Prill 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse

Prill 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse

Prill 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse

Sot, dita e fundit e “Prill 2024»Si zakonisht, në fund të çdo muaji, ne ju sjellim këtë përmbledhje të vogël dhe të dobishme të informacionit, lajmeve, mësimeve, manualeve, udhëzuesve dhe ngjarjeve të lançimit në lidhje me Linuxverse (Software i Lirë, Burim i Hapur dhe GNU/Linux). Disa prej të cilave janë nga faqja jonë e internetit dhe të tjera nga disa uebfaqe të rëndësishme globale, të cilat kanë ndodhur gjatë muajit aktual të përmendur.

Disa nga burimet e zakonshme përkatëse janë faqet e internetit të regjistrit të lëshimit. DistroWatch dhe OS.Watch, dhe faqet e internetit të organizatave si p.sh Fondacioni i Programit të Lirë (FSF), Iniciativa për Burim të Hapur (OSI) dhe Fondacioni Linux (LF). Në mënyrë të tillë që ata të mund të qëndrojnë më lehtë të përditësuar në fushën e Linuxverse dhe fusha të tjera që lidhen me teknologjinë aktuale. Dhe për rrjedhojë, disa prej tyre mund t'i shijojnë dhe ndajnë më lehtë.

Mars 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse

Mars 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse

Por, përpara se të filloni të lexoni këtë postim në lidhje me informacionin aktual mbi "Linuxverse gjatë prillit 2024", ne rekomandojmë postimi i mëparshëm i lidhur nga muaji i kaluar:

Mars 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse
Artikulli i lidhur:
Mars 2024: E mira, e keqja dhe interesante e Linuxverse

Postimet e Muajit

Përmbledhja e prillit 2024

brenda DesdeLinux en Prill 2024

mirë

Xpra: Një zgjidhje e dobishme e hapur për desktop në distancë ndër-platformë
Artikulli i lidhur:
Xpra: Një klient dhe server i vazhdueshëm i ekranit në distancë
Eric: Një redaktues i Python i mbushur me veçori dhe IDE i bazuar në Qt6
Artikulli i lidhur:
Eric: Një redaktues i Python i mbushur me veçori dhe IDE i bazuar në Qt6

E keqe

dobësi
Artikulli i lidhur:
Netfilter është sërish viktimë e një dobësie tjetër
dobësi
Artikulli i lidhur:
Vërshimi i vazhdueshëm, një seri dobësish në implementimet e HTTP/2

Interesante

Jan dhe Pinokio: Zgjidhje me burim të hapur për përdorimin e AI Chatbots
Artikulli i lidhur:
Jan dhe Pinokio: Zgjidhje me burim të hapur për përdorimin e AI Chatbots
Koreutilët e GNU-së
Artikulli i lidhur:
Coreutils 9.5 vjen me përmirësime të performancës, rregullime dhe më shumë

Top 10: Postimet e rekomanduara të muajit aktual

 1. Prill 2024: Ngjarja informative e muajit në lidhje me Linuxverse: Një përmbledhje lajmesh rreth GNU/Linux, Software-it të Lirë dhe Burimit të Hapur të muajit aktual që fillon. (Ver)
 2. Linux 6.9 i thotë lamtumirë EXT2 dhe drejtuesit NTFS: Drejtuesi EXT2 u zhvendos nga kategoria e mbështetur në kategorinë e vjetëruar dhe u përfshi drejtuesi i ri NTFS3 nga Paragon Software. (Ver)
 3. NetBSD 10 tashmë është lëshuar dhe këto janë veçoritë e tij të reja: Midis tyre, dallohen disa që lidhen me përputhshmërinë me Linux, si p.sh. përfshirja e mbështetjes për disa mekanizma kyç. (Ver)
 4. Angie 1.5 vjen me përmirësime të mbështetjes, një modul i ri për certifikatat Let's Encrypt dhe më shumë: Module të reja, rregullime të gabimeve dhe më shumë janë prezantuar në këtë pjesë të këtij forku të Nginx. (Ver)
 5. Një inxhinier i Microsoft prezantoi rregullime për të përmirësuar zbatimin e Rust në LinuxKëto arna kyçe përmirësojnë ndjeshëm inicializimin e moduleve Rust në Linux. (Ver)
 6. Linux 6.9 do të ofrojë nisje më të shpejtë në sisteme të mëdha me shumë RAM: Çfarë do të jetë e dobishme për ata përdorni faqet HugeTLB gjatë procesit të nisjes së sistemit. (Ver)
 7. Çfarë është TeraBox dhe si instalohet dhe përdoret në GNU/Linux?: TeraBox është një aplikacion komercial, ndër-platformë që ofron një Terabyte (1 TB) hapësirë ​​ruajtëse falas. (Ver)
 8. Aplikacione për rregullimin e disqeve dhe rikuperimin e të dhënave në Linux – Pjesa I: Një listë e vogël e mjeteve të dobishme të desktopit (GUI) për kontrollimin dhe rregullimin e disqeve dhe rikuperimin e të dhënave në GNU/Linux. (Ver)
 9. Aplikacione për rregullimin e disqeve dhe rikuperimin e të dhënave në Linux - Pjesa II: Një listë e vogël e mjeteve të Terminalit (CLI) të dobishme për kontrollimin dhe rregullimin e disqeve dhe rikuperimin e të dhënave në GNU/Linux. (Ver)
 10. OpenZiti: Një projekt me burim të hapur për të zbatuar një rrjet mbivendosjeje zero besimi: Modeli i sigurisë zero besim siguron që të dhënat/burimet janë të paarritshme si parazgjedhje. (Ver)

Jashtë DesdeLinux

Jashtë DesdeLinux en Prill 2024

GNU/Linux Distros lëshon sipas DistroWatch dhe OS.Watch

 1. Nitruksi 3.4.0
 2. CachyOS 240401
 3. Bicom Systems 4.6.0 "SERVERware"
 4. peropesis 2.5
 5. AV Linux MXE-23.2
 6. Archcraft 2024.04.06
 7. Ubuntu 24.04 Beta (Noble Numbat)
 8. Starbuntu 22.04.4.2
 9. MidnightBSD 3.1.4
 10. GParted Drejtpërdrejt 1.6.0-3
 11. PC Linux OS 2024.04
 12. OviOS 5.0
 13. laka 5.0
 14. AlmaLinux 9.4 Beta "Seafoam Ocelot"
 15. KANOTIX 2024
 16. Clonezilla Drejtpërdrejt 3.1.2-22
 17. NetBSD 9.4
 18. Fedora 40
 19. Përpjekja OS 2024.04.20
 20. SHKALLA TrueNAS 24.04
 21. Proxmox 8.2 "Mjedisi virtual"
 22. OSMC 2024.04-1
 23. Ubuntu 24.04
 24. Ubuntu 24.04
 25. Xubuntu 24.04
 26. Ubuntu MATE 24.04
 27. Kanellë Ubuntu 24.04
 28. Ubuntu Budgie 24.04
 29. Ubuntu Studio 24.04
 30. Kubuntu 24.04
 31. Uniteti Ubuntu 24.04
 32. dubuntu 24.04
 33. Ubuntu Kylin 24.04
 34. Voyager Live 24.04
 35. RISK OS 5.30
 36. GarudaLinux 240428
 37. T2 BDS 24.5
 38. Linuxfx 11.4.5 – 22.04 Plasma LTS

Dhe për të thelluar më shumë informacion rreth secilit prej këtyre publikimeve dhe të tjerave, në vijim është në dispozicion lidhje:

Shpërndarjet e Linuxverse: Lajmet e Javës 14 të vitit 2024
Artikulli i lidhur:
Lajme rreth Distros Linuxverse: Java 14 e vitit 2024

Lajmet e fundit nga Fondacioni i Softuerit të Lirë (FSF / FSFE)

 • Çfarë roli luan komuniteti në softuerin e lirë dhe më shumë? Një intervistë me David Wilson: Nuk mund të presësh për fillimin e LibrePlanet 2024: Kultivimi i komunitetit? Pastaj ëmbëlsojeni pritjen me këtë intervistë me David Wilson, një nga folësit kryesorë dhe krijuesi i kanalit dhe komunitetit System Crafters. David Wilson ka përdorur GNU/Linux që nga viti 1997, kur instaloi për herë të parë Slackware Linux. Më vonë, ai mësoi për filozofinë e softuerit të lirë kur lexoi shumë nga shkrimet në faqet e internetit GNU dhe FSF. Kjo e frymëzoi atë të zhvillonte programe të dobishme dhe të inkurajonte të tjerët të ndryshonin kodin dhe të ndajnë përmirësimet e tyre. (Ver)

Për të mësuar më shumë rreth këtij informacioni dhe lajmeve të tjera nga e njëjta periudhë, klikoni në lidhjet e mëposhtme: FSF y FSFE -ja.

Lajmet e fundit nga Iniciativa me Burim të Hapur (OSI)

 • Përcaktimi i AI me burim të hapur në rrugë: Shikimi prapa dhe përpara: Versioni 0.0.8 i sapo lëshuar me burim të hapur AI Definition po na sjell shumë pranë një kandidati për lëshim në qershor siç ishte planifikuar. Dhe e gjithë kjo ka qenë e mundur, falë faktit që ne (OSI) kemi përcaktuar një proces për të bashkë-dizajnuar përkufizimin e AI me burim të hapur në publik. Dhe kjo kornizë përfshin një përkufizim të qartë të sistemeve të AI, një preambulë që përshkruan logjikën pas AI me burim të hapur, një artikulim konciz të lirive që përdoruesit duhet të gëzojnë dhe një listë kontrolli për vlerësimin e përbërësve të AI dhe dokumenteve ligjore të lidhura me to. (Ver)

Për të mësuar më shumë rreth këtij informacioni dhe lajmeve të tjera, klikoni në vijim lidhje.

Lajmet e fundit nga Organizata e Fondacionit Linux (FL)

 • Raporti i talentit teknik i gjendjes së teknologjisë 2024:: Më 16 prill, Fondacioni Linux publikoi Raporti i talentit të gjendjes së teknologjisë 2024, një ekzaminim gjithëpërfshirës i tendencave globale në blerjen, mbajtjen dhe menaxhimin e talenteve të teknologjisë. Ai shqyrton konsideratat aktuale mbi zhvillimin e aftësive teknike dhe strategjive organizative mes teknologjive në zhvillim dhe sfidave ekonomike. Me pak fjalë, është një domosdoshmëri për këdo që kërkon të kuptojë më mirë peizazhin aktual të talenteve të teknologjisë. (Ver)

Për të mësuar më shumë rreth këtij informacioni dhe lajmeve të tjera nga e njëjta periudhë, klikoni në lidhjet e mëposhtme: themeli linux, në Anglisht; dhe Linux Foundation Europe, në spanjisht.

3 kanale video në YouTube në spanjisht për Linuxverse për t'u zbuluar këtë muaj

 1. Ubuntu Loops – [Peru] – @BuclesUbuntu / RSS
 2. Buffers 313 – [Spanjë] – @buffer313 / RSS
 3. Kapsulë kohore – [Meksikë] – @capsuladeltiempo9936 / RSS

Imazhi përmbledhës për postimin e vitit 2024

Përmbledhje

Me pak fjalë, ne shpresojmë këtë "i vogël dhe i dobishëm përmbledhje lajmesh " me pikat kryesore brenda dhe jashtë «Blogut tonë Desde Linux», për këtë muaj të katërt të këtij viti (prill 2024), të jetë një kontribut i madh në përmirësimin, rritjen dhe përhapjen e të gjitha Teknologjive dhe Zhvillimeve të lira dhe të hapura, brenda Linuxverse.

Së fundi, mbani mend vizitoni tonën «filloni faqen» në spanjisht. Ose, në ndonjë gjuhë tjetër (vetëm duke shtuar 2 shkronja në fund të URL-së sonë aktuale, për shembull: ar, de, en, fr, ja, pt dhe ru, ndër shumë të tjera) për të mësuar më shumë përmbajtje aktuale. Për më tepër, ju ftojmë të bashkoheni me ne Kanali zyrtar Telegram për të lexuar dhe ndarë më shumë lajme, udhëzues dhe mësime nga faqja jonë e internetit. Dhe gjithashtu, tjetra Kanali alternativ Telegram për të mësuar më shumë rreth Linuxverse në përgjithësi.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.