Instalimi dhe konfigurimi i WordPress 4.5 Multisite në Debian Jessie

Komuniteti i pershendetjeve. Kohët e fundit kam hasur në nevojën për të instaluar dhe konfiguruar versionin më të fundit të WordPress me mundësinë e të pasurit më shumë se një faqe në internet në një instalim të vetëm dhe çfarë më mirë se në Debian Jessie 🙂 Këtë herë unë do të ndaj me ju se si e bëra kështu që nëse në ndonjë kohë është e dobishme ose interesante, bëjeni atë pa vonuar shumë dhe që gjithçka të funksionojë siç duhet për qëllimin e pritur. Ky është një instalim në një server lokal dhe përmes nëndrejtorive.

Ne do të fillojmë me instalimin e tonë Server GLAMP, përdorim MariaDB në vend të MySql (për shije personale, por mund të jetë me MySql nëse preferoni):

 1. Ne hyjmë në terminalin tonë si rrënjë dhe fillojmë instalimin e serverit tonë Apache:
# aftësi instaloni apache2
 1. Ne vazhdojmë me instalimin e serverit dhe klientit të bazës së të dhënave:
# aftësi instaloni mariadb-server mariadb-klient
 1. Më vonë ne instalojmë PHP dhe disa paketa për mbështetjen e MariaDB në PHP:
# aftësi instaloni php5 libapache2-mod-php5 php5-mysqlnd php5-curl php5-gd php5-intl php-dardhë php5-imagick php5-imap php5-mcrypt php5-memcache php5-pspell php5-recode php5-snl php5-snmp php5-snmp i rregullt php5-xmlrpc php5-xsl
 1. Ne rifillojmë Apache:
# systemctl rinisni apache2
 1. Nëse duam të rrisim shpejtësinë e faqeve në PHP pak më shumë, ne instalojmë APCu PHP Cache dhe rifillojmë Apache përsëri:
# aftësia instaloni php5-apcu
# systemctl rinisni apache2

Meqenëse kemi serverin tonë GLAMP gati, tani ne vazhdojmë me instalimi i versionit të fundit të WordPress (4.5 në këtë moment):

 1. Ne hyjmë në MariaDB si administrator nga sesioni ynë i përdoruesit ose si root, për të krijuar bazat e të dhënave, përdoruesit dhe për të zbatuar privilegjet e tyre:
$ mysql -u rrënjë -p
KRIJONI BAZN E TAT DHNAVE bdwp1;
KRIJONI PERRDORUESIN wpususer1 @ localhost IDENTIFIKUAR NGA 'fjalëkalimi';
Jepni të gjitha privilegjet në bdwp1. * TE wpususer1 @ localhost;
PRIVILEGJET E FLUSH;
dalje
 1. Ne rifillojmë Apache dhe MariaDB:
# systemctl rinisni apache2
# systemctl rinis mysql
 
 1. Ne instalojmë WordPress në një mënyrë praktike përmes terminalit:
# cd / tmp
# wget -c http://wordpress.org/latest.zip
# unzip -q fundit.zip -d / var / www / html /

Nëse duam të identifikojmë drejtorinë wordpress me një emër të ndryshëm nga preferenca jonë ndaj parazgjedhur, ne e ndryshojmë atë si më poshtë:

# mv / var / www / html / wordpress / var / www / html / wpmultisite1

Dhe ne vazhdojmë me caktimin e privilegjeve për përdoruesit www-data:

# chown -R www-data.www-data / var / www / html /wpmultisite1
# chmod -R 755 / var / www / html /wpmultisite1
# mkdir -p / var / www / html /wpmultisite1/ wp-content / ngarkimet
# chown -R www-data.www-data / var / www / html /wpmultisite1/ wp-content / ngarkimet

Tani ne krijojmë dhe editojmë skedarin kryesor të konfigurimit për të përcaktuar vlerat e bazës së të dhënave tona dhe përdoruesit të krijuar më parë në MariaDB:

# cd / var / www / html / wpmultisite1
# cp wp-config-sample.php wp-config.php
# Unë pashë wp-config.php (ose me redaktorin e zgjedhjes suaj emacs, nano, gedit, leafpad ose ndonjë tjetër)

Ndryshimi i kësaj pjese të përmbajtjes origjinale:

// ** Cilësimet MySQL - Ju mund të merrni këtë informacion nga web host tuaj ** //
/ ** Emri i bazës së të dhënave për WordPress * /
përcaktoni ('DB_NAME', 'data_name_name_here');

/ ** MySQL database username * /
përcaktoni ('DB_USER', 'emri i përdoruesit_ këtu');

/ ** MySQL database password * /
përcaktoni ('DB_PASSWORD', 'fjalëkalimi_ këtu');

Si vijon:

// ** Cilësimet MySQL - Ju mund të merrni këtë informacion nga web host tuaj ** //
/ ** Emri i bazës së të dhënave për WordPress * /
define ('DB_NAME', 'bdwp1');

/ ** MySQL database username * /
define ('DB_USER', 'wpusuario1');

/ ** MySQL database password * /
define ('DB_PASSWORD', 'Fjalëkalimi');

Ne i ruajmë ndryshimet dhe mbyllim skedarin. Tani shkojmë në shfletuesin tonë të internetit dhe në një skedë të re hapim instaluesin WordPress me URL-në e mëposhtme:

http://localhost/wpmultisite1/

Në ekranet që do të shfaqen më poshtë, ne zgjedhim gjuhën e instalimit, titullin e faqes në internet, emrin e përdoruesit, fjalëkalimin tuaj, një adresë emaili dhe në këtë rast nuk shënojmë kutinë e fundit të "Lejo indeksimin e faqes" që prej Ky është një instalim lokal.

Tani mund të hyjmë në instalimin tonë WordPress. Më në fund ne do të bëjmë konfigurimi i nevojshëm që WordPress-i ynë të jetë shumëfaqësh:

 1. Ne aktivizojmë rrjetin shumëfaqësh duke shtuar rreshtin vijues përmes redaktuesit tonë të preferuar të tekstit në skedarin wp-config.php, pikërisht mbi vijën që thotë «/ * Kjo është e gjitha, ndërpres redaktimin! Blogging lumtur. * /':

/ * Multisite * /
përcaktoni ('WP_ALLOW_MULTISITE', e vërtetë);

Duke lënë atë pjesë të skedarit si më poshtë:

/ **
* Për zhvilluesit: Modaliteti i korrigjimit të WordPress.
*
* Ndryshoni këtë në true për të mundësuar shfaqjen e njoftimeve gjatë zhvillimit.
* Rekomandohet fuqimisht që zhvilluesit e shtojcave dhe temave të përdorin WP_DEBUG
* në mjediset e tyre të zhvillimit.
*
* Për informacion mbi konstante të tjera që mund të përdoren për korrigjimin e gabimeve,
* vizitoni Codex.
*
* @link https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress
/
përcaktoni ('WP_DEBUG', false);
/
multisite /
përcaktoni ('WP_ALLOW_MULTISITE', e vërtetë);
/
Kjo është e gjitha, ndalo redaktimin! Gëzuar Blogging. * /

/ ** Rruga absolute në direktorinë WordPress. * /
nëse (! përcaktohet ('ABSPATH'))
përcaktoni ('ABSPATH', dirname (Foto) '/');

Ne i ruajmë ndryshimet dhe mbyllim skedarin.

 1. Ne aktivizojmë modulin Mod_Rewrite të Apache:
# a2enmod rishkruaj
 1. Ne editojmë skedarin Apache /etc/apache2/sites-enabled/000-default.conf përmes redaktuesit tonë të preferuar të tekstit, duke shtuar përmbajtjen vijuese:


Opsionet Indekset NdiqniSymLinks MultiViews
AllowOverride All
Urdhëro lejo, moho
lejojnë nga të gjithë

Për të lejuar ndryshime nga skedari .htaccess WordPress që do të redaktojmë më vonë, duke e lënë atë pjesë të përmbajtjes sonë në /000-default.conf si më poshtë:

# Përfshij konf-në dispozicion / serve-cgi-bin.conf
 
                 Opsionet Indekset NdiqniSymLinks MultiViews
                 AllowOverride All
                 Urdhëro lejo, moho
                 lejojnë nga të gjithë
 

 1. Ne rifillojmë Apache
# systemctl rinisni apache2
 1. Tani shkojmë në panelin tonë të WordPress dhe në panelin kryesor në anën e majtë, zgjedhim opsionin «Tools» dhe brenda këtij «konfigurimi i rrjetit»:

WP_DL1 WP_DL2 Pasi të jenë futur titulli i rrjetit dhe emaili juaj, ne klikojmë për të instaluar dhe më pas do të shfaqet ekrani vijues:

WP_DL3 Në të cilin në rastin tim tregohen vlerat që korrespondojnë me / var / www / html / wpmultisite1 në lidhje me emrin që unë zgjodha për dosjen time WordPress të quajtur iibi në vend të wpmultisite1: / var / www / html / iibi. Tani duke ndjekur udhëzimet në këtë dritare, ne do të kopjojmë përmbajtjen e hapit të parë ose kutinë në skedarin tonë wp-config.php përmes redaktuesit tonë të tekstit mbi vijën që thotë «/ * Kjo është e gjitha, ndërpres redaktimin! Blogging lumtur. * /»Duke qenë si më poshtë:

/ **
* Për zhvilluesit: Modaliteti i korrigjimit të WordPress.
*
* Ndryshoni këtë në true për të mundësuar shfaqjen e njoftimeve gjatë zhvillimit.
* Rekomandohet fuqimisht që zhvilluesit e shtojcave dhe temave të përdorin WP_DEBUG
* në mjediset e tyre të zhvillimit.
*
* Për informacion mbi konstante të tjera që mund të përdoren për korrigjimin e gabimeve,
* vizitoni Codex.
*
* @link https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress
/
përcaktoni ('WP_DEBUG', false);
/
multisite /
përcaktoni ('WP_ALLOW_MULTISITE', e vërtetë);
përcakto ('MULTISITE', e vërtetë);
përcaktoni ('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
përcaktoni ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'Adresa juaj.IP.');
përcaktoni ('PATH_CURRENT_SITE', '/ iibi /');
përcaktoni ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
përcakto ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);
/
Kjo është e gjitha, ndalo redaktimin! Gëzuar Blogging. * /

Ne i ruajmë ndryshimet dhe mbyllim skedarin. Ne bëjmë të njëjtën gjë me përmbajtjen e hapit ose kutisë së dytë, por tani redaktoni skedarin .htaccess përmes shtegut:

# vi /var/www/html/iibi/.htaccess

Fshirja e gjithë përmbajtjes së saj origjinale dhe ngjitja e një në kutinë, si më poshtë:

RishkruajNgjarje Ndezur
RewriteBase / iibi /
RewriteRule ^ index.php $ - [L]

# shtoni një vizë zvarritëse në / wp-admin
Rishkruaj Rregull ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RishkruajCond% {REQUEST_FILENAME} -f [OSE]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
Rishkruaj Rregull ^ - [L]
Rishkruaj Rregull ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (përmbajtja | administratori | përfshin). *) $ 2 [L]
Rishkruaj Rregull ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. *. Php) $ 2 $ [L]
Rishkruaj Rregull. indeks.php [L]

Ne i ruajmë ndryshimet dhe mbyllim skedarin. Ne dalim nga WordPress dhe e futim përsëri në të.

 1. Më në fund, ne testojmë WordPress-in tonë tashmë me funksionalitet plotësisht i aktivizuar dhe konfiguruar shumë faqesh. Për këtë ne shkojmë në këndin e sipërm të majtë, zgjedhim "Sitet e mia", "Administratori i rrjetit" dhe "Sites". Ne zgjedhim opsionin «Shto të reja» në krye dhe në ekranin tjetër përcaktojmë në fushat e tekstit «Adresa e faqes (URL)» (një emër për nën-faqen tuaj të re), «Titulli i faqes», «Gjuha e faqes» , «Email i administratorit» dhe ne klikojmë «Shto faqe». Tani faqet që ata krijojnë do të shfaqen në "Sites time" dhe ata do të jenë në gjendje t'i rregullojnë ato në të njëjtën mënyrë përmes desktopit të tyre. Çdo gjë mos hezitoni të pyesni ose ndani komentet tuaja. Të fala.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Alexander dijo

  Tutorial shume i mire !!

 2.   jathan dijo

  Faleminderit shumë Alejandro. Një detaj asgjë më shumë. Kur po krijoja artikullin në rreshtat që mbartin karakterin apostrof (') dukej kështu, por tani ato janë ndryshuar në thonjëza të vetme (' dhe ') në disa rreshta si më poshtë: përcaktoni (' WP_ALLOW_MULTISITE ', e vërtetë); dhe jam përpjekur ta korrigjoj duke u munduar të redaktoj artikullin por ai shfaqet vetëm "Shih". Ju lutem, nëse dikush nga redaktorët ose administratorët e From Linux e sheh këtë koment, më tregoni se si mund ta redaktoj artikullin për të korrigjuar atë detaj ose për ta bërë atë ndryshim ju lutem Të fala.