Photocall TV, një mundësi interesante për të parë DTT kudo

Foto nga TV Photocall

Pas krizës COVID-19, përdorimi dhe konsumi i argëtimit në internet u rrit ndjeshëm. Rritja ishte e tillë që shumë prej kompanive të këtyre shërbimeve u desh të rrisin burimet e serverave të tyre dhe të ulin cilësinë e transmetimit të përmbajtjes së tyre. Ajo që duket si një anekdotë e thjeshtë tani është bërë një trend që vazhdon të rritet. Shërbime të theksuara të tilla si Photocall TV ose Pluto TV, ndër të tjera.
Televizioni në internet është produkti yll në argëtimin dixhital, duke nënvizuar shërbimet e filmit streaming, por ato nuk janë të vetmet. Në muajt e fundit, përdorimi i aplikacioneve dhe aplikacioneve në internet që përbëhen nga ofroni DTT dhe kanale private në internet falas, në shumicën e rasteve. Dhe megjithëse shumë prej jush do të thonë se është e njëjtë me atë që na ofron Televizioni ynë, e vërteta është se këto shërbime na lejojnë shikoni përmbajtjen në çdo pajisje dhe gjithashtu na ndihmon të zvogëlojmë numrin e reklamave që përfshihen në përmbajtje.

Çfarë është Photocall TV?

Muajt ​​e fundit, janë krijuar aplikacione të shumta për të parë DTT dhe kanale të tjera falas, por fatkeqësisht jo të gjitha këto aplikacione kanë një jetë të gjatë ose ato punojnë si duhet. Sidoqoftë, aplikacioni TV Photocall funksionon si duhet, duke pasur tashmë një jetë të konsiderueshme. Televizion fotokallkues është një shërbim televiziv streaming plotësisht legal dhe falas i cili transmeton kanale të hapura DTT.
Photocall TV ka përfshirë gjithashtu një seri shërbimesh që shkojnë përtej shikimit të filmave, serialeve ose programeve në gjuhë të ndryshme. Përveç që mund të shohim DTT në pajisje të ndryshme, Photocall TV na lejon të jemi në gjendje dëgjoni kanale radio përmes transmetimit, Kanalet DTT ndërkombëtar, Kanalet DTT të specializuar në tema të ndryshme, Një Udhëzues televiziv me programe dhe oraret e tyre dhe një përmbledhje të shërbimeve VPN për të qenë në gjendje të shikoni si brenda vendit të origjinës së kanalit ashtu edhe nga një vend tjetër.
Tani për tani Photocall TV ka një version në internet dhe një aplikacion Android ky aplikacion nuk funksionon më por versioni në internet është ende i pajtueshëm me pajisjet. Tani e tutje, shërbimi është i pajtueshëm me shtesa dhe shërbime të ndryshme që janë në smartphone-in tonë, tabletin, televizorin inteligjent dhe shfletuesin tonë të internetit. Kjo do të thotë që ne mund ta shohim atë në çdo pajisje pa probleme të pajtueshmërisë me një format ose markë specifike.

Cilat kanale mund të shikoj me Photocall TV?

Nacionales

Aktualisht ne mundemi shikoni pothuajse të gjitha kanalet DTT në SpanjëKjo do të thotë që ne mund të shohim kanalet kryesore si La 1, La 2, Telecinco, Antena 3, La Sexta, Cuatro, Mega, Neox, etj ... si dhe kanalet televizive rajonale, të tilla si TV3, Telemadrid, ETB ose Canal Sur, duke kaluar nëpër Kanalet DTT të kompanive të lajmeve si EuropaPress dhe / ose Kanalet DTT të klubeve të futbollit si kanali Real Madrid ose FC Barcelona.

Ndërkombëtare

Kanalet ndërkombëtare që do të gjejmë në këtë pjesë janë kanale nga vendet e tjera që kanë transmetuar përmes DTT ose në internet dhe nga këto do të gjejmë kanalet e tyre kryesore ose kanalet e lajmeve. Kështu, për shembull, ne kemi kanalin BBC në Mbretërinë e Bashkuar, por nuk kemi kanalet BBC Two, BBC Three ose BBC Four. E njëjta gjë do të ndodhë me kanalet e tjera në vendet e tjera. Fatkeqësisht, ne mund t'i shohim këto kanale në gjuhët origjinale në të cilat ato transmetohen, Ne nuk do të kemi titra anglisht ose përkthimin e tyre në spanjisht përveç nëse kanalet burimore e bëjnë këtë.

Tjetër

Seksioni "Tjetri" përbëhet nga kanale televizive tematike. Këto kanale janë shfaqur vitet e fundit dhe deri më tani ishin të rezervuara për shërbime telefonike, por Photocall TV na lejon t'i shikojmë këto kanale pa ndonjë kosto, megjithëse jo të gjitha. Temat e këtyre kanaleve janë të ndryshme, nga kanalet me temë historike në kanale me temë shtëpiake, përmes kanaleve të kuzhinës ose kanaleve për fëmijë dhe të rinj. Përveç kësaj, Photocall TV jo vetëm që mbledh një kanal të secilës temë por gjithashtu mbledh kanalet më të famshëm të kësaj teme ose të gjitha kanalet DTT të asaj teme.

radio

Për vite me radhë, stacionet kryesore të radios kanë transmetuar programet e tyre në internet. Në këtë kuptim, Photocall TV nuk përtërin, por ne mund ta konsiderojmë atë Seksioni Photocall TV është një lloj direktorie radiosh që transmetojnë në internet. Diçka e dobishme nëse dëshirojmë të ndryshojmë stacionin radio dhe duam ta bëjmë atë shpejt.

Si funksionon Photocall TV

operacion

Funksionimi i Photocall TV është mjaft i thjeshtë, ndoshta është një gjë pozitive që ka ky aplikacion. Në secilën pjesë janë ikonat me logot e secilit kanal DTT. Klikoni mbi të dhe kjo do të na drejtojë në transmetimin e kanalit. Cilësia e transmetimit do të ndryshojë në varësi të kanalit, por nëse nuk kemi një lidhje të keqe, gjëja normale është të gjesh programe të transmetuara me rezolucion 720 ose 1080. Nëse duam të kthehemi në listën e kanaleve, duhet të shtypim vetëm butonin prapa të shfletuesit të internetit ose aplikacionit dhe me këtë do të kthehemi në listën e kanaleve. Nëse duam të dalim, thjesht duhet të mbyllim skedën e shfletuesit të internetit.

instalim

Instalimi i Photocall TV është shumë i lehtë, ne vetëm duhet të hapim shfletuesin e pajisjes dhe të shkojmë te tjetri adresa e internetit. Për fat të keq aplikacioni Android nuk funksionon më, kështu që aktualisht është opsioni i vetëm për të hyrë në shërbimin TV Photocall.

Si të regjistroni programet

Photocall TV funksionon përmes shfletuesit të internetit dhe kjo na lejon të kemi funksione shtesë që aplikacionet e tjera nuk mund ose nuk i kanë. Në këtë rast mundemi regjistroni programet që transmetohen përmes Photocall TV falë një shtese për Chrome quhet Stream Recorder - shkarkoni HLS si MP4. Kjo shtojcë shton një buton rekord në shfletuesin e internetit. Ne fillojmë transmetimin e programit dhe pas kësaj shtypim butonin e regjistrimit dhe do të fillojë regjistrimi i programit që po transmetohet. Pasi skedari të ketë mbaruar, ai do të ruhet në dokumentet tona ose në vendndodhjen që kemi treguar në "Cilësimet" e shtesës.

Si të regjistroni ekranin duke përdorur një shtojcë kromi

Si të shihni TV Photocall në Televizionin tonë

Edhe pse Photocall TV është një aplikacion në internet, kjo nuk do të thotë që ne nuk mund ta përdorim atë në pajisje të ndryshme. Tjetra ne ju themi si mund ta përdorim Photocall TV në pajisje të ndryshme që lidhen me televizionin, pa marrë parasysh smartphone, tablet dhe pc, të cilat mund t'i qasemi përmes shfletuesit të internetit siç kemi treguar më lart.

Chromecast

Pajisja e Google për TV funksionon në mënyrë të përsosur me Photocall TV, për ta bërë atë të funksionojë thjesht ne duhet të hedhim përmes shfletuesit të internetit dhe ajo pasqyron në pajisjen Chromecast, domethënë, ne e dërgojmë përmbajtjen në vegël. Problemi i vetëm me këtë përdorim është se duhet të sigurohemi që përdorim Google Chrome, Chromium ose derivate. Ky proces nuk përputhet me Mozilla FirefoxNë parim, kështu që ne duhet të ndryshojmë shfletuesin në një rast të tillë ose të zgjedhim të përdorim një shtesë që na lejon të pasqyrohemi midis shfletuesit dhe chromecast. Nëse nuk kemi kompjuter dhe e bëjmë përmes një tableti ose smartphone, duhet të dërgojmë përmbajtje përmes kësaj pajisje dhe shënoni chromecast si pikë marrëse.

Firetv

Nëse duam të luajmë përmbajtjen në pajisjen televizive Amazon, mund ta bëjmë atë në dy mënyra. E para është duke përdorur vegël si chromecast dhe më pas përmes një aplikacioni për hedhjen dërgoni përmbajtjen e Photocall TV në Fire TV. Ka shumë aplikacione që na lejojnë të pasqyrojmë mes kompjuterit, smartphone-it ose tabletës sonë dhe FireTV siç janë Pasqyrimi i Ekranit ose SendtoScreen për Fire TV.

Kuti Televizive

Ekzistojnë modele ose pajisje të ndryshme të kutive ose minipcave që lidhen me një televizion ose monitor dhe mund të transmetojnë programe ose shërbime televizive dhe / ose muzikë. Photocall TV i mbështet të gjithë ata. Për argëtueshmërinë e tij, si me Fire TV, ne mund ta bëjmë atë përmes një shfletuesi në internet. Shumica dërrmuese e këtyre minipcs me Android si sistem operativ kështu që ose ne përdorim shfletuesin e internetit ose mundemi përdorni aplikacione për transmetimin e pasqyrave si në rastin e Fire TV.

AppleTV

Pajisja Apple fillimisht nuk kishte një aplikacion TV Photocall, por meqenëse aktualisht nuk funksionon, pajisjet Apple janë në të njëjtën gjendje me pajisjet Android, për këtë ne duhet të përdorim shfletuesin e internetit për të luajtur përmbajtjen. Modeli i fundit e këtij vegla Apple lejon ndërveprimin me iPhone tonë kështu ne mund të luajmë nga smartphone dhe t'i dërgojmë Apple TV ose mund të luajmë nga Apple TV dhe ta përdorim iPhone-in tonë si telekomandë. Atë që preferoni.

Alternativa falas për Photocall TV

Siç thamë në fillim, argëtimi në internet është rritur në muajt e fundit dhe kjo e ka bërë Photocall TV jo vetëm të suksesshëm por edhe shërbimet e tjera janë jashtëzakonisht të suksesshme dhe përdoren nga mijëra njerëz. Këtu janë disa nga alternativat që ekzistojnë për t'u përdorur në vend të Photocall TV:

Plutoni TV

Ky shërbim është një nga më të njohurit pasi ofron një aplikacion për Android dhe Apple TV dhe, si Photocall TV, e ofron atë falas. Sidoqoftë, ai ka një problem me Photocall TV dhe është ai Pluto TV ofron vetëm një kanal televiziv me nën-kanale të ndryshme tematikePor nuk ofron përmbajtje ndërkombëtare ose qasje në radio. Pika pozitive është se nëse është në përputhje me iOS dhe pajisjet e tij, ai ka një aplikacion përmes të cilit mund të shohim përmbajtjen.

Plex

Për disa kohë tani, përdoruesit e Gnu / Linux kanë një mundësi shumë interesante që është rritur jo vetëm si një alternativë ndaj Photocall TV por edhe konkurrojnë me vetë Netflix në çdo platformë. Ky shërbim quhet Plex.

Foto nga shërbimi Plex

Plex është një shërbim dhe softuer që instalohet në serverin tuaj dhe se së bashku me përfitimet e tij ne mundemi merrni një netflix me porosi që mund të transmetojë radio dhe kanale DTT, të gjitha private dhe të personalizuara nga ne. Problemi me këtë sistem është se do të duhet të kemi një server privat që mund të jetë kompjuteri ynë ose një minipc i thjeshtë.

IPTV

Mundësia e shikoni kanalet DTT në internet përmes listave IPTV. Këto lista për luajtje janë si listat e leximit të Spotify. E keqja është se disa frekuenca dhe Adresat IP të kanaleve shpesh ndryshojnë dhe më pas kanalet e shtuara në këto lista pushojnë së funksionuari. Pika pozitive është se ne mund t'i përdorim këto lista në çdo pajisje pasi shumë lojtarë, si për Android ashtu edhe për iOS, janë në përputhje me to. Edhe shfaqjet e famshme VLC y Kodi kanë mundësi të luajnë këto lista TV.

Aplikacionet eFilm dhe TV

Ekziston mundësia për të bërë shërbime TV Photocall me dorë, domethënë, ne shkojmë në faqen e internetit të secilit kanal televiziv dhe e shikojmë atë ose ne shkarkojmë aplikacionin zyrtar dhe vizualizojmë përmes tij. Pika negative e kësaj është se do të duhet të instalojmë më shumë se 100 aplikacione nëse duam të kemi të njëjtën gjë me Photocall TV, pa harruar problemet e sigurisë që mund të kemi me të. Pika pozitive është se ne do ta shikojmë kanalin me cilësi të lartë dhe në shumë raste do të jemi në gjendje të shikojmë programin kur të duam. Shërbimi i Leximit Publik të Qeverisë së Spanjës ka nisur prej muajsh një shërbim falas kredie për filma dhe seriale. Shërbimi quhet eFilm. Ky shërbim është i integruar në eBiblio dhe na ofron një katalog të gjerë të filmave, dokumentarëve dhe serialeve, por ne duhet të kemi qasje në eBiblio. E mira e këtij shërbimi është se ne kemi përmbajtje pa reklama në çdo pajisje. E keqja për këtë është se do ta kemi vetëm për 7 ditë dhe pastaj duhet të rinovojmë nëse duam ta shohim përsëri. Për më tepër, laplikacionet për pajisjet mobile zakonisht nuk janë shumë të mira megjithëse ato ekzistojnë si për Android ashtu edhe për iOS.

Mendimi personal

Për një kohë të gjatë, madje edhe para krizës COVID19, unë kam përdorur shërbime televizive dixhitale ose televizione përmes transmetimit. Më duket si një përparim dhe Më duken më të dobishme sesa përdorimi i kanaleve televizive, sepse ndër të tjera ju i ruani reklamat. Por përveç kësaj, këto shërbime ju lejojnë të keni qasje në programe që përndryshe nuk do të keni mundësi të përdorni, siç janë kanalet tematike ose kanalet ndërkombëtare. Fatkeqësisht, për shumë prej tyre këto shërbime janë të lidhura me aplikacione hacker ose aplikacione të paligjshme dhe nuk janë as njëra as tjetra. Të paktën në Photocall TV dhe çfarë kam provuar. Ajo që më pëlqente më shumë në lidhje me Photocall TV është kondensimi i përmbajtjes së tij në vetëm tre faqe në internet. Sikur një direktori TV dhe që të gjithë ata punojnë si duhet, ju nuk do të shihni ndonjë gabim të përmbajtjes së gabuar ose nuk ekziston, përveç nëse uebi punon keq sepse ka shumë përdorues, gjë që ndonjëherë ndodh.
Për të gjitha këto unë ju rekomandoj që të përdorni këtë shërbim, përveç kësaj, tani me mot të mirë dhe pushime, Photocall TV është një mundësi e mirë për të mos qenë i ngarkuar me televizionDo të na duhet vetëm një tablet ose smartphone.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

4 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   JUAN REYES GUERRERO dijo

  Artikull i shkëlqyer. Do të doja ta kisha parë këtë më parë, ta doja ... veçanërisht kur ishte Kupa e Amerikës për të parë lojërat. Unë e dua këtë faqe interneti.
  Një përqafim nga Kolumbia

  1.    Joaquin Garcia Cobo dijo

   Faleminderit shumë që na lexuat. Më vjen mirë që e gjetët të dobishme edhe pse isha vonë, por hej, Kupa e Amerikës nuk do të ndalet, mund ta përdorni herën tjetër. Gjithe te mirat !!!

   1.    Juan Reyes Guerrero nga Elizondo dijo

    Faleminderit për përgjigjen ... Unë vizitoj blogun që kur fillova në Ubuntu 14.04
    të fala

 2.   i pasur dijo

  Unë zakonisht përdor programin që sjell shpërndarjen time të preferuar të linux mint quhet Hypnotix, më pëlqen ky lloj mësimi faleminderit shumë që e bëtë, ju lashë një këshillë me shpërblime të guximshme shpresoj se ju arriti ^^