6 Desktop desktop - Rrjeta kompjuterike për NVM-të

Indeksi i përgjithshëm i serisë: Rrjetet kompjuterike për NVM-të: Hyrje

Në këtë post ne sugjerojme një nga mënyrat për të hyrë në univers Debian: instalimi dhe konfigurimi i Desktopit.

Ajo ka për qëllim mbi të gjitha në Inicion o Usuario të reja, të cilët po presin një shpjegim më të hollësishëm se si të marrin një Debian me një desktop të lëmuar dhe të lehtë, duke filluar nga instalimi i parë CD-ROM + depot.

Në fund të leximit të këtij artikulli, do të kemi një ide të qartë se si të instaloni mjedise të ndryshme Desktop në Debian si:

 • KDE
 • GNOME
 • Kanellë
 • MATE
 • Xfce
 • LXDE

Ne e dimë që jemi në mes të epokës së Debian 8 "Jessie". Sidoqoftë, unë komentoj se disa kohë më parë, kemi botuar në Nga Linuxdhe në njerëz, një seri artikujsh kushtuar desktopit, të cilët, megjithëse ishin shkruar në ditët e Debian 6 "Shtrydh" dhe Wheezy të hershëm, janë akoma të vlefshme sot në mënyrën e qasjes se si të krijoni një desktop me Debian. Këto artikuj ishin:

 • Se një pemë nuk na pengon të shohim pyllin
 • Se një pemë nuk na pengon të shohim pyllin II
 • Se një pemë nuk na pengon të shohim pyllin III
 • Instalimi i Debian me desktopin Xfce
 • Shtrydheni me Xfce në dorë
 • KDE e shpejtë dhe elegante

Në të gjithë artikujt kushtuar Desktopit ose temës së Desktopit rreth Debian, ajo që ne donim - dhe ende duam - për ta bërë të qartë është se, nga instalimi i parë CD-ROM + depot, qoftë lokale apo të botuara në tonë LAN i ndërmarrjes ose në internet, ne mundemi merrni një tavolinë por të lehtë, shumë elegant, ose të dyja në të njëjtën kohë në varësi të të mësuarit, njohurive dhe aftësive tona.

Ne nuk kemi nevojë të shkarkojmë disa CD ose DVD në varësi të shpërndarjes në fjalë, për të marrë një desktop me Debian. Vetëm i pari dhe hyrja në depot.

Ne jemi të mendimit se Debian, Sistemi Operativ Universal, është një nga shpërndarjet më të lehta si server - Stacion pune që mund t’i gjejmë në univers Linux.

Mjedise desktop në Debian

Ne thamë në artikulli i mëparshëm tjetri:

 • Nëse në hapin "Përzgjedhja e programeve" lëmë të kontrolluar opsionin [X] mjedisi i desktopit Debian, programi do të instalojë ambientin grafik GNOME 3.14 ose më të lartë, në varësi të depove që kemi..

Konkretisht, ne i referohemi procesit të instalimit nga CD-ROM i 1-të kur bëhet fjalë për hapin "Përzgjedhja e programeve".

Nëse shpërndarjet e tjera Linux na ofrojnë të paktën një DVD për të instaluar sistemet e tyre të funksionimit me një mjedis desktop, është e arsyeshme të mendojmë se instalimi i GNOME 3, nga një CD i vetëm, NUK do të jetë i plotë, larg tij..

Kjo është arsyeja pse ne preferojmë të bëjmë instalim i pastër i Debian, dhe pastaj instaloni Tavolinë të zgjedhjes sonë nga depot.

Cilësimet minimale fillestare dhe të zakonshme

Me objektivin e shprehur të lehtësimit të ndjekjes së procedurës së propozuar, ne këtu përfshijmë Konfigurimet Minimale Fillestare për t'u ndjekur, PARA për të instaluar ndonjë Desktop në Debian.

Parametrat fillestarë

Emri i domenit: nga linux.fan
Emri i ekipit: sysadmin
FQDN: sysadmin.fromlinux.fan
Adresa IP: 192.168.10.3
NënNet: 192.168.10.0/24
Përdoruesi normal: lëvizje
Emri i plotë i përdoruesit: Debian First OS Buzz

Nga tastiera e serverit dhe si përdorues rrënjë, ne deklarojmë depot e nevojshme, të cilat në rastin tonë janë lokale:

root @ sysadmin: ~ # nano /etc/apt/sources.list
skedari deb: / tera / repos / jessie / debian / jessie kontributi kryesor skedari deb jo-falas: / tera / repos / jessie / debian-Security / jessie / azhurnime skedari kryesor deb jo falas: / tera / repos / jessie / debian-multimedia / jessie kryesore jo-falas

Ne rindërtuam magazinën e paketës dhe azhurnuam sistemin:

root @ sysadmin: ~ # azhurnimi i aftësisë
root @ sysadmin: ~ # azhurnimi i aftësisë

Nëse shumë paketa janë azhurnuar, veçanërisht bërthama ose bërthama, rekomandohet të rindizni:

root @ sysadmin: ~ # reboot

Ne instalojmë disa shërbime komunale

root @ sysadmin: ~ # aftësi instalo gishtin ssh ccze htop mc deborphan

L Inicion Ne duhet të dimë se çfarë bëjnë ata dhe cilat janë karakteristikat kryesore të paketave të instaluara:

rrënjë @ sysadmin: ~ # gisht njeri
root @ sysadmin: ~ # gumëzhitje gishti
Login: buzz Emri: Debian First OS Buzz Directory: / home / buzz Shell: / bin / bash Aktiv që nga Wed Nov 16 07:08 (EST) në pts / 0 nga 192.168.10.1 3 sekonda pa punë Pa postë. Asnjë plan.

root @ sysadmin: ~ # htop
root @ sysadmin: # tail -f -n 25 / var / log / syslog | ccze
rrënjë @ sysadmin: ~ # mc
rrënjë @ sysadmin: man # njeri jetim
rrënjë @ sysadmin: ~ # jetim

Ne editojmë disa skedarë konfigurimi

root @ sysadmin: ~ # nano / etc / network / interfaces
# Kjo skedar përshkruan ndërfaqet e rrjetit të disponueshme në sistemin tuaj # dhe mënyrën e aktivizimit të tyre. Për më shumë informacion, shihni ndërfaqet (5). burimi /etc/network/interfaces.d/* # Ndërfaqja e rrjetit loopback auto lo iface lo inet loopback # Ndërfaqja kryesore e rrjetit lejoni-hotplug eth0 iface eth0 inet adresa statike 192.168.10.3 maskë 255.255.255.0 rrjeti 192.168.10.0 transmetuar 192.168.10.255. 192.168.10.1 gateway 127.0.0.1 # dns- * opsionet implementohen nga paketa resolvconf, nëse instalohen dns-nameservers XNUMX dns-search nga linux.fan
# Skedari përfundimtar / etj / rrjeti / ndërfaqet

root @ sysadmin: # nano / etc / host 127.0.0.1 localhost 192.168.10.3 sysadmin.fromlinux.fan sysadmin
# Linjat e mëposhtme janë të dëshirueshme për hostet e aftë për IPv6: 1 localhost ip6-localhost ip6-loopback ff02 :: 1 ip6-allnodes ff02 :: 2 ip6-allrouters
# Skedari fund / etj / host

root @ sysadmin: ~ # nano / etc / emri i hostit
sysadmin

root @ sysadmin: ~ # nano / etc / email name
sysadmin.fromlinux.fan

rrënjë @ sysadmin: # nano /etc/resolv.conf
kërko nga serveri i linux.fan names 127.0.0.1

root @ sysadmin: ~ # reboot
  
Debian GNU / Linux 8 sysadmin tty1
hyrja e sysadmin: rrënja Fjalëkalimi:
  Identifikimi i fundit: Wed Nov 16 07:08:54 2016 nga 192.168.10.1 Linux sysadmin 3.16.0-4-amd64 # 1 SMP Debian 3.16.7-ckt11-1 + deb8u2 (2015-07-17) x86_64 
  Programet e përfshira në sistemin Debian GNU / Linux janë softuer falas; kushtet e sakta të shpërndarjes për secilin program përshkruhen në skedarët individualë në / usr / share / doc / * / e drejta e autorit. Debian GNU / Linux vjen me JO GARANCI PSRDORIMISHT, në masën e lejuar nga ligji në fuqi.

root @sysadmin: ~ # hostname
sysadmin

root @ sysadmin: ~ # emri i hostit -fqdn
sysadmin.fromlinux.fan

root @ sysadmin: ~ # ifconfig
et0 Lidhja e kapakut: Ethernet HWaddr 70: 54: d2: 19: ad: 65 inet addr: 192.168.10.3 Bcast: 192.168.10.255 Maskë: 255.255.255.0 ....

Ne pastrojmë varësitë e panevojshme dhe paketat jetime - nëse ato ekzistojnë - në përgjithësi

root @ sysadmin: install instalimi i # aftësisë -f
rrënjë @ sysadmin: ~ # spastrim i aftësisë ~ c
rrënjë @ sysadmin: ~ # jetim
root @ sysadmin: ~ # aftësi e pastër
root @ sysadmin: ~ # aftësi autoklene

fakultativ: Ne ndryshojmë MTA «Exim4» për «Postfix»

root @ sysadmin: ~ # aftësi instaloni postfix

konfigurimi postfix-1 

konfigurimi postfix-2Ne kontrollojmë Postfix

root @ sysadmin: ~ # telnet localhost 25
Duke provuar :: 1 ... Lidhur me localhost. Karakteri i arratisjes është '^]'. 220 sysadmin.desdelinux.fan ESMTP Postfix (Debian / GNU) ehlo sysadmin.desdelinux.fan 250-sysadmin.desdelinux.fan 250-PIPELINING 250-SIZE 10240000 250-VRFY 250-ETRN 250-STARTTLS 250-ENHANCESHANCED-ENHANCESHANCUS-ENHANCEDANCUSH-ENHANCANCEDST 250-ETRN 8 lë 250 221 Lamtumirë
Lidhja u mbyll nga nikoqiri i huaj.

Ne i japim përdoruesit normal lejet e administrimit "gumëzhij"

hardhucë ​​@ gandalf: ~ $ ssh buzz@192.168.10.3
fjalëkalimi i buzz@192.168.10.3: Programet e përfshira në sistemin Debian GNU / Linux janë softuer falas; kushtet e sakta të shpërndarjes për secilin program përshkruhen në skedarët individualë në / usr / share / doc / * / e drejta e autorit. Debian GNU / Linux vjen me JO GARANCI PSRDORIMISHT, në masën e lejuar nga ligji në fuqi. Identifikimi i fundit: Wed Nov 16 07:49:25 2016 nga 192.168.10.1

zhurmë @ sysadmin: ~ $ Fjalëkalimi juaj: 

root @ sysadmin: / home / gumëzhitje # adduser buzz sudo
Shtimi i përdoruesit "gumëzhitje" në grupin "sudo" ... Shtimi i gumëzhitjes së përdoruesit në grupin sudo U krye.

root @ sysadmin: / home / buzz # aftësi install sudo root @ sysadmin: / home / buzz # visudo
.

root @ sysadmin: / home / gumëzhitje # dalje

Ne kontrollojmë funksionimin e saktë të sudo:

gumëzhitje @ sysadmin: ~ $ ls -la / root /
ls: nuk mund të hapë / rrënjë / direktori: Leja u refuzua

gumëzhime @ sysadmin: ~ $ sudo ls -la / root /
[sudo] fjalëkalimi për gumëzhitjen: gjithsej 44 drwx ------ 6 rrënjë rrënjësore 4096 16 nëntor 07:40. drwxr-xr-x 22 rrënjë rrënjë 4096 nëntor 12 11:17 .. drwx ------ 2 rrënjë rrënjë 4096 nëntor 16 09:09 .adhësia -rw ------- 1 rrënjë rrënjë 2038 nëntor 16 08 : 00 .bash_history -rw-r - r-- 1 rrënjë rrënjë 570 Jan 31 2010 .bashrc .....

Për kompjuterat me një sasi të mirë RAM (4 koncerte ose më shumë)

gumëzhime @ sysadmin: ~ $ sudo nano /etc/sysctl.conf
# Shto vm. Lumturi = 10 deri në fund

Ne zbatojmë ndryshimet menjëherë:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo sysctl -p
vm. lumturi = 10

Ne sugjerojme lexoni me kujdes paragrafin e fundit të dosjes /etc/sysctl.conf, i cili përmban një seri rekomandimesh për të përmirësuar sigurinë e lidhjes së rrjetit të stacionit të punës.

######################################################################### # Cilësime shtesë - këto cilësime mund të përmirësojnë sigurinë e rrjetit # të presës dhe të parandalojnë kundër disa sulmeve të rrjetit # përfshirë sulmet e mashtrimit dhe sulmet e njeriut në mes përmes # ridrejtimit. Sidoqoftë, disa mjedise të rrjetit kërkojnë që këto # cilësime të jenë të çaktivizuara, kështu që rishikojini dhe mundësojini ato sipas nevojës. # # Mos prano ridrejtimet e ICMP (parandalo sulmet MITM) # net.ipv4.conf.all.accept_ridrejtimet = 0 # net.ipv6.conf.all.accept_ridrejtimet = 0 # _or_ # Pranoni përcjellimet e ICMP vetëm për portat e listuara në listën tonë të paracaktuar # gateway (aktivizuar si parazgjedhje) # net.ipv4.conf.all.secure_ridrejtimet = 1 # # Mos dërgoni ridrejtime të ICMP (ne nuk jemi router) # net.ipv4.conf.all.send_ridrejtimet = 0 # # Mos pranoni pako rruge burimi IP (nuk jemi router) # net.ipv4.conf.all.accept_rruga e burimit = 0 # net.ipv6.conf.all.accept_rruga e burimit = 0 # # Regjistroni Paketat Marsiane # net.ipv4.conf.all.log_marsianë = 1 # 

Deri më tani kemi bëri cilësimet minimale fillestare për të qenë në gjendje të zgjedhim dhe instalojmë ndonjë nga mjediset e desktopit që na ofron Debian-i ynë i vjetër. 😉

KDE, e shpejtë dhe elegante

Depoja që kemi, Debian 8.1, ka KDE Versioni desktop 4.14.2-5, sipas versionit të bibliotekave kryesore të tij. Për ta instaluar, ekzekutojmë në një tastierë:

gumëzhime @ sysadmin: search $ kërkim aftësie kde-desktop | detyrë grep
........ p task-kde-desktop - KDE p task-spanish-kde-desktop - Spanjisht desktop KDE ........

Duke kaluar, le të shohim numrin e madh të gjuhëve që mund të përdorim me KDE. Për të ditur ndryshimin midis dy paketave të zgjedhura nga lista e gjatë, ne ekzekutojmë:

gumëzhim @ sysadmin: pt $ aftësi tregojnë task-kde-desktop
Paketa: task-kde-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsionale Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5 k Varet nga: Tasksel (= 3.31 + deb8u1), Detyra-desktop, kde-standard, kdm Rekomandon: kdeaccessibility, libqtgui4-perl, libqtcore4-perl, k3b, k3b-i18n, widget plazma -menaxhimi i rrjetit, kdesudo, libreoffice-kde, apper, gimp, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, system-config-printer Përshkrimi: KDE Kjo paketë detyrash përdoret për të instaluar desktopin e Debian, duke shfaqur mjedisin e desktopit KDE dhe me paketat e tjera që përdoruesit e Debian presin t'i kenë të disponueshëm në desktop.

Paragrafi i fundit na tregon, në një përkthim falas:

 • Kjo paketë detyre përdoret për të instaluar Debian Desktop, karakterizuar nga mjedisi i desktopit GNOME dhe me paketa të tjera që përdoruesit e Debian shpresojnë t'i kenë të disponueshme në desktopin e tyre..
buzz @ sysadmin: a $ aftësi tregojnë detyrë-spanjisht-kde-desktop
Paketa: task-spanish-kde-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsion Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5 k Varet nga: Taskelsel (= 3.31 + deb8u1) Rekomandon: kde-l10n-sq Përshkrimi: Spanjisht desktop KDE Kjo detyrë lokalizon tryezën e KDE në Spanjisht.

Rreshti i fundit lexon afërsisht:

 • Kjo detyrë e gjen tryezën e KDE në spanjisht.

Për të instaluar KDE të Shpejtë dhe Elegante, ne ekzekutojmë:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install task-kde-desktop task-spanish-kde-desktop
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Do të instalohen paketat e reja të mëposhtme: adwaita-icon-theme {a} akonadi-backend-mysql {a} akonadi-server {a} ........ 0 paketa të azhurnuara, 1079 të reja instaluar, 0 për të hequr dhe 0 nuk është azhurnuar. Më duhet të shkarkoj 782 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 2,275 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

Për të cilën ne përgjigjemi se "Y". po aftësi kthen një mesazh të ngjashëm me këtë:

NJOFTIM: Versionet e pakonshkruara të paketave të mëposhtme do të instalohen! Paketat e pa nënshkruara mund të rrezikojnë sigurinë e sistemit. Ju duhet të vazhdoni me instalimin vetëm nëse jeni plotësisht të sigurt se çfarë dëshironi ............ (Lista e Paketave) ............... injoroni këtë njoftim dhe vazhdoni gjithsesi? Për të vazhduar, futni "Po"; për të ndërprerë, futni "Jo":

Ne përgjigjemi duke shkruar "Po" pa frikë.

Pas përfundimit të procesit të instalimit të të gjitha paketave, nëse duam të kemi një "pamje paraprake" ose "pamje" të desktopit të ri, ekzekutojmë:

zhurmë @ sysadmin: start $ startx

Dhe ne presim që desktopi i KDE të ngarkohet. Kur të përfundojmë ecjen tonë fillestare, ne rifillojmë pajisjet përmes vetë ndërfaqes grafike.

KDE instaloni paketën në mënyrë të paracaktuar kdm «KDE Display Manager për X11". kdm menaxhon një seri të tërë serverash X ose "Xservers", duke ekzekutuar në makinerinë lokale ose në makineritë e largëta. Lejon përdorues të ndryshëm të identifikohen lehtësisht në mjedisin Desktop të zgjedhur prej tyre, të lidhen me një server të largët XDMCP «X Protokolli i Kontrollit të Menaxherit të Ekranit«, Ose fik sistemin.

KDM mbështet tema ose "tema" të personalizuara dhe mund të shfaqë listën e përdoruesve me ikonat e tyre. Për më shumë informacion, ekzekutoni në një tastierë tregojnë aftësi KDM o njeri KDM pasi instalohet.

KDE e plotë

Deri në këtë pikë ne kemi një strukturë standard, për ta quajtur atë në një farë mënyre, nga Desktop KDE. Sidoqoftë, ne rekomandojmë dashamirët e KDE-së të hetojnë më tej, siç tregohet më poshtë:

buzz @ sysadmin: ~ shfaqja e aftësive $ e plotë
Paketa: kde-plotë E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 5:84 Prioriteti: opsion Seksioni: metapackages Zhvilluesi: Mirëmbajtësit Debian Qt / KDE Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 36.9k Varet nga: kde-plasma-desktop (> = 5:84), kde-plasma-netbook (> = 5:84), kdeadmin (> = 4: 4.11.3), kdeartwork (> = 4: 4.11.3), kdegraphics (> = 4: 4.11.3), kdeedu (> = 4: 4.11.3), kdegames (> = 4: 4.11.3), kdemultimedia (> = 4: 4.11.3 .4), kdenetwork (> = 4.11.3: 4), kdeutils (> = 4.11.3: 4), kdepim (> = 4.11.3: 4), kdeplasma-addons (> = 4.11.3: 5) Rekomandoni : kde-standard (> = 84:4), kdeakesibiliteti (> = 4.11.3: 4), kdesdk (> = 4.11.3: 4), kdetoys (> = 4.11.3: 4), kdewebdev (> = 4.11.3 : 10) Sugjeroni: kde-l4n (> = 4.11.3: 1), kaligra (> = 2.6.4: 5), xorg Break: kde-minimal (<57:XNUMX) Siguroni: përpilim-program-kde Përshkrimi: Kompletimi i plotë i softuerit KDE për përdoruesit përfundimtarë KDE është platforma dhe kompleti i aplikacioneve i fuqishëm, i integruar dhe i lehtë për t’u përdorur. Kjo metapaketë përfshin të gjitha modulet zyrtare të lëshuara me KDE Sotware Compilation që nuk janë specifike për zhvillim dhe gjithashtu aplikacione të tjera KDE që janë të dobishme për një përdorues desktop. Kjo përfshin multimedia, rrjetëzim, grafikë, edukim, lojëra, mjete të administrimit të sistemit dhe vepra të tjera arti dhe shërbime. Faqja kryesore: http://www.kde.org Markat: role :: metapackage, suite :: kde

Dhe nëse doni të keni mjedisin e plotë të desktopit:

buzz @ sysadmin: ~ aftësia $ sudo instaloni kde-plotë
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Do të instalohen paketat e reja të mëposhtme: instaluar, 0 për të hequr dhe 333 nuk është azhurnuar. Më duhet të shkarkoj 0 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 0 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

Dhe pas mbarimit të instalimit, ne rifillojmë kompjuterin dhe shfletojmë të gjitha opsionet që ka kjo Desktop i Madh KDE ... edhe pse harxhon më shumë burime krahasuar me mjediset e tjera të desktopit, dhe edhe pse unë personalisht e kam përdorur pak.

Sugjerim: MOS ndaloni konsultimin me Qendra e Ndihmës KDE

Ndonjëherë përdor emra anglezë, sepse ata identifikojnë më mirë emrin origjinal të paketës ose programit. Përkthimi i tyre nuk është i lehtë për mua. kdm

KDE

kde-ndihme

GNOME, klasikja

Depoja që kemi, Debian 8.1, ka versionin GNOME Desktop 3.14.1-1, sipas versionit të bibliotekave kryesore të tij. Për ta instaluar, ekzekutojmë në një tastierë:

gumëzhime @ sysadmin: search kërkimi i aftësisë $ gnome-desktop | detyrë grep
detyra p-gnome-desktop - GNOME ........

gumëzhim @ sysadmin: pt $ aftësi tregojnë task-gnome-desktop
Paketa: task-gnome-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsion Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5 k Varet nga: Taskels (= 3.31 + deb8u1), desktop-desktop, gnome-core Rekomandon: gnome, libreoffice-gnome, libreoffice-evolution, gimp, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help -en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, vizë-en-us, network-manager-gnome Përshkrimi: GNOME Kjo paketë detyre përdoret për të instaluar desktopin Debian, duke shfaqur mjedisin e desktopit GNOME, dhe me paketa të tjera që përdoruesit e Debian presin të kenë në dispozicion në desktop.

Paragrafi i fundit na tregon, në një përkthim falas:

 • Kjo paketë detyre përdoret për të instaluar Debian Desktop, karakterizuar nga mjedisi i desktopit GNOME dhe me paketa të tjera që përdoruesit e Debian shpresojnë t'i kenë të disponueshme në desktopin e tyre..

Pra, nëse dëgjojmë Debian si gjithmonë përpiqemi të bëjmë, vrapojmë:

zhurmë @ sysadmin:: $ sudo aftësia instaloni task-gnome-desktop
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Do të instalohen paketat e reja në vijim: shërbimi i llogarisë {a} adwaita-icon-theme {a} aisleriot {a} alacarte {a} ..........
0 paketa të azhurnuara, 1210 të reja të instaluara, 0 për tu hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar.
Më duhet të shkarkoj 877 MB skedarë. Pas shpaketimit do të përdoren 2,689 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

Për të cilën ne përgjigjemi se "Y". po aftësi kthen një mesazh të ngjashëm me këtë:

NJOFTIM: Versionet e pakonshkruara të paketave të mëposhtme do të instalohen! Paketat e pa nënshkruara mund të rrezikojnë sigurinë e sistemit. Ju duhet të vazhdoni me instalimin vetëm nëse jeni plotësisht të sigurt se çfarë dëshironi ............ (Lista e Paketave) ............... injoroni këtë njoftim dhe vazhdoni gjithsesi? Për të vazhduar, futni "Po"; për të ndërprerë, futni "Jo":

Sigurisht që ne përgjigjemi "Po".

Pas përfundimit të procesit të instalimit të të gjitha paketave, nëse duam të kemi një "pamje paraprake" ose "pamje" të desktopit të ri, ekzekutojmë:

zhurmë @ sysadmin: start $ startx

Dhe ne presim që të ngarkohet GNOME-Desktop. Në fund të rishikimit fillestar dhe përmes vetë ndërfaqes grafike, ne rifillojmë kompjuterin.

GNOME instalon paketën si parazgjedhje gdm3 «Menaxheri i Ekranit GNOME« Siguron ekuivalentin e "hyrjes" së shpejtë të konsolës: "për"Sistemi X i Windows« Përveç që kërkon kredencialet e vërtetimit - emrin dhe fjalëkalimin - ajo fillon seancën grafike. Për më shumë informacion, provoni komandat e tastierës «tregojnë aftësinë gdm3«, Dhe pasi të instalohet «njeriu gdm3«.

Ne sqarojmë se kur instaloni paketën detyrë-gnome-desktop, paketa është instaluar gnomes, dhe nëse ekzekutojmë aftësi tregojnë gnome në një tastierë, do të kuptojmë se është një paketë meta që varet nga shpërndarja standarde e mjedisit GNOME Desktop, plus shumëllojshmëria e plotë e shtojcave dhe aplikacioneve që janë të integruara në GNOME dhe Debian, dhe siguron mjedisin më të mirë të mundshëm deri më tani… Më e fundit me shkronja të pjerrëta dhe të theksuara, jo unë. Thotë kështu GNOME. 😉

Ndonjëherë përdor emra në anglisht, sepse ata identifikojnë më mirë emrin origjinal të paketës ose programit. Përkthimi i tyre nuk është i lehtë për mua.

gdm3

Vini re se gdm3 identifikon përdoruesin me emrin e tij të plotë.
Pasi të futni fjalëkalimin dhe të shtypni Enter ose të klikoni në treguesin e miut në butonin "Login", ne arrijmë te GNOME Desktop.

gnome3

Mbetet vetëm për ne që të rregullojmë Desktopin e GNOME sipas nevojave dhe shijeve tona. Gëzoni dhe pasuroni këtë Grande Desktop tjetër!

Kanellë, kanellë

Depoja që kemi, Debian 8.1, ka Kanellë versioni 2.16-5. Për ta instaluar, ekzekutojmë në një tastierë:

gumëzhitje @ sysadmin: ~ $ aftësi kërko kanellë-desktop | detyrë grep
p detyrë-kanellë-desktop - Kanellë                 

gumëzhime @ sysadmin: ~ $ aftësi tregojnë detyrë-kanellë-desktop
Paketa: task-cinnamon-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsionale Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5 k Varet nga: Taskelsel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, Cinnamon-desktop-Environment me paketa të tjera që përdoruesit e Debian presin të kenë në dispozicion në desktop.

Paragrafi i fundit na tregon, në një përkthim falas:

 • Kjo paketë detyrash përdoret për të instaluar Debian Desktop, karakterizuar nga mjedisi desktop Kanellë dhe me paketa të tjera që përdoruesit e Debian shpresojnë t'i kenë të disponueshme në desktopin e tyre..

Për ta instaluar, ne ekzekutojmë:

zhurmë @ sysadmin: ~ $ sudo aftësia instaloni task-cinnamon-desktop
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Do të instalohen paketat e reja të mëposhtme: shërbimi i llogarisë {a} adwaita-icon-theme {a} aisleriot {a} alsa-base {a} ..........
0 paketa të azhurnuara, 1137 të reja të instaluara, 0 për tu hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar. Më duhet të shkarkoj 701 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 2,328 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

Për të cilën ne përgjigjemi se "Y". po aftësi kthen një mesazh të ngjashëm me këtë:

NJOFTIM: Versionet e pakonshkruara të paketave të mëposhtme do të instalohen! Paketat e pa nënshkruara mund të rrezikojnë sigurinë e sistemit. Ju duhet të vazhdoni me instalimin vetëm nëse jeni plotësisht të sigurt se çfarë dëshironi ............ (Lista e Paketave) ............... injoroni këtë njoftim dhe vazhdoni gjithsesi? Për të vazhduar, futni "Po"; për të ndërprerë, futni "Jo":

Ne përgjigjemi "Po", jo më shumë.

Pas përfundimit të procesit të instalimit të të gjitha paketave, nëse duam të kemi një "pamje paraprake" ose "pamje" të desktopit të ri, ekzekutojmë:

zhurmë @ sysadmin: start $ startx

Dhe ne presim për Tavolina e kanellës. Kur të përfundojmë rishikimin e parë dhe përmes vetë ndërfaqes grafike, ne rifillojmë kompjuterin.

Kanellë instaloni paketën në mënyrë të paracaktuar lightdm  «Simple Display Manager» zhvilluar nga grupi «Mirëmbajtësit e Debian Xfce". lightdm ofron një menaxher ekrani X11, tiparet kryesore të të cilit janë:

 • Keni një bazë kodi të lehtë
 • Përputhet me standardet e PAM, ConsoleKit, etj.
 • Ka një ndërfaqe shumë të përcaktuar mirë ndërmjet serverit Xserver-Xorg dhe ndërfaqes së përdoruesit.
 • Mund të konfigurohet plotësisht përmes Temave ose "Temave".

Për më shumë informacion, ne drejtohemi në një tastierë aftësi tregojnë lightdm o njeri lightdm pasi instalohet.

lightdm

Kanellë kërkon për funksionimin e tij të saktë, Përshpejtimi i videos harduerike. Nëse e përdorim atë në një makinë virtuale, në një host ose «host» me një kartë video që nuk mbështet përshpejtimin e pajisjes, siç është rasti ynë në veçanti, kur hyjmë në mjedisin e desktopit vetë, ne mund të marrim sa vijon mesazhi:

kanellë

Ne klikojmë mbi të dhe ajo do të zhduket. Ai Menuja klasike e kanellës, do të na tregohet me gjithë shkëlqimin e saj:

kanellë-menu

Çfarë kemi mësuar deri më tani?

Nuk është e papunë që pyesim veten, çfarë kemi mësuar deri më tani? Nga procesi i parë më lart për tre desktopët më të përdorur. Në të gjitha rastet, kur vrapojmë detyrë tregojnë aftësinë- -desktop, Debian na kthen përmes aftësi, mesazhi i fundit i mëposhtëm:

 • Kjo paketë detyrash përdoret për të instaluar desktopin e Debian, duke shfaqur kde, gnome, ose kanellë> mjedis desktop dhe me paketa të tjera që përdoruesit e Debian presin t'i kenë të disponueshme në desktop.

Mesazhi i mëparshëm na mëson shumë. Gjëja e parë që mund të konkludojmë sipas arsyes së shëndoshë - mendoj se më e zakonshmja e shqisave te njerëzit - është se Debian ju lejon të instaloni dhe konfiguroni mjedisin e desktopit ose "Desktop Environment" që ju preferoni..

Paragrafi përfundimtar identik që marrim kur ekzekutojmë:

gumëzhime @ sysadmin: ~ $ aftësi tregojnë task-mate-desktop
ó
gumëzhime @ sysadmin: a $ aftësi tregojnë task-xfce-desktop
ó
gumëzhime @ sysadmin: a $ aftësi tregojnë task-lxde-desktop

MATE, jeshile

Deri më tani, kjo është tryeza jonë e preferuar për një Stacion pune Sysadmin, si për punën tuaj të përditshme ashtu edhe për laboratorin tuaj në shtëpi. Ne e zgjodhëm atë për shkak të lehtësisë së tij të lartë të konfigurimit, lehtësisë dhe relativisht të ulët të kujtesës dhe konsumit të procesorit. Nuk kërkon përshpejtim hardueri, ose performancë të lartë nga kompjuteri.

gumëzhime @ sysadmin: ~ $ aftësi tregojnë task-mate-desktop
Paketa: task-mate-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsionale Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5 k Varet nga: Taskelsel (= 3.31 + deb8u1), Task-desktop, Mate-desktop-Environment, lightdm Rekomandon: gimp, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en-us, mythes -en-us, hunspell-en-us, vizë-en-us, rrjet-menaxher-gnome, gnome-orca, libreoffice-gtk Përshkrimi: MATE Kjo paketë detyre përdoret për të instaluar tryezën e Debian, duke shfaqur mjedisin desktop MATE, dhe me paketat e tjera që përdoruesit e Debian presin të kenë në dispozicion në desktop.

Le të vëzhgojmë se zhvilluesi i paketave "detyrë- ..." është Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian, dhe JO zhvilluesi i paketës ose grupit të paketave që instaloni. Në fund lexojmë të njëjtin paragraf që përmendëm më parë në lidhje me "desktopin e Debian".

Me fjalë të tjera, "Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian" kujdeset vetëm për këtë Ju bëni "desktopin tuaj Debian", dhe të jetë në mënyrën më të mirë të mundshme për të filluar përdorimin e tij. Më vonë, duhet ta personalizoni sipas nevojave dhe shijeve tuaja.

gumëzhime @ sysadmin: ~ $ sudo aftësia instaloni task-mate-desktop
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Do të instalohen paketat e reja të mëposhtme: adwaita-icon-theme {a} alsa-base {a} alsa-utils {a} anacron {a} aspell {a} ........
0 paketa të azhurnuara, 731 të reja të instaluara, 0 për tu hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar.
Më duhet të shkarkoj 537 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 1,698 MB.
Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

Pasi t’iu përgjigjeni pozitivisht pyetjeve që na bëni aftësi, ne përpiqemi të vizualizojmë desktopin e instaluar dhe pastaj të rifillojmë kompjuterin si në rastet e mëparshme.

zhurmë @ sysadmin: start $ startx

Ne rifillojmë nga i njëjti mjedis grafik përmes menusë së sipërme Sistemi -> Mbyll… -> Rinisni.

Siç do ta shohim pas rifillimit, MATE instalon paketën si parazgjedhje lightdm  Menaxher i thjeshtë i shfaqjes.

Paketa shtesë për MATE Desktop

Ne sugjerojme janë instaluar paketat e mëposhtme:

zhurmë @ sysadmin:: aftësia $ sudo instaloni ekstra-pajisje mate-desktop-Environment
Do të instalohen paketat e reja në vijim: apache2-bin {a} apache2.2-bin box-extensions-common {a} box-gksu {a} box-image-converter {a} box-open-terminal {a} box- sendto {a} box-share {a} dconf-editor {a} gksu {a} gnome-user-guide {a} hddtemp {a} imagemagick {a} imagemagick-6.q16 {a} imagemagick-common {a} libapache2-mod-dnssd {a} libapr1 {a} libaprutil1 {a} libaprutil1-dbd-sqlite3 {a} libaprutil1-ldap {a} libfftw3-double3 {a} libgssdp-1.0-3 {a} libgupnp-1.0-4 { a} libiw30 {a} liblqr-1-0 {a} liblua5.1-0 {a} libmagickcore-6.q16-2 {a} libmagickcore-6.q16-2-ekstra {a} libmagickwand-6.q16- 2 {a} libmate-sensorë-applet-plugin0 {a} libnetpbm10 {a} libopenobex1 {a} libsensors4 {a} libyelp0 {a} mate-desktop-Environment-extras mate-gnome-main-menu-applet {a} mate -netspeed {a} mate-sensors-applet {a} mate-user-share-a {a} mozo {a} netpbm {a} server i të dhënave-obex {a} python-crypto {a} python-ldb {a} python -mate-menu {a} python-ntdb {a} python-samba {a} python-tdb {a} samba-common {a} samba-common-bin {a} yelp {a} yelp-xsl {a} 0 paketat e azhurnuara os, 52 të reja të instaluara, 0 për të hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar. Më duhet të shkarkoj 23.5 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 87.9 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install libreoffice-l10n-en libreoffice-help-en buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aftësia instalo icedove icedove-l10n-en-en icedove-l10n-en-ar
gumëzhitje @ sysadmin: ~ aftësia $ sudo instaloni gparted vlc

Për të personalizuar, pasuruar dhe shijuar MATE Desktop! mate1

mate2

XFCE, miu i shpejtë dhe i lehtë

Debian sjell versionin 4.10.1 del XFCE4, karakterizohet nga të qenit një mjedis i lehtë për desktop, me një pamje të këndshme dhe shumë të shpejtë për sistemet operative pasardhëse UNIX®. E ndërtuar për të qenë produktive, ajo ngarkon dhe ekzekuton shpejt aplikacionet duke ruajtur burimet e sistemit. XFCE është shumë i konfigurueshëm dhe ka një menaxher dritaresh që mbështet transparencën dhe efektet e tjera.

Ata që vendosin për XFCE4 do ta gjejnë personalizimin e tij shumë argëtues. Mirë ia vlen. Rezultate shumë të mira mund të merren!

gumëzhime @ sysadmin: a $ aftësi tregojnë task-xfce-desktop
Paketa: task-xfce-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsion Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5 k Varet nga: Tasksel (= 3.31 + deb8u1), Detyra-desktop, xfce4, lightdm Rekomandon: xfce4-goodies, xfce4-Power-Manager, xfce4-mixer, xfce4-terminal, mousepad, Oorage , libreoffice-gtk, dbus-x11, xsane, vlc, quodlibet, evince-gtk | evince, tango-icon-theme, network-manager-gnome, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, vizë-en-us, system-config- printer, gnome-orca Përshkrimi: Xfce Kjo paketë detyrash përdoret për të instaluar desktopin Debian, duke shfaqur mjedisin desktop Xfce, dhe me paketat e tjera që përdoruesit e Debian presin të kenë në dispozicion në desktop.

Ne instalojmë pjesën më të madhe të nevojshme:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aftësia instaloni task-xfce-desktop \
libreoffice-l10n-en libreoffice-help-en iceweasel-l10n-en-en \
iceweasel-l10n-es-us iceweasel-l10n-es-ar icedove icedove-l10n-es-ar \
icedove-l10n-en-es ndarë

Ne vizualizojmë:

zhurmë @ sysadmin: start $ startx

Dhe pastaj ne rifillojmë përmes vetë ndërfaqes grafike. Gëzoni dhe pasuroni desktopin XFCE! xfce

LXDE, më e lehta

Nëse XFCE është i lehtë dhe i shpejtë, LXDE është pak më shumë LXDE qëndron për Mjedisi i lehtë për desktop X11. Rekomandohet shumë për serverat që kërkojnë një ndërfaqe grafike, ose që thjesht duhet t'u sigurojmë atyre një Desktop.

Paketat "flasin" për veten e tyre, dhe është më mirë se çdo shkrim nga ana jonë:

gumëzhime @ sysadmin: search Kërkimi i aftësisë $ lxde
p education-desktop-lxde - Zbatime desktopi për Debian Edu LXDE p-live-image-lxde-desktop - Komponentët e imazhit të sistemit të drejtpërdrejtë (desktopi LXDE p lxde - Metapaketimi për LXDE p lxde-i zakonshëm - Të dhënat e konfigurimit LXDE p lxde-core - Metapaketimi për LXDE core p lxde-icon-temë - Temë standarde e ikonës LXDE v lxde-settings-daemon - p task-lxde-desktop - LXDE

gumëzhime @ sysadmin: pt $ aftësi tregojnë lxde
Paketa: lxde E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 6 Përparësia: opsionale Seksioni: metapackages Zhvilluesi: Mirëmbajtësit Debian LXDE Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 27.6k Varet nga: galculator, gpicview, fletë-fletë, lxpamje, lxappearance-obconf, lxde-core, lxde-icon-theme, lxinput, lxrandr, lxsession-edit, lxterminal, xarchiver Rekomandoni: alsamixergui , përmbytje | transmetim-gtk, evince-gtk | pdf-viewer, gnome-disk-utility, gnome-mplayer, gnome-system-tools, gucharmap, iceweasel | www-shfletues, lightdm | x-ekran-menaxher, lxmusic | guximtar, lxpolkit, menu-xdg, mënyra e përdorimit, wicd | network-manager-gnome, xserver-xorg Sugjeron: gimp, libreoffice, lxlauncher, lxtask, pidgin, update-notifier, xfce4-power-manager Përshkrimi: Metapackage for LXDE The Lightweight X11 Desktop Environment (LXDE) është një projekt që synon të sigurojë një ambient desktop i cili është i lehtë dhe i shpejtë. Kjo paketë është një metapaketim varet nga përbërësit kryesorë dhe përbërësit e rekomanduar të LXDE. Ai përfshin lxde-core, lxappearance, lxinput, lxsession-edit, gpicview, lxterminal, lxrandr, galculator, leafpad dhe xarchiver. Nëse thjesht dëshironi të zgjidhni dhe zgjidhni përbërësit kryesorë, atëherë mos ngurroni ta hiqni këtë paketë. Faqja kryesore: http://www.lxde.org/ Markat: ndërfaqja :: x11, roli :: metapackage, fushë :: suitë, suitë :: TODO, uitoolkit :: gtk

gumëzhime @ sysadmin: a $ aftësi tregojnë task-lxde-desktop
Paketa: task-lxde-desktop E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 3.31 + deb8u1 Prioriteti: opsion Seksioni: detyrat Zhvilluesi: Ekipi i Sistemit të Instalimit të Debian Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 21.5k Varet nga: Taskelsel (= 3.31 + deb8u1), Task-desktop, lightdm, lxde Rekomandon: lxtask, lxlauncher, xsane, libreoffice-gtk, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en -us, mythes-en-us, hunspell-en-us, vizë-en-us, system-config-printer, gnome-orca Përshkrimi: LXDE Kjo paketë detyre përdoret për të instaluar desktopin e Debian, duke shfaqur mjedisin e desktopit LXDE, dhe me paketat e tjera që përdoruesit e Debian presin të kenë në dispozicion në desktop.

zhurmë @ sysadmin:: $ sudo aftësia instaloni task-lxde-desktop
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Paketat e RI në vijim do të instalohen: adwaita-icon-theme {a} alsa-base {a} alsa-utils {a} alsamixergui {a} ........
0 paketa të azhurnuara, 774 të reja të instaluara, 0 për tu hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar.
Më duhet të shkarkoj 499 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 1,568 MB.
Doni të vazhdoni? [Y / n /?]

Dhe ne vazhdojmë të njëjtën procedurë si me tavolinat e mëparshme. Mos u tremb Personalizoni këtë ambient desktop jashtëzakonisht të lehtë dhe më pas tregoni si shkoi. lxde

Përmbledhje

Siç kemi parë, marrja e një desktopi Debian është argëtuese. Të paktën është për ne. Shtë përshkruar procedurën me 6 -gjashtë- prej tyre. Në të gjitha rastet, është bërë një makinë e pastër virtuale dhe mjedisi i desktopit është instaluar më pas.

Lehtësia e «tjetër - tjetër" 'Siguria për errësirën" 'Të gjithë shoferët punojnë në rregull«, Dhe detaje të tjera«pozitiv»Për të cilat disa janë mësuar me sisteme të tjera operative, janë elementë që mund të bëhen një bumerang ose« bumerang », i cili kërcënon sigurinë e Stacionit tonë të Punës, veçanërisht nëse jemi të lidhur drejtpërdrejt me Fshatin WWW ose në Internet.

Unë mendoj se ne duhet të jemi në gjendje të zgjedhim alternativat tona. Jini pronarë të vendimeve tona. Nuk është për të zgjedhur. Secili le të jetë shumë i lumtur me zgjedhjen e tij.

Kësti tjetër?

Qemu-KVM

Mos harroni se kjo do të jetë një seri artikujsh nga Rrjetet kompjuterike për NVM-të. Ne do të presim për ju!


20 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Louise dijo

  Debian është më e mira!

 2.   John dijo

  Janë duke dhënë kontribute të shkëlqyera! Faleminderit

 3.   Luigys toro dijo

  Çfarë kontributi i bukur, po përdor kanellë kohët e fundit, por në përgjithësi, unë gjithmonë kam instaluar KDE për përdoruesit

 4.   denis dijo

  Përshëndetje Federico, post shumë i mirë, vazhdo kështu që falë teje kam arritur shumë gjëra.

 5.   federico dijo

  Faleminderit të gjithëve për komentin dhe vlerësimin e këtij artikulli, i cili shpresoj të jetë i dobishëm për shumë njerëz, pasi që përmbledh në një botim të vetëm, 6 mundësitë e arritjes së një Desktop të mirë në Debian 8 "Jessie". Nga ana tjetër, mendoj se e bën shumë të qartë fleksibilitetin e natyrshëm që zotëron ky i madh midis sistemeve operative të botës GNU / Linux. Ne do të vazhdojmë të botojmë për të gjithë lexuesit që vizitojnë FromLinux

 6.   dhunues dijo

  Desktop-et në Debian duken shumë në rrjedhën e sipërme pa shumë personalizime, por qëndrueshmëria që ofron është e paçmuar. Udhëzues shumë i mirë për desktop Fico. Gëzuar!

 7.   Rodrigo dijo

  Së pari, faleminderit një milion për kontributin e jashtëzakonshëm! së dyti kërkoj një sugjerim. Unë dua të instaloj Virtualbox në "Jessie" por do të doja të menaxhoja makineritë e virtualizuara përmes një desktop. Cilin prej tyre rekomandoni? domethënë, cili merret vesh më mirë me VirtualBox? (Veçanërisht duke marrë parasysh komentet në lidhje me Kanellën? Faleminderit shumë paraprakisht

 8.   Ismael Alvarez Wong dijo

  Artikull shumë i mirë pasi gjëja e zakonshme është instalimi i Desktop nga instalimi .ISO; Veryshtë shumë e dobishme të njohësh HowTo se çfarë ndodh prapa kur një Desktop instalohet në mënyrën tradicionale.
  Këshillë e shkëlqyeshme që rekomandohet LXDE ultralight për serverat që mund të kërkojnë një ndërfaqe grafike; Deri më tani besoja se ishte i dobishëm vetëm për pajisjet e përdoruesit me performancë shumë të ulët.
  Pajtohem me Federico 100% që instalimi manual i një Desktop demonstron fleksibilitetin e madh të Linux OS.

  1.    federico dijo

   Faleminderit shumë për komentin, shoku Wong!

 9.   federico dijo

  Faleminderit mik Dhunter për komentin tënd gjithnjë të pritur mirë.

  Rodrigo: ti e vendos në Kinë, siç themi këtu. Paketa që ofron ndërfaqen grafike VirtualBox është "virtualbox-qt". Qt është një Framewrok për zhvillimin e aplikacioneve C ++. Multishtë multiplatform. Desktopi KDE zhvillohet me Qt. Kontrolloni gjithashtu se çfarë thotë Synaptic në lidhje me paketën "kdevelop". Nëse është vetëm një ndërfaqe grafike, Mendoj, mendoj, se VirtualBox është më i pajtueshëm me KDE. Unë kam përdorur pak VirtualBox dhe së shpejti do të shkruaj për Qemu-KVM si një njoftim në fund të këtij artikulli.

  Kam përdorur VirtualBOX në GNOME dhe MATE, por pak. Unë mendoj se duhet të mendoni më shumë për burimet e pajisjeve që keni në krah sesa për pajtueshmërinë e një pakete virtualizimi me desktopin. Në fund, ju duhet t'i përgjigjeni pyetjes suaj vetë sipas rezultateve që merrni në praktikën e përditshme. Kriteri më i mirë i së vërtetës është praktika.

 10.   elcarter dijo

  pershendetje, kam nevoje per ndihme jam i ri ne debian dhe dua te ndryshoj stilin e shiritit nuk di te them nese eshte teme apo dicka e tille
  këtu është stili që unë dua të vendos në debian tim
  http://muyseguridad.net/wp-content/uploads/2016/01/GNOME-Classic-en-Tails-2.0.png
  Do të vlerësoja shumë nëse mund të më ndihmonit ta vendosja atë ngjyrë në shirita

 11.   elcarter dijo

  Mirë Kam instaluar debian GNOME por dua të vendos ngjyrën e bardhë në shirita dhe doja të dija nëse mund të më ndihmoni se si ta bëj për ta vendosur në këtë mënyrë:

  http://muyseguridad.net/wp-content/uploads/2016/01/GNOME-Classic-en-Tails-2.0.png

 12.   federico dijo

  Përshëndetje Elcarter: Koha kur kam punuar me GNOME3 në Wheezy. Jam mësuar ta personalizoj duke përdorur GNOME-Control-Center dhe mjetin GNOME-Tweak. Nëse do të doja të bëja ndonjë rregullim jashtë asaj që më ofruan, do ta harroja dhe do të pranoja atë që më dhanë. KDE është mbreti i personalizimit.

 13.   doktor dijo

  Unë bashkohem me duartrokitjet për profesionalizmin e kësaj ekspozite, por… a kam lexuar saktë që ky është një artikull 'për të sapoardhurit'? sepse mendimi im i parë është që nëse kjo lexohet nga një i ri ... ata do të humbin dëshirën për të hyrë në botën e Debian. Dhe më fal sinqeritetin tim, natyrisht.

  1.    federico dijo

   Të sapoardhur në botën e Debian. Lexuesit që tashmë e kanë mbledhur tryezën e tyre me lehtësi me një paraqitje tjetër. Dhe mbi të gjitha, përpiquni ta bëni të kuptuar se është e nevojshme të lexoni, studioni dhe praktikoni pak, nëse vërtet dëshironi të hyni në universin Debian. Unë e di se ka shpërndarje, përfshirë vetë Debian, që me një DVD, ju merrni një Desktop të mirë, dhe nganjëherë më shumë se të denjë. Me Debian ju merrni siguri, qëndrueshmëri, shpejtësi, konsum të ulët të burimeve që mund t'i caktoni aplikacioneve dhe jo sistemit operativ si të tillë, dhe disa faktorë më pozitivë. Nëse mbi sa më sipër, më lejon të zgjedh dhe instaloj me lehtësi Desktopin e preferencës sime ... Lëreni secilin të nxjerrë konkluzionet e tij.

   Iniciatorëve ose Fillestarëve, të paktën ju duhet t'u tregoni më shumë sesa ato që janë botuar në këtë postim, në mënyrë që ata të jenë të vetëdijshëm.

 14.   crespo88 dijo

  Përshëndetje kolegë, mirëmëngjesi të gjithëve.
  Le të pyesim retorikisht. Kush ofron njohuri kaq të hollësishme në këtë botë gjithnjë e më konkurruese?
  Për të mos qenë absolut, le të themi që shumë pak dhe mes tyre është edhe Fico, faleminderit koleg. Pas leximit të këtij artikulli SHTYPSUES, unë kam qenë shumë i kënaqur.
  Më duhet të krijoj një laborator dhe madje mund të zgjedh me një repo të vetme, pa kritikuar Ubuntu; Nuk kam nevojë, Xubuntu, ose Kubuntu, ose… Ubuntu, Debian është akoma i veçantë.

  1.    federico dijo

   Faleminderit @ crepo88 për komentin tënd domethënës. Mundohem t’i bëj artikujt e mi sa më didaktikë, gjithmonë duke sugjeruar që lexuesi të gërmojë më thellë dhe të mësojë vetë. Mundohem të përcjell se si të mësoj. Faleminderit përsëri dhe mos ndaloni të ndiqni DesdeLinux.

   1.    crespo88 dijo

    Si të ndaloni ndjekjen nga linux Fico, propozimet tuaja janë të shkëlqyera, vazhdoni kështu që pavarësisht nga fakti se bota e linux është praktikisht falas dhe e dokumentuar shumë mirë, ka gjithmonë gjëra që nuk janë shumë të qarta për ne që administrojmë dhe për përdoruesit përfundimtarë gjithashtu.
    Qëllimi juaj pasi është duke u përmbushur çdo herë me hapa më të fortë. Faleminderit.

 15.   Ismael Alvarez Wong dijo

  Fjalët e mia përshkojnë këtë artikull për llojet e ndryshme të desktopëve dhe dy të mëparshmit për «Instalimin e stacioneve të punës»; gjithçka e mrekullueshme, argumentoi mirë ndryshimet midis të gjithë atyre (nuk e dija që Kanella kërkon përshpejtim të videove harduer).
  Personalisht, për shkak të profilit tim sysadmin, unë gjithmonë instaloj serverat pa një mjedis grafik nga versioni CD i ISO dhe kur instaloj stacionin tim të punës dhe / ose kompjuterin tim të shtëpisë duhet të vras ​​veten duke kërkuar se kush ka versionin DVD (që nga rruga janë tre DVD megjithëse në sinqerisht me DVD1 është e mjaftueshme) e ISO;
  REALISHT M LESova se mund të përgatis stacionin tim të punës pa një ambient grafik dhe më pas ta "hedh" atë me tryezën time të preferuar, e cila është LXDE ose MATE.
  Do të vazhdoj serialin pasi jam jashtëzakonisht i interesuar për virtualizimin e KVM.

 16.   fiko dijo

  Respekti im Wong, për komentin tuaj, më shumë duke ditur që vjen nga një koleg me shumë servera nën administrimin e tij. Faleminderit për komentin, mik.