Korrik 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë

Korrik 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë

Korrik 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë

Sot, dita e parafundit e "Korrik 2023 »Si zakonisht, në fund të çdo muaji, ne ju sjellim këtë përmbledhje të vogël, me disa nga më të shumtët botime të paraqitura të asaj periudhe.

Për ta bërë më të lehtë për ju që të shijoni dhe ndani disa nga informacionet, lajmet, mësimet, manualet, udhëzuesit dhe publikimet më të mira dhe më të rëndësishme, nga faqja jonë e internetit. Dhe nga burime të tjera të besueshme, siç është uebi DistroWatch, Fondacioni i Programit të Lirë (FSF), Iniciativa për Burim të Hapur (OSI) dhe Fondacioni Linux (LF).

Qershor 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë

Qershor 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë

Në mënyrë të tillë që ata të mund të azhurnohen më lehtë në fushën e Software i Lirë, Burim i Hapur dhe GNU / Linux, dhe fusha të tjera që lidhen me lajmet teknologjike.

Por, përpara se të filloni të lexoni këtë postim në lidhje me lajmet e "Korrik 2023", ne rekomandojmë postimi i mëparshëm i lidhur nga muaji i kaluar:

Qershor 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë
Artikulli i lidhur:
Qershor 2023: E mira, e keqja dhe interesante e Software-it të Lirë

Postimet e Muajit

Përmbledhja e korrikut 2023

brenda DesdeLinux en Korrik 2023

mirë

Çfarë ka të re në Audacity 3.3: Dhe në lidhje me softuerët e tjerë të ngjashëm DAW
Artikulli i lidhur:
Çfarë ka të re në Audacity 3.3: Dhe në lidhje me softuerët e tjerë të ngjashëm DAW
Linux Lite 6.6 RC1: Tani në dispozicion për testim!
Artikulli i lidhur:
Linux Lite 6.6 RC1: Tani në dispozicion për testim!

E keqe

dobësi
Artikulli i lidhur:
Tre dobësi u zbuluan në Linux 
dobësi
Artikulli i lidhur:
Centauri, një metodë e bazuar në Rowhammer për gjenerimin e gjurmëve unike të gishtërinjve

Interesante

OpenKylin 1.0: Lëshimi i parë i qëndrueshëm i një shpërndarjeje LFS nga Kina
Artikulli i lidhur:
OpenKylin 1.0: Lëshimi i parë i qëndrueshëm i një shpërndarjeje LFS nga Kina
LiFi
Artikulli i lidhur:
Mbani mend LiFi, tani është bërë standard 

Top 10: Postimet e rekomanduara

 1. Korrik 2023: Ngjarja e Muajit e Lajmeve GNU/Linux: Një përmbledhje lajmesh rreth GNU/Linux, Software-it të Lirë dhe Burimit të Hapur të muajit aktual që fillon. (Ver)
 2. Scrcpy: Aplikacion për të menaxhuar pajisjet Android nëpërmjet USB dhe WiFi: Për të lejuar kontrollin e pajisjes me tastierën/mausin e kompjuterit me GNU/Linux, Windows dhe macOS. (Ver)
 3. Genymotion Desktop 3.4: Tani në dispozicion! Çfarë ka të re që nga 3.2: Emulatori Android për Linux, i cili dallohet për emulimin me efikasitet të llojeve të ndryshme të pajisjeve mobile. (Ver)
 4. LAION dhe Open Assistant: çfarë janë ato dhe shumë më tepër për të dyja?: Një organizatë në favor të ndërtimit të një Rrjeti të hapur të Inteligjencës Artificiale në shkallë të gjerë dhe AI-së së tij ChatBot. (Ver)
 5. Quetoo: Një lojë argëtuese FPS ndër-platformë në stilin Quake2: Një lojë qëllimi i së cilës është të sjellë kënaqësinë e ndeshjeve vdekjeprurëse të shkollës së vjetër te një brez i ri.. (Ver)
 6. bpftune, sistemi i ri automatik i optimizimit BPF për Linux: Objektivi i të cilit është të sigurojë një rregullim automatik të lehtë dhe zakonisht aktiv të sjelljes së OS. (Ver)
 7. Për Fedora 39 ata po përgatisin një instalues ​​të ri të bazuar në ueb: Ky propozim përmend se ndërfaqja në internet e instaluesit përdor React JavaScript, PatternFly dhe Cockpit. (Ver)
 8. Wolvic 1.4 vjen me përmirësime në përvojën dhe mbështetjen e përdoruesit: Çfarë ka të re në lidhje me pasardhësin e Shfletuesit të realitetit Firefox, i cili përdor gjithashtu motorin e uebit GeckoView. (Ver)
 9. Neoni i KDE tani është përpiluar me KDE Plasma 6 dhe QT6: Risi e konfirmuar nga zhvilluesit e projektit KDE Neon gjatë prezantimit të KDE Neon UE. (Ver)
 10. GCC lëshoi ​​një kod sjelljeje për zhvilluesit: Me të cilën, ata kërkojnë të arrijnë një bazë për të vendosur rregullat e komunikimit në komunitetin e tyre të zhvillimit. (Ver)

Jashtë DesdeLinux

Jashtë DesdeLinux en Korrik 2023

GNU/Linux Distro lëshon sipas DistroWatch

 1. Peppermint OS 2023-07-01: 01-07-2023.
 2. Fatdog64 Linux 814: 03-07-2023.
 3. Q4OS 5.2: 07-07-2023.
 4. Zgjidhja 4.4: 08-07-2023.
 5. blendOS 3: 08-07-2023.
 6. Linux Lite 6.6 RC1: 10-07-2023.
 7. E pavlefshme 20230628: 11-07-2023.
 8. Eliva 3.8.34 (Beta): 13-07-2023.
 9. pfSense 2.7.0: 13-07-2023.
 10. MX Linux 23 RC1: 14-07-2023.
 11. IPFire 2.27 Bërthama 176: 16-07-2023.
 12. Linux Mint 21.2: 16-07-2023.
 13. Whonix 17: 21-07-2023.
 14. Mageia 9 RC1: 23-07-2023.
 15. Neptuni 8.0: 23-07-2023.
 16. NST 38-13644: 23-07-2023.
 17. Zorin OS 16.3: 27-07-2023.
 18. 4MLinux 43.0: 27-07-2023.
 19. OSMC 2023.07-1: 29-07-2023.
 20. PC Linux OS 2023.07: 30-07-2023.
 21. UBports 20.04 OTA-2: 30-07-2023.
 22. NutyX 23.07.0: 30-07-2023.
 23. OPNsense 23.7: 31-07-2023.
 24. MXLinux 23: 31-07-2023.

Për të mësuar më shumë rreth secilës prej këtyre njoftimeve dhe më shumë, klikoni në vijim lidhje.

Solus 4.4 dhe BlendOS 3: Lajme nga publikimet e tyre zyrtare
Artikulli i lidhur:
Solus 4.4 dhe BlendOS 3: Lajme nga publikimet e tyre zyrtare

Lajmet e fundit nga Fondacioni i Softuerit të Lirë (FSF / FSFE)

 • Ligji për Rezistencën Kibernetike dhe Software-in e Lirë: Parlamenti zbeh pozicionin e tij: Më 19 korrik dheParlamenti Evropian votoi për qëndrimin e tij mbi Ligjin për Rezistencën Kibernetike (CRA). Ndërsa pozicioni i tij tani përmirëson përjashtimin e Komisionit për të mbrojtur softuerin e lirë, ai nuk arrin të prezantojë mbrojtjen e duhur. Prandaj, FSF/FSFE u bën thirrje institucioneve që të vendosin barrën e përgjegjësisë vetëm mbi ata që përfitojnë financiarisht në mënyrë të konsiderueshme nga tregu, duke mbrojtur zhvilluesit dhe punën jofitimprurëse. (Ver)

Për të mësuar më shumë rreth këtij informacioni dhe lajmeve të tjera nga e njëjta periudhë, klikoni në lidhjet e mëposhtme: FSF y FSFE -ja.

Disku GNOME: Një menaxher i dobishëm ndarjesh për GNU/Linux
Artikulli i lidhur:
Disku GNOME: Një menaxher i dobishëm ndarjesh për GNU/Linux

Lajmet e fundit nga Iniciativa me Burim të Hapur (OSI)

 • Licenca LlaMa 2 e Metës nuk është me burim të hapur: OSI është i kënaqur të shohë se Meta po heq barrierat për të hyrë në sistemet e fuqishme të AI. Për fat të keq, gjigandi i teknologjisë ka krijuar keqkuptimin se LlaMa 2 është "open source", gjë që nuk është. Edhe duke supozuar se termi mund të zbatohet në mënyrë të vlefshme për një model të madh gjuhësor (LLM) që përfshin disa burime të llojeve të ndryshme, Meta ngatërron "burimin e hapur" me "burimet e disponueshme për disa përdorues në kushte të caktuara", dhe këto janë dy gjëra shumë të rëndësishme. të ndryshme. Prandaj, OSI u ka kërkuar atyre që të korrigjojnë gabimet e tyre. (Ver)

Për të mësuar më shumë rreth këtij informacioni dhe lajmeve të tjera, klikoni në vijim lidhje.

GPT4All: Ekosistemi Chatbot i AI softuerësh me burim të hapur
Artikulli i lidhur:
GPT4All: Ekosistemi Chatbot i AI softuerësh me burim të hapur

Lajmet e fundit nga Organizata e Fondacionit Linux (FL)

 • Buletini i Fondacionit Linux: korrik 2023: Buletini i këtij muaji përfshin Njoftimet emocionuese si: Nisja e Konsorciumit Ultra Ethernet dhe dy raporte të reja mbi mirëmbajtësit dhe standardet që eksplorojnë rolin kritik të njerëzve që mirëmbajnë infrastrukturën tonë teknologjike, duke zbuluar njohuritë kryesore për përvojat, strategjitë dhe sfidat e tyre. Për më tepër, për të trajtuar pikat kryesore të ngjarjes së Samitit të Burimit të Hapur të Embedded. (Ver)

Për të mësuar më shumë rreth këtij informacioni dhe lajmeve të tjera nga e njëjta periudhë, klikoni në lidhjet e mëposhtme: themeli linux, në Anglisht; dhe Linux Foundation Europe, në spanjisht.

Elive 3.8.34 (Beta): Rreth Elive sot dhe versioni i tij i ri
Artikulli i lidhur:
Elive 3.8.34 (Beta): Rreth Elive sot dhe versioni i tij i ri

Përmbledhje: Botime të ndryshme

Përmbledhje

Me pak fjalë, ne shpresojmë këtë "i vogël dhe i dobishëm përmbledhje lajmesh " me pikat kryesore brenda dhe jashte blogut «DesdeLinux» për këtë muaj të shtatë të vitit (korrik 2023), të jetë një kontribut i madh në përmirësimin, rritjen dhe përhapjen e «tecnologías libres y abiertas».

Nëse ju pëlqeu ky postim, sigurohuni që ta komentoni dhe ndajeni me të tjerët. Dhe mbani mend, vizitoni tonën «filloni faqen» për të eksploruar më shumë lajme, si dhe për t'u bashkuar me kanalin tonë zyrtar të Telegrami i DesdeLinux, Perëndim grup për më shumë informacion mbi temën e sotme.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.