Depo e këshillave

Më poshtë mund të gjeni një listë me të gjitha Këshilla që kemi botuar në Nga Linux organizuar nga sipas rendit alfabetik, si dhe artikuj të tjerë me interes të veçantë.

=================== Përgjithshme ====================

Blueman: menaxhoni pajisjet tuaja Bluetooth.
Kapni desktopin tuaj në një gif me byzanz.
Klikoni me të djathtën dërgoni bashkëngjitje me thunderbird në KDE.
Si të hapni skedarët mht në vetëm 3 hapa?
Si të rregulloni problemet e prekjes në LMDE?
Si të fshini dokumentet e fundit në unitet?
Si të instaloni Archlinux duke përdorur një pajisje USB?
Si të instaloni Xfce në Archlinux?
Si të montoni pajisjet usb dhe cdrom në PCManFM me përdoruesin tonë?
Si të fjalëkaloni Grub2?
Si të merrni faqet e internetit me email?
Krahasoni skedarët ose direktoritë me Meld.
Njihuni me Xfce plotësisht me ndihmën tuaj.
Krijimi i një shfletuesi skedarësh për Thunar me Zenity.
Krijoni LiveUSB me terminal.
Komandoni kube për disa shpërndarje GNU / Linux.
Ekzekutoni Google Chrome në CentOS 6.
Udhëzues instalimi për kartat Nvidia në LMDE.
Importoni postat elektronike të Thunderbird në Kmail.
Gjithmonë filloni me Gnome Shell në ubuntu 11 10
Instaloni KahelOS
Instaloni KahelOS nga USB
Instaloni paketat nga kodi burimor
Mbajeni të përditësuar Chromium në Debian dhe Ubuntu.
Ju nuk keni internet mësoni se si t'i merrni depot tuaja në shtëpi.
Optimizimi i fillimit të gnulinux me e4rat.
Instalimi postues i KahelOS
Reduktoni ikonat në pamjen e aplikacionit në Gnome Shell.
Rinisni kompjuterin në mënyrë të sigurt nëse distro juaj prishet.
Silenteye fsheh një skedar brenda një tjetri.
Zgjidhja e gabimit nuk mund të hapë ekranin 0: 0.
Rregulloni përplasjen kur ngarkoni menunë e aplikacioneve në Xfce.
Zgjidhni të gjitha problemet tuaja me touchpad.
Këshilla pas formatimit të gjithçkaje në vendin e vet.
Këshilla për zgjedhjen e një shpërndarjeje GNU / Linux.
Këshilla për të zgjidhur gabimin me Windows në Xfce.
Përdorimi i vendosjes së duhur në Debian.
Përdorni proxy në Openbox, Fluxbox, LXDE, Xfce dhe të ngjashme.
Ripërdor eth0 në LMDE.

=================== Administrim ====================

Rritja e kapacitetit të përdoruesit në Zentyal Ebox të vjetër.
Ndryshoni fjalëkalimin rrënjësor në Debian / LMDE.
Si të rregullojmë gabimin paralajmërues dpkg ldconfig në Testimin e Debian?
Si të përdorni proxy në Turpial me LMDE Xfce?
Vendos një përfaqësues global në LMDE Xfce.
Çorape proxy në KDE.
Çfarë të bëni në mënyrë që Zarafa të mos menaxhojë dërgimin me postë në Zentyal.
SSH pa fjalëkalim vetëm 3 hapa.

================== Terminal ====================

5 truke video dhe tinguj me menfoduesin ffmpeg.
Mësoni të bëni pa mjedisin grafik.
Si ta shndërroni MDF në ISO?
Si të instaloni paketat tona LMDE në 3 sekonda?
Si të merrni llojin e mikroprocesorit nga terminali?
Si ta dimë kur instalojmë Linux-in tonë?
Me terminalin: Calendar dhe Cal
Me terminal: ndryshoni rezolucionin e monitorit.
Me terminalin: komandat themelore në gnulinux.
Me terminalin: komandat e madhësisë dhe hapësirës.
Me terminalin: kompresoni dekompresimin e skedarëve.
Me terminalin: duke dëgjuar muzikë me mplayer.
Me terminalin: duke dëgjuar muzikë me vlc.
Me terminalin: Klienti i mesazheve të menjëhershme Finch.
Me terminalin: formatoni një memorje usb.
Me terminalin: përmirësimi i pamjes së konsolës.
Me terminalin: Newsbeuter lexon RSS tuaj me tastierë.
Me terminalin: fshehni një skedar brenda një tjetri.
Krijimi i pseudonimeve në gnulinux.
Gjeni nëse mund të përdorni Unity 3d me pajisje.
Ekzekutoni një aplikacion grafik edhe në një kompjuter tjetër si një përdorues tjetër.
Rinisni kompjuterin në mënyrë të sigurt nëse distro juaj prishet.
Pikat kryesore të kodit Python në nano
Skript për të rifilluar rivendos sesionin tonë në Xfce.
Këshilla shkarkoni rss nga desdelinux në terminal.
Punoni me nivelet e rrjedhës në një mënyrë gjysmë-grafike.

=================== Përshtatje ====================

Ndryshoni Amarok Splash për një tjetër.
Shkurtoret e tastierës për Gnome Shell.
Ndryshoni pamjen e grubit me temën Oxygen Grub2.
Ndryshoni ikonat e dosjeve tona në Gnome.
Si të konfiguroni dhe personalizoni plotësisht sfondin tuaj në KDE?
Si të instaloni ambianceradiance në LMDE?
Si të tregoni prefiksin http në Firefox 7?
Instalimi dhe personalizimi i Debian kde.
Dialogu i kopjimit KDE 4 si në KDE 3.
Vendosni temën e kursorit në Xfce.
Modifikoni pamjen e gnome me Gnome Color Chooser.
Modifikoni agjentin e përdoruesit Opera përtej të zakonshmes.
Modifikoni Turpial për t'u lidhur me DL.NET.
Modifikoni Turpial për t'u lidhur me statusnet.
Një mënyrë tjetër për të ndryshuar agjentin e përdoruesit të Chromium.
Personalizoni menunë tuaj në LXDE edhe Xfce me LXMed.
Zëvendësimi i panelit Xfce me Tint2

Këshilla se si të ndryshoni agjentin e përdoruesit të Chromium.
Këshilla se si të ndryshoni agjentin e përdoruesit të Firefox.
Këshilla se si ta bëni Xfce të duket e njëjtë me KDE.
Këshilla për të zëvendësuar panelet në Gnome2.
Përdorni proxy në Chromium / Chrome.
Wallpapers desktop të ndryshëm të KDE.

=================== Grafikë ====================

Si të krijoni efekte hije me Gimp?
Krijoni kornizë me Gimp
Krijoni buton 3D në internet me Gimp
Krijoni shiritin e përdoruesit të animuar me Gimp
Krijoni tema plazmatike në 8 hapa

=================== Tingulli =====================

Rregulloni asnjë tingull në LMMS

=================== Shpërndarjet ====================

Si të boot Ubuntu në modalitetin e tekstit?
Gjërat që bëj pas instalimit të LMDE Xfce.
Pjesa e katërt LMDE fiton plotësisht në performancë.
Rishikimi i parë i udhëzuesit të LMDE.
Udhëzues për personalizimin e Linux Mint LXDE.
Pjesa e parë instalimi i plotë i LMDE.
Pjesa e dytë Azhurnimi i thelluar i sistemit LMDE.
Pjesa e tretë LMDE optimizon plotësisht edhe më shumë.
Këshilla për MATE dhe MGSE në Linux Mint 12.
Si të instaloni ArchLinux