Çfarë duhet të bëni pas instalimit të Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

Ky artikull është një azhurnim i yni Udhëzues pas instalimit të Ubuntu 14.04.

Ubuntu 14.10 Njëbrirësh Utopik pashë dritën dy ditë më parë. Siç bëjmë me secilin lëshim të kësaj shpërndarjeje popullore, këtu janë disa gjërat që duhet të bësh pasi të bëj një instalim qe nga fillimi.

1. Drejtoni Menaxherin e Përditësimeve

Likelyshtë e mundshme që pas hedhjes në treg të Utopic Unicorn, janë shfaqur azhurnime të reja për paketat e ndryshme me të cilat paraqitet imazhi ISO i shpërndarë nga Canonical.

Për këtë arsye, pas mbarimit të instalimit gjithmonë rekomandohet të ekzekutoni Menaxheri i azhurnimit. Mund ta bëni duke e kërkuar në Dash ose duke ekzekutuar sa më poshtë nga një terminal:

sudo apt update sudo apt upgrade

2. Instaloni gjuhën spanjolle

Në Dash unë shkrova Ndihma gjuhësore dhe nga atje do të jeni në gjendje të shtoni gjuhën që preferoni.

Fjalor në Spanjisht për LibreOffice / OpenOffice

Në rast se nuk keni një kontrollues drejtshkrimi në spanjisht, është e mundur që ta shtoni atë me dorë si më poshtë:

1. Shko te Qendra e zgjatjes LibreOffice

2. Shikoni për Fjalorë spanjisht

3. Shkarkoni fjalorin e preferencës suaj (të përgjithshme ose specifike për vendin tuaj)

Me këtë do të kemi një skedar OXT. Nëse jo, duhet të ndryshoni shtrirjen e skedarit të shkarkuar.

4. Hapni LibreOffice / OpenOffice, zgjidhni Mjetet> Shtesat dhe kliko shtoj, ne shkojmë në drejtorinë ku ndodhet skedari i shkarkuar dhe ne e instalojmë atë.

Fjalor në Spanjisht për LibreOffice dhe OpenOffice

Për të parë një udhëzues të plotë që shpjegon se si të instaloni drejtshkrimin spanjoll dhe kontrolluesin e gramatikës në LibreOffice / OpenOffice, unë sugjeroj të lexoni këtë të vjetër artikull. Ne gjithashtu kemi përgatitur një udhëheq për të instaluar kontrolluesin spell spanjoll në Firefox / Chromium.

3. Instaloni kode, Flash, shkronja shtesë, drejtues, etj.

Për shkak të çështjeve ligjore, Ubuntu nuk mund të përfshijë si parazgjedhje një seri paketash që, nga ana tjetër, janë shumë të nevojshme për çdo përdorues: kode për të luajtur MP3, WMV ose DVD të koduara, burime shtesë (të përdorura gjerësisht në Windows), Flash, drejtues pronarët (për të përdorur më mirë funksionet 3D ose Wi-Fi), etj.

Për fat të mirë, instaluesi i Ubuntu ju lejon të instaloni të gjitha këto nga e para. Thjesht duhet ta aktivizoni atë mundësi në njërën nga ekranet e instaluesit.

Në rast se nuk e keni bërë tashmë, mund t'i instaloni si më poshtë:

Drejtuesi i kartës video

Ubuntu duhet t'ju zbulojë dhe paralajmërojë automatikisht për disponueshmërinë e drejtuesve 3D. Në atë rast, do të shihni një ikonë për një kartë video në panelin e sipërm. Klikoni në atë ikonë dhe ndiqni udhëzimet. Alsoshtë gjithashtu e mundur të instaloni drejtuesit e pronarit nga Dash> Drejtuesit shtesë.

Kodekët dhe formatet e pronarit

Nëse jeni një nga ata që nuk mund të jetojnë pa dëgjuar MP3, M4A dhe formate të tjera të pronarit, si dhe nuk mund të mbijetonit në këtë botë mizore pa qenë në gjendje të luani videot tuaja në MP4, WMV dhe formate të tjera të pronarit, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë. Thjesht duhet të klikoni në butonin më poshtë:

ose shkruani në një terminal:

sudo apt instalo ubuntu-restricted-extras

Për të parë disa video dhe për të parë përmbajtje flash në internet në shfletuesin tuaj, duhet të instaloni plugin flash. Possibleshtë e mundur ta instaloni direkt nga Qendra e Programit dhe duke futur fjalën "flash" ose nga një terminal me komandën e mëposhtme:

sudo apt-get instalo flashplugin-installer

Për të shtuar mbështetje për DVD të koduara (të gjithë "origjinalët"), hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt instalo libdvdread4 sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh

4. Instaloni depo shtesë

GetDeb & Playdeb

Në kohën e shkrimit të këtij artikulli, paketat Getdeb dhe Playdeb për Ubuntu 14.10 nuk ishin ende të disponueshme.
GetDeb është një faqe në internet ku paketat Deb që nuk vijnë në depot e zakonshme të Ubuntu ose më shumë versione aktuale të atyre që gjenden aty prodhohen dhe vihen në dispozicion të përdoruesit përfundimtar.

Playdeb, depoja e lojërave për Ubuntu, u krijua nga të njëjtët njerëz që na dhanë getdeb.net, qëllimi i projektit është t'u sigurojë përdoruesve të Ubuntu një depo jozyrtare me versionet më të fundit të lojrave.

5. Instaloni mjetet e ndihmës për të konfiguruar Ubuntu

Tweak Ubuntu

Mjeti më i popullarizuar për konfigurimin e Ubuntu është Ubuntu Tweak (megjithëse ia vlen të sqarohet se ditët e fundit duket se zhvillimi i tij do të përfundojë, të paktën nga krijuesi i tij). Kjo mrekulli ju lejon të "akordoni" Ubuntu tuaj dhe ta lini ashtu si dëshironi.

Për të instaluar Ubuntu Tweak, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo add-apt-repository ppa: tualatrix / ppa sudo apt update sudo apt install ubuntu-tweak

Pavendosjet

UnSettings është një mjet i ri për personalizimin e Ubuntu. Ekzistojnë programe të tjera si MyUnity, Gnome Tweak Tool dhe Ubuntu-Tweak që bëjnë të njëjtën punë, por ky përfshin disa veçori unike.

sudo add-apt-repository ppa: shkarkimi / testimi azhurnimi i sudo apt instalimi i pavendosjeve

6. Instaloni aplikacione për kompresim

Për të kompresuar dhe dekompresuar disa formate të njohura falas dhe të pronarit, duhet të instaloni paketat e mëposhtme:

sudo apt instalo rar unace p7zip-plotë p7zip-rar sharutils mpack lha arj

7. Instaloni menaxherë të tjerë të paketave dhe konfigurimit

Synaptic - është një mjet grafik për menaxhimin e paketës bazuar në GTK + dhe APT. Synaptic ju lejon të instaloni, azhurnoni ose çinstaloni paketat e programeve në një mënyrë të gjithanshme.

Nuk është instaluar tashmë si parazgjedhje (siç thonë ata nga hapësira në CD)

Instalimi: Kërko në Qendrën e softverit: sinaptik. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt instalo synaptic

aftësi - Komanda për të instaluar aplikacione nga terminali

Nuk është e nevojshme pasi që ne gjithmonë mund të përdorim komandën "apt", por këtu e lë për ata që e duan:

Instalimi: Kërko në Qendrën Softuerike: aftësi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

aftësia e instalimit sudo apt

gdebi - Instalimi i paketave .deb

Nuk është e nevojshme, pasi kur instaloni .deb me klik të dyfishtë Hapet Software Center, por mund të jetë me interes për disa njerëz nostalgjikë.

Instalimi: kërko në Qendrën e softuerit: gdebi. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt instalo gdebi

Redaktori i Dconf - Mund të jetë i dobishëm kur konfiguroni Gnome.

Instalimi: Kërko në Qendrën e softuerit: redaktor dconf. Përndryshe, mund të futni komandën e mëposhtme në një terminal ...

sudo apt instaloni mjetet dconf

Për ta ekzekutuar, hapa Dashin dhe shtypa "dconf editor".

8. Gjeni më shumë aplikacione në Ubuntu Software Center

Në rast se nuk mund të gjeni një aplikacion për të bërë atë që dëshironi ose nuk ju pëlqejnë aplikacionet që vijnë me parazgjedhje në Ubuntu, mund të shkoni në Qendrën e Programeve Ubuntu.

Nga atje do të jeni në gjendje të instaloni aplikacione të shkëlqyera me vetëm disa klikime. Disa zgjedhje të njohura janë:

 • OpenShot, redaktues video
 • AbiWordRedaktues i thjeshtë, i lehtë i tekstit
 • zogu i stuhisë, email
 • Kromi, shfletues uebi (version falas i Google Chrome)
 • Pidgin, bisedo
 • përmbytje, përrenj
 • VLC, video
 • Xbmc, qendra mediatike
 • FileZilla, FTP
 • GIMP, redaktues imazhi (tipi Photoshop)

9. Ndryshoni ndërfaqen

Tek ndërfaqja tradicionale GNOME
Nëse nuk jeni adhurues të Unitetit dhe doni të përdorni ndërfaqen tradicionale GNOME, ju lutemi bëni sa më poshtë:

 1. Shkyç
 2. Klikoni në emrin tuaj të përdoruesit
 3. Shikoni për menunë e seancës në fund të ekranit
 4. Ndryshoni atë nga Ubuntu në GNOME Flashback
 5. Klikoni Login.

Në rast se ky opsion nuk është i disponueshëm, provoni së pari të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

sudo apt instalo gnome-session-flashback

Shell i GNOME

gnome-shell-ubuntu

Nëse dëshironi të provoni GNOME Shell në vend të Unitetit.

Instalimi: futni komandën e mëposhtme në një terminal:

sudo apt-get instalo gnome-shell ubuntu-gnome-desktop

Kujdes: instalimi i GNOME Shell në këtë mënyrë do të instalojë pako të tjera GNOME që djemtë e Ubuntu lanë jashtë. Për shembull, Nautilus. Sigurisht, mbase është ajo që ju dëshironi, kështu që në atë rast nuk do të kishte asnjë problem por duhet të jeni të vetëdijshëm se kjo mund t'ju sjellë më shumë se një dhimbje koke. Nëse dëshironi të përdorni GNOME Shell, pa lënë Ubuntu, rekomandimi im është të provoni shpërndarjen e përftuar Ubuntu GNOME.
Kinemone

kanellë-ubuntu1410

Cinammon është një pirun i Gnome 3 i përdorur dhe zhvilluar nga krijuesit e Linux Mint që ju lejon të keni një shirit të detyrave më të ulëta me menunë klasike Start.

sudo apt-get instaloni kanellë

Nëse ju pëlqen Kanella dhe Ubuntu mund të jetë një ide e mirë të provoni shpërndarjen e përftuar Linux Mint.
MATE

mate-ubuntu

MATE është një pirun i Gnome 2 që doli si një alternativë për përdoruesit e GNOME pas ndryshimit drastik që pësoi ky mjedis desktop kur përdori Shell-in e tij të diskutueshëm. Në thelb MATE është GNOME 2, por ata ndryshuan emrat e disa prej paketave të tyre.

sudo apt-get install mate-desktop-Environment

Një mënyrë më e mirë për të provuar MATE është duke shkarkuar shpërndarjen e derivuar Ubuntu MATE. Në këtë mënyrë, ju shmangni çdo lloj problemi kur instaloni mjedisin tuaj të preferuar të desktopit.

10. Instaloni Treguesit dhe Listat e Shpejta

Treguesit - Mund të instaloni shumë tregues, të cilët do të shfaqen në panelin e sipërm të tavolinës suaj të punës. Këta tregues mund të shfaqin informacione për shumë gjëra (moti, sensorët e pajisjeve, ssh, monitorët e sistemit, dropbox, virtualbox, etj.).

Një listë e plotë e treguesve, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të tyre, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

Listat e shpejta - Listat e shpejta ju lejojnë të përdorni funksionet e zakonshme të aplikacioneve. Ato përshkojnë shiritin që shfaqet në të majtë në tavolinën e punës.

Ubuntu tashmë vjen me disa të instaluar si parazgjedhje. Sidoqoftë, është e mundur të përdoren disa lista të shpejta të personalizuara. Një listë e plotë, së bashku me një përshkrim të shkurtër të instalimit të saj, është në dispozicion në Pyete Ubuntu.

11. Instaloni Compiz & plugins Manager Configuration Manager

Compiz është ai që i bën ato shkrime të mahnitshme që na lënë të gjithë pa fjalë. Fatkeqësisht Ubuntu nuk vjen me ndonjë ndërfaqe grafike për të konfiguruar Compiz. Gjithashtu, nuk vjen me të gjitha shtojcat e instaluara.

Për t'i instaluar, hapa një terminal dhe shtypa:

sudo apt instalo compizconfig-settings-manager-compiz-plugins-shtesë

12. Hiqni menunë globale

Për të hequr të ashtuquajturën "menu globale", e cila bën që menuja e aplikacioneve të shfaqet në panelin e sipërm të tavolinës suaj, unë thjesht hapa një terminal dhe shtypa sa vijon:

sudo apt hiqni appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Dilni dhe hyni përsëri.

Për të kthyer ndryshimet, hapni një terminal dhe futni:

sudo apt instalo appmenu-gtk3 appmenu-gtk appmenu-qt

Menutë e dritareve në shiritin e titullit

Më parë, menutë e aplikacioneve që nuk ishin maksimizuar gjithashtu u shfaqën në menunë globale. Sidoqoftë, tani është e mundur që menutë në këto dritare të shfaqen në shiritin e tyre të titullit. Për ta bërë këtë, thjesht hapni Dashin, shtypni "Pamja", shkoni në skedën "Sjellja" dhe zgjidhni opsionin "Shfaq menutë e dritares në shiritin e titullit".

13. Hiqni kërkimet "komerciale" nga Dash

Për të çaktivizuar kërkimet në internet, hapa panelin e kontrollit Cilësimet e Sistemit> Privatësia dhe Siguria> Kërkimi. Pasi të keni arritur atje, hiqni opsionin "Përfshini rezultatet në internet".

Për të çaktivizuar vetëm kërkimet "komerciale" që shfaqen në Dash, mund të shkoni te Aplikimet> Rezultatet e Filtrit> Lloji> Shtesat. Klikoni në shtojcën dhe zgjidhni Deactivate.

Për të çaktivizuar të gjitha kërkimet "komerciale" (Amazon, Ebay, Dyqani i Muzikës, Këngët Popullore Online, Skimlinks, Ubuntu One Music Search & Ubuntu Dyqani) në një hap mund të hapni një terminal dhe të ekzekutoni komandën e mëposhtme:

wget -q -O -https://fixubuntu.com/fixubuntu.sh | bash

14. Integroni uebin në desktopin tuaj

Shtoni llogaritë tuaja në rrjetet sociale

Për të filluar, unë u futa në panelin e kontrollit Cilësimet e sistemit> Llogaritë në internet. Pasi të keni arritur atje, klikoni në butonin "Shto llogari".

Shërbimet e mbështetura përfshijnë Aol, Windows Live, Twitter, Google, Yahoo!, Facebook (dhe Facebook Chat), Flickr dhe shumë më tepër.

Aplikacionet që përdorin këto të dhëna janë Empathy, Gwibber dhe Shotwell.

Ueb-aplikacionet

telegram-webapp

Ubuntu WebApps lejon faqet e internetit të tilla si Gmail, Grooveshark, Last.fm, Facebook, Google Docs dhe shumë të tjerë, të integrohen në mënyrë të përsosur me desktopin Unity: do të jeni në gjendje të kërkoni në sit përmes HUD, do të merrni njoftime në desktop, listat e shpejta do të shtohen dhe madje do të integrohet me menunë e mesazheve dhe njoftimeve.

Për të filluar ju thjesht duhet të vizitoni një nga faqet e mbështetura (ekziston një listë e plotë ketu) dhe klikoni në dritaren "instalo", e cila do të shfaqet siç tregohet në imazhin më sipër.

15. Udhëzues për desktopin e Ubuntu

Asgjë më mirë sesa të hedhim një vështrim në dokumentacionin zyrtar (në spanjisht) për Ubuntu. Isshtë një ndihmë e shkëlqyeshme për të sapoardhurit dhe, përveç që është shumë gjithëpërfshirëse, është shkruar me përdorues të rinj në mendje, kështu që është shumë e dobishme dhe e lehtë për t’u lexuar.

Ju do të jeni në gjendje të gjeni informacione rreth asaj që ka të re në Ubuntu dhe informacione se si të përdorni lëshuesin për të filluar aplikacionet (të cilat mund të jenë konfuze për ata që nuk kanë përdorur kurrë Unity), si të kërkoni për aplikacione, skedarë, muzikë dhe shumë më tepër me Dash, si të menaxhoni aplikacionet dhe cilësimet me shiritin e menusë, si të mbyllni sesionin, të çaktivizoni ose ndryshoni përdoruesin dhe një etj. shumë të gjatë.

Shko te udhëzuesi i desktopit Ubuntu 14.10

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Sergio dijo

  E dua sepse mund të përmblidhet si "Tani instalo Linux Mint". Ajo vjen me gjithçka për të bërë në Ubuntu të sapo instaluar.

  1.    giskard dijo

   +1

  2.    joako dijo

   -1

  3.    le të përdorim linux dijo

   Më pak unitet ha Haha

 2.   3ndriago dijo

  "Çfarë duhet të bëni pas instalimit të Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn"

  Hapi 1:
  - Çinstaloni Ubuntu 14.10 Unicorn Utopic

  1.    i gjallë dijo

   Hahaha .. Troll !!

   1.    le të përdorim linux dijo

    Che, kjo është plot me trolls ... haha!

   2.    i gjallë dijo

    Na, por ky këndim është i veçantë, unë kam dashuri për këtë dhe kjo është arsyeja pse unë e lë atë të thotë gjithçka që thotë .. gjithashtu, ai është një Apple Fanboy, kështu që

   3.    sergio dijo

    Apple fanboy dhe po përdor win 8.1: /

  2.    raulvl dijo

   JAJAJAJAJJAJAJA SHENJES

 3.   djalë i varfër dijo

  gjendje e mirë që është më e mbushur me programe pronësore sesa makineria kibernetike ku lidhem!

  1.    giskard dijo

   +1

  2.    Walder dijo

   më shumë 1

 4.   iguanaicke dijo

  Fshije atë plotësisht dhe instalo Mageia oo

 5.   blah6 dijo

  Mirëmëngjesi.
  (Kritika konstruktive ON)
  Unë kam ndjekur faqen tuaj të internetit për disa kohë dhe më pëlqen shumë ajo që postoni, por nëse do të bëni mësime për versionin e secilit sistem, duhet ta bëni edhe për të tjerët dhe mos të humbni gomarin tuaj për secilin version të Ubuntu duke i hequr më shumë çdo 6 muaj, i tepruar sipas pikëpamjes sime (sqaroj, unë kam ElementaryOS Freya dhe OpenSUSE 13.1).
  (Kritika konstruktive OFF)

  Siç tha @ 3ndriago:
  Hapi 1: - Çinstaloni Ubuntu 14.10 Unicorn Utopic
  Hapi 2: Instaloni 14.04 i cili së bashku me 12.04 është një nga më të qëndruarit që ata kanë arritur dhe Uniteti nuk është më aq i rëndë: S

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Bla6!
   Unë e kuptoj dhe deri diku ndaj mendimin tuaj. Sidoqoftë, mund t'ju siguroj se shumë njerëz janë të interesuar në këtë lloj udhëzuesi për secilin version të Ubuntu. Megjithëse ka dallime të vogla midis secilit version, ndonjëherë ndryshimet nuk janë aq të vogla sa imagjinohet.
   Gjithsesi ... jo të gjithë mendojnë si një dhe ju duhet t'i respektoni ata njerëz ... dhe t'i ndihmoni ata. Gjithashtu, mendoni se shumë njerëz sapo kanë filluar me këtë version të Ubuntu (për mirë apo për keq).
   Sidoqoftë, faleminderit për kritikën tuaj konstruktive.
   Një përqafim, Pablo.

   1.    DrakeX dijo

    Rightshtë e drejtë, në rastin tim unë përdor win 8.1, megjithatë më pëlqen të kaloj kohë duke instaluar dhe përdorur Linux, në këtë rast çdo version që del nga Ubuntu, e di që shumë nuk e pëlqejnë atë, por të paktën është më miqësor kur instalon , Unë gjithashtu kam të instaluar openSUSE dhe rezulton se nuk aktivizon automatikisht adaptorin tim të rrjetit pa tel USB, gjë që nuk më ndodh me ubuntu, nuk më pëlqen ta humbas kohën duke u përpjekur të lidhem në internet nëse ky version i Linux (dhe unë e di se do të ketë edhe të tjerë ) më lër ta përdor.

    Unë ju falënderoj për manualin, më ka ndihmuar shumë, duke instaluar gjëra që unë do të përdor dhe të tjera që thjesht mund t'i shihni dhe mos t'i përdorni më, por çështja është NDIHM dhe mendoj se e përmbushni detyrën.

   2.    miguelibamar dijo

    Unë e kuptoj përgjigjen e Bla6. Por nëse nuk do të kishte manualë për të gjitha azhurnimet, përdoruesit e rinj do ta kishin të vështirë. Unë u lidha me Linux me Ubuntu 10.xx (as që më kujtohet). Nëse nuk do të kishte manualë, mbase do të ishte i varur nga Windows; sot punoj me të dy dhe sa herë që mund të zgjedh me Ubuntu.

    Faleminderit për punën tuaj

  2.    neysonv dijo

   @ Bla6 mos harroni se ky është një blog i komunitetit, kështu që nëse doni që ky blog të flasë për shpërndarjet e tjera, mund të krijoni një llogari dhe të botoni artikullin.

   lidhur me artikullin; kush ka ndjekur faqen e vjetër usemoslinux.blogspot.com do ta dijë që me çdo version të ri të Ubuntu, @usemoslinux (Pablo) lëshon një version të ri të këtij artikulli që është një kopje e thjeshtë dhe ngjitja e artikullit të versionit të mëparshëm me një modifikim të vogël për ta përshtatur atë në xhirim aq sinqerisht nuk do ta quaja humbjen e bythes.

   Lidhur me rëndësinë e artikullit, unë thjesht ju them se në atë kohë, disa vjet më parë ky artikull ishte vendimtar për mua dhe e di që ka qenë për shumë njerëz dhe do të vazhdojë të jetë për shumë të sapoardhur në Ubuntu.

   Përshëndetje.

 6.   saeron dijo

  Ju flisni për treguesit, madje as nuk i mbaja mend. A e dini se si mund të konfiguroni treguesit që keni në shirit? Unë dua të them, çaktivizoni disa dhe aktivizoni përsëri, gjëra të tilla.

 7.   Gabriel dijo

  Shkelqyeshem

  1.    le të përdorim linux dijo

   Faleminderit, Gabriel!

 8.   fernando dijo

  Me vendimin tim, të paktën tani për tani kam vendosur të mos përmbahem me 14.04 dhe të mos instaloj 14.10 sepse sipas të gjitha të dhënave ndryshimet janë minimale. Unë jam një nga ata që në fund të fundit nuk mund të mbaj, por hej këtë herë mendoj kështu. Sidoqoftë, kjo paraprake do t'ju tregojë se pavarësisht gjithçkaje mendoj se është artikulli më i plotë dhe i dobishëm i artikullit: çfarë të bëni pas instalimit të ubuntu ... .. Urime dhe mbi të gjitha faleminderit shumë.

 9.   mmm dijo

  Më duket apo -munguan ????
  apt-get

  Faleminderit për udhëzuesin, është e vërtetë që herët e para që shkova në botën e linux-it, këto udhëzues më ndihmuan mirë, logjikisht me kalimin e kohës dikush nuk sheh kuptim, por me siguri për shumë të tjerë nëse i keni.
  të fala

  1.    le të përdorim linux dijo

   Duke filluar me Ubuntu 14.04, menaxheri i paketës apt ("Mjeti i Paketës së Avancuar") ka mundësi të reja. Ju nuk keni më nevojë të shkruani "apt-get" dhe thjesht mund të përdorni "apt", (apt do të funksionojë ende).
   Gëzuar! Paul.

   1.    mmm dijo

    Hahaha, ju gjithmonë mësoni diçka të re! Pershendetje dhe faleminderit

   2.    neysonv dijo

    mire mire ta dije. Unë mendoj se ata kanë shtuar një pseudonim në .bashrc

 10.   Teck dijo

  Unë nuk e konsideroj ubuntu një distro gnu / linux, duket më shumë si windows sesa kur azhurnoni në një version më të lartë gjithçka shkon keq.

  1.    neysonv dijo

   njeri që është i lehtë për tu rregulluar, azhurnuar çdo 2 vjet dhe kaq. qëndroni në 14.04 e cila është mbështetje afatgjatë dhe azhurnohet në Prill 2016 në 16.04. kjo nuk do të thotë që ju do të mbaroni me azhurnimet për 2 vjet pasi që gjithmonë do të ketë azhurnime sigurie, kernel dhe programe të caktuara si firefox që përdoruesit duan të mbajnë të azhurnuar
   regards

 11.   vinsuk dijo

  Asgjë atëherë, do të duhet të hedhim një vështrim me virtualbox për të parë se çfarë po ndodh

 12.   Ricardo Montalbo dijo

  Dua ta instaloj në makinerinë time: D, a ka ndonjë tutorial?

 13.   Z. N dijo

  Kohët e fundit ka një protokoll shumë të popullarizuar të veprimit.

  1. Shikoni nga rrjedh Ubuntu
  2. Çinstaloni / rindizni DVD-në e nisjes
  3. Instaloni Linux Mint.

 14.   jehu88 dijo

  punë e shkëlqyeshme.

 15.   Brian dijo

  Përshëndetje, kam instaluar këtë version duke u nisur nga një USB, ka raste që është e vështirë për të filluar, por më në fund unë isha në gjendje të bëja një instalim të plotë, në momentin e rinisjes fillon grub, unë zgjedh ubuntu dhe ekrani i zi mbetet pa duke bërë ndonjë gjë. Çfarë mund të jetë? Unë kam qenë kështu për një ditë.
  Me distro të tjera marr gabim ACPI ose diçka e tillë.

  Ndihmoni !!!

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Brian!

   Për disa ditë ne kemi vënë në dispozicion një shërbim të ri pyetjesh dhe përgjigjesh të quajtur Kërkoj DesdeLinux. Ne sugjerojmë që ta transferoni këtë lloj konsultimi atje në mënyrë që i gjithë komuniteti t'ju ndihmojë për problemin tuaj.

   Një përqafim, Pablo.

  2.    DrakeX dijo

   Provoni të vendosni fjalën "dalje" funksionon për mua, pasi që Ubuntu fillon pa probleme.
   Edhe pse mund të jetë një gabim tjetër.

 16.   Walder dijo

  Dhe Trisquel 7 është jashtë! lamtumirë Ubuntu!

 17.   Stephen Gimenez dijo

  Unë kam qenë duke përdorur Ubuntu 14.04 për një vit dhe nuk më është dashur të formatoj PC-në time, nuk ka pasur asnjë gabim në sistem ose PC-ja ime është ngadalësuar pasi kam përdorur Windows 8, Për ta azhurnuar në Ubuntu 14.10 do të ishte e para koha kur unë formatova PC-në këtë vit, apo mund të azhurnohet nga menaxheri i azhurnimit?

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përgjigja për pyetjen tuaj është këtu: http://ask.desdelinux.net/603/como-actualizar-ubuntu-14-04-a-ubuntu-14-10
   Ne ju rekomandojmë të përdorni këtë shërbim (Pyet DesdeLinux) për të bërë këtë lloj pyetjesh. 🙂
   Shpresoj që këto informacione të jenë të dobishme.
   Gëzuar! Paul.

  2.    fernando dijo

   A është në realitet ndryshimi është minimal, nëse jo zero. Unë, që jam një "vicioz" i azhurnimeve të ubuntu, këtë herë nuk e kam bërë dhe në një laptop tjetër kam instaluar 14.10 direkt dhe sikur të mos kisha instaluar ndonjë gjë të re. Unë mendoj se azhurnimi do të hyjë brenda dhe gjëra, por unë nuk kam vënë re pothuajse asgjë në të gjitha. Gjithsesi, unë do të qëndroj me 14.04. Një përshëndetje.

 18.   Des dijo

  Shoh që seksioni grafik nuk ishte zhvilluar plotësisht (për sa i përket drejtuesve), kështu që këtu është kontributi im i vogël për ata që kanë karta hibride nVidia / Intel.

  Ahem… Ekziston një zbatim i nVidia i quajtur Optimus për dritaret funksioni i të cilave është të kaloni midis grafikëve nVidia dhe intel manualisht dhe / ose automatikisht në përputhje me kërkesat e detyrave. Çfarë i lejon një laptop një performancë baterie pothuajse dyfish, kur nuk kërkohet në burime.

  Në Linux ekzistojnë dy implementime të kësaj teknologjie. Njëri quhet bumblebee, i cili me anë të një thirrjeje në komandën optirun, ju lejon të pajisni një aplikacion me fuqinë e grafikës nVidia, ndërsa në sfond vazhdon të përdorë grafikë intel. Tjetri quhet kryeministër, i cili ju lejon të zgjidhni përmes cilësimeve nvidia midis 2 profileve që mund të ekzekutoni për një seancë server X, njëri profil është vetëm nVidia, tjetri vetëm Intel. Kjo metodë e fundit e quajtur kryeministër (* duke pritur me padurim një thirrje të tretë megatron *) duhet të theksohet se është ekskluzive për Ubuntu dhe është shumë e dobishme për ata prej nesh që bëjmë të gjitha llojet e mashtrimeve për ta bërë baterinë të zgjasë më shumë, megjithëse efikasiteti do të mos të jetë aq i mirë sa në dritare.

  Nëse kjo tërheq vëmendjen e ndonjë pale të interesuar që dëshiron të instalojë "prime", hapat që duhet të ndiqni janë (Ubuntu 14.04 dhe 14.10).
  1) gëmusha pastrimi sudo apt-get * nvidia- *
  2) Rinisni
  3) lspci -vnn | grep -i VGA -A 12 // merrni modelin e grafikut tuaj dhe kërkoni shoferin tuaj në> http://www.nvidia.com/Download/index.aspx
  4) sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa -y && sudo apt-get azhurnimi // shtoni depot
  5) Instaloni shoferin nga "Drejtuesit e kufizuar" ose "Drejtuesit shtesë"
  6) sudo apt-get instalo nvidia-prime
  7) rindizni
  8) Hapni cilësimet e nvidia, në seksionin e profileve zgjidhni grafikun sipas zgjedhjes suaj.

  P.S. Nëse dëshironi të përdorni Bumblebee, unë ju rekomandoj që të provoni manjaro distro, ai ka një mjet që ju lodhni sa lehtë instalon drejtuesit e pronarit, përveç atyre ekskluzivë si ky nga Ubuntu.

 19.   kostot e rrokullisjes dijo

  faleminderit për shumë ndihmë për analfabetët në programe dhe e lehtë

 20.   tepublico.es dijo

  bërë të gjitha hapat faleminderit shumë!

 21.   Nikolas Soto dijo

  thjesht mire.

  Faleminderit shume.

 22.   Grooveshark dijo

  Ubuntu shumë i mirë

 23.   linus11 dijo

  Faleminderit për tutorialin kur bëj azhurnimin e kam hasur këtë? PARALAJMRIM: Kapërceni çertifikatën e kopjuar UbuntuOne-Go_Daddy_Class_2_CA.pem
  a duhet te shqetesohem
  Falënderim

 24.   Dante dijo

  Tooooooodo kjo është absolutisht e panevojshme nëse instalojmë dritare.
  Tani jam në Ubuntu 14.10 duke u përpjekur të gjej se si ta ndryshoj Firefox në Spanjisht pasi që nga i njëjti Firefox në Preferencat nuk më merr. Dhe pastaj duhet të gjej se si ta kthej tastierën në Spanjisht Latine. Kështu që unë nuk mund të shkruaj ennes ose thekse dhe Alt + 64 nuk shërben për të vendosur shenjën at.
  Unë do të vazhdoj testimin ... por e vërteta është, do të jetë shumë e vështirë të vendosësh për Linux nëse këto gjëra elementare nuk vijnë me OS dhe marrin kaq shumë kohë.
  Unë kisha për të kopjuar në e-mail nga një faqe në internet ... a mendoni?

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Dante!

   Unë mendoj se do të ishte më mirë nëse ju e ngrini këtë pyetje në shërbimin tonë të pyetjeve dhe përgjigjeve të thirrur Kërkoj DesdeLinux në mënyrë që i gjithë komuniteti t'ju ndihmojë në zgjidhjen e problemit tuaj.

   Sidoqoftë, si ndihmë, ju rekomandoj që të shikoni lidhjet e mëposhtme:

   Si të ndryshoni gjuhën e Ubuntu (përfshirë Firefox): https://www.youtube.com/watch?v=PJyB-oY3CqE

   Si të ndryshoni kontrolluesin e drejtshkrimit në Firefox: https://blog.desdelinux.net/firefoxchrome-como-habilitar-el-corrector-ortografico-en-espanol/

   Si të instaloni fjalorin spanjisht në LibreOffice: https://blog.desdelinux.net/firefoxchrome-como-habilitar-el-corrector-ortografico-en-espanol/

   Si të ndryshoni tastierën në Ubuntu: http://ask.desdelinux.net/1102/elegir-distribucion-teclado-espanol-latinoamericano-ubuntu?show=1102#q1102

   Si të futni një kod ASCII në Ubuntu: http://ask.desdelinux.net/1042/como-ingresar-codigo-ascii-en-ubuntu-otras-distribuciones?show=1042#q1042

   Një përqafim, Pablo.

 25.   juanjoc_chan dijo

  Përshëndetje njerëz! A ka ndonjë mënyrë për të vendosur lëshuesin e unitetit në fund të ekranit në Ubuntu 14.10? Faleminderit paraprakisht dhe më fal injorancën time.

 26.   Oscar Ascona dijo

  Unë nuk jam shumë i ditur për këtë çështje, por falënderimet e mia për atë që kam bërë dhe ju kërkoj vetëm më shumë informacion mbi këtë temë në një mënyrë të thjeshtë dhe objektive, urimet e mia