Këshilla: Më shumë se 100 komanda për GitHub / Git që duhet të dini

Dje ishte një ditë mjaft programuese dhe një konflikt me depot e git më çoi drejt depo hemanth ku mora një listë të plotë me më shumë se 400 komanda para GitHub / Git që konsiderohen më të përdorurat, secila prej tyre shoqërohet me një shpjegim të përdorimit të tyre. Nëse nuk keni ide se çfarë është GitHub ose thjesht keni pasur probleme në instalimin e tij, mund të shkoni te Udhëzues i shpejtë për përdorimin e GitHub kjo me siguri do të heqë të gjitha dyshimet tuaja.

Indeks

Ndihmoni git për përdorim të përditshëm, më pak se 20 komanda për të përdorur git çdo ditë.

git ndihmë përditshme

Shfaq udhëzuesin e Ndihmës Git

git ndihmë -g

Mbishkruaj tërheqjen

marr git - të gjitha && rivendosja e git - origjina / masteri i vështirë

Lista e të gjitha dosjeve deri në një angazhim

git ls-pemë - vetëm emri -r <krye-ish>

Përditësoni referencën për angazhimin e parë

git azhurnim-ref-d HEAD

Lista e të gjitha skedarëve në konflikt

ndryshimi i git - vetëm emri - filtri i ndryshimit = U

Lista e të gjitha skedarëve të ndryshuar në kryerje

git-pemë e ndryshueshme - jo-kryej-id - vetëm -emër -r <krye-ish>

Shihni ndryshimet që keni bërë që nga zotimi i fundit

git ndrysh

Krahasoni ndryshimet tuaja të përgatitura me zotimet tuaja të fundit

ndryshim git - memorizuar

Tregon ndryshimin midis ndryshimeve të regjistruara dhe të paregjistruara

git diff KOK

Renditni të gjitha degët që janë bashkuar tashmë me masterin tuaj

degë git - mjeshtër i zhytur

Shpejt kaloni në degën e mëparshme

arkë git -

Hiqni degët që janë bashkuar tashmë me masterin

degë git - mjeshtër i zhytur | grep -v '^ \ *' | xargs -n 1 degë git -d

Renditni të gjitha degët dhe angazhimet e tyre të fundit me degën

dega e git -vv

Ndjek degën

dega e git -u origjina / mjedisi im

Fshi një degë lokale

degë git -d <emri_dega lokale>

Fshi një degë të largët

origjina e git push - fshihet <emri i degës së largët>

Zhbëj ndryshimet lokale me përmbajtjen e fundit në kokë

arkë git - <emri i skedarit>

Rrotullo një angazhim duke krijuar një angazhim të ri

kthim prapa <krye-ish>

Hidhni një angazhim, të rekomanduar vetëm në degë private

rivendoset git <krye-ish>

Ndryshoni mesazhin e mëparshëm të kryer

git kryer -v --amend

Modifikoni Autorin

kryer git - emër - autor ='Emri i autorit'

Rivendosni autorin, pasi autori është ndryshuar në cilësimet globale

git kryer --ndrysh - rivendos-autor - jo-edit

Ndryshoni URL-në e largët

origjina e vendosur-url e largët <URL>

Merr një listë të të gjitha referencave në distancë

larg nga git

Alternativa:

shfaqje git në distancë

Merrni një listë të të gjitha degëve lokale dhe të largëta

degë git -a

Merrni një listë të degëve të largëta

dega e git -r

Shtoni pjesët e ndryshuara të një skedari, në vend të të gjithë skedarit

git shtoj -p

Gjeni përpjekje të përfunduara

kaçurrela http://git.io/vfhol > ~/.git- kompletimi.bash && humbas '[-f ~ / .git-complete.bash] &&. ~ / .fundim-përfundim.bash' >> ~/.bashrc

Tregon ndryshimet e 2 javëve të fundit

log i git - jo-bashkon - vizatoni - që kur ='javë më parë 2'

alternativa:

git çfarë u ndryshua - që kur ='javë më parë 2'

Shikoni të gjitha komisionet e master pirunëve

log i git - jo-bashkime - stat - master i kundërt ..

Përzgjedhja e angazhimeve nëpër degë duke përdorur marrjen e qershisë

arkë git <Emër dege> && marr qershi <krye-ish>

Gjeni degët që përmbajnë hash të kryer

dega e git -a - përmban <krye-ish>

Alternativa:

dega e git - përmban <krye-ish>

Aliazhet e git

konfigurimi i git - globale pseudonim.<trajtuar> <komandë> 
konfigurimi i git - globale pseudonim.statusi

Ruani shpejt dhe përkohësisht (stasheado) punën e bërë

gatishmëri

Alternativa:

ruaj para

Stasheado të të gjitha dosjeve, madje edhe ato që nuk janë përgatitur.

git stash ruaj -u

Alternativa:

ruaj para të gatshme - përfshij pa u gjurmuar

Trego listën e të gjitha skedarëve stasheado

git stash list

Përdorni çdo ndryshim të inskenuar pa e fshirë atë nga lista e inskenuar

aplikoni stit <fsheh @ {n}>
git stash pop

alternativat:

stitoni git aplikoni sasi @ {0} && git stash drop stash @ {0}

Fshini të gjitha memoriet e ruajtura

git fsheh qartë

alternativat:

rënie e prapambetjes <fsheh @ {n}>

Merrni një skedar specifik që është fshehur

arkë git <fsheh @ {n}> -- <rruga e skedarit>

Alternativa:

bast arkë git @ {0} - <rruga e skedarit>

Shfaq të gjitha skedarët e përgatitur

git ls-skedarë -t

Trego të gjitha skedarët që nuk janë përgatitur

git ls-skedarë - të tjera

Shfaq të gjitha skedarët e injoruar

skedarët ls-git - të tjerët -i - përjashtojnë standardin

Krijoni një pemë të re punuese të depove (git 2.5)

git pemë pune shtoj -b <Emër dege> <rrugë> <pikënisje>

Krijoni një pemë të re pune nga një HEAD

git pemë pune shtoni - shkëputni <rrugë> KRYETARI

Fshini një skedar nga depoja git pa e fshirë atë nga depoja lokale

git rm -i ruajtur <rruga e skedarit>

Alternativa:

git rm --cached -r <shtegu i drejtorisë>

Para se të fshini skedarët e papërpunuar, merrni një test drive për të marrë listën e këtyre skedarëve.

pastrohem -n

Detyroni fshirjen e skedarëve të papërgatitur

pastrohem -f

Forconi heqjen e drejtorive të papërgatitura

pastroj -f -d

Alternativa:

pastroj gd -df

Azhurnoni të gjitha nën-modulet

nën-modul git foreach git pull

Tregon të gjitha ndryshimet në degën aktuale që nuk janë bashkuar me masterin

git qershi -v mjeshtër

Alternativa:

git qershi -v mjeshtër <dega që do të bashkohet>

Riemërtoni një degë

degë git -m <emër i ri-dege>

Alternativa:

degë git -m [<emri i vjetër i degës>] <emër i ri-dege>

Përditëso 'funksionin' dhe bëje 'master' të bashkuar

tipar i blerjes së git && git ribase @ {- 1} && dalje në gojë @ {- 2} && bashko git @ {- 1}

Arkivoni degën master

master arkivi git --format = zip - dalje = master.zip

Modifikoni zotimin e mëparshëm pa modifikuar mesazhin e raportit

git shtoni - të gjitha && kryej - bëj - jo - redakto

Fshi degët e largëta që nuk ekzistojnë më në origjinë

marr git -p

Alternativa:

origjina e krasitjes së largët të git

Merrni hash-in e kryer nga rishikimi fillestar

 git rev-list - koka e kundërt | kokë -1

Shikoni pemën e versionit

log git - e bukur = online - paragraf - dekoroj - të gjitha

Alternativa:

gitk - të gjitha

Shtoni një projekt në një depo duke përdorur nënpemën

shtoni nënpemë git - parashtesë =<emri i direktorisë>/<Emri i Projektit> --kungull git@github.com:<Emri i përdoruesit>/<Emri i Projektit>.git mjeshtër

Merrni ndryshimet e fundit nga depoja juaj për një projekt të lidhur duke përdorur nënpemën

tërheq git subtree - parashtesë =<emri i direktorisë>/<Emri i Projektit> --kungull git@github.com:<Emri i përdoruesit>/<Emri i Projektit>.git mjeshtër

Eksportoni një degë dhe historinë e saj në një skedar

pako git krijoj <skedar> <Emër dege>

Importo nga një pako

repo kloni i git. pako <repo-direkt> -b <Emër dege>

Merr emrin e degës aktuale

git rev-parse --abrik-ref HEAD

Injoroni një skedar që është kryer tashmë (p.sh. Ndryshimi).

indeksi i azhurnimit të git - Ndryshimi i supozuar-i pandryshuar; kryej -a; indeksi i azhurnimit të git - jo-supozoj-i pandryshuar Loglog i Ndryshimeve

Stashea ndryshon para se të rirregullohet

git rebase --autostash

Kërko me id në degën lokale

tërheq git origjinën tërheq /<id>/ koka:<Emër dege>

alternativat:

tërheq git tërheqjen e origjinës /<id>/ koka:<Emër dege>

Tregon etiketat më të fundit të degës aktuale

përshkruaj git - etiketat - shkurtesa = 0

Shikoni për ndryshime.

git ndrysh - fjalë-ndrysh

Injoroni ndryshimet në skedarin gjurmë

indeksi i azhurnimit të git - supozoj-i pandryshuar <emri i skedarit>

undo

indeksi i azhurnimit të git - jo-supozojmë-i pandryshuar <emri i skedarit>

Pastroni skedarët .gitignore.

git pastër -X -f

Rivendos skedarin e fshirë.

arkë git <komisioni i fshirjes>^ - <rruga e skedarit>

Rivendosni skedarët me një hash specifik të kryer

arkë git <krye-ish> -- <rruga e skedarit>

Rregulloni gjithmonë në vend që të bashkoni

konfigurimi i git - dega globale.autosetuprebase gjithmonë

Renditni të gjitha pseudonimet dhe cilësimet

git config - list

Bëni git të ndjeshme të kasave

konfigurimi i git - bërthama globale. treg i vogël i rremë

Llojet e vetë-korrigjimit.

konfigurimi i git - globale ndihmë.autorokorrekt 1

Kontrollon nëse ndryshimi është pjesë e një lëshimi.

emër-rev i git - vetëm emri <SHA-1>

Vrapim i pastër i thatë.

git clean -fd - thatë-drejtuar

Shënoni angazhimin si një zgjidhje për zotimin e mëparshëm

git kryer --fixup <SHA-1>

Korrigjimi i kungullit

git rebase -i --autoskush

Kapërce zonën e skenës gjatë kryerjes.

git kryer -am <kryej mesazh>

Renditni skedarët e injoruar

git kontroll-injoroj *

Statusi i skedarëve të injoruar

statusi i git - i paditur

Angazhimet në Degën1 që nuk janë në Degën2

git log Dega1 ^ Dega2

ruani dhe ripërdorni zgjidhjet e mëparshme të konflikteve

konfigurimi i git - globale rerere. i aktivizuar 1

Hapni të gjitha skedarët në konflikt në një Editor.

ndryshim git - vetëm emri | unike | xhargat $ EDITOR

Numëroni numrin e objekteve të papërgatitura dhe konsumin e tyre në disk.

objektet e numërimit të git - të lexueshme nga njerëzit

Mirëmbajtja e objekteve të paarritshme

git gc - prune = tani --agresive

Shikoni menjëherë depon tuaj në gitweb.

git instaweb [- lokal] [--httpd=<httpd>] [--port=<port>] [--shfletuesi=<shfletuesi>]

Shikoni nënshkrimet e GPG në regjistrin e konfirmimit

log git --shfaq-nënshkrim

Heq shënimet nga cilësimet globale.

konfigurimi i git - globale - pafund <emri i hyrjes>

Merrni një degë të re pa histori

arkë git - jetim <emri i degës>

Shfaq ndryshimin midis skedarit të prodhimit dhe versionit të fundit të tij.

ndryshim git - në skenë

Nxjerr një skedar nga një degë tjetër.

shfaqje git <emri i degës>:<emri i skedarit>

Renditni vetëm rrënjën dhe konfirmoni bashkimin

log git - prindi i parë

Shkrirja midis dy angazhimeve

git rebase - koka interaktive ~ 2

Renditni të gjitha degët

master arka git && degë git - jo e bashkuar

Gjeni duke përdorur kërkimin binar

git bisect start git bisect bad git bisect mirë v2.6.13-rc2 git bisect keq git bisect mirë git bisit rivendos          

Renditni angazhimet dhe ndryshimet e një skedari specifik

log git - ndiqni -p - <rruga e skedarit>

Klononi një degë të vetme

kloni i git -b <Emër dege> - një-degë https://github.com/user/repo.git

Krijoni dhe kaloni në një degë të re

git arkë -b <Emër dege>

Injoroni skedarët që kanë ndryshime në angazhime

git core konfigurimi.fileMode i rremë

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Gabriel dijo

  Përpilimi i shkëlqyeshëm i komandave

 2.   Jezusi Perales dijo

  Kontribut i shkëlqyeshëm !!