KDE, Gnome, Xfce, LXDE dhe mendimi im mbi to.

Desktop-et, si shpërndarjet, përmbushin objektivat e tyre në përputhje me nevojat tona themelore dhe përdorimin që ne i japim kompjuterit, dhe në këtë pikë, unë besoj se të gjitha (Ose shumica) Ne e dimë se çfarë mund të sigurojë secili prej tyre.

Unë jam duke shkuar për të marrë një shans. Unë, një përdorues që kam provuar pothuajse të gjitha desktopët në dispozicion GNU / Linux, Unë mendoj se ka 4 kryesore ose më të rëndësishme aktualisht, dhe unë do të përcaktojë secilin prej tyre në këtë mënyrë:

KDE: desktopi më i plotë dhe më produktiv i GNU / Linux.

KDE 4

Duke filluar nga pika se "më e mira" varet nga shija dhe nevoja e secilit, nuk është sekret për askënd që me ngritjet dhe ngritjet e tij, KDE gjithmonë ka mbajtur një vend të privilegjuar midis përdoruesve të GNU / Linux.

Me largimin e KDE 4 gjërat u shëmtuan, dhe me zhdukjen e afërt të KDE 3.5, Unë, si shumë, vrapova drejt xhuxh. Dhe rrëfej se gjithmonë ndieja një farë boshllëku.

Çfarë bën për të KDE aq i plotë shkon përtej asaj që mund të shihet me sy të lirë. Për shembull, diçka që unë gjithmonë e kam kritikuar është sasia e opsioneve që përmban, si desktop ashtu edhe aplikacionet e tij. Por mos më dëgjoni, kjo nuk është aspak negative pasi është një nga pikat në favor të tryezës gjermane.

Problemi është mbase se për disa, të gjitha këto opsione nuk janë të vendosura në vendin e duhur dhe kjo bën që shumë përdorues të ndihen të mbingarkuar nga kaq shumë mundësi, të cilat po e përsëris, sjell vetëm përparësi.

Me KDE keni ndjenjën se çdo aplikacion ka atë që ju nevojitet dhe madje edhe pak më shumë. KDE Hasshtë përmirësuar shumë për sa i përket performancës dhe efikasitetit, dhe pa lënë skemat me të cilat jemi mësuar, ka arritur të fus mënyra të reja të përdorimit të desktopit. Një shembull i kësaj është Plazmë dhe aktivitetet, mjete që mund të vihen në përdorim të shkëlqyeshëm, sipas rastit, dhe që shumë prej nesh ende nuk i kuptojnë.

KDE është një tryezë e dizajnuar për të gjithë ata përdorues që janë të gatshëm të rrezikojnë pak konsum, por që në këmbim do të marrin përfitimin e të qenit më produktiv dhe efikas në punën e tyre të përditshme me kompjuterin. Për mua, një mjedis desktop shkon përtej të pasurit një panel (ose dy), një menu, një sirtar sistemi ... etj. Një mjedis desktop janë të gjitha mjetet dhe aplikacionet që na lejojnë të punojmë rehat me skedarët dhe dosjet tona, dhe në këtë KDE merr pëllëmbët.

Çfarë përdorim më shumë kur punojmë me kompjuter? Unë mendoj se 98% e lexuesve të këtij blogu do të bien dakord me mua se është Menaxheri i Dosjeve dhe Dosjeve. KDE Ka për këtë një aplikacion që nuk ka nevojë për prezantim dhe cilat cilësi dhe mundësi ekzistojnë: Delfin. Nëse nuk jeni në gjendje të jeni produktiv me të Delfin, atëherë nuk do të jetë me ndonjë menaxher tjetër të skedarëve dhe dosjeve, aq e thjeshtë.

Delfin Ajo ofron skeda, panele shtesë, një terminal të integruar, një motor kërkimi, një filtër kërkimi dhe përfitime të tjera që ju bëjnë të keni kontroll të plotë mbi dokumentet, skedarët ose dosjet tuaja.

Por KDE shkon edhe më larg. KDE na ofron një integrim të plotë dhe total midis secilit prej përbërësve të tij. Megjithëse nuk i përdor veçanërisht ato, kombinimi Akonadi / Nepomuk / Virtuoz ato ju ofrojnë energji të pakonkurueshme kur përdoren mirë. Nëse keni nevojë të bëni diçka, është e rrallë që nuk e gjeni KDE aplikacioni i duhur për të.

Rekomandimi im: KDE Forshtë për ata përdorues që duan të kenë gjithçka në dorë, të jenë efikas, produktiv dhe të kursejnë sa më shumë kohë të jetë e mundur. Një mjedis ideal për përdoruesit që trajtojnë një sasi të madhe informacioni, zhvilluesit, dizajnerët ose që thjesht duan të kenë një mundësi për gjithçka, dhe konfigurojnë desktopin e tyre në mënyrën më të lehtë të mundshme.

Gnome: Mbreti pa fron.

xhuxh Ishte padyshim për një kohë të gjatë mbreti i mjediseve desktop nga këndvështrimi im. Me largimin e KDE4, ngritja e Ubuntu, dhe thjeshtësia që e karakterizonte gjithmonë, pak nga pak u bë e preferuara e shumë përdoruesve në të gjithë planetin me lëshimin e Gnome2, ku gjithçka ishte e lehtë, dhe arritja e aplikacioneve, si dhe opsionet e Desktopit u arrit me disa klikime.

Gnome2 Isshtë një mjedis desktop në të cilin mund të ishte bërë shumë më tepër dhe që mund të bëhej më mirë. Sidoqoftë, zhvilluesit e projektit u thelluan në Gnome3, një mjedis desktop me biblioteka të përmirësuara, por që përfaqësonte një ndryshim të papritur (madje edhe më e madhe se ajo e shkaktuar nga KDE4) për përdoruesit e Gnome2, i cili u largua në shpërbërje duke kërkuar alternativa të tjera si p.sh. Xfce, LXDE ose vet KDE.

Nuk mund ta them këtë xhuxh me të Predhë të jetë një aplikacion i keq larg tij. Gnome3 Stillshtë akoma shumë i fuqishëm dhe ka mjete të shkëlqyera, madje shumë përdorues janë të kënaqur me lajmet, por filozofia e punës që karakterizoi këtë tryezë ndryshoi rrënjësisht dhe pamja e saj, besoj, nuk përqendrohet te përdoruesi tipik përfundimtar.

Cilado qoftë qëllimi i zhvilluesve të tij, ne kemi parë në këtë blog ndryshimet që ka pësuar kjo desktop, të cilat për mendimin tim, nuk janë aspak të suksesshme. xhuxh po përpiqet të hyjë në një treg në të cilin nuk ka tokë dhe ku tashmë ekzistojnë alternativa të tjera më të përparuara. E ardhmja e xhuxh është në GnomeOS, një projekt të cilin nuk guxoj ta komentoj, pasi dihet shumë pak për të.

Por jo gjithçka është e keqe, siç po thosha, xhuxh Ka aplikacione shumë të mira, jashtëzakonisht të lehta për tu konfiguruar, në disa raste mungojnë opsionet krahasuar me ato që ka KDE, por po aq i fuqishëm dhe funksional.

xhuxh ai gjithashtu shërben si bazë për të tjerët Predha shume interesante si jane Unitet y Kanellë. Skedari dhe Menaxheri i Dosjeve tuaja (Nautilus), megjithëse nuk i ka të gjitha cilësitë e DelfinAlsoshtë gjithashtu mjaft produktive dhe shumë e thjeshtë krahasuar me atë të mëparshme të përmendur. Duke u zhvilluar më Gtk, Ka shumë paketa vetanake dhe të palëve të treta, por fatkeqësisht Mbreti ka humbur popullaritetin.

Rekomandimi im: xhuxh Forshtë për ata përdorues që tërhiqen nga sfidat e reja dhe ndërfaqet inovative që synojnë veçanërisht teknologjinë e prekjes, të cilëve nuk u shqetëson të përdorin tastierën dhe të harxhojnë pak burime. Ideale nëse përdorni predha të tjera si Kanellë o Unitet.

Xfce: Alternativa për Gnome 2

Xfce ka ardhur për të mbushur boshllëkun që u është lënë shumëkush Gnome2. Një desktop që tashmë është disa vjeçar dhe po zhvillohet pak nga pak, zhvillimi i ngadaltë i të cilit është për shkak të pak programuesve që ka. Diçka gati paradoksale nëse e marrim parasysh atë Xfce është bërë e njohur në vitet e fundit.

Xfce ka qenë një xhuxh me më pak funksionalitete. Pamja është në thelb e njëjtë dhe plotëson kërkesat për të qenë i thjeshtë, i shpejtë, i lehtë për tu konfiguruar dhe i personalizuar, jashtëzakonisht i bukur. Por meqenëse gjithçka nuk mund të ishte mirë, asaj i mungojnë shumë gjëra, aplikimet e saj janë jashtëzakonisht të thjeshta dhe nuk ka mjete të mira për të menaxhuar sistemin.

Sigurisht, duke u ndërtuar mbi Gtk, ju mund të përdorni në mënyrë të përsosur aplikacionet e xhuxh, por të paktën do të doja që të kishte më shumë mjete të veta.

Një nga pikat e dobëta të Xfce është pikërisht menaxheri juaj i skedarëve dhe dosjeve: Thunar. Me arsyetimin se do të humbasë lehtësinë, zhvilluesit hezitojnë të shtojnë skeda ose panele shtesë, kështu që puna me këtë aplikacion kërkon shumë produktivitet.

Për pjesën tjetër, gjithçka është shumë e thjeshtë dhe mund të konfigurohet Xfce plotësisht (ose për pjesën më të madhe) nga Qendra juaj e Konfigurimit. Versioni 4.10 shtoi shumë përmirësime për përdoruesit dhe do të ishte interesante të shihet e ardhmja e këtij Mjedisi Desktop tani që Debian e ka adoptuar atë si desktopin e paracaktuar.

Rekomandimi im: Xfce Forshtë për ata përdorues që nuk kanë nevojë të kryejnë detyra të avancuara me sistemin, të cilëve u pëlqen një Desktop i thjeshtë dhe duan të kenë akses në të gjitha aplikacionet e tyre me vetëm disa klikime. Mund të jetë ideal për Shkrimtarët, Gazetarët dhe njerëzit që përdorin kompjuterin për gjërat themelore, duke siguruar një ekuilibër midis fuqisë dhe shpejtësisë.

LXDE: Më e vogla, më e shpejtë por më pak e fuqishme në klasë

LXDE

LXDE është më i vogli nga mjediset Desktop të zhvilluar në Gtk, është më i shpejti dhe, prandaj, ai që më së shumti i mungon aplikimet e veta, ashtu si Xfce, ju duhet të përdorni shumë mjete nga xhuxh për të kompletuar gamën e mundësive të saj.

Pamja e tij si parazgjedhje na kujton Windows XP dhe me pak punë mund të merrni personalizime të bukura, megjithatë, një pikë në favor të këtij Mjedisi Desktop është Menaxheri i Skedarëve dhe Dosjeve: PCManFM.

PCManFM Ka disa cilësi të vëllezërve të saj më të vjetër si qerpikët, të cilat së bashku me shpejtësinë dhe bukurinë e bëjnë atë alternativën më të mirë për të Thunar, të cilën e tejkalon shumë për sa i përket produktivitetit, personalizimit dhe konfigurimit.

Rekomandimi im: LXDE Isshtë ideale për ekipet me performancë të ulët falë ekuilibrit që na ofron midis shpejtësisë dhe thjeshtësisë. Rekomandohet për përdoruesit me pak më shumë përvojë, pasi gjithçka nuk është aq afër.

Konkluzione

E thashë në fillim dhe e përsëris përsëri: Çdo tryezë është e plotë ose jo në përputhje me nevojat e secilës prej tyre. Ndonjë nga këto 3 variante (duke shmangur Shell gnome)Të gatshëm dhe të gatshëm për t’u përdorur, ato mund të jenë të lehta për t’u përdorur për përdoruesit e rinj.

Ky post nuk është asgjë më shumë sesa një rishikim shumë sipërfaqësor dhe i paanshëm i secilës prej këtyre mjediseve desktop. Secili përdorues e di në çfarë mase mund të rregulloje, konfigurojë dhe shfrytëzojë opsionet e secilit prej tyre, të cilat, natyrisht, nuk mund t'i përmend këtu.

Ata janë të gjithë të mirë në atë që bëjnë, dhe secili përgjigjet për nevojat e llojeve të ndryshëm të përdoruesve. Nëse më pyet, unë do të qëndroj me KDE y Xfce, në varësi të asaj që duhet të bësh. Cfare preferoni ju?


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

148 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Adoniz (@ NinjaUrbano1) dijo

  E vërteta është që unë i dua Xfce, LXDE dhe KDE, ato janë të shkëlqyera nëse njëri ose tjetri varet nga hardueri sepse në të 3 mund të bëj të njëjtat gjëra por jo në të njëjtën mënyrë. Xp

 2.   Makubex Uchiha (azavenom) dijo

  se miq te mire te informacionit xD per mua e dua kde edhe pse ne vetvete eshte e rende por nuk me intereson: 3 eshte nje bukuri kur arrin ta personalizosh ashtu si deshiron xD ketu te le ashtu sic la kde tim te cmuar:
  http://makubexblog.nixiweb.com/wp-content/uploads/2012/07/instant%C3%A1nea7.png
  dhe yapa 😛 Unë e lë këtë manual që bëra në blogun tim për ta akorduar dhe për ta lënë dhjetë
  http://makubexblog.nixiweb.com/otros/tuneando-tu-escritorio-kde-mi-escritorio-actual-xd/

  1.    elav <° Linux dijo

   Më jep këtë gabim:

   Forbidden

   You don't have permission to access / on this server.

   Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

   1.    Makubex Uchiha (azavenom) dijo

    Unë tashmë e di dje në mënyrë të padrejtë pritësi pezulloi blogun tim për faktin e thjeshtë të arritjes së pothuajse 3000 vizitave në pothuajse 4 muaj që e kisha, dhe unë them pothuajse 3000 sepse kisha mbetur shumë pak për të arritur atje dhe kjo më ndodh kështu asgjë pa më paralajmëruar më parë dhe kjo është arsyeja pse humba gjithçka që më kushtoi të bëja

 3.   pl dijo

  E dija që posa @elav provoi KDE ai do të qëndronte me hahaha. KDE u përmirësua shumë në këto versione të fundit dhe në këtë version ata do të përqendrohen në korrigjimin e gabimeve dhe regresioneve, vendim shumë i mirë i zhvilluesve për të "shkarkuar një ndryshim"

 4.   103 dijo

  GNOME2 ka qenë për mua më i rehatshmi, i personalizueshëm, më i shpejti nga tryezat më të mëdha. Ashtë për të ardhur keq që filozofia e tij ka ndryshuar. Kjo është arsyeja pse unë jam duke u mbështetur në Debian Squeeze derisa të mbarojë mbështetja e tij, atëherë do të mendoj të kaloj në openbox, kush e di xfce.

  1.    elav <° Linux dijo

   Tani kam KDE dhe Xfce në netbook-un e punës. Duhet të rrëfej se kohët e fundit kam përdorur më shumë KDE

   1.    i duhur dijo

    KDE është diçka tjetër. Unë gjithashtu përdor KDE dhe Xfce por duhet të rrëfej se me KDE është për të arritur dhe përdorur, gjithçka është gati në mënyrë që përdoruesi të mos ketë nevojë të bëjë ose të dijë asgjë, perfekte për të punuar dhe mos humbur kohë në konfigurimin e gjërave.
    Për momentin po ju shkruaj nga Xfce dhe e vërteta është që ju duhet të investoni një kohë të mirë për ta bërë atë "gati" sepse sipas parazgjedhjes është e tmerrshme, në fakt unë kaloj më shumë kohë duke konfiguruar dhe akorduar sesa duke punuar xDD

    1.    elav <° Linux dijo

     Po, sigurisht, por vetëm që të mund ta shihni, Tuning Xfce për mua është shumë më i lehtë sesa me KDE. Përveç kësaj, Gtk ka shumë më shumë tema dhe mundësi, thjesht duhet të krahasosh pamjen gnome me kde-look.

     1.    Sys dijo

      > shumë tema të tjera
      A është tema që vjen me KDE (dhe Obsidian) janë kaq të bukura

     2.    Zotëri dijo

      Përshëndetje një pyetje. Le të harrojmë akordimin, të mos kemi frikë nga asgjë, ngjyra, zbukurime, etj. Ne do të përqendrohemi vetëm në sistemin dhe aplikacionet për të funksionuar ashtu siç vjen, pa "hap" sepse për shembull, ngjyra ose efekti i dritares nuk do të bëjë programin që po krijoj ose diçka që unë hetoj për sasinë rrezatimi në atmosferë e zgjidh vetveten për mua (kjo është arsyeja pse unë them "pijadat" e parëndësishme). Ju keni përdorur linux për disa vjet (Ubuntu, Opensuse, Fedora, Scientific Linux në Gnome, KDE dhe Xfce) dhe duke ndryshuar shpërndarjen për gjërat e pajisjeve dhe kohët e fundit sepse nuk mund të instaloj çdo disa muaj, më duhen vite sepse eksperimentet janë ato që më zgjasin , dhe kjo është punë, hulumtim. Pa lojëra marcinanito, pa gjëra të çuditshme, mbase një video dhe disa muzikë mp3 dhe vetëm në kompjuterin tim personal. Por sigurisht, nuk më pëlqen të kem shpërndarje dhe mjedise të ndryshme në secilin kompjuter, nëse ka 5 kompjuterë, të gjithë të njëjtën gjë përfshihen për gjërat e mia personale. Koha është shumë e vlefshme dhe unë nuk mund të jem me zakone apo zakone të ndryshme nga një kompjuter në tjetrin, duke përdorur një program në një mjedis dhe pastaj një tjetër në një mjedis tjetër me mundësi të ndryshme, skeda, etj. Ju e kuptoni atë që dua të them, megjithëse me siguri dikush do të thotë se të njëjtat aplikacione mund të përdoren në desktop të ndryshëm. Por nuk është kështu.
      Kështu që unë kam zgjedhur Shkencën, por KDE që mbart është pak e vjetër, megjithëse është më e pakta, funksionon dhe është ajo për të cilën më intereson, por ky mjedis është mjaft dytësor dhe nuk i japin rëndësinë e duhur për ta instaluar dhe kompletuar siç duhet. Të paktën nuk kam arritur ta kem si në Fedora KDE që nga Spin-i i saj. Në Shkencor, ashtu si në Centos mendoj, do të duhej të çaktivizonit manualisht shumë aplikacione gnome, nëse i dini për t'i identifikuar ato që janë një tjetër, për të lënë një KDE të pastër. Por ajo që them unë, nuk e kam arritur dhe nuk e di nëse është faji im apo që shpërndarja nuk jep më shumë.
      Sot Slackware është në mendjen time me Kde dhe Xfce. Cilin do të zgjidhnit? Unë jam duke menduar se kam një makinë të vjetër që do të bëjë shumë mirë Kde, edhe pse me SL ka shkuar mirë dhe me Xubuntu më të fundit më mirë. Xubuntu nuk po shkon tek unë, asgjë Ubuntu, prandaj nuk gënjej. Kështu që një opsion do të ishte Kde në të gjitha përveç asaj të vjetër me XFCE, por…. Lidhur me temën e rekomandimit tuaj për KDE për mjedise produktive, a do ta rekomandonit edhe mua pasi që unë i përkushtohem vetëm hulumtimit në universitet?

      Më duhet të them se SL me Gnome është më e mira, do të doja të funksiononte kaq mirë me KDE, por tashmë thashë që nuk kam pasur sukses. Nëse dikush ka ndonjë rekomandim për të instaluar KDE në SL ose Centos me të njëjtën pastërti si me rrotullimin e Fedora KDE, unë do ta vlerësoja atë. Subjekti i kodekëve dhe gjërave multimediale në SL KDE është pak vdekjeprurës.

      Një gjë tjetër në lidhje me KDE dhe rekomandimin tuaj. Unë përdor disqe USB shumë dhe ato janë thelbësore. Dhe në Gnome ato nxirren pastër, por jo në KDE me delfin, mund t'i çmontoni, po, por ato ushqehen gjithmonë dhe në fund duhet t'i tërhiqni duke shtrënguar dhëmbët ... një ditë disku do të prishet, me siguri! A keni një zgjidhje në KDE? Kjo është e rëndësishme sepse unë kam përdorur SL Gnome vetëm për këtë.

      E kuptoj që në fund të fundit nuk ishte pyetje. Më në fund, duke marrë parasysh punën time, a rekomandoni SL ose Slackware?

      Përshëndetje, dhe ju e dini që falë njerëzve si ju, shumë prej nesh u larguan nga Windows.

     3.    Zotëri dijo

      Shtë e qartë se ishte shumë teknike dhe ka pak inxhinierë ose shkencëtarë këtu. Faleminderit gjithsesi sepse disa gjëra që ju shkruani ndihmojnë shumë. E lexoj pothuajse çdo ditë.

 5.   kik1n dijo

  RREGULLAT E KDE.

  1.    elav <° Linux dijo

   Po, po filloj të besoj se po hahaha

  2.    truko22 dijo

   Po !!! \ (ツ) / por të gjithë së bashku po ecin shumë mirë.

 6.   Hyuuga_Neji dijo

  Unë preferoj LXDE dhe ai i "më pak i fuqishëm" është në një farë mënyre pak i ashpër për një mjedis që ka për mendimin tim modest një nga administruesit më të lehtë të skedarëve që kam parë, siç është PCManFM, por hej. Në fillim isha duke përdorur Gnome dhe e përdora kur u ngjit në Gnome 2, por unë isha një nga të parët që u përplas me Gnome 3 dhe me të vërtetë Shell i tyre ose çfarëdo që Gnome 3 më ka thënë se ishte koha të kërkoja horizonte të reja derisa të shkoja në LXde dhe Unë jam i lumtur të shoh që në disa gjëra ishte edhe më shpejt se XFCE, por unë e njoh që XFCE e mund atë me forcë sepse pavarësisht se ka disa zhvillues (jam i sigurt se komuniteti XFCE është më i madh se LXDE) por hej ... çdo i cmendur me temen e tij.

  1.    Ergean dijo

   Nuk më duket më pak e fuqishme, pasi me të mund të bësh të njëjtat gjëra si në ambiente të tjera, dhe me më pak konsum, për shembull kjo është arsyeja pse unë e dua Lubuntu, ka një temë vizuale shumë të mirë dhe konsumon shumë pak.

   Në çdo rast, unë do të thoja që është më pak intuitiv për përdoruesit për herë të parë sesa mjediset e tjera, veçanërisht në aspektin e konfigurimit të LXDE, ku është ajo ku çalon pak ...

   1.    elav <° Linux dijo

    Po, sigurisht që ju mund të bëni gjëra që janë normale me mjediset e tjera, por ato janë detyra të thjeshta dhe shumë themelore.

  2.    elav <° Linux dijo

   Të shohim, do ta bëj të thjeshtë për ty. Kur i referohem të fuqishmit, e bëj bazuar në lehtësitë e produktivitetit që ju ofron mjeti. Për shembull, përgjigjuni këtyre pyetjeve të thjeshta:

   - A ka PCManFM një shirit filtri të përmbajtjes?
   - A ka PCManFM një motor kërkimi të integruar?
   - A ka PCManFM një terminal të integruar?
   - A ka PCManFM një shirit filtri të përmbajtjes?
   - A ka panele PCManFM?
   - A ka PCManFM mundësinë për të treguar grupe të dosjeve?
   - A ka PCManFM mundësinë për të krahasuar skedarët?

   Ju në të vërtetë nuk keni pse të më përgjigjeni sepse e di përgjigjen. Unë vetë duhet të pranoj se, pa marrë parasysh sa më pëlqen Xfce, ai kurrë nuk do të ketë gjysmën e opsioneve që ka KDE, të cilat me mjetet e saj e bëjnë atë Desktopin më produktiv dhe të fuqishëm që ekziston.

   Për tru, thjesht krahasoni krunner me "drejtimin" e Gnome. 😀

   1.    Ergean dijo

    Por është që produktiviteti është në përputhje me konceptin tuaj të produktivitetit, që nuk do të thotë se gaboni, por për mua diçka produktive është një aplikacion që më lejon të bëj një veprim të caktuar shpejt dhe lehtë, për ju që PCManFM ka një shirit filtri përmbajtja ose kërkimi ose një terminal janë funksione, për mua ato janë një shtesë, funksione që bëhen nga programe të tjerë të krijuar posaçërisht për ta, të tilla si terminali, ose një kuti kërkimi (që është e vërtetë se është diçka që LXDE si parazgjedhje i mungon momenti) ose filtrimi, veçmas, janë gjëra që mund t'i shtoni me dy klikime, ose që siç thashë, programet e tjera të krijuara për të mund t'i bëjnë.

    Pse do të redaktoni një foto nga Word, për shembull, duke qenë në gjendje ta redaktoni atë nga Photoshop, e cila është krijuar për të?

    Përveç kësaj, LXDE u krijua duke kërkuar për një desktop të lehtë dhe të thjeshtë, i cili është ekuivalent me më pak funksione ose funksione më pak të plota ose koncize, kështu që nëse dikush dëshiron të jetë produktiv, ata nuk zgjedhin LXDE sepse nuk është krijuar për këtë.

    Për më tepër, nëse doni të jeni produktiv në një punë në një kompani, ka shumë të ngjarë të duhet të përdorni Windows me programet e saj të zyrës dhe suitat, si dhe programe të tjera të krijuara për këtë apo atë aktivitet ose funksion, përveç nëse duhet të përdorni Windows në punë. GNU / Linux.

    LXDE nuk është më pak e fuqishme, është, në rastin më të mirë, më pak produktive sesa mjediset e tjera desktop, por unë mendoj se fuqia nuk është e lidhur vetëm me shkallën e produktivitetit, por edhe me më shumë gjëra, të tilla si përdorshmëria, mundësia e përdorimit, aspekti vizual ...

    1.    elav <° Linux dijo

     Por është që produktiviteti është në përputhje me konceptin tuaj të produktivitetit, që nuk do të thotë se jeni gabim, por për mua diçka produktive është një aplikacion që më lejon të bëj një veprim të caktuar shpejt dhe lehtë, për ju që PCManFM ka një shirit filtri përmbajtja ose kërkimi ose një terminal janë funksione

     Pikërisht, funksionet që e bëjnë punën me skedarë, arkiva, dosje shumë më të lehtë. Le të themi që ju hapni PCManFM, ju shkoni në një dosje që ka një mijë dokumente PDF, ju filloni të shtypni emrin e tij dhe ajo që ju shkruani duhet të përputhet me emrin origjinal. Me filtrin Dolphin, ndërsa shkruani, pjesa tjetër e dokumenteve zhduket, duke lënë vetëm rastësitë ... Çfarë mendoni se është më e shpejtë dhe më produktive?

     Nuk jam aspak dakord me ju në lidhje me Windows = Produktiviteti .. Për të filluar, Windows Explorer është i neveritshëm, një rrëmujë, të gjithë elementët shfaqen në një mënyrë konfuze, nuk është intuitiv, nuk ka skeda ose panele shtesë. Muchshtë shumë më e lehtë të përdorësh PCManFM ose Thunar sesa Windows Explorer, për t'ju dhënë një shembull.

     1.    Ergean dijo

      Le të shohim, nëse merrni vetëm atë pjesë të paragrafit, ajo ose nuk ka kuptim, ose përkon me atë që mendoni, por pjesa tjetër është themeli i argumentit tim, ato janë funksione, po, por funksione shtesë, nuk është diçka që unë duhet të Të kesh PCManFM duhet të ketë po ose po, nëse ato funksione që thua të ndihmojnë të jesh më produktiv, shumë mirë, por nëse dihet që ato ndikojnë në performancë, dhe LXDE duhet të jetë e lehtë dhe e thjeshtë, jo produktive, ose jo Si dhe mjedise të tjera, shumë herë ka programe të thjeshta, të lehta dhe produktive dhe herë të tjera nuk ka, sepse është e vështirë të gjesh një ekuilibër perfekt midis diçkaje të lehtë (e cila zakonisht ka më pak funksione, mundësi ose karakteristika) dhe diçkaje produktive.

      As nuk kam thënë që Windows është i njëjti ose më i miri në produktivitet, por që zakonisht është më i përdorur në kompani për të punuar, që nuk do të thotë që të jesh më i përdorur, është më produktivi. Nëse ke të drejtë, Windows Explorer Thith, por është më e përdorura, që nuk do të thotë se është më produktive.

     2.    Andrelo dijo

      Epo, unë përdor LXDE dhe si menaxher skedarësh përdor Nautilus kështu që gjëja PCmanFm ka mbaruar, dhe personalisht unë zgjedh GNOME, dhe se nuk është për përdoruesin përfundimtar, është një gënjeshtër e atyre, është ambienti për atë përdorues ju nuk doni të bëni pimp gjithçka tjetër, është e përkryer për të sapoardhurin në Linux

 7.   Ergean dijo

  Më pëlqeu shumë ky artikull dhe duke parë faqen tuaj në internet nëse shoh një defekt, ju shihni shumë pak kush është autori, domethënë atë kuti të vogël në fund duhet ta mbani, por vendosni diku tjetër kush e ka shkruar, Unë për shembull do ta vendosja pranë banakut të leximit.

  Në lidhje me vetë artikullin, KDE është tani opsioni më i mirë dhe më i plotë, megjithëse do të doja që të përmirësonte disa nga aplikacionet KDE, nuk më pëlqen asgjë, për shembull, Dragon Player, ose VLC, dhe e vërteta është, unë gjej disa alternativa i mirë si lojtarë video në Qt, Bangarang nuk më tërheq vëmendjen as .. nëse i njihni të tjerët, unë do ta vlerësoja atë.

  1.    elav <° Linux dijo

   Faleminderit për sugjerimin. Në fakt, ne tashmë kishim menduar ta vendosnim autorin në krye ..

   Rreth KDE, më pëlqen VLC-ja ime ashtu siç është dhe sapo zbulova Bangarang dhe e dua atë

   1.    Ergean dijo

    Le të shohim, nuk është se nuk më pëlqejnë ata, është se ata nuk janë lojtarët e videos GNU / Linux që më pëlqejnë më shumë, mendoj se ju thashë, në Gnome, unë e dua Totem, është ajo që duhet të jetë një lojtar për mua , opsionet e duhura dhe të nevojshme, një ndërfaqe e thjeshtë ... Po kërkoj diçka të ngjashme në KDE, të dy janë shumë të mbingarkuar dhe nuk më pëlqen Dragon Player.

    Bangarang nuk është një lojtar i keq video, por është një lojtar dhe organizator i tmerrshëm i bibliotekave muzikore, dhe kjo është arsyeja pse unë nuk e dua atë, unë kaloj programe dublikatë, nëse Amarok tashmë e bën shumë mirë funksionin e luajtjes së muzikës, pse duhet të kem një tjetër lojtar Çfarë e riprodhon atë për mua, por çfarë e organizon atë për mua gabimisht?

    Amarok ose Clementine për muzikë dhe ndërsa VLC për video, ndërsa unë vazhdoj kërkimin tim për video-lojtarë të mirë dhe të mirë për KDE.

    1.    truko22 (@ truko222) dijo

     Provoni SMPlayer Më pëlqeu shumë dhe kam përdorur VLC gjithë jetën time.

     1.    Ergean dijo

      Faleminderit edhe për ata që kanë vënë, edhe pse smplayer im nuk më pëlqen shumë ndërfaqja, është si VLC, e shëmtuar dhe disi e mbingarkuar me opsione.

    2.    KZKG ^ Gaara dijo

     Provoni SMPlayer

     1.    Ergean dijo

      Mirë, mirë edhe unë e provoj

  2.    vicky dijo

   Ju mund të provoni kafeinë, umplayer, kmplayer, playbak, bakaar, loopy, të gjithë ata janë mjaft të thjeshtë për përdorim video kde.

   1.    Ergean dijo

    Faleminderit për listën, premtoj t'i mbaj sytë

  3.    Miguel Angel Martinez dijo

   Epo, e vërteta është se që kur zbulova SMPlayer nuk dua të kthehem në VLC.

   Unë do të theksoja integrimin e tij të plotë me KDE, menaxherin e saj të nëntitujve (madje i shkarkon) si dhe që riprodhimi i një video vazhdon atje ku e kam lënë (Nuk ekziston në VLC)

   Një përshëndetje.
   Michael.

 8.   Anibal dijo

  Më pëlqejnë pothuajse të gjithë përveç lxde.

  Kam provuar kanellë, përdor unitet, përdor gnome shell, më pëlqen por nuk di si ta konfiguroj për ta bërë më të bukur.
  Nga ana tjetër, KDE është një nga ata që unë shoh dhe mbaj mend dritaret dhe kjo më jep pak refuzim, por unë nuk e mohoj që shumë desktop kde që pashë janë të bukur, por nuk e di se si e arritën atë, por çështja është se si vjen si parazgjedhje (chakra, dhe shpërndarje të tjera livecd me kde) Nuk më pëlqeu fare

  1.    elav <° Linux dijo

   Eshte e vertete. Këtë jua tregon dikush që nuk i pëlqen pamja dhe ndjenja e KDE si parazgjedhje, por si Xfce, KDE mund të personalizohet sipas dëshirës tuaj dhe madje t'i japë pamjen e çdo mjedisi tjetër desktop.

   KDE dhe Xfce janë më të përshtatshmet ..

   1.    rockandroleo dijo

    Dhe LXDE gjithashtu. Nuk ka aq shumë mjete grafike për ta bërë atë, por mund të personalizohet, mundet dhe shumë.

    1.    elav <° Linux dijo

     Por ju shpenzoni pak më shumë punë, mendoj ... Ka gjëra që duhet t'i vendosni me dorë në skedarët .gtkrc-2.0 ose gtkrc.mine, për shembull.

     1.    rockandroleo dijo

      Po, është e vërtetë që konfigurimi i skedarëve të tekstit kërkon më shumë kohë sesa nëse bëhet me mjete grafike. Tani, pasi nuk jam nga ata që duan të kenë një desktop të ndryshëm çdo javë, bëj procesin e konfigurimit praktikisht vetëm një herë, në kohën e instalimit. Pastaj, kur më pëlqen, harroj të personalizoj desktopin (maksimumi një ndryshim i sfondit).
      Gjithashtu, kur vë re se sa shpejt punon LXDE në krahasim me mjediset e tjera, nuk më vjen keq që duhet të kaloj në një konfigurim disi më kompleks, sepse shkathtësia e mjedisit paguan për çdo pengesë tjetër që mund të ketë ... për mua, sigurisht.

  2.    wpgabriel dijo

   në taringa ka një postim për të akorduar kde shumë mirë.

   1.    elav <° Linux dijo

    Dhe lidhja është? Faleminderit

 9.   Hyuuga_Neji dijo

  Isshtë e vërtetë që KDE është shumë më e plotë por meqenëse është super e plotë është gjithashtu shumë e rëndë edhe pse ata kanë arritur t'i japin asaj një farë lehtësie që nga versioni 4.0. Shpresoj që tani me blerjen e Digia nga Qt rruga KDE do të mbahet në rrugën e duhur sepse është shumë e ndyrë që tani pas kaq shumë ecjes ata duhet të fillojnë nga e para në rast se pronarët marrin një rrugë të keqe. nëse do të duhej të zgjidhja një mjedis tjetër përveç LXDe do të qëndroja në XFCE por siç thashë ... ky është mendimi im.

  1.    elav <° Linux dijo

   Nëse e dije. Tani për tani po përdor KDE në netbook-un tim të punës. Dhe e dini çfarë? KDE më konsumon pothuajse njësoj (herë më pak, herë të tjera më shumë) sesa Xfce, dhe shumë, shumë më pak se Gnome ... Çfarë mendoni?

   Mik, ne e respektojmë mendimin tuaj, natyrisht që e bëjmë sepse për shijet: Ngjyrat 😀

   1.    Oscar dijo

    Unë përdor KDE dhe XFCE, problemi im me KDE është që konsumi im i CPU rritet dhe imazhi im ngrihet, për sa i përket konsumit të kujtesës nuk kam probleme. A keni ndonjë ide se cila mund të jetë arsyeja për këtë konsum të lartë të CPU ?

    1.    vicky dijo

     Provoni të përdorni monitorin e sistemit dhe të porosisni nga lart poshtë në CPU për të parë se çfarë konsumon më shumë, gjithashtu mund të provoni të çaktivizoni nepomuk ose akonadi. Për të konsumuar më pak CPU mund të shkoni te paraqitja e aplikacioneve, stili, rregullimi i imët dhe në efekt grafik zgjidhni pak CPU. Ndonjëherë ngrin nga përdorimi i ndonjë plazmoidi tmb të palës së tretë.

    2.    i duhur dijo

     [user@localhost ~]$ top

     Në mënyrë të paracaktuar proceset renditen nga konsumi i CPU-së.

    3.    elav <° Linux dijo

     Kjo mendoj se varet shumë nga Hardueri që përdorni.

     1.    Oscar dijo

      Unë kam një procesor AMD Athlon 64 × 2 Dual core 3800+ 2Ghz me 4 GB RAM.

   2.    maxi dijo

    😮 seriozisht?, Cilin netbook zë dhe / ose specifikimet ?? dhe cfare distro tb ???
    për të parë nëse funksionon tek imja: f

    1.    KZKG ^ Gaara dijo

     Ky është netbook-u i tij: https://blog.desdelinux.net/unity-en-netbook-hp-mini/
     Dhe përdor Testimin e Debian (Wheezy aktuale).

    2.    elav <° Linux dijo

     HP Mini 110 me 1 GB RAM ..

 10.   Santiago dijo

  Më pëlqen shumë LXDE, burimet e pakta që konsumon janë të pabesueshme dhe për mua ka disa lehtësira, F4 për të hyrë në terminal nga çdo dosje, faqeshënues, thjesht duke shtypur mund të kërkoj skedarin brenda dosjes në të cilën ndodhem, etj.

  Unë ende e pranoj se nuk është për përdoruesin fillestar dhe se jo të gjithë mund të pëlqejnë thjeshtësinë e LXDE.

 11.   tarantoni dijo

  Për ata që pëlqejnë tryezat minimale, unë ju tregoj një pamje të ekranit të KDE tim nga mageia 1 kur e kisha në kompjuterin tim:

  https://lh5.googleusercontent.com/-6SuveYMOMs8/T46CeCboTXI/AAAAAAAAAVY/0__r3eMjl0g/s903/instant%C3%A1nea1.png

  Atëherë mos thuaj që nuk mund të kesh një KDE të këndshme.

 12.   tarantoni dijo

  Duke përfituar nga komenti i mëparshëm, sugjerimet e mia modeste për hartimin e internetit, të cilin unë e dua:

  - shkurtoni urlët gjatë botimit, kjo nuk ndodh si në komentin tim të mëparshëm që largohet nga trupi

  - autori i postimit nuk duket mirë, më mirë ose nuk e thekson atë më shumë

  Urimet e mia për dizajnin e ri, nuk ka shumë për të përmirësuar, është pothuajse e përsosur.

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Shkurtimi i URL-ve është shumë i mirë, duhet të shihni nëse alaintm (i cili programon temën) ka kohë tani ta bëjë këtë, sepse ky është një implementim që nuk ishte në plan dhe ai ka gjëra të tjera për të bërë hahahaha.

 13.   xhurat dijo

  Unë përdor KDE në Mageia 2, jam shumë i kënaqur me të, megjithëse është e vërtetë që ndonjëherë kaq shumë opsione dhe disi të shpërndara e ngatërrojnë atë, por unë qëndroj me të vetëm për shkak të opsioneve të saj të konfigurimit.

  Unë gjithashtu do të doja të lexoja për opsione të tjera, tani po mendoj të përfshij iluminizmin, i cili edhe pse në një farë mënyre nuk është aq i avancuar, kohët e fundit ata po punojnë shumë, është gjithashtu shumë i rregullueshëm (përveç menusë). Dhe që ju sugjeroni mjedise të tjera, unë kam dëgjuar për Openbox dhe derivatet, por nga këto nuk kam parë shumë gjëra në vetvete.

  faleminderit për informacionin e sotëm

 14.   Rubén dijo

  Pothuajse duhet të falënderoj Ubuntu që vendosi Unity dhe më bëri të kërkoj një distro tjetër, pasi që kur instalova Xubuntu jam i kënaqur, laptopi im duket si një tjetër, është luksoz. E vetmja gjë e dobët për shijen time është se pamja e panelit kryesor më pëlqente shumë më shumë Gnome Classic në Ubuntu. Për pjesën tjetër, po, Thunarit mund t'i mungojë pak, por për mua kam shumë.

 15.   103 dijo

  Unë mendoj se asnjëri nuk është më i fuqishëm se tjetri, siç tregoi autori, është çështje shijeje dhe objektivash, qëllimesh. Gjithmonë do të ketë debate të tilla, jo vetëm me ambiente desktop, sisteme operative, romane, çamçakëz, tastierë, iPhone, PC, etj.

 16.   platonov dijo

  Për mua më e kompletuara dhe tërheqëse është KDE por nuk e përdor pasi kaq shumë opsione më merren mendtë.
  Më pëlqen tavolina e dritës dhe ajo që më duhet në dorë, me të cilën përdor Xfce të cilin e dua.
  Unë gjithashtu përdor Gnome 2 nga SolusOs dhe tani po testoj xlde që nuk është aspak keq, dhe gjithashtu plotëson ato që më duhen.
  Uniteti, Kanella dhe Gnome për mendimin tim nuk janë shumë praktike dhe vijnë nga syri, përpara se ta përdorja KDE për tërheqëse dhe më praktike, gjë që nuk është kështu.

 17.   Ferge dijo

  Do t'i jap një shans tjetër KDE, kam lexuar shumë komente të mira kohët e fundit.

  Nga ana ime, tani jam me Mate dhe Compiz dhe jam i kënaqur me jetën, sikur të jem akoma me Gnome2 ...

 18.   MSX dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm, shumë i ekuilibruar, +1!

  Sigurisht, atëherë unë duhet të jem në mesin e 2% të përdoruesve të mbetur pasi që për mua aplikacioni më i rëndësishëm sot dhe pa dyshim ai që përdor më shumë - ata që përdor më shumë, duhet të them - është shfletuesi: Unë gjithmonë kam një ose më shumë shfletues të hapura, ato janë qendra e përdorimit tim të makinës.

  1.    elav <° Linux dijo

   Po, shfletuesi është një nga aplikacionet më të përdorura, por në fund të fundit për gjithçka duhet të vdesësh në File Manager

 19.   hipersajan_x dijo

  Rendi im i preferencës:

  - KDE (përdorues dhe zhvillues i përjetshëm).
  - Uniteti (ka një koncept të shkëlqyeshëm, por një performancë të tmerrshme).
  - XFCE ose LXDE (ato janë në të njëjtin nivel, shumë konservatore).
  - Kanellë (e njëjta e vjetër, asgjë e re).
  - Gnome (e papërdorshme).

  1.    Juan Carlos dijo

   @hipersayan_x A zhvilloni në KDE? A do të interesonit të bashkëpunonit në një shpërndarje?

 20.   Pablo dijo

  Dhe çfarë mendoni për MATE DESKTOP ??? Me pelqen. Piruni i Gnome 2 shpresojmë jetë të gjatë. http://mate-desktop.org/

 21.   Luis dijo

  Përshëndetje.

  Tani për tani KDE është desktopi më i mirë për mua, progresi i tij ka qenë i jashtëzakonshëm si në qëndrueshmëri dhe shpejtësi, dhe është shumë i plotë dhe i konfigurueshëm. Unë isha gjithashtu një nga arratisjet e Gnome në versionin e tij aktual, së pari për shkak të ndërfaqes së tij jopraktike për një kompjuter normal, opsioneve të pakta (pothuajse zero) të konfigurimit, përveç kësaj shumica e temave nuk më pëlqen, duke shtuar edhe problemin zgjerime që bëhen të papajtueshme me kalimin e versioneve, përveç konsumimit të më shumë burimeve sesa KDE. Përdora XFCE dhe MATE, por nuk më bindën shumë. As nuk është e nevojshme të mohojmë që ka aplikacione shumë të mira Gnome, në rastin tim preferoj të përdor aplikacionet multimediale Gnome sesa ato KDE. E njëjta gjë, çdokush përdor atë që duket më mirë për të dhe i përshtatet nevojave të tij dhe e imja plotësohet mjaft nga KDE si një mjedis desktop.

 22.   vicky dijo

  Kohët e fundit po përdor dy alternativa që nuk janë përmendur këtu, brisk-qt dhe elementare (predha e panteonit). Një brisk (i cili nuk është një mjedis desktop) Unë e përdor atë si një lloj kde pa kwin (unë përdor openbox) dhe pa plazmë. Funksionon shumë mirë (është më i qëndrueshëm se plazma pasi është më i thjeshtë) dhe harxhon pak (harxhon më pak se 250 MB me disa procese kde të filluara.

  Pantheon është një guaskë gnome nëse nuk gaboj, ai përdor gala si menaxher dritarësh, skedarë si shfletues skedarësh, dërrasa si dok dhe disa programe të tjera të krijuara nga ekipi elementar. Për mua është thjesht e shkëlqyeshme, mjedisi më komod dhe elegant me të paracaktuar që kam gjetur deri më tani përveç që është mjaft i qëndrueshëm (edhe nëse është në alfa ose beta), që nëse, nuk ka shumë mundësi personalizimi.

  1.    Claudio dijo

   Rroje qt Unë gjithashtu e kam testuar atë dhe duhet të them se mund të jetë një konkurrencë e shkëlqyeshme për LXDE. Mungojnë disa mjete (për shembull, në një netbook nuk ka diçka për të vizualizuar nivelin e baterisë, ose të paktën nuk e kam gjetur), por në përgjithësi më duket se ka një të ardhme, megjithëse kohët e fundit nuk kam parë lajme për këtë projekt .
   Sa për panteonin, unë zakonisht nuk përdor Gnome Shells në mënyrë aktive për ndonjë arsye të çuditshme, megjithatë projekti fillor ka qenë gjithmonë i shqetësuar për ofrimin e një niveli të caktuar të cilësisë në aplikimet e tij, kështu që unë supozoj se versioni i qëndrueshëm do të japë shumë për të folur .
   Lidhur me artikullin, unë kam provuar tryezat e përmendura dhe është kurioz për mua që Gnome 3 ka shkaktuar kaq shumë predha dhe filozofi përdorimi me të njëjtën bazë. Më kujtohet kur ata njoftuan se versioni 2.30 do të ishte versioni 3 (megjithëse ishte më në fund 2.32), ata përmendën që ndryshimi do të ishte më pak traumatik, ndoshta duke iu referuar asaj që kishte ndodhur me KDE në atë kohë.
   Sipas mendimit tim, ndryshimi nuk ishte aq i menjëhershëm, por disi i bezdisshëm, veçanërisht me mungesën e disa funksionaliteteve, edhe pse siç e përsëris, unë nuk e përdori atë në mënyrë aktive kështu që mendimi im është shumë i diskutueshëm.
   Më në fund, duke iu përgjigjur pyetjes në postim, KDE është desktopi im i preferuar, për shumë arsye dhe megjithëse ka gjëra që nuk më pëlqejnë (të tilla si sjellja e njoftimeve në rrethana të caktuara), ka gjithmonë alternativa ose një zhvillues për të komunikuar me të.
   Përshëndetje për të gjithë.

  2.    xhurat dijo

   Na vjen keq Vicky, por a mund të komentoni se cilën distro përdorni dhe disa informacione se si të instaloni Pantheon Shell?

 23.   Luani dijo

  Nuk është për asgjë, unë kam përdorur iluminizmin (ose E17) për një kohë të gjatë dhe funksionon shumë mirë për mua. Soshtë kaq e rregullueshme, sa funksionon në mënyrën që unë dua. Unë kam një vlerësim të lartë për XFCE, por E17 është aq i shpejtë sa ajo. KDE ka aplikime spektakolare, siç është K3B i fuqishëm, unë thjesht i instalova dhe ata punojnë mrekullisht me fuqinë e tyre të madhe, por pa humbur shpejtësinë që më duhen. Pcmanfm më jep atë që më duhet si menaxher skedarësh dhe marr nga Gnome te Gimp dhe programe të tjera të shkruara në GTK2o3. E vërteta është se nuk kam asgjë për t'u pasur zili të mëdhenjve, ata më japin programet që më duhen, duke bërë, së bashku me E17, mjedisin më të mirë që kam pasur ndonjëherë, të shpejtë dhe jashtëzakonisht të konfigurueshëm. Sa keq që është lënë pas dore. Provojeni, është e vërtetë që në fillim është shumë ndryshe, por ia vlen të merrni disa minuta për ta konfiguruar.
  Faleminderit nëse e keni lexuar gjithë këtë koment. 🙂

  1.    elav <° Linux dijo

   Nuk mund të flas shumë për E17 sepse e kam provuar shumë, shumë pak .. Në fakt nuk e di nëse është një mjedis desktop ose një menaxher Windows Windows

  2.    xhurat dijo

   [Më pëlqen]
   Unë gjithashtu kam përdorur e17 dhe është shumë i shpejtë, megjithëse duhet të jemi të sinqertë ende i mungon puna, por mund të konkurrojë në mënyrë të përkryer me LXDE dhe XFCE pa probleme. Ajo që më ka dështuar është kur konfiguroj menunë (do të doja të merrej me rendin që dua) dhe rezolucionin e ekranit dhe në disa raste nuk e mban atë dhe kthehet në 800 × 600 ...

   A mund të komentoni pak më shumë për përvojën tuaj me E ??? Sapo të filloj me Mageia, unë migroj se nuk do të përdor Debian dhe derivatet dhe do të instaloj E17.

 24.   Diego dijo

  Artikull shumë objektiv .KDE më i miri, XFCE respektet e mia.

 25.   engjëll dijo

  Post te mbare Unë jam shumë i dashur për KDE për të njëjtat arsye që përmend (sidomos bukuria), por për shkak të mënyrës se si e dëmton performancën gjithmonë përfundoja duke e braktisur atë (hera e fundit që e përdora ishte me debian, e cila mendoj se më e qëndrueshme, por edhe debian KDE përfundoi duke u rënduar). Kohët e fundit i dhashë një shans Linux Mint përsëri, me Kanellë, por përsëri, megjithëse nuk është një punë e madhe, që humbja e performancës për shkak të konsumit të burimeve përfundon duke më bërë të sëmurë. Por para se të hidhja Mint, këtë herë vendosa të provoj XFCE (nja dy vjet më parë e përdora atë në Xubuntu, me atë rast vuaja me një të metë në Thunar që varej kompjuterin tim), dhe e vërteta është se u kënaqa me punën e kompjuterit tim , performancë shumë e lehtë dhe e shkëlqyeshme. Sipas zakonit (dhe sepse ka programe që nuk më kënaqin në Linux ose sepse nuk ka mundësi ekuivalente) unë gjithmonë përdor Windows 7. Por disa javë më parë unë përdor Mint vazhdimisht me XFCE, dhe në mënyrë shumë sporadike kthehem në Windows (për ndonjë nevojë specifike). PCManFM është e shkëlqyeshme, e cila është ajo që unë përdor. Ndoshta për ju kjo është e pakuptimtë: Unë jam shumë (keq) mësuar të dëgjoj muzikë me një shtojcë të quajtur "Enhancer 0.17" që përmirëson tingullin në një mënyrë të bukur, nëse në Linux kishte një lojtar që e mbështet ose që kishte një shtesë ekuivalente , në gjendje atëherë hapi im drejt linux do të ishte përfundimtar. Ndërkohë, unë dëgjoj muzikë me Aimp përmes Wine ... Pak kohë më parë nuk u ndjeva aq rehat, i lumtur dhe i kënaqur duke përdorur linux. Isha shumë i lumtur kur dija që debian vendosi për XFCE, ai kombinim do t'i bëjë kompjuterët shumë të fuqishëm ... Unë me siguri do të kthehem në debian. Brohoritje

 26.   Manuel de la Fuente dijo

  Nuk mund të thuash që Gnome me Shell-in e tij është një aplikacion i keq larg tij.

  Po mund të thuash që është e keqe, sepse është e keqe, dhe përkeqësohet gjithnjë e më keq.

  1.    k1000 dijo

   Ndoshta ju duket e keqe sepse la pas konceptin e panelit + desktop me ikona + lista e shitjeve por për mua ishte një përparim, sapo u përpoqa të punoja me të, ju e kuptoni arsyen e gjërave.

   1.    Manuel de la Fuente dijo

    Karakteristika më pak dhe më pak + më pak e rregullueshme + më e rëndë + më pak përdorshmëri dhe qasje = E keqe

    1.    xhurat dijo

     LOL !! As nuk do të doja të kritikoja aq shumë Gnome, por është e vërtetë, nuk e kuptoj pse është gjithnjë e më pak e personalizueshme? dhe pastaj duhet të përdorim aplikacione dhe shtesa jozyrtare, të cilat duhet të përfshihen tashmë si parazgjedhje ...

     Na vjen keq për Gnome 3, nëse jeni një nga 4 më të këqijtë !! Dhe se nuk di për XFCE ...

 27.   Aaron Mendo dijo

  Vëzhgime të shkëlqyera unë përdor GNOME-Shell në Fedora 17 Unë nuk kam shumë burime 1 GB RAM dhe procesor Pentium 4 por pavarësisht se funksionon shumë mirë: D. Duke ndryshuar temën, e dini se do të ketë një Ditë të Zhvilluesit EFL në Barcelona Spanjë? http://www.enlightenment.org/p.php?p=news/show&news_id=49 5shtë 18 nëntor, duket se iluministi tashmë po vendos bateritë në hartën që tregojnë se ata tashmë po punojnë në Iluminizmin XNUMX http://trac.enlightenment.org/e/roadmap Shpresoj të marrësh parasysh botimin e tij si lajm.

  Përshëndetje.

 28.   Ariki dijo

  XFCE RULLZZZ, ajo që po them është se i kam kaluar të gjithë, është një mrekulli por ha burime dhe për mua që nuk e kam gjithmonë fletoren të lidhur me energjinë, jeta e baterisë është shumë e rëndësishme, tani me xfce + debian zgjat për 5: 30, me KDE + Arch zgjati 2:40, por pa dyshim KDE është e bukur dhe shumë e konfigurueshme, tani XFCE është shumë argëtuese pasi duhet të kesh një kohë të mirë të lirë për ta lënë ashtu siç dëshiron, elav si gjithmonë artikull shumë i mirë dhe blogu ishte i mire por ka dicka qe nuk me pelqen e kuptoj qe paneli i duhur eshte shume i madh ose te pakten ne ekranet e vegjel duket i madh hehehe, pershendetje djema dhe faleminderit per punen tuaj !!

  1.    elav <° Linux dijo

   Nëse e dini se të paktën sesa në KDE me Debian, unë kam vërejtur se konsumi i baterisë është më i lartë se me Xfce në Debian 😕 Nuk e di, mbase ato janë idetë e mia

   1.    Ariki dijo

    Isshtë që konsumi duhet të jetë më i lartë kur ha më shumë burime, të paktën për mua në arch kde u qëllova me 400 mb të konsumit bazë, domethënë, pa asgjë në punë, dhe me këtë bateria zgjati rreth orës 2:40, tani Unë nuk kam provuar KDE në debian, do të shoh nëse do të shkoj të punoj gjatë fundjavës dhe do t'ju tregoj më vonë se si po shkoj me ekipin tim, përshëndetje Ariki

  2.    xhurat dijo

   Epo, gjithashtu më pëlqen që KDE nuk punon shumë mirë me Debian, por tani përdor KDE me Mageia dhe jam duke bërë mirë !!

 29.   k1000 dijo

  Përshëndetje, artikull i mirë. KDE është një desktop jashtëzakonisht i plotë dhe i integruar, megjithëse nuk e shoh aspak të lehtë dhe është më ngadalë për të hapur aplikacione sesa ambientet e tjera dhe sepse me kaq shumë mundësi dhe kudo më bëjnë të merren mendtë. XFCE është një desktop i mirë por nuk ka asnjë justifikim për ta pasur atë aq të paplotë pasi që ndaloi së qeni desktop i lehtë për një kohë të gjatë, ai dështon me Thunar, me shkurtore tastiere dhe çelësa funksioni dhe mundësi të tjera më të specializuara, gnome nuk është aq e rëndë, për mua Më fillon me më pak se 300 MB dhe megjithëse ka qenë një ndryshim total në konceptin e mjedisit desktop (do të thoja që është i vetmi mjedis origjinal desktop) ai ka qenë më produktiv duke përdorur tastierën. LXDE është desktop i lehtë që duhet të jetë, unë fal mungesën e menaxherit të energjisë dhe kështu me radhë sepse supozohet të jetë për PC të vjetër.

 30.   Z. Linux dijo

  Çfarë është të kesh një kompjuter të mirë, jo i vërtetë @Elav, tani po vendos çdo mjedis desktop në vendin e tij të duhur, më dukej e çuditshme që folët vetëm për mrekulli të XFCE (ai i meriton ato, as më shumë ), disa "mallkime" për Gnome 3 (gjithashtu dakord) dhe KDE pothuajse të harruara.
  dhe të gjitha që keni ato 4 gigabajt të mrekullueshëm ram, ju po përdorni përsëri KDE, ju mirëpres zyrtarisht në klubin KDE !!!!

  1.    elav <° Linux dijo

   Hahahaha, në fakt, edhe unë kam KDE në Netbook, së bashku me Xfce sigurisht ...

 31.   federico dijo

  Raporti elav është shumë i mirë, në kohën time të shkurtër në linux provova të katër mjediset, dhe ai që më pëlqen më shumë është xfce, më pëlqen sepse mund ta rregulloj ashtu siç më pëlqen dhe nuk konsumon aq shumë sa kde, i vetmi që nuk e bëj si të katër janë gnome.

 32.   sieg84 dijo

  KDE desktop semantik.

 33.   Mauricio dijo

  XFCE deri në vdekje, është gjithçka që më duhet, as më shumë, as më pak.

 34.   patz dijo

  Unë nuk përdor delfin, nautilus ose thunar. një terminal dhe voila i mirë. Nuk kam nevojë për kate ose gedit, vim dhe voila. për gjithçka tjetër më duhet vetëm të ndryshoj përmasat, të zhvendos dritaret, të lëviz midis dritareve dhe të jem në gjendje ta bëj atë duke përdorur vetëm tastierën (google chrome + vimium për të lundruar) a dëshiron vërtet të jesh produktiv? ka shumë mjedise, më mirë se ato që përmenden për ta bërë këtë. Rritja e produktivitetit është duke i thënë lamtumirë miut dhe të jesh në gjendje të bësh gjithçka, ose pothuajse gjithçka me tastierë, gjëja e rëndësishme është që ajo të konfigurohet mjaftueshëm dhe të mund të zgjidhni me cilat tasta të punoni

  1.    k1000 dijo

   Po, mendoj se të thuash që një desktop i tillë është më produktiv është absurde pasi që produktiviteti varet nga përdoruesi, përkundrazi Elav është më produktiv me KDE, desktopin tënd, unë me Gnome Shell, një tjetër me lxde etj.

   1.    komentatori dijo

    Unë mendoj se është e saktë.

 35.   ULVER dijo

  Distribuimi më i mirë me LXDE është KNOPPIX .. thjesht sepse mund të trajtoni aplikacionet KDE dhe Gnome që funksionojnë me kapacitet të plotë. Këtë e kam të instaluar në një ram modest p4 2.26 dhe 700mb
  Sot unë përdor vetëm dritare, por shpresoj te Mageia 3 me KDE 4.9 dhe të kthehem te linux si në ditët e mia të vjetra.

  1.    komentatori dijo

   Ai do të duhet të presë një kohë të gjatë

 36.   Roberto Gea dijo

  Dhe ku ishin menaxherët e dritareve, openbox, fluxbox ose menaxherët e tjegullave si dwm.

  Jo sepse ata kanë më pak opsione si parazgjedhje (zakonisht ato janë më të personalizueshme se DE të mëdha), kjo do të thotë që ato janë më pak të fuqishme, ose produktive siç e quani elav, dhe këto nuk përdoren vetëm në PC me pak burime.

  1.    elav <° Linux dijo

   Artikulli ka të bëjë me mjediset Desktop, jo me Windows Manager. Isshtë e vërtetë që me OpenBox, Fluxbox ... etj mund të keni tavolina të këndshme, por ato nuk janë ambiente desktop si të tilla .. 😀

   1.    xhurat dijo

    Iluminizmi hyn në tryezat e punës ??? Dhe një pyetje më shumë, cilat tavolina të tjera ekzistojnë që mund të provohen? Do të ishte interesante të dinim pak më shumë rreth kësaj teme, t'u jepnim një mundësi atyre që nuk përmenden aq shumë, apo jo?

    1.    elav <° Linux dijo

     Kam të njëjtin dyshim si ti. Si e tillë ajo që thuhet të quhet Mjedisi Desktop, unë i njoh vetëm këto 4 dhe RazorQT, nuk e di nëse ka ndonjë atje.

 37.   kik1n dijo

  Tani, unë mendoj se KDE është e njëjtë ose më e lehtë se Gnome.
  Përveç të qenit më i personalizuar dhe më i bukur 😀 hahahaha.

  RREGULLAT E KDE.

 38.   Isralem dijo

  Mirë, për disa vjet unë kam qenë një përdorues 100% i Linux. Së pari për arsye akademike, Inxhinieri Kompjuterike dhe sepse më pëlqen shumë. Tani, më pëlqejnë gjërat e thjeshta dhe nuk e kam problem të provoj derisa të gjej diçka që më pëlqen.

  Unë fillova me Ubuntu + Gnome derisa ata u transferuan në Unity. Më vonë u mësova me këtë ambient. Unë gjithashtu provova kanellën dhe MATE. Në përgjithësi, pas shumë provash pranoj se preferoj MATE ose Kanellë, në varësi të faktit nëse dua diçka shumë të thjeshtë apo diçka më tërheqëse.

  Edhe uniteti është në rregull, por meqë jam lodhur duke riinstaluar çdo 6 muaj, jam me LMDE + MATE.

  Çfarë mendoni për këto 3 ambiente? Sidomos MATE që është një pirun i Gnome2 dhe Kanellë që është një pirun Gnome3. A është kjo rruga që duhet të ndiqte Gnome? Apo të paktën e keni lënë derën hapur për të?

  Një përshëndetje.

  1.    elav <° Linux dijo

   Nëse më pyesni, mendoj se MATE është një projekt që edhe pse është i mirë për shumë përdorues, pak nga pak do të harrohet, pasi vjetërsia do ta hajë atë. Në mënyrë ideale, Gnome 3 duhet të jetë më i lëmuar me modalitetin Classic ose FallBack.

   1.    komentatori dijo

    Ka edhe të tjerë që mendoj se do ta kenë atë fat.

 39.   Yoyo Fernandez dijo

  Tavolina më e mirë, padyshim ajo që përdor. Lightshtë e lehtë, e rehatshme dhe shumë e modifikueshme http://i.imgur.com/tN9Gx.jpg

  1.    elav <° Linux dijo

   Hahaha, shumë e modifikueshme dyshoj se ..

  2.    xhurat dijo

   LOL !! Qartë !! Por unë gjithashtu mendoj se ju mund të shtoni vetëm vegla dhe problemi do të jetë kur dikush hyn në "desktopin tuaj" dhe lëviz cilësimet e tij!

 40.   Louis-san dijo

  Gnome Shell, pasi është i vetmi mjedis desktop (me përjashtim të Unitetit) që kam përdorur.

  * Forever Gnome Shell *

 41.   Oberost dijo

  Unë shikoj shumë KDEro kohët e fundit, hehehe.

  Për mua ajo që përshtatet më së miri është XFCE edhe pse çdo ditë më pëlqen më shumë OpenBox

  1.    xhurat dijo

   Unë mendoj se ka sepse projekti Gnome nuk i ka pëlqyer (duke lënë mënjanë nëse është i mirë apo jo), dhe shumë nga ato që duam në tavolinën tonë të punës janë identiteti, përshtatja dhe shprehja ... diçka që KDE siguron shumë mirë .. Dhe në Në rastin e mjediseve të tjera që unë vërej një pikë të dobët, kur duhet të redaktoni një skedar konfigurimi direkt dhe të përdorni aplikacione shtesë dhe / ose zgjerime, përdoruesit që nuk u pëlqen të "kallajxhin", shumë përdorues përfundimtar se kompjuteri i tyre është vetëm për detyra, punë, dhe argëtimi tremben dhe kthehen në Windows ose kërkojnë një tjetër alternativë. Më lejoni të sqaroj, unë jam i hipnotizuar nga ky "kallajxhi" me kompjuterin tim, por shumë njerëz e shohin punën time dhe gjithçka që bëj dhe janë të frikësuar prej saj. Për shijen time, desktopi më i mirë do të jetë ai që lejon përdoruesit përfundimtarë të rregullojnë mjedisin në mënyrën më të lehtë dhe më të mirë, përveç që e bëjnë punën e tyre më të lehtë (dhe të mos ngatërrohen me kaq shumë opsione, KDE sy)

 42.   Douggarcia dijo

  Përshëndetje të gjithëve, unë kam përdorur disa shpërndarje në PC-në time për një kohë dhe ndaj atë që thonë disa, papritmas ambienti MATE, disa mendojnë se mund të vjetërohet, por nëse shikoni se po përdoret në një distro të lëshimit gjysmë të rrokullisur si LMDE Mund të jetë se kjo është shtytja që i duhet projektit dhe mund të thuhet se ky është një nga desktopët më të mirë për njerëzit që përdorin Gnu / Linux për herë të parë, megjithëse më pëlqen shumë kanella me disa shtesa ju mund ta bëni atë të duket pak tek mentmenu që përdoret në MATE, guaska Gnome ka pasur shumë ndryshime që shpresoj se në planin afatgjatë mund të jetë pozitive edhe pse është akoma një nga më të preferuarat e mia, por siç thotë Elav është çështje shijeje dhe nevoje

 43.   pandev92 dijo

  Kde është akoma desktopi më i mirë për sa i përket performancës së cilësisë, por natyrisht nëse qëndrojmë përgjithmonë me Pentium IV është normale që të jemi të ngadaltë ...

 44.   Inti Alonso dijo

  Duke folur për KDE, (të cilën unë mendoj se komuniteti Linux në përgjithësi e shikon shumë poshtë) unë ndaj procesin e Malcer në punën artistike për CHakara tjetër (që del këtë ose javën tjetër):

  http://ext4.wordpress.com/2012/08/08/un-paseo-por-dharma-el-proximo-y-nuevo-set-artistico-de-chakra-2/

  Një bukuri, apo jo?

  1.    xhurat dijo

   Keshtu mendoj !! KDM dhe KSplash ishte ajo që më pëlqente më shumë vizualisht, unë do të pres një version për Megeia !!
   😛

 45.   kap dijo

  Unë përdor LXDE dhe nuk e ndryshoj atë për asgjë, është e konfigurueshme, mbase për fillestarin është e komplikuar në fillim, por pasi ta kesh bërë herën e parë do të jetë një copë tortë dhe ajo që më pëlqen më shumë për desktopët e lehtë është që lejon programet tona të funksionojnë në një mënyrë të thjeshtë. më shumë lëng pavarësisht nëse keni një makinë të mirë. XFCE më duket se është një desktop shumë i mirë por kini kujdes, nuk është aq i lehtë nëse keni një makinë me pak burime nuk mendoj se është opsioni më i mirë. Unë kam përdorur gjithashtu ICEWM dhe mendoj se është një desktop i shkëlqyeshëm me peshë të lehtë, shumë i konfigurueshëm dhe shumë i mirë, edhe pse më duhet të kaloj më shumë kohë në të.

 46.   Arturo Molina dijo

  Pajtohem që LXDE plotësohet me gjëra të Gnome, dhe përveç kësaj për ta bërë atë të gatshëm ju nevojiten njohuri paraprake për ta përshtatur atë.

 47.   andlinux dijo

  për mua KDE më e mirë është versioni 3.5.
  Nuk më pëlqejnë versionet e sotme .. në fakt unë tashmë kam instaluar 4.5 mendoj por nuk më pëlqen. eshte me ngadale ...

  1.    elav <° Linux dijo

   A është ai version 4.5 nuk ishte shumë i mirë për të thënë, domethënë nuk ishte aspak i lëmuar ... 4.8 ose 4.9 është diçka tjetër.

   1.    John dijo

    Epo, vazhdoj me 4.3 !!! dhe unë punoj pa probleme ose surpriza, gjithçka funksionon dhe më konsumon pak, ashtu si Gnome 2.8

 48.   andlinux dijo

  Unë jam përdorues: slaxkware 12.2 KDE 3.5 .. SHPEJT DHE STABLE LE
  POR SOT INSTALONI N U UBUNTU TUAJ NUK E Pëlqeva ...

 49.   Carlos dijo

  Kam përdorur Gnome për një kohë të gjatë ... edhe Gnome3 por versioni i ri nuk ishte kurrë bindës ...
  Provova KDE dhe gjithçka ndryshoi! Definitelyshtë padyshim mjedisi më i mirë për desktop feels ndihet produktiv dhe i plotë… nuk ju mbetet kurrë me atë ndjesinë e “humbjes së diçkaje”.

  Unë e kam provuar atë në Chakra, Sabayon, OpenSuse dhe tani në Kubuntu. Të gjitha distro-të kanë qenë të ndërtuara shkëlqyeshëm me KDE.

  Përshëndetje!

 50.   Neomito dijo

  KDE është më e mira, nuk e kuptoj pse nuk e kanë atë si desktop të paracaktuar në shumicën e shpërndarjeve, nëse janë efikase dhe aq të formueshme.

  të fala

  1.    MSX dijo

   Më duket se ky është pikërisht problemi: sa më shumë mundësi t'u jepni njerëzve, aq më shumë ankth u jep atyre (seriozisht!) Kjo është arsyeja pse shumica e distros zgjedhin një mjedis të thjeshtë dhe të kufizuar, i cili është i lehtë për t'u mësuar dhe përdorur.
   Ekziston edhe një realitet: sot pjesa më e madhe e përdoruesve të desktopit nuk gërmojnë në sistemin e tyre, ata përdorin ato që u janë dhënë dhe mënyrën se si u jepet - ky do të jetë një nga faktorët e suksesit të strategjisë së Apple për të produktet e tyre?
   KDE SC do të vazhdojë të jetë mjedisi i zgjedhur për përdoruesit e përparuar ...

  2.    Bryant dijo

   Ndodh kështu që jo të gjithë na pëlqen ta personalizojmë, KDE ka shumë mënyra për ta bërë atë tuajin. Përveç kësaj, ajo ka nevojë për pak më shumë burime.

   Të paktën jam i kënaqur me LXDE apo edhe OpenBox, gjithmonë më ka pëlqyer shpejtësia dhe jo dizajni.

 51.   Marco dijo

  Rregullat e KDE !!

 52.   ManuelVLC dijo

  Meqenëse Gnome 2 ishte zhdukur, unë po vazhdoj me Ubuntu 11.04 ... Dhe kërkoj "diçka" që i përshtatet mua dhe pjesës tjetër të familjes ... Dhe unë mendoj se do të qëndroj me Xfce. Thunar? Epo, unë e përdor komandantin e mesnatës ose TotalCommander nën verë (më falni, ASNJ of nga menaxherët e skedarëve që kam provuar në linux vijnë afër, aq më pak mundi atë). Video? VLC, natyrisht. Audio? Sot gjeta Qmmp, i cili nuk është asgjë më shumë se një winAMP linux, madje mund të përdorë lëkurat 2.x. Xfce në Linux Mint është shumë i mirë, pasi ndryshon menunë e aplikacioneve "normale" për mintMenu shumë më të plotë.
  Me këtë unë kam një sistem që zë shumë më pak (PC me disa vite, tashmë, ka 120Gb HD), konsumon shumë më pak dhe është shumë më pak shpërqendrues. Problemi im me KDE 4 ose Gnome3 është në thelb se nuk kam më kohë të "mësoj" se ku janë gjërat: ose mjedisi është intuitiv, ose nuk funksionon për mua. Ok, ka gjëra që duhet të bëhen përmes terminalit (nuk po ankohem, unë jam një qen i vjetër dhe kam filluar me kompjuterë para se IBM të shiste PC-në e parë ...), por nëse duhet të harxhoj 4 minuta për të kujtuar se ku duhet të ndryshoj sfondin e desktop, nuk e shoh se ku është produktiviteti (është një shembull.)
  Sidoqoftë, pas disa muajsh, unë kam provuar (dhe hedhur poshtë) LXDE (pjesa tjetër e familjes nuk do ta pëlqente), Gnome3 / Unity / Shell (nëse pika e fortë e linux është që ju të mund të punoni si të doni, pse me Gnome nuk mundem? Jashtë ...), KDe (është e rëndë dhe konfuze, më është dashur më shumë se gjysmë ore për ta çaktivizuar atë gjë nga Plazma ose çfarëdo që quhet tjetër, dhe në netBook duhej të shkoja në internet për të ditur se si ndryshoi në «normale» Dhe ajo e aplikacioneve ... me pak fjalë, jashtë)
  Shkurtimisht: Kam Xfce dhe nenexhik me kanellë (linuxMint + Cinnamon). Unë jam në të. Në fakt, unë jam me një liveUSB delinuxMint Xfce. 🙂

  1.    MSX dijo

   TotalCommander nën verë? Hahaha, sa e frikshme. Ju nuk keni dëgjuar për Dolphin, apo jo? dhe Krusader?

 53.   Emiliano dijo

  lxde nuk është një desktop i keq, është më i shpejti që di dhe me pak kohë mund ta bësh të bukur ... një votë në favor të mjedisit të vetëm që funksionon mirë për mua në kompjuterin tim të vjetër !!! haha

  1.    MSX dijo

   Provove AwesomeWM apo dwm?

 54.   afiks dijo

  Faleminderit për shkrimin e këtij artikulli dhe për të gjithë ata që kishin një mendim. Ju vërtet mësoni.
  Unë kam qenë me Linux për 2 vjet dhe kam përdorur disa shpërndarje me versione dhe mjedise të ndryshme.
  Takova gnomën e ubuntu Jaunty Jackalope, më pëlqente shumë dhe u martova me ubuntu. por kur ai doli me ambient uniteti unë ika sikur po më ndiqnin me plumba. Unë jam endur nëpër distro të ndryshme pa gjetur një marrëdhënie serioze, por dashuria më kthehet në fletore.

  Linux Mint Maya Xfce 32 bit

  Pjesa tjetër janë të mira por unë qëndroj me këtë sepse funksionon ashtu siç më pëlqen.

 55.   Ariel dijo

  Faleminderit për informacionin pasi që sa herë që doja të shkarkoja një tryezë të djathtë xfse.gnome… ..blablabla, dhe nuk kuptova një çelës, e vërteta është shumë edukative. Bota e softuerit është e mahnitshme

 56.   Gustavo Martinez dijo

  Unë preferoj LXDE, është i lehtë, shumë shumë i shpejtë, tregon gjithçka që nevojitet dhe mund të personalizohet shumë bukur duke luajtur pranë openbox, i shkëlqyeshëm pa dyshim.

 57.   Xokojotzin dijo

  Epo, për sa jam i shqetësuar, unë kam punuar që nga viti 2000 me Linux, unë kam qenë vetëm një përdorues i fundit dhe nuk marr shumë me atë të akordimit, tema në fjalë për sa i përket nevojës dhe shijes qëndroj me KDE, kam një netbook me kde dhe miza, kam provuar gnome classic, 3, unit, xfce dhe shume mire por nuk eshte shume e kendshme te punosh ne netbook me ato ambiente, mbase gnome 2 pak e akorduar por duke marre parasysh ato qe thane me siper eshte shume e vertete ndonjehere duhet nje më shumë në akordim sesa në punë prandaj qëndroj me kde, në kompjuterin tim desktop kam linux 14 nenexhik me kanellë dhe shkon në 100 më pëlqen shumë, sinqerisht kur mësohesh me një ambient duhen pak për tu përshtatur me një tjetër, kur kam përdorur gnome2 Më kushtoi pak kde, unë mendoj se pellgu ujëmbledhës mund të jetë futja e unitetit në ubuntu sepse prej andej përdoruesit migruan në një mjedis tjetër, gjithashtu mendoj se shumë janë pak të frikësuar nga kde, thonë se është bukur por pak të ndryshme, por megjithatë kur hyjnë ata lihen me një të mirë në shije ... Zgjedhja ime është KDE: D ...

 58.   Rodrigo dijo

  Unë përdor LXDE i kam provuar të gjithë ata dhe meqenëse jam duke kërkuar shpejtësi, padyshim që zgjedh atë, nëse padyshim që filloj duke parë desktopët e bukur dhe festoj sytë e mi zgjedh KDE, por shpejtësia në të dy nuk krahasohet.

  1.    MSX dijo

   KDE pa ndonjë efekt të aktivizuar dhe në HW të mirë është _praktikisht_ aq shpejt sa LXDE - milisekondat e ndryshimit që mund të ekzistojnë midis një desktopi dhe tjetrit jepen mbi të gjitha në aplikacionet e disponueshme në secilën desktop ku padyshim që ju nuk mund të krahasoni as performancën e aplikacione të dizajnuara për KDE me ato të dizajnuara për LXDE.

  2.    Alan dijo

   Kalova në KDE sepse gnome3 ishte i pakëndshëm, unë zakonisht hap skedarë të ndryshëm me tekst (doc, txt) dhe fletëllogaritëse. Por ai mjedis i përzieu dhe i vendosa atje ku doja. Dhe me Dolphin kam qasje edhe në dosjet FTP, nuk më duhet më filezilla dhe me Kate hap dhe ruaj ndryshimet në faqet e internetit pa përdorur klientë FTP (përveç Dolphin)

 59.   Francisco dijo

  Për mua MATE-i më i mirë, me Linux Mint, një leje.

 60.   Leonardo Daniel Velazquez Fuentes dijo

  Përshëndetje, unë kam qenë në Linux për 3 muaj dhe kam shfletuar versione dhe shpërndarje të ndryshme përmes Ubuntu 13.04, 13.10, xubuntu, kanellë mente linux dhe xfce, crunshbag, fedora gnome dhe xfce, bodhi linux, manjaro xfce, kanellë dhe openbox, OS elementar është i bukur

  dhe mund te them ne lidhje me xfce se me e bukura nga te gjitha eshte ajo nga Manjaro dhe nuk kam qendruar me te, sepse jam martuar komplet me sudo apt-get install, hahaha

  nenexhiku xfce nuk është as i shëmtuar, jo shumë i vështirë për tu akorduar

 61.   Robinson dijo

  Unë preferoj LXDE, pasi që ju mund të kryeni aktivitete që do të bënit me ndonjë nga desktopët e tjerë, por me një shpejtësi të pashembullt! Veryshtë shumë, shumë e shpejtë edhe duke ekzekutuar aplikacione të rënda si eklipsi, gimp ose shfletuesit aktualë me shumë skeda të hapura.

  Ndërsa është e vërtetë që KDE ka gjithçka në dorë dhe thjeshton punën, konsumi i lartë i burimeve e bën atë të rëndë dhe të ngadaltë mjaft për disa operacione, madje edhe më shumë nëse disku i ngurtë ka vitet e tij dhe ka humbur revolucionet e tij. Edhe pse është e vërtetë që LXDE rekomandohet për përdoruesit me pak përvojë më shumë, sepse nganjëherë ka operacione që nuk kanë një ndërfaqe grafike si parazgjedhje dhe ju duhet të drejtoheni në terminalin e tmerrshëm, siç është rasti i shkurtoreve të tastierës (ekziston Obkey por nuk është i integruar si parazgjedhje).

  Unë mendoj se shpejtësia e madhe e LXDE (shumë më shpejt se Windows XP) kompenson disa mangësi në funksionalitetin që ka dhe si një pikë e fortë, fillon shumë më shpejt se çdo desktop tjetër dhe të gjitha aplikacionet gnome funksionojnë në mënyrë perfekte. Eja, është thjesht çështje përshtatjeje me të me pak praktikë dhe përdorimi i tij i përditshëm është një copë tortë; për të harruar ngadalësimet kur hapni dritaret, ndërpritet për shkak të mungesës së kujtesës, përpunimit të tepruar të indeksimit, ndër të tjera. Çdo tenxhere është e mjaftueshme

 62.   te rinjte dijo

  kde mund të personalizohet për ta vendosur atë ngjashëm me desktopët e tjerë

 63.   Bryant dijo

  Gnome2 ishte (për mua) mjedisi më i mirë për desktop që kam provuar ndonjëherë. Shumë karakteristika të thjeshta dhe elegante e bënë menaxherin meksikan një artikull më shumë në listën time të mjediseve të preferuara. Prandaj them, ERA.

  Kur doli Gnome3, vizioni im më tronditi; Si mund të jetë e mundur që për kaq shumë vite duke përdorur dy shiritat, ajo për aplikime aktive të zhduket dhe unë duhet të lëviz nga një dritare në tjetrën në një mënyrë kaq qesharake, e cila është të shtypësh kombinimin e tastave ose të hapësh menunë e bekuar të aplikacioneve? Dhe ajo e animacioneve, përfundon situatën.

  Sidoqoftë, unë mendoj se Gnome3 ishte një fiasko totale dhe kishte një qëllim të qartë për të përputhur Unitetin. Mendoj se edhe ky i fundit e ka rrahur. Une nuk e di.
  Unë jam tërhequr për LXDE për një kohë të gjatë. KDE është për ata që duan të personalizojnë. Jo unë, nga rruga. Shijet janë shije.

 64.   Carlos Bolaños dijo

  Nga të gjitha linux-et qëndroj me Linuxmint KDE dhe ato që kam përdorur të gjitha fedora, suse, ubuntu, mandriva kinemon etj. Dhe gjithmonë duhet të drejtohem me linuxmint17 instalime të lehta të të gjitha programeve multimediale, internet, grafikë zyre, mbrojtës ekrani, sfond etj

 65.   Román Alejandro Lazcano Hdez. dijo

  duke shpresuar se jeni mirë kur e lexoni këtë, unë ju them, bleva një pajisje të armatosur e cila më është dorëzuar me Windows 7, --- procesor AMD Athlon IIx2250 (64 bit) me 3000 mhz, targ nënë asrok n68-vs3, ddr3-a1 2048mb / 400mhz , - e cila ishte një pirat, për shkak të problemeve të ekonomisë dhe kërkoi alternativa duke provuar ubuntu, linuxmint, dhe në këtë moment fedora -live, desktop-86-64-20-1. iso– gjë që më ka dhënë edhe probleme të tilla si të qenit i shtangur. Në Ubuntu nuk mund të bëja kurrë audio, dy azhurnime fedora janë shkarkuar por ato nuk kanë funksionuar, sepse nuk më lejon të bëj asgjë pasi të futem në desktop pasi kursori nuk lëviz fare duke përfunduar duke bërë ekranin ose imazhi është deformuar dhe shtangur. Sot doja të instaloja përsëri dritaret dhe nuk mundej, u përpoqa të ri-instaloj ubuntu por as, nuk lexon disqet e instalimit, në një postim që lexova thotë se ky version i fedora bën atë që bën Windows 8, që është mbyllja e mënyrë për të mos qenë në gjendje të instaloj ndonjë sistem tjetër operativ .———– si mund të bëj për të përmirësuar artin fedora ose të jem në gjendje të instaloj një distro tjetër. ju lutem ndihmë.

 66.   JordanVRock dijo

  Ky blog më ndihmoi shumë për të zgjedhur një ndërfaqe ... tregon se kush e ka shkruar e ka idenë e mjaftueshme për atë që po flet dhe për atë që nuk duhet të flasë për respektin tim \ -_- /

 67.   Profesor Yeow dijo

  Padyshim që XFCE 4 fluturon kudo, dhe aftësia e paraqitjes që ka është shumë më e lartë edhe kundër Gnome. Por KDE4 është një bukuri, përkundër asaj se sa e vjetër është pak e kufizuar në pajisjet e vjetra, por nëse ka shumë makineri, tashmë KDE5 (që është rreth versioneve të para) është fantastike. Pa dyshim, nëse keni më shumë se 2Gb ram KDE4 (dhe pastaj kur të vijë i 5-ti) do të jetë më e mira që mund të zgjidhni. Ndërkohë, XFCE është ende një mundësi e shkëlqyer.

 68.   Demian Kaos dijo

  Derisa MATE filloi t'i shpërngulte ata: XFCE LXDE

 69.   Alejandro Tor Mar dijo

  Unë jam një tifoz i KDE, kam përdorur gnome disa herë - nuk më pëlqeu - më shqetëson, kam instaluar me sukses LXDE në makinën e çuditshme, po testoj XFCE dhe më pëlqeu më shumë se LXDE ...

 70.   Imazhi i mbajtësit të vendit Antonio Gonzalez dijo

  Miq Linux
  Unë jam një shkencëtar kompjuter, teknik dhe programues, unë përdor dritare në zyrë për programet e kontabilitetit dhe në shtëpi kam një laptop Windows dhe Linux, një tablet dhe një celular android.
  Unë kam përdorur disa distro dhe jam bashkuar me Debian, për shkak të fuqisë së tij, numrit të skedarëve dhe filozofisë.
  Kam përdorur gnome 2 për thjeshtësinë dhe lehtësinë e tij, por pasi që punoj shumë me skedarë më shqetësoi fakti që nautilus (si thunar) fshin (heq) skedarët / dosjet pa kërkuar konfirmim, i cili mund të çaktivizohet / aktivizohet në Windows Explorer, Dolphin dhe PCManFM
  E pyeta grupin gnome për atë veçori dhe ata thanë se ishte modeli dhe ata nuk do ta ndryshonin atë.

  Në gnome mund të hapja skedarë nga PC të tjerë në rrjetin lokal, i cili nuk funksionon përkatësisht në KDE / LXDE me Dolphin / PCManFM, unë duhej ta kopjoja skedarin në disk lokal që të mund ta përdorja.
  Sidoqoftë, në distro si p.sh. knoppix, PCLinuxOS (PCLOS) dhe madje edhe në një cd të drejtpërdrejtë të debianit nëse është e mundur, por kur i instaloni në kompjuterin tim, të dy plotësisht (paketa meta) dhe një nga një (nga aftësia ose sinaptika) pa sukses. Unë madje kam instaluar dhe konfiguruar një mori shërbimesh të rrjetit (KIO, SMB, etj.).
  Unë u përpoqa të përdor Dolphin dhe PCManFam në gnome dhe mbetën shumë gjëra pa qenë në gjendje të integrohesha.
  Nga gnome3 nuk jam shumë i inkurajuar nga ndërfaqja ose kërkesa për burime të përshpejtimit të videos, por është e përdorshme, mund të hapë skedarë në rrjetin lokal, por prapë nuk kërkon konfirmim kur fshihet / dërgohet në plehra.
  Në KDE nëse kërkon konfirmim por nuk mund të hap skedarë në rrjetin lokal
  xFce është një gnom i thjeshtë, e kam studiuar mjaft dhe nuk më ka pëlqyer, dhe më lë me të dyja nevojat
  Unë e dua LXDE, por nuk mund të hap skedarë as në rrjetin lokal.

  Si të konfiguroni PCManFM ose Dolphin që të jetë në gjendje të hapë / përdorë nga skedarët nga dosjet e ndara në rrjetin lokal?
  Si ta bëni Nautilus të kërkojë konfirmim kur fshini skedarët ose dosjet?
  Unë qëndroj me mjedisin që plotëson këto dy nevoja
  Unë madje paguaj për zgjidhjen edhe të një prej nevojave të mia

 71.   Roberto Perez dijo

  Pasi punova në gnome 2 kaloi nëpër kde 4, opsioni gnome 3 nuk më entuziazmoi aspak, përkundrazi më trembi kështu që përfitova nga kërcimi nga kde në 5 dhe që nga ai moment më kapi, mendoj se është desktopi perfekt Sa i përket Deepin nuk kam qenë në gjendje ta tret atë, është e bukur dhe e rregullueshme por po mungon diçka që nuk e di dhe me Lxde dhe Xfce ato ende duken shumë themelore dhe të papërpunuara.
  KDE 5 është padyshim fituesi.

 72.   Dinimiksi dijo

  DHE MATE !!?