9 simptoma që duhet të migroni në Linux

Në një mënyrë ose në një tjetër ju tashmë po përdorni Linux çdo ditë. Linux është platforma dominante në serverat e internetit, duke përfshirë atë që përdoret për të pritur këtë faqe në internet, dhe është gjithashtu thelbi i sistemit operativ Android, të cilin ju mund ta keni përdorur për një kohë të gjatë në tabletin ose smartphone-in tuaj. Përveç kësaj, Linux është gjithashtu i pranishëm në shumë pajisje të tjera, nga superkompjuterët më të mirë deri te pajisjet e vogla të specializuara, siç është routeri ADSL që ju lejon të lidheni me internet.

Sidoqoftë, rreth 90% e përdoruesve të desktopit përdorin Windows. Statistikisht, Windows 7. Dhe për shumicën kjo mund të duket si e vetmja mundësi e vlefshme, edhe pse ndonjëherë mund të jetë paksa zhgënjyese. Pra, nëse keni pasur ndonjëherë një problem me Windows - kush nuk e bën, apo jo? - dhe keni menduar nëse ka diçka më të mirë apo ka luajtur me një nga kompjuterët e Apple në një dyqan Mac dhe papritmas ju "kafshuan" duke eksperimentuar sistemi tjetër përveç atij të Redmond, ju mund të jeni të interesuar të lexoni më tej.

E vërteta është se ekziston një Shpërndarja Linux për të gjithë, por ka sigurisht shumë njerëz atje që mund të përdorin Linux në desktopin ose laptopin e tyre vetëm nëse e dinin se ekziston. Kjo është, Linux mungon marketing dhe - të paktën tani për tani - vijnë pak kompjutera desktop Linux-i është instaluar si parazgjedhje. Në masën që është kështu, ne që jemi tashmë përdorues të Linux do të duhet të «le të ungjillëzojmë"për pjesën tjetër.

Me këtë në mendje, këtu janë 9 simptoma që duhet të provoni Linux.

1. Po përdor Windows XP dhe nuk dua të azhurnohem në një version më të ri

Ka disa arsye pse mund të mos dëshironi të azhurnoni në një version më të ri të Windows. Ndoshta kompjuteri juaj është shumë i vjetër dhe keni frikë se versioni i ri i Windows do të funksionojë shumë ngadalë. Ose thjesht nuk ju pëlqen Windows 7/8. Sigurisht, ekziston edhe mundësia që ju nuk doni ose nuk mund të paguani për një azhurnim të tillë.

Sido që të jetë, mbajtja e Windows XP është një propozim gjithnjë e më i rrezikshëm. Ai tashmë është 13 vjeç! Kjo e bën atë absolutisht të vjetëruar në terma informatikë. Për më tepër, Microsoft nuk mbështet më Windows XP, që do të thotë se nuk do të merrni azhurnime të sigurisë për një sistem operativ që dihej tashmë se ishte i pasigurt. Ju gjithashtu mund të mos jeni në gjendje të ekzekutoni disa nga aplikacionet më të fundit në atë sistem.

Nëse nuk doni ose nuk mund të azhurnoheni në versionin më të fundit të Windows, opsioni juaj i vetëm është të provoni diçka tjetër. Përveç kompjuterave të shtrenjtë Apple, opsioni juaj i vetëm është Linux, një sistem operativ modern dhe shumë i sigurt. Përveç kësaj, ju do të jeni në gjendje të merrni edhe shpërndarje Linux - Zorin OS ose Lubuntu, për shembull - që ato duken shumë të ngjashme ajo që jeni mësuar tashmë në Windows XP.

2. Unë nuk varem nga ndonjë aplikacion ekskluziv për Windows

Ka njerëz profesioni ose hobi i të cilëve kërkon aplikacione që janë në dispozicion vetëm për Windows, ose sepse ekuivalentët që ekzistojnë në Linux nuk janë në lartësinë e detyrës ose sepse përdorimi i një alternative thjesht nuk është një opsion. Për shembull, prodhuesit e muzikës elektronike që përdorin aplikacione të tilla si FL Studio, Cubase ose Ableton mund të gjejnë disa alternativa në Linux, por këto janë më të vështira për t'u përdorur ose nuk përshtaten me preferencat dhe rrjedhën e punës në treg. Përdorimi i simulimit ose virtualizimit për të ekzekutuar këto programe mund të jetë një opsion, por zakonisht vjen me koston e disa kompromiseve, veçanërisht në performancë.

Por nëse nuk ju duhen këto lloje të aplikacioneve, atëherë praktikisht nuk ka asnjë pengesë që të përdorni Linux. Pothuajse gjithçka që bëni në Windows mund të bëhet në Linux dhe ka shumë aplikacionet e disponueshme.

3. Unë nuk përdor pajisje "ekzotike" që mbështesin vetëm Windows.

Ekzistojnë disa komponentë dhe pajisje shtesë hardware që nuk janë plotësisht në përputhje me Linux, siç janë disa ndërfaqe profesionale audio. Më shumë gjasa, të gjithë pajisjet funksionojnë mirë, megjithëse Linux ka ende disa probleme për të mbështetur disa pajisje periferike (kamera në internet, printerë, etj.) Edhe sot. Sidoqoftë, gjithmonë mund të kontrolloni nëse pajisja juaj është plotësisht e pajtueshme.

4. Unë e përdor kompjuterin tim vetëm për t'u lidhur me internet

Nëse përdorni kompjuterin tuaj vetëm për t'u lidhur me internetin, niveli juaj i varësisë nga Windows është shumë më pak i rëndësishëm. Të gjithë shfletuesit kryesorë të internetit, përveç Internet Explorer, funksionojnë si një sharm në Linux, duke përfshirë Firefox, Chrome dhe Opera. Të gjitha aplikacionet kryesore të thirrjeve zanore dhe bisedave janë gjithashtu të disponueshme për Linux, siç janë klientët Skype dhe IM për rrjete të ndryshme të mesazheve. Ka edhe klientë të specializuar për Twitter që janë mjaft të këndshëm.

5. Unë përdor konzolën time të lojës ose nuk jam një lojtar i sëmurë

Lojërat e lojërave dikur ishin një nga pikat e dobëta të Linux, por gjërat po përmirësohen në mënyrë dramatike në këtë drejtim. Jo se nuk kishte lojëra me cilësi të mirë në Linux më parë, por zakonisht bëhej fjalë abandonware ose lojëra falas nga zhvilluesit e pavarur, dhe titujt më të njohur komercialë shpesh nuk mbanin mbështetjen e Linux.

Sot Steam është në dispozicion në Linux dhe një numër në rritje i lojërave të nivelit të lartë po transferohen në sistemin tonë të preferuar operativ. Valve, kompania që qëndron pas Steam dhe një numër të atyre titujve të njohur (si Half Life, Portal, Team Fortress, DOTA dhe të tjerët), në fakt, beson se Linux është e ardhmja e lojërave video. Tregon madje Steambox, një tastierë e bazuar në Linux.

Sidoqoftë, është akoma shumë e mundur që disa nga lojërat tuaja të preferuara nuk janë të disponueshme, dhe nëse jeni një lojtar hardcore, ky mund të jetë një problem. Këtu ekziston edhe mundësia e përdorimit verë, Emulators ose makina virtuale, por ka të ngjarë që përvoja të mos jetë pa probleme ose një performancë dukshëm më e ulët se ajo e përjetuar në Windows.

Nga ana tjetër, nëse përdorni vetëm tastierë lojërash - si PlayStation ose Xbox - për të ekzekutuar lojërat tuaja të preferuara, atëherë Linux nuk është ende parajsa e lojërave video nuk është problem.

6. Jam lodhur nga viruse, adware, spyware dhe malware në përgjithësi

Shumica, nëse jo e gjithë, softueri për Windows shkarkohet nga faqja e internetit e prodhuesit të softuerit ose nga një faqe e dedikuar për shkarkimin e softuerit siç është Softpedia ose Download.com. Ashtë një fakt i njohur që këta shpesh përpiqen të instalojnë softuer shtesë që ndoshta nuk ju nevojiten, që ndryshojnë disa nga cilësimet e sistemit tuaj dhe funksionojnë në sfond, duke konsumuar burime të vlefshme. Disa madje vazhdojnë të shfaqin reklama të bezdisshme ose të dërgojnë informacion në lidhje me zakonet tuaja.

Jo rrallë ata e bëjnë atë pa pëlqimin tonë dhe nuk është e pazakontë që kutia e zgjedhjes të instalojë këto lloje të programeve shtesë që do të zgjidhen parazgjedhur dhe të paraqiten në një mënyrë që është shumë e lehtë të injorohet. Kjo nëse zhvilluesi ishte mjaft i “sinqertë” për të vendosur më parë kutinë e zgjedhjes.

Ky mekanik pothuajse nuk ndodh kurrë në Linux. Në të vërtetë, unë them "pothuajse" vetëm për të mbuluar veten për ndonjë rast të jashtëzakonshëm për të cilin nuk jam në dijeni. Në fakt, unë kurrë nuk pashë diçka të ngjashme në Linux. Shumica e softverit që është instaluar në Linux vjen nga një depo qendrore e menaxhuar nga e njëjta kompani / komunitet që qëndron prapa juaji Shpërndarja Linux. I gjithë programi është i paketuar dhe mirëmbajtur prej tyre. Në këtë mënyrë, ju do të shkarkoni dhe instaloni programet nga një lloj bibliotekë e centralizuar, ashtu si dyqanet e aplikacioneve Android (Google Play) ose Apple (Mac App Store).

7. Dua diçka ndryshe. U lodha nga winbug

Windows ka bërë shumë ndryshime në versionet e fundit. Për shembull, pamja ndryshoi ndjeshëm midis Windows XP dhe Windows 7, dhe madje edhe më dramatikisht midis Windows 7 dhe Windows 8. Sikur të mos mjaftonte kjo, mund të thuhet se shumicën e kohës këto ndryshime kanë qenë për keq.

Windows 8 hoqi menunë e fillimit dhe e zëvendësoi atë me një ndërfaqe moderne përdoruesi me ekran të plotë. Sidoqoftë, disa karakteristika që përmirësojnë ndjeshëm lehtësinë dhe efikasitetin me të cilin ne përdorim kompjuterët tanë ende mungojnë në Windows (njoftimet, efekti i ekspozimit, desktopët virtualë, etj.). Pra, nëse jeni të etur të provoni diçka ndryshe, Linux mund të jetë përgjigjja.

Për më tepër, Linux ofron një mori opsionesh kur bëhet fjalë për mënyrën se si duket dhe si ndjehet desktopi. Nëse ju pëlqen një ndërfaqe përdorimi e ngjashme me Windows XP, është e lehtë të arrish atje. Nga ana tjetër, nëse preferoni një stil të ngjashëm me Mac, edhe ky opsion është i disponueshëm. Së fundmi, nëse jeni duke kërkuar diçka krejtësisht të ndryshme mund të gjeni mijëra variante në Linux.

8. Më pëlqen ta personalizoj sistemin tim dhe / ose dua të mësoj se si funksionon

Duke folur për zgjedhje, në varësi të versionin Linux që zgjidhniNë Linux është e mundur të personalizoni desktopin tuaj sipas dëshirës tuaj, dhe ta bëni atë në disa mënyra të ndryshme. Çdo shpërndarje Linux lejon nivele të ndryshme të personalizimit. Kjo, ndryshe nga çfarë ndodh në Windows, ku një detyrë aq e thjeshtë sa ndryshimi i pamjes së tavolinës mund të bëhet një makth.

Falë komunitetit aktiv dhe bujar që qëndron pas secilës prej shpërndarjeve të Linux-it, do ta bëni di thellësisht se si funksionon sistemi yt dhe ta "akordoni" ashtu si dëshironi. Ju madje do të jeni në gjendje të fitoni disa aftësi potencialisht të vlefshme nëse keni zgjedhur një karrierë ose një punë që lidhet me shkencën kompjuterike.

9. Unë dua të kursej para

Shpërndarjet Linux janë pothuajse të gjitha falas. Sikur të mos mjaftonte kjo, jo vetëm që nuk duhet të paguani asgjë për t'i marrë ato, por kodi i tyre burimor është i disponueshëm dhe përdoruesit e tyre janë të lirë t'i kopjojnë dhe shpërndajnë ato pa kryer ndonjë krim. pirateri Windows praktikisht nuk ekziston në botën Linux. Kjo është natyra e licencimit software të lirë me të cilën shpërndahen jo vetëm shpërndarjet Linux por edhe një pjesë e madhe e softuerit të disponueshëm në depot e tyre përkatëse.

Kjo mund të kursejë para sepse, padyshim, nuk keni më nevojë të blini azhurnime të Windows për të punuar në kompjuterin tuaj legalisht. Për të mos përmendur që buxheti rritet dhe rritet nëse familja juaj është e madhe.

Sidoqoftë, duhet të theksohet se pavarësisht se është softuer falas - ose ndoshta falë tij -, cilësia e softuerit në dispozicion për Linux është çuditërisht e mirë. Në fakt, ju mund të keni provuar tashmë disa xhevahirë të softuerit falas si Chrome, Firefox, VLC dhe shumë të tjerë.

Parë në: Nuxifikuar


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

99 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Daniel dijo

  Pas leximit të artikullit, bëhet e qartë se e vetmja gjë për të cilën Linux është e mirë është shfletimi i internetit. Gjeni një punë dembel.

  1.    elav dijo

   Komenti tjetër si ky dhe ju shkoni në listën e moderimit. Shtë e qartë se askush nuk do të përgjigjet në një mesazh si ky që nuk kontribuon absolutisht asgjë.

   1.    Jose Rodriguez dijo

    Isshtë e vërtetë që komenti nuk kontribuon në asgjë, por më duket se ky artikull është krijuar për tu menduar në një mënyrë të tillë. Nëse lexoni pikat do të kuptoni:

    1. Unë nuk dua të azhurnoj Windows XP, të përdor Linux.
    2. Unë nuk varem nga ndonjë aplikacion ekskluziv i Windows, ai përdor Linux. Apo do të thotë, çka nëse varet, për shembull, nga Microsoft Word? Pra, migrimi nuk bëhet më sepse varet nga një program nën atë sistem?
    3. Unë përdor kompjuterin tim për tu lidhur në internet ... mirë, kjo pikë nuk meriton shumë shpjegime.

    Unë mendoj se Linux ka shumë më shumë për të bërë sesa pikat e bëra. Kushdo që vjen nga Windows (si koment) do të pyesë nëse ato janë arsyet (me peshë të vogël) për të migruar. Në thelb është duke thënë se nëse përdorni vetëm internet, në Linux ekziston Firefox, Chrome. Opera!

    Artikulli është i mirë, por mund të merret hua për ato detaje.

  2.    ramon dijo

   për këtë lloj njerëzish që përdorin dritare dhe vijnë në blogje të linux / do të duhet të ndalojnë ip-in e tyre nëse mundet.

   Nëse ka 100% të popullsisë së botës, 80% luajnë lojëra video në PC dhe 20% pjesa tjetër duke shfletuar ose kontrolluar postat elektronike, a nuk mendohet se 20% po bëjnë të njëjtën gjë si një përdorues i Linux?

  3.    xhinse dijo

   elav mos u shqetësoni, prania e një përdoruesi të irrituar të Windows do të vërehet qartë.
   Dhe para se të lindin mendime rreth komentit tim, kompjuteri im është i dyfishtë dhe shpërndarja që përdor kam qenë shumë më funksionale sesa Windows

  4.    santiago alessio dijo

   haj do të thosha se është e kundërta, dhe dritaret vështirë se mund ta bësh atë (sepse duhet të jesh shumë i kujdesshëm për të mos u kapur nga një virus, spyware, adware, etj.), gjithashtu që po paguani për diçka kur është diçka më mirë ose në çdo rast ju po hakoni dhe po kryeni një krim kur keni gjëra më të mira falas

  5.    sergio dijo

   Çfarë pintë Trolloni komentin tuaj. Isshtë i dobishëm për shumë gjëra, mos u tregoni injorant, më duket se jeni shumë adhurues i dritareve, nuk është gjithçka e keqe, unë gjithashtu përdor dritare për çështje të tjera por më duket se hedhja e mutit që të më shisni diçka tjetër është budallallëk. Çfarë po kërkojnë ata? Punë? hahaha por nëse shumica janë ekspertë në programimin e diçkaje që mund të mos keni inteligjencë të mjaftueshme. duke treguar komentin tuaj

  6.    sergio dijo

   @Daniel Menuda pint of Troll komentin tënd. Isshtë i dobishëm për shumë gjëra, mos u tregoni injorant, më duket se jeni shumë adhurues i dritareve, nuk është gjithçka e keqe, unë gjithashtu përdor dritare për çështje të tjera por më duket se hedhja e mutit që të më shisni diçka tjetër është budallallëk. Çfarë po kërkojnë ata? Punë? hahaha por nëse shumica janë ekspertë në programimin e diçkaje që mund të mos keni inteligjencë të mjaftueshme. duke treguar komentin tuaj

  7.    Robet dijo

   @Daniel, Komento si ky ... ata nuk kontribuojnë asgjë në softuerin e lirë dhe do të jetojnë përgjithmonë të skllavëruar nën domenin privat të dritareve që në krye të kësaj ... Windows 8.1 kërkon të dhënat tuaja personale në emailin tuaj personal dhe i kontrollon për të parë nëse janë të vërteta , ... që është, një fushë absolute e ndërhyrjeve në privatësinë ose intimitetin e përdoruesve të saj. PC-të që përdorën Windows XP ... nuk janë të përshtatshëm për Windows 7 dhe akoma më keq për mrekullitë 8, ... pse? ... për shkak të mungesës së pajisjes (RAM ... procesor ... kartë grafike ... etj), ... për shkak të mungesës së drejtuesve dhe Nëse ata ende insistojnë në instalimin e këtyre sistemeve ... makina thjesht nuk jep më shumë dhe sistemi varet. Unë kam testuar deri në windows 8.1 pack pack windows. dhe nuk pendohem që e hodha poshtë sistemin e thënë që e kisha të plotë, dhe tani jam i kënaqur me Linux Mint që makina vlerëson dhe performon më shumë me siguri të qëndrueshme pa i dorëzuar askush rekordet ose të dhënat personale te fuqitë e errëta.

  8.    kik1n dijo

   Sigurisht, linux ka funksione shumë të mira, siç është shkëlqimi në servera, për programim. Dhe akoma mund t'ju përgjigjem, Windows, përdoret vetëm për të luajtur lojëra video.

   Unë ju këshilloj që të provoni linux me Linux Mint.

  9.    Satani dijo

   GNU / Linux është shumë më tepër sesa ajo që thua, shumë keq një injorant dhe konformist i trishtuar si ti, i mbyllur në botën e Winbugs, nuk e kupton atë.

  10.    Marco dijo

   duke përdorur explorer komenti juaj lindi i vdekur!

  11.    Javier MG dijo

   Nena e Zotit !!!
   Cilat gjëra për të lexuar: S ... një fenomen ky djalë, hahaha

   Një Troll nuk duhet të dëgjohet, por ju e dini që unë ju them: Lërini ata të nënshtruar në zgjedhën e sistemit të tyre operativ, një zgjedhë nga e cila u shpëtova shtatë vjet më parë dhe çdo ditë që kaloj me Xubuntu tim aq më shumë jam i lumtur për ditën që bëra ndrysho …… Viva Linux !!!

   jashtë temës: Përshëndetje Pablo sepse për disa arsye ose të tjera nuk pata mundësinë ta ndiqja që nga ditët e usemoslinux .... Jam i kënaqur me përmirësimin e blogut, i cili tashmë ishte dhjetë pikë më parë dhe sigurisht shtesat e reja në stafin e stafit të faqe

   Ne do të përpiqemi të lexojmë rregullisht dhe të kontribuojmë në shkallën e nivelit tim të përdoruesit.

   Faleminderit që na ofroni këtë ekip të faqes .. 😉

   Javi

   1.    le të përdorim linux dijo

    Faleminderit Javi!
    Te dergoj nje perqafim! Paul.

  12.    Ausberto montoya dijo

   Pajtohem plotësisht, është për të humbur kohë unë kam qenë një përdorues i Ubuntu dhe me të vërtetë shërben vetëm për të lundruar në mënyrë të sigurt ...

  13.    neysonv dijo

   Epo, jo, dhe edhe sikur të ishte kështu në planin afatgjatë, në ditët e sotme çdo sistem operativ me një shfletues mbulon 99% të nevojave të shumicës. Këtu shtohet instalimi i lehtë, mungesa e viruseve dhe mosqenija e shqetësimit për piraterinë e ndonjë gjëje.
   E vërteta është, unë as nuk e di pse nuk na shkruani nga Linux

 2.   Daniel dijo

  Ende pa përgjigje ... po atëherë kam të drejtë. Mirupafshim dhe fikni PC-në dhe merrni një të dashur.

  1.    joakoej dijo

   Ju jeni duke përdorur internet explorer ... fuchi

   1.    Cristian dijo

    Unë mendoj se duhet të kaloni nëpër dritare dhe të shihni se iexplore ka evoluar mjaftueshëm sa të jetë një alternativë e mirë

    pd: në modalitetin metro në sipërfaqe iexplore është vërtet e cool

   2.    joakoej dijo

    Po, e provova, ai evoluoi, por është akoma kot në krahasim, kur studiuesi ineternet shkoi, eksploruesit e tjerë shkuan dhe u kthyen 40 herë, dhe do të jetë gjithmonë kështu sepse inovacioni nuk është pjesë e atij eksploruesi, i cili është gjithmonë prapa . E vetmja gjë që mendova se ishte mirë është të jesh në gjendje të vendos faqet e internetit në shiritin e Windows, por as nuk është aq i dobishëm. Gjithashtu, shihni sa kohë u desh për të përfshirë mundësinë për të sinkronizuar faqeshënuesit. Nga ana tjetër, versioni 11 doli vitin e kaluar dhe ata nuk e kanë përditësuar atë ende, në vend të kësaj të tjerët lëshojnë disa azhurnime në vit.
    Për mua nuk ka asgjë si një Firefox i mirë, shfletuesi më i mirë në internet.

   3.    eliotime3000 dijo

    @kristian:

    IE është përmirësuar shumë, por fatkeqësisht jep preferenca në udhëzimet .NET mbi standardet HTML5, dhe mbi të gjitha, kur shfletoni në FB, bastardi varet.

  2.    Gerson dijo

   @Daniel:
   Për fjalë budalla, veshë të shurdhër.
   Unë kam përdorur GNU / Linux për më shumë se 3 vjet dhe kam harruar Windows.
   Unë përdor Kubuntu 14.04 (64) për kolegj, punën time, argëtimin tim, lojërat, etj.
   Kur njeh mirë një sistem operativ dhe krahasohet me një tjetër që është përdorur, dallimet shihen dhe kjo nuk i jep autoritet të ofendosh, përkundrazi, të mëson të shohësh, kuptosh, bashkëpunosh dhe kritikosh vetëm kur di të përmirësosh atë që kritika, domethënë zgjidhjet e pranishme.
   Një përqafim magjik

  3.    Ruben Cotera dijo

   Do të të përgjigjem në mënyrën e vetme të mundshme: hahahahahajajajajajajajajajajajajaja.

   Nëse po kërkoni telashe, shkoni duke lëvizur diku tjetër. Këta njerëz bëjnë një punë të mrekullueshme dhe unë e di se çfarë është të të bësh një artikull të mirë në mënyrë që të vijë dikush si ti, pa ndonjë respekt për punën e të tjerëve për të të shqetësuar. Ju lutemi, para së gjithash, një person!

   Për përgjegjësit e faqes: Urime! Unë dua t'i kundërvihem karmës së keqe të këtij personi në mënyrë që të inkurajoheni të shkruani gjithnjë e më shumë. Ç Unë e dua blogun dhe mësoj shumë nga ti.

  4.    Dayara dijo

   Ju duhet një e dashur, ju vini këtu vetëm për të hequr dorë nga gomari.

  5.    Javier MG dijo

   Djali mërzitet dhe në vend që të pastrojë mbetjet e shumta nga sistemi i tij dhe të heqë pafundësinë e mete që rrëshqisnin në derën e pasme, ai i përkushtohet vetes duke na bërë të qeshim me humorin e tij sarkastik ... mjaft detaj, pak humor vjen gjithmonë mirë

   Si Troll ju jeni një fëmijë fenomen. Bravo!

   😛

  6.    neysonv dijo

   ti nuk ke te dashur. Po ta kishit, nuk do të humbisnit kohën duke bërë troll

 3.   OtakuLogan dijo

  Ne do të shohim se çfarë do të ndodhë me pikën 6, mund të jetë çelësi në nivelin e brendshëm. Ndërsa më pëlqejnë lojërat e vjetra video dhe emulatorët e xhirimit nuk kam asnjë problem, por për njerëzit e tjerë është diçka më e rëndësishme sesa aplikacionet e tjera ekskluzive të Windows, sepse për Photoshop, Office dhe të tjerët ka alternativa nëse nuk kërkohet përdorim profesional. Nuk është se lojërat video GNU / Linux janë të këqija, por ato janë me të vërtetë të mëdha.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Kjo po ndryshon, pak nga pak ... falë Steam.

 4.   Lito Zi dijo

  "... dhe merrni një të dashurën". hahahahahahaha

  Personalisht, unë kam përdorur Linux për rreth 12 vjet (duhet ta marr llogarinë si duhet). Dhe kurrë nuk kam kaluar nivelin e përdoruesit të thjeshtë.
  Ajo që më shtyu ta instaloja ishte për shkak të asaj gjëje të pacaktuar që njëri është gjysma ose pothuajse pronari i diçkaje që ai fitoi. Ai që merr me qira një shtëpi dhe jeton në atë numërim nga nënshkrimi i kontratës duhet të kuptojë se çfarë dua të them.
  Në atë kohë unë refuzova ta instaloja dhe të lidhesha me internet; por sapo gjëja u shpalos, unë e dija që makineria ishte tashmë njëqind për qind e imja; Kjo ndjenjë është shumë e favorshme në mjediset kapitaliste.
  Dhe kur çizmet e makinës, unë kam atë siguri që të jem në kufijtë e vullneteve merkantiliste ose marramendjeve të biznesit.
  Sigurisht, unë kam humbur një pjesë të miqve që më siguronin çelësa dhe gjëra të mira.

  1.    Azureus dijo

   Nuk është për të tingëlluar blof, por unë njoh linux linux që janë femra, është kurioze që edhe njohja e Linux mund të përdoret për të avantazh për të flirtuar me gratë që pëlqejnë llojet intelektuale ose geeks.
   P.S. offtopic: Unë jam duke parë shumë njerëz me W7 / 8 në këtë postim (në rastin tim për imitimin e Soul Reaver të psx, unë u mërzita nga dëshira për të konfiguruar kontrollin në Arch: v)

 5.   joakoej dijo

  E keqja për lojërat është se shumica e tyre nuk janë falas, edhe nëse i drejtoni në Gnu / linux.
  Përveç kësaj, në ditët e sotme pak njerëz paguajnë për lojëra, nëse thyerja e tyre në Windows është një marrëzi, nga ana tjetër, ato pak që ka në Gnu / linux ju duhet të paguani për to, gjë të cilën të paktën nuk do ta bëj.
  Ndoshta nuk jam lojtar, kështu që Linux është mirë për atë që e përdor.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Unë ju them, PlayOnLinux (Verë) është një fenomen për një numër të madh të lojërave me Windows, duke përfshirë shumë nga ato më modernet.

   1.    joakoej dijo

    Po mund të jetë, por unë preferoj të kem Windows në boot të dyfishtë me Linux dhe kaq.

  2.    mmm dijo

   Sep, unë njësoj, jam mësuar me windows të mos paguaj kurrë asgjë ... kryesisht lojëra, dhe nëse kam dritare do të luaj pa veshur. Edhe pse kohët e fundit kam menduar për ndoshta, "paguaj" diçka ... hahaha, por seriozisht, edhe disa programe, bah, paguajnë ose dhurojnë disa para, sepse disa gjëra janë shumë të mira, dhe duke parë punën e njerëzve ju bën të dëshironi për të përmirësuar punën e tyre (diçka që vështirë se ndodh me një super mega prodhim të Microsoft të mbyllur të gjithë). E vetmja gjë që të jesh në dollarë, këtu në Argjentinë, për shkak të "drejtave ekonomike" nuk je kurrë plotësisht i sigurt se sa po paguan ose dhuron ...
   Po të mos ishin lojërat "falas", nuk do të kisha dritare.
   Nga ana tjetër, unë e urrej kur në linux kam probleme me një varësi ... dmth, ajo mungon, dhe unë nuk e zgjidh atë me një kërkim të shpejtë në google ... por hej, unë do të isha përdoruesi që është më shumë një kompjuter desktop ... për filma dhe muzikë, peerflix, server multimedia… dhe. niente piú, me linux jam si një goditje me atë.
   Përshëndetje dhe faleminderit për artikullin.

  3.    Inferat Vladimirvr Vras dijo

   Unë jam me «joakoej», nëse duhet të paguaj për lojëra, do të blej ca për tastierën që kam në shtëpi (xbox). Sa i përket PC, të gjithë në shtëpi (veçanërisht vajza ime e vogël), me atë që vjen në qendrën e softuerit (Ubuntu 14.04), është e mjaftueshme. Preferimet e tij: supertux kart, froggato, openarena, supertux, etj… ..

   1.    Azureus dijo

    A luan vajza juaj openarena? D:
    Ose ai bëhet një lojtar, ose bëhet një linuxra e madhe XD (ose të dyja).

 6.   ramon dijo

  Nuk e di se çfarë tjetër po mungon nëse marketingu ose neuronet në njerëz me windows si gnu / linux dhe mac?

  1.    le të përdorim linux dijo

   Marketingu mungon, ju siguroj ...
   Por më shumë se kaq, më shumë kompjuterë me Linux si parazgjedhje duhet të shiten. Dhe me distros të lehtë për t'u përdorur.

  2.    Cristian dijo

   Një zyrë e vërtetë mungon, për sa kohë që nuk supozohet se libreza-zyra dhe "standardet" e çuditshme nuk janë standarde de facto, shumë prej nesh nuk do të lëvizin, sepse zyra është pa krahasim, dhe së dyti, sepse dokumentet që tashmë ne gjenerojmë, ato dekonfigurohen kur importohen në një mjet alternativ ... "standardet" e mbyllura brenda katër mureve nuk kanë shumë rëndësi, për përdoruesin që nuk ka shumë rëndësi, ata thjesht duan që ajo të funksionojë

   1.    eliotime3000 dijo

    Në Evropë ODF është bërë një revolucion që madje ka mallkuar Zyrën e WPS, gjë që në Amerikën Latine nuk do të ndodhë.

    Megjithëse OOXML e Microsoft (e përdorur nga versionet e reja të Office) është standardi që vuan më shumë korrupsion sesa standardi i mëparshëm i Office dhe ODF së bashku, ai ende po përdoret në sajë të presionit nga Microsoft. Deri më tani, Kingsoft ka optimizuar më së miri WPS Office për të redaktuar skedarë të tillë të Office pa korrupsion.

 7.   Nabeirus Andrez Pena dijo

  Unë jam një përdorues

 8.   Naberius Andrez Pena dijo

  Përshëndetje, unë jam një përdorues 97% i Linux, kompjuteri im desktop dhe laptopi im janë 100% Linux Debian, por për punën time përdor windos 98 nëse 98,

  1.    eliotime3000 dijo

   Unë përdor Windows 98 në makinë virtuale për të punuar me Visual Studio 6.0, dhe kështu shmang problemet kur punoj me Windows Vista / 7/8.

 9.   niphosio dijo

  Windows nuk është djalli, është vetëm një OS tjetër. Nëse ju pëlqen mirë, nëse nuk përdorni diçka tjetër.
  Të thuash që e ke të madhe dhe se tjetri e ka të vogël nuk ndihmon aspak. Por kur arsyet që ju jepni janë gjysmë të vërteta.

 10.   yomes dijo

  Së pari, dy sqarime. I parë: Unë e shkruaj këtë nga Windows sepse është kompjuteri në të cilin punoj. 1-të: Na vjen keq për foljen; ndonjëherë nuk mund ta ndihmoj ... ó_ò

  Pajtohem me përmbajtjen e përgjithshme të postimit, por do të doja të sqaroja disa pika. Jo për të kritikuar ose për të më bërë interesant, por vetëm për argëtim të pastër ... dhe nëse shërben për të përmirësuar postimin, aq më mirë. =; D

  - Nëse dikush që vjen nga Windows do të flasë për Wine, unë gjithmonë rekomandoj të përmendni (madje edhe kalimin) pjesën e përparme të PlayOnLinux: konfigurimi i Verës direkt mund të jetë mjaft i vështirë për një përdorues të zakonshëm; PlayOnLinux, pa zgjidhur me magji të gjitha problemet, lehtëson shumë këtë detyrë.

  - Përvoja ime më tregon se nuk është hardueri "ekzotik" ai që shkakton probleme në Linux, por më tepër produkte specifike (chipset laptopë, disa module WiFi, etj ...) ose gamë të tërë të produkteve nga kompani të veçanta (për shembull, grafika mesatarisht e vjetër ATI / AMD: drejtuesit falas i mungojnë disa funksione të rëndësishme, pronari aktual nuk i mbështet më dhe versionet e vjetra të tij nuk funksionojnë në shpërndarjet moderne). Sidoqoftë, printerët profesionistë dhe pak të njohur zakonisht punojnë herën e parë, pajisjet e çuditshme USB njihen pa problem ose ekziston një shofer falas në internet, touchpad-et që në Windows dhe me drejtuesin zyrtar nuk pranojnë shumë-prekje të parafiguruar në Linux të lëviz me dy gishta ...
  Dhe të gjitha këto i kam parë me këta sy të vegjël! Për më tepër, unë kam parë shumicën e këtyre rasteve në kompjuterin tim!

  - Avulli është një pikë referimi për sa i përket lojërave Linux, por nuk është aspak i vetmi burim i rëndësishëm. Vlen të përmendet se në Humble Bundle ata gjithashtu kanë një përzgjedhje të mirë të titujve vendas të Linux (dhe, përveç kësaj, pa pasur nevojë për të pasur ndonjë program klient në sfond dhe pa DRM në shumë raste). Kohët e fundit, GOG gjithashtu ofron tituj për Linux, madje edhe me ndërmarrjen që kujdeset të transportojë disa më vete (dhe gjithashtu pa DRM ose klient sfond).

  - "Kjo, ndryshe nga sa ndodh në Windows, ku një detyrë e thjeshtë siç është ndryshimi i pamjes së tavolinës mund të bëhet një makth". Nuk jam dakord
  Opsionet e personalizimit të desktopit të Windows, pikërisht sepse janë kaq të pakta, janë shumë të lehta për t'u përdorur. Përdorimi i zgjidhjeve të palëve të treta (p.sh .: Dexpot, Classic Shell, Desktop Info…) kërkon pak më shumë përvojë, por ato janë gjithashtu zakonisht të lehta për t'u instaluar dhe konfiguruar.
  Ambientet e desktopit Linux ofrojnë shumë më shumë personalizim, por kjo shpesh është disi e fshehtë, në varësi të modifikimit të skedarëve të konfigurimit me dorë, ose kërkon skriptime shumë më komplekse sesa mund të supozojë përdoruesi mesatar. Përveç kësaj, numri i madh i mjediseve alternative të desktopit mund të frikësojë shumë përdorues ... dhe kjo nuk është për të përmendur papajtueshmëritë, instalime të vështira (ato nuk janë të zakonshme, por ekzistojnë), problemet e varësisë, etj ...

  Në një tjetër mënyrë, unë jam i befasuar që Windows 7 dhe 8 janë referuar në disa raste, por Vista nuk përmendet në asnjë kohë, duke qenë pasardhësi i drejtpërdrejtë i XP. Në fakt, për të azhurnuar nga XP në 7 pa riinstaluar, së pari duhet të bëni një azhurnim të përkohshëm në Vista.
  Unë supozoj se ka të bëjë shumë me pranimin e ulët të produktit nga publiku, për shkak të problemeve të mëdha që kishte në lansimin e tij (të nxituar), por kjo nuk do të thotë që ai ekziston ose justifikon duke u injoruar; me pak fjalë, të dy Windows 7 dhe 8 ende kanë thelbin e Vista-s me disa përmirësime.

  Si një kritikë konstruktive ndaj autorit, unë do të rekomandoja që ai të përpiqej të mos përdorte lokalizmat në shkrimet e tij, veçanërisht në bashkime të caktuara foljesh ("… ke frikë se…", "nëse po kërkon diçka", "mund të gjesh"). Në rajonin tuaj mund të jetë një mënyrë e zakonshme e të folurit, por nëse doni të shkruani për një audiencë më të gjerë, është më mirë të shmangni këto shprehje që mund t'i shkaktojnë disa shqetësime lexuesit i cili, duke ndarë një gjuhë, vjen nga një pjesë tjetër e botës.
  Unë vetë jam andaluzian dhe në jetën time të përditshme flas me një theks shumë të theksuar dhe përdor shprehje bisedore pak më pak se të pakuptueshme edhe për spanjollët e tjerë. Sidoqoftë, kur flas me njerëz nga rajone të tjera ose kur shkruaj (madje edhe me veten time), përpiqem të përdor spanjisht aq neutral sa më lejon njohuria ime.

  PS: Shpresoj që askush të mos ofendohet ose skandalizohet nga këto komente. Nuk është qëllimi im të shqetësoj askënd, as të filloj një "flakë" * apo diçka të tillë. Thjesht doja të përfitoja nga mundësia e madhe që ofron interneti për të shprehur mendime dhe mbase të filloj një diskutim interesant.

  * A di dikush një shprehje në spanjisht ekuivalente me këtë? "Bezdi" më ndodh, por unë nuk e di nëse jashtë Spanjës është një fjalë e zakonshme.

  1.    elav dijo

   Komenti juaj është shumë i suksesshëm ... në lidhje me fjalën "zemërim", pasi do të ishte më mirë "luftë" në këtë rast ose thjesht "diskutim", ajo që ndodh është se një "diskutim kokë e butë", sepse disa duan të kenë të drejtë mbi të tjerët .

  2.    Joaquin dijo

   Përshëndetje Yomes. Pajtohem me kritikat ndaj mënyrës së të shkruarit, por duhet të kemi parasysh gjithashtu që secili shkrimtar ka mënyrën e tij të të shprehurit dhe me kalimin e kohës, kur lexon një artikull mund të dimë se kush e shkroi pothuajse duke hamendësuar.

   Unë e kuptoj atë që po thua sepse si në Spanjë ashtu edhe në Amerikën Latine ne përdorim shprehje të ndryshme rajonale që mund të mos kuptohen mirë ose keqinterpretohen sipas rastit. Unë jam nga Argjentina dhe flasim krejt ndryshe nga Spanjishtja, por gjithmonë kur shkruaj, përpiqem të përdor gjuhën neutrale me shprehje të njohura nga të gjithë.

  3.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Yomes! Koment i shkëlqyeshëm. Nuk jam ofenduar aspak, përkundrazi, faleminderit që u ndalët dhe shkruat. Në fakt, unë mendoj se diku duhet të inkurajoni veten për të shkruar një postim.

   Lidhur me atë që thoni për Linux, unë jam plotësisht dakord, nga fundi në fund. Në lidhje me "rajonalizmat", para së gjithash sqaroni se voseo i përdorur në Argjentinë dhe vende të tjera nuk është një mënyrë bisedore e të folurit, por thjesht mënyra se si flasim. Ndërsa në Spanjë ata thonë "ishe", ne themi "ishe". Sinqerisht, unë nuk do të ndryshoj mënyrën e të shkruarit sepse nuk shoh njerëz si ju që shkruajnë të njëjtën gjë në bloge që përdorin "rajonalizmin" spanjoll, duke abuzuar me ju dhe shumë fjalë që përfundojnë në teis, ois, dhe jo unë di sa më shumë gjëra.

   Si përfundim, shkrimi në një mënyrë tjetër, për mua, në një moment është heqja dorë nga kush jam, identiteti im. Unë shkruaj siç është shkruar në vendin tim. Më vjen keq nëse ka njerëz që e kanë të vështirë të ndjekin leximin, në të njëjtën mënyrë që është e vështirë për mua dhe amerikanët latinë në përgjithësi të kuptojmë spanjisht në Spanjë.

   Unë të dërgoj një përqafim,
   Paul.

   1.    yomes dijo

    Së pari, unë kam tërhequr kritikat në një koment tjetër. Në mendimin e dytë, unë nuk duhet ta kisha shkruar atë në radhë të parë.

    Për shkrimin e një postimi, unë tashmë e bëj! Kam marrë pjesë dhe moderoj në një forum PSP për vite me radhë, duke shkruar udhëzime dhe gjëra të tilla. Unë gjithashtu kam një blog të vogël Linux në të cilin lëshoj gojarinë time herë pas here, megjithëse është një projekt shumë personal dhe vetëm katër mace e vizitojnë atë.
    Në çdo rast, faleminderit! Komenti më bëri të kaloj një ditë të keqe. 😀

  4.    joakoej dijo

   Po, për mua ajo që thua është gjithashtu shumë e mirë, përveç asaj që the për mënyrën e të shprehurit.
   Ajo që dua të them është se "ti" nuk është një shprehje rajonale, të paktën jo plotësisht, nuk është sikur fillova të them "hov", "chabón", "yuta", etj në postimet.
   Vos plus mbaresa -ás -iste -ís, etj është një formë foljeje, për të cilën nuk jam as i sigurt se është formuar në Argjentinë, megjithëse duket se është i vetmi vend ku përdoret.
   Dhe, ju mund t'i thoni një argjentinasi që të mos thotë ndonjë nga shprehjet e tij, të përmendura më lart, por nuk do ta bindni atë të ndalojë përdorimin e vos, sepse për një argjentinas të përdorë "ju" është pothuajse qesharake, pasi nuk është e gabuar të përdorësh vos, nuk është një shprehje bisedore, është plotësisht e vlefshme ta përdorësh atë në çdo rrethanë dhe pjesë të gjuhës spanjolle.
   Nuk e di nëse e shpjegoj veten.

  5.    yomes dijo

   Epo, duket se çështja e gjuhës ka tërhequr më shumë vëmendje sesa ndonjë nga nuancat teknike. Them se duhet ta kisha pritur.
   Do të doja të sqaroja se artikulli nuk dukej i vështirë për tu lexuar për atë arsye, thjesht e kam mënyrën e të folurit pak të çuditshme. Në fakt mendoj se është shkruar shumë mirë (përndryshe nuk do ta kisha lexuar).
   Duke lexuar komentet kam rishikuar. Unë e kuptoj që përdorimi i një mënyre tjetër të të folurit (ose të shkruarit) do ta bënte më të pakëndshme për autorin të shkruante sesa mund të ishte për mua të lexoja ndërsa ai shkruan, kështu që unë e tërheq atë kritikë.

   Më vjen mirë që diskutimi ishte i përzemërt dhe konstruktiv. Kjo thotë shumë për lexuesit e kësaj faqe! =; D

  6.    eliotime3000 dijo

   Kam vetëm dy gjëra për të thënë në lidhje me komentin tuaj:

   1.- Thuhet mire. Qartësuar shumë mirë në lidhje me përvojën e GNU / Linux, megjithëse për shpërndarjet e KISS ato janë ato që zakonisht shkaktojnë probleme në raste shumë, shumë të veçanta.

   2.- Në flakë: termi më i afërt i anglicizmit të thënë: Përleshje.

   1.    yomes dijo

    Epo po, mendoj se është fjala me një kuptim më të afërt. Nuk e kisha menduar. XD
    Ju faleminderit!

 11.   patodx dijo

  Artikull i mirë, është si më i rëndësishmi kur vendos të ndryshosh OS. Ajo që dua të them dhe megjithëse dihet më shumë se është, Libre Office ka çelësin e suksesit të Linux, unë e them sepse në një interval kohor prej 6 muaj, shumë njerëz më kanë pyetur për Linux dhe pyetjen tipike, a mund ta përdor Office. ??? dhe kur ata pyesin për lojërat, boot i dyfishtë nuk është diçka që u shkakton atyre antitrupa, përkundrazi, ata madje e shohin atë "interesante".
  Shumica dërrmuese e tyre janë shokë klase të shkollës që duan të kenë diçka të re dhe gjithashtu sepse ata kanë dëgjuar diçka atje të quajtur "Ubuntu".
  Përshëndetje.

 12.   sebah dijo

  Unë kam Linux aksidentalisht, por nuk kthehem në dritare. Me dritaret gjithmonë keni një problem, një azhurnim për të cilin duhet të paguani, ose nuk keni çelësa, një virus, ato ju bëjnë të shkoni nga njëri në tjetrin ... ju jeni të detyruar të shkoni te tekniku. Dhe nuk e përdor vetëm për shfletim, por gjithashtu e përdor për kërkime. Problemi që gjeta është kur dërgoj skedarë (word, ppoint, exel) që kur hapen në dritare të tjera (2003, xp, shtatë, 2010 ...) ato kurrë nuk qëndrojnë ashtu siç i lë njeriu ...

 13.   Dark Purple dijo

  Program kompjuterik falas krom?

  1.    le të përdorim linux dijo

   Epo, nuk ishte plotësisht e saktë ... Kromi (në të cilin bazohet Chrome) është ...

  2.    eliotime3000 dijo

   Sigurisht, nëse është piruni Chromium (dhe projekti kryesor prindëror i Google Chrome).

   Tani për tani po e përdor (besojeni apo jo).

 14.   ari dijo

  Hahaha, "debat" i mirë që u armatos nga ata që përdorin dritare, me pak fjalë është çështje shijeje.

 15.   sergio dijo

  Pershendetje, sepse komenti im nuk duket, une jam njerez i mire, kurre nuk i bej keq askujt tani qe e bera per ta merituar kete ... O_O nuk e kuptoj cfare ndodhi mire, nuk ka rendesi apo nese do te qaja hahaha, vertet nuk e di cfare ndodhi te desha nga linux

  1.    sergio dijo

   Ok me sa duket komenti kërkon pak kohë për të treguar, unë jam pak e shqetësuar esp, nuk është faji im PAZ

 16.   mmm dijo

  I qeshur

 17.   gonzalezmd (# Bik'it Bolom #) dijo

  Artikull i mirë, unë do të përdor argumentet dhe kontributet për të vazhduar të bindë më shumë përdorues. Brohoritje

 18.   Grimmtotem dijo

  Për lojtarët, LInux NUK është një opsion, megjithëse Steam po përpiqet të bëjë shumë lojëra të përputhshme, vetë industria nuk po e ndjek atë dhe VERA ose të ngjashme thjesht nuk është zgjidhja sepse është të shtoni një shtresë emulimi dhe kështu të degradoni përvojën përfundimtare.

  Shumë lojëra kanë shumë probleme në Verë dhe ka disa që thjesht nuk funksionojnë.

  Windows është një sistem i shkëlqyeshëm operativ, shmang shumë probleme për përdoruesit mesatar (90% të përdoruesve), lejon një integrim të standardizuar të punës dhe është baza për shumë mjete pune (jo vetëm për automatizimin e zyrës, por edhe për dizajnin, programimin dhe kontrollin), mendoj që një artikull si ky në vend që të ndihmojë në përcaktimin e avantazheve të Linux, e degradon atë dhe shton luftën e përjetshme të fëmijëve të babait tim rreh tuajën.

  Linux mund të ketë shumë gjëra, përdorime, pajisje, skajet e përparme, por për sa kohë që përdoruesit e tij vazhdojnë ta vendosin atë nën hijen e dritareve kur bëjnë krahasime të thjeshta, atëherë njerëzit nuk do të jenë në gjendje të kuptojnë opsionet që kanë.

  Ironikisht, armiku më i madh i Linux-it sot është Android, i cili, edhe bazuar në kernelin e tij, ka arritur të japë drejtim për të masivizuar shumë karakteristika të përgjithshme dhe specifike, siç janë qendra e argëtimit, automatizimi i zyrave, etj.

  1.    eliotime3000 dijo

   Në nivelin e zhvilluesit, Linux është një platformë më ekonomike dhe e gjithanshme për t'u vendosur në makinat e arkadave. Një rast i dukshëm është Andamiro, i cili përdor Stepmania për motorin kryesor të lojës për versionin amerikan të imituesit të vallëzimit Pump It Up.

 19.   babil dijo

  Artikull interesant, gnu / linux është shumë i mirë për sa i përket qëndrueshmërisë dhe ka një vend interesant. Në përgjithësi mund të zëvendësohet përveç në raste specifike si lojërat.
  Kur ato mund të luhen dhe "Falas", për të mos thënë hile, ajo do të përfundojë

 20.   Tinço dijo

  Artikull shumë i mirë, i përdor të dy sistemet, por 99.9% jam në Linux,
  ah mos harroni të mos ushqeni trollin e dështuar sipër, duket si një fshikëz i humbur në internet

 21.   John dijo

  Cili është sistemi operativ më i mirë në Linux?

  1.    joakoej dijo

   ai që ju pëlqen më shumë

  2.    Horacio dijo

   Juan, unë mendoj se të gjithë sistemet operative GNU / Linux janë shumë të mira, vetëm se ka disa për përdoruesit "fillestarë" dhe të tjerët që kërkojnë më shumë aftësi kompjuterike. Unë mendoj se Debian, Linux Mint, Ubuntu ose openSUSE janë të lehta për tu instaluar dhe përdorur sisteme operative.

 22.   Oscar Murcia dijo

  Një arsye e rëndësishme mungonte, ndoshta e lidhur me arsyen # 8 nga artikulli: Linux është ndoshta sistemi operativ më i mirë dhe më i përdorur për zhvillimin dhe programimin. Në bashkëpunim me propozimet e pajisjeve falas si Raspberry Pi, Arduino, Beaglebone dhe të ngjashme, bota Linux është shumë përpara Windows dhe Mac kur bëhet fjalë për zhvillimin dhe programimin. Me Linux, marrëdhënia përdorues-kompjuter shkon përtej marrëdhënies së thjeshtë të konsumit të zakonshëm, duke u zgjeruar në një marrëdhënie të dijes dhe mësimit të vazhdueshëm. Isshtë një sistem operativ i shkëlqyeshëm.

  1.    Tina Toledo dijo

   Óscar Murcia dixit: »Me Linux, marrëdhënia përdorues-kompjuter shkon përtej marrëdhënies së thjeshtë të konsumit të zakonshëm, duke u zgjeruar në një marrëdhënie të dijes dhe mësimit të vazhdueshëm. Shtë një sistem i shkëlqyeshëm operativ ".
   Kjo është e vërtetë dhe unë e di. Sot bleva pesë printerë HP LaserJet Professional P1102W ... asgjë për të shkruar në shtëpi. I lidha dy prej tyre në dy iMac dhe ishte thjesht "plug'n'play; Unë lidha dy ose dy stacione pune me Windows 8.1 dhe ishte gjithashtu «plug'n'play» ... lidheni një me një workstation tjetër me Windows 8.1 dhe Linux Mint Qiana dhe mirë ... me Windows «plug'n'play» ; Në Linux Mint instalova një shofer, ai njohu printerin ... por nuk u shtyp. Duke hetuar, zbulova se ky shofer nuk punon me versionin e Linux Mint që kam instaluar, prandaj më duhej të kërkoja në internet se ku ta shkarkoja drejtuesin e duhur dhe një herë me instaluesin e shoferit në hard diskun tim, për ta instaluar! por prit! Terminali më dërgon një mesazh: duhet të instaloj varësi që mungojnë ...! Epo, kam instaluar vartësitë dhe ... oh jo ... tani rezulton se ka ndonjë papajtueshmëri me shoferin e instaluar sepse është një version i vjetër ... një mesazh në terminal më pyet se çfarë dua të bëj:
   a.-Çinstaloni shoferin e vjetër dhe instaloni versionin e ri.
   b.-Shkruaj mbi të.
   c.-Prish instalimin.

   Çfarë ndryshimi bën ?! Le të çinstalojmë versionin e vjetër dhe të instalojmë atë të ri! 45 minuta më vonë instalimi ka mbaruar ... dhe tani duhet të ristartoni sistemin që shoferi të "zbulojë" printerin. Linux Mint tashmë është rifilluar tani duhet të konfiguroni printerin.

   Në total më është dashur nga 90 deri në 100 minuta i gjithë procesi; nga zbulimi i problemit, tek kërkimi i instaluesit të duhur për versionin e Linux Mint që kam përdorur, deri tek të qenit në gjendje të shtypni një test. Nëse dikush më thotë se kam mësuar diçka sot, unë do t'i tregoj ... Unë do ta dërgoj larg. Sinqerisht është stresuese. Për mua, STSHT ST STRESUES… A nuk është faji i GNU / Linux por i prodhuesve të HP që nuk sigurojnë drejtuesit për këto shpërndarje? Ç’rëndësi ka kjo për mua?! Në terma praktikë për mua nuk ka asnjë ndryshim: me njërën ishte shumë e thjeshtë dhe me tjetrën nuk ishte.

   A e shndërron kjo përvojë Linux Mint në një shpërndarje të keqe? JO! Më pëlqen, do të vazhdoj ta përdor dhe do të vazhdoj ta rekomandoj, por nuk mund ta shes idenë që distroset e GNU / Linux janë më të lehtë për t'u përdorur sesa MacOSX ose Windows sepse nuk është e vërtetë.

   1.    elav dijo

    Tina, shembulli yt është i vlefshëm, por duhet ta marrësh me një kokërr kripë.

    Unë e kuptoj plotësisht se për çfarë po flisni, por nëse Windows ose Mac zbuloi printerin në atë kohë nuk është për shkak se ata janë të shkëlqyeshëm dhe thjesht të lehtë, por sepse HP u siguron atyre drejtuesit e nevojshëm (me para, kontrata, marrëveshje në mes) dhe kjo është arsyeja pse ata punojnë në të njëjtën kohë. së pari Mjaft është bërë nga zhvilluesit e Linux të cilët arrijnë të mbështesin pothuajse të gjitha llojet e pajisjeve me inxhinierinë e kundërt.

    Unë nuk e di se cilin version të LinuxMint përdorni, por imagjinoj të jetë diçka LTS ose Stable. Nëse është kështu, është normale që disa shoferë nuk punojnë si duhet kur pajisja është shumë më e re. Në fund të fundit keni humbur 90 minuta nga koha juaj (unë ende nuk e kuptoj pse kaq shumë, mbase për shkak të shpejtësisë së lidhjes apo diçka të ngjashme) por të paktën Linux Mint zbuloi printerin dhe ju dha hapat për ta instaluar atë në mënyrë korrekte. Për të cilin keni të drejtë, nuk është një sistem i keq. 😉

    të fala

   2.    Joaquin dijo

    Pajtohem me të dy, në disa sisteme mund të jetë më lehtë se të tjerët të lidhësh pajisjet, por duhet të shohim se cila është arsyeja.

    Për fat të mirë unë kurrë nuk kam pasur probleme me printerin (shumëfunksional hp) dhe GNU / Linux ma njeh atë menjëherë. Dhe tani që përdor Linux Mint me KDE kuptova se mund të përdor disa pajisje që nuk mund t'i përdorja me Gnome ose Xfce, dhe në Windows më duhen shoferët cd:

    -Kodak EasyShare Z8612IS aparat fotografik dixhital -> qasje në kartë për të shkarkuar imazhe.
    -Celular Nokia 5610 -> qasje në kartë për të kopjuar skedarë dhe qasje në dosje në pajisjet vetë.
    -Karta e rrjetit Wi-fi (TPLink, nuk e mbaj mend modelin)
    -Kamera kamera Sony-dcr-dvd308 -> qasje në DVD dhe kartën e kujtesës.
    -Telefoni celular kinez pa markë -> përdorni kamerën e përparme ose të pasme si kamera në internet

    Por gjithashtu në një kohë tjetër nuk ka punuar për mua me distro ose ambiente të tjera.

   3.    eliotime3000 dijo

    Kjo është e kuptueshme, pasi HP është një dhimbje në kabllo jo vetëm në nivelin e pajisjes (siç ishte rasti me fishekët origjinal), por edhe në nivelin e softuerit. Kjo është arsyeja pse unë i dua Canon dhe Epson sepse ato kanë pajtueshmëri më të mirë me GNU / Linux dhe se GNU / Linux përdor CUPS për të njohur printerët.

    Dhe nëse kjo nuk do të mjaftonte, kjo nuk është asgjë. Kam kaluar si Ore 4 për të instaluar shoferin në Huawei E175 në Debian Jessie (në Wheezy, nuk më dha probleme).

    Në lidhje me Windows dhe OSX, ata janë po aq të prekshëm. Lidhur me GNU / Linux, unë ndaj të njëjtin mendim si me OpenBSD dhe GNU / Hurd: ato janë mjaft transparente me përdoruesin, dhe të paktën ju ndieni ngrohtësinë njerëzore kur këshilloheni me forume dhe faqet e mbështetjes kushtuar distros përkatëse .

   4.    Tina Toledo dijo

    @elav dhe @Joaquin, faleminderit nje mije qe lexove komentin tim.

    @elav dixit: «… nëse Windows ose Mac zbuloi printerin në këtë moment nuk është për shkak se ata janë të shkëlqyeshëm dhe thjesht të lehtë, por sepse HP u siguron atyre drejtuesit e nevojshëm"
    @ Tina Toledo dixit: «Cili nuk është faji i GNU / Linux por i prodhuesve HP që nuk sigurojnë drejtuesit për këto shpërndarje? Në terma praktikë, për mua nuk ka asnjë ndryshim: me njërën ishte shumë e thjeshtë dhe me tjetrën nuk ishte ".

    Elav, ke absolutisht të drejtë: për mua Linux Mint Qiana është, ose më shumë, më i mirë se Windows 8.1 ose MacOSX. Jam i bindur për këtë. Por një sistem operativ nuk është një ishull dhe ne nuk mund, dhe as nuk duhet ta vlerësojmë lehtësinë e tij të përdorimit bazuar në atë se sa lehtë mund të jetë instalimi, personalizimi i tij ose nëse duhet të kujdeseni ose jo për krimbat, Trojanët dhe viruset. Unë mendoj se qëllimi i një sistemi operativ nuk është të ekzistojë vetvetiu por të jetë një mjet i aftë për të përmbushur disa nevoja specifike që ndryshojnë në varësi të asaj për të cilën kemi nevojë. Nëse vëreni në lehtësimin tim për ankesa, unë nuk fajësoj askënd, unë ngre vetëm një fakt: të paktën Linux Mint Qiana mund të paraqesë probleme që e bëjnë të vështirë përdorimin. Unë nuk jam duke thënë se sepse dikush më tha për këtë, por është përvoja ime si një përdorues: Unë kam pasur probleme serioze me varësi të prishura që më detyrojnë të instaloj përsëri gjithçka, skanuesit e pamundur të përdoren sepse nuk ka shoferë për ta dhe madje as një laptop wi e të cilit -fi nuk punon për mua me Mint - A ju kujtohet se gati dy vjet më parë ju thashë për këtë? -. Këto janë vetëm disa shembuj.

    Përtej filozofisë libertariane të GNU / Linux, unë e konsideroj Linux Mint një distro të shkëlqyeshme për të gjithë ata që dëshirojnë të braktisin Windows, megjithatë besoj gjithashtu se duhet të jemi të sinqertë me ata ndaj të cilëve do të prezantojmë GNU / Linux në këtë botë. : të paktën Linux Mint ndoshta nuk do t'ju shkaktojë të njëjtat probleme si Windows, por nëse do ta gjeni veten me çështje që, disa, mund të jenë të lehta ose, të tjerët, të komplikuara për t'u zgjidhur. Në këtë kuptim, ju duhet t'i lini atij përdoruesi të ri një paralajmërim: nëse nuk jeni të gatshëm të investoni kohën tuaj në zgjidhjen e këtyre problemeve dhe irritoheni shumë shpejt, GNU / Linux nuk është për ju. Dhe kjo konsideratë shkon përtej këngës së famshme të "vetë-përmirësimit" dhe "budallallëkut", thjesht është se të gjithë nuk kemi të njëjtat synime, interesa dhe përparësi në jetën tonë.

    Siç thotë Joaquin:… në disa sisteme mund të jetë më lehtë se të tjerët të lidhësh pajisjet, por duhet të shohim se cila është arsyeja. Por përtej kuptimit dhe justifikimit është fakti që, për çfarëdo arsye që ju pëlqen dhe dërgoni, për mua natën e kaluar ishte shumë e vështirë të përdorja një printer në Linux Mint Qiana të dashur.

    pd Elav, shkarkimi dhe instalimi nuk më zgjati aq shumë. Kam kaluar nëntëdhjetë minuta - ose ndoshta pak më shumë - duke zbuluar problemin pse nuk mund të shtypja, duke kërkuar dhe gjetur drejtuesin e duhur - ky ishte një proces gjykimi dhe gabimi pasi unë duhej të shkarkoja tre versione të ndryshme për të parë se cili funksiononte - derisa më në fund munda të marr një fletë provë. Nëse nuk do të kisha një lidhje të shpejtë, i gjithë procesi do të më kishte zgjatur më shumë.

   5.    elav dijo

    pd Elav, shkarkimi dhe instalimi nuk më zgjati aq shumë. Kam kaluar nëntëdhjetë minuta - ose ndoshta pak më shumë - duke zbuluar problemin pse nuk mund të shtypja, duke kërkuar dhe gjetur drejtuesin e duhur - ky ishte një proces gjykimi dhe gabimi pasi unë duhej të shkarkoja tre versione të ndryshme për të parë se cili funksiononte - derisa më në fund munda të marr një fletë provë. Nëse nuk do të kisha një lidhje të shpejtë, i gjithë procesi do të më kishte zgjatur më shumë.

    Pra, nëse keni mësuar diçka

   6.    Ferr dijo

    Unë kisha të njëjtin problem dhe i dhashë Linux-it një shans të dytë, por e shoh që gjithnjë kthehet në të qenit një vezë thyer.

   7.    eliotime3000 dijo

    @Tina_Toledo:

    Do të të thosha të vish në Debian, por e kuptoj që vuajtja me Linux Mint është më se e mjaftueshme. Debian Jessie është plot misteret e pazgjidhura siç është papajtueshmëria e Huawei E173 kur regjistrohet për ta njohur atë si një modem USB (diçka që në Debian Wheezy është e besueshme).

    Sidoqoftë, ka raste që hasim në të Gjërat Orinoko.

   8.    Tina Toledo dijo

    @ eliotime3000:

    Epo, duket se Linux Mint po hap rrugën e vet në Debian. Shpresojmë që të ndalet së qeni vetëm një projekt dhe Linux Mint është një distro e vërtetë e bazuar në Debian.

   9.    TheGuillox dijo

    Sa keq që përvoja e keqe që keni pasur me printerin tuaj, unë kurrë nuk kam pasur një problem me printerët. Unë kam 2 një epson dhe një hp, i lidh gjithmonë dhe i zbuloj pa instaluar asgjë. Ishte edhe më e lehtë për t'i përdorur ato në Linux, sepse nuk kisha nevojë të instaloja asgjë (në Windows duhet të instaloj drejtuesit). Unë madje kam për të shtypur nga zyra e Microsoft drejtuar me verë.

   10.    Tina Toledo dijo

    Përshëndetje TheGuillox!
    Epo, unë kam përdorur Linux Mint për gati gjashtë vjet, dhe unë tashmë e di që këto gjëra ndodhin. Në fakt, ky problem është ashtu siç thotë Joaquin: çdo distro dhe çdo mjedis desktop zakonisht kanë të meta të ndryshme, me disa pajisje të caktuara që punojnë mirë dhe me të tjerët jo. Por fjala ime është se nuk është shumë e saktë të promovojmë me gëzim distrosin e GNU / Linux sikur të ishin mrekullia e shenjtë që do të zgjidhë të gjitha problemet tona në një mënyrë gati magjike. Ju duhet të jeni të sinqertë dhe të paralajmëroni përdoruesit e rinj të mundshëm që ata do të përballen me probleme dhe t'u jepni atyre një induksion në mënyrë që ata të mund të kërkojnë dhe të gjejnë zgjidhje vetë.

    Përdorimi i Linux Mint për kaq shumë vite, pa ndryshuar distro, ka bërë që unë ta njoh atë mjaft mirë dhe kur e rekomandoj unë vë theks të madh në problemet që ai më ka dhënë dhe se si i kam zgjidhur ato, unë rekomandoj faqet - blogje, forume ... - ku përdoruesi i ri mund të këshillohet nga ekspertët - unë nuk jam ekspert - dhe, nga përvoja, kam vërejtur se kjo krijon përdorues të rinj më besnikë sepse nuk krijon një pritje të gabuar. Sinqerisht, unë preferoj katër përdorues të rinj të përhershëm sesa ai i dhjetë, së fundmi, vetëm një mbetet, sepse nëntë kanë ekzekutuar tashmë kur Linux Mint paraqiti problemin e parë.

   11.    Joaquin dijo

    @ Tina: Pajtohem që duhet të tregosh anën e mirë dhe të keqe të gjithçkaje kur ne rekomandojmë një distro, veçanërisht nëse është një përdorues që nuk njeh GNU / Linux.

    Para se të përdorja Mint, provova OpenSUSE dhe më pëlqente mënyra për të instaluar aplikacione nga uebi "me një klikim" (ndryshe nga Ubuntu dhe Mint, të cilat duhet të shtojnë repot në listë), por ishte disi ndryshe për sa i përket konfigurimit të tij ( Unë di më shumë për familjen Debian) dhe nuk mund të rregulloja një problem audio (pa tinguj në youtube).

    Kështu që unë provova Mint sepse ajo ka një reputacion për të qenë shumë e thjeshtë dhe është ... por ju duhet të merrni parasysh shumë gjëra. Për shembull, në Mint wifi nuk funksionoi nëse përdori të njëjtën bërthamë si openSUSE (3.11). Sidoqoftë, gjërat ndodhin dhe unë nuk kam njohuri, kohë ose durim për të gjetur zgjidhjen e vështirë, prandaj po përdor një bërthamë më të vjetër, por funksionale (3.2 ...).

    Unë e kuptoj shqetësimin tuaj, ndonjëherë nuk ka kohë për të rregulluar problemin, por gjithashtu nuk ankohem aq shumë për disa vështirësi, sepse mendoj se falë faktit se është softuer i lirë, në një moment zgjidhja do të vijë. Përveç kësaj, unë zgjodha atë sistem sepse është i rehatshëm për mua dhe unë mund të bëj çfarë të dua me të. Po më shqetëson shumë dhe më zemëron kur blej një pajisje që ka vetëm mbështetje për Windows dhe problemet shfaqen në vetë Windows, më duket e papranueshme.

 23.   Horacio dijo

  Unë kam përdorur Ubuntu që nga viti 2008 (domethënë që nga versioni Hardy Heron) si një përdorues shumë i thjeshtë: Unë përdor kompletin e zyrës, dëgjoj muzikë, shikoj filma, shfletoj rrjetën, skanoj imazhe, editoj muzikë dhe video; me pak fjalë, asgjë e largët.

  Unë mendoj se kurrë nuk do të kthehesha te Dritarja $ për shkak të stabilitetit dhe sigurisë që më jep GNU / Linux.

 24.   kik1n dijo

  Tssss, Sa e dua këtë lloj postimi.
  "Zonja dhe zotërinj, eja eja, unë vij të të informoj për shpëtimtarin tonë, LINUX."

  Djema, nëse linux është i mirë, por nuk është për të bërë këtë lloj "kontributi": "Thuaj po Linux, Thuaj JO Windows".

 25.   RafaLiin dijo

  Ungjillizimi Linux sot është një defekt i trashëguar sesa një virtyt.
  Vite më parë ajo kishte kuptimin e saj kur po punonte me revista dhe rrotullonte CD.
  Sot me internetin e kudogjendur, nuk ka kuptim të gatuash njerëz. Ai që ka shqetësim e zbulon menjëherë dhe ai që nuk ka shqetësim, nuk ka rëndësi se çfarë thua. Dhe gjëja më e mundshme është që ju të humbni kohën tuaj me pajisje dhe të tjerët. Dhe për 10 ditë do t'ju tregojë se u kthye në dritare. Përveç që ju keni si sekretar teknologjik.
  Bestshtë më mirë të mos mbështesni dritaret. Në një stil punk, me poezinë që të jep vetëm panoli shumë herë. "Nuk e di, nuk përdor dritare" dhe çfarë përdorni ju? »Linux, softuer falas që nuk e jep atë problem, google» dhe mbarove. Nëse një defekt ju kafshon, ai do t'ju kërkojë Dhe nëse jo, ai dikush tjetër ju jep mbështetje falas për dritaret.

  Shtë më mirë të bësh një mësimdhënës në NET dhe ta kesh atë për të gjithë, sesa të humbasësh kohë me një fqinj që nuk ka interes. Më pak ungjillëzo dhe më shumë lind.

 26.   vinsuk dijo

  përfitoni nga fakti që nenexhiku linux është një kënaqësi, e lehtë (shumë më lehtë sesa të fitoni) dhe nuk jep asnjë lloj problemi, të paktën me pajisjen time.

 27.   johnfgs dijo

  "Unë dua diçka ndryshe. U lodha nga Winbug »

  Winbug, Window $, M $ Windows janë fjalë që duhet të përdoren si filtër për çdo artikull serioz ... seriozisht ... Dikush që pret një raport objektiv pasi ka lexuar diçka të tillë?

 28.   betty dijo

  hi gjeni të teknologjisë, unë e dua atë që bëjnë ata.
  Disa kohë më parë, me ndihmën e lovelock, arrita të instaloj ubunto në PC e burrit tim, por funksionoi vetëm, transaksioni me burrin tim për të përdorur PC e tij, në të njëjtën kohë nuk kishte asnjë gjurmë të ubunto në PC. Topi im i xhiros dhe do të më pëlqente të migroja në ubunto, unë do të filloj të lexoj artikujt dhe të mësoj se si të operoj sistemin ubunto, unë jam vetëm një fillestar akoma.
  Ju pershendes sinqerisht.
  betty

  1.    betty dijo

   është e drejtë dhe e domosdoshme.

 29.   Joaquin dijo

  Lidhur me pikën 7 «Unë dua diçka ndryshe. U lodha nga Winbug »Dua të them që para se të njihja GNU / Linux, po përdorja XP dhe po kërkoja në internet për hile për të shpejtuar sistemin dhe gjërat e tjera. Të them të drejtën, mendova (në injorancën time absolute) që Windows ishte pjesë e kompjuterit dhe erdhi me të.

  Shumë herë u ngopa dhe madje u shpëtova nga ngadalësia dhe gabimet e panjohura të tij, por kurrë nuk më shkoi në mendje se kishte sisteme të tjera operative dhe sinqerisht besoj se askush që nuk di diçka për kompjuterët dhe përdor kompjuterin e tyre vetëm për Interneti dhe «bëni punë në Word», ju e dini fjalën «sistem operativ».

  Unë mendoj se ky është problemi i madh në të gjithë këtë, si mund të zgjedhë një person nëse di vetëm një mundësi?

 30.   Massi dijo

  Kam lexuar vetëm pesë komentet e para për të kuptuar rivalitetin absurd midis disa përdoruesve të Windows. Nëse jeni në një blog linux, çfarë po prisni? Urrejtësit ekzistojnë dhe ju duhet të mësoni të jetoni me ta.
  Unë jam 24, kam përdorur dritare që kur isha 8 vjeç. Arsyeja e vetme që nuk kam migruar kurrë në linux është sepse unë jam një lojtar i fortë dhe madje kjo nuk është arsye e mjaftueshme për të qëndruar në Windows. Unë thjesht dua të lë këndvështrimin tim në lidhje me migrimin nga windows në linux.
  Nëse jeni student i Sistemeve / Informatikës / softuerit etj. Një migrim në Linux është një kusht i domosdoshëm, sepse pasurimi në profesion nuk ka ndonjë vlerë të matshme. Kjo tregon një sfidë dhe një interes në njohuritë e sistemit operativ në shumë nivele. Instalimi i softuerit të ri mund të jetë kompleks dhe madje kërkimi i alternativave është shumë argëtues dhe sfidues.
  Njerëz, Thjesht thuaj faleminderit për postimet tuaja, sepse vërtet mund ta shihni pasionin në lajme.

  Perqafime!

 31.   Vladimir Paulino dijo

  Windows ka përfitime reale:

  1. I gjithë hardueri që del në treg, përfshirë T ALL GJITHA harduerin e gjeneratës së fundit në grafikë, karta zanore dhe pajisje të shumta të dobishme në profesione të ndryshme vijnë për Windows… dhe (si shtesë) Mac. Duke qenë jashtëzakonisht i lehtë për tu konfiguruar në Windows dhe duke dhënë të gjithë performancën e saj (ndonjëherë) në atë platformë.

  2. Programet dhe aplikacionet kryesore profesionale të përdorura nga shumica e profesionistëve vijnë për Windows, ose kanë versione efektive për atë sistem. Këto janë programe që përdoren aq gjerësisht, sa universitetet mësojnë se si t'i përdorin ato.

  3. Windows është një sistem plotësisht i orientuar drejt produktivitetit (Amen i lojërave). Përdoruesi i Windows, me përjashtim të një pakice të vogël, nuk ndryshon ikona, pothuajse kurrë nuk ndryshon tema desktopi, nuk zbukuron, zakonisht nuk ndryshon Wallpaper, DETYRA E TIJ E VALRTET is është të bëjë dokumente pune. Gjatë gjithë viteve që kam përdorur Win XP nuk kam menduar kurrë të ndryshoj ikona, megjithatë kam bërë shumë dokumente në atë platformë.

  4. Një sistem operativ është i lehtë për tu bërë, tha një ekzekutiv aziatik Hawei, gjëja e vështirë, shtoi ai, është krijimi i ECOSYSTEM të aplikacioneve dhe në botën e PC, ekosistemi i prodhuesve të pajisjeve që mbështesin atë platformë. Linux, edhe sot, seriozisht mungon në atë, dhe kushdo që është i dhënë të blejë pajisjen më të fundit ose përjeton shumë zhgënjime, ose përfundon duke u bërë Kernel Hacker për shkak të asaj që mëson të fillojë pajisjen e fundit që ka blerë.

  5. Numri i aplikacioneve për Windows mbingarkon, për çdo nevojë praktikisht ka shtatë, njëmbëdhjetë dhe madje më shumë mundësi, midis Aplikacioneve falas dhe me pagesë, shumë prej tyre të jashtëzakonshme. Sidoqoftë, në Linux, megjithëse, ka shumë aplikacione, shumë prej tyre janë me të meta ose të gjelbërta dhe për shumë detyra specifike pune ose të kohës së lirë, ne numërojmë në gishtat e dorës tonë Aplikacionet që ekzistojnë dhe kemi gishta për t'i kursyer.

  6. Së fundmi, shumë gjëra që përdoruesi normal duhet të bëjë në Windows janë tepër të lehta.

  Unë kam zgjedhur Windows 7 kohët e fundit, jo për shkak të ndonjërës nga sa më sipër, por sepse më bëri të zemërohem, duke parë komunitetin hispanik Linux, më bëri të zemërohem të kaloja kohën e mbetur duke ndryshuar ikona, duke testuar aplikacione, duke njoftuar daljen e shfletuesit më të fundit të Google , testimi i distros, testimi i mjediseve desktop, shkarkimi i derivateve të reja të Ubuntu dhe në të gjitha ato nuk ka asnjë produktivitet, përveç faqeve profesionale. Unë jam 42 vjeç dhe nuk do të arrij pesëdhjetë para një PC duke kërkuar një Paketë Ikonash.

  Për këtë arsye, unë kam instaluar Windows 7, dhe jam i shqetësuar vetëm për sigurinë, e cila është një problem në Windows, si në Android dhe kohët e fundit në Mac, sepse çdo platformë që është masifikuar sulmohet intensivisht.

  Gjithçka tjetër vazhdon si më parë: Chrome si shfletues. Thunderbird si klient i postës; deri më tani Libre Office si përpunues teksti, VLC si video player dhe tani iTunes, Windows Media Center dhe një numër i pafund i Aplikacioneve për të luajtur media.

  Sinqerisht, "jeta e përditshme" duke folur për gjërat që unë kam përmendur: Ikonat, Temat, Mjedise Desktop, distros, që rrjedhin nga Ubuntu, Azhurnimet App, nuk është ajo që unë dua për kohën time të lirë në atë që mbetet.

  Tani mund të gjej vetëm një redaktues të mirë të videos, ka shumë, dhe përqendrohem në leximin, studimin dhe bërjen e dokumenteve profesionale, gjë që kam bërë gjithmonë. Jam i sigurt që në Windows 7 nuk kam pse të mendoj për Temat, Ikonat dhe gjëra të tilla. Kjo nuk duhet të merret parasysh atje, por, në rastin tim, gjëra më produktive, sepse ajo që nuk mund të arrija kurrë në Linux është të jem po aq produktiv sa isha kur përdora Win XP, ky fakt është një mister për mua, por ishte kështu.

  Unë nuk dyshoj të instaloj Ubuntu më vonë, me siguri, por si një gjë dytësore, tani nuk jam në të, megjithëse e falënderoj shumë atë sistem. Kam siguruar disa blog, do të vizitoj komunitetin Ubuntu, do të ndaj çdo lajm, por atje lart.

 32.   francisco dijo

  Publikim shumë i mirë, unë kam përdorur Linux për më shumë se një vit e gjysmë, duhet ta kuptojmë që është e lehtë për ne ta bëjmë atë transferim nga Windows në Linux, sepse më ndryshoi, në fillim ishte një kuriozitet dhe më pëlqente gjithnjë e më shumë, derisa Gati të kem dy kompjuterët e mi të vjetër me linux dhe dritare zero, pasi kalova një distro pas tjetrit gjeta atë idealin për mua dhe është fantastike pavarësisht nga kaq shumë mite të shpërndarjes së lëshimit kodrina, Arch është i shkëlqyeshëm, më kushtoi shumë për ta instaluar dhe kuptuar atë, Po e shijoj këtë distro, çka nëse duhet të jesh modest, me Linux nuk e mbaron kurrë së mësuari, duhet të kesh shumë durim dhe këmbëngulje.

  Përshëndetjet e mia më të mira.

 33.   JOSE ANTONIO TORRES LIVE dijo

  Para së gjithash, më lejoni të shpreh falënderimet e mia të sinqerta për të gjithë informacionin e dhënë. Atëherë do të doja të më tregonit se çfarë softueri linux mund të implementoja si sistemin tim operativ, duke marrë parasysh që kam një laptop sony vaio, me procesor intel core i5, me memorje 4Gb, hard disk 500 GB, 2,53 Ghz . Faleminderit.

  1.    Jose dijo

   Përshëndetje Jose Antonio!

   Së pari, ju them se ky është mendimi im.

   Nëse nuk keni shumë njohuri në lidhje me Linux, unë ju rekomandoj që të filloni me Debian, pa dyshim.

   Pjesa më e vështirë është zgjedhja e mjedisit të desktopit që ju përshtatet.
   Personalisht unë përdor Gnome dhe nuk e ndryshova atë për asnjë tjetër, gjithsesi, në situatën tuaj do të kërkoja një krahasim midis mjediseve Gnome dhe KDE.

   Një përshëndetje!

   1.    le të përdorim linux dijo

    Përshëndetje Jose! Së pari, faleminderit që la komentin tënd.

    Unë mendoj se do të ishte më mirë nëse ju e ngrini këtë pyetje në shërbimin tonë të pyetjeve dhe përgjigjeve të thirrur Pyesni FromLinux ose në Forumin tonë në mënyrë që i gjithë komuniteti t'ju ndihmojë për problemin tuaj.

    Një përqafim, Pablo.

 34.   Paul kel dijo

  Mirëmëngjes, unë jam një përdorues që kam përdorur Windows për vite me radhë, (kam filluar me Win98), mua, 2000, xp, vista, 7, 8, 8.1 upgrade 1. dhe vetëm disa vjet duke përdorur Linux: slax, ubuntu, kubuntu, xubuntu, nenexhik linux, linux qenush, etj etj.

  Dhe mund të them se versionet e para të linux-it që kam përdorur ishin mbeturina, ato nuk funksiononin mirë në PC-të e mia, nuk kishin asnjë tingull, ose video. Problemi kryesor ishin shoferët.

  Por aktualisht ato janë përmirësuar shumë. Fatkeqësisht, nuk mund të ndaloj së përdoruri Windows. Unë aktualisht kam boot dyfishtë ubuntu-Windows. Por kryesisht për zyrën, lojërat, shërbimet komunale dhe programet që janë në dritare.

  Dhe çfarë kurioziteti, që programet më të mira për Windows janë falas, madje falas dhe që ato funksionojnë vetëm në Windows!

  Për të lundruar, linux është i shkëlqyeshëm, është shumë i qëndrueshëm, linux është i bukur dhe falas! Pothuajse nuk ka asnjë virus, asnjë antivirus, më të sofistikuar, pa kaq shumë kufizime, dhe mbi të gjitha, më fleksibël. Ndërsa Windows është shumë i përgjegjshëm. Edhe instaluesi nuk ju lejon të përdorni dritare të drejtpërdrejta, dhe kur dëmtohet është një problem tjetër.

  Por hej, ju duhet të përdorni të dy sistemet. Në rastin tim, unë përdor Win8.1, i cili për nga qëndrueshmëria është përmirësuar, është më i fortë dhe mund të luhet, dhe përdor programe konvertues audio, multimedia, video, lojëra, grafikë, etj. Dhe kur është boshe, shkoni në grub dhe zgjidhni Ubuntu 🙂 Dhe shfletoni, dëgjoni muzikë, shikoni programe të reja, etj.

  Sidoqoftë, tani për tani, përdorni të dy sistemet, varësisht nga rasti.

  Përshëndetje!

 35.   betty ...... eustaquia dijo

  shumë e qartë, ripërdorni përshkrimin tuaj.
  thank you very much