Android: Aplikacionet për të përdorur një sistem operativ Linux në një celular

Android: Aplikacionet për të përdorur një sistem operativ Linux në një celular

Android: Aplikacionet për të përdorur një sistem operativ Linux në një celular

Për çdo dashnor të «Informática» ka qenë gjithmonë një pikë goditëse, duke qenë në gjendje të arrinte një nivel perfekt të«convergencia» o «universalización» mes të ndryshme «Plataformas de SW» të secilës pajisje. Kjo është, arritja drejtuar brenda një «Sistema Operativo»një tjetër ose të paktën aplikimet e tij. Për këtë ata kanë shkuar me kalimin e kohës duke u përsosur «Tecnologías de emulación y virtualización», ose përmes «Máquinas Virtuales» o «Contenedores».

Në disa artikujt e mëparshëm  e Blog, ne kemi parë gjithashtu se si trendi dhe efektiviteti i arritjes së një «Sistema Operativo» ndër-platformë ose hiper-konvergjente, ajo eshte nje «Sistema Operativo» për të gjitha llojet e Desktop, laptopë, telefona celularë, tableta dhe pajisje të tjera inteligjente. Qenia, rasti i fundit i mundshëm i njohur në arenën botërore, ai i Sistemi Operativ Huawei, i quajtur Harmony OS. Sidoqoftë, në këtë postim do të përqendrohemi në komentimin e shkurtër të Aplikacioneve aktuale për të përdorur a Sistemi operativ Linux në një celular me android.

Android + Linux: Hyrje

Për NE, «Usuarios de Linux», ka qenë gjithmonë një kuriozitet dhe madje një sfidë personale dhe / ose e komunitetit, për të arritur të instaloni ndonjë «Distro Linux», ose të preferuarën tonë ose tonën «Distro Linux» direkt në një pajisje të lëvizshme ose tabletë, ose të paktën ekzekutoni atë në një mënyrë të virtualizuar në të.

Për rastin e dytë, i cili zakonisht është shumë më i lehtë për tu ekzekutuar për këdo me njohuri të pakta ose të mesme, janë aplikacionet e mëposhtme që do të përmendim më poshtë. Në një mënyrë të tillë që, me këto aplikacione, plus disa hapa të thjeshtë, praktikisht çdokush mund të përdorë, në rastet më të thjeshta, disa përfitime të disa «Distros Linux» në një celular ose shndërroni atë në pothuajse një kompjuter të plotë duke ekzekutuar plotësisht disa «Distro Linux».

Aplikacione Android për të ekzekutuar Linux

Instalues ​​i plotë Linux

Instalues ​​i plotë Linuxështë një aplikim zyrtar i «Android», në dispozicion në «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», azhurnuar për herë të fundit në 5 nga Septiembre nga 2016, dhe i cili aktualisht është në versionin e tij 3.0 BETA dhe i disponueshëm për«Android» version 4.0.3 dhe versionet e mëvonshme.

Në thelb, kjo ju lejon të instaloni një«Distro Linux»plotësisht funksionale brenda «Android», në një mënyrë të tillë që të funksionojë njësoj si të ishte instaluar në një kompjuter fizik. Prandaj, nëse është e mundur, nëse një tastierë dhe mi mund të lidhen me celularin, ato duhet të zbulohen dhe njohen nga «Distro Linux» dhe drejtuar normalisht.

hap 1

Përdorimi i tij është shumë i thjeshtë. Por, para se të filloni, duhet të keni aktivizuar «Depuración de USB», e vendosur «Opciones de desarrollo», The «Menú de ajustes» de «Android». Pas instalimit dhe ekzekutimit, duhet të shtypni opsionin «Install Guides» e cila do të tregojë të ndryshme «Distros Linux» mbështetur nga pajisja jonë e përdorur, e cila do të ndryshojë në varësi të versionit të «Android» instaluar dhe procesorin e pajisjes.

Pasi të zgjidhni ndonjë prej tyre, duhet të klikoni në butonin «Download Image», në mënyrë që të vazhdoni të zgjidhni madhësinë e së njëjtës, midis atyre që janë në dispozicion, dhe të përfundoni duke shtypur butonin. «From Sourceforge», për të shkarkuar «Distro Linux» nga faqja në fjalë e internetit.

Mos harroni, kur zgjidhni madhësinë e «Distro Linux» Duhet të instaloni, duhet të konsideroni se sa më e madhe të jetë madhësia e zgjedhur, aq më e plotë do të jetë. Dhe zgjidhni atë të përshtatshme, bazuar në hapësirën e lirë të disponueshme në pajisjen tuaj. Nëse dëshironi më të plotë, gjithmonë zgjidhni opsionin «Download Large Image».

hap 2

Për të përdorur «Complete Linux Installer» Rekomandohet gjithashtu të keni instaluar më parë 2 aplikacione të dobishme të Hyrjes në Distancë dhe Terminalin e Thirrjeve «VNCViewer App» y «Terminal App», të cilat instalohen direkt nga i njëjti seksion i quajtur «Page 2» të aplikimit në fjalë.

Kështu që sapo shkarkuar dhe unzipped «Distro Linux» me «Gestor de archivos» sipas preferencës suaj, në një rrugë të veçantë, mundësisht një «Tarjeta de Memoria SD» të paktën 8 ose 16 GB, tregohet se «Complete Linux Installer» rruga e thënë, përmes butonit të thirrur «Launch». Edhe pse, më parë në seksionin e quajtur «Settings» dhe në lidhje me opsionin e quajtur «Edit» aplikacionit duhet t'i tregohet rruga e «Distro Linux» i zbërthyer

Pasi të përfundojë ky hap, duke plotësuar hapat e kërkuar, është e nevojshme të shtypni butonin e quajtur «Start Linux» për të filluar automatikisht «Terminal App», i cili do të na pyesë nëse duam të kontrollojmë skedarin e «Distro Linux» i zbërthyer. Hapi që mund ta kapërcejmë, duke shkruar «letra n» dhe shtypja e butonit «Intro». Ndonjehere, «Complete Linux Installer» Kur ekzekutohet në këtë pikë, ai kërkon të fusë një fjalëkalim për llogarinë e përdoruesit dhe / ose të tregojë rezolucionin e ekranit të pajisjes.

hap 3

Nga kjo pikë, dhe në fund të ngarkimit të «Distro Linux», një rresht shfaqet me udhëzimin «root@localhost:/ #», gjë që tregon se ne kemi nevojë vetëm për të hyrë në «GUI» të njëjtë përmes «VNCViewer App», pasi që ne nuk mund ta përdorim drejtpërdrejt këtë, pasi që është «Android», «Sistema Operativo» i cili tashmë është duke përdorur «Entorno Gráfico» të pajisjes.

Prandaj, për të përfunduar ne vetëm duhet të fillojmë «VNCViewer App» futni parametrat e nevojshëm të lidhjes dhe të cilat përgjithësisht përmblidhen si:

 • Nickname: Emri i përdoruesit Linux Distro
 • fjalëkalimi: Fjalëkalimi i paracaktuar i përdoruesit të Linux Distro
 • Adresa: localhost
 • Port: 5900

Pastaj, përfundoni duke shtypur butonin e thirrur «Connect» në mënyrë që të shfaqet e pritura «GUI»«Distro Linux». Nëse është e nevojshme, do të mungonte nëse është e nevojshme, klikoni në butonin opsione «AndroidVNC» për të konfiguruar metodën e kontrollit të treguesit, shkallëzimin e dritares ose shkurtesat e tastierës për të përmirësuar mundësinë e përdorimit të «Distro Linux»«Android». Për pjesën tjetër, mbetet vetëm të përdoret «Distro Linux» sipas gjykimit të përdoruesit.

Rekomandim

Për të shfrytëzuar në maksimum «Complete Linux Installer» Linux Distros që vijnë në formatin e drejtpërdrejtë rekomandohen dhe me gjithçka që është e mundur tashmë të instaluar në mënyrë që nëse është e nevojshme, mos e instaloni atë. Një rekomandim i mirë, në këtë drejtim, janë DEBIAN, Ubuntu, MX-Linux dhe MilagrOS.

 

Android + Linux: GNURoot Debian

GNURoot Debian

GNURoot Debianështë një aplikim zyrtar i «Android», në dispozicion në «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», azhurnuar për herë të fundit në 3 gusht 2018, dhe aktualisht është në versione të ndryshme, varësisht nga versioni i «Android» në të cilën do të instalohet, duke mos garantuar pajtueshmëri të plotë, nga versioni 8.0 e tutje.

Në rastet kur versioni i «Android» nuk është në përputhje me «GNURoot Debian» se rekomandohet te perdoret «UserLand», veçanërisht nëse ato janë versione moderne të«Android», dmth., versioni 8.0 ose më i lartë.

Në thelb, lejon ose mundëson regjistrimin në një«Terminal de Linux»me leje të«súper-usuario (root)», në mënyrë që ato të ekzekutohen përmes tha «Interfaz de Línea de Comandos (CLI)», komandat e nevojshme komanduese, dhe më pas instaloni a «Entorno de Escritorio» dhe tjetër «aplicaciones GNU» e nevojshme ose e kërkuar.

Përdorim

ajo është e «App» shpesh përdoret në kombinim me XServer XSDL, meqenëse ekziston një tjetër, ai do të jetë përgjegjës për lejimin e vizualizimit të grafikëve të kompjuterit Linux, dmth «Interfaz Gráfica de Usuario (GUI)»Me fjalë të tjera, ai do të simulojë monitorin tonë.

Përdorimi i tij nuk është shumë i komplikuar, pasi që pasi të ekzekutohet i pari, duhet të vazhdoni të azhurnoni «Sistema Operativo Linux» dhe instaloni një «Entorno de Escritorio», mundësisht një i lehtë dhe i thjeshtë si «XFCE» o «LXDE», dhe pjesa tjetër e asaj që është e nevojshme. Dhe së fundmi, ngriti «GUI» del «Sistema Operativo». Me pak fjalë, procedura standarde e sintetizuar do të dukej diçka e tillë:

Hapi 1 - Nga GNURoot

 1. Drejtuar: apt-get update
 2. Drejtuar: apt-get install lxde
 3. Drejtuar: apt-get install xterm synaptic pulseaudio
 4. Kaloni në: XServer

Hapi 2 - Nga XServer

 1. shkarko: Fuentes
 2. Konfiguro: Rezolucioni dhe DPI
 3. prisni: Ekran I kalter
 4. Për t'u kthyer në: GNURoot

Hapi 3 - Nga GNURoot

 1. Drejtuar: export DISPLAY=:0 PULSE_SERVER=tcp:127.0.0.1:4712
 2. Drejtuar: startlxde &
 3. Për t'u kthyer në: XServer

Hapi 4 - Nga XServer

 • prisni: Ekran blu që do të zhduket.
 • Shikoni dhe përdorni: Mjedisi i desktopit është instaluar.

Vendos Linux

Vendos Linuxështë një aplikim zyrtar i «Android», në dispozicion në «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», azhurnuar për herë të fundit në 22 gusht 2019, dhe aktualisht është në version 2.4.0 dhe në dispozicion për«Android» versioni 4.0.3 dhe versionet e mëvonshme.

Ky aplikacion i «código abierto»lehtëson instalimin e shpejtë dhe të lehtë të a «Sistema Operativo GNU/Linux» në një pajisje të lëvizshme me «Android». Meqenëse një instalim mesatar zakonisht zgjat rreth 15 minuta.

Krijuesit e saj rekomandojnë që madhësia minimale e imazhit të diskut«Distro Linux» për ta përdorur me «GUI» është 1024 MB (1 GB) dhe pa«GUI» 512 MB (1/2 GB). Dhe se kur instaloni atë në një «Tarjeta Flash» me «Sistema de archivos FAT 32», madhësia e figurës nuk i kalon 4098 MB (4 GB).

Përveç kësaj, ata këshillojnë që pas instalimit dhe konfigurimit fillestar, fjalëkalimin për«SSH» y «VNC» gjenerohet automatikisht. Të jesh në gjendje ta ndryshosh atë përmes opsioneve «Properties -> User password" (Propiedades -> Contraseña de usuario)» ose duke përdorur mjete standarde nga «Sistema Operativo» të përdorura, domethënë komandat «passwd» o «vncpasswd».

Përdorim

Ky aplikacion mbështetet gjithashtu në përdorimin e 2 aplikacioneve të tjera të dobishme, të quajturaBusyBox y Shikuesi VNC. Duke qenë i pari, një grup mjetesh që zhbllokon pajisjen mobile «Android» të jetë në gjendje të përdorë disa «comandos de Linux» thelbësore për «Distros Linux» punojnë dhe drejtojnë në mënyrë të kënaqshme. Dhe e dyta, një aplikacion desktop i largët që përdoret për të krijuar dritaren brenda së cilës «Distro Linux» funksionon brenda pajisjes mobile «Android».

Hapi 1 - Vendosja e Linux

Pas instalimit të 3 aplikacioneve dhe ekzekutimit «Linux Deploy» parametrat e mëposhtëm duhet të konfigurohen në menunë e tij të konfigurimit:

Seksioni i bootstrap

 • Shpërndarja: Zgjidhni llojin e Linux Distro për t'u përdorur

Seksioni i GUI

 • Aktivizo: Mundësoni përdorimin e mjedisit grafik të Linux Distro për t'u përdorur
 • Nënsistemi i Grafikës: Zgjidhni VNC
 • Mjedisi i desktopit: Zgjidhni llojin e mjedisit grafik të Linux Distro për t'u përdorur

Seksioni VNC

 • Gjerësia / Lartësia: Zgjidhni rekomanduar 1920 x 1080 ose më e lartë për Tabletët dhe 1024 × 576 ose 1152 × 648 për smartphone.

Seksioni i sistemit

 • Emri i përdoruesit: Konfiguroni emrin e përdoruesit të Linux Distro për t'u përdorur
 • Fjalëkalimi i përdoruesit: Konfiguroni fjalëkalimin e përdoruesit të Linux Distro për t'u përdorur

Menuja kryesore

 • Instalo opsionin: Instalimi zakonisht zgjat disa minuta, në varësi të shpejtësisë së pajisjes mobile të përdorur.

Procesi i instalimit përfundon me mesazhin «<<< desplegar» shtypet butoni «OK» dhe përfundon duke pritur që mesazhi të shfaqet «<<< Start» pastaj shkoni në aplikimin e «VNC». Deri në këtë pikë, «Distro Linux» zbatuar dhe drejtimin.

Hapi 2 - Shikuesi VNC

Pasi të zbatohet aplikacioni «VNC Viewer», duhet të shtojmë një lidhje të re duke shtypur ikonën me simbolin «+» në fund të djathtë, dhe në opsionin e ri të krijuar të quajtur «Nueva conexión» fjala duhet të futet «localhost» në kutinë e tekstit të quajtur «Address» dhe emrin e zgjedhjes sonë në kutinë e tekstit të thirrur «Name». Në fund, duhet të shtypim butonin e thirrur «Create» për të përfunduar.

Për të drejtuar tonë «Distro Linux» ne vetëm duhet të shtypim tonë lidhje e re e krijuar në «VNC Viewer» për të drejtuar dhe përdorur atë.

Toka e përdoruesit

Toka e përdoruesit është një aplikim zyrtar i «Android», në dispozicion në «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», azhurnuar për herë të fundit në 12 gusht 2019, dhe aktualisht është në version 2.6.2 ka në dispozicion për «Android» versioni 5 dhe versionet e mëvonshme.

Krijuesit e saj pretendojnë se ai siguron një mekanizëm të lehtë për të ekzekutuar a «Distro Linux» ose thjesht një«aplicación de Linux» «Android». Meqenëse lejon që ato të instalohen në nivel lokal ose në re. Përveç kësaj, ata ofrojnë përdorimin e një të shkëlqyer dhe të fuqishëm «CLI» të aftë për të lejuar instalimin e paketave, përpilimin e ekzekutuesve, përdorimin e lojërave të bazuara në tekst, ndër shumë gjëra të tjera.

«UserLand» u krijua dhe po mirëmbahet në mënyrë aktive nga njerëzit prapa aplikacionit «GNURoot Debian», kështu që në të ardhmen e afërt do të jetë zëvendësimi përfundimtar i të njëjtës në versionet e reja të «Android».

Përdorim

Kur fillon «UserLand» për herë të parë, ajo paraqet një listë të shpërndarjeve dhe aplikacioneve të zakonshme Linux. Kur klikoni në ndonjë nga këto, shfaqen një seri indikacionesh konfigurimi që duhet të konfigurohen, në mënyrë që më vonë «Distro Linux» ose «aplicación de Linux» të shkarkohet dhe konfigurohet. Dhe më vonë aksesohet dhe përdoret përmes një aplikacioni Terminal ose Remote Access si ato të mëparshmit.

Megjithëse, në procesin e instalimit «UserLand» rekomandon përdorimin e «bVNC (Secure VNC Viewer)» si një aplikacion i Hyrjes në distancë. Dhe për një domen më të madh të këtij aplikacioni modern ju mund të përdorni faqen e tij zyrtare në lidhjen vijuese Toka e përdoruesit.

Android + Linux: Përfundim

Përfundim

Shpresojmë që ky artikull të jetë jashtëzakonisht i dobishëm për ju për këtë detyrë tërheqëse të përdorimit të një «Distro Linux»«Android». Mos harroni se ka disa aplikacione të tjera që kanë kryer të njëjtat funksione me kalimin e kohës, të tilla si «DEBIAN noroot» dhe ata nuk janë më aktivë në «Tienda de aplicaciones de Google para Android (Google Play Store)», por ka shumë të tjerë që janë më të ngjashëm, më të mirë ose inferiorë, të cilët gjithashtu mund t'i përdorni me pak hulumtime duke hyrë në vijim lidhje.

Nëse keni përdorur ndonjëherë ose aktualisht ndonjë nga të përmendurit ose të tjerët, mos u ndalni komentoni artikullin kështu që ju mund të ndani përvojën tuaj të vlefshme në lidhje me këtë temë me të gjithë komunitetin.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

3 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Cesar de los RABOS dijo

  Android është një e Mërkurë, është si të kesh Windows të instaluar ... të ngurtë dhe plot mbeturina, rrënjosja e telefonit është një dramë dhe për të ndezur këtë gjë duhet të përdorni Windows!
  Dyqani është më i keqi, shumë aplikacione, të gjitha njësoj dhe pothuajse asnjë prej tyre nuk funksionon.
  Padyshim që përdorimi i kernelit Linux nuk e bën atë shumë Linux vetë.

 2.   Fer B. dijo

  …. Do të ishte shumë e dobishme nëse artikujt janë me datë, pasi nuk e di nëse po lexoj diçka të kohëve të fundit apo nga 4 vjet më parë.

  1.    Instaloni Linux Post dijo

   Përshëndetje Fer! Ky artikull mban datën 05/09/2019.