Pushojmë një javë ...

Po iki për disa ditë. Shkrimtarë, të kërkuarKam përfituar nga rasti t'ju them se ne po kërkojmë shkrimtarë që të bashkohen me stafin ...

GvSIG 1.1 në dispozicion!

gvSIG, projekti për zhvillimin e Sistemeve të Informacionit Gjeografik ndër-platformor (punon në Windows, Mac dhe Linux), ka bërë ...

Lirohet Fedora 14!

Versioni përfundimtar i Fedora 14 është tani në dispozicion! Ata që nuk përdorin Fedora duhet ta dinë që ky version, po ...

Pikat: përkthyes braille

Për fat të mirë, Linux është një sistem operativ që ka lejuar zhvillime të shumta për të ndihmuar ata me një lloj ...

Mirupafshim me Bluetooth?

Aleanca Wi-Fi miratoi Wi-Fi Direct, një standard që lejon lidhjen midis pajisjeve për të shkëmbyer skedarë pa nevojën e ...

Savage 2: Një shpirt i torturuar

Savage 2: A Tortured Soul është një lojë mjaft e plotë për sisteme të ndryshme operative, përfshirë Linux. Setshtë vendosur ...

Sa kohë keni që përdorni Linux?

Përveç që është një informacion me interes, ai mund të na ndihmojë të përmirësojmë blogun dhe të drejtojmë artikujt e një ...

Kiwix: Wikipedia jashtë linje

Objektivi kryesor i Kiwix është të ofrojë njohuri të përfshira në Wikipedia offline, domethënë, pa lidhje me ...

Si të instaloni gvSIG 1.10 në Ubuntu

gvSIG, projekti për zhvillimin e sistemeve të informacionit gjeografik ndër-platformor (punon në Windows, Mac dhe Linux), është shumë i lehtë ...

Si të hiqni floppy drive

Në forume dhe blogje të ndryshme kam lexuar disa herë komente nga përdoruesit të cilët u ankuan sepse, pavarësisht jo ...

Steadyflow: menaxheri i ri i shkarkimeve

Steadyflow është një menaxher interesant shkarkimesh për Linux që ju lejon të shkarkoni skedarë lehtësisht. Mbështet të gjitha protokollet e njohura nga GIO / GVFS.

Nokuntu: Nokia PC Suite për Linux

Nokuntu është një zëvendësim për Windows Nokia PC Suite por për sistemet GNU / Linux. Nokuntu është krijuar posaçërisht për Ubuntu ...

QtiPlot

QtiPlot: e butë. statistikat për Linux

QtiPlot është një mjet shumë i dobishëm për studiuesit dhe studentët të cilët kanë nevojë të punojnë me sasi të mëdha të të dhënave numerike dhe ...

Meta-kontakte të reja në Empati

Meta-kontaktet janë një funksionalitet i ri që do të përfshihet në versionet e ardhshme të Empathy, klienti i bisedës për ...

Oktava: Matlab falas

Ky mjet është pjesë e projektit GNU. MATLAB konsiderohet ekuivalent i biznesit të tij. Ndër disa karakteristika që ata ndajnë mund të jenë ...

Beta e re e Firefox 4

Tani mund të shkarkoni versionin e ri beta të Firefox 4 që përfshin dy mjete të reja si risitë kryesore: Sync dhe Panorama (i njohur më parë ...

Paketa e ikonave Faenza-Cupertino

Disa ditë më parë ju thashë për paketën e shkëlqyeshme të ikonave Faenza. Ndoshta një nga pikat e saj më të dobëta ...

Daisy | Dock për KDE

Daisy është një stacion i stilit Mac OS për KDE. Isshtë i integruar në plazmë dhe ka mundësi interesante konfigurimi. Ka tre

Si të çinstaloni Ubuntu One

Po, Ubuntu One është shumë i mirë dhe i gjithi, por çka nëse nuk dua ta përdor? Po sikur të përdor Dropbox? A e pe ...

Lucid Puppy 5.1 u lançua

Disa muaj më parë ju kemi thënë në lidhje me lëshimin e Puppy Linux 5.0, distro e shkëlqyeshme që karakterizohet nga ...

Temat e reja të dritës Ubuntu

Dëshironi të provoni temën që do të vijë si parazgjedhje në Ubuntu Maverick? Isshtë një version i përmirësuar i ...

Sondazhi: ku e përdorni Linux-in?

Çdo ditë që kalon ne mësojmë se Linux, në sajë të shkathtësisë së tij të madhe, përdoret gjithnjë e më shumë në një ...

Si të kriptoni një shkop USB

A merreni me informacione tepër sekrete që duhet të mbrohen dhe mbrohen? Ndoshta informacioni se konkursi, qeveria apo një fqinj ...

Komanda të dobishme për Linux

Kjo nuk përpiqet të jetë një listë e plotë, por ju siguroj se do të gjeni një pjesë të mirë të komandave më shumë ...

Konferenca e Softuerit të Lirë 2010

Ditët Rajonale të Software-it të Lirë janë një ngjarje rajonale, ndërkombëtare dhe shëtitëse ku aktorë të ndryshëm nga komuniteti punojnë ...

Disa truke për Chrome / Chromium

Kjo është një përmbledhje e thjeshtë e disa këshillave që po grumbulloja gjatë përdorimit të Kromit. Të gjitha këshillat, shtesat dhe këshillat ...

Puppy 5.0 në dispozicion!

Puppy Linux është edhe një distro Linux. Ajo që e dallon atë nga të tjerët është madhësia e saj shumë e vogël, pa ...