhvilluesit e preferuar të Torvalds përdorin Xfce? A nuk e dini se Xfce është edhe më i përshtatshëm se Gnome, Kde, Lxde?
   Një tjetër gjë, një këshillë personale, Chrome OS shërben vetëm për të shfletuar internetin, mos e humbni kohën tuaj duke u përpjekur ta shkarkoni sepse nuk do të jeni në gjendje të ...
   Nëse doni diçka tjetër përveç Ubuntu, unë rekomandoj Manjaro, Fedora ose OpenSuse

   1.    Louis dijo

    Faleminderit shumë për kontributin tuaj Alejandro. Siç ju thashë, unë di shumë pak për Linux, unë do të shoh se si ta personalizoj më mirë Xfce dhe të zgjidh incidentet që më krijoi në të kaluarën, dhe nëse nuk kam sukses do të kaloj në OpenSuse (Chrome OS është plotësisht jashtë: D )

    Edhe një herë, shumë faleminderit.

    Përshëndetje!

 9.   Alexander TorMar dijo

  "Nga projekti Elementary OS" ... Padyshim një gabim dhe unë nuk e ndaj atë, ata mund të kishin vendosur Linux Mint Cinamon i cili është shumë i bukur ose Xfce e mrekullueshme ... Edhe pse nëse jeni duke kërkuar diçka edhe më të bukur por të rëndë Kubuntu ...
  Elementare është larg nga zënia e kësaj liste ...

  1.    Alexander TorMar dijo

   Nga rruga, emri i këtij distro është BugmentaryOS

  2.    pedrini210 dijo

   Unë mendoj se ka një keqkuptim në atë që unë doja të referohem në lidhje me dizajnin. Për më shumë detaje, vlen të konsultoheni me këtë lidhje https://elementary.io/docs/human-interface-guidelines#human-interface-guidelines

   Përshëndetje!

 10.   Daniel dijo

  Unë sapo migrova makinat e mia në Manjaro 15.12 me KDE, për momentin i dua si nga ana vizuale ashtu edhe nga performanca. Ka një shumëllojshmëri të mirë paketash në depot e saj, përveç tekstit sublim 2, nuk më është dashur të kërkoj asgjë jashtë, madje edhe emulatorë të konzollave të vjetra (sega, ps2 ...). Unë jam një gomar i shqetësuar për sa i përket sistemeve operative, dhe nëse deri në fund të vitit vazhdoj me të, do të ketë qenë mjaft e arritur.

 11.   gmeza7 dijo

  pershendetje: Unë kam testuar disa distro për rreth një vit dhe kam qëndruar me apricity që është dukur shumë e qëndrueshme, relativisht e lehtë për t'u përdorur për ata që fillojnë në linux, është vetëm për kompjutera 64-bit. Unë e shkruaj këtë koment për ata që duan të fillojnë në GNU / linux sepse ende nuk mund të them se di shumë por kam qenë në gjendje të bëj shumë detyra. Ky post është shumë i mirë pasi paraqet një pamje të sistemeve operative që jo të gjithë i dimë dhe kështu mund të provohen ato që na interesojnë. Faleminderit