Shndërroni GNU / Linux tuaj në një lojtar cilësor Distro

MinerOS 1.1: Multimedia & Gamer Distro

MinerOS 1.1: Një shpërndarje Multimedia & Gamer

Kur bëhet fjalë për GNU / Linux, përdoruesit e zakonshëm, të sapoardhurit ose dashamirët e Windows ose Mac OS nuk e marrin kurrë seriozisht për shkak të kufizimeve të supozuara në fushën e lojëraveMe fjalë të tjera, ata konsiderojnë se si një Sistem Operativ »Gamer» GNU / Linux nuk ia vlen, pasi ata mendojnë se lojërat Linux nuk mbështeten mirë, ose se ka shumë pak lojëra ose përmbajtje me cilësi të mirë.

Ndoshta në të kaluarën jo aq të afërt, ky ka qenë një realitet i zymtë, por sot, kjo nuk është mjaft e saktë pasi ka shumë lojëra me burim të hapur për GNU / Linux, të disponueshëm përmes depove ose të shkarkohen nga faqet e tyre zyrtare të internetit, dhe gjithashtu shumë lojëra të bazuara në Windows që mund të instalohen përmes imitimit me Verë përmes Q4Wine, Playonlinux ose Crossover, ose me Flatpak dhe Winepak.

Distro Gamer me Flatpak dhe Winepak në MX-Linux

Bëni Distro Gamer tuajin me Flatpak dhe Winepak duke përdorur MX-Linux

E vetmja gjë që mund të pengojë adoptimin dhe përdorimin e vazhdueshëm të Sistemeve Operuese GNU / Linux si Sisteme Operative për Dashamirët e Lojërave (Lojtarët) është cilësia e përvojës së lojrave. Ndërsa çdo distro mund të përdoret për lojëra, ka disa distro të optimizuara posaçërisht për të.

Lojtarët e Distros

Me qëllim të ofrimit të një përvoje më cilësore kur luani lojëra, disa Shfaqjet e lojtarëve që janë të jashtëzakonshme. Ndër këto janë:

 1. Paketa e Ubuntu GamePack
 2. Steam OS
 3. SparkyLinux 5.3 Lojë Mbi
 4. Edicioni i Lojërave Manjaro
 5. Lakka
 6. Lojërat Fedora
 7. Lojë Drift Linux
 8. Solus
 9. Konsolë Linux
 10. Mrekulli

Kjo Dhjetë Top e Shpërndarjeve GNU / Linux janë më të njohurat dhe përdoren për t'u përdorur si një Sistem Operativ Falas i përshtatshëm për Artin e Luajtjes në Kompjuter. Secili ndryshon në përfitimet dhe performancën e tij, kështu që rekomandimi i tij do të varet shumë nga shija personale e secilit person. Një shumë e mirë tashmë e ndërprerë ishte Luaj Linux. Lakka ka një përmendje të veçantë sepse është një Distro shumë e mirë për t'u instaluar në mikrokompjuterët e tipit Raspberry PI, siç përmendet në një artikulli i mëparshëm në DesdeLinux.

Lista 1 e Lojërave MinerOS 1.1

Lista 1 e Lojërave MinerOS 1.1

Ndërtoni lojtarin tuaj distro

Nëse asnjë nga lojtarët e mësipërm të Distros nuk i përshtatet nevojave tuaja ose kërkesave të ekipeve tuaja, ekziston gjithmonë mundësia e përshtatni distro tuaj aktuale për të drejtuar lojërat tuaja të preferuara. Dhe për këtë qëllim unë rekomandoj serinë e veprimeve të mëposhtme në Distro tuaj në mënyrë që ta optimizoni atë dhe të shijoni lojërat tuaja të preferuara në GNU / Linux Distro tuaj aktual:

1.- Instalimi i aplikacioneve dhe bibliotekave të nevojshme plus lojërave themelore


sudo apt install arj bzip2 lhasa lzip p7zip p7zip-full p7zip-rar rar unace unrar unrar-free unzip xz-utils zip zoo
# Para gestionar archivos comprimidos en el Sistema Operativo.

sudo apt install autoconf automake build-essential dkms fastjar g++ gawk gcc gcc-multilib gettext gettext-base intltool intltool-debian jarwrapper gtk-recordmydesktop linux-headers-$(uname -r) mawk mesa-common-dev minizip nasm perl perl-base perl-modules-5.26 pkg-config python-apt python-glade2 python-gtk2 python-libxml2 subversion wx-common wx3.0-headers x11proto-record-dev zlib1g zlib1g-dev
# Para Instalar Aplicaciones útiles y necesarias para compilar, soportar y ejecutar Juegos y Emuladores de Juegos.
# Nota 1: El paquete minizip en versiones viejas de Linux puede ser sustituido por el paquete zlib-bin.
# Nota 2: El paquete perl-modules-5.26 en versiones viejas de Linux puede ser sustituido por el paquete perl-modules-5.24.

sudo apt install libalien-wxwidgets-perl libbz2-dev libc6 libcdio-cdda-dev libcdio-dev libcdio-paranoia-dev libcurl3-gnutls libgcc1 libgl1-mesa-dev libglade2-0 libglade2-dev libglib2.0-0 libglib2.0-bin libglib2.0-data libglib2.0-dev libglibmm-2.4-1v5 libglibmm-2.4-dev libglu1-mesa-dev libgmp3-dev libgtk-3-dev libgtk2.0-0 libgtk2.0-bin libgtk2.0-common libgtk2.0-dev libguichan-sdl-0.8.1-1v5 libjack-jackd2-dev liblocale-gettext-perl libpcre16-3 libmodule-pluggable-perl libperl5.26 libpng12-0 libsdl-console-dev libsdl-gfx1.2-dev libsdl-image1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl-net1.2-dev libsdl-ocaml-dev libsdl-pango-dev libsdl-perl libsdl-sge-dev libsdl-sound1.2-dev libsdl-ttf2.0-dev libsdl1.2-dev libsdl2-2.0-0 libsdl2-dev libsdl2-image-dev libsdl2-mixer-dev libsdl2-net-dev libsdl2-ttf-dev libsigc++-2.0-dev libsndfile1-dev libstdc++6 libtool libvorbisenc2 libwebkitgtk-1.0-0 libwx-perl libwxbase3.0-dev libxcb-xtest0 libxcb-xv0 libxml2 libxml2-dev libxml2-utils libxtst-dev libxv-dev libxv1 libxvmc1 libxxf86vm-dev
# Para Instalar librerías útiles y necesarias para compilar, soportar y ejecutar Juegos y Emuladores de Juegos.
# Nota 1: El paquete libperl5.26 en versiones viejas de Linux puede ser sustituido por el paquete perl-modules-5.24.
# Nota 2: Los paquetes libwxgtk-media3.0-gtk3-0v5 libwxgtk-media3.0-gtk3-dev libwxgtk3.0-gtk3-dev en otras versiones de Linux puede ser sustituido por libwxgtk-media3.0-0v5 libwxgtk-media3.0-dev libwxgtk3.0-0v5 libwxgtk3.0-dev.

sudo apt install libglew1.10
# Nota: Si el paquete libglew1.10 no se encuentra en los repositorios de su Sistema Operativo quítelo de la orden de comando e instálelo manualmente descargándolo.

sudo apt install gnome-cards-data game-data-packager games-minesweeper games-tetris games-thumbnails
# Para Instalar Juegos Básicos. Use con confianza son alrededor de 100 o más MB.

sudo apt install games-adventure games-arcade games-board games-card games-chess games-console games-education games-emulator games-finest games-finest-light games-fps games-java-dev games-mud games-platform games-programming games-puzzle games-racing games-rogue games-rpg games-shootemup games-simulation games-sport games-strategy games-tasks games-toys games-typing
# Para Instalar Juegos Extras. Use con precaución son alrededor de 10 o más GB.
Lista 2 e Lojërave MinerOS 1.1

Lista 2 e Lojërave MinerOS 1.1

2.- Instalimi i aplikacioneve të përparuara për lojëra me shumë platforma


sudo apt install playonlinux q4wine winetricks
# Emuladores y Gestores de Wine. 

sudo apt install libnss-mdns:i386
# Instalación opcional en caso de querer instalar la aplicación Crossover más adelante.
# Descargando el Free Trial de su pagina oficial en el enlace "https://www.codeweavers.com/"

sudo dpkg -i Descargas/crossover*.deb
# Instale el paquete con la orden de comando usando dpkg
# Ejecute y pruebe la aplicación.

Lista 3 e Lojërave MinerOS 1.1

Lista 3 e Lojërave MinerOS 1.1

3.- Instaloni menaxherët e lojërave me klientë vendas për Linux

Lista 4 e Lojërave MinerOS 1.1

Lista 4 e Lojërave MinerOS 1.1

4. - Instaloni Emulatorët e Retrosë së Lojërave Retro nga Depot


sudo apt install atari800 cen64 cen64-qt desmume dgen dolphin-emu dosbox dosemu fceux fs-uae fs-uae-arcade fs-uae-launcher fs-uae-netplay-server games-emulator gbsplay gfceu gngb gnome-nds-thumbnailer hatari higan mame mame-data mame-extra mame-tools mednafen mednaffe mess-desktop-entries mgba-common mgba-qt mgba-sdl mupen64plus-audio-all mupen64plus-data mupen64plus-input-all mupen64plus-rsp-all mupen64plus-rsp-hle mupen64plus-rsp-z64 mupen64plus-ui-console mupen64plus-video-all mupen64plus-video-arachnoid mupen64plus-video-glide64 mupen64plus-video-glide64mk2 mupen64plus-video-rice mupen64plus-video-z64 mythgame nestopia osmose-emulator pcsx2 pcsxr stella vbaexpress vice virtualjaguar visualboyadvance xmms2-plugin-gme yabause yabause-common yabause-gtk yabause-qt yakuake zsnes
# Quite de la lista alguno de los 34 emuladores si no lo desea instalar.

Ose shkarkoni versionet më moderne të tyre nga faqet zyrtare:

 1. MAME i avancuar
 2. Atari 800
 3. Zbukuro
 4. Delfin
 5. kuti dos
 6. DyEmu
 7. ePSXe
 8. fceux
 9. Fs-UAe
 10. Arcade video GNOME
 11. hatari
 12. higan
 13. Bashkim Kega
 14. Mame
 15. mednafen
 16. Nemu
 17. nestopia
 18. pcsxr
 19. pcsxr-df
 20. playonlinux
 21. Projekti 64
 22. PPSSPP
 23. RPCS3
 24. stella
 25. Visual Boy Advance
 26. Jaguar Virtual
 27. Selia e verës
 28. Yabuase
 29. zsnes
Përputhshmëria me aplikacionet dhe lojërat e Windows përmes verës duke përdorur Q4Wine, Winetricks dhe Crossover.

Përputhshmëria me aplikacionet dhe lojërat e Windows përmes Wine duke përdorur Q4Wine dhe Winetricks.

5. - Instaloni Playdeb, Flatpak dhe Winepak

 • LuajDeb


sudo nano /etc/apt/sources.list.d/various.list
# Edite su archivo sources.list

deb http://archive.getdeb.net/ubuntu zesty-getdeb games
# Agregue esta línea de repositorio

sudo wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -
# Agregue la llave del repositorio

apt update
# Actualizar la lista de paquetes de los repositorios
 • Flatpak


sudo add-apt-repository ppa:alexlarsson/flatpak
# Instalar Repositorio de la Aplicación

sudo apt update
# Actualizar la lista de paquetes de los repositorios

sudo apt install flatpak
# Instalar flatpak

sudo apt install gnome-software-plugin-flatpak
# Instalar complemento de flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
# Instalar Repositorio de Flatpak

reboot
# Reiniciar el Equipo. Cierre primero todas sus aplicaciones.

flatpak remote-ls flathub
# Listar las aplicaciones disponibles en los Repositorios de Flatpak
# O Descarguelas de la Tienda Web (https://flathub.org/home)

flatpak install flathub mi.aplicacion.listada
# Instalar aplicación desde el repositorio

flatpak install mi.aplicacion.descargada
# Instalar aplicaciones descargadas con flatpak
 • paketë verë


flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak remote-add --if-not-exists winepak https://dl.winepak.org/repo/winepak.flatpakrepo
# Instalar Repositorio de Flatpak

flatpak remote-ls winepak
# Listar las aplicaciones disponibles en los Repositorios de Flatpak

flatpak install winepak mi.aplicacion.listada
# Instalar Repositorio de Flatpak

Comandos extras de Flatpak:
flatpak enter — Enter an application
flatpak info — Show information about installed application and/or runtime
flatpak install — Install an application or runtime
flatpak list — List installed applications and/or runtimes
flatpak make-current — Make a specific version of an app current
flatpak override — Override application requirements
flatpak remote-add — Add a remote repository
flatpak remote-delete — Delete a remote repository
flatpak remote-info — Show information about an application or runtime in a remote
flatpak remote-ls — Show available runtimes and applications
flatpak remote-modify — Modify a remote repository
flatpak remotes — List remote repositories
flatpak repo — Show information about a local repository
flatpak run — Run an application or open a shell in a runtime
flatpak search — Search for applications and runtimes
flatpak uninstall — Uninstall an application or runtime
flatpak update — Update an application or runtime
Përputhshmëria me aplikacionet dhe lojërat e Windows përmes Wine duke përdorur Crossover.

Përputhshmëria me aplikacionet dhe lojërat e Windows përmes Wine duke përdorur Q4Wine, Winetricks dhe Crossover.

Shenim: Mund të instaloni gjithashtu Parakohshme me urdhrin e komandës "Sudo apt install snapd" por kjo teknologji paketimi nuk ka ende lojëra përkatëse për t'u instaluar.

Deri më tani, çdo GNU / Linux Distro duhet të sigurojë një përvojë shumë më të lartë në nivelin e lojrave sesa një Distro për përdorim normal në shtëpi ose zyrë.

Shpresoj që ky botim të ju ndihmojë të vazhdoni të përdorni Sisteme Operative Falas dhe të ndihmoni të tjerët t'i përdorin ato çdo ditë! Unë ju lë këtë video në mënyrë që të plotësoni informacionin tuaj mbi këtë temë pak më shumë.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

2 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Xhaxhai dijo

  Dhe për distros bazuar në hark siç do të ishte pasi që të gjitha ato komanda "apt-get" janë për distros debian

 2.   Instaloni Linux Post dijo

  Unë nuk e përdor Arch, kështu që shpresoj që ky artikull të ju ndihmojë: https://wiki.archlinux.org/index.php/Pacman_(Espa%C3%B1ol)#Instalar_paquetes