Logoja e LXD

LXD 3.15: versioni i ri ka dalë

LXD 3.15 është versioni i ri i këtij programi për të zbatuar në mënyrë të qetë një teknologji kontejnerësh të bazuar në Linux

Përpiquni për OS

Endeavour OS: gati për tu nisur

Endeavor OS, një shpërndarje e re GNU / Linux që është gati që ju ta provoni dhe ... mbase për t'ju befasuar me disa nga veçoritë e tij

DuckDuckGo

DuckDuckGo Propozon Aktin Mos-Gjurmo

Gabriel Weinberg, CEO i DuckDuckGo, ka përgatitur një fushatë të re për të riaktivizuar standardin Mos Ndjek, një sistem konfidencialiteti ...

Debian 10

Sam Hartman është DPL i ri i Debian

Pas pak më shumë se një muaji të përsëritjes së procesit të aplikimit për udhëheqësin e ri të projektit Debian ose DPL, një proces që është ...

Kutia e prapme

BackBox Linux: distro për pentesting

Backbox është një shpërndarje e njohur për kontrollet e pendimit dhe sigurisë që sot kemi kënaqësinë t'ju prezantojmë në rast se nuk e dini atë

systemd

Një dobësi e re u zbulua në Systemd

Një dobësi u gjet në systemd e cila është përshkruar tashmë në (CVE-2019-6454), e cila lejon shkaktimin e prishjes së procesit të inicializimit ...

IBM Power9 mbahet nga dora e gruas

CentOS Linux 7.5 i disponueshëm për arkitekturën IBM POWER9

Ne të gjithë duhet ta dimë tani shpërndarjen e madhe CentOS që lind si një projekt i pavarur nga Red Hat dhe i zhvilluar nga komuniteti. Imazhet e reja të Ndërtimit të fundit të CentOS 7.5 mbërrijnë me mbështetjen për arkitekturën IBM POWER9 që disa makina të mëdha kanë

Subor Z +

Subor Z + konsolë e re kineze e lojërave me teknologji AMD

Subor Z + është një tastierë e re kineze loje që synon të luftojë drejtpërdrejt kundër Sony PS4 Pro, Microsoft Xbox One X dhe Nintendo Switch. Të paktën Subro Z + nuk do të vijë me Linux të instaluar paraprakisht, por ne kemi një lajm të mirë dhe është që për shkak të karakteristikave të tij nuk do të duhet shumë kohë për ta pasur atë ...

Haiku OS: desktop

Haiku OS tani me drejtues të përmirësuar dhe GCC 8

Haiku OS është një sistem operativ me burim të hapur i licensuar nën MIT dhe i disponueshëm për platforma të ndryshme si x86, PPC, ARM dhe MIPS. Shtë shkruar në Haiku OS, del me azhurnime për drejtuesit dhe gjithashtu me versione të reja të paketave që vijnë si parazgjedhje, siç është GCC 8.

ubuntu-18.04-lts-1

Ne tashmë kemi me ne versionin e ri të Ubuntu 18.04 LTS

Dhe mirë, sot tashmë kemi midis nesh versionin e ri të qëndrueshëm të Ubuntu, duke arritur kështu në versionin e tij Ubuntu 18.04 me emrin e koduar Bionic Beaver, me të cilin ekipi i tij i shkëlqyeshëm i zhvillimit është i kënaqur të njoftojë për lëshimin e ri. Me të cilat ne do të fillojmë të shijojmë veçoritë e reja, rregullimet.

Një histori e re për Gentoo

Gentoo ka qenë me ne për vetëm më pak se 20 vjet, por gjatë gjithë asaj kohe ka pasur një mijë e një aventura, le të shohim disa nga këto më poshtë.

Muaji ynë i parë së bashku :)

Ky është një festë e vogël e muajit tonë të parë të blogjeve, ka qenë një përvojë e mrekullueshme për mua dhe shpresoj të vazhdojë të jetë.

Verë e disponueshme 2.13

Duke ndjekur zakonin e shpalljes së ndryshimeve më të rëndësishme rreth Verë, e cila është një nga mjetet ...

Wireshark

Wireshark i disponueshëm 2.4.0

Ne vazhdimisht përdorim mjetin Wireshark për të analizuar trafikun që kalon përmes rrjeteve të korporatave, prandaj është e rëndësishme të ...

Sinjal, më në fund pa tel Google

Signal përdor Firebase Cloud Messaging (më parë Google Cloud Message ose GCM) i cili, siç mendoni, varet nga Google. Me sa duket Google vetëm ...

Verë 2.0

Verë e disponueshme 2.0

Vetëm tre muaj më parë ju thamë për lëshimin e versionit 1.9.23 të Wine, me mbështetjen për Myst V: End of…