Përmirësimi i MX-21 / Debian-11: Paketa dhe aplikacione shtesë – Pjesa 3

Përmirësimi i MX-21 / Debian-11: Paketa dhe aplikacione shtesë – Pjesa 3

Përmirësimi i MX-21 / Debian-11: Paketa dhe aplikacione shtesë – Pjesa 3

Pas 3 javësh pas pjesës sonë të dytë të kësaj serie, sot e ndajmë këtë pjesa e tretë se si "përmirëso MX-21" y Debian 11. Ajo që përfshin jo vetëm disa paketa të dobishme dhe praktike për qëllime specifike, por disa aplikime shtesë që ia vlen të instalohen në cilindo Sistemi Operativ GNU / Linux.

Dhe mos harroni se, ideali në lidhje me këto paketat e propozuara dhe të rekomanduara për t'u instaluar, qofshin ato të nevojshme apo të dobishme, në terma afatshkurtër apo afatmesëm, si për t'i njohur ashtu edhe për t'i përdorur, është që t'i studiojnë më parë, mundësisht duke klikuar këtu: Lista e paketave Debian.

MX-21: Si të përditësoni dhe optimizoni këtë Distro bazuar në Debian 11?

MX-21: Si të përditësoni dhe optimizoni këtë Distro bazuar në Debian 11?

Dhe si zakonisht, para se të hyni plotësisht në temën e sotme me këtë pjesa e tretë se si të optimizoni më tej Versioni 21 i MXLinux y Versioni 11 i Debian GNU/Linux, do të lëmë për të interesuarit të eksplorojnë 2 pjesët e para të këtij seriali, lidhjet e mëposhtme për to. Kështu që mund ta eksploroni lehtësisht, nëse është e nevojshme, pasi të keni mbaruar leximin e këtij botimi:

"Aq shumë «MXLinux 21» si Debian GNU / Linux 11 janë liruar disa muaj më parë, dhe janë në 10 Shpërndarjet më të vlerësuara GNU / Linux në DistroWatch, në pozicionin 01 dhe pozicionin 07 respektivisht, ne do të bëjmë këtu të zakonshmen tonë tutorial ose udhëzues për të cilat aktivitetet dhe paketat mund të kryhen dhe instalohen optimizoni dhe përmirësoni ato su performancës dhe funksionalitetit." MX-21: Si të përditësoni dhe optimizoni këtë Distro bazuar në Debian 11?

MX-21: Si të përditësoni dhe optimizoni këtë Distro bazuar në Debian 11?
Artikulli i lidhur:
MX-21: Si të përditësoni dhe optimizoni këtë Distro bazuar në Debian 11?
Optimizo MX-21 / Debian-11: Paketat Shtesë sipas Kategorive – Pjesa 2
Artikulli i lidhur:
Optimizo MX-21 / Debian-11: Paketat Shtesë sipas Kategorive – Pjesa 2

Përmirësimi i MX-21 / Debian-11: Më shumë paketa për të provuar

Përmirësimi i MX-21 / Debian-11: Më shumë paketa për të provuar

Si të përditësoni MX-21 dhe Debian-11?

Paketa për mbështetje të avancuar të Sistemit Operativ

Kjo përfshin paketa (programe, shërbime dhe biblioteka) për të lehtësuar punën e përdorues të specializuar, në zonat Multimedia, lojëra, zhvillim dhe serverë.

«sudo apt install autoconf automake build-essential dkms fastjar g++ gawk gcc gcc-multilib gettext gettext-base intltool intltool-debian jarwrapper linux-headers-$(uname -r) mawk mesa-common-dev minizip nasm perl perl-base perl-modules-5.32 pkg-config python-apt-common subversion wx-common wx3.0-headers zlib1g»

«sudo apt install libalien-wxwidgets-perl libc6 libcurl3-gnutls libgcc1 libgl1-mesa-dev libglade2-0 libglib2.0-0 libglib2.0-bin libglib2.0-data libglibmm-2.4-1v5 libgtk2.0-0 libgtk2.0-bin libgtk2.0-common libguichan-sdl-0.8.1-1v5 liblocale-gettext-perl libpcre16-3 libmodule-pluggable-perl libpng16-16 libsdl-perl libsdl2-2.0-0 libstdc++6 libtool libvorbisenc2 libwx-perl libxcb-xtest0 libxcb-xv0 libxml2 libxml2-utils libxv1 libxvmc1 libxxf86vm-dev debhelper devhelp debmake libpng-tools anjuta»

«sudo apt install libbz2-dev libcdio-cdda-dev libcdio-dev libcdio-paranoia-dev libgl1-mesa-dev libglade2-dev libglib2.0-dev libglibmm-2.4-dev libglu1-mesa-dev libgmp3-dev libgtk-3-dev libgtk2.0-dev libjack-jackd2-dev libsdl-console-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl-net1.2-dev libsdl-ocaml-dev libsdl-pango-dev libsdl-perl libsdl-sge-dev libsdl-sound1.2-dev libsdl-ttf2.0-dev libsdl1.2-dev libsdl2-dev libsdl2-image-dev libsdl2-mixer-dev libsdl2-net-dev libsdl2-ttf-dev libsigc++-2.0-dev libsndfile1-dev libwxbase3.0-dev libxml2-dev libxtst-dev libxv-dev libxxf86vm-dev zlib1g-dev x11proto-record-dev»

Aplikacione shtesë

Edhe pse, ka kaq shumë alternativat dhe opsionet e aplikimit për të instaluar për të kryer me sukses çdo lloj aktiviteti, më poshtë ofrojmë 3 alternativa të mira për të njohur dhe provuar në çdo skenar pune që lind:

Përdorimi i përgjithshëm

 1. Shfletuesit e internetit: Firefox, Brave dhe Falcon.
 2. Eksploruesit e skedarëve: Thunar, Nautilus dhe Delphin.
 3. Suite zyre: LibreOffice, OnlyOffice dhe WPS.
 4. Redaktimi i avancuar i dokumentit: Scribus, Day dhe SK1.
 5. Trajtimi i kompresuar i dokumenteve: Ark, B1 Free Archiver dhe Xarchiver.
 6. Menaxhimi i dokumenteve PDF: Evince, Okular dhe Zthura.
 7. Menaxhimi i dokumenteve EPUB: Matës, Gjethor dhe Librat.
 8. Redaktorët e tekstit: Gedit, Mousepad dhe FeatherPad.
 9. Email Suite: Evolution, Thunderbird dhe Posta e kthetrave.
 10. Lojtarët multimedialë: VLC, Lollypop, Muzikë.
 11. Qendrat Multimedia: Kodi, Plex dhe OSMC.
 12. Shikuesit e imazheve: Nomacs, Gwenview dhe Mirage.
 13. lajmëtarët e çastit: Jami, Telegram dhe Discord.
 14. Nisësit e desktopit: Ulauncher, Albert dhe Brain.
 15. mjete teknike: GParted, Stacer dhe BleachBit.
 16. Shkarkoni menaxherët: qbittorrent, Transmetuesi dhe JDownloader2.
 17. kapësit e ekranit: Ksnip, FlameShot dhe shfaqje.
 18. regjistrues desktop: SimpleScreenRecorder, Vokoscreen y Kazam.
 19. menaxherët e letër-muri: Variete, Superletër dhe Komorebi.
 20. Menaxherët e imazhit të diskut në USB: Etcher, Ventoy dhe USBImager.
 21. mësimin dhe edukimin: Geogebra, GCompris dhe Klettres/Kalgebra.
 22. Veprimtaritë shkencore dhe teknologjike: Stellarium, SciLab dhe GNU Octave.
 23. kopje rezervë të të dhënave: Timeshift, LuckyBackup dhe Rsync/GRsync.
 24. Ruajtja dhe sinkronizimi në internet: sinkronizimi, librevault y FreeFileSync.
 25. menaxherët e fjalëkalimeve: KeePassX, KeePass Password Safe dhe KeePassXC.
 26. Shfletim i sigurt në internet: OpenVPN, WireGuard dhe Shadowsocks.
 27. Mbrojtja e Sistemit Operativ: AppArmor, SELinux dhe Firejail.
 28. Siguria bazë e kompjuterit: GUFW, Shfletuesi Tor dhe ClamAV/ClamTk.
 29. Siguria e avancuar e kompjuterit: Rkhunter, Firetools dhe Veracrypt.
 30. Shtojca të sigurta të uebit: Origjina e uBlock, LocalCDN dhe Ridrejtimi i privatësisë.

Përdorimi i medias

 1. Audio dhe Tingulli: Ardor, Audacity dhe LMMS.
 2. Dizajn grafik: blender, Krahët 3D dhe Natron.
 3. Video dhe Filma: Kdenlive, ShotCut dhe DaVinci Resolve.
 4. Imazhe dhe fotografi: GIMP, DarkTable, Inkscape dhe Krita.
 5. transmetimi i videos në internet: OBS Studio, Open Streaming Platform dhe Transmetim vetjak.
 6. Dizajni 2D/3D CAD: Synfig Studio, LibreCAD dhe FreeCAD.

Përdor argëtimin (Lojërat)

 1. Qendrat e lojërave: Steam, Lutris dhe Heroic Game Launcher.
 2. Emuluesit e aplikacioneve dhe lojërave: Wine, Q4Wine dhe Playonlinux.
 3. Emulatorët e konsolës: Yuzu, RPCS3 dhe Dolphin.
 4. Software: 0AD, UrbanTerror dhe SuperTuxKart.

Përdorimi dhe Zhvillimi Teknik

 1. idetë: Atomi, Kllapat dhe Teksti sublime.
 2. Redaktorët HTML: BlueGriffon, Bluefish dhe CodeLobster.
 3. Virtualizuesit e desktopit SSOO: VirtualBox, Boxes dhe Quemu/KVM.
 4. Virtualizuesit celularë SSOO: Genymotion, AnBox dhe Waydroid.
 5. kontejnerët e aplikacioneve: Docker, P.oman dhe LXC.

më shumë informacion

Në këstin e ardhshëm, ne do të përqendrohemi vetëm në këshilla personalizimi për të arritur të ketë një "MX-21" o Debian-11, kështu që e plotë, efikase dhe e bukur, si ai që po përdor tani dhe me të cilin zëvendësova të mëparshmen Përgjigje (fotografi) bazuar në MX-19, dhe çfarë quhet Mrekulli. Siç tregoj në pamjet e mëposhtme të ekranit:

MilagrOS: Pamja e ekranit 1

MilagrOS: Pamja e ekranit 2

MilagrOS: Pamja e ekranit 3

MilagrOS: Pamja e ekranit 4

Përmbledhje: Postimi i banerit 2021

Përmbledhje

Shkurtimisht, shpresojmë që disa ose të gjitha këto paketat dhe aplikacionet e përmendura dhe të rekomanduara, së bashku me ato të dërgesave të mëparshme, shërbejnë për të "Përmirëso MX-21" y Debian 11. Dhe për këtë arsye, ato janë shumë të dobishme për të gjithë përdoruesit e tyre. Gjithashtu, mos harroni ta përdorni me kujdes këtë udhëzues aplikimi dhe pakete, kështu që të përmirësojë performancën dhe përdorshmërinë nga te dyja GNU / Linux Distros, të cilat zakonisht përdoren gjerësisht nga Komuniteti IT Linuxera.

Shpresojmë që ky botim të jetë shumë i dobishëm për të gjithë «Comunidad de Software Libre, Código Abierto y GNU/Linux». Dhe mos harroni ta komentoni më poshtë dhe ndajeni me të tjerët në faqet e internetit, kanalet, grupet ose komunitetet tuaja të preferuara të rrjeteve sociale ose sistemeve të mesazheve. Më në fund, vizitoni faqen tonë kryesore në «DesdeLinux» për të eksploruar më shumë lajme dhe për t'u bashkuar me kanalin tonë zyrtar të Telegrami i DesdeLinux.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.