Vizatimi i Libreoffice: Hyrje

Duke vazhduar me mësimin tonë themelor të paketës më të famshme falas të zyrave, sot ne do të largohemi nga ...

Fedora 19 në dispozicion

Fedora 19 "Macja e Shrodingerit" sapo është lëshuar për shkarkim. Premton më shumë stabilitet dhe disa karakteristika të reja. Mbështetje e lajmeve për ...

Revista HD # 8 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), shpërndarja mujore revista dixhitale në lidhje me Softuerin e Lirë, Hacking dhe Programimin, ka nisur ...

Ardor 3: Hyrje

Shpresoj se ju tashmë keni GNU / Linux tuaj të përgatitur për audio me vonesë të ulët, sepse ne do të fillojmë të punojmë me të.

Redaktimi i videos x264 me Avidemux.

Avidemux është së bashku me Openshot një nga programet e mia të preferuara për të redaktuar videon ose për ta kthyer atë në formate të ndryshme dhe kjo

Revista HD # 7 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), shpërndarja mujore revista dixhitale në lidhje me Softuerin e Lirë, Hacking dhe Programimin, ka nisur ...

Google braktis XMPP

Google ka vendosur të eleminojë GTalk dhe të zëvendësojë atë shërbim mesazhesh me Hangouts. Me këtë, ju gjithashtu hiqni nga ekuacioni ...

Conky në stilin e Google Tani

Dëshironi të keni një konfigurim Conky me stilin e "kartave" të nënshkrimit të Google Tani? Ejani dhe unë kuptova se si ta bëj atë ...

Mageia 3 në dispozicion

Me 2 muaj vonesë, Mageia 3 sheh dritën, e cila nuk përfshin lajme të rëndësishme por azhurnon ...

Guitarix si një parapërgatitje bas

IKONA PUMRMBLEDHJE Meqenëse parapërgatitësi i kitarës së softverit Guitarix përpiqet të ketë një personalitet të vetin në vend që të imitojë ...

Revista HD # 6 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), një revistë dixhitale shpërndarëse mujore në Softuer të Lirë, Hacking dhe Programim, ka nisur

Lojërat cloud në Linux

Cloud Gaming ose lojë në Cloud është një platformë e re lojrash që po zhvillohet në internet, ...

Instaloni Minecraft nga APP

Minecraft është një lojë multiplatforme në të cilën ne krijojmë të gjitha llojet e konstruksioneve 3D nga kube. Me

Manjaro 0.8.5 në dispozicion

Pas disa javësh zhvillimi intensiv, është lëshuar versioni 0.8.5, i cili përfshin një numër përmirësimesh të rëndësishme. ...

GNOME 3.8 i disponueshëm

Versioni 3.8 i GNOME është tani i disponueshëm, një version i pritshëm që vjen me shumë veçori dhe përmirësime të reja. GNOME ...

Compiz i pavarur

Meqenëse filloni të përdorni GNU / Linux një nga gjërat që tërheq më shumë syrin është efektet dhe funksionalitetet ...

Revista HD # 4 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), një revistë dixhitale shpërndarëse mujore në Softuer të Lirë, Hacking dhe Programim, ka nisur

Mageia 3 shikime paraprake

Menjëherë pas lëshimit të tij përfundimtar, disa tipare të reja të versionit të tretë të Mageia dalin në dritë. Lindja…

Libri FreeNAS në Linux

Kurrë nuk keni menduar të keni dosje të ndara gjithmonë në dispozicion? Mos varet nëse partneri juaj e ka kompjuterin të ndezur. Me

Instaluesi i ri Manjaro Linux

Një test test Manjaro .iso është i disponueshëm për provë, i cili, si një risi, përfshin një instalues ​​grafik "provizor" (që nga ...

KDE me të njëjtën pamje si Ubuntu

Në një rast tjetër, kemi parë se si të kemi një pamje të hapësirës së punës në Plasma, të ngjashme me atë të përdorur nga Ubuntu. Tani,

Njohja e fjalës në Ubuntu

James McClain, një programues i pavarur ka zhvilluar një sistem të fuqishëm të njohjes së fjalës për Ubuntu. Nevoja që ishte ...

Në dispozicion Firefox 19

Një nga risitë kryesore të versionit 19 është se ai përfshin një shikues PDF, në mënyrë që të mos jetë ...

Ubuntu për tableta

Canonical bën një hap të ri me platformën e saj me shumë pajisje bazuar në sistemin e saj operativ Ubuntu me prezantimin zyrtar të ...

si për të

Kompresim multi-core në Linux

Aktualisht shumica e makinave kanë dy ose më shumë bërthama. Prandaj, nëse doni një kompresim më të shpejtë, mund të ...

Manuali OpenLDAP në Linux

OpenLDAP është një zbatim falas dhe me burim të hapur të Protokollit të Lehtësisë së Direktorisë (LDAP) i zhvilluar nga projekti ...

LibreOffice 4 lëshuar

LibreOffice 4.0, është numri i parë i madh i versionit që Fondacioni Document ka lëshuar që nga ndarja e projektit ...

Revista HD # 3 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), shpërndarje mujore revistë dixhitale rreth Softuerit të Lirë, Hacking dhe Programim, ka filluar së fundmi ...

Homerun: Uniteti në KDE

Disa zhvillues të KDE kanë krijuar një projekt të quajtur Launcher Homerun, për të riprodhuar funksionalitetet ose aktivitetet e Unitetit ...

Manual Edukues Raspberry Pi

Manuali i Edukimit Raspberry Pi është një libër falas që mëson parimet dhe aftësitë e shkencës kompjuterike ...

Revista HD # 2 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), shpërndarje mujore revistë dixhitale rreth Softuerit të Lirë, Hacking dhe Programim, ka filluar së fundmi ...

Revista Gimp # 2 në dispozicion

Edicioni i dytë i GIMP Magazine tani është në dispozicion për tu shkarkuar, një revistë kushtuar ekskluzivisht fotografëve, stilistëve dhe ...

Revista HD # 1 në dispozicion

Revista HD (Hackers & Developers), shpërndarje mujore revistë dixhitale rreth Softuerit të Lirë, Hacking dhe Programim, ka filluar së fundmi ...

Si të krijoni Live-USB multiboot

Një pyetje e përsëritur që kemi është "si të krijojmë një pendrive me shumë çizme". Në këtë udhëzues të shkurtër ne shpjegojmë se si ta bëjmë atë, nga Windows ...

Canaima 3.1 në dispozicion

Një javë më parë, versioni i ri i kësaj shpërndarjeje të njohur GNU / Linux, promovuar nga qeveria dhe ...

Në dispozicion Firefox 17

Një tjetër dhe ata shkojnë 17. Versioni i fundit i Firefox është tani në dispozicion për shkarkim. Ne ju themi ...

Linux dhe program i lirë në Kubë

Si arsyet politike ashtu edhe ato ekonomike po bëjnë që qeveritë e botës të fillojnë të braktisin softuerin e pronarit, për të përmbysur ...

Manjaro 0.8.2 është tani në dispozicion

Manjaro Linux është një shpërndarje Linux e bazuar në "fotografi të shpejta" të qëndrueshme dhe të provuara të Arch Linux. Depot tuaja janë të mbështetura ...

Instalimi i Debian 6 hap pas hapi

Në këtë mundësi, ne do të shohim se si të instalojmë Linux Debian 6. Ne do të fillojmë me pak informacion të përgjithshëm dhe pastaj në ...