WM i mrekullueshëm [Instalimi + konfigurimi]

ArchLinux + WM Awesome në veprim!

Muaj më parë, për arsye të panjohura u mërzita duke përdorur openbox + tint2 (që nga rruga është edhe një kombinim i mirë) pasi pashë një fije në forumet e harkut u mahnita nga tmerrshëm.

Ky udhëzues është krijuar për ata përdorues që duan të instalojnë Awesome dhe nuk dinë nga të fillojnë, dhe më konkretisht, udhëzues me konfigurimin që kam aktualisht në laptopin tim, nuk mendoj se jam ndriçues për sa i përket temës por le ta themi në këtë mënyrë, Nëse në fund të postimit keni arritur të kuptoni disa gjëra të mrekullueshme do të thotë që ju jeni i shkëlqyeshëm dhe kështu jam edhe unë xD.

Paralajmërim: Awesome është krijuar për përdorues disi me përvojë, të interesuar në mjedise desktop të tipit mozaik, për entuziastë dhe kuriozë që duan të rrisin njohuritë e tyre dhe për këdo që mendon se mund ta arrijë atë (*vështrim sfidues*)

SHËNIM!: Ky udhëzues bazohet në Arch Linux, por përveç instalimit të paketave, të gjithë hapat janë saktësisht të njëjtë është çdo distro.

Preparación

Instalimi i komponentit

pacman -S awesome vicioz xcompmgr azot lx dukja xorg-setxkbmap

Këto janë përbërësit themelorë që do të na duhen, le të shohim funksionet e paketave që instalojmë:

 • tmerrshëm: menaxher i dritares
 • i keq: bibliotekë modulare për miniaplikacione të mrekullueshme
 • xcompmgr: të përdorë përbërjen
 • azot: kujdeset për sfondin
 • dukja: përzgjedhës i temës gtk
 • xorg-setxkbmap: (fakultativ) për të ekzekutuar ndryshuesin e vendndodhjes së tastierës

për të filluar awesome ne shtojmë në tonë in / .xinitrc:

ekzekutues i tmerrshëm

Pas instalimit të tmerrshëm, ne krijojmë një dosje ku ta ruajmë rc.lua, atëherë kopjojmë skedarin e konfigurimit të përmendur që përfshihet si parazgjedhje me komandën e mëposhtme:

mkdir / .config / awesome && cp /etc/xdg/awesome/rc.lua / .config / awesome /

rc.lua ruan të gjitha cilësimet e mrekullueshme, por jo temat, këto janë krijues të veçantë dhe ruhen në / usr / share / awesome / temaPo, do t'i shohim më vonë.

Skedari kryesor i konfigurimit, rc.lua, skedarët e temave dhe disa widget janë shkruar në hënë, një gjuhë programuese e domosdoshme, e strukturuar dhe shumë e lehtë, e bazuar në C dhe Perl …… por mos u frikësoni nga kjo, është më e thjeshtë se sa duket, ju gjithashtu përdorni Linux, ka gjëra më të këqija si përpilimi i hahaha.

Ajo për të cilën duhet të jeni të qartë është një gjë në Lua: Porosia është e rëndësishme! . Pra, nëse hapni një çelës {duhet ta mbyllni atë çelës}. edhe njehere, Rendi është themelor!.

Ne gjithashtu duhet të kuptojmë disa koncepte themelore që mund të duken të pazakonta për ju:

klient
Çdo dritare.
Etiketë
Një etiketë do të bëhej një hapësirë ​​pune. Ai ndryshon nga kjo në disa aspekte, të tilla si të qenit në gjendje të tregoni një klient në disa etiketa, ose të tregoni përmbajtjen e më shumë se një etiketë në të njëjtën kohë.
Dritarja kryesore
Dritarja master (ose kryesore) është ajo që zakonisht kërkon vëmendjen më të madhe. Ky koncept është marrë nga dwm, dritaret e tjera thjesht quhen jo-master ose jo-master xD.
Dritare lundruese
Zakonisht dritaret nuk mbivendosen njëra me tjetrën, por disa aplikacione nuk funksionojnë mirë nën paradigmën e mozaikut, kështu që është e mundur t'i bëni ato të notojnë.
Klientët lundrues mund të zhvendosen dhe ndryshohen në mënyrë të lirë ashtu si dritaret jo-lundrues.
wibox
Whatshtë ajo që ne mund ta quajmë një "panel", ju mund të shtoni sa më shumë wiboxes që dëshironi, këto përmbajnë widget.
widget
Veglat janë objekte që ofrojnë funksione të ndryshme nga menutë, shiriti i etiketave, lista e dritareve, informacioni i sistemit, ora, zona e njoftimit dhe shumë më tepër, ato janë të thjeshta dhe shumë fleksibile.
Ekran
Tregon në cilën ekran do të shfaqen dritaret (et). E dobishme vetëm nëse kemi më shumë se një monitor.
Paraqitja
Një plan urbanistik është mënyra e rregullimit të dritareve. Awesome ofron paraqitjet e mëposhtme (disa më të dobishme se të tjerat), këto paraqiten si ikona në anën e djathtë të shiritit tonë të miniaplikateve:
 • kolona (kolona)) - Dritarja kryesore tregohet në kolonën e majtë (ose djathtas, ka 2 paraqitje të kësaj) dhe ato të më shumë dritareve në kolonën e kundërt.
 • rreshtave  - njësoj si më sipër por rreshtave në vend të kolonave.
 • i zmadhuar - Dritarja kryesore është e pozicionuar në qendër të ekranit dhe dritarja kryesore (vetëm një në këtë paraqitje) është tërhequr në mes të ekranit, të tjerat janë bërë pirg poshtë saj në kolona.
 • maksimizuar - dritarja kryesore përdor të gjithë hapësirën e dritares, duke lënë të tjerët prapa.
 • spirale - dritarja kryesore në të majtë, në pjesën e sipërme të djathtë 2 dritare në të djathtën e poshtme 4 dritare dhe kështu me radhë ... (Le të shohim kush e përdor atë: P).
 • zig Zag - E njëjtë me atë të mëparshme, por në drejtim të kundërt (nëna ime xD).
 • lundrues (lundrues) - dritaret mund të zhvendosen dhe të ndryshojnë përmasat e tyre lirisht, ato gjithashtu mund të mbivendosen dhe kështu me radhë ...

Awesome isshtë krijuar për të përdorur tastierën në mënyrë më aktive, për të cilën një seri kombinimesh me tastin Mod4 (ose çelësi i dritareve) këtu është një tabelë e dobishme e kombinimeve: Këto kombinime mund të personalizohen në rc.lua.

Modifikimi i skedarit rc.lua

Çdo gjë e qartë deri këtu? mirë tani! shko ta marrësh rc.luaNe mund të përdorim çdo redaktues teksti, megjithëse rekomandoj një që thekson sintaksën, kështu që do të jetë më e lehtë për ju që t'ju udhëzoni brenda kodit.

Në shikim të parë është zhgënjyese, skedari i konfigurimit është shkruar në Lua, e cila për të thënë të paktën… .. nuk është miqësore e drejtë nga bat. Por do të shihni se është më funksionale dhe më e qartë se sa duket, nëse e keni konfiguruar ndonjëherë i ngushtëEpo, është e ngjashme, por më komplekse xD. sy!, për të komentuar përdoret vizë dyshe (- -)

Për të ilustruar veten pak, ju mund të shqyrtoni rc.lua që aktualisht përdor.

për të aktivizuar përbërjen (p.sh. transparencën në dritare), ne vendosim në fillim të skedarit, pikërisht poshtë kërkoj ("keq") këtë linjë, ne gjithashtu shtojmë i keq për të përdorur miniaplikacionet që do të shfaqen më vonë:

- këtu do të vendosim shtesat tona awful.util.spawn_with_shell ("xcompmgr &") vicioz = kërkoj ("vicioz")

Nëse shkojmë më poshtë, gjejmë linjat e mëposhtme, këtu mund të deklarojmë disa parametra të tillë si tema, pseudonimi dhe terminali i paracaktuar:

..... terminal = "xterm"

Unë do të tregoj sakura si terminal, tani e tutje sa herë që thirret variabla terminale ajo do të ekzekutojë sakura.

.... terminal = "sakura"

Ne mund të tregojmë se cilat paraqitje duam, për të çaktivizuar ne komentojmë vijën me një vijë të dyfishtë:

......... {awful.layout.suit.floating, awful.layout.suit.tile, awful.layout.suit.tile.left, awful.layout.suit.tile.bottom, awful.layout. kostum.tile.top, awful.layout.suit.fair, awful.layout.suit.fair.horizontal, - awful.layout.suit.spiral, - awful.layout.suit.spiral.dwindle, awful.layout. padi. max, - awful.layout.suit.max.fullscreen, - awful.layout.suit.magnifier} .........

Etiketa

Në seksionin e etiketave ne mund të modifikojmë etiketën e secilës etiketë, gjithashtu paraqitjen e paracaktuar në secilën etiketë:

etiketat [s] = awful.tag ({1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9}, s, faqosjet [1])

në timen duket kështu:

etiketat [s] = awful.tag ({"(* ^ ▽ ^)", "へ (^ ∇ ^)", "(ノ ^ _ ^) ノ", "(・ _ ・)"}, s, faqosjet [1])

menu

Awesome përbëhet nga një widget i llojit të menusë, ku mund të porosisim të gjitha aplikacionet e instaluara në seksione të ndryshme, duke e konfiguruar që është e thjeshtë, por kërkon rregull. Së pari deklarojmë emrin e menusë dhe më pas përmbajtjen e saj. p.sh. për të krijuar menunë «grafikë»Unë e kam bërë në këtë mënyrë:

menugraphics = {{"Djview4", "djview4"}, {"GIMP", "gimp"}, {"Inkscape", "inkscape"}, {"Mcomix", "mcomix"},

Vini re se pjesa e parë është emri që do të shfaqet (GIMP), e dyta është komanda e ekzekutimit (gimp), për ta bërë më të qartë, këtu është menyja "redaktorët" ku kam vendosur redaktorët e tekstit si vi dhe nano:

menueditors = {{"Leafpad", "leafpad"}, {"Medit", "medit"}, {"Nano", terminal .. "-e nano"}, {"Vim", terminal .. "-e vim "}, {" Vi ", terminal .." -e vi "}, {" Zim "," zim "},

siç do ta shihni porosia për Vim është "Vim", terminal .. "-e vim" çfarë shkon «sakura -e vim".

Pasi të jenë krijuar nën-menutë, ne vazhdojmë të krijojmë menunë kryesore, duke deklaruar emrin dhe përmbajtjen e saj, si dhe nën-menutë:

mymainmenu = awful.menu ({items = {{"Archlinux"}, {"Redaktuesit", menueditors}, {"Graphics", menugraphics}, {"Internet", menuweb}, {"cloud", submenucloud}, {" Multimedia ", menumultimedia}, {" Office ", menuoffice}, {" Development ", menudevelop}, {" Shells ", menushells}, {" Utilities ", menuutil}, {" System "}, {" Awesome ", myawesomemenu }, {"Konfiguro", menuconf}, {"Sistemi", menutë}, {"Terminal", terminal}, {"Anki", "anki"},{"Firefox", "firefox"}, {"Spacefm", "spacefm"}, {"Reboot", "sudo systemctl reboot"}, {"Shutdown", "sudo systemctl poweroff"}}}) mylauncher = e tmerrshme. widget.launcher ({image = image (beautiful.awesome_icon), menu = mymainmenu})

Në këtë rresht të fundit mund të specifikoni ikonën që duhet të deklarohet më parë si e bukur.alik i tmerrshëm në temën e përdorur.

Rezultati i gjithë sa më sipër do të ishte diçka e tillë:

Tema dhe sfondi

Tani kalojmë në temë, kjo përcaktohet në një skedar të quajtur tema.lua, dhe është ruajtur në / usr / share / awesome / temas, ku është në një direktori me emrin e temës, së bashku me ikonat dhe imazhet e tjera që mund të përdorim.

Tema e konfigurimit tim quhet pikë (krijuar nga unë: D) nuk është një çështje e madhe, por është e thjeshtë dhe e pastër për tu parë, minimalizmi i pastër! mund ta merrni si bazë për të krijuar temën tuaj nëse dëshironi, (sepse mund të jetë pak femërore për zotërinjtë), hidhni një vështrim në kodin këtu ose mundeni  shkarkojeni këtu pranë ikonave. Pasi të shkarkohet, kopjoni dosjen «pikë» në / usr / share / awesome / temapo, atëherë kërko e bukur.initrc.lua dhe ndryshoni rrugën e temës:

- tema përcakton ngjyrat, ikonat dhe sfondin beautiful.init ("/ usr / share / awesome / themes / dot / theme.lua")

Një rekomandim, gjithmonë kontrolloni temat që shkarkoni, sepse shumicën e kohës kërkon konfigurim të personalizuar për sa i përket rrugëve të skedarëve dhe më shumë.

Sa për letër-muri që do të përdorim azot, një aplikacion i lehtë për të menaxhuar sfondet, ne tregojmë të mrekullueshëm me rreshtin e mëposhtëm në tonë tema.lua:

- Azoti merret me temën e sfondeve.wallpaper_cmd = {"/ usr / bin / azot - rivendos" "

Widgets dhe Wibox

Siç thashë më parë, miniaplikacionet janë objekte të thjeshta që përmbushin funksione të ndryshme, si parazgjedhje, i mrekullueshëm ofron një wibox në krye me një lëshues menuje, një shirit të etiketave, një listë të dritareve, një sirtar sistemi, një orë dhe një zgjedhës të faqosjes. Por sigurisht që ka shumë më shumë widget që mund të përdorim dhe ndoshta kjo është pjesa më interesante e tmerrshme.

Ashtu si menutë, ne së pari deklarojmë widget-in dhe pastaj e shtojmë në wibox, mos u shqetësoni për këtë, unë do t'ju ofroj disa widget të shkëlqyera dhe shumë të dobishme! thjesht kopjoni dhe ngjisni kodin për secilën widget menjëherë nën seancën e etiketës.

Në konfigurimin tim kam dy wibox, një në krye do ta lëmë ashtu siç është, duke hequr orën asgjë tjetër, në wibox më poshtë do të vendosim widget e informacionit të sistemit dhe një kalendar të shkruar në lua. për të filluar le të deklarojmë widget:

Informacioni thelbësor dhe operativ: http://pastebin.com/gXuqGZzm

Ndarësi dhe hapësirat

http://pastebin.com/mYftqVaa

Monitor i rrjetit http://pastebin.com/a5s2rcQB

Bateria

Kur kapja kapjen po përdorja laptopin tim pa bateri, por kjo widget tregon kohën e karikimit dhe gjithashtu kohën e shkarkimit.
http://pastebin.com/d2jd8xUB

Përdorimi i kujtesës RAM
http://pastebin.com/e5fvmxhx

Sistemi i skedarëve

Unë kam të vetmin sistem operativ Arch Linux dhe 4 ndarje (/ boot, /, swap, / home), ju mund të shtoni ndarjet që korrespondojnë me sistemin tuaj.
http://pastebin.com/AmNQbD8L

Treguesi i vëllimit http://pastebin.com/eGErSG8n

Monitor i CPU-së http://pastebin.com/guEWBCvu

Ndrysho vendndodhjen e tastierës

Kjo widget i mrekullueshëm ju lejon të ndryshoni vendndodhjen e tastierës tuaj duke klikuar mbi të, përdor setxkbmap dhe duhet të specifikoni vendet e dëshiruara, p.sh. ish Unë kam ne = tastierë USA, es = tastierë spanjolle, gb = tastierë në Mbretërinë e Bashkuar, latam = tastierë e Amerikës Latine

http://pastebin.com/jz77yJej

 Ora dhe kalendari

Ora e paracaktuar nuk tregon sekondat, nëse e duam këtë, ne zëvendësojmë miniaplikacionin texclock me këtë

http://pastebin.com/smiSB49g

Ky kalendar kur rri pezull në treguesin do të na tregojë një kalendar, kur klikojmë majtas kthehet një muaj prapa dhe kliko me të djathtën përparon një muaj.

ne e ruajmë kodin në një skedar të quajtur Calendar2.lua në f / .konfiguro / mbresëlënëse dhe ne shtojmë në tonë rc.lua kërkoj ('kalendari2') poshtë agregatëve tanë.

http://pastebin.com/4PTKKZZP

Konfigurimi i Wibox

Me miniaplikacionet e deklaruara, ne duhet të krijojmë wibox dhe ta mbushim atë me widget

Ndër opsionet e tij mund të specifikojmë pozicionin, ekranin, trashësinë dhe perde. konfigurimi im është si më poshtë:

........................... - top wibox mywibox [s] = awful.wibox ({pozicioni = "lart", ekran = s, lartësia = 19, perde = 0.65}) - Shtoni widget në wibox - renditni rëndësinë mywibox [s]. widget = {{mylauncher, mytaglist [s], mypromptbox [s], layout = awful.widget.layout.horizontal .leftright }, mylayoutbox [s], ndarës, - mytextclock, ndarës, s == 1 dhe mysystray ose nil, ndarës, kbdcfg.widget, ndarës, mytaskklist [s], layout = awful.widget.layout.horizontal.rightleft} - më i ulët wibox mywibox [s] = tmerrshëm.wibox ({pozicioni = "poshtë", ekrani = s, lartësia = 19, errësira = 0.79}) mywibox [s]. widget = {{hapësira, sistemi, hapësira, sistemet, ndarësi, rrjeti i rrjetit , hapësirë, netwidgetup, hapësirë, neticondown, espace, netwidgetdown, ndarës, baticon, hapësirë, battpct, hapësirë, battbar, ndarës, ramicon, hapësirë, memwidge t, hapësirë, membar, ndarës, fshomeicon, hapësirë, fshbar, hapësirë, fsh, ndarës, fsrooticon, hapësirë, fsrbar, hapësirë, fsr, ndarës, volikon, hapësirë, vegël, ndarës, - cpuicon, hapësirë, cpu1, hapësirë, cubar , hapësirë, hapësirë, - cpuicon, hapësirë, cpu2, hapësirë, cpubar2, ndarës, cpuicon, hapësirë, cpu1, ndarës, cpuicon, hapësirë, cpu2, ndarës, mytextclock, layout = awful.widget.layout.horizontal.leftright}, layout = e tmerrshme.widget.layout.horizontal.djathtas} .....................

SHENIM: duhet të konfiguroni hapësirat dhe ndarësit për një paraqitje në përputhje me madhësinë e ekranit tuaj.

rregullat

mund të tregojmë se disa programe hapen në etiketa të caktuara, f. p.sh., që firefox shfaqet vetëm në etiketën # 3, se GIMP shfaqet në etiketën # 4, etj. Ne shkojmë në seksionin e rregullave të rc.lua tonë dhe modifikojmë programet dhe rregullat e tyre, numri i parë tregon ekranin dhe i dyti tregon etiketën, këtu është një shembull:

........ {rregull = {klasë = "Spacefm"}, karakteristikat = {tag = etiketa [1] [2]}}, {rregull = {klasë = "Gimp"}, vetitë = {etiket = etiketat [1] [4]}}, {rregull = {klasa = "Firefox"}, vetitë = {etiketat = etiketat [1] [3]}}, .......

Sipas këtyre rregullave, spacefm do të shfaqet në etiketën # 2, Gimp në # 4 dhe firefox në # 3 të ekranit 1, apo jo?

probleme të mundshme

rezolucioni i ekranit

Nuk kisha problem të tregoja rezolucionin e ekranit (për «madhështore»Shofer SiS kam vetëm 1280 × 800 në laptopin tim) por në tavolinën time të punës nuk mund të mbaja rezolucionin 1280 × 1024, kështu që e zgjidha duke shtuar këto rreshta në in / .xinitrc:

xrandr - dalja DVI-0 - modaliteti 1280x1024

ku DVI-0 është dalja e videos dhe --mënyra është rezolucioni i dëshiruar.

Aplikime Qt

Nëse pamja e aplikacioneve Qt është e dekonfiguruar kur ndryshoni në të mrekullueshme, provoni të modifikoni profilin duke shtypur në tastierë qtconfig dhe zgjidhni gtk, praktikisht në të gjitha rastet kjo e zgjidh atë.

woooow nëse ke arritur deri këtu rat Urime! (T ▽ T *) (* T ▽ T), hahaha, ky artikull doli më gjatë sesa mendoja, por mendoj se është artikulli më i plotë në Spanjisht për konfigurimin e mrekullueshëm. Unë shpresoj se ju jeni të inkurajuar të përdorni awesome, e cila me të vërtetë është madhështore. një përshëndetje! ((ose > ω <)) ose

Fuentes

Ikona të retinës (cc by-sa 3.0)

Wiki i mrekullueshëm (vendosja)

Blogu i Jasonmaur (widget)


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

53 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   AlonsoSanti14 dijo

  shume mire. duket jashtëzakonisht interesante, kontribut i mirë

 2.   Gregory Shpata dijo

  Tutorial i shkëlqyeshëm! Një pyetje: Çfarë avantazhesh ofron tmerrshëm mbi menaxherët e tjerë të dritareve të pllakave, si dwm, ratposion ose xmonad?

  1.    helena_ryuu dijo

   Epo, jam i sinqertë. Nuk e di xD, i tmerrshëm është tjegulla e parë wm që unë përdor, mbase për sa i përket konfigurimit mbase, i tmerrshëm është në lua, dwm në C, ratpoison me një skedar teksti dhe xmonad në haskell, por përtej kësaj unë mendoj i tmerrshëm është më e zgjerueshme

   Para se të zgjedhja një, lexova disa artikuj në wikis (wikipedia dhe wiki arch) në fund vendosa të tmerrshme, (sepse të gjithë thanë që ishte e vështirë hahaha) dhe doli të ishte shumë e mirë. Goodshtë mirë që ju pëlqente artikulli ^^

 3.   guaskë dijo

  Zot, të betohem se sot kam vendosur një altar për ty hahaha unë dua tmerrshëm dhe kisha nevojë të kuptoja disa gjëra në lidhje me widget-et dhe me udhëzuesin tënd jam shumë i qartë se do të implementoj disqet që nuk i kam. Shkëlqyeshëm artikulli juaj drejt faqeshënuesve të mi !!! Përshëndetje ose /

  1.    helena_ryuu dijo

   Faleminderit hahaha, ajo që kam vërejtur në mënyra të tjera të mrekullueshme është se ata nuk specifikojnë termat dhe kanë tendencë të ngatërrojnë përdoruesit në disa raste, gjithashtu që nuk ka shumë informacion në spanjisht, ju gjithmonë gjeni gjëra vërtet të dobishme në anglisht xD
   një përshëndetje!

 4.   Yoyo Ferrnandez dijo

  LOL pa fjalë ... nuk di a të lavdëroj apo të kërkoj të martohesh ^ 0 ^

 5.   Darko dijo

  Duket mjaft e thjeshtë por do kohë. Meqenëse pashë pamjen tuaj të ekranit në Google+, instalova një gjë të mrekullueshme në Ubuntu 12.10 që kam. rc.lua është mjaft e thjeshtë për tu konfiguruar por e lodhshme. Faleminderit për ndarjen e udhëzuesit. Sot do të luaj pak më shumë me të

 6.   fzeta dijo

  Shkëlqyeshëm !! Isha e ftohte, urime ;-)

 7.   Giskard dijo

  Dhe mendova se helena_ryuu bënte vetëm postime të dizajnit grafik. Unë kam mbetur në një copë. Madhe !!! Për më tepër, nëse nuk do të ishte sepse unë jam tashmë i martuar (dhe unë e dua gruan time të çmendur) ...

  Unë mendoj se do ta provoj këtë tutorial, por në një VM sepse nëse e përplas atë që punon nuk do të ketë dhurata të Krishtëlindjes.

  1.    helena_ryuu dijo

   hahaha faleminderit shumë xDDD. por e vërteta është që dizajni është më i ftohtë për mua, por mënyra më e mirë për mua që të mbaj diçka është t'ia shpjegoj një Oo tjetër
   Unë nuk mendoj se është e nevojshme të përdoret një makinë virtuale, nuk e shoh se sa i tmerrshëm mund të ndërhyjë në sistem, në rast se nuk funksionon për ju, thjesht fshini dhe rc.lua dhe kopjoni përsëri atë në / etc / xdg / awesome is more Nëse nuk e dëshironi më, mund të çinstaloni awesome dhe nuk ka probleme. 😀
   një përshëndetje!

  2.    MSX dijo

   Përshëndetje @Giskard, siç thotë @helena Awesome WM është e padëmshme për sistemin.
   Ajo që mund të bëni për ta provuar brenda sesionit tuaj aktual të Ubuntu është të vendosni një server X dhe të ekzekutoni WM Awesome atje.

   Pak sfond:
   X është menaxheri i dritares që përdoret në klonet dhe derivatet e Unix dhe që nga ana tjetër rrjedh nga W, menaxheri i dritares që përdori Unix në atë kohë - kjo është arsyeja pse, duke ndjekur filozofinë e hakerit / shakatarit të përdoruesve të Unix quhet pasardhës i W, X
   Implementimi X është magjepsës: ai punon me një model server / klient në një mënyrë të tillë që serveri X vazhdimisht të dëgjojë për "klientë" (menaxherët e dritareve ose ambientet e desktopit, për shembull) tek të cilët të transferojë grafikun e informacionit të përbërjes.
   Ndryshe nga versionet 10.5 dhe më të hershëm të Windows ose MacOS, kjo formë modulare e bën shoferin grafik të punojë në mënyrë të pavarur nga sistemi i dritares X dhe ju mund të zgjidhni se cili drejtues grafikë të përdorni - një mrekulli

   Duke ditur këto koncepte themelore është shumë e lehtë të kuptohet se X mund t'i shërbejë të dhënave që përpunon për çdo klient që e kërkon atë dhe ka klientë që përmbushin detyrën e folezimit brenda X në mënyrë që të mund të përdorim një desktop brenda një tjetri plotësisht të pavarur, nga njëri-tjetrin, edhe pse sigurisht që ndajnë të njëjtat burime të sistemit: skedarët, pajisjet, kapaciteti informatik, etj.

  3.    MSX dijo

   Dy shembujt më klasikë janë Xnest (tani pothuajse i vjetëruar) dhe Xephyr, pasardhës i Xnest.

   Ka shumë mënyra për të ekzekutuar një server X të ekzekutuar, për shembull:
   Ekrani $ Xephyr -ac -br -noreset-1200 × 700: 1 &
   Këtu udhëzojmë Xephyr të krijojë një dritare me rezolucionin e lartpërmendur (për të akomoduar ekranin e secilës) dhe për të kthyer primptin e rreshtit të komandës në mënyrë që tastiera të mos bëhet e padobishme ndërsa Xephyr po kandidon.
   Atëherë ekzekutimi i çdo aplikacioni brenda X të vendosur është aq i lehtë sa të shtypni:
   $ DISPLAY =: 1 ekzekutues i mrekullueshëm

   [0] http://awesome.naquadah.org/wiki/Using_Xephyr
   [1] http://www.freedesktop.org/wiki/Software/Xephyr

   Në këtë mënyrë mund të keni ekzekutim, për shembull, KDE SC në tty1 tuaj, GNOME Shell në 2, awesomeWM në 3, Xfce në 4, etj. dhe lëri "gurut" e Windows me gojën hapur =)

 8.   Rajonant dijo

  Faleminderit shumë që morët kohë për të ndarë dhe shpjeguar çështjen e konfigurimit hap pas hapi, e vërteta është se më tërheq vëmendjen, veçanërisht për shkak të konsumit të ulët siç përmenda në G +. I kam lexuar të gjitha menjëherë dhe shpresoj të filloj të konfiguroj tmerrshëm nga sot për të parë se si shkon!

  1.    helena_ryuu dijo

   e mrekullueshme!

 9.   elav dijo

  Shu shu !! Çohu, ik prej këtu, i vetmi person beqar jam unë xDDD ..

  Seriozisht helena_ryuu, artikull i shkëlqyeshëm që keni punuar. E doja 😉

  1.    helena_ryuu dijo

   sa keq po i drejton ashtu si xD
   Shikoni se me këtë artikull unë kam kaluar një kohë të mirë duke e bërë atë dhe ju më mirë e keni pëlqyer atë n_ñ hahaha

 10.   heksborg dijo

  Joer Çfarë një postim. Shume e detajuar. Ju rrallë lexoni diçka të tillë. Do ta mbaj këtë në mendje kur të provoj Awesome. Onshtë në listën time, por me gjithçka që do të doja të bëja, mendoj se radha e tij do të vijë brenda tre ose katër jetës. 😀

  Urime !!

 11.   529 dijo

  Shume mire!! Unë kam qenë me Awesome për disa ditë, dhe megjithëse tashmë është konfiguruar mjaft, kjo më vjen nga 10

  1.    00cat dijo

   Çfarë gjë e çuditshme për vendosjen e temave manga, nuk mund ta marrësh seriozisht një përdorues që e bën atë, tipik i taringueros

 12.   Wada dijo

  Wow, befasuese, unë kam qenë një përdorues i Tmerrshëm për rreth 8 muaj dhe e dua atë, nuk mund të jetoj pa të, postimi shumë i plotë ply Thjesht befasues, dhe nëse mund t'ju bëj një pyetje: D, ikonat e widget janë dinamike… Dua të them… Ato ndryshojnë sipas gjendjes së widget-it? për shembull në bateri ... Unë trajtoj 4 gjendje, bateria e plotë, shkarkuese, pothuajse e zbrazët dhe duke u ngarkuar ... dhe në varësi të gjendjes së ndryshimeve të baterisë ...

  Ose si widget mpd që unë përdor, kur kënga është në ndalim ose pauzë, ajo aktivizon ikonën e luajtjes, dhe kur është në lojë aktivizon ikonën e pauzës ... Unë e bëra atë dhe funksionon, por po kërkoj një mënyrë për ta përmirësuar atë ... duke kërkuar ide, LUA nuk është kostumi im i fortë ...

  Faleminderit dhe urime për një postim të tillë

  1.    Wada dijo

   haa nuk përdor krominium

  2.    helena_ryuu dijo

   Imagjinoj që ju përdorni bibliotekën e ligë, ajo bibliotekë përdoret për të marrë atë që thoni, por këtu thjesht doja të paraqesja më themeloren e bazave, që keni një instalim të mrekullueshëm plotësisht funksional me disa widget bazë.
   Me vjen mire qe ju pelqeu postimi ^ _ ^

 13.   dmth dijo

  Që nga zhdukja e gnome2 unë kam testuar desktopë të ndryshëm derisa arrita në openbox, ku qëndrova për një kohë, më në fund nuk u binda nga hetimi i3-wm se e dua. Por mbase provoni tmerrshëm duke ndjekur këtë postim.

  1.    MSX dijo

   Po, i3 është i shkëlqyeshëm dhe në zhvillim të plotë.

 14.   Saito dijo

  Përshëndetje, si jeni? Epo, një ditë fillova të provoj dwm, spectrwm, i3wm, awesome, dhe 2 që më bindën më shumë ishin "Dwm dhe Awesome". Për momentin po përdor Opnbox + Tint2 më duket mirë konfigurimi, Ju keni provuar të përdorni "hsetroot" si një menaxher letër-muri, më duket shumë mirë, por nuk ka një ndërfaqe gtk, është një terminal i pastër (më pëlqen më mirë).
  Fat i mirë me atë dhe udhëzues të shkëlqyeshëm, nëse guxoj të përdor përsëri Awesome do ta kem në pritje, dhe nëse keni të drejtë është udhëzuesi më i plotë për AwesomeWM në Spanjisht që kam parë

 15.   davidlg dijo

  Shkëlqyeshëm disa ditë më parë i thashë conandoel se nëse do të kisha një udhëzues ose disa hapa për t'u bërë i mrekullueshëm, unë do të shoh nëse e vendos në Harkun tim
  Para se të përdorja Archbang dhe më pëlqente Openbox + tint2, dhe aktualisht përdor xfce4, por gjithçka mund të ndryshojë përsëri

  1.    davidlg dijo

   * mongo = vendos

 16.   auroszx dijo

  Faleminderit mësues, më duhej diçka e tillë ... kontribut i mirë

  1.    helena_ryuu dijo

   Mirëseardhja juaj është një kënaqësi

 17.   verbellon dijo

  Tek favoritet dhe nëse është e mundur +10 pikë, për një mësim të shkëlqyeshëm.

  PS: Beqar, hahahahaha.

 18.   Hyuuga_Neji dijo

  Do të të jepja deri në +200 por nuk jam i sigurt që ata do të ndalen hehe. Tani kam ardhur të vendos lugën time ... keni ndonjë ide nëse ka diçka të ngjashme me viciozin në Openbox? është që deri tani ndihem rehat duke përdorur OB dhe nuk kam nevojë (për gjërat që dua të bëjë sistemi im) të kërkoj ndonjë gjë tjetër, por tani ju më keni treguar se çfarë mund të bëhet me WM Awesome që dua të shoh nëse po një Pllaka për të filluar nga OpenBox vetëm për të kërkuar

 19.   Hyuuga_Neji dijo

  [Paralajmërim: Modaliteti Offtopic Aktivizuar] Unë me qëllim ju kërkova në Twitter (dhe pa ndonjë gjë që nënkupton marrëdhëniet personale) por nuk u shfaq asnjë rezultat me modelin "Helena_Ryuu", atëherë ata më thanë të të kërkoj në G + por të jem i sinqertë me Facebook dhe Twitter tashmë kam mjaft ...
  [/ Paralajmërim]

  1.    helena_ryuu dijo

   E vërteta është se jam pak kështu, jam vetëm në G +, pixiv, deviantart është se këto gjëra në facebook dhe twitter sinqerisht më dëshpërojnë hahahaha, kisha Tumblr por edhe u mërzita, nëse je në G + me kenaqesi shtoj Hyuuga_Neji ^ _ ~

 20.   MSX dijo

  E SHKELQYER !!!
  Unë e lexova atë nga lart disa ditë më parë dhe unë ulërimë kështu që e ruaj për fundjavën - do të kem më shumë kohë - ta lexoj me kujdes dhe të luaj me WM tim të tmerrshëm.

  Duket se Santa Claus ishte në fillim të këtij viti
  (apo duhet të thotë Mama Claus !!?)

  1.    helena_ryuu dijo

   hahaha e shkelqyer!
   Unë me të vërtetë nuk mendoja se do të ishte një udhëzues kaq i mirë, unë thjesht doja të shpjegoja se si e bëra konfigurimin tim, dhe një person të caktuar që këmbënguli se isha vonë me botimin n_ñ hahaha jam i lumtur që ju pëlqeu

   1.    MSX dijo

    Kolegu im i dashur arkera, më duket se do të duhet të azhurnoni udhëzuesin tuaj në një moment për ta mbajtur atë të azhurnuar pasi që në versionin e ri të AwesomeWM 3.5 rc.lua i vjetër nuk funksionon më.
    Sidoqoftë këtë herë nuk është faji i devusëve por i evolucionit të Lua duke lënë mënjanë shumë funksione që AwesomeWM përdori dhe që i detyron devs të zbatojnë tipare të reja dhe ta bëjnë atë pak më të fortë për ndryshimet në të ardhmen.

    Reklama e plotë këtu: http://www.mail-archive.com/awesome@naquadah.org/msg06536.html

    1.    helena_ryuu dijo

     aaaaah po, sapo e kuptova që, do të duhet të azhurnoj postimin ... dreqi. Gjatë gjithë kësaj kohe, tre vjet dhe diçka tjetër, ata duhej ta hiqnin atë vetëm kur isha duke shkruar një tutorial për një gjë të tmerrshme, unë mendoj se karma po më bën një hile ¬.¬

     1.    gabux dijo

      Faleminderit Helena, nëse të lutem kur e azhurnon këtë postim në tmerrshëm 3.5, unë do të të bëja të njëjtën pyetje msx, unë jam një "entuziast i ri" për tmerrshëm ..

 21.   Leper_Ivan dijo

  Tani për tani jam gati të instaloj Awesome, ky udhëzues është perfekt për mua. Faleminderit shumë, atëherë unë komentoj se si ishte. 😀

 22.   Ezekiel dijo

  Shumë faleminderit . udhëzues shumë i mirë, ajo më ndihmoi shumë dhe ju më shpëtuat me dukjen ..

 23.   ligjërim dijo

  Më pëlqeu desktopi juaj, një ditë do të provoj shumë mirë, dhe kjo një ditë me siguri do të jetë këtë javë, sepse për mua e ardhmja është sot.
  Unë isha Kdero dhe Gnomero në zemër, por më pëlqen OpenBox

 24.   mburravec dijo

  Faleminderit!

 25.   Nemo dijo

  Postimi është shumë i mirë, por edhe kështu nuk mund ta bëj fillimin e jashtëzakonshëm vetvetiu, unë kam lexuar tashmë dokumente të panumërta dhe bimë të tjera, por problemi vazhdon ... compton dhe xcompmgr bëjnë që dritaret të ngadalësohen dhe prandaj komentoj në rreshtat ata i referohen përbërësit në rc.lua ... oo! Unë kam një Arch të sapo instaluar me një kartë Nv17 GeForce4 MX 440 (Rev 93) dhe kam të instaluar drejtuesit falas… dikush më ndihmon, Faleminderit

 26.   Prill4xas dijo

  Interesante, duke testuar

 27.   Bushido dijo

  Unë gjithmonë kam një gabim kur dua të vendos një widget, dikush më ndihmoni ju lutem

 28.   Statik dijo

  Kjo funksionon pas Systemctl në Archlinux (widget)

 29.   Julian Reyes dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm, sot sapo instalova përsëri Arch-in tim dhe nuk dua të instaloj më Gnome ose KDE nuk e kam përdorur për një kohë të gjatë dhe se dikush tregon se përvoja është shumë e dobishme. Unë kam qenë me Arch për pak më shumë se një vit dhe nuk mendoj se do ta ndryshoj për një distro tjetër dhe tani ky mjedis mendoj se është partneri që po kërkoja në ekipin tim.

  Shpresojmë se keni kohë për të azhurnuar artikullin, tashmë është një vit i vjetër dhe disa gjëra tashmë kanë ndryshuar ... Unë do të lexoj postimet tuaja të tjera për të parë se çfarë tjetër më duket e dobishme

 30.   Shtyllë dijo

  tutorial i mrekullueshëm Helena_ryuu¡¡ dhe është e vërtetë, nuk kam gjetur ndonjë gjë të shpjeguar më mirë në Spanjisht
  faleminderit

 31.   Statik dijo

  të fala

  Unë sugjeroj të azhurnoj këtë postim me versionin e ri 3.5, do të ishte mirë të sqarohet pjesa e "imagebox", jam i sinqertë askush prej tyre nuk ka punuar për mua, por falë këtij postimi unë isha në gjendje të filloja një vit më parë për awesome dhe unë nuk e ndryshoj atë për asgjë, Brohoritje

  rc.lua ime http://pastebin.com/YtwJtvc2

 32.   Daniel Ortega dijo

  Postim i shkëlqyeshëm, unë tashmë po instaloj tmerrshëm
  Vetëm një pyetje, a mund ta ngarkoni përsëri temën tuaj "pikë" me ikonat përsëri, ju lutem? * - *

 33.   Tito dijo

  Unë kam qenë me Arch për vite me radhë (openbox + tint2) dhe artikulli juaj është një nga më të mirët që kam lexuar.
  Në fakt, unë do të bëj një kopje rezervë të plotë të sistemit tim dhe do të "punoj" një Awesome duke ndjekur udhëzimet tuaja.
  Flm!

 34.   Sam dijo

  Listë e bukur për luajtje !!!!!