[Opinion] Në Stallman, iPhone dhe liritë e rreme

i çmendur nga stallman

SHËNIM: Ky është një opinion. Qëllimi i tij nuk është as të imponojë dhe as të demonstrojë diçka, unë thjesht dua të shpreh këndvështrimi im mbi temën për komunitetin.

Le të fillojmë duke sqaruar gjërat:

Unë jam përdorues i Fedora Linux për më shumë se Vjet 5 dhe së fundmi kam ndryshuar telefonin tim android për një iPhone. Nëse doni të dini pse e konsideroj iPhone si një mundësi më të mirë si një pajisje mobile (madje edhe për një përdorues të Linux) sesa një telefon me OS të Google (me bazat, testet dhe krahasimet), ju ftoj të lexoni këtë përmbledhje që bëra , ku unë shpjegoj gjithçka që mund të kalojë nëpër kokën tuaj (ose të paktën përpiqem ta bëj atë):

Nga Android në iOS: Kronikë e një përvoje emigracioni

Dhe nëse si unë jeni një përdorues i Linux-it që po mendoni të blini një iDevice, këtu ju lë një udhëzues shumë i plotë Unë bëra se si ta menaxhoj iDevice tuaj në Linux plotësisht nuk ka nevojë të përdorni iTunes ose softuer tjetër të emetuar / virtualizuar të pronarit. (Për shkak se miqtë nuk i lënë miqtë të përdorin iTunes):

Si të menaxhoni / sinkronizoni pajisjen tuaj iOS 7 nën Linux (origjinal)

Tani po: Meqenëse kam kaluar nga Android në iOS, tek shumica e përdoruesve të geeky në komunitetet online atje nuk u interesonte Aq sa nuk më intereson të di se çfarë kanë ngrënë për mëngjes dje.

Geeks (dhe të informuar) pse ata e mbështetën ndryshimin me komente në rrjetet sociale duke shprehur këndvështrimin e tyre se pse e tillë është pozitive kalimi dhe të tjerët, të tjerët më shumë ata shprehnin frikë për të kaluar në Mac dhe Njerëzit 4 Ata më bënë komentin më të pakuptimtë që kam dëgjuar ndonjëherë, diçka si:

Çdo përdorues i Linux që mbron programin falas duhet të qëndrojë larg iOS dhe të përdor Android

Kjo më kujtoi disa komente që ata bënë në një postim të mëparshëm që vendos këtu Desde Linux (në lidhje me programimin) ku disa përdorues ankoheshin sepse unë përdora Tekst i Lartë 3 për fotografitë e mia (një redaktues teksti për programuesit që bien në "fatkeqësinë" e të qenit burim i mbyllur).

Debati u bë interesant, pasi pasi iu përgjigja disa komenteve rreth "jo, është se në një blog për linux si kjo duhet të ketë vetëm kapje të softuerit të lirë" dhe një mijë gjëra të tjera budallaqe, madje përfundova duke u futur në pyetje filozofike dhe / ose politike Si po shkon:

Manuel thotë:

Përsëri, +1 të cilit elav u përgjigj dhe shtoj: Unë nuk e di se në cilin vend jeton, ose sa vjeç je, por nëse ka diçka të rëndësishme që 3 personat që deri më tani kanë "kundërshtuar" tekstin sublim duke mos marrë parasysh është se ky "debat" tejkalon "lirinë e softuerit" të supozuar ose një ideologji për një blog, liria REAL bie mbi lirinë e njerëzve. Dhe jo sepse një softuer është falas ose jo, unë duhet të humbas lirinë time për ta zgjedhur atë. Likeshtë si koks. Të gjithë në botë e dinë se është e keqe, e kobshme. Nëse shkoni në faqen e tyre të FAQ, njerëzit po pyesin gjatë gjithë kohës "për çfarë është X kimike? A është e vërtetë që shkakton kancer? " dhe përgjigja e tyre është ajo për të cilën duhet të vendosni, sepse duke qenë receta "burim i mbyllur" nuk ka asnjë mënyrë për të pasur informacion të besueshëm dhe real mbi përbërjet e reja kimike të krijuara për të bërë sodën e lumtur. Sidoqoftë, ajo që e bën një person të lirë, që një vend është i lirë, që një SHOQRI është e lirë nuk është fakti nëse e dini nga cilët përbërës është bërë pija juaj e butë apo jo ... Liria juaj e vërtetë do të kufizohet vërtet për atë ditë ku nuk mund të zgjidhni, vetë, që dëshironi të keni një koks (ose të bëni shumë gjëra të tjera) për diçka tjetër. Një filozofi e "softuerit të lirë" që kufizon lirinë e njeriut nuk është me të vërtetë e lirë, është kaq e thjeshtë.

Në të cilën një përdorues u përgjigj me këtë koment "të shkëlqyeshëm":

Xhulio thotë:

Manuel.
Keni gabim total.
Sipas RIchard Stallman, kjo nuk është liri.
Liria nuk është të jesh në gjendje të zgjedhësh midis disa opsioneve të imponuara, por po kontrollon plotësisht jetën tënde.
Në këtë rast Sublime Text nuk kontrollohet nga përdoruesi, Sublime ju kontrollon dhe kjo nuk është etike, prandaj nuk duhet të përdoret.

Me këtë kuptoj se shumica e Linuxeros që e quajnë veten "Mbrojtës të softuerit të lirë" flasin nga goja e tyre. Dhe ju siguroj që nëse Microsoft vendos të nisë Office për Linux nesër, shumica dërrmuese e Linuxers do ta instalojnë atë në Linux dhe për një kohë më të gjatë LIbreoffice do të harrohet. Me pak fjalë, Linuxeros gjithçka që ata duan është se një sasi e madhe e softuerit është në dispozicion për Linux, por zero interes nëse është falas ose jo.

Më pas, unë u përgjigja:

Manuel thotë:

@ Julio: Ju prekët dy pika të rëndësishme këtu. Për të filluar: Ju thoni "Stallman thotë"; Mendimi im këtu është: Pse duhet ta marr përkufizimin tim të lirisë nga goja e një njeriu tjetër? Pse duhet ta bëjë ndonjë prej nesh? Pastaj ju flisni për "Opsione të imponuara" për të filluar marrjen e përkufizimit tuaj të lirisë nga goja e një njeriu tjetër është në vetvete, një opsion i imponuar që ju me qëllim e mbështesni sepse jeni dakord me ideologjinë e këtij njeriu, kjo në vetvete është një sjellje në kundërshtim me çfarë është liria, por ti nuk e kupton. Atëherë ju flisni për "Kontroll i plotë i jetës suaj" Unë ndiej se kam kontroll të plotë mbi jetën time sepse pavarësisht nga ato që më thonë burra si Stallman unë gjithmonë vendos PER MUA softuerin që dua të përdor ose jo (jo bazuar në atë që ata porosisin mua pas një maske lirie) ose bazuar në një filozofi të rreme në lidhje me të, Liria qëndron në të qenit në gjendje të bësh pikërisht atë, të zgjedhësh ÇKA Dëshiron për ty, për ty dhe për përfitimin tënd, pa urdhëruar dikush se çfarë është më e mira apo jo për ty, gjë që bën stallman.

Liria e vërtetë VS. liritë fiktive

E sjell këtë sepse këtu është diçka shumë e rëndësishme në komentin e fundit Nëse jam i lirë, pse duhet ta marr përkufizimin tim për lirinë nga goja e një burri tjetër? Dje lexova një artikull në MollëLiria e iPhone, ku një përdorues shumë i lumtur i iPhone na tregon një tmerr (që për të është lavdi). Në thelb thotë:

IPhone më bën më të lirë sepse duke marrë të gjitha vendimet për mua, kam më shumë kohë për gjithçka, nuk shqetësohem për "gjërat e mia" siç do të ndodhte në sistemin tjetër operativ dhe për këtë arsye, jam më i lirë.

Dëgjimi i njerëzve të tillë (ose si ai që thotë se android është më i mirë sepse "është falas") më tmerron. Unë nuk dua të vij dhe të imponoj një këndvështrim apo ndonjë gjë, por do të doja të shprehja që personalisht besoj se ndonjëherë, komunitetet humbin ndjenjën e lirisë.

Duke qenë një çështje kaq komplekse është e vështirë të thuash se "liria është X ose Y", shumë herë priremi të shkojmë me:

Mos ia dorëzoni askujt kontrollin e jetës suaj ose mënyrën tuaj të të menduarit.

Problemi është, nëse bleni një produkt të Apple, (për shembull) po ia jepni Apple, dhe nëse shkoni duke shpallur fjalën e FSF dhe duke përdorur gNewSense GNU / Linux sepse ata besojnë se është e saktë, ju po e jepni atë atyre tek Stallman. Paradoksale, apo jo? eshte budallaqe.

Mendoj se shumica prej nesh duhet të ndjekim thjesht:

Dijeni se ju jeni në kontroll të plotë të veprimeve dhe vendimeve tuaja në çdo kohë.

Zotërinj, liri nuk genjen dikush tjetër që na e bën jetën më të lehtë në mënyrë që të kemi më shumë "liri" për të bërë gjithçka që duam as nuk gënjen në faktin se kemi "lirinë" për të ditur gjithçka për gjithçka për të qenë të sigurt se si funksionon çdo inç i pajisjeve dhe softverit që përdorim.

Liria qëndron në të qenit në gjendje për të marrë vendimet tona, (si çfarë telefoni dëshironi të blini dhe përdorni ose çfarë OS dëshironi të vendosni në kompjuterin tuaj) nga bindjen e vet personaleJo mbi bazën që kompanitë X ose Y na shesin një ide me marketing të mirë ose që X ose Y i çmendur na tregon nëse ne "po mbështesim lirinë ose jo" duke bërë këtë apo atë gjë.

Pajtohem që shumë kanë nevojë është udhëheqës, dikush tek i cili duhet të drejtohet për të ndjekur, admiruar, dëgjuar ... Sidoqoftë sot vij në këtë blog për t'ju thënë këtë ata nuk kanë nevojë për udhëheqësEpo, ju e keni vetë.

Në momentin që ju pranoni se liria e vërtetë po e dëgjon veten të thjeshtë dhe të thjeshtë sepse ju po i rekomandoni diçka vetes, në atë moment ata me të vërtetë do të jenë të lirë.

Liria në celular

SHËNIM: Para se të filloj këtë pjesë të artikullit unë do të doja të sqaroja: Për çdo troll që vjen tek unë me një koment si "përdorimi i Android është më i miri për një përdorues që beson në liri pasi Stallman thotë se Apple është i keq" Unë thjesht them një herë: Nëse vërtet do të besonit në "lirinë" e stilit rrënjësisht Stallman, nuk do të përdorni as një celular të ndyrë. Ai nuk i përdor ato. Aq e thjeshtë sa ajo. Unë gjithashtu dua të sqaroj se ajo për të cilën unë do të flas këtu i referohet krahasimeve themelore të iOS dhe Android në një gjendje plotësisht vanilje (pa instaluar ndonjë gjë shtesë ose duke bërë procese si jailbreak ose rooting) të të dy sistemeve operative.

IPhone, më falas?

Unë personalisht po e konsideroj në iPhone një pajisje "më e lirë" se çdo Android. Dhe është se jashtë qëllimit të tij "burim i mbyllur" (i cili së shpejti nuk është aq larg nga ajo që është në të vërtetë android siç do ta shpjegoj më vonë), iPhone (siç e shpjegoj në artikulli im të lidhura në fillim të këtij postimi) fuqizon përdoruesin.

Të gjitha nga fakti i dhënies së mundësisë për t'ju dërguar kontratat e shërbimit me 60 faqe me e-mail, para se të shtypni pranoni për t'i lexuar ato. me të vërtetë, në mënyrë të qetë nga kompjuteri juaj, dhe ju jap një ide për gjithçka që po përdorni (në kundërshtim me "taktikat e Google" ninja me shtypjen e vogël dhe "Unë pranoj të bashkohem me Google+" të detyruar që mban një sy të klikimit të pakujdesshëm me çdo hap që ju jepni brenda ekosistemit të saj), duke kaluar faktin që ju mund të zgjidhni çfarë lloj njoftimesh ju dërgon (ose nuk ju dërgon) një aplikacion ose fakt të jetë në gjendje të modifikojë lejet prej tyre (duke çaktivizuar ato që ju duken ndërhyrës).

Përveç që kanë funksione si filtri mos gjurmo në nivelin e telefonit që mund të aktivizohet me një trokitje e lehtë për të shmangur gjurmimin brenda aplikacioneve të mbështetura nga reklama.

Ajo gjithashtu ka një buton për të çaktivizoni proceset e fshehura të aplikacioneve "nosy" (të tilla si Facebook ose Google Plus që në të dy sistemet operative kanë funksione të vendndodhjes në sfond që mund të aktivizohen sipas dëshirës së bashku me lidhjen tuaj të të dhënave nëse kërkohet të dini se ku jeni në çdo kohë), iPhone kudo që ta shihni, lejoni që përdoruesi të jetë në kontroll të mjedisit të tyre me precizion milimetër, të gjitha në majë të gishtave tuaj në një trokitje e lehtë dhe të shpjeguara në mënyrë që edhe përdoruesi më fillestar të mund të kuptojë se çfarë bën secili funksion i disponueshëm.

Në Android nuk mund të bëni (të paktën jo pa gjëra të jashtme si aplikacione ose ROM dhe rrënjë) të bëni gjëra të tilla si të modifikoni lejet e aplikacionit, të keni një filtër mos gjurmoni në nivelin e telefonit dhe / ose të çaktivizoni proceset e fshehura të ndjekjes së OnDemand në sfond, ( Meqenëse më e ngjashme me këtë të fundit për të përmendur vetëm një shembull do të ishte opsioni për të çaktivizuar trafikun e të dhënave në sfond dhe që lë Play Store pa punuar).

Të gjitha këto gjëra (plus pikat e tjera që unë vë në Ky artikull brenda blogut tim personal) korr në mua pyetjen: Ku ka më shumë liri? ku përdoruesi mund të vendosë lirisht se çfarë dëshiron ose nuk dëshiron duke kontrolluar pajisjen e tij në maksimum (dhe tërësisht) pa pasur nevojë të bëjë asgjë më shumë sesa trokitje e lehtë në opsionin e dëshiruar (si në iOS) ose në një ekosistem android ku po, është në rregull ju mund të çrrënjosni, të ndryshoni lëshuesin të vendosni një tjetër ROM bla bla bla, por duke thyer shumë brava ?.

Sipas mendimit tim iOS është një liri e vërtetë për përdoruesin ku kontrollon me vendimet e tij ndërveprimin e tij me ekosistemin e telefonit në një shkallë të lartë ndërsa android është më shumë si një burg i sigurisë maksimale ku ata thonë "Ah shiko, nga këtu mund të shpëtosh duke kaluar nëpër të gjitha këto pengesa që ekzistojnë (ata të tregojnë një hartë) por duhet të jesh një ekspert i arratisjes për ta arritur atë.

Dhe a është që për të "liruar një android" një përdorues duhet të mësojë të paktën të:

 • rrënjë
 • Hape Bootloader (një proces që kushton para dhe është i vështirë nëse je i lidhur me një operator)
 • Instaloni një tjetër ROM

Këto 3 gjëra pa ju kapur karma (d.m.th., pa tulla telefonin tuaj) A është kjo liri? Unë nuk mendoj kështu. Ekziston edhe pika që në iOS nuk ka më një arsye të vlefshme të duhet të bëjë Jailbreak për liri, kur çdo ditë e më shumë pajisje Android pothuajse domosdoshmërisht kërkojnë një Rooting të jetë i dobishëm.

Pse duhet të jetë kështu? Nuk është e drejtë për përdoruesit e android. Shkojme! bazohet në një projekt falas FALAS të softverit! Google, prodhuesit dhe operatorët duhet të ofrojnë një liri më reale për njerëzit dhe më pak të përqendruar në ekspertët e arratisjes (fuqitë si disa prej nesh në këto qarqe) brenda pajisjeve të tyre.

Android, softuer i lirë?

Do ta përfundoj këtë artikull duke përmendur një problem që më shqetëson shumë. Një nga gjërat që i bën disa përdorues të Linux-it të kërkojnë një Android është sepse Google thotë: "Android është një Sistem Operativ Falas i bazuar në Linux" dhe kështu të porsaardhurit e Linux të cilët sapo instaluan një distro gjashtë muaj më parë në ekipet e tyre dhe dëgjuan disa biseda nga Stallman tashmë thonë: "Ne duhet të përdorim android sepse ai mbështet lirinë".

Ju nuk mund të gaboni më shumë. Jashte nga Kerneli Linux (i cili është nën një nga versionet e GPL, nëse nuk gaboj v2 që lejon TiVoization dhe gjëra të tjera) i gjithë sistemi tjetër android është nën një licencë Apache (ose diçka e ngjashme në raste të tjera) dhe përdorimi promovohet nga këto kur zhvillohen për OS

Këto licenca janë licenca me të vërtetë falas në nivelin e kontratës (pa copyleft) që në thelb nuk e lidhin ose e detyrojnë marrësin e kodit të bëjë diçka me forcë me të (të tilla si GPL që kërkon ndër të tjera që punimet derivate të jenë gjithashtu falas). Kjo lejon që ligjërisht të përdoret i gjithë programi kompjuterik i zhvilluar nën këto licenca. për çfarëdoLe të japim një shembull:

Juan Perez, programues, shkruaj një pjesë të spikatur të softuerit për Android dhe lëshoje atë nën një nga këto lloje të licencave të përmendura (i dobët, jo-kopileft);

tani Google ju mund ta merrni lirisht atë kod, ta përmirësoni dhe ta përshtatni atë ndër të tjera për një zhvillim burim i mbyllur pa ndarë modifikimet dhe përmirësimet tuaja në komunitet.

Kjo "grackë ligjore" (e cila nuk është se është) është liria e njerëzve e imponuar në lirinë e softuerit dhe madje Unë e mbështes atë, por kjo nuk do të thotë që ne nuk duhet të jemi të vetëdijshëm për atë që ndodh në realitet) është ajo që lejon që pjesët më të mira të androidit të fshihen nga komuniteti sepse Google e dëshiron atë (edhe pa e ditur komuniteti), kjo është e njëjta gjë gjë që ndodh me OS X dhe marrëdhëniet e tij me BSD si një sistem operativ.

Duke përdorur një bërthamë BSD (lëshuar nën licencën BSD padyshim) mollë Ju nuk kërkohet të ndani përmirësimet tuaja në atë bërthamë me komunitetin e zhvilluesve të sistemit BSD, por ju i keni në rregull të marrjes së të gjitha përmirësimeve që bën komuniteti pa dhënë asgjë në këmbim dhe integrimit të tyre në sistemet e tyre të funksionimit të pronarit.

Personalisht (siç e thashë tashmë) besoj se softueri që mbart këto licenca (të tilla si BSD, MIT, Apache dhe të ngjashme) është "softuer i vërtetë i lirë" (dhe jo vetëm unë, kjo deklaratë konsiderohet si një ideologji e tërë në të gjithë botën), duke qenë (vetëm për të filluar me të) pa të gjitha interesat personale dhe egon e programuesve, duke avokuar më shumë për lirinë e përdoruesve të saj sesa e tij (dhe kështu duhet të jetë, sepse jo njerëz të lirë, nuk ka software të lirë, ky është mendimi im).

Problemi që më shkakton në rastin e Android është se ka disa përdorues që ndjehen si "tifozë të GNU Super" por as nuk e kuptojnë që ky lloj programi me të vërtetë falas në një farë mënyre është e dëmshme për përparimin e softuerit të lirë që paraqitet si ideologjia thelbësore e Stallman ose FSF, pasi që në vend që të promovojë me forcë rritjen e programeve me burim të hapur (si programe nën licensat e kopileftit siç është GPL që detyron punimet derivate të jenë falas gjithashtu) lë të hapur mundësinë e zhvillimeve të mbyllura bazuar në përpjekjet e komunitetit për lirinë e përdoruesit ... A nuk tingëllon sikur Stallman i pëlqen, apo jo?

Po përfundon ...

Kjo më kthen në pikën qendrore të artikullit: Nëse do të mbrosh diçka, bëje për të bindjen e vet, sepse mendoni se është e saktë, jo sepse dikush tjetër ju ka shitur një ide ... Por gjëja më e rëndësishme: Informohuni dhe formoni një kriter, mos besoni gjithçka që ju thonë gjej.

Çlirohuni nga zinxhirët e TTH TJERVE, Mendoni për ju. Ashtu si në bibël thuhet (dhe unë nuk jam fetar ose asgjë, por e di atë histori) që një profet i rremë do të vijë të thotë se ai është shpëtimtari dhe bla bla bla, profetët e rremë të lirisë janë tashmë këtu dhe i njëjti është njeriu në foton më sipër (Richard Stallman) është njëri prej tyre ashtu si edhe kushdo që ju thotë se përkufizimi juaj i lirisë Eshte e pasakte sepse nuk është ajo që ai (ose dikush në të cilin beson) mendon. Ju do të gjeni vetëm lirinë brenda jush, duke marrë vendimet tuaja nga dita në ditë, kurrë mos pushoni së menduari për veten tuaj, bazuar në kriteret tuaja të informuara dhe atëherë do të jesh i lirë ...

Paç fat.


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   i gjallë dijo

  Uff, mendoj se dikush këtu ka probleme serioze me Android ..

  Gjithsesi, unë mendoj se një debat i shëndetshëm mund të gjenerohet me këtë artikull, por megjithëse keni lirinë për të zgjedhur pajisjen që dëshironi, nuk mendoj se me iOS jeni më të lirë se me Android. Në fakt, nëse doni liri sa i përket Softuerit, më duket se më i përshtatshmi është FirefoxOS.

  Le të shohim se çfarë do të ndodhë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Gjithmonë kam thënë se kam shumë besim në firefoxOS dhe pajtohem me atë që thoni ju (përveç në fushën e lirive Android-iOS, pasi që tashmë e kam shprehur pse mendoj se me një pajisje iOS jeni më të lirë si një përdorues sesa me një Android). Problemi është se firefoxOS nuk del në artikull sepse është një rast i veçantë:

   Kur doli iPhone, ai ishte shumë i shtrenjtë sepse ishte "i pari i këtij lloji" përveç që ishte një produkt i Apple, nuk kishte shumë për ta krahasuar, ai vendosi standardin nën të cilin projekte të tjera të tilla si (deri më sot ) qeveriseshin. android. Kur doli Android, pa asnjë justifikim, ishte shumë e shtrenjtë! (Të paktën terminalet e para që mbërritën këtu në Meksikë ishin) syze të tmerrshme, android super të vjetëruar (dhe madje edhe eksperimental do të thoja) dhe telefona të shtrenjtë. Edhe të kesh iPhone për ta krahasuar në vend që të kopjosh cilësinë, duket se ata donin të kopjonin logjikën me një çmim të ulët: "Nëse njerëzit paguajnë aq shumë për një iPhone, ata do ta bëjnë atë për çdo smartphone". Kur FirefoxOS doli, ajo e bëri këtë nën statusin e një eksperimenti, me telefona të ultë dhe çfarëdo që dëshironi, por kishte dy detaje:

   1) Ata kanë punuar / Ata punojnë shumë më mirë sesa një android i vjetër.
   2) Janë të lira

   Problemi me këtë është se është e vështirë të përcaktohet nëse këto cilësi i detyrohen firefoxOS-it vetëm si një projekt apo për faktin se sot tregjet kanë përparuar aq shumë sa që tani është më e lehtë të marrësh një ide para se të lëshosh në treg një sistem operativ celular. Difficultshtë e vështirë të thuash (pa rënë në spekulime) Nëse firefoxOS është i lirë, sepse me të vërtetë është një platformë që lindi nën idenë e dhënies së energjisë njerëzve ose, nëse është vërtet sepse tani blerja e telefonave inteligjentë është diçka e përditshme dhe materialet janë më të lira (dhe është se fushatat e marketingut që shohim, ne nuk i dimë realitetet).

   Kjo është arsyeja pse përfshirja e firefoxOS në artikull nuk ishte e drejtë ose e nevojshme për mua për momentin, (përveç faktit që këtu në vendin tim ka vetëm telefona të nivelit të ulët me atë platformë dhe nuk ia vlente një krahasim i drejtpërdrejtë , plus nuk ishte e drejtë për t'i blerë ato); Por si ju, unë mendoj se FirefoxOS është opsioni më i lirë në nivelin e softuerit të 3, dhe gjithashtu (personalisht) mendoj se ka potencialin më të madh për të qenë në të vërtetë platforma e një populli. Unë nuk e di nëse ka diçka ekuivalente me rooting / jailbreak në firefoxOS (nuk kam përdorur një terminal të atyre zyrtarisht për ta njohur vetë); Por një parashikim interesant që kam është si vijon:

   Ndërsa u desh që iOS të shkonte në iOS 7 që përdoruesit të ndalonin seriozisht të konsideronin Jailbreak si diçka të domosdoshme (ose të paktën shumica) dhe në Android do të ekzistojë gjithmonë nevoja për rooting, Unë nuk mendoj se në firefoxOS kemi një analog direkt e çdo dite, nuk do të jetë e nevojshme ... (dhe nëse ka tashmë, sa e çuditshme), por personalisht unë nuk kam dëgjuar për të, dhe as nuk mendoj se do të ekzistojë. Kjo flet shumë se si ndihen përdoruesit e lirë në një platformë që nga fillimi, dhe firefoxOS po i bën gjërat siç duhet.

   1.    i gjallë dijo

    Gjithsesi, ju duhet të merrni parasysh diçka. Po, është e vërtetë që KENI të gjithë të drejtën dhe lirinë për të zgjedhur pajisjen që dëshironi të përdorni, por kjo NUK është arsyeja pse jeni i lirë.

    I dua iPod-et dhe dua të them versionet e vjetra pa prekje. Unë mendoj se ato janë veglat më të mira për të dëgjuar muzikë në treg, por, pavarësisht se kanë një softuer privat, Apple nuk ka kontroll mbi to, po sikur të ndodhë me iPhone dhe pajisjet më të fundit të Apple, është se ata mund të marrin kontrollin e pajisje

    KUJDES, ata mund të bëjnë të njëjtën gjë në Android, dhe në çdo sistem tjetër .. Dhe kjo është arsyeja pse FFOS vjen të luajë një rol të rëndësishëm, pasi është "më i hapur" se sa më lart.

    Me këtë dua t'ju them, nëse doni të përdorni një iPhone nuk keni pse të kërkoni falje, ose të jepni shpjegime, ta përdorni, por unë ju them se ka alternativa më të lira dhe shumë më të mira në botën Android (si një pajisje më sipër të gjitha), duke qenë një shembull i tyre: HTC ONE, Moto G, Moto X, Samsung Galaxy S4, Nexus 5, etj ...

    Për të mos përmendur atë që i pret Jolla, Ubuntu Phone, Sailfish ...

    1.    xlash dijo

     “Sidoqoftë ju duhet të merrni parasysh diçka. Po, është e vërtetë që KENI të gjithë të drejtën dhe lirinë për të zgjedhur pajisjen që dëshironi të përdorni, por kjo NUK është arsyeja pse jeni i lirë. »
     Kjo është pikërisht ajo që kam dashur të them në komentet e mia të mëparshme, ne më në fund biem dakord për diçka xDDD.

     "KUJDES, ata mund të bëjnë të njëjtën gjë në Android, dhe në çdo sistem tjetër .. Dhe kjo është arsyeja pse FFOS vjen të luajë një rol të rëndësishëm, pasi është" më i hapur "sesa ato të përmendura më lart."
     Problemi që është "më i hapur" u jep mundësinë prodhuesve të kenë kontroll mbi pajisjen dhe për këtë arsye mbi përdoruesit. Ideja do të ishte që ajo të jetë falas, domethënë që përdoruesit të kenë kontroll.

    2.    Manuel Escudero dijo

     Ju jeni gabim sipas mendimit tuaj në lidhje me faktin se "të jesh në gjendje të vendosësh atë që dëshiron nuk të bën të lirë" sepse kjo është pikërisht ajo që të bën të lirë. Sidoqoftë unë nuk do ta diskutoj këtë sepse të gjithë mendojnë ndryshe. Tani, në rastin tim personal, iPhone që kam ishte një dhuratë nga një mik i cili duhej të shkonte dhe ma linte mua, por personalisht, edhe nëse ka alternativa "më të lira" ose çfarëdo tjetër, falë këtij iPhone, tani nuk e bëj ' Merrni parasysh të blini ndonjë pajisje tjetër Në të ardhmen, në fakt kam në plan të azhurnoj në iPhone 6 sa më shpejt që të dalë sepse e di që fuqia ime blerëse e lejon atë, në këtë rast është e parëndësishme nëse ka diçka më të lirë "ose më mirë "(sepse pa marrë parasysh se sa i jepni, për mua është Ajo që ka rëndësi është privatësia dhe asnjë prej terminaleve ANDROID që përmendni nuk ka shtresat e mbrojtjes dhe nivelin e kontrollit që iPhone ofron në këtë seksion). Ditën që mund të modifikoj lejet e aplikacioneve në android (duke hequr ato që duken ndërhyrëse) ose të kriptoj pajisjen time plotësisht me një trokitje të lehtë pa rooting, ndezje ose ndonjë gjë tjetër, atëherë unë do të filloj të shikoj android me sy të ndryshëm (dhe vetëm Ne do të ishim duke përfunduar një hap, gjithçka tjetër që ofron iOS mungon) Rreth FFos nuk kam fjalë për të shtuar sepse nuk hyn në krahasimin e artikullit, siç e shpjegova në përgjigjen time të mëparshme.

     1.    xlash dijo

      Vendimi të bën të lirë ... derisa të vendosësh të mos jesh. Kjo është ajo që Elav dëshironte të thoshte dhe kjo është ajo që ju thashë në komentet e mia.
      Nëse me të vërtetë kujdeseni për privatësinë, nuk duhet të përdorni iPhone. Prefshtë e preferueshme të blini një Android që ta rrotullojë atë dhe t'i vendosni një ROM të mirë.
      Në të vërtetë Manuel, nëse nuk rrënjosni ose flash nuk do të jeni në gjendje të bëni atë që përmendni por ekziston hiri ... që mund ta bëni, një iPhone nuk ju lejon ta bëni, prandaj kush e ka në kontroll, telefoni apo ti? Unë mendoj se ju tashmë e dini përgjigjen.

     2.    idiot dijo

      Po sikur të mos e blini dot lirinë? Unë them me çfarë je i lidhur në një rast të tillë?

      I interpretoj gjërat disi ndryshe nga mënyra se si i poziciononi ju ...

     3.    Manuel Escudero dijo

      Android, madje as me ROM-in më të mirë që mund të imagjinoni është më i kujdesshëm në lidhje me privatësinë sesa iPhone nëse flasim për sisteme komerciale. Le ta lëmë Blackphone mënjanë, pasi kjo kufizon shumë në favor të privatësisë. Përveç kësaj, ju jeni tip që mund të vdisni nesër dhe nuk më intereson, nuk e di pse vazhdoj t'i përgjigjem së njëjtës gjë në fije të ndryshme, nëse gjithmonë bëni të njëjtën pyetje dhe gjithmonë do të keni të njëjtën përgjigje:

      Pavarësisht se çfarë thoni, ju nuk do të ndryshoni atë që unë mendoj ose faktin që unë mund të kem një iPhone dhe e kam zgjedhur atë.

     4.    Manuel Escudero dijo

      @iDiot: Liria nuk blihet, është një gjë e bindjes jo të prekshme. Nëse ndiheni të lirë në android, atëherë jeni tashmë ju dhe jeni të lumtur dhe të gatshëm, kjo është ajo që vlen. Nëse, nga ana tjetër, nuk keni para dhe doni liri në një smartphone, fotografia juaj më e mirë është një telefon FirefoxOS.

     5.    Alexander dijo

      Pajtohem me Elav, për të cilën ju thoni "Ju jeni gabim sipas mendimit tuaj në lidhje me faktin se" të jesh në gjendje të vendosësh atë që dëshiron nuk të bën të lirë "sepse kjo është pikërisht ajo që të bën të lirë. Sidoqoftë unë nuk do ta diskutoj këtë sepse të gjithë mendojnë ndryshe. »

      1. Nëse nuk do të grindeni (aka. Jepni arsyetimet tuaja përpara një mohimi të tillë), pse e shprehni atë? Një mendim, në këtë rast mohimi mbi një tjetër, pa justifikim është i pavlefshëm.

      2. Një mendim është një këndvështrim i secilit, në momentin në të cilin ju vlerësoni mendimin e tjetrit është aty ku mendimet tuaja të njëjta janë të pakuptimta.

      Ju flisni për shumë liri, por unë shoh që nuk aplikoni, postim tipik flakësh

     6.    Manuel Escudero dijo

      @Alejandro: Vendosa të mos debatoj me @elav nëse kam të drejtë apo të gabuar në përkufizimin tim të lirisë apo nëse ai është sepse ai është në Kubë dhe unë jam në Meksikë. Ata kanë shumë më pak liri se unë, ata gjithmonë i kanë pasur alibi. Këtu mund të ndodhin dy gjëra: Ose ai nuk e di se çfarë është liria në të vërtetë, ose e vlerëson atë në një shkallë që unë nuk mund ta kuptoj, sepse ne jemi në BOTA Krejtësisht të Ndryshme.

      Ju nuk mund të "konkurroni" siç e prisni në kushte kaq të ndryshme, nuk ka kuptim.

     7.    Alexander dijo

      @Manuel Escudero, kjo do të thotë që justifikimi juaj është difference ndryshimi gjeografik? me të vërtetë është ai justifikimi juaj? dhe ju më vendosni me shkronja të mëdha se ata jetojnë në "botë" të ndryshme? Çfarë jeni tani një Mars në Meksikë?

      nëna ime, e përsëris veten: postimi tipik i flakës. Nga rruga, urime për iPhone tuaj, e cila është ajo që ka qenë e qartë për të gjithë ne.

      @Elav, të lutem mos e ul cilësinë e faqes.

     8.    O_Piksot_O dijo

      Shikoni sinqerisht, unë kam qenë duke lexuar të gjithë tekstin tuaj, por zbres për të parë komentet dhe ti më ke ofenduar. Bëni topat e shenjtë për të thënë që përkufizimi juaj për liri, i cili natyrisht është i vetmi i vërtetë në botë dhe pjesa tjetër është mbeturina, është fuqia për të zgjedhur, është një gabim si një katedrale. Deri tani unë do të jem i lirë të zgjedh nëse do të më gjuaj në fytyrë apo në gomar?

      Por nuk është se ai përkufizim i lirë më ka ofenduar, më fyen që ju thoni se në Kubë ka më pak liri sesa në një vend ku ata qeverisin përmes mashtrimeve elektorale si Meksika. Këtu në Spanjë për shembull, një e treta e popullsisë është në rrezik të varfërisë dhe në Kubë, sipas OJQ-ve, ajo do të çrrënjoset në 2014/15. Këtu në Spanjë ata dëbojnë njerëzit nga shtëpia e tyre dhe nëse është e nevojshme ata i marrin fëmijët në shtëpi.

      Këtu ne i nënshtrohemi reformave që na çojnë në situatën kur ishim në diktaturë nga një parti që qeveris një shumicë absolute me 48% të votave.

      Epo, unë jam jashtë temës. Thuaj që keni më shumë liri me një celular që i përket një kompanie që i jep të gjitha informacionet që dëshiron një shteti dhe se ata po zhvillonin një mekanizëm me të cilin ata mund të çaktivizonin kamerën ose regjistruesin nëse zbulonte se ishte i vendosur celular, për shembull, në një demonstrim, jo, nuk është liri. Ju keni thënë që duhet ta çrrënjosni celularin për ta lëshuar, më falni? Këtu në Spanjë është në ligj që telefonat celularë duhet të lëshohen ose që ato nuk mund të kufizohen në vetvete. Për t'i liruar ata vetëm duhet të kërkojnë një kod që ata e vendosin midis 10 dhe 25 euro në mënyrë të paligjshme. Shikoni këtë për shembull:
      http://www.youtube.com/watch?v=5UWUFMPOFcc

      Ju ngatërroni lirinë me mundësinë për të zgjedhur dhe për më tepër diskreditoni që njerëzit janë të lirë të zgjedhin mendimin e të tjerëve. Unë mund të përdor përkufizimin e lirisë së një personi dhe kjo nuk do të thotë që jam dembel ose që nuk mendoj për veten time. Në të njëjtën mënyrë që ju thoni se, askush nga ata që komentojnë këtu nuk mund të jepte një mendim si ju, pasi që nuk do të mendonte vetë.

      Dhe se ju e dini që unë jam me ju për sa i përket përdorimit të nën-tekstit që unë gjithashtu përdor. Mund të jetë që kompania pas saj të respektojë përdoruesit e saj shumë më tepër se shumë njerëz të tjerë, përveç që pagesa është opsionale dhe pa mashtrim pasi nuk është një çmim i tepruar për një aplikim shumë të mirë.

     9.    Manuel Escudero dijo

      @O_Pixote_O: Komenti juaj përzien shumë ide të përziera, gjëra që papritmas më erdhën në mendje ose nuk i di, por është e rëndësishme për mua t'i përgjigjem:

      A) Ke të drejtë, mbase e kalova përtej duke thënë se përkufizimi i @ elav për lirinë "është i gabuar", megjithëse e korrigjova atë më vonë kur kuptova ndryshimin gjeografik. Lidhur me Meksikën dhe Kubën, pavarësisht nga fakti që Meksika drejtohet nga kushdo që dëshironi, në Kubë ata kanë shumë më pak liri, (ose nëse doni ta shihni në atë mënyrë, shumë më shumë kufizime) Unë nuk e di se sa e realizueshme është, për shembull, të largohesh nga vendi / të kthehesh për të shkuar në një vend si Shtetet e Bashkuara (për të dhënë një shembull që më duket se ishte rregulluar me gjysmë gjysme kohët e fundit) por mua më duket se vetëm një fërkim ka.

      Nga ana tjetër, në Kubë ata nuk marrin koncerte nga grupe amerikane (Ai në Audioslave ishte i fundit, siç më duket mua) dhe në vetvete, është një vend shumë më "i mbyllur për botën" nga sunduesit e tij, ata kanë më pak qasje në internet, etj. Në vetvete, mund të themi se kjo është arsyeja pse "është më pak falas se Meksika" sepse njerëzit kanë më pak aftësi "të bëjnë gjithçka që duan" PA LLOGARIDHJEN E ASNJVE. Thjesht një kërkim i shpejtë në Google për "Gjërat që nuk mund të bëhen në Kubë" (dhe anasjelltas për Meksikën) do t'ju japë një ide të këndvështrimit tim. (Këtu në Meksikë në thelb mund të bëni gjithçka që duhet për hir të ligjshmërisë perëndimore, domethënë nuk mund të vrisni dikë për qejf, por mund të arratiseni nga burgu dhe të mos llogariteni si një krim që ju shton vite nëse kthehen në ti. kap sepse ketu cdo qytetar ketu ka "te drejten e lirise", hahahahaha! qe te qeshni per ca kohe). Kështu që mund të jap disa shembuj, por nuk jam personi më i mirë për të.

      B) Për këtë:

      "Thuaj që ke më shumë liri me një celular që i përket një kompanie që i jep të gjitha informacionet që dëshiron një shteti ..."

      T ALL GJITHA ndërmarrjet, nga T GJITHA vendet, çfarëdo industrie që dëshironi (që mbajnë informacione të një lloji për klientët e tyre) Ata i japin "të gjitha informacionet që ata duan për një shtet". Me përjashtim të atyre që seriozisht kanë "njohuri zero" ose që në mënyrë të prerë nuk kanë ndonjë gjë interesante për të kontribuar, nuk ka kompani, në asnjë vend që, N UN NEVOJAT E KUALIFIKUAR (që ju jeni një "person me interes") Nuk ju jep informacion për ju në shtet. Kjo ndodh në të gjitha vendet dhe në të gjitha ndërmarrjet, por vetëm kur konsiderohesh si një "shënjestër kryesore" përndryshe jeta jote patetike nuk i jep dreq shtetit.

      C) Në "zhbllokimin celular" në të gjitha vendet mund të pyesni operatorin, por një gjë është të çrrënjoset, një gjë tjetër është ta lironi atë, një gjë tjetër është të zhbllokoni bootloader dhe një tjetër gjë është të instaloni një ROM. Fakti që ju paguani 25 euro për ta zhbllokuar, (ose që ata jua shesin juve të lëshuar) nuk do të thotë që telefoni është i rrënjosur (ose me bootloader-in të shkyçur), ju akoma do të duhet të bëni ato procese nëse dëshironi të instaloni një tjetër ROM në android-in tuaj të lëshuar. Një celular i lëshuar është vetëm një celular që mund të përdoret me çdo operator dhe që sjell gjithashtu mundësinë e zhbllokimit të bootloader (celularët "e lidhur" nuk e kanë të aktivizuar këtë mundësi dhe duhet të paguani për të bërë procedurën në nivelin e pajisjes nëse operatori juaj nuk do të doja ta lëshoja.)

      D) Në asnjë moment jashtë vijës nuk u tërhoqa në komentin që i bëra @elav jam duke diskredituar këdo që është shprehur këtu.

   2.    Elihu ariza dijo

    Epo Manuel, para së gjithash mua më pëlqente shumë artikulli juaj sepse jo vetëm që tregoni mendimin tuaj personal pa ndonjë fanatizëm dhe unë personalisht pajtohem me atë që thoni, liria përfshin veprimet dhe vendimet që ne marrim personalisht, dhe duke ardhur mirë në temën e Firefox OS , Më pëlqen më shumë se vetë Android (Kryesisht sepse jam paksa alternativë dhe më pëlqen të shkoj kundër rrymës), dhe në Firefox OS ka tashmë mësime se si të çrrënjos sistemin (në fakt unë tashmë e bëra), por rrënja Në Firefox OS është thjesht dhe thjesht për të ndryshuar parametrat në sistem (të tilla si vendosja e muzikës si një zile, midis marrëzive të tjera), pasi që në vetvete sistemi nuk është vetëm shumë i përshtatshëm për përdoruesit, por është shumë i arritshëm për konfigurimet, por hej mua artikulli dukej shumë interesant

    1.    Manuel Escudero dijo

     @Elihu: Faleminderit

   3.    O_Piksot_O dijo

    Shikoni sinqerisht, unë kam qenë duke lexuar të gjithë tekstin tuaj, por zbres për të parë komentet dhe ti më ke ofenduar. Bëni topat e shenjtë për të thënë që përkufizimi juaj për liri, i cili natyrisht është i vetmi i vërtetë në botë dhe pjesa tjetër është mbeturina, është fuqia për të zgjedhur, është një gabim si një katedrale. Deri tani unë do të jem i lirë të zgjedh nëse do të më gjuaj në fytyrë apo në gomar?

    Por nuk është se ai përkufizim i lirë më ka ofenduar, më fyen që ju thoni se në Kubë ka më pak liri sesa në një vend ku ata qeverisin përmes mashtrimeve elektorale si Meksika. Këtu në Spanjë për shembull, një e treta e popullsisë është në rrezik të varfërisë dhe në Kubë, sipas OJQ-ve, ajo do të çrrënjoset në 2014/15. Këtu në Spanjë ata dëbojnë njerëzit nga shtëpia e tyre dhe nëse është e nevojshme ata i marrin fëmijët në shtëpi.

    Këtu ne i nënshtrohemi reformave që na çojnë në situatën kur ishim në diktaturë nga një parti që qeveris një shumicë absolute me 48% të votave.

    Epo, unë jam jashtë temës. Thuaj që keni më shumë liri me një celular që i përket një kompanie që i jep të gjitha informacionet që dëshiron një shteti dhe se ata po zhvillonin një mekanizëm me të cilin ata mund të çaktivizonin kamerën ose regjistruesin nëse zbulonte se ishte i vendosur celular, për shembull, në një demonstrim, jo, nuk është liri. Ju keni thënë që duhet ta çrrënjosni celularin për ta lëshuar, më falni? Këtu në Spanjë është në ligj që telefonat celularë duhet të lëshohen ose që ato nuk mund të kufizohen në vetvete. Për t'i liruar ata vetëm duhet të kërkojnë një kod që ata e vendosin midis 10 dhe 25 euro në mënyrë të paligjshme. Shikoni këtë për shembull:
    http://www.youtube.com/watch?v=5UWUFMPOFcc

    Ju ngatërroni lirinë me mundësinë për të zgjedhur dhe për më tepër diskreditoni që njerëzit janë të lirë të zgjedhin mendimin e të tjerëve. Unë mund të përdor përkufizimin e lirisë së një personi dhe kjo nuk do të thotë që jam dembel ose që nuk mendoj për veten time. Në të njëjtën mënyrë që ju thoni se, askush nga ata që komentojnë këtu nuk mund të jepte një mendim si ju, pasi që nuk do të mendonte vetë.

    Dhe se ju e dini që unë jam me ju për sa i përket përdorimit të nën-tekstit që unë gjithashtu përdor. Mund të jetë që kompania pas saj të respektojë përdoruesit e saj shumë më tepër se shumë njerëz të tjerë, përveç që pagesa është opsionale dhe pa mashtrim pasi nuk është një çmim i tepruar për një aplikim shumë të mirë.

    1.    O_Piksot_O dijo

     me fal qe e kam vene dy here, po shkoja si bytha ne internet

 2.   Ignacio dijo

  A nuk ka asnjë mënyrë për të filtruar artikujt që marr në burimin tim nga autori? Nuk dua të has më artikuj qesharakë si ky dhe nuk do të doja të hiqja të gjithë faqen e Feedly. Faleminderit.

  1.    i gjallë dijo

   Provoni të vendosni Feedly https://blog.desdelinux.net/author/

  2.    Alexander dijo

   +1

 3.   alfredocg dijo

  Bravo! Kjo është liria, të bësh atë që dëshiron pavarësisht nga opsionet dhe ideologjitë e të tjerëve. Edhe pse në të vërtetë nuk duhet të jepni kaq shumë shpjegime, në këtë mënyrë ju përfundoni duke i dhënë një farë fuqie mendimit të të tjerëve, duke pasur nevojë të justifikoni çdo vendim personal. Ndonjëherë ata harrojnë se komunitetet përbëhen nga njerëz dhe një komunitet që kufizon, gjykon dhe dënon anëtarët e tij nuk është një komunitet por një sekt. Të fala.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Unë duhej të përpiqesha të zvogëloja komentet haha, kjo është arsyeja pse "kaq shumë prapa"

 4.   HaPK dijo

  Ky artikull shkon më thellë në një nga paradokset më të mëdha të softuerit të lirë, që është liria; Unë tashmë e përmenda atë në artikullin që botova këtu pak kohë më parë.

  Unë besoj se mënyra e vetme për të marrë lirinë e vërtetë duke përdorur disa pajisje teknologjike është që i gjithë programi kompjuterik që ekziston në botë është falas (ose gjithçka është e pronarit, por personalisht nuk më pëlqen kjo ide). Fakti që ekzistojnë të dy llojet e softuerëve i bën liritë e ndryshme të kufizuara në njëra-tjetrën. Përdorimi i vetëm softverit falas kufizon lirinë time personale të vendimit, por përdorimi i softuerit të pronarit ma kufizon lirinë për të studiuar dhe ndonjëherë përdorur, softuerin në fjalë ...

  Personalisht, mendoj se tani ia vlen të paguash pak për lirinë e njohjes së softuerit për sa kohë që pjesa e teknologjisë që po përdor funksionon ashtu siç duhet, derisa bota të kuptojë se programi duhet të funksionojë në interesin më të mirë nga përdoruesi , jo vetëm nga disa kompani.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Ju hyni në një pikë interesante, ajo që shprehni është e njohur në psikologji si koncepti i "lumturisë sintetike vs lumturisë natyrore" dhe e njëjta gjë vlen për socializmin-kapitalizmin ashtu siç vlen për çështjen e softuerit të lirë të pronësisë:

   Lumturia natyrore është ajo që merrni kur merrni atë që dëshironi, gjithmonë. Produktet e softuerit të pronarit janë specialistë në këtë sepse duke ngushtuar opsionet, ato krijojnë më shumë lumturi. Si eshte kjo Nëse blini një Mac, ka më pak të ngjarë që të pyesni veten nëse ka qenë vendimi i duhur në planin afatgjatë (sepse nuk ka asnjë tjetër) dhe ta mundoni veten me të (nëse flasim për OS) Por nëse përdorni linux, çdo ditë rrezikon të thuash: Oh! shiko, Manjaro e ka këtë, Fedora këtë! Ubuntu se! dhe distro në të cilën jam nuk është !! » dhe ju vendosni të ndryshoni. Kjo, megjithëse ju jep më shumë liri, ju jep më pak lumturi sepse ju jep më pak rehati. Pas një kohe, vjen lumturia sintetike, e cila është ajo që vjen nga "të bësh më të mirën e asaj që merr" dhe kjo është kur fillon të racionalizosh gjërat: "Ok, unë jam në Fedora dhe mbase këtu nuk mund ta instaloj versioni i fundit i Photoshop CS6, por të paktën kam GIMP, Krita etj ».

   Qëllimi këtu është të ndërmjetësoni (me forcë) sepse nuk mund t'i nënshtroheni të gjitha nevojave tuaja më shumë sesa mund të jepni në të gjitha komoditetet tuaja. (Ose të paktën kështu e shoh) Kështu që jam i lumtur duke përdorur Fedora Linux dhe iPhone tim.

   1.    Deti_keme dijo

    Ajo që ju komentoni mbi fenomenin që më pak mundësi jep më shumë lumturi komentohet në një TEDtalk që mendoj se u nda nga elav në një artikull.

    Në çdo rast mendoj se përkufizimi i "lirisë" është i ndërlikuar. Ne mund të themi "është aftësia për të bërë atë që dua". Për mua dy reflektime lindin nga ky përkufizim.

    E para është: edhe nëse jam i lirë të bëj disa zgjedhje, kjo nuk do të thotë që të gjitha janë të sakta në emër të lirisë time. Nëse dikush dëshiron të godasë një fëmijë, ai është "i lirë" ta bëjë këtë, ai mund ta marrë atë vendim. Sidoqoftë për mua nuk do të jetë e saktë dhe do të përpiqem ta parandaloj. Duke marrë këtë përkufizim si absolut atëherë, unë nuk jam pro lirisë së plotë. Duke e zhvendosur atë në fushën në fjalë, besoj se aplikacionet e softuerit falas janë ato që lejojnë shumicën e njerëzve t'i përdorin ato. Unë do të vendos MS Office dhe Libreoffice si një shembull (sepse mendoj se kompleti i zyrave është shumë i rëndësishëm). Shumica e njerëzve përdorin MS Office dhe shumë administratë publike dhe arsim gjithashtu. Licencat kushtojnë një shumë të konsiderueshme parash që jo të gjithë mund ta përballojnë. Në vend të kësaj të gjithë mund të përdorin Libreoffice. Ka probleme të pajtueshmërisë midis të dy formateve (megjithë përpjekjet e mëdha të djemve në Libreoffice) që e bëjnë përdorimin e libreoffice të më kufizojë kur dua të ndaj dokumente (punë, universitet). Problemi i vërtetë në këtë rast nuk është që MS Office është i mbyllur, por që përdor një format të mbyllur dhe nuk përdor një format standard. Çështja është që veprimet tona, vendimet tona, të kenë pasoja përtej nesh. Pra, ne kemi liri, por ajo mbart një përgjegjësi dhe prandaj unë jam për përdorimin e lirisë në një mënyrë të përgjegjshme, e cila nuk ua prerë liritë të tjerëve, por i inkurajon ata në masën më të madhe.

    Një reflektim i dytë është: liria për të marrë një vendim varet nga informacioni që keni për ta marrë atë. Nëse e marrim parasysh, a është vërtet i lirë dikush që merr një vendim pa të gjitha informacionet e mundshme? Unë padyshim nuk po flas për një ekspert të teknologjisë kur zgjedh një OS, pasi që vendimi juaj ndoshta do të ketë një themel të mirë. Unë jam duke menduar më shumë për një të sapoardhur në kompjuter dhe se në shumicën e rasteve ata nuk kanë alternativa ose informacion në lidhje me to (Windows, MS Office). Pasi të jeni mësuar me të, është e vështirë të ndryshosh njerëzit. Edhe pse këta njerëz tani "vendosin lirisht" të qëndrojnë në atë që veshin, vendimi i tyre kushtëzohet nga kjo mungesë e alternativave fillestare. Pra, a ishte ai vendim me të vërtetë i lirë? Me këtë reflektim unë vetëm doja të sugjeroja që liria nuk mund të jetë absolute dhe se varet nga faktorë të tjerë si informacioni i disponueshëm (dhe aftësia për ta kuptuar atë, natyrisht).

    Duke përmbledhur pak mendimin tim, unë mendoj se çdokush është i lirë të përdorë atë që dëshiron, por këto zgjedhje janë kritike nëse nuk promovojnë lirinë e pjesës tjetër të njerëzve (pasi secila i përshtatet ankesave, është një çështje tjetër: D ) Dhe gjithmonë duhet të përpiqesh të transmetosh dhe të bësh të kuptueshme (të mësosh) sasinë më të madhe të informacionit dhe alternativave për të maksimizuar lirinë e vërtetë të secilit person për të marrë vendime.

    Në fund, faleminderit për artikullin. Megjithëse nuk jam dakord me mendimin tuaj, unë besoj se debati konstruktiv i bazave ideologjike të softuerit të lirë është i rëndësishëm. Në fund të ditës duhet të jemi në gjendje të argumentojmë pozicionet tona në një mënyrë të arsyeshme dhe logjike.

    1.    TecLibre dijo

     Qartë dakord me ju Sea_chello. Për të gjitha shkaqet e shoqëruara me efekt.
     Nga ana tjetër, kuadri ligjor përcakton liritë që janë efektive në praktikë dhe duhet të respektohen për hir të kohezionit dhe bashkëjetesës shoqërore, ne nuk mund të pretendojmë se duke blerë iOS7 në ekipe institucionale dhe Admon. Pajisjet publike ose me kosto të lartë, një pjesë e shoqërisë duhet të jetojnë me solidaritetin e të tjerëve, pse atëherë do të flisnim për refuzimin për të ndihmuar të sëmurët ose të plagosurit, gjë që të gjithë e dimë se është një krim.
     Me fjalë të tjera, me pak fjalë, argumenti i funksionimit më të madh, prandaj produktiviteti më i madh në rastin e softuerit ose pajisjes pronësore, është pothuajse inekzistent, të paktën moralisht, veçanërisht sepse ekziston një alternativë pa kosto, kjo është veçanërisht serioze në qeveritë e vetëdijshme dhe vendet e tyre nga teknokratët që bëjnë qëllimisht oferta për ligje.

     1.    TecLibre dijo

      FdE: Çdo shkak shoqërohet nga një efekt.
      ... kjo është veçanërisht serioze në qeveritë dhe vendet e vetëdijshme për atë që nga teknokratët ...

 5.   MacLinWin dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm. Sidomos kur luani temën STALLMAN. Shko me të vërtetë, unë nuk e shoh lirinë në mënyrën e tij të të qenit dhe kritikuar, unë e shoh atë më shumë si një diktator që bën thirrje për të qenë një socialist, por jeton me atë që urren (paratë) dhe nuk ka kontribuar asgjë për një kohë të gjatë. Më pëlqen të përdor iPhone, megjithëse kur kisha Android (Samsung Galaxy 3) ishte një problem sepse pothuajse gjithçka ishte bllokuar (ajo që përmendët më lart). Jam i bekuar që punoj me të tre sistemet operative (PC OS). Unë përdor më shumë Debian dhe Mac OsX sesa Windows jo për shkak të lirisë dhe gjithë asaj çmendur të përdorimit të stallman, por sepse ndihem rehat. Goesshtë e vetëkuptueshme që dikush duhet të përdorë atë me të cilin ndihen rehat dhe jo atë që të tjerët imponojnë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Stallman është një i çmendur narcisist me iluzione shumë të rënda të pushtetit ... normalshtë normale që ai ka dypolaritete që ju përmendni haha.

   1.    Morfeu dijo

    Ashtë për të ardhur keq që ajo që do të thotë Stallman keqinterpretohet kaq seriozisht. Duket se "betejën" e dezinformimit gjithmonë do ta fitojnë të fuqishmit (Apple, MS, Google)
    Stallman me iluzione të pushtetit? Socialist Stallman? A i urren socializmi paratë? A krijon koncepti i softuerit të lirë asgjë krijuesi i konceptit të softuerit të lirë është i gabuar në krijimin e tij dhe secili ka liri duke shpikur përkufizimin tuaj për të lirë Çfarë ka të bëjë liria e softuerit me kërcimin nga ura?
    Ka njerëz që besojnë se kanë lirinë për të menduar, por nëse bazohen në gënjeshtra dhe keqkuptime, për çfarë lirie po flasin?
    Kaq shumë pyetje

    1.    Francisco Rangel dijo

     Nëse gjëja e Stallman është çmenduri, çmenduria e tij më tregon se shoku Richard është shumë i arsyeshëm, të paktën kjo është ajo që unë mendoj, unë nuk di asgjë ...

    2.    DanielC dijo

     Stallman me iluzione të pushtetit? PO, veçanërisht me promovimin e ndarjes së detyruar. Duhet të ftohet ta bëjë këtë, jo të detyrohet.
     Stallman Socialist? Ai nuk e tha atë, ai tha se i kujton diktatorin tipik socialist.
     A i urren socializmi paratë? Njësoj Ai tha se ka njerëz që thonë se e urrejnë diçka dhe ata jetojnë me atë… si kinezët që urrejnë kapitalizmin e mallkuar.
     A kontribuon asgjë nga krijuesi i konceptit të softuerit të lirë? Jo me vite, ai jeton vetëm duke ligjëruar.
     A është i gabuar krijuesi i konceptit të softuerit të lirë në krijimin e tyre dhe të gjithë kanë lirinë të shpikin përkufizimin e tyre të softuerit të lirë? Ju nuk jeni gabim me krijimin tuaj, ju jeni gabim me konceptin mbi të cilin bazohet ajo krijim.

     Duket sikur ju zuri gjumi në krahët tuaj, morfe, dhe keni keqkuptuar shumë gjëra që tha MacLinWin.

     1.    Stafi dijo

      «PO, veçanërisht me promovimin e ndarjes së detyruar. Duhet të ftohet ta bëjë këtë, jo të detyrohet ".
      Dhe, edhe sikur të ishte e vërtetë, çfarë fuqie ju jep? Realiteti është se ai nuk fton ose detyron ndarjen, ajo që kërkon është që licencat abuzive ose ligjet promonopole të mos heqin të drejtën për ta bërë këtë nëse dëshiron.

      "Jo për vite, ai jeton vetëm duke ligjëruar". Y? A nuk po kontribuon? Ku thotë se kontributet duhet të jenë në rreshta të kodit?

      "Ju nuk jeni gabim me krijimin tuaj, ju jeni gabim me konceptin mbi të cilin bazohet ajo krijim." Do të ishte mirë nëse shtjelloni diçka më shumë që do të përgjigjet.

     2.    Morfeu dijo

      Konfuzione dhe konfuzione më të tmerrshme:
      1-Liria e zgjedhjes = Softueri i Lirë? Liria për të zgjedhur nuk ka të bëjë me të DREJT toN për të ditur se çfarë bën softveri që unë përdor ose të drejtën për ta përdorur atë siç dua, për ta ndarë, për ta modifikuar, për ta shitur (falas është ndryshe nga falas)
      2-Kapitalizmi = Paraja? Kapitalizmi lindi në shekullin e shtatëmbëdhjetë, shumë shekuj (mijëvjeçarë?) Pas "shpikjes" së parave. Kinezët, Kubanët, Yankees, Polakët dhe Argjentinasit, ne të gjithë i duam paratë, pa dallim race, feje apo ideologjie.
      3-Socializmi = Diktatura? Në vendin tim kemi vuajtur shumë diktatura në historinë tonë dhe të gjitha ishin thjesht kapitaliste.
      4-Programi = kontribuon? Stallman krijoi konceptin (FS), licencën (GPL), projektin e parë të sistemit operativ (GNU), përpiluesin më të përdorur (GCC), një redaktor të përdorur gjerësisht (EMACS), fenë (SAN IGNUCIUS). Nëse kjo nuk kontribuon!
      5-Opinion = Forcë? Unë mendoj se Stallman ka të drejtë në disa ide dhe jo në të tjera (satirat e tij nuk funksionojnë shumë mirë, ka shumë që kanë thyer detektorin SARCASM dhe mendojnë se është me të vërtetë një çështje fetare!) Por askush nuk më detyron të mendoj ashtu . Unë kam të drejtë të mbroj idetë që unë i konsideroj të drejta dhe të drejtën për t'i përhapur ato, mos ma hiqni atë liri duke më trajtuar mua si "fanatik fetar" ose "gjumë". Mjaft me atë trajtim të keq. Unë kërkoj që ju të informoni veten, të edukoni veten, para se të lëshoni mendime të këtij lloji pa e ditur. Dituria do t'ju bëjë vërtet të lirë. (Kjo është arsyeja pse ne duam të dimë kodin e programeve tona)

   2.    xlash dijo

    Por sa gabim jeni Manuel ... Unë shoh që nuk e kuptoni atë që do të thotë Stallman. Ky njeri që unë nuk dua pushtet aspak, ajo që ai dëshiron është që përdoruesit ta kenë atë. Lidhur me narcizistin, mendoj se është jashtë kontekstit sepse nuk ka asnjë lidhje me lëvizjen e tij përveç që ai kurrë nuk e ka atë qëndrim.

   3.    Jorge dijo

    Kjo është e vetmja gjë që nuk e kuptoj në lidhje me postimin, pse kritikat ndaj Stellman?
    Në cilën pikë ndiheni të ngacmuar dhe të detyruar nga ai për të bërë atë që thotë?
    Theshtë koka dhe fytyra e dukshme e një lëvizjeje që ka një sjellje ideale si gjithçka tjetër dhe është përgjegjëse për të thënë se si duhet të jetë, por në asnjë moment nuk kam dëgjuar që të detyron ta bësh ose se do të shkosh si dënim në një lak të pafund për të mos bërë atë (shaka nerdy).
    Likeshtë si gjithçka, nuk mund të ulesh dhe të shpjegosh rastet e pafundme në të cilat mund të gjesh veten dhe kur mundesh dhe kur nuk mundesh.
    Ai drejtpërdrejt vendos të mos përdorë asgjë që nuk është falas, por unë nuk mendoj se njerëzit po ndjehen të afërt për të parë se çfarë telefoni celular kanë ose të kontrollojnë kompjuterët për të parë nëse ata kanë ndonjë softuer ndalues ​​dhe nëse e bëjnë, hidhni ato jashtë.
    Ju gjithashtu duhet ta kuptoni mesazhin (e Stellman ose dikush tjetër), dhe nëse është në rregull me ju, zbatojeni atë ku të mundeni, dhe kur nuk mundeni.
    Por ky koment në lidhje me "të çmendurin narcizist me iluzione shumë të rënda të pushtetit" më duket se problemi juaj me të është një tjetër.
    Në qoftë se ai nuk del natën i armatosur duke kërcënuar njerëz për të formatuar dhe instaluar GNU / Linux dhe listën e tij të programeve të pranuara dhe të mos lejojë ndonjë gjë tjetër të instalohet dhe ne kurrë nuk e kemi zbuluar.

    Unë sqaroj se unë nuk jam adhurues i tij, mënyra e tij e të parit dhe veprimit më duket e mirë për faktin se duke qenë pararendës i kësaj ai e përmbush atë deri në letër, por asgjë më shumë. Jashtë kësaj mendoj se ka më shumë njerëz interesantë për të dëgjuar.

 6.   Alfred Levy dijo

  Për mua, kur flet për liri, duhet të shohësh për kë dhe për çfarë po flet.
  Unë e shpjegoj veten më mirë:

  Secili person në veçanti mund të bëjë relativisht atë që dëshiron në lidhje me telefonat celularë dhe kompjuterët. Përdorni iOS ose përdorni Android, etj. Jeni të lirë të zgjidhni dhe nuk është mirë që askush të mos ju drejtojë gishtin për këtë.

  Lidhur me njerëzimin, le të themi, përdorimi i softuerit të lirë për mendimin tim ka përparësi të mëdha:

  0 - inkurajoni dhe vendosni shembullin e përdorimit të sendeve falas (github për shembull është një hap i madh në krijimin dhe inkurajimin e përdorimit të softuerit të lirë). Kjo pikë është shumë e rëndësishme sepse përhapet filozofia e mos përvetësimit të gjërave dhe këtyre ideve, përhapja e tyre arrin në vende të tjera si hardueri (i cili tashmë ka mbërritur pak më parë, politika dhe jeta në përgjithësi).
  1 - nxitni inovacionin pasi që ripërdorimi i kodit që të tjerët ju bënë mund të përqendroheni në idenë tuaj.
  2 - rrit sigurinë, potencialisht shumë mund të kontrollojnë dhe vërtetojnë sigurinë e softuerit në fjalë.
  3 - Ju jep më shumë mundësi kur zgjidhni, nëse kam një celular të vjetër mund të zgjedh të përdor një softuer të vjetër të mirëmbajtur nga një komunitet (këtu ka dy pika fleksibilitet dhe gjenerim të komuniteteve jashtë një kompanie të veçantë).
  4 - Më shumë personalizim, ju mund të redaktoni potencialisht softuerin që po përdorni dhe ta personalizoni atë.
  5- Transparenca, nëse ju pëlqen, mund ta shihni vetë se si bëhet një program.
  6 - Ju jep kontroll.
  etj ..

  Unë besoj se filozofia e softuerit të lirë është ajo që lejon dhe do të lejojë çdokënd të shprehet, pa kufij dhe pa dallime.

  1.    Manuel Escudero dijo

   +1 në komentin tënd.

  2.    Elihu ariza dijo

   Pajtohem me atë koment, nuk mund të mohojë kontributin e madh të softuerit të lirë në informatikë (të tilla si WordPress, Joomla, GitHub, Subversion, GCC, SourceForge Firefox, etj.), Problemi është se ka fanatikë stallmanë që ju detyrojnë të ndaloni përdorimin e softuerit me të cilin ndiheni mirë (qoftë i Hapur apo jo), dhe përdorni softuerin që sipas tyre është "Falas", në vend që të ftojë përdoruesin mesatar (i cili sinqerisht nuk jep dreq nëse softueri që ata përdorin është falas ose jo) për të përdorur Softuerin e Lirë dhe për të treguar përfitimet që ka SOFTWARE, ata flasin për Stallman, mirëpo Stallman një herë tha: «Liria nuk është të jesh në gjendje të zgjedhësh midis disa opsioneve të imponuara, por të kesh kontroll mbi jetën tënde. Liria nuk është të zgjedhësh se kush do të jetë zoti yt, nuk është të kesh mjeshtër ", liri nuk është të kesh mjeshtër dhe nuk dua ta kem Stallman si mjeshtër

 7.   kaito dijo

  Unë nuk jam dakord me të gjithë pjesën që iOS ose iPhone janë falas dhe nuk flas falas në nivelin e softuerit, por në fund të ditës ata ju lidhin në një mënyrë të caktuar dhe ju pëlqen Android (i cili nuk është as më shumë e as më pak) falas) teknologjitë e tyre ju imponojnë, qofshin iCloud, Gmail, etj. Në çdo rast është e padobishme të kesh një Android dhe të përfundosh ose të lidhesh me kontratë me një teleoperator ose më keq, të përfundosh duke patur instaluar një program të caktuar të caktuar nga teleoperatori dhe pa mundësinë e çinstalimit të tij. Në LG-në time të kontraktuar me Orange, unë duhej të mashtroja për ta çrrënjosur atë dhe për të çinstaluar Orange TV, i cili në një celular të ultë është i padobishëm për mua. Nuk është shumë ndryshe nga ajo që bën Microsoft me IE.

  Unë gjithmonë e kam parë shumë hipokrite të zgjedh Android ose Linux vetëm për të qenë i lirë. Unë nuk shoh njerëz që djegin PS3 për të blerë një Ouya (tastierë falas). Unë përdor Linux dhe Android sepse më pëlqejnë më shumë dhe sepse janë ato që më duhen. Dhe sigurisht që do të kaloj te FirefoxOS këtë verë sepse mbështes komunitetin dhe sepse jam një programues uebi dhe dua të zhvilloj aplikacione për sistemin. Por për të njëjtën arsye nuk do të imponoj GIMP tek ndonjë stilist sepse ne e pranojmë që Photoshop është ajo që ju nevojitet. Tani, dikush që thjesht dëshiron të prekë skuqjen e syve në foto për të qëndruar me GIMP, e cila është më shumë sesa duhen ^^

  Secili sipas dëshirës së tij dhe duke zgjedhur lirisht atë që i duhet dhe çfarë dëshiron

  1.    Manuel Escudero dijo

   @Katio Ka një ajër të mirë arsyesh në këtë koment

 8.   carlo dijo

  Linux nuk është për njerëzit që nuk u pëlqen të mendojnë, arsyetojnë ose punojnë.
  E njëjta gjë ndodh me android, i cili ka frikë të bëhet superpërdorues ose të ndryshojë dhomën e firmuerit, telefoni i tyre është njerëz me pak njohuri të linux dhe ata janë shumë dembelë për ta bërë atë, = shumë njerëz injorantë sa i përket njohurive për atë që trajtojnë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Unë nuk e konsideroj një argument të vlefshëm sepse as ju nuk jeni më budallenj sepse informacioni juaj thotë se ju jeni në Windows 7 aero dhe as unë më inteligjent sepse shfaqet një tux ku unë lë këtë koment. Nuk ka asnjë lidhje me "nëse përdoruesi është dembel, i gatshëm ose jo" ka gjëra që mungojnë në android që janë në iOS pa komplikime të mëtejshme, periudha. Ju prapë mund të mbillni fasulet tuaja të kafesë, t’i pjekni dhe t’i bluani për të bërë një infuzion në mëngjes, por nëse e bëni këtë ose përdorni çastin për të zierë ujë, përzieni dhe shkoni, kjo nuk flet aspak se kush jeni.

  2.    nano dijo

   Na na na na naaaaaaa, kaq, le të jemi të sinqertë që ky koment nxjerr idiotësi.

   Shih, Carlo, ajo që unë jam gati të them do të tingëllojë mjaft "e vrazhdë", por është sinqeritet i thjeshtë, mos e merrni me zemër.

   Të thuash që Linux është për të menduar njerëz si Android është budallallëku sovran i shekullit, nuk mund të pështyje më shumë turp sepse nuk është e mundur, periudha. Mund të themi që të paktën GNU / Linux nëse ka gjurmë të një komplikacioni të caktuar për përdoruesin dhe kjo nuk është për shkak se është e vështirë, është sepse kur ndryshon nga një paradigmë përdorimi në tjetrën, tronditja është e fortë dhe nëse je jo një person që punon në mjedise teknologjike, do të godasë ty, por që "nuk është për dembelët", çfarë budallallëku ... më thuaj "Gentoo nuk është për dembelë" dhe unë të duartrokas, më trego çfarë ke thënë, dhe Zoti më ka mërzitur duke qeshur në fytyrën tuaj xD.

   Por Android? Jo për dembelët? HAHAHAHAHA PRIT PYETJE! Android është sistemi par ekselencës në treg (Unë nuk jam duke folur për cilësinë, unë jam duke folur për dominimin e tregut), është bërë për të lirshme, për masa, prodhuesit ose kompanitë e telefonit ata nuk duan që ju të çrrënjosni kompjuterin tuaj, ju humbni garancinë dhe shumë përfitime, rrënjosja nuk është diçka e brendshme që është brenda njohurive të njohura të përdoruesve, është një "gjë budalla".

   Unë nuk ndjek, që unë të shtjelloj shumë, vetëm të analizoj sovranin budalla që sapo thatë, në mbrojtje të një xD mashtrimi

   1.    kudhër dijo

    "Nerva" e Nanos përhapet vetë, thotë nano (ai më bleu një kompjuter windows por unë vendosa instalimin automatik të ubuntu, "gjë nerd") për mua, kjo është njësoj si të ndryshosh firmware në një telefon edhe më lehtë. nano admin Çfarë jeni ju? Çfarë pune bëni? Nga mënyra se si shkruani, ju dukeni si një gakupin i papunë që di diçka për kompjuterët.
    Padyshim që Manuel ka më shumë inteligjencë për t'iu përgjigjur në atë mënyrë, mirë për të, më ka argëtuar të lexoj se si ai u përgjigjet komenteve. por mënyra se si ju përgjigjët nano, më trishton.
    P.S. Mendoj se 3 javë janë të mjaftueshme për të kuptuar që Carlos nuk e merr me zemër, haha

 9.   matias dijo

  Justifikime dhe argumente Haha, kaq e frikshme të thuash: Bleva një iPhone dhe i përkas një kompanie ..
  Periudha, duhet të jetë atje, ju nuk doni të argumentoni .. likeshtë si ata që përdorin dritare, dhe ata justifikojnë veten e tyre duke thënë gjërat e këqija në lidhje me programin e lirë ..
  Le të themi që me veprimin tuaj ju nuk e mbështesni softuerin falas, por përkundrazi, ju bëni të njëjtën gjë që bëjnë kompanitë që instalojnë dritare në mënyrë të paracaktuar, gati, pranojeni atë ..
  Çfarë do të thuash: Më pëlqen softueri falas, por shpenzoj privatisht sepse më pëlqen.
  Më pëlqen linux por paguaj për paketën e zyrës. Ka më shumë mundësi sesa android dhe iOS, le ta kujtojmë komunitetin se ato janë falas. Pse nuk i paguan ato?
  A jam i lirë sepse kam lexuar një kontratë që më tregon për kufizimet?
  Ju jeni të lirë sepse merrni një vendim, por duhet të sqaroni se jeni të vetëdijshëm që duke blerë një prej tyre, ju nuk mbështesni një softuer të vërtetë të lirë. (Nëse flitet për softuer të lirë, kjo nuk është aspak mbështetje).
  E vërteta është se e juaja është liri individuale, por nuk është një vendim që mbështet një komunitet që kërkon lirinë e vërtetë.Ajo më kujton pak konceptin e lirisë në SH.B.A.
  Eja, pa justifikime ..

  1.    Manuel Escudero dijo

   E vërteta është se e juaja është liri individuale, por nuk është një vendim që mbështet një komunitet që kërkon lirinë e vërtetë ...

   Kjo është ideologjia e vërtetë pas FSF: Liria që mbështet një komunitet që kërkon lirinë e vërtetë. Dhe nuk e kam problem ta pranoj lirinë time individuale dhe ta shfrytëzoj atë. Ajo që më shqetëson janë përdoruesit që e quajnë veten "tifozë të stallman dhe GNU" por nuk kanë ide për konceptin që sapo përmendët më lart. Kërkesa ime është e qartë: Ju mund të mbështesni çfarëdo qoftë ajo (pasi unë mbështes më shumë liri të përdoruesve) por duhet të informoheni, ashtu siç duket se e keni informuar veten saktë.

  2.    nano dijo

   Na vjen keq, por që bleni një I-Çfarëdo që nuk thotë se nuk mbështesni softuer falas, me atë që thoni se po "pshurreni nga tenxherja".

   Duke lënë mënjanë faktin që Manuel përdor atë që del nga rreshtimi për të përdorur dhe se ai flet për atë që i pëlqen të flasë, unë e shpëtoj këtë nga komenti juaj:

   Le të themi që me veprimin tuaj ju nuk e mbështesni softuerin falas, por përkundrazi, ju bëni të njëjtën gjë që bëjnë kompanitë që instalojnë dritare në mënyrë të paracaktuar, gati, pranojeni atë ..

   Na vjen keq por konceptimi juaj për kontribuojnë është, ose i kufizuar ose i shtrembëruar, pranojeni atë ...

   Kontributi shkon përtej grisjes së rrobave tuaja për SL, shkon përtej pagimit të bashkëpunimeve, kontributi është në shumë gjëra të tjera. Unë nuk e di kush jeni ose çfarë bëni, por për shembull Manuel nëse e di dhe mund të vërtetoj se djali kontribuon në krijimin e kodit dhe lëshimin e tij, udhëzime dhe përhapjen e përdorimit të GNU / Linux, midis komuniteteve që frekuentojmë, ai gjithmonë flet i pari (dhe mirë) për bibliotekat dhe vendet e lira të punës dhe se puna duhet të lëshohet ... kështu që Pse të blini një iPhone dhe t'i lidhni topat me Apple nuk e mbështet më SL?

   Apo është që unë të blej më mirë një Android dhe të vë Replicant në të? Qij nevojat e mia të konsumatorit? Unë duhet të jem një martir-hipster i SL dhe të gëlltis një gomar të trashë me pjesën tjetër!

   Na vjen keq, por e shoh që gabon me këtë.

 10.   xlash dijo

  Thjesht do të them një gjë. Jeni të lirë të zgjidhni të shkoni në një kafaz dhe ta hidhni çelësin, por në fund do të pushoni së qeni i lirë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Ashtë një pikë e mirë. Dhe android (në rastin tim personal) më bëri të ndihem më shumë sikur ta kisha marrë atë vendim sesa bën iOS.

   1.    xlash dijo

    Nëse e analizoni me kujdes, në të vërtetë është e njëjta gjë. Android dhe iOS ushtrojnë të njëjtin kontroll mbi përdoruesit e tyre dhe prandaj kufizojnë. Cilado qoftë zgjedhja juaj, ju gjithmonë do të përfundoni në një kafaz.

    1.    diazepani dijo

     Unë mendoj se e njëjta gjë duhet të ndodhë me replikantin.

     https://gs1.wac.edgecastcdn.net/8019B6/data.tumblr.com/tumblr_maiw81hSH61r0wmpgo1_1280.gif

     1.    xlash dijo

      Sa bukur që je Diazepan XD. Po i referohesha androidit të Google dhe atij që prodhuesit shpërndajnë në pajisjet e tyre, jo android-it të komunitetit si Replicant.

    2.    Manuel Escudero dijo

     @Xlash: Po, por siç e thashë tashmë: iOS është një qelizë më pak kufizuese në këndvështrimin tim, (nga 2 krahasuar) dhe për këtë arsye unë e preferoj atë në kafazin android, kjo është pika ime. Të gjithë kanë nevojë për një rezervuar peshku, ose përfundojnë të paralizuar. Isshtë si paradoksi i peshkut që, duke qenë në një rezervuar të vogël peshku, i thotë fëmijës tuaj:

     "Ju mund të jeni gjithçka që dëshironi, pa kufij" (ju e shihni nga perspektiva e shikuesit) dhe ndoshta është qesharake, sepse peshku i dobët është në një PESHK, i mbyllur, "i mbyllur në kafaz". Problemi është, është e vërtetë, rezervuari i peshkut nuk është ai që i kufizon ata, ata mund ta thyejnë atë, por nëse e thyejnë, çfarë ndodh? (pikturojeni në kokën tuaj) peshqit përpëliten në tokë. PARALIZA. Kjo është ana tjetër e lirisë. Unë personalisht, për këtë dhe më shumë, nëse duhet të zgjedh një kafaz, zgjedh iOS.

     1.    xlash dijo

      Më pëlqeu historia 😀 por gjithashtu nuk mund të zgjidhni një kafaz ... nuk do të vdisni ose do të paralizoheni sepse nuk jeni brenda një. Jo, rezervuari i peshkut në këtë rast nuk ju kufizon, ju e kufizoni veten dhe kjo është ajo që më trishton vërtet: S

     2.    Manuel Escudero dijo

      @XSlash: Paraliza është metaforike. Nëse nuk zgjidhni një kafaz, jeni të paralizuar dhe një shembull klasik është Linux: Përdoruesi ka kaq shumë liri, kaq shumë mundësi, saqë thjesht nuk i heqim në desktop. Nëse njerëzit duan të instalojnë linux duhet të marrin shumë vendime që i mbingarkojnë dhe i heqin nga platforma jonë, duke preferuar më mirë të qëndrojnë me opsione që nuk u kërkojnë atyre të zgjedhin ndonjë gjë si windows ose mac, kjo është paralizë në këtë rast .

     3.    diazepani dijo

      në rast se ndonjëri prej jush dëshiron më shumë informacion, lexoni këtë artikull.
      https://blog.desdelinux.net/la-paradoja-falacia-de-la-eleccion/

     4.    xlash dijo

      E di që është metaforike, thjesht ndiqni shembullin tuaj: D. Unë nuk e shoh në atë mënyrë, duke u paralizuar duke mos ditur se çfarë të zgjedhësh nuk ka asnjë lidhje me lirinë e zgjedhjes, ti je akoma i lirë të zgjedhësh edhe nëse nuk ke zgjedhur ende. Problemi është se më e lehtë zgjidhet gjithmonë ... por siç e dimë të gjithë, më e lehtë nuk do të thotë më e mira, në këtë rast (duke folur për sistemin operativ) është më keq.

     5.    xlash dijo

      Faleminderit Diazepan, e kisha lexuar tashmë: D. Por gjëja nuk do të informohet ose nuk informohet, ajo do ta shohë atë nga një këndvështrim tjetër dhe do ta analizojë atë.

     6.    Manuel Escudero dijo

      @ Xslash: "Nëse liria do të thotë diçka, do të jetë mbi të gjitha e drejta t'u thuash njerëzve atë që nuk duan të dëgjojnë" George Orwell - Prologu i rebelimit në fermë

      E huazova atë nga një koment tjetër. Ju vazhdoni të komentoni, kjo vetëm sa forcon faktin që të dy jemi të lirë

      Përshëndetje.

     7.    Goditje2bolt dijo

      Joer, me ke bere shume te qesh me kete koment. Me fjalë të tjera, ju më jepni të kuptoj që qeliza IOS është më komode dhe më e mirë, a është kjo arsyeja pse unë ndryshoj burgun? Paradigmë interesante, dikush që pretendon të jetë i lirë sepse mund të zgjedhë në cilin burg të jetojë !: P

      Problemi që unë shoh që keni është se ju doni të justifikoni zgjedhjen tuaj duke thënë se jeni më të lirë sepse mund ta zgjidhni, kur nuk jeni. Nëse e kam të qartë diçka, është se me lirinë vijnë përgjegjësitë. Dhe kjo është dilema e zgjedhjeve, ato nuk janë të lehta. Por megjithatë, zgjedhjet demonstrojnë fuqinë e softuerit të lirë, i cili është thelbi i tij. Nuk ka të bëjë me atë nëse është e lehtë. Bëhet fjalë për atë që ju duhet të fitoni njohuri, vetëdijës për vendimet tuaja dhe e gjithë kjo do t'ju mbingarkonte vetëm nëse jeni mësuar të vendoseni për ju; dhe nëse është kështu, ka vetëm një fjalë për ta përcaktuar atë "skllavëri dhe injorancë si rezultat i saj" Kjo është, ajo vjen nga programi i pronarit në pjesën më të madhe që ju bëri të mendoni se si duhet të jetë një OS sipas pikës TUAJ e pamjes Dhe ky është problemi më i madh kur një përdorues i Windows ose MacOS vjen në linux. Ashtu si Apple bën ose do të bëjë në atë kohë me konceptin e TIJ se duhet të jetë një smartphone, do të bëjë me mënyrën tuaj të të menduarit, por është mirë; Këtë po jua them vetëm që të jeni të vetëdijshëm për këtë. Kjo është arsyeja pse unë jam i ftohtë me idenë e telefonave modularë dhe shpresoj se ata do ta bëjnë vërtet në të ardhmen, sepse jam lodhur nga dizajnet aktuale dhe mediokre të telefonave inteligjentë. Pa thënë shtrenjtë.

      Për këtë arsye, Manuel, nuk mund të thuash që je më i lirë sepse zgjodhe mënyrën e vetme, e cila ishte më e lehta, por unë heq gjënë më të rëndësishme, lirinë dhe njohurinë dhe vetëdijen për të për një fakt të thjeshtë të mos dashur pranoni përgjegjësinë për të. zgjedhjet më të vështira dhe korrekte çojnë.

      Më pëlqen Linux për të, nuk mund të them që sistemi funksionon keq sepse është i dizajnuar dobët, mund të them se është thjesht sepse nuk kam njohuri të mjaftueshme për të ende për të marrë atë që dua të bëjë. Dhe kjo më jep përgjegjësi dhe vetëdije, e cila më bën më të mirë dhe të rritem. Se nuk është e lehtë, që nganjëherë më zhgënjen, mirë. Por megjithatë kënaqësitë e mia më të mëdha kanë qenë kur duhet të bëj një përpjekje dhe të arrij të kuptoj se çfarë bën sistemi im dhe si ta përmirësoj atë, në vend të lumturisë së supozuar që më jep që funksionon ashtu nga fabrika, e cila nuk është e keqe ose
      Softueri i pronarit nuk më shqetëson sepse është i lehtë për tu përdorur që është në rregull, ajo që më shqetëson është mungesa e personalizimit dhe funksionalitetit alibi në dizajn sepse për shumicën nuk është e nevojshme.
      Një shembull i qartë i kësaj është windows 8. Spektakolare nëse jeni një person që prek një kompjuter për herë të parë, shumë SHUM simple i thjeshtë, por ... dhe përdoruesi që dëshironte funksionalitetet e Windows 7 dhe kontrollin e tij, çfarë? A po zhdukemi nga faqja e dheut sepse nuk është fitimprurëse për ju të keni këto tipare? Kjo është ajo që më shqetëson, asnjë përdorues nuk duhet të merret si i mirëqenë dhe kjo është ajo që bën Linux, më shumë opsione dhe dërrmuese siç thoni ju, por kjo është detaji, liria e askujt nuk është alibi dhe kjo është e mrekullueshme!

   2.    BGBgus dijo

    Jo, Android i siguruar nga operatori nuk është falas. Android që përmban aplikacione të pronarit nuk është falas. Asnjë shpërndarje GNU / Linux me aplikacione të pronarit (si Steam) nuk është falas. Po, bërja përsëri e lirë e terminalit tuaj është e komplikuar në Andorid, por nuk ka asnjë mënyrë për ta bërë atë në iOS. Nuk ka asnjë mënyrë për të modifikuar programin iOS, sepse iOS është i pronarit. Nuk do të jetë kurrë më e lirë se asgjë.

    1.    xlash dijo

     Atje keni dhënë. Fatkeqësisht shumë pak njerëz e shohin atë.

     1.    Manuel Escudero dijo

      Problemi është, pa marrë parasysh se çfarë thoni, unë mund dhe zgjedh të kem një iPhone, dhe kjo më bën të lirë, nëse e shihni në atë mënyrë apo jo, nuk është e rëndësishme sepse nuk mund të bëni asgjë për ta ndryshuar atë, pasi unë nuk mund ta harxhoj kohën time duke ndryshuar mënyrën tënde të të menduarit sepse nuk ia vlen, unë nuk të njoh dhe nëse vdes nesër nuk më intereson, ti nuk më njeh mua dhe nëse vdes nesër nuk të intereson, kaq e thjeshtë.

     2.    xlash dijo

      Kjo ju bën të lirë të drejtën për të zgjedhur, por siç ju thashë, në fund ju do të pushoni së qeni.
      Mos më keqkupto Manuel, nuk po përpiqem të të bind se kompanitë tashmë e bëjnë atë duke ngrënë kokën e klientëve të tyre. Ajo që përpiqem është të krijoj vetëdije, të analizoj gjërat ashtu siç janë dhe jo ashtu siç na bëjnë t’i shohim.
      Në të vërtetë, ju nuk më njihni dhe unë nuk ju njoh, por a dini diçka? Nuk do të më interesonte nëse do të vdisni. A e dini pse? Sepse do të ishte turp nëse një djalë aq i zgjuar sa u largove pa e vlerësuar lirinë si unë.

    2.    diazepani dijo

     Nuk është 100% falas. Le të mos e ekzagjerojmë, se shumica dërrmuese e distros përmbajnë bërthamën e zakonshme me blobs.

 11.   Simon Orono dijo

  Unë nuk e njoh iOS, kështu që më duhet një kontekst; dy pyetje:

  -Për çfarë përdoret Jailbreak?
  -Çfarë ka ndryshuar për të pohuar se nuk ka më një arsye të vlefshme për ta bërë atë (Jailbreak)?

  1.    Manuel Escudero dijo

   Jailbreak u përdor për të marrë funksione që nuk ishin përfshirë në iPhone si parazgjedhje përmes aplikacioneve që nuk mund të hyjnë në dyqanin e aplikacioneve por që mund të merren përmes "tregjeve të zeza" (të tilla si cydia) me kalimin e kohës, JB thjesht ndodhi të ishte një mënyrë për të instaloni aplikacione të çara (të karikuara, por pa paguar) në pajisjen tuaj. Në ditët e sotme iOS integron disa funksionalitete që janë marrë vetëm përmes JB dhe ato pak që hidhen nuk ia vlen ta bësh atë, për shembull Bluetooth: iDevices ndajnë vetëm përmes Bluetooth me iDevices të tjerë (për sa i përket transferimit të skedarit), iDevices me JB kanë aplikacione që lejojnë ju duhet të dërgoni dhe merrni skedarë nga çdo pajisje ... Rol është që me aplikacione të tilla si instashare ose dukto instalimi i malware në pajisjen tuaj (sepse JB, si dhe rooting arrihet përmes xploits) që të keni funksionalitet të lumturisë nuk ia vlen, gjithashtu aplikacionet celulare nuk janë më të shtrenjta dhe mund të përdorni një kartë të parapaguar iTunes që mund ta blini në cep për t'i blerë ato pa pasur nevojë të vendosni një kartë krediti në App Store për shembull.

   1.    eliotime3000 dijo

    Kartat e debitit janë gjithashtu të vlefshme për t'u regjistruar në iTunes, por nganjëherë është e bezdisshme të përdorësh që ato gjymtojnë disa funksione të tilla si Bluetooth.

    Sidoqoftë, unë do të zgjidhja një iPod Touch në mënyrë që të mos më duhej të hidhja paratë e mia për një iPhone.

 12.   diazepani dijo

  Manué, mos u afro tek ndalesa, do të të mbushë me gëlqere. Pandev do të jetë i zemëruar për dëshirën për të hequr postimin e tij në blog.

  1.    Manuel Escudero dijo

   LOL! xD A nuk ishte ajo nano? oh, ju nuk e dini më ... hahaha

   1.    nano dijo

    Unë nuk jam troll, unë jam i çmendur me superfuqi dhe komplekse epërsie, ju lutem, më shumë respekt xD

  2.    pandev92 dijo

   lol, për mua ai mund të marrë pozicionin, kështu që ata ndalojnë së më ndyrë xD.

   1.    nano dijo

    Unë kurrë nuk do të ndalem së të ndjej nigga, është foshnjë

 13.   xhibran dijo

  Unë ndaj mendimin e Elav dhe shtoj Ubuntu OS si një alternativë. gjithashtu kontrolloni analizën tuaj sepse në http://blog.xenodesystems.com/2014/03/de-android-ios-cronica-de-una.html Kam arritur të realizoj disa detaje.

  Le të shohim nëse ju kuptoj, ju keni ndryshuar nga dy pajisje të nivelit të ulët Android në një pajisje të nivelit të lartë IOS kostoja e së cilës pa dyshim që tejkalon dy të mëparshmit (nuk flisni për ekonominë, e cila është një faktor i rëndësishëm), dhe bazuar në atë i bëtë testet tuaja?

  Asshtë sikur krahasoni një Ferrari për të numëruar një boço, nuk ka rëndësi nëse është Beetle më e ndritshme, ato janë thjesht segmente të ndryshme. Më duket se analiza është e kushtëzuar dhe varet se në cilin segment përqendrohesh. Unë kam një Galaxy Tab 2 10 "dhe është pa dyshim më i mirë se ipad mini dhe me kosto është i krahasueshëm.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Diapazoni në këtë rast nuk ka rëndësi sepse të njëjtat probleme për të cilat flas në krahasim ekzistojnë në Android pavarësisht nëse telefoni ka 256 MB RAM ose 1 GB.

   1.    xhibran dijo

    Ne do të shohim disa aspekte që varen drejtpërdrejt nga diapazoni dhe që merrni në artikullin tuaj http://blog.xenodesystems.com/2014/03/de-android-ios-cronica-de-una.html. plus disa shënime që nuk i konsideroni.

    Ndjenja dhe Performanca.

    Unë kam një Razer i dhe megjithëse është një bërthamë e vetme, raporti i tij i shpejtësisë së performancës, vlera e përdorimit të këmbimit të vlerës, përdorimi i çmimit, janë shumë të mira. E dashura ime ka një iPhone 4s dhe asaj i pëlqente shumë se sa intuitiv dhe vizual është Android.

    Kohëzgjatja e baterisë.

    Vendos rastin e Galaxy tab 2 10 ”sepse e përdor dhe verifikoj që bateria e tij zgjat deri në 4.5 ditë në gatishmëri, 2.5 ditë në përdorim të lehtë dhe 1.8 ditë në modalitetin normal.

    Siguria dhe Privatësia

    Unë përdor një aplikacion falas dhe eksperimental që është kriptitit dhe që është një encfs i thjeshtuar (kështu gjenerohet në GNU / Linux i transferuar në Android), i shkëlqyeshëm për kriptimin e dosjeve (Shënim: mbështetet tek procesori, nuk rekomandohet për të ultin -përfundo).

    https://play.google.com/store/apps/details?id=csh.cryptonite

    Ekosistemit

    Quickoffice dhe kingsoft office në IOS janë shumë më të mangët sesa në Android, kështu që nëse dëshironi të redaktoni një dokument MO duhet të paguani për të, për fat të mirë IOS7 sjell një kostum zyre.

    PIKA T OTHER TJERA PR TS Konsideruar

    Ekonomi

    Ju nuk po flisni për çmimin që është një faktor i rëndësishëm, jo ​​vetëm në pajisjet, por në ekosistemin e aplikimit. Këtu është një krahasim, nëse RazerI është i vitit të kaluar, por ai e përmbush plotësisht funksionin e tij dhe se është shumë më i lirë se iPhone i ri.

    http://tienda.telcel.com/producto/297340/celular-telcel-motorola-xt890-razri-blanco/

    http://www.telcel.com/iphone4S/amigo.html

    Burim i hapur

    Një pikë tjetër në favor të Android (dhe duke folur për lirinë) është se ju mund të ndryshoni rom për një më të lirë, raste të tilla si Cyanogen Mod, AOKP, ChaOS ROM, na jepni një shembull të asaj që mund të bëhet me kodin, diçka se nuk do të jetë kurrë e mundur me IOS.

    Me pak fjalë, kjo tregon se si Android ashtu edhe iOS janë sisteme të reja dhe shumë të papjekura dhe të dy përdoren për gjëra të caktuara që tjetri nuk i bën, kështu që zgjedhja më e mirë është personale, të mos harrojmë se ka më shumë mundësi: BB OS, TIZEN, Firefox OS, Salfish, TELEFONI UBUNTU.

    1.    Manuel Escudero dijo

     Po, por gjithçka që thua shkon në një aspekt më personal dhe e përsëris artikullin: Fakti që mund të bësh magji për të bërë mijëra gjëra në androidin tënd sepse ti, vullnetarisht vendosi të mësosh si ta bësh, nuk do të thotë që ti janë më të lirë (domethënë, nëse keni aftësinë për të ndryshuar një ROM ose për të kriptuar sistemin tuaj operativ me aplikacione X, Y dhe Z ose çfarëdo që dëshironi) sepse për të filluar, NUK DUHET T MSONI për të bërë gjithë atë. Të gjitha tiparet shtesë në këtë seksion janë tashmë në iOS dhe përdoruesi ka lirinë për të hyrë në të me një trokitje të lehtë. Nuk është e njëjta gjë që ata të fusin në burg me udhëzimet / mjetet se si të arratisesh dhe duhet të mësosh të kuptosh atë (android) sesa që ata të fusin në një dhomë të mbyllur dhe të japin çelësin për të shkuar dilni dhe hyni sa herë që dëshironi (iOS).

     Lidhur me performancën, unë personalisht nuk e konsideroj që një Razr me një bërthamë të vetme dhe 1 GB RAM (sepse nëse nuk gaboj ato janë specifikat e terminalit tuaj) ka performancë më të mirë nga dita në ditë sesa një iPhone 4s, por kjo është tashmë Një pyetje se si çdo person përdor telefonin e tij, unë kthehem në të njëjtën gjë, është e pjesshme, personale ajo pikë.

     Ekonomia në rastin tim nuk vlen për 2 gjëra:

     IPhone që kam është një dhuratë nga një mik i cili ma la mua sepse ai duhej të largohej, unë nuk e bleva, por planifikoj ta azhurnoj në iPhone 6 kur të dalë sepse fuqia ime e blerjes e lejon atë, (Kthehem tek e njëjta gjë, kjo është një pikë e pjesshme, sepse nëse shpenzimet në një terminal ose në një tjetër nuk ndikojnë tek unë, atëherë nuk do ta konsideroj atë aspekt si diçka të rëndësishme mbi të gjithë të tjerët që po bëjnë presion për mua).

     Gjëja me burim të hapur, unë e kam shpjeguar tashmë në artikull se si "burimi i hapur" i supozuar i android dëmton softuerin e vërtetë të lirë. Ju flisni për ROM-et dhe gjithçka që unë pyes: Pse është kjo një avantazh? Si fillim, përdoruesit NUK DUHET të zgjedhin atë që të kenë më shumë liri ose funksionalitete. Po, në iOS nuk mund të instaloj "CyanogeniOS" (megjithëse mund të jailbreak e kështu me radhë) por çështja është që nuk më duhet , nëse keni vitamina në shtëpi në formën e pilulës dhe mund t’i merrni nuk do të thotë që do ta bëni dhe se dikush që nuk i ka është i dehur për këtë, nëse për të filluar, asnjëri prej tyre nuk duhet të kam nevojë për to nëse hanë mirë (nuk e di a e shpjegoj vetë).

     1.    Goditje2bolt dijo

      Epo atje nëse gaboni, dija ju jep më shumë liri. Të dish të bësh gjëra të bën më të lirë. Asnjë njohuri nuk duhet të shpërfillet, kompanitë ose ndërmarrjet e bëjnë atë justifikim për të bërë gjëra me produktet që nuk duhet të bëjnë.
      Ashtu si fakti që nuk jeni në gjendje të modifikoni pajisjet tuaja të mollës. Pse nuk duhet ta dini, për shembull? Ata ju thonë, pse keni nevojë ta bëni nëse ato janë gjëra të një inxhinier softueri ose një inxhinier elektronik? Por, çka nëse e di dhe dua ta bëj me një produkt që me siguri më keni shitur, por unë e kam fituar për një shkëmbim të drejtë, kush jeni ju që të thoni jo? Kjo është pyetja ime. Të paktën Android ju lejon ta bëni. Edhe pse të dy sistemet për mua janë të njëjtë. Kam kërkuar një platformë smartphone që më ofron liri të vërtetë, por nuk e kam gjetur… akoma. Por e shoh me sy të mirë atë të telefonave modularë, kështu që do të isha më i lirë për atë pajisje që duhet të ketë telefoni im, jo ​​se dikush vendos për mua ose atë që duhet të kem për shembull.

      Megjithëse do të doja të provoja Firefox OS, por shpresoj të paktën për ndonjë telefon të mirë të mesit.

     2.    Alex dijo

      Unë jam gjithashtu duke pritur për një celular të mirë me Firefox OS. Telefoni gueeks për 220 € nuk duket vërtet keq: f

      http://shop.geeksphone.com/es/moviles/9-revolution.html

 14.   aroma e keqe dijo

  Gee, ky artikull vlen shumë, e vërteta është që ju bashkoni të gjitha mendimet që thuhen në lidhje me softuerin e lirë. E vërteta është se çdo person e kupton lirinë në një mënyrë të ndryshme dhe kjo është arsyeja pse ata përdorin GNU / Linux. Kam hasur në disa njerëz që mbrojnë softuerin e lirë dhe që inkurajojnë përdorimin e një sistemi të tillë për arsye X dhe Y, në veçanti, nëse sistemi operativ (duke qenë GNU / Linux) përshtatet me nevojat e mia dhe atë që po kërkoj, atëherë është perfekt per mua

  1.    Manuel Escudero dijo

   Kjo është e drejtë, dhe për sa kohë që ju jeni të vetëdijshëm për nevojat dhe bindjet tuaja, të tjerët mund të shkojnë dreq, kjo është sa e thjeshtë @Josmell.

 15.   snkisuke dijo

  mashtrimi i vullnetit të lirë i zbatuar plotësisht për të justifikuar blerjen tuaj të një IOSdev, unë nuk mendoj se ky është blogu ku duhet të ekspozosh liritë e IOS, dhe besoj se në ditët e sotme rrënjosja e një android dev është aq e lehtë sa një klikim i dyfishtë pa kaq shumë rreziqe (superkontakt AKA) gjithashtu rrënjosja ju lejon të ndryshoni OS nëse dëshironi, devs apple nuk e bën.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Po, çështja është që në iDevices ai lloj i procedurave nuk është i nevojshëm, (ka jailbreak dhe çfarë të doni, por është e parëndësishme, nuk ka arsye për ta bërë atë) pse në android duhet të keni nevojë për një rooting për të eleminuar plehra aplikacionesh ose për të zhvendosur aplikacionet në SD? (vetëm për të përmendur disa pjesë) është jologjike. Fakti që ju mund të bëni diçka sepse ju jeni praktikisht "shtyrë për të" (si rrënjosjen e telefonit) nuk është se ju jeni më të lirë apo jo, thjesht për të filluar ju NUK DUHET T BNI atë, duhet të jetë plotësisht e vullnetshme.

   PS Unë nuk e bleva iPhone që kam, m'u dha nga një mik që duhej të largohej.

   1.    Goditje2bolt dijo

    Në të njëjtën mënyrë që nuk duhet të keni një pajisje I që pajisja juaj I të funksionojë kur përdorni Bluetooth kur është një lloj standard i komunikimit. Ju nuk e kuptoni se është më keq, unë nuk më pëlqen aspak Apple, sepse fjalë për fjalë nëse dëshiron të shijosh përvojën TUAJ në mënyrën e duhur, DUHET T I KENI I-Pajisjet e tyre dhe dua të them të GJITHA ato. Si dhe një kabllo speciale të ndyrë për ta bërë atë të funksionojë !: P

    Siç tha partneri im më lart. Ajo që po më bëni të besoj është se ndiheni keq, sepse po përdorni një iPhone dhe duhet të justifikoni gjysmën e botës së njerëzve që e duan softuerin e lirë zgjedhja juaj është sepse ju e dini që keni shitur lirinë tuaj dhe doni të ndiheni mirë , duke justifikuar zgjedhjen tuaj.

    1.    Manuel Escudero dijo

     @ Jolt2bolt Unë e shoh që ju keni komentuar në pothuajse çdo koment në këtë fletë. Nëse e keni lexuar tashmë artikullin dhe atë që kam deklaruar në komente, këtu nuk ka asgjë për të shtuar ose pse t'ju përgjigjem. Në fund të ditës, ju mund të besoni atë që dëshironi (ose jo) dhe ende nuk më intereson se si nuk më intereson nëse ju shkon juve dhe çfarë mendoj se ju vjen (apo jo) kjo është magjia e lirisë, asgjë më shumë për t'i shtuar asgjë më shumë se ato që ju thoni.

     1.    Evazive dijo

      Përshëndetje, ky është komenti im i parë këtu (mendoj se është i fundit). Nëse dëshironi të blini një iPhone dhe ta jetoni "Përvoja e Apple", bëjeni të lirë, por ju lutem, mos e justifikoni blerjen tuaj duke sulmuar dikë që ka bërë shumë (pothuajse gjithçka) për liritë tona si RMS.

      Ndoshta për ju ai është i paekuilibruar, por koha po e dëshmon atë të drejtë, gjëja e NSA është vetëm një shembull me PRISM, diçka që ai e kishte thënë për vite me rradhë. Mos përdorimi i një telefoni nuk ju vë në të njëjtin avion "Unë jam po aq i lirë sepse RMS nuk përdor një telefon dhe me Android ju jeni po aq i dehur". Isshtë një mashtrim. Urime, me blerjen e iPhone tuaj ju po ndihmoni të shfrytëzoni edhe disa fëmijë në vende si Kina ose Tajvani dhe mos mendoni se me një postim si ky do ta lini të vendoset.

      Unë shoh shumë justifikime dhe ju tashmë e dini që duke thënë "justifikimi nuk u pyet ..." Ky është një blog në lidhje me GNU / Linux dhe Softuerin e Lirë, për propagandë fanboy tashmë ka applesfera, etj, ju lutem, mos vini të flisni për lirinë me një iPhone në dorë, ku është kodi juaj? po, ai që bën diçka për të tjerët.

      Softueri i Lirë përfshin sakrifica, ndonjëherë nuk është i lehtë, por mos vini të qeshni me të tjerët ose të hutoni ata që fillojnë. Në fund të fundit, ju do të përfundoni si Miguel de Icaza (ose më mirë, tashmë e keni).

      Shpresoj të kënaqeni me Dyqanin dhe t'ju falënderoj që ndihmuat Software-in e Lirë duke i dhënë Apple para. Një varg mashtrimesh, siç ju tha Elav, një Moto G, Nexus me Cyanogen dhe do të më tregoni për ato marrëzi të privatësisë që sipas jush Apple i ka zgjidhur më mirë sesa Android.

     2.    Chuck Daniel dijo

      Duke ndjekur ato që komenton Evazive, CyanogenMod. Unë nuk e di të vërtetën se ku e keni të vështirë të instaloni këtë: http://beta.download.cyanogenmod.org/install
      Shkarkoni një aplikacion dhe ekzekutojeni atë në kompjuterin tuaj dhe në pajisje. Po, nuk do të duhej ta bënit atë për të marrë liri dhe siguri të pafund ... shkoni te FirefoxOS pasi elav ka komentuar nëse flamuri juaj është i sigurisë.
      Ju po mbroni iOS duke kritikuar Google Android kur ato janë të përshtatshme. Unë kam përdorur iOS për vite me radhë, për disa gjëra të shkëlqyera, po, por ende nuk mund të gjej se ku sjell liri mbi sistemet e tjera operative përtej zgjedhjes së lirë të vetë pajisjes. Argumenti juaj është që në sistemet e tjera operative duhet të instaloni aplikacione të tjera, gjëja e mirë është që ju lejon t'i instaloni ato, ia vlen të pyesni nëse iOS lejon këtë lloj sjellje me kufizimin e App Store (tashmë ju thashë që e kam përdorur për shumë vite, nuk e di nëse ka marrë një kthesë gjigande në këtë drejtim, por më lejoni të dyshoj).
      Dhe nëse doni të përdorni një iPhone përpara, unë mendoj se liria individuale është pothuajse mbi gjithçka, por ajo që unë nuk mendoj se është e mirë është që të bindësh veten moralisht për zgjedhjen tënde të bësh një post duke shkelur opsione të tjera.

     3.    Manuel Escudero dijo

      @ Evasive: komenti juaj është një humbje kohe ... Por këtu është kodi im:

      https://github.com/Jmlevick

      Asgjë tjetër për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje ...

   2.    snkisuke dijo

    Kur kam shkruar për rooting, po i referohesha faktit që unë ndryshoj OS jo vetëm për të fituar funksionalitete por sepse atje thjesht e dua dhe Apple nuk të jep atë mundësi as me jailbreak ose pa të, është IOS ose IOS, në botën e android mund të kaloni në mes të sistemeve të ndryshme edhe në disa kompjuterë mund të instaloni firefoxOS, ubuntu, etj.

    1.    Goditje2bolt dijo

     Trueshtë e vërtetë, unë rrënjosa androidin tim për faktin e thjeshtë që doja dhe mundja. Sepse siç ishte nga fabrika më shërbeu ashtu siç është. Ekziston gjithashtu mundësia që ju të thoni të përdorni një tjetër os si firefox os ose ubuntu, të cilin Apple nuk ju lejon në Iphone tuaj. Duket sikur kompania e makinave më ka ndaluar të akordoj automjetin tim ose të ndryshoj ngjyrën sepse nuk u përshtatet interesave të tyre. 😀

 16.   Rohat dijo

  Interestingshtë interesante por konfuze, mendoj se ia vlen të diferencohet liria e gjykimit që është diçka ndryshe nga liria e softuerit dhe liria për të bërë gjithçka që dëshironi me kohën tuaj të lirë.

  Së dyti: të jesh përdorues i Linux-it është shumë ndryshe nga të qenit person që ndjek idetë e softuerit të lirë, është si ndryshimi midis burimit të hapur dhe softuerit të lirë, një shpjegim që është shumë i qartë në librin “Softueri falas për një shoqëri të lirë. "

  E treta: Android në tërësinë e tij nuk është softuer falas nëse nuk gaboj, kerneli, dua të them, linux është në GPL por makina Dalvik e cila është licencuar në Apache, e cila është licencë falas por lejon gjithashtu licensa të pronarit dhe kodin e pronarit, për atë arsye, gjithçka që kalon mbi ta mund të jetë e pronarit. Nëse e keni të qartë këtë, do ta dini se në nivelin celular opsioni më i mirë si një sistem operativ falas është firefox OS, i cili:

  Për një përdorues të linux-it, licenca e programit që ai përdor është e parëndësishme, mbase ai është më i interesuar për lirinë e tij të gjykimit

  Për një përdorues me ide të softuerit të lirë, ai gjithmonë tenton të përdorë softuerin më i afërt me postulatet e softuerit të lirë, ai do të zgjidhte Firefox OS para Android ose IOS

  Për një përdorues tjetër, ky diskutim ia vlen për vezën, sepse ai nuk mendon për lirinë e softuerit, nëse ka shumë për lirinë e gjykimit dhe papritmas ai është më i interesuar për lirinë e kohës së lirë sesa OS i tij

  Si përfundim, unë dua të them se të jesh përdorues i linux nuk është e njëjtë me të qenit mbështetës i ideve të softuerit të lirë dhe se falas është një fjalë e aplikuar në kaq shumë fusha të zhvillimit njerëzor saqë krahasimi mes vete është konfuz.

  Kështu që nëse unë si person kam një ide të qartë se çfarë lloji përdoruesi jam, unë mund të di se çfarë lloj përdoruesi janë të tjerët dhe të mos gaboj të besoj se çdo faqe që flet për Linux është bërë nga një admirues i zjarrtë të ideve të softuerit të lirë.

  Jini të qartë për këtë dhe respektoni vendimin e secilit person ose nëse nuk e respektoni atë, sepse ecja vetëm me llojin e përdoruesit që dëshironi është vendimi më i mirë, kështu që nuk jeni as të pakëndshëm dhe as të bezdisshëm

  1.    Stafi dijo

   Unë pajtohem me fjalët tuaja.

  2.    Manuel Escudero dijo

   @Rohus: Pikërisht.

 17.   Charlie Brown dijo

  Megjithëse nuk jam dakord me disa nga mendimet tuaja, unë BUJ dakord për një pikë themelore: Liria Primare është e brendshme për individin, ergo, nëse mendimi i ndonjë personi apo grupi kushtëzon konceptin tonë të lirisë, ne automatikisht pushojmë së qeni i lirë. Ne mund të marrim vendime të informuara më mirë ose më keq, me rezultate më të mira ose më të këqija, por nëse e bëjmë këtë bazuar në mendimin tonë individual, ne po ushtrojmë lirinë tonë, e cila gjithashtu përfshin lirinë për të bërë gabime dhe për të gabuar. Nëse i lëmë të tjerët të përcaktojnë mënyrën tonë të të menduarit, atëherë ne po pushojmë së qeni i lirë, edhe pse ata "të tjerët" janë të mbarsur me qëllimet më të mira.

  Artikulli juaj është shumë i mirë, është një nga ata që na stimulon të mendojmë ...

  1.    Manuel Escudero dijo

   +1 për komentin tënd @ Charlie-Brown.

 18.   Mund të gaboj dijo

  Unë besoj se liria është të jesh në gjendje të zgjedhësh, dhe në atë zgjedhje unë duhet të jem në gjendje të zgjedh softuer të lirë dhe softuer të pronarit. Nëse ata më imponojnë njërin nga dy modelet, ata po më kufizojnë lirinë.

  Gjëja më e zgjuar është të zgjidhni softuerin bazuar në mënyrën se si funksionet e tij përshtaten me nevojat tuaja dhe jo bazuar në llojin e licencës. Programi falas nuk është i dobishëm për mua nëse nuk mbulon funksionalisht atë që kam nevojë prej tij.

  Sa i përket lirisë së supozuar që më jep softueri i lirë ... teorikisht po, por sa prej atyre që e shpallin atë liri janë me të vërtetë të aftë të shikojnë dhe të luajnë me zorrët e softuerit? Po sikur të mos jeni në gjendje ta kuptoni dhe modifikoni atë softueri? teka juaj, çfarë po ju jep atë liri të supozuar? Cili është ndryshimi midis Libreofficce dhe MS-Office për një përdorues mesatar që të gjithë ata që ju nevojitet, duan dhe dinë të bëjnë është të shkruajnë letra, të shohin prezantime dhe të bëjnë katër llogaritjet në fletëllogaritëse? Besoj se do të ndiheni njësoj të lirë me të dy dhe ndryshimi i vetëm është se dikush do ta ketë falas dhe tjetri do të duhet të paguajë për të.

  1.    Stafi dijo

   "Nëse ata më imponojnë një nga dy modelet, ata po më kufizojnë lirinë".
   Dhe kush ju imponon njërin apo tjetrin model? Kompanitë si Apple që në nivelin e pajisjes ju detyrojnë të instaloni vetëm sistemin e tyre operativ, ose Softuerin e Lirë që nuk vendos ndonjë pengesë për fshirjen e tij dhe instalimin e gjithçkaje të pronarit që dëshironi?

   "Dhe nëse nuk jeni në gjendje ta kuptoni dhe modifikoni këtë softuer siç dëshironi, çfarë po ju jep kjo liri e supozuar?"
   Ju mund të paguani që dikush tjetër ta bëjë këtë, në sektorin privat nuk e keni as atë mundësi.
   Nëse nuk jeni në gjendje të mbani të gjitha gjërat tuaja në shpinë dhe t'i merrni ato në një qytet tjetër, çfarë ju jep liria e tranzitit? Epo, ju mund të paguani që dikush tjetër ta bëjë atë.

   «... Unë mendoj se do të ndiheni po aq të lirë ...» Të ndjeheni të lirë dhe të jeni të lirë është shumë ndryshe. Përdoruesit që migruan nga XP në 7 nuk ndiheshin më aq të lirë me versionin e tyre të Office që nuk funksionon me fitimin 7.

   1.    Manuel Escudero dijo

    Ai e thotë atë në një aspekt më "të përgjithshëm" sepse për të filluar, Apple nuk ju detyron të bëni asgjë, ju vendosni nëse e blini apo jo, askush nuk ju vë një armë në kokë për ta bërë atë siç thoni për softuerin e lirë dhe fakti që ata nuk ju tregojnë nëse mund të instaloni ose jo softuer të pronarit. Problemi janë njerëzit: Komunitetet, licencat dhe përdoruesit "talibanë" të softuerit të lirë "ju detyrojnë sipas vendimit tuaj" të bëni atë që ata presin të bëni, nuk është se ju jeni të detyruar ta bëni ose jo askush nuk ju kap dhe nuk ju thotë: "INSTALONI DENNN GNEWSENSE!" Por presioni ekziston, dhe nganjëherë, për të sapoardhurit, mund të jetë mjaft tronditës.

    1.    Stafi dijo

     Këtu askush nuk po fliste nëse do të blinte apo jo, ata po flasin për softuer i cili mund të funksionojë vetëm në pajisje, kështu që ne flasim duke supozuar se keni ose blini pajisje.
     Dhe pasi të keni blerë pajisjet, nuk mund të ndryshoni më OS në një iPhone. Kjo shkon përtej çdo presioni.

     1.    Manuel Escudero dijo

      Nëse nuk jeni dakord për këtë, nuk bleni dhe kaq.

     2.    Stafi dijo

      LOL Çfarë ka të bëjë kjo me lirinë për të cilën flet softueri i lirë?
      Nëse shkojmë tek ato, këpucët e mia kanë softuer falas, sepse unë i blej vetëm nëse dua.
      Seriozisht, nëse do të flisni për softuer falas, të paktën duhet të lexoni pak për çfarë bëhet fjalë.

     3.    Morfeu dijo

      Dhe ju do ta detyroni atë të mos e blejë atë? Ju po hiqni lirinë për të blerë një «iDiot» !!

     4.    Stafi dijo

      @ Morpheus.
      hehehe
      Unë jam duke thënë se kjo nuk ka asnjë lidhje me blerjen e pajisjeve, ai është i fuqizuar dhe ka të drejtë të blejë gjithçka që dëshiron, natyrisht.
      Por kjo është një çështje shumë e veçantë nga Softueri i Lirë, liritë e të cilit kanë të bëjnë vetëm me kodin (Si ta ndajmë atë (Nëse dëshironi), si ta modifikoni atë (Nëse dëshironi) dhe si ata duhet të ndjekin ato liri në mënyrë që të përjetësohen vetë).
      Sa keq që ai filloi të flasë në qarqe dhe u kthye përsëri në gjendje të blinte apo jo.

     5.    Morfeu dijo

      Në të vërtetë, Manuel u përgjigj: ai po ju detyron (Stafin) të mos blini një iLoqueSea vetëm sepse mendoni se duhet të jetë falas. Ju keni lirinë për ta blerë, por edhe lirinë për të thirrur ju lutem MJAFT T TH KTYRE ARTIKUJVE Q M SHPUSRDORIN LIRIN E ZGJEDHJES ME PROGRAM FALAS!
      Ata po ngatërrojnë përdoruesit e rinj duke bërë lëngun e dhjamit për ata që me të vërtetë (dhe provuar) manipulojnë Lirinë dhe privatësinë e SHBA.
      Askush nuk e mban mend Snowden dhe NSA?
      STALLMAN ISHTE E DREJTA !! Nuk ka të bëjë me fanatizëm ose fe, politikë ose sisteme ekonomike, ka të bëjë me të DREJTAT tona.Kur do ta kuptojmë atë dhe TA B MNI T U KUPTUAR?
      Unë e konsideroj këtë post të dëmshëm ("Ky post konsiderohet i dëmshëm")

     6.    Morfeu dijo

      «Vendi im është 'më pak' i lirë sepse ata na ndalojnë të kemi skllevër. Çfarë vendi keqdashës! Dua të jem e lirë të blej aq skllevër sa të dua! Kjo është liria! "
      «Askush nuk më jep lirinë për të shkuar në burg pa bërë ndonjë krim, ata manipulojnë trurin tim duke më thënë se jashtë burgut jemi të lirë: Ata janë fanatikë! Unë dua të shkoj në burg, mos ma hiq atë liri !! "

     7.    nano dijo

      Sa keqinterpretim i ideve, mund të ndaloni së rrahuri rreth shkurret? Thatshtë se ata tashmë kanë dhënë shembuj të skllavërisë.

      A është kaq e vështirë të kuptohet se çfarë dreqin po përpiqet të thotë? Zotërinj, liria është abstrakte siç mund ta lejojë vetëm i njëjti koncept. Manuel ka një pikë, nga aksioni iphone ju lejon të bëni shumë më shumë gjëra në nivelin e kontrollit, ju mund t'i kontrolloni gjërat shumë më lehtë dhe rrjedhshëm. amtare jo android, a paraqet kjo më shumë liri? Po dhe jo, ai e çliron përdoruesin nga detyrimi për të hyrë më thellë në sistem, por ka një kosto.

      Sidoqoftë androidi nuk është bukë e Zotit.

      Dëshironi të dini se çfarë ju bën të qeshni? Të gjitha këto mjete që ata mbledhin për të provuar një pikëpamje dhe një filozofi të bazuar në konceptin më të paqëndrueshëm që ekziston: liria ...

      Morpheus Mjaft nga këto artikuj? Stop komentimit të tyre, mos i ushqe, më shumë komente, më shumë SEO, renditje më të mirë në google, gjithnjë e më shumë ...

      Manuel, mos u merrni me grindjet kur shkruani një artikull, me kalimin e viteve mësova se komuniteti është plot pseudo-intelektualë dhe trolle, me përjashtim të njerëzve me të cilët ia vlen të grindeni.

      Asgjë personale, por më vjen keq, shumë mut në diçka kaq të thjeshtë.

     8.    Stafi dijo

      @ elder vellai.
      Nuk e di nëse më përgjigjesh.
      Por ju bini në një kontradiktë, duke deklaruar se liria është një koncept abstrakt dhe pastaj e bëni atë bazën e filozofive personale, kur abstrakti është pikërisht ajo që është jashtë temës, studimi i OOP duhet ta bëjë të qartë këtë.

      Jam përpjekur ta bëj të qartë që Softueri i Lirë ka të bëjë me licenca dhe ligje, gjëra që janë të qarta dhe jo fleksibile, jo filozofi apo këndvështrime.

      Prandaj nuk e shoh pse të mos e lë mënjanë mentalitetin mediokër të thënë:
      "Kjo është abstrakte, nuk duhet ta kuptoni, por duhet ta jetoni"
      Që diçka është abstrakte nuk do të thotë se nuk mund të kuptohet.

      1.    nano dijo

       Pyetja atëherë është që qartësia e softuerit të lirë përfundon në fakt duke detyruar të respektoni kushtet që ju nuk mund të dëshironi t'i përmbaheni, çështja e GPL me të cilën "asgjë në bazë të kësaj nuk mund të mbyllet", i qeshur por në atë rast, megjithëse nuk kam asgjë kundër asaj klauzole, duhet pranuar që është kontradiktore: "Unë të mbroj lirinë tënde duke të ndaluar të bësh diçka që nuk të bën mirë", një ligj nuk është baba, unë shkoj përsëri dhe përsëris, nëse ka shumë abstrakte në të gjithë këtë, ose të paktën mjaft subjektive, ajo që unë shoh nuk shihet nga të tjerët dhe anasjelltas.


     9.    diazepani dijo

      @staff A mendoni se RMS kur flet për lirinë dëshiron të kufizohet në aspektet ligjore dhe të mos flasë për diçka më eterike? Nëse Open Source do të kishte lindur përpara Software-it të Lirë, unë do të isha dakord me ju.

     10.    Stafi dijo

      @Diazepam.
      Unë nuk e di se çfarë lidhje ka RMS me këtë, unë fola për veten time.
      «Jam përpjekur të ...»
      Por sidoqoftë unë ju përgjigjem, RMS ka thënë në fakt se arsyeja për krijimin e lëvizjes së Software-it të Lirë është pikërisht qëllimi që ajo të merret parasysh në debatin për të drejtat e njeriut dhe të drejtat e autorit. Historia është plot me njerëz që kanë propozuar ndryshime në ligje pa kërkuar gjëra eterike, siç i quani ju. (Heqja e skllavërisë, të drejtat e grave ...).
      Këto janë provat dhe arsyet e mia për ta besuar atë (përveç faktit se asnjë nga 4 liritë nuk flet për asgjë tjetër).
      Nëse ti ose dikush tjetër vjen të thuash ndryshe, barra e provës bie mbi ty, sepse ta quash dikë të çmendur, Taliban, të uritur për pushtet, ... pa prova, ka edhe një emër në fjalor, shpifje.

     11.    Stafi dijo

      @ Vellai plak
      Ne kthehemi në të njëjtin konfuzion, duke mos ditur se çfarë është liria. Liria nuk është e pafund, e pakufizuar, aq më pak e njëjtë me aftësinë për të bërë diçka.
      Këtu, mund të lexoni një devijim të kalibrit të:
      "Nëse DUA të bësh x gjëra, DUHET të bësh x gjëra, vetëm atëherë do të jesh i lirë"
      Një gjë si kjo ka të njëjtën logjikë që nëse dikush DUA të abuzojë me të mitur, DUHET ta bëjë, sepse vetëm atëherë ata do të jenë të lirë.
      Me këtë më duhet ta përsëris, liria nuk është e njëjtë me të pasur aftësinë për të bërë diçka.
      Ju mund të vrisni dikë por NUK keni liri ta bëni (sepse ai ka të drejtë për jetë), duke mos pasur atë liri nuk ju bën skllav ose nuk ju bën të humbni liritë (të cilat nuk janë të pakufizuara).
      Kjo është arsyeja pse thuhet se liria është një koncept abstrakt (i cili nuk është i njëjtë me ngatërruesin ose pa shpjegim) sepse është përtej temës.
      Për ata prej nesh që nuk janë të zhytur në ligj, ka tendencë të duket konfuze në fillim, prandaj ju thashë për OOP, duke menduar se në terma të njohur do të ishte më e kuptueshme, ju si programues e dini që një klasë abstrakte mund të zbatohet tek një objekt (Në këtë rast Do të ishte subjekt) por nuk ka asnjë lidhje me të, madje nuk ka nevojë as për një zbatim të kapur brenda objektit, ato janë të përgjithshme, jo specifike dhe metodat e tyre nuk janë të pafundme ose të pakufizuara.

      Nëse me këtë jam i qartë, tani shihet se liria nuk ka asnjë lidhje me konceptualizimin e veçantë të universit të secilit person, megjithëse është diçka e jotja, nuk është diçka që ke në vetvete, deklarohet nga jashtë , shërben për të gjithë dhe ka kufizimet e veta, kryesore, që nuk mund t'ua heqësh të tjerëve, pavarësisht se çfarë dëshiron të bësh dhe të shqetëson që nuk mundesh.

      Leximi i saktë që duhet t'i jepet asaj klauzole do të ishte diçka si:
      «Unë mbroj lirinë tuaj, në të njëjtën kohë me atë të të tjerëve, mos e besoni veten qendrën e universit Nano» XD

    2.    Manuel Escudero dijo

     Ka të bëjë me faktin se ju keni lirinë për të blerë ose për të mos blerë, si dhe për të besuar se "Unë lexoj ose nuk lexoj" dhe kjo është ajo që unë përpiqem të shpjegoj në artikull, është "e madhja" e liria. Nëse dëshironi ta jetoni përmes softverit, jetojeni, nëse doni ta jetoni përmes mendimeve, jetojeni atë. Vetëm të jetë i lirë.

 19.   Tesla dijo

  Nuk dija të komentoja për këtë postim. Nga ana ime, unë e respektoj autorin për punën e bërë edhe pse ai mund të jetë pro ose kundër asaj që thuhet këtu.

  Unë mendoj se ka disa pika mbi të cilat diskutimet kthehen gjithmonë ose mbi të cilat ato rrotullohen gjithmonë dhe pika për të cilat unë do të komentoj. Gjithmonë nga këndvështrimi im.

  Njëra është interpretimi i një fjale të tillë të paqartë si liria. Llojet e ndryshme të lirisë shpesh ngatërrohen (gjë që është gjithashtu e paqartë). Dhe ne marrim një gjë të jashtëzakonshme aq të thjeshtë sa një sistem operativ ose, në këtë rast, një telefon celular.

  Një tjetër është liria e zgjedhjes. Mund të zgjedh midis Android ose iOS, ndër të tjera. Kjo zgjedhje nuk më bën më të lirë, në kundërshtim me atë që mendojnë shumë njerëz. Simplyshtë thjesht një instrument më shumë kontrolli, një ekran tymi i thjeshtë për të fshehur atë që ndodh në të vërtetë: kompanitë që krijojnë kërkesë, krijojnë nevoja që nuk ekzistonin vite më parë dhe përpiqeshin ta maskonin atë nën fjalën "përparim". Por sigurisht, askush nuk shqetësohet nga kjo. Shumë pak e quajnë fjalën liri nën këtë realitet. Në vend të kësaj, ne derdhim lumenj me bojë nëse përdorimi i një produkti të caktuar është më i mirë se një tjetër, duke besuar se fakti i thjeshtë i gjetjes së funksionalitetit të tij na përjashton nga çdo faj. Dhe kjo është gjëja më e keqe që mund të bëjmë, harrojmë se ato janë produkte të thjeshta dhe se ato nuk përfaqësojnë asgjë vetvetiu.

  Në lidhje me softuerin e lirë, i cili është ai që na shqetëson, shumë prej nesh mbrojnë softuerin e lirë, sepse ai është thjesht aftësia për të marrë kontrollin e PC-ve tonë, për të mos u varur nga një kompani që dëshiron vetëm përfitime. Gjithashtu, në rastin tim, më duket shumë bukur që ka komunitete që i kushtojnë kohën e tyre për të krijuar diçka në mënyrë altruiste pa pasur nevojë për një kompani që t'i drejtojë ata (të tilla si Debian, Linux Mint, ArchLinux, Manjaro, KaOS dhe shumë më tepër) . Por mos harroni se programi falas nuk është asgjë më shumë sesa një mjet, për mendimin tim, për të krijuar vetëdije dhe për të demonstruar se liria, e kuptuar si aftësia për të marrë kontrollin e jetës tuaj, është e mundur. Goodshtë mirë ta kesh dhe ta mbrosh, por le të mos mendojmë se është maja e lirisë, larg saj.

  Më vjen keq nëse komenti im shqetëson ndokënd. Por një në fund lodhet duke parë gjithnjë të njëjtat luftëra që nuk çojnë në asgjë. Dëshironi të përdorni iPhone, Windows apo çfarëdo tjetër? Vazhdoni ... Por le të mos përpiqemi të shohim tre këmbët e maces duke menduar se një opsion na bën më të lirë se një tjetër, sepse ato janë gjithmonë brenda spektrit që na shënojnë. Dhe kush del nga tufa konsiderohet utopik.

  Një përshëndetje!

 20.   Arturo dijo

  miq:

  Unë kam qenë një përdorues i Linux kohët e fundit, unë migrova si shumica prej jush nga Windows ... të gjithë e dimë se pavarësisht gjithçkaje Windows i bën shumë gjëra më të lehta (ndoshta sepse jemi mësuar ta përdorim atë dhe gabimet e tij).

  Këto komente janë parë nga një përdorues me një impuls për të kaluar në linux, unë garantoj se ai është i frikësuar nga të dy "ngatërresat" e temës së vogël të lirive dhe ka të ngjarë të thotë "Shumë njerëz të çmendur, pa mungesë lirie".

  Le të ndalojmë të shqetësohemi për lirinë ose jo-lirinë e softuerit, le të promovojmë më shumë pranimin e softuerit të lirë, të dijes se ka shumë alternativa. Përdoruesit e mirënjohur të Windows-it të zyrës nuk janë të interesuar në pjesën e shtypur mirë. Licenca është ajo që ka më pak rëndësi për ta, shqetësimi kryesor është nëse do t'u shërbejë atyre dhe përputhshmëria me softuerin e pronarit që ata përdorin.

  Gjithsesi unë migrova nga Windows dhe nuk kam nevojë për të (madje as për të luajtur).

  1.    Manuel Escudero dijo

   @Arturo ka një pikë mjaft të rëndësishme, por trollet i kalojnë këto komente ,: /

 21.   joshman dijo

  Kjo nuk është asgjë më shumë sesa një justifikim deri në dëshirën për të mashtruar veten, por jepni atë nëse keni burime dhe liri personale për të zgjedhur një nga këto pajisje perfekte, por mos vidhni kundër Stallman, përdoruesve, filozofisë ose çfarëdo tjetër, është sikur unë i përkisja ekipit të futbollit X, dhe bleva një bluzë Y nëse ata më kritikojnë mua, atëherë duhet ta duroj atë.

 22.   BGBgus dijo

  Mendoj se e keni ngatërruar lirinë me komoditetin e zgjedhjes së burgut. Ju jeni brenda të drejtës tuaj, me siguri Apple i pëlqen

  1.    Manuel Escudero dijo

   Nga android në iOS, android është më shumë një burg, megjithëse asnjëri prej tyre nuk ruhet. Të paktën për mua është, dhe ndërsa ndihem më i lirë, askush nuk mund ta ndryshojë këtë fakt.

   1.    nano dijo

    Jo Manuel, e ke gabim për diçka dhe kjo është që të dy janë burg, pa marrë parasysh se si i shikon. Në varësi të asaj që, e cila, thoni dhe tregoni, të dy do të përfaqësojnë një burg në një mënyrë apo në një tjetër. Thatshtë kaq e lehtë.

    1.    Manuel Escudero dijo

     Unë citoj komentin tim: "edhe pse asnjëri prej nesh nuk është i shpëtuar" Unë jam i vetëdijshëm për këtë. Thjesht mendoj se në Android përdoruesi është "më i mbyllur" edhe pse ata shpallin kaq shumë liri.

 23.   x11tete11x dijo

  Si pronar i një ipad 2 dhe një galaktike, unë mendoj se përtej gjërave që pretenduat, ju nuk përmendët të tjerët që me të vërtetë, të paktën mua, më bezdisin, mes tyre:
  Itunes (Unë sinqerisht lexova postimin tuaj xenode por në atë kohë libgpod më la gati një vit pa qenë në gjendje të lidhja një ipod touch 4 (nëse harroj të përmend që edhe unë kam një nga këto))
  Pa wifi, komunikimi midis pajisjeve është një lindje, në një nga pushimet e mia kur ende nuk kisha galaktikë, nuk kishte wifi, dhe unë duhej të transferoja disa skedarë nga një pajisje në tjetrën, ai më la të paguaja, në fund të fundit Më është dashur të krijoj një pikë të nxehtë me fletoren time dhe të përdor "Dokumentet" për të qenë në gjendje të transferoj skedarë. Për këto dhe shumë përvoja të tjera të këqija, unë e urrej se si ata e zbatuan atë

  butoni "Ndaj", e vërteta ... IOS ka kaq shumë mundësi për të ndarë ... sa që ky buton është praktikisht i dehur ... nëse ka diçka që më befasoi për Android, ajo është sasia e opsioneve për t'u ndarë

  më në fund besoj në mendimin tim modest se artikulli më tepër vlerëson "lirinë" në termat e "rehatisë" dhe "përdorshmërisë" së pajisjeve ID, padyshim nga perspektiva e tyre, e cila për mua është e gabuar, është si të thuash që një makinë me një kuti me shpejtësi 6 shpejtësi dhe kthimi prapa është më "e lirë" sesa një makinë me një kuti me 3 shpejtësi dhe pa kthim prapa, për shkak të faktit se në 6 shpejtësi keni një minutë kontroll të shpejtësisë dhe për të kthyer nuk keni të zbresësh për ta shtyrë prapa, sepse tashmë ke të kundërtën ...

  1.    x11tete11x dijo

   PS: Kam një ndjenjë që një stuhi e madhe rëre po vjen xD

  2.    Manuel Escudero dijo

   Prej kohësh Instashare ju lejon të ndani midis iDevices pa Wi-Fi. Dhe në ditët e sotme nuk ju duhet aspak iTunes, unë personalisht nuk e përdor atë. Nga pjesa tjetër, të gjithë mendojnë se çfarë duan. Personalisht, një buton "më i madh" i ndarjes nuk duket si një tipar i aftë të konkurrojë kundër gjithçkaje tjetër për të cilën më intereson në një pajisje, por të gjithë kanë nevojat e tyre.

 24.   Erick dijo

  artikull shumë i mirë, e vërteta tashmë po mungon dikush si ti për të vendosur pikat në "Unë", shumë puthje ka njerëz që mendojnë se janë shumë "të lirë" me x dhe y kur në realitet nuk është, i lumtur n_n

 25.   taku i dobët dijo

  Unë duhet të filloj duke thënë se unë e njoh sistemin më të egër për një vit, filozofinë e softuerit të lirë (i cili ishte plotësisht i pajtueshëm me filozofinë time dhe për këtë arsye ishte aneksuar / përshtatur me kauzën time) dhe stallman i mirë (prej të cilit unë bëj jo unë kam gjetur ndonjë pikë të pakëndshme, as arsye për ta urrejtur atë), para kësaj ishte një djalë me një ipod touch 4 dhe kur vdiq shko në një 5, dhe unë nuk përdor (as nuk do të përdor përsëri) një celular sepse tingulli i ziles dhe direkt nëse duhet të kontaktoj dikë sepse e vizitoj ose përmes postës elektronike.
  Në atë epokë të largët të iPod-it të parë, më bëri përshtypje se sa e rehatshme dhe e fuqishme ishte ajo pajisje, e cila hapi një botë përmbajtjeje në formën e një podcast, përveç hyrjes në internet përmes wifi të parqeve, i cili për tre vitet ishin mënyra ime e vetme për të marrë materialin në fjalë.
  Një ditë vendosa të mësoj programim për të bërë video lojëra dhe me një ekip nga dhjetë vjet më parë e provova me windos xp pas vuajtjeve, dhimbjeve dhe një virusi që mori kontrollin e internetit, e dehur dhe provova diçka që kisha dëgjuar atje i quajtur nenexhik linux, unë gjej diçka të ngjashme me xp, e cila nuk më jepte më dridhje të mira, por nëse mund të programohej lehtë, disa distro më vonë qëndroj me debian 6.
  Tashmë e përqendruar në gnu, është e pashmangshme të njohësh korrallin e quajtur ios, duke filluar me konceptin e aplikacioneve (një program i zvogëluar që nuk është më shumë se një lodër e thjeshtë, plot reklama, blerje dhe që nuk ka ndonjë kontroll), paaftësinë për të personalizuar ose për estetikë ose rehati, mbylljen e platformës, përkeqësimin e operacionit për shkak të "azhurnimeve" dhe përfundoi nga kontrata e përdorimit abysmal që nëse e lexoni është e frikshme dhe ata ju paralajmërojnë se do të bëjnë atë që del nga topat e tyre Kur ju dalin nga dora dhe nëse nuk e pranoni, ktheni pajisjet në dyqan sepse nuk jeni të denjë ta përdorni.
  Nga ana android, pamja nuk është më e mirë, google tashmë më ka mërzitur me mënyrën e saj të ndyrë të drejtimit të gjërave (pivacity, gmail, youtube, g +, android vetë), kompjuterë që nuk i zotëroni. Sidoqoftë, si është pamja, unë do të pres ardhjen e pajisjeve inteligjente, ose dikujt që mund të instalojë atë që më ngjitet, po aq e thjeshtë sa të provosh një shpërndarje të re.
  Lidhur me licencat, gpl është e vetmja me të vërtetë falas sepse ju pengon të jeni në gjendje të ndërprisni përdorimin dhe shpërndarjen tek të tjerët, nëse përdorni komunitetin e krijuar duhet të ktheheni dhe të kontribuoni me njohuritë e komunitetit (siç janë gjërat gjithmonë bërë nëse doni Të keni një shef, pronar, mbret, president varet nga ju), zhvilluesi ka lirinë për të zgjedhur ose krijuar licencën që dëshiron, por duke përdorur një lloj mit, zhvillimet e mëvonshme nuk duhet të kontribuojnë asgjë, dhe atje është vendi ku ai thyen përgjegjësinë si anëtar i një komuniteti.
  Të kesh një sistem që unë mund ta quaj pronar, në vend se një përdorues ose klient, është rezultat i punës së një komuniteti të tërë dhe nëse dua që sistemi të mirëmbahet dhe të evoluojë, ju nuk mund të lëvizni duke promovuar përdorimin e mjeteve të kundërta te një ideal i tillë.
  cfare mund te besh? Epo po, ky nuk është një sekt. Çfarë mund të thuash mut për sistemin? Epo po, do të dëshironit të përfitonit nga gjithçka e krijuar për programe të reja ose jo (ios-android) vetëm për përfitimin tuaj, sepse nuk e keni kuptuar se për çfarë bëhet fjalë.

 26.   nillo dijo

  Android është një OS me Burim të Hapur, NUK NOTSHT PROGRAM FALAS. Dhe iOS është burim i mbyllur dhe më kufizues se Android në aspekte të caktuara.

 27.   Ekuandekuera dijo

  «Çlirohuni nga zinxhirët e të tjerëve, mendoni vetë. Si në Bibël thotë ... »
  jaja
  ti e kupton te drejte?

  Desde Linux. Le të përdorim iOS për të qenë të lirë.

  Faleminderit gjithsesi djema.

  1.    i gjallë dijo

   Psss.. Postimi nuk ka lidhje me DesdeLinux.. Thjesht e aprovova artikullin sepse me interesant se postimi (i shkëlqyeshëm nga disa këndvështrime) janë komentet që e dija se do të gjeneronte. 😛

   1.    Ekuandekuera dijo

    Sigurisht, asgjë për të parë! Unë e them në këtë mënyrë me sarkazëm, por e vërteta është se këshillimi i përdorimit të softuerit të pronarit bie ndesh jo vetëm me parullën e blogut, por me të gjithë punën e shkëlqyeshme që keni bërë për kaq kohë. Dhe duke marrë parasysh që është një nga më të lexuarit që ekziston, dëmi që është bërë është fatkeqësisht i madh.
    Të gjithë kemi referenca, të gjithë ndërtojmë idetë tona nga ato të të tjerëve sepse jetojmë në shoqëri, jo të izoluar në individualitetet tona.
    Ne mund të nxjerrim konkluzionet tona, por marrja e kontributit të vlefshëm të të tjerëve për t'i pasuruar ato është gjëja më normale, është plotësisht logjike, përndryshe gjithmonë do të fillonim nga e para. Kjo është bërë në të gjitha aspektet e jetës sonë dhe askush nuk e humb lirinë e tij për këtë.
    Nuk më pëlqeu postimi. Dhe e vërteta është, mos u zemëro, por ka më shumë postime që boton duke sulmuar lëvizjen e softuerit të lirë dhe idetë e saj sesa ata që i mbrojnë ato.

    1.    nano dijo

     Çmimi i hapjes së dyerve për një komunitet të mbushur me njerëz me mijëra ide që kalojnë nëpër kokat e tyre. Unë personalisht jam më shumë mënyra praktike për të parë gjërat në OpenSource sesa filozofia e Softuerit të Lirë, unë e di se çfarë bëj dhe di pasojat e përdorimit të një produkti të pronarit, por nuk më intereson sepse dua atë që ofron.

     Përtej kësaj, mirë, keq që nuk ju ka pëlqyer artikulli dhe që artikujt e tjerë duken keq, por hej, gjithçka u përket të gjithëve.

   2.    snkisuke dijo

    këndoj (?); P

  2.    diazepani dijo

   As e vërteta dhe as njohuria nuk e çlirojnë njeriun, por mendimi i tij kritik. Gurët përjetësojnë skllavërinë mendore. Ju ndërroni bariun por mbeteni një dele.

   1.    eliotime3000 dijo

    Drejtuesi im është Zaratrusta

   2.    Stafi dijo

    Interesante është ajo që RMS në thelb thotë:
    “Liria nuk është të jesh në gjendje të zgjedhësh midis disa opsioneve të imponuara, por të jesh nën kontrollin e jetës tënde. Liria nuk është të zgjedhësh se kush do të jetë zoti yt, nuk është të kesh zot »
    Por kur e thotë, ai po imponon idetë e tij (megjithëse ideja e tij është që ju as nuk i bindeni XD).

    1.    Morfeu dijo

     A është kjo pse këta të ashtuquajtur "ndjekës" të softuerit të lirë nuk pajtohen me softuerin e lirë, sepse Stallman u thotë atyre, ideja është "mos i bindeni askujt". Dhe këta fanatikë të verbër e dëgjojnë atë dhe janë kundër ideve të tij.

    2.    diazepani dijo

     Për kuriozitet Zarathustra nuk donte të kishte një ndjekës, por nëse askush nuk ndjek RMS ai do të ndiejë se kauza e tij ka humbur.

     1.    Stafi dijo

      Po, por Zaratrusta ishte një personazh në kërkim të zgjidhjes së problemeve të tij ekzistenciale, veçanërisht të kapërcimit.
      Sot e dimë se nga miliardat (Le ta dëgjojë Sagan se :)) që mbeten në univers, raca njerëzore nuk do të ekzistojë as për 10% të asaj kohe, dhe se në mbyllje të ekzistencës së saj, ata do të harrojnë të gjithë heronjtë dhe komandantë lufte.
      Kështu, për ata prej nesh që si RMS nuk janë fetarë, kapërcimi është i parëndësishëm.
      Sigurisht, ai bën atë që bën nga egoizmi, si të gjithë të tjerët, por kur qëllimi i tij është në favor të lirisë dhe njohurive kolektive, siç tha vetë Niçe:
      "Kjo është egoizëm i një cilësie tjetër"

     2.    diazepani dijo

      Kjo varet nga njësia e matjes që merrni për të matur kohën, qoftë e dyta apo megayear, ose koha e dërrasave.

      Një gjë tjetër, a keni parasysh egoizmin kantian? domethënë çdo veprim që rezulton nga një dëshirë ose prirje.

     3.    Stafi dijo

      Masa është e parëndësishme, sepse unë jam duke folur në përqindje, 10% e 1 viti është e njëjtë me 10% e 365 ditëve, 8760 ditë, 525600 minuta ... Unë mund të flas për hapësirë-kohë që deformon, zgjerohet dhe tkurret, me graviteti si funksion i masës së trupave dhe do të ishte i njëjti.

      Unë i referohem egoizmit si një evolucion logjik, natyror (në kuptimin darvinian) të instinktit për të pasur një vend në një mendje racionale, siç është ajo e njeriut.

      Por le të mos shtrembërojmë më, problemi kryesor i kësaj klase artikujsh është konfuzioni (i cili gjeneron më shumë konfuzion) kur përdoret liria si një element filozofik, subjektiv dhe jo si një çështje ligjore dhe ligjore, ku përkufizimet e saj janë të qarta, dhe Ata duhet të respektohet plotësisht nga të gjithë, pa qenë në gjendje t'i quajmë dogma dhe zëdhënësit e tyre fanatikë ose radikalë.

     4.    diazepani dijo

      Ndoshta do të ishte më mirë të flisnim për lirinë në drejtim të varësisë (sa jam i varur nga X, si mund ta zvogëloj atë varësi dhe cilat rreziqe dhe kosto duhet të mbaj)

     5.    Stafi dijo

      Jo, sepse atëherë bëhet përsëri subjektive.
      Kjo është duke folur për licencat dhe si e tillë është një çështje ligjore, ligjore dhe ligjore, e cila ndikon në fatin e kompanive. Prandaj duhet të trajtohet si çështje shtetërore.
      Sigurisht, kur arrin zonën e errët të politikës, mund t'i jepen më shumë nuanca, por me të njëjtin qëllim, për të krijuar një precedent dhe për të bërë të qartë se si duhen qeverisur këto çështje.

 28.   trisquelkolombia dijo

  Dhe si e dini se Apple ka në kontroll kompjuterin tuaj me të gjitha ato mundësi që ajo sjell për të "kontrolluar" pajisjen tuaj; Codeshtë kod i mbyllur që nuk mund ta dish, me gjithë respektin e duhur, por unë duket se po dëgjoj një teze të hidhur në postimin tënd e cila më thotë: «ti mendon kështu sepse këta miq po ndikojnë tek ti», shoku të gjithë kemi ide të ngjashme me të tjerat njerëz dhe kjo nuk do të thotë se është një "udhëheqës" është thjesht një aktivist që mendon në një mënyrë të caktuar, efekti i njerëzve të tjerë në jetën tonë është shumë i fortë, unë po ju shkruaj nga dritaret në këtë moment, pse? Sepse si i shoh vajzat në kamerë në internet në skype nëse kam trisquel, si mund të ekzekutoj matlab, atpdraw, skedarët që më dërgojnë mësuesit? Unë e di që dritaret janë ekskluzive, kështu që nëse do të kem një mundësi lirie që është vërtet 100% falas, çfarë është një linux gjysmë falas për mua, kjo nuk është një alternativë e vërtetë, ajo e telefonave celularë për të cilët kam menduar është shumë dhe asnjë është falas, prandaj nuk kam celular, por mendoj se e keni ekzagjeruar me atë të liderit, udhëheqësi është ai që nuk dëshiron që ju të dini të vërtetën dhe të jetoni të tjetërsuar, Apple tjetërson përdoruesit. Një gnu / linux pa gjysmë nuk funksionon, ne të gjithë do të jemi kontradiktor me ifeologjitë shumë herë, por fakti i të menduarit si një tjetër nuk do të thotë që ju nuk jeni të lirë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Pyetja juaj është e parëndësishme, është sikur po më pyesni mua:

   "Si e dini se kur bini në gjumë nuk po vdisni dhe ktheheni në jetë të nesërmen?"

   Vetëm për rreshtin e parë, nuk do të shqetësohem të lexoj pjesën tjetër të komentit tuaj.

 29.   JEP dijo

  Më pëlqeu artikulli, është mirë të tundesh.

  Më duket e nevojshme të veçoj 2 koncepte që janë krejtësisht të ndryshme për mua.
  I liruar (filozofik): Unë nuk do ta përcaktoj këtë, por jam plotësisht dakord me atë që thotë artikulli.
  softuer falas: një koncept i prezantuar nga RMS, ai përqendrohet më shumë në kontrollin mbi veprimet që bën softueri që përdorim, duke ditur saktësisht se çfarë po bën, duke mos e lejuar që të bëjë gjëra që nuk i duam dhe duke pasur fuqinë ta modifikojë atë në simpati Unë nuk mendoj se kjo mund të quhet liri, është më tepër të marrësh një pushtet (ose fakultet) mbi softuerin, nuk është diçka që mund të kërkohet menjëherë pasi është e drejtë të thuash se pa këtë një person nuk është falas

  Një gjë nuk ka asnjë lidhje me tjetrën, në fakt, nëse nuk jam i interesuar të di se çfarë bën softueri që përdor, por atje ku jetoj, programi i pronësisë është i ndaluar, unë po humbas lirinë. Kjo është e pamohueshme.

  Personalisht e dua idenë e softuerit të lirë edhe pse nuk e shoh që mund të arrihet pastërtia 100%, unë kam përdorur GNU / Linux për më shumë se 15 vjet (me disa paketa të pronarit), unë përdor android pavarësisht se jam i vetëdijshëm prej kësaj nuk mund të konsiderohet Falas.

  Shpresojmë që Firefox OS të jetë toka e premtuar (mobile).

 30.   Kornizat dijo

  Kjo është si të thuash që dritaret të japin më shumë liri sesa linux, sepse të lejon të konfigurosh firewall-in me "Little Buttons" dhe nuk ke nevojë të përdorësh atë "SUDO" dhe gjëra të çuditshme.

  "Burim i hapur", ky është ndryshimi

  (((Përdoruesit mund të studiojnë, modifikojnë dhe përmirësojnë modelin e tij duke vënë në dispozicion kodin e tij burimor.))).

  qoftë në një celular, në një kompjuter portativ, në një kompjuter desktop ose një tablet, "liria" nuk jepet (jepet) nga një Sistem Operativ, ose një aplikacion, liria jepet nga njohuritë (kuptimi) i juaj për gjërat që bëni .

 31.   Stafi dijo

  3 rekomandimet e para:
  1. Kaloni nëpër fjalor dhe shikoni se çfarë është liria dhe e drejta.
  2. Vizitoni faqen e KB dhe shikoni cilat janë të drejtat dhe liritë në deklaratën universale të të drejtave të njeriut.
  3. Ndaluni pranë FSF dhe shikoni cilat janë 4 liritë e vetme me të cilat merret Softueri i Lirë.

  Me këtë shmangim:
  - Të mendosh se liria është të bësh atë që duam; Liria nuk është e pakufizuar, kërkon ligje të rrepta, sepse liria juaj mbaron aty ku fillojnë të tjerët.
  - Shpikni liritë, ose ngatërroni ato me gjëra të tilla si vullneti i lirë.
  - Gabime të tilla si ngatërrimi i lirisë së zgjedhjes si diçka që lidhet me Softuerin e Lirë.

  Dhe mbi të gjitha, ju shmangni mashtrimet si kjo:

  «Problemi është, nëse bleni një produkt të Apple, (për shembull) do t'ia jepni Apple, dhe nëse shkoni duke shpallur fjalën e FSF dhe duke përdorur gNewSense GNU / Linux sepse ata besojnë se është e saktë, ju po jepni tek Stallman. Paradoksale, apo jo? është budallallëk ".

  Apple shkel të drejtat tuaja të pronës duke kontrolluar një pajisje për të cilën keni paguar tashmë.
  Shpallja (siç e quani ju) fjala e FSF-së, nuk kërcënon asnjë liri, sepse ju mund të vazhdoni të përdorni pajisjen TUAJ SI T W DUA.
  Ose, duke i dhënë "Stallman" nuk do të jeni më në gjendje ta shisni atë në një vend me embargo të SHBA?
  Apo duke proklamuar të drejtat e njeriut, po heq dorë nga liria juaj në KB?

  Ose si kjo:

  "Nëse do të mbrosh diçka, bëje nga bindja jote, sepse beson se është e saktë, jo sepse dikush tjetër të ka shitur një ide ... Por gjëja më e rëndësishme: Gjeni dhe formoni një kriter, mos Nuk do të besosh gjithçka që të thonë, Zbulo ".

  Si është dikush të informojë veten nëse nuk po lexon / dëgjon të tjerët? Si do të formoni një kriter nëse mendimet e vetme që dëgjoni janë ato që zhvilloni?
  Në fund të ditës ne gjithmonë blejmë ide, ashtu siç keni bërë me idenë që iPhone është "më i lirë", ose siç dëshironi të bëni me idetë tuaja:
  «Manuel Escudero: Sipërmarrës. Unë kërkoj të ndryshoj botën përmes kodit, dizajnit, fotografisë dhe / ose çdo aktiviteti që përfshin shfrytëzimin e aftësisë sime për të bërë gjëra që më pëlqejnë. »

  Të drejtat e njeriut nuk janë një trill i dikujt, ju nuk po blini idenë e një personi, ose më keq, një kompani; Ata kanë vazhduar në debat për shekuj, dhe informatika filloi të kishte një ndikim në të gjitha aspektet e jetës sonë pak më shumë se 20 vjet më parë, është e rëndësishme të merren parasysh në këtë debat implikimet e këtij ndikimi, kjo është ajo që propozon FSF, e cila askush nuk ju vë një armë në kokë që të mos përdorni softuer të pronarit.

  1.    DanielC dijo

   Ju po i hiqni gjërat nga konteksti.
   Kur Manuel Escudero flet për bindjen e tij, ai i referohet mos udhëzimit sepse "kështu e kështu thotë se ..." dhe ta bësh atë verbërisht pa zhurmë të mëtejshme, pa hedhur poshtë, pa bërë kontrast, etj.
   Jam sëmurë duke parë njerëz kudo që thonë se ky apo ai shfletues është më i miri, pse? sepse po, dhe ato dalin me përsëritjen e të njëjtit sllogan që përdor shfletuesi që ata thonë se është më i miri. Pak thonë arsyet e vërteta, jo çështjet e marketingut ose popullaritetit.
   Dhe në rastin e këtij artikulli është e njëjta gjë, pasi ka nga ata që thonë se Android është falas, sepse Google thotë kështu (ose që Ubuntu spiunon, sepse Stallman thotë kështu), dhe iPhone nuk është falas sepse (përveç që është dreqi Apple) menaxhon pajisjen për të cilën keni paguar ... nëse jemi të rreptë, asnjë pajisje që ka një OS nuk do të jetë falas sepse ata po e menaxhojnë atë për ju, por kjo është një histori tjetër.

   1.    Stafi dijo

    Unë ju them të njëjtën gjë si Manuel Escudero.
    Filloni duke lexuar dhe kuptuar se çfarë është liria.
    Pastaj lexo me kujdes kur flas për bindje dhe kritere, sepse për të formuar njërën nga të dyja duhet të kryesh një ushtrim aftësie, i cili është i mundur vetëm duke dëgjuar zëra të shumtë. Në fund të fundit, kur mbroni kriteret tuaja, do të jetë gjithsesi ose pjesërisht, një ide (të) që keni blerë.
    Por nëse u kërkoni njerëzve të informojnë veten e tyre, gjëja e parë do të ishte të udhëheqni me shembull, dhe të paktën të zbuloni, të paktën, kuptimin e termave që përmendni, siç është liria.

    Kur e kuptoni konceptin dhe e zbatoni atë në softuer, ju e kuptoni që softueri i lirë nuk heq asnjë liri për të menaxhuar pajisjen për ju, dhe megjithatë nëse mbron lirinë sepse e trajton atë për ju, por siç dëshironi, nëse nuk ju pëlqen pasi e trajton si parazgjedhje, ju jeni plotësisht i autorizuar ta ndryshoni ose të paguani dikë që ta ndryshojë sipas dëshirës tuaj.

    1.    Manuel Escudero dijo

     "Nëse liria do të thotë diçka, do të jetë mbi të gjitha e drejta t'u tregojmë njerëzve atë që nuk duan të dëgjojnë" George Orwell - Prolog i rebelimit në fermë.

     E huazova atë nga një koment tjetër. Komentet tuaja vetëm forcojnë përkufizimin tim për lirinë e stafit, le të vazhdojmë me debatin

     1.    Stafi dijo

      Nëse do të kishit lexuar rebelim në fermë, do ta dinit shumë mirë që i referohet lirisë së shtypit dhe lirisë së shprehjes dhe se nuk ka asnjë lidhje me Softuerin e Lirë.

      Që ke përkufizimin tënd dhe të veçantë (Konceptualizimi, do të thosha) më duket shumë mirë, por që ti vjen dhe e ngatërron me përkufizimet zyrtare, është absurde, për të filluar sepse përkufizimi juaj nuk ka asnjë vlerë jashtë mureve të kafka juaj, jo ka asnjë ushqim.
      Ju jetoni në një botë të qeverisur nga ligjet njerëzore dhe se jeni të lumtur "duke u ndjerë i lirë" (Injoranca e Bekuar) nuk e ndryshon realitetin.

      Çdokush mund të ndryshojë kuptimin e fjalëve për të jetuar në një fantazi që i përshtatet mundësive të tyre, duke e marrë atë si dogma.
      Theshtë parimi i feve, por në fund të fundit jo të gjitha fetë mund të kenë të drejtë.

      Nga rruga, cili debat? në përgjigjet e mia argumenti juaj më i përpunuar është:
      "Nëse nuk jeni dakord për këtë, mos blini dhe kaq."
      Dhe për ta mbyllur atë, ata as nuk flisnin për pazar.

     2.    Manuel Escudero dijo

      @Staff: As unë nuk mund ta kisha ilustruar më mirë, në thelb ju mund të vazhdoni të thoni një mijë gjëra, unë mund të vazhdoj të them një mijë gjëra, por ndryshimi midis jush dhe meje është se për një kohë të gjatë kam lexuar vetëm rreshtin e parë të çdo komenti ju vendosni dhe e vërteta nuk mund të jap më të barabartë atë që mendoni ose të ndaloni së menduari sepse për mua ju jeni vetëm një përdorues i parëndësishëm në një blog Linux, (dhe unë mund të jem diçka e ngjashme me ju) në fund të ditës që bën nuk ka rëndësi ... Unë nuk e shoh pse të vazhdoj me diskutimin e pikave tuaja që çfarëdo që të bëni, çfarëdo që të thoni për mua ose mënyrën time të të menduarit, unë kurrë nuk do ta pranoj. Unë kam zgjedhur një iPhone, sa mirë që nuk e keni bërë.

      Fund

     3.    Stafi dijo

      LOL, dhe në fund pa argumente vjen fyerja e maskuar.

      Nëse nuk jeni të gatshëm të debatoni për të mirën time, por mos dërgoni mesazhe konfuze si p.sh duke më kërkuar të "vazhdoj debatin", ose që të lexoni vetëm rreshtin e parë, kur duhet të lexoni gjithçka për të ditur se "Ju nuk mundeni ilustroje më mirë ", ose që nuk të intereson se çfarë thonë të tjerët, kur fakti i thjeshtë i shkrimit të artikullit tregon ndryshe, njësoj si komentet falënderuese (me të cilat pajtohesh).
      Sepse unë mund të të jap vetëm leximin se gjithçka që thua ka një faktor të lartë, siç e quajnë psikologët, vetë-riafirmimi.
      Përshëndetje.

  2.    Ekuandekuera dijo

   Faleminderit Stafit për sintetizimin dhe shkrimin e asaj që më dha besim ...

  3.    Manuel Escudero dijo

   @ Stafi: Mirë. Çfarë thua say

 32.   i papërpunuarBasic dijo

  Uff .. ..Sapo lexova te gjithe postimin tuaj .. ..por nuk kam kohe te lexoj te gjitha komentet (do te jete me vone) ..

  Përtej kësaj ju prekni një temë disi delikate, duke iu referuar faktit që së shpejti mund të bëhet një flakë ... Unë kryesisht e shpëtoj këtë nga postimi juaj, sepse e ndaj gjerësisht:

  "Sidoqoftë, sot kam ardhur në këtë blog për t'ju thënë se nuk keni nevojë për udhëheqës, ju e keni vetë".

  Faleminderit për shtrydhjen e kësaj ideje ... 😉

  1.    DanielC dijo

   Kjo më bën të qesh kur shikoj biseda motivuese ku ata thonë të njëjtën gjë në YouTube, dhe njerëzit dalin duke komentuar se duan atë djalë për president ose se më shumë udhëheqës si ai janë të nevojshëm që X vendi të dalë nga vrima. xD

 33.   DanielC dijo

  Unë tashmë e kam parë këtë flakë në polonisht në Meksikën time të dashur. Dhe me një tjetër, me kureshtje, i cili mendon se është mesia.

  Mos prekni Stallman / Android sepse në vend që të grindeni me gjëra të tjera për të debatuar, ata sulmojnë vetëm inteligjencën e shkrimtarit për t'u përpjekur ta diskreditojnë atë.

  1.    eliotime3000 dijo

   Dhe nga rruga, ka raste që duke u mbyllur në "universin" e softuerit të lirë, ne humbasim këto pikëpamje që kanë disa dritare veteranë (si në rastin e një blogeri me emrin Chillinfart që kritikon mbështetje patetike nga Microsoft në nivelin e ndërmarrjes në Peru).

 34.   Xavier dijo

  Sigurisht, iOS juaj është aq falas sa që:
  - Nuk ka një kërkues skedarësh për të parë dosjet tuaja dhe nuk ka asnjë mënyrë për ta bërë atë pa jailbreaking.
  - Nuk mund ta përdorni si pendrive
  - Për të krijuar një llogari falas në AppStore ata ju detyrojnë të futni detajet e kartës suaj të kreditit (para se të mos ishte ashtu) edhe nëse nuk e përdorni atë.
  - Nuk ju lejon të ndani aplikacione, imazhe, muzikë ose diçka tjetër përmes Bluetooth. Bluetooth është vetëm për t'u lidhur me kufje.
  - Ju nuk mund të ndryshoni ikonat dhe ndërfaqet e desktopit siç bën Android me lëshuesit dhe pa nevojën për Root.
  - Ju nuk mund të lidhni një kartë SD me të.
  - Nëse bateria juaj tashmë po vdes, nuk mund ta ndryshoni.
  - Nuk mund të lidhni lidhësin USB të thjeshtë dhe standard sepse ju detyron të përdorni lidhësin që prodhon vetëm Apple.
  - Ju nuk mund të shikoni video në format tjetër sepse riprodhuesi luan vetëm video të konvertuara në MP4 duke përdorur iTunes.
  - Ju nuk mund të përdorni Flash Player (edhe nëse janë mbeturina Flash, por ndonjëherë janë të nevojshme për gjëra të caktuara).
  - Nuk mund të zgjidhni shfletuesin e parazgjedhur të uebit. Nëse instaloni një shfletues tjetër të internetit si Chrome, Dolphin, Opera. IPhone juaj do të vazhdojë të hapë lidhjet me Safari.
  - Ju nuk mund ta shkarkoni Firefox sepse nuk e di se çfarë ka Apple kundër aplikacioneve falas që Firefox ndaloi disa kohë më parë nga AppStore, diçka e ngjashme ndodhi me VLC Player.
  - Ju nuk mund të instaloni aplikacione nga burime të tjera, gjithçka duhet të bëhet përmes AppStore. Në Android është aq e thjeshtë sa të shkarkosh APK nga dyqanet alternative dhe pastaj ta ekzekutosh.
  - Për zhvilluesit e aplikacioneve iOS, ngarkimi i një aplikacioni është kompleks sepse Apple vendos shumë kufizime dhe kushte që Aplikacioni juaj duhet të plotësojë në mënyrë që të pranohet. Shtë një proces shumë ushtarak. Këto gjëra nuk ndodhin në Android.
  - Aplikacioni i parazgjedhur i postës për iOS ju lejon të sinkronizoni me disa shërbime të njohura të postës, të tilla si Gmail, Yahoo Mail, Outlook. Aplikacioni i paracaktuar i postës elektronike për Android ju lejon të konfiguroni me çdo ofrues emaili dhe të konfiguroni shumë gjëra të tjera.
  - Nëse ngarkoni një aplikacion që përpiqet të zëvendësojë një funksionalitet të paracaktuar të iOS, Apple do ta fshijë atë papritur. Ashtu siç ndodhi me rastin e një aplikacioni të ngjashëm me Siri (nuk e mbaj mend emrin e tij).

  … Epo, unë mund ta kaloj gjithë ditën duke shpjeguar më shumë Anti-tipare të iOS që Android nuk i ka, por nuk dua të vazhdoj ta humbas kohën.

  1.    i gjallë dijo

   WTF? A nuk më lejon iOS / iPhone t’i bëj të gjitha këto? Shko në dreq Apple .. Nga ajo që duhet të them, i dashur Manuel Escudero Çfarë pi duhan që nuk e ndan? 😀

   1.    x11tete11x dijo

    aghhhhhhhh shfletuesi i parazgjedhur është massssssssss tediosaa, zot, ata duan të të vënë ty në safari cu ... dreq! ..

  2.    Ekuandekuera dijo

   Hahaha
   Një herë kapa një telefon dhe meqë nuk gjeta butonin «prapa», ia ktheva ...

  3.    x11tete11x dijo

   një tjetër që ju mungon, e cila veçanërisht më shqetëson shumë, shumica e aplikacioneve të IOS që kërkojnë të përdorin pajisjen si pendrive ose të ruajnë diçka, të përdorin një shfletues të integruar ose të ngulitur, ku NGA atje duhet të shkarkoni gjëra sepse Trilli i Apple nuk mund të shkarkojë asgjë nga iDevice juaj ... Unë e përdor atë për universitetin (shënime praktike pune, shumica në PDF, unë tashmë kam mësuar të "jetoj" me këtë, por më duket budalla që nën pajisjen e jashtëzakonshme që ka dhe qëndrueshmëria e IOS nuk mund të bësh diçka aq budallaqe sa shkarkimi i një PDF ...)

  4.    Manuel Escudero dijo

   @elav, @ x11tete11x: Sikur të kishit lexuar dy artikujt në blogun tim që unë i lidh në këtë, (ai për sinkronizimin sidomos) dhe gjithashtu të kishit një iPhone me iOS 7.x, do ta kuptonit se 90% e asaj që thotë se @Javier është plotësisht false. Kështu që unë jua lë juve.

   1.    Manuel Escudero dijo

    @ Javier, në hapa:

    (E gjithë kjo pa Jailbreak)

    - Studiuesi i skedarëve dhe dosjeve: Dokumentet nga Readdle.

    - Si pendrive? Sigurisht që mund të: http://ubuntuone.com/2gpEcnJ1HU854nYmmsGyCs

    - Dyqan aplikacionesh pa kartë krediti: Ju mund të krijoni një appleID pa një kartë nga iTunes ose pajisja, butoni është gjysmë i fshehur, por ekziston një që thotë "kalo" kur ata e kërkojnë atë, nuk kam ndonjë lidhje.

    - Bluetooth? Djathtas, funksionon vetëm për të transferuar midis iDevices ose për të përdorur pajisje shtesë, për këtë shërben instashare dhe dukto.

    - Lëshuesit? ato janë budallaqe, nuk është e mundur as në FFOS sepse është një marrëzi e nderuar, unë nuk e konsideroj atë "një mungesë"

    - SD? Android KitKat po i zhduk ato, tani ato shërbejnë vetëm për transferimin e skedarëve nga PC në pajisje. IPhone im ka 64 GB për të njëjtën gjë.

    - Bateria zgjat më shumë se 33 orë në përdorim të përafërt, nuk mendoj se do të duhet ta ndryshoj së shpejti.

    - Bashkimi Evropian tashmë ka rregulluar lidhësin USB, tani edhe Apple do të standardizohet

    - Oplayer dhe VLC luajnë audio dhe video në T ALL GJITHA formatet si në Linux.

    - Në android nuk mund të përdorni as flash player, nuk ekziston më për këtë platformë

    - Në pajisjen time lidhjet hapen me Chrome, zakonisht sepse lundroj duke përdorur kromin.

    - firefox? Unë përdor krom

    - Pse dëshironi të instaloni aplikacione nga burime të tjera? Ju rrezikoni vetëm pajisjen tuaj (dhe po mundeni, përmes iTunes)

    - Ngarkimi i një aplikacioni në appstore ose playstore kalon të njëjtin proces, (unë jam një zhvillues) vetëm se në android kushton 25 dollarë tarifa e pranimit dhe në iOS 90.

    - Ju nuk keni pse të përdorni aplikacionin e paracaktuar për postë, por nuk më ka shkaktuar ndonjë problem.

    - Nuk di për aplikacionet që ata fshijnë sepse ato ofrojnë funksione, mund të keni të drejtë, ose mund të gënjeni se nuk kam informacion në lidhje me të.

    1.    pandev92 dijo

     Ke ardhur të na shesësh iPhone? te si?

     1.    Manuel Escudero dijo

      Unë nuk vij për të shitur asgjë, unë thjesht po i përgjigjem një komenti që sjell informacion të gabuar ashtu si ju ose kushdo mund ta hedhë poshtë artikullin tim nëse beson se ajo që them unë është e gabuar.

     2.    Ekuandekuera dijo

      Përshëndetje Escudero, sa kursi i arrogancës?

    2.    Diego dijo

     Sinqerisht, përgjigjet tuaja janë të turpshme.
     1- Nëse e konsideroni se lëshuesit janë budallenj, ju po na thërrisni të gjithë ne që preferojmë të rregullojmë pajisjet tona në një mënyrë tjetër nga ajo e ofruar nga prodhuesi. Koncepti juaj i lirisë është më i qartë për mua dhe, më lejoni t'ju them, është një mut.
     2- Ishte Bashkimi Evropian ai që standardizoi çështjen e lidhjeve, jo një iniciativë e Apple, kështu që vazhdon të jetë një problem: që shkon vetëm për Evropën. Për pjesën tjetër, Apple nuk e zgjidhi problemin, por filloi të tregtojë një përshtatës të pajtueshëm me pajisjet e saj, domethënë më shumë $ $ $
     3- Nëse dua të instaloj aplikacione nga burime të jashtme nuk kam detyrimin të shpjegoj arsyet e mia. Mund të më duket sikur, periudha. Sidoqoftë, unë i besoj pothuajse çdo burimi më shumë se Apple.

    3.    Xavier dijo

     Manuel, unë do të të përgjigjem përsëri për atë që përgjigje më sipër.

     - Sigurisht, duhet të kërkoni dhe shkarkoni një aplikacion të jashtëm për të hyrë në sistemin e skedarëve. Një përdorues i zakonshëm nuk duhet ta dijë atë. Duhet të vijë në instalim i instaluar tashmë. Sipas dhënies së vetes, puna për të kërkuar dhe instaluar diçka nuk është liri.

     - Në lidhje me pamjen e ekranit që më dhatë për iPhone tuaj si pendrive. Unë ju them se kjo nuk është një pendrive, nuk është magazinimit masiv. Ju jeni duke hyrë në sistemin e skedarëve vetëm përmes protokollit MTP falë faktit që distro-ja juaj Linux vjen me një drejtues dhe një paketë për të hyrë në MTP. Unë ju siguroj që nëse lidhni iPhone tuaj me një kompjuter Windows (ku ndodhen shumica e njerëzve), do të shihni se nuk mund të përdorni atë "pendrive" që thoni, ai do ta njohë atë vetëm si pajisje kamera dhe do të jeni në gjendje vetëm për të hyrë në fotot dhe videot që keni regjistruar, por jo në sistemin e skedarëve. Dhe a e dini pse? sepse Windows nuk vjen me një shofer për të hyrë në MTP siç bëjnë disa distros Linux. Prandaj, komenti juaj se iPhone juaj është një flash drive i ruajtjes në masë është i pasaktë.

     - Përsëri kemi ardhur në të njëjtën gjë, një përdorues i zakonshëm nuk duhet të dijë se në iTunes ka një hile për të kapërcyer hapin e detyrimit për të futur informacionin e kartës suaj të kreditit. (çfarë lirie!).

     - Çfarë zemërimi që ju duhet të përdorni aplikacione të palëve të treta për të bërë diçka kaq themelore saqë çdo celular i lirë mund ta bëjë këtë. Duket se Apple ka një urrejtje ndaj fjalës "ndaj".

     - Për ju do të jetë marrëzi, por ka shumë përdorues që duan të rregullojnë stilin e celularit tonë. Nga ana tjetër, në iPhone duhet të pranoni të njëjtin stil të vjetër, ato luspa gri kaq të shëmtuara dhe të lara. E vërteta është, përgjigjja juaj është shumë subjektive, edhe nëse nuk ju pëlqejnë lëshuesit, por këtu po krahasojmë nëse një celular ka një tipar të tillë apo jo, pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo.

     - Çështja e SD në Kitkat është një gënjeshtër e madhe, kjo është një mit që po ndjek internetin. Unë ju them se unë kam një Galaxy S4 me Kitkat, dhe unë kam zero probleme me SD, kam shumë aplikacione që hyjnë dhe shkruajnë të dhëna në SD pa probleme.

     - Çështjen e daulleve nuk e diskutoj. Sepse ky është një problem që ndodh me pothuajse të gjithë smartfonët në përgjithësi. Kur ato janë të reja, natyrisht, bateria zgjat shumë, por lejon rreth 2 muaj dhe jeta e baterisë është gjithnjë e më e vogël. Unë besoj se sot duhet të ketë përparime më të mira teknologjike sa i përket baterive të smartphone-ve.

     - Shpresojmë që ky standardizim i Bashkimit Evropian të kryhet. dhe nëse po. Epo, duhet të blini iPhone-in e fundit për të pasur lidhësin e ri.

     - Epo, tani ka VLC për iOS, por për të marrë përmbajtje multimediale në dosje dhe për t'i organizuar ato, duhet të përdorni aplikacione të palëve të treta për ta bërë këtë.

     - Në Android nëse mund të përdorni Flash Player. vetëm ata nuk vazhdojnë të lëshojnë azhurnime të reja.

     - Sigurisht që lidhjet hapen në krom nëse i shikoni nga Chrome. Por dua të zgjedh një shfletues të paracaktuar. Kjo do të thotë që nëse jeni në një aplikacion të jashtëm që duhet të ngarkojë diçka nga shfletuesi (si dhe një lidhje brenda një loje) Safari hapet automatikisht pa ju pyetur me cilin shfletues dëshironi ta hapni.

     - krom? mirë ato janë shijet tuaja, nëse dëshironi, vazhdoni të përdorni shfletuesin tuaj të pronarit spiun. Por këtu ne po krahasojmë nëse Firefox është apo jo në një sistem të tillë operativ. Dhe miliona njerëz në botë përdorin Firefox, dhe se nuk është në iOS është shumë serioze.

     - A po më thua që nëse instaloj aplikacione nga burime të tjera, rrezikoj pajisjen time? Me fjalë të tjera, për ju aplikacionet në AppStore janë të gjitha të sigurta? Ju madje nuk keni qasje në kodin burimor të aplikacioneve, ato janë të gjitha të përpiluara dhe me kufizime. Kështu për shembull, në rastin e Android, a do të ishte më i sigurt instalimi i diçkaje nga F-Droid sesa diçka nga Google Play? duke qenë se në F-Droid kam 100% aplikacione falas me kodin e tyre burimor dhe të përpiluara nga vetë F-Droid për të siguruar që aplikacioni i ofruar të jetë i njëjti kod burimor, ndërsa në Google Play gjithçka është përpiluar, plot aplikacione ndërhyrëse me reklama, të pronarit, etj.
     Pastaj më thoni se mund të instaloni aplikacione nga burime të tjera nga iTunes, mirëpo është e vërtetë. Por ju duhet të bëni gjithçka me anë të sinkronizimit, domethënë ajo që keni në PC është një pasqyrë e asaj që keni në iPhone, nëse fshini aksidentalisht një aplikacion nga biblioteka iTunes, ai gjithashtu do të fshihet në iPhone (çfarë lirie!).

     - Përveç avantazhit për të qenë më të lirë (25 USD) në Google Play, ato janë shumë më pak të rrepta se Apple. Në Apple, ju duhet të luteni që ata të pranojnë aplikacionin tuaj, dhe nëse jo, e gjithë puna juaj në aplikacion shkoi në ferr.

     - Në aplikacionin Mail, ato janë shijet tuaja. Por një përqindje e madhe e njerëzve përdorin aplikacionin e paracaktuar të postës. Dhe nëse e krahasojmë atë mes iOS dhe Android. Android-i e tejkalon atë në veçori, përveç sinkronizimit me çdo shërbim SMTP, IMAP, POP3.

     - Gjëja në lidhje me aplikacionet që ofrojnë funksione dhe fshihen, është plotësisht e vërtetë. Google dhe do të shihni që ka shumë raste.

     Epo, unë i përgjigjem gjithë kësaj bazuar në përvojën sepse isha gjithashtu përdorues i iPhone (3gs dhe 4s) dhe e vërteta ishte se përfundova duke u mërzitur me mbylljen e platformës dhe pak liri. Kjo është arsyeja pse unë kalova në Android, pastaj Cyanogenmod, dhe zbulova një botë të re plot mundësi.

     Të mos shqetësohem. Por nuk e di nëse e keni bërë këtë postim për trolling apo vëmendje. Por këtu pothuajse 98% pajtohen që Android është shumë më i lirë se iOS.

     1.    Manuel Escudero dijo

      @Javier: Unë nuk do të vazhdoj t'ju përgjigjem sepse thjesht jeni shumë i painformuar, nuk vij për të mësuar askënd për asgjë ose për të shitur produkte, ju nuk ia vleni kohën time dhe unë këmbëngul, ju jeni gabim, por si mund t'ju njoftoj me kokën tënde të fortë.

      Për Cyanogen, po, por në artikullin tim nuk flas për asgjë tjetër përveç Android vanilje, (dhe vanilje iOS). Mos u mundo të përgjigjesh, thjesht e bën veten të parëndësishme për mua: /

   2.    i gjallë dijo

    Njeri, habia ime është kryesisht për shkak të asaj se sa pak di për iOS. Pak iPhone që kam pasur në duart e mia më kanë shërbyer vetëm për të luajtur, kështu që, nëse kam lexuar artikujt tuaj apo jo, do të isha po aq i mahnitur. 😛

 35.   gjermanisht dijo

  Unë mendoj se jeni shumë gabim, dhe se ju e dini atë, ju nuk jeni të lirë të përdorni iOS dhe ju e dini atë, por sepse përpiqeni të bindni kaq shumë njerëz për atë që mendoni nëse e dini që keni të drejtë ... per mua qe ke nje ndergjegje "te ndyre".

  1.    Manuel Escudero dijo

   në rregull 😉

 36.   Diego dijo

  Hey.
  Jam i kënaqur që ndiheni rehat me pajisjen tuaj të re dhe që dëshironi ta rekomandoni me argumente, megjithëse unë personalisht nuk do të blija produkte të Apple në parim ose çmim.
  Sidoqoftë, mendoj se jeni absolutisht gabim në lidhje me liritë. Unë nuk i lexova të gjitha komentet, imagjinoj se ata tashmë kanë thënë të njëjtën gjë si unë më parë, por nuk ka rëndësi.
  Në radhë të parë, është e pamundur të dihet shkalla e lirisë që përdoruesi i një pajisjeje iPhone ka nga ajo që dimë të gjithë: kodi i mbyllur. Megjithëse në Android, aplikacionet kryesore dhe madje një pjesë e sistemit operativ janë gjithashtu, siç e përmendët, KETU MUNDSIA e ndryshimit të ROM-ve, dhe vetëm në këtë tashmë ekziston një liri më e madhe.
  Së dyti, liria që Stallman shpall (po, shpesh rrënjësisht) nuk është pa themel. "Unë jam i lirë të heq të gjitha të drejtat e mia", mund të thuash. Por deri në çfarë mase është kjo liri?
  Së treti, "liria" nuk ekziston në realitet, pasi ajo është një koncept kontradiktor, dhe pa marrë parasysh sa e vështirë e kërkojmë atë, ajo do të jetë gjithmonë e kotë. Sidoqoftë, unë do të preferoja t'i zotëroja pajisjet e mia sa më shumë që të jetë e mundur, sesa aspak.
  Përshëndetje.

 37.   Nebukadnetsari dijo

  Ky lloj postimi është… si të thuash… për revistat e thashethemeve.
  Çrrënjosni mbeturinat si kjo dhe kushtojini hapësirë ​​tutorialeve, ka shumë prej nesh që nuk dinë për sistemet dhe ne do të dëshironim të dinim më shumë rreth tyre, për shembull, instalimin dhe konfigurimin e një serveri FTP ose si të zgjidhni modulet për t'u përpiluar në një bërthamë e personalizuar ose etj.
  Këto pjesë opinionesh nuk shtojnë asgjë tjetër përveç helmit dhe promovojnë fanboys që bëjnë kaq shumë dëme

 38.   Diego dijo

  Sa keq! Unë kam ndjekur blogun për një kohë të gjatë, por unë i konsideroj jashtëzakonisht të panevojshme këto lloj artikujsh dhe ato për "shpërndarjen". Asnjë mënyrë për të filtruar nga autori? Unë do të doja të lexoja për linux, dhe jo për versionin e ri të derivatit të njëmbëdhjetë të Ubuntu ose klasa të lira të filozofisë morale të mësuara nga fotografi sipërmarrës këtë ...

  1.    chejomolina dijo

   Jam plotësisht dakord me ty por i jap "lirinë" të shprehet hahaha

 39.   eliotime3000 dijo

  Po përdor një smartphone Lagdroid sepse ata thjesht ma kanë dhënë, dhe megjithëse e kam rrënjosur dhe ndezur Galaxy Mini për të punuar me CM 10.1.X, për fat të keq nuk kisha pajisje të mjaftueshme për ta lejuar ta azhurnoja siç bëjnë të tjerët. smartphone moderne.

  Ajo që do të dëshiroja është të jem në gjendje të flash telefonin tim me FFOS në mënyrë që të mund të përfitoj sa më shumë nga telefoni im, pasi jam mërzitur me Lagdroid (madje as Replicant nuk plotëson nevojat e mia të eksperimentimit për shkak të mbështetjes së dobët të tij hardware) .

  Po përdor GNU / Linux sepse shkathtësia e tij është vërtet e prekshme dhe e besueshme, jo si Windows (megjithëse mund ta shihni që po komentoj nga Windows Vista, unë në të vërtetë kam një boot-dual që më ka ndihmuar shumë). Për më tepër, unë po testoj portet zyrtare të aplikacioneve falas për Windows dhe po shoh sa besnikë janë ndaj ekuivalentëve të tyre të GNU / Linux.

  Sidoqoftë, GNU / Linux është vërtet e mrekullueshme. Thjesht duhet të heqësh qafe mijëra argumente që të tjerët të thonë (ose t'i ruash për më vonë). #Thashe.

  1.    lodra24 dijo

   A mendoni se në të ardhmen Mini (unë kam ACE), nga rruga që celulari i dobët ka dhënë shumë betejë me CPU-në e tij mezi 800 MHz, a mund të jetë e mundur të bartet Firefox OS? Përshëndetje Elio.

 40.   Babil dijo

  Atë për lejet specifike për aplikacion (tip firewall) mendoj se e kam parë në një rom të caktuar android, i cili vërteton tezën tuaj se sa i mbyllur është android. Unë mendoj se gjëja më e saktë do të ishte të thuash që androidi është aq i mbyllur sa vendos prodhuesi dhe pronari. Unë e shoh këtë detaj të veçantë si diçka në të cilën molla merr kryesimin për momentin, pasi në aspekte të tjera na duket se android e ka atë. Përafërsisht nuk mendoj se molla është më e hapur për arsyen e thjeshtë se nuk keni zgjedhje, ndryshe nga android, me rreziqe, në varësi të prodhuesit; Si dhe vendosni që nga iOS7 nuk ka asnjë avantazh të madh në thyerjen e burgjeve në të njëjtën mënyrë vendimi im i blerjes ka të bëjë me atë nëse terminali është i hakueshëm në android. Për ju është një disavantazh që duhet të rrënjoseni për ta pasur atë në një farë mënyre dhe megjithatë u deshën 2 vjet për të bindur një mik për ta bërë atë në lidhjen e tij, atë që unë jam duke shkuar për të, ka gjithçka në vreshtin e Zotit dhe unë shoh se liria juaj e mbrojtjes në iOS nganjëherë shkon në rrugën e shijes, sipas mendimit tim modest, gjithsesi, ju na keni dhënë një artikull të shkëlqyeshëm të reflektimit, përshëndetje.

 41.   dannlinx dijo

  "Nëse liria do të thotë diçka, do të jetë mbi të gjitha e drejta t'u tregojmë njerëzve atë që nuk duan të dëgjojnë" George Orwell - Prolog i rebelimit në fermë

  Një subjekt i diskutueshëm pa asnjë pushtet; liria është një term i panjohur edhe për ata që luftojnë për të.
  Por qasja juaj është një precedent i shkëlqyeshëm për mendjen e hapur.
  Në rastin tim unë ju përgëzoj, për shkrimin dhe shprehjen e lirisë tuaj; indiferent ndaj temës në fjalë. Pjesa tjetër janë gjëra të vogla.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Referenca e shkëlqyeshme e Orwell

 42.   chejomolina dijo

  një send tjetër për të mbledhur flakë meh ~: v
  Në radhë të parë, ai tashmë hedh mendimet e disave paraprakisht, të gjithë kanë lirinë të shprehin mendimin e tyre siç duan, pavarësisht nëse ky mendim është i bazuar mirë apo jo.
  Isshtë e mundur në një iPhone me zgjedhje të instaloni disa OS të tjerë në vend të iOS sepse mendoj se nuk ju jep atë liri, megjithëse Android ka shumë kufizime, më duket se pozicionimi më i mirë në kuptimin e lirisë do të ishte FirefoxOS.
  Sidoqoftë, dhe përkundër sa më sipër, unë pajtohem për disa pika, një pjesë e lirisë së vërtetë është të jesh në gjendje të zgjedhësh atë që dëshiron të përdorësh, cilado qoftë ajo ose nëse plotëson disa kritere +1 ndaj kësaj. Shumë në marrëveshje edhe me pikën e licencave BSD, Apache, MTI që garantojnë një softuer më të lirë, në fund të fundit ato ju japin mundësinë e të qenit në gjendje të mbyllni kodin që ju më mirë dhe kjo është liria.
  Si përfundim, sipas mendimit tuaj në një 50/50, ne thjesht nuk imponojmë mendimet tona dhe gjithçka mirë

  1.    eliotime3000 dijo

   Forumi është bërë për të shmangur flakët e panevojshme dhe për t'i parandaluar ata që t'ju ngacmojnë me paradigmat e tyre.

   Dhe nga rruga, unë duhet të them sa vijon:

   Becauseshtë për shkak të fanboys që reggaetón ka degraduar në nivele që tashmë nuk njihen. Kjo gjithashtu i bëri njerëzit e zakonshëm më shumë të frikësuar sesa të sigurt për t'u futur në programim dhe degë të tjera.

   Me fjalë të tjera, fanboys shpesh shkaktojnë këtë dhe fatkeqësi të tjera (aq sa ata mund të shkatërrojnë fetë).

 43.   Isa dijo

  Unë kam ndjekur këtë faqe për disa vjet, dhe përtacia ka qenë gjithmonë më e fortë kur unë dua të ndaj një koment, por jo sot. Midis komenteve ka një që tërhoqi më shumë vëmendjen e përdoruesit «carlo»
  Linux nuk është për njerëzit që nuk u pëlqen të mendojnë, arsyetojnë ose punojnë.
  E njëjta gjë ndodh me Android, i cili ka frikë të bëhet super-përdorues ose të ndryshojë firmware-in. Telefoni i tyre është njerëz me pak njohuri për Linux dhe ata janë shumë dembelë për ta bërë atë, = shumë njerëz nuk dinë se çfarë trajtojnë. "
  Ne do të injorojmë pjesën e parë të komentit tuaj sepse më shumë se një shpërndarje po kërkon pikërisht këta përdorues. Tani, profesor, po thua që një shkencëtar që është dembel të ndryshojë romin në telefonin e tij është injorant? A është edhe një matematikan pa njohuri Linux? Një mjek nuk ju gjykon si injorant sepse nuk dini se nga janë bërë ilaçet që merrni.

  Tani, duke u kthyer në temën e artikullit, unë do të vë mendimin tim me një shembull. Ne kemi fqinjin A dhe fqinjin B, që të dy jetojnë pranë njëri-tjetrit. A është profesor i letërsisë dhe B është menaxher i një institucioni. Të dy kanë saktësisht të njëjtën pagë dhe pothuajse të njëjtat shpenzime. Fqinji A përdor të gjitha Apple, iDevices, iCloud, iTunes, etj. Fqinji B përdor një smartphone me Salfish (ose funksionimin më të lirë celular që mund të mendojnë) dhe në kompjuter, Debian, me fatin që i drejton plotësisht me shoferë falas, heq muzikën e tij nga CD origjinale, nuk përdor cloud dhe transferoni gjithçka me kabllon USB. Nesër qeveria përdor autoritetin e saj të terrorit dhe gjen fotot e fqinjit A në plazh, me guxim duke mos përdorur krem ​​dielli (ai ka lëkurë të kuqe). Merrni me mend se çfarë ndodh atëherë? Asgjë, absolutisht asgjë.

  Nëse paga ime e lejon atë nesër, unë do të përdor të gjithë Apple, pse? Jam i kënaqur ta bëj, ata kanë një dizajn të bukur dhe kaq. Nuk kam pse ta lëviz shumë dhe mund të përdor kohën që do të duhej për të ndryshuar ROM-et që jetojnë me familjen time, ose mbjelljen e një peme. Unë do të përdor një mbulesë që fsheh logon, qëllimi nuk është të tregoj, dhe kaq. E gjitha është budalla. Vërtetë, shkenca kompjuterike do të jetë profesioni im dytësor, dhe? Ndoshta disa programues janë të shqetësuar për çështjen e licencave në mënyrë që të mos japin kodin e tyre, por hajde, shumica e atyre që lexojnë komentin tim të gjithë besojnë se janë hakera sepse ata përdorin terminalin herë pas here.

 44.   Isa dijo

  Dreq, unë tashmë kisha shkruar një letër të tërë, derisa e ringarkova faqen dhe komenti i lumtur dukej se ishte botuar, mirë ... a di dikush nëse përdorimi i Maxthon në modalitetin privat ndikon në botimin e komenteve?

  Siç ishte, ata janë qesharakë që të gjithë luftojnë për këtë. Nëse më pëlqen (dhe situata ime e lejon) nesër blej gjithçka nga Apple dhe madje përdor iCloud, dhe blej nga iTunes duke e ditur që nuk mund të trashëgoj asnjë këngë. Tani, nëse fqinji im nuk e përdor renë, ai përdor Salfish në një Nexus dhe Debian me të gjithë shoferët falas, çfarë? As ai, as unë nuk kemi një cilësi më të mirë të jetës, as nuk jemi njerëzisht më të mirë. As nuk do të thotë se jam injorant sepse preferoj të kaloj kohën që do të duhej për të instaluar ROM me familjen time, ose duke mbjellë një pemë. Duket sikur mjeku ju gjykoi si injorant sepse nuk e dinit se nga ishin bërë ilaçet, ose arkitektin sepse nuk i dinit përmendsh planet e ndërtesës ku punoni. Mos u bëj qesharak

  1.    Isa dijo

   Na vjen keq nëse komentet përsëriten, çfarë turpi

   1.    Manuel Escudero dijo

    @ Isa: Shikoni? Stafi është një nga ata që unë ju them në përgjigjen time të mëparshme ndaj komenteve tuaja. Ju vini në dyshim idetë e tyre pak dhe universi lëviz ... weshtë e çuditshme, por normale, besoni. Në fakt, posa të lini këtë koment, gjëja më e sigurt është që ai do të vazhdojë të komentojë, duke pritur që unë të ballafaqohem me të, duke theksuar një mijë gjëra që presin që ai të "hyjë në debat" por kjo nuk do të ndodhë, sepse unë kam madje as lexo komente nga djem si kjo. Unë ju rekomandoj që të bëni të njëjtën gjë, t'i lokalizoni ata dhe nëse shihni emrat e tyre atje, thjesht lexoni rreshtin e parë të komentit të tyre, shikoni se ku po shkojnë gjërat, qeshni shumë dhe injoroni ato.

    Asnjëherë mos ndaloni së shprehuri.

  2.    Manuel Escudero dijo

   @Isa: Pajtohem me gjithçka që thua, problemi është që ka pak njerëz që, si ti, formojnë një kriter. Të tjerët janë dembelë për të menduar dhe kjo është arsyeja pse këto flakë rrjedhin, sepse shumë njerëz "u shërbejnë zotërve të rremë" në kërkim të përgjigjeve, duke marrë barrën e detyrimit të mendimit dhe vendosjes për to. Dhe kur prekni "mjeshtrin" (Stallman dhe idealet e tij në këtë rast) ata tremben, sepse ju vë në dyshim vetë gjënë që u jep atyre një arsye për të qenë, një motiv. Naturalshtë e natyrshme

  3.    Stafi dijo

   Analogji interesante. Sigurisht, askush nuk do të të cilësonte si injorant për të mos ditur se nga çfarë ilaçesh prodhohen, hajde, kjo është arsyeja pse ne shpikëm specializimin, secili për vete.
   Por kjo është një çështje e veçantë, me ligj ilaçet duhet të tregojnë përbërësit e tyre (edhe nëse ka pak që i interesojnë) për të shmangur plagjiaturë të formulave, ose që një farmacist abuziv t'ju shesë placebo ose gjëra që më shumë sesa ju ndihmojnë të sëmureni.
   E njëjta gjë për arkitektin, ju nuk duhet ta dini planin, por me ligj arkitekti duhet të tregojë dhe regjistrojë planet për t'u siguruar që ai është në përputhje me rregulloret e ligjit për sa i përket mbrojtjes civile, dhe kështu të garantojë sigurinë tuaj kur jeni brenda ndërtesës.

   Kjo është ajo që ka të bëjë me Softuerin e Lirë, licencat, ligjet, ligjet dhe rregulloret, jo konceptet subjektive për atë se çfarë liri bazohet në paragjykime dhe injorancë.

   1.    Isa dijo

    Përshëndetje, Stafi. Më pëlqen këshilla e Manuelit, është shumë e dobishme në shumë raste, por për sot do ta heqim atë sepse, mirë, ne tashmë jemi frymëzuar, apo jo? Kualifikimi si injorant nuk e tha atë për ty, natyrisht. E përmenda nga një përdorues specifik i cili komentoi këtu, dhe fatkeqësisht është një ide shumë e përhapur. Ashtu si ju, duhet të ketë shumë përdorues që nuk i kategorizojnë si injorantë ata që nuk janë të përkushtuar në informatikë.

    Tani kur bëhet fjalë për ndarjen e përbërësve, ne e kuptojmë se jeta është në rrezik në këto zona. Ndërtesa mund të bjerë, ilaçet mund t'ju vrasin. Por programi iPhone nuk do t'ju vrasë dhe as Internet Explorer. Çështja është për përdoruesin përfundimtar, të cilit Stallman i drejtohet gjithashtu kur flet dhe flet për lirinë. Si përfiton përdorimi i Firefox mbi Safari për një përdorues që viziton vetëm faqen e New York Times? Nuk e rrit cilësinë e jetës suaj, as nuk "përmirëson shpirtin tuaj".

    Ndërsa e kuptoj mendimin tuaj, softueri duhet të jetë i hapur për të garantuar sigurinë e përdoruesit ose për të shmangur vjedhjen e kodit nga një zhvillues tjetër. Unë nuk dua të diskutoj mbi sigurinë e p.sh. shfletuesit të mbyllur kundër homologëve të tyre të hapur ose vjedhjes së materialit, sepse nuk ia vlen.

    Në disa nga komentet tuaja kam lexuar diçka në lidhje me përdoruesin që paguan për një iPhone, por Apple ende ka dominim mbi pajisjen. E vërteta është se, përdoruesi është i lirë të rrëzojë iPhone-in e tij në trotuar, por ai nuk do të kishte më të drejtë të kërkojë garancinë e kësaj. Një pajisje gjithashtu mund të "prishet" nëse dëmtoni softuerin dhe jeni i prekshëm nga kjo nëse shkarkoni jashtë dyqanit zyrtar. Gjithashtu, lejimi i instalimit nga burime të tjera e bën piraterinë më të lehtë. Më shumë se një përdorues ka zgjedhur Android sepse në këtë platformë ata mund të instalojnë gjithçka falas. Pra, duke e shndërruar këtë në jetën e përditshme, njeriu nuk bëhet më i lirë duke vjedhur. PIKA E PRGJITHSHME: Unë nuk dua të them që të gjithë përdoruesit e Android planifikojnë të vjedhin aplikacione, unë vetëm thelloj një karakteristikë të "lirisë" që shumë e mbrojnë.

    1.    Stafi dijo

     Epo, jo gjithçka duhet të jetë vdekjeprurëse për të kërkuar legjislacion, lëngjet e konservuara nuk vrasin askënd (me sa di unë) por ato ende kërkojnë të tregojnë përbërësit e tyre.

     Vlen gjithashtu të sqarohet se përdoruesi përfundimtar nuk është vetëm punëtori, arkitekti, pronari i kompanisë farmaceutike, inxhinierët e NASA-s, presidenti i Koresë së Veriut, të gjithë janë përdorues të fundit, dhe për disa përfaqëson një rrezik të vogël ose të madh duke hyrë në faqen e New York Times.

     Atje ata përdorin argumente të tilla si:
     "Apple nuk kujdeset për postën elektronike të dashurisë që i dërgon të dashurës tënde"
     Por realiteti është se Apple ka qasje dhe kontrollon postat elektronike të përdoruesve të saj. Ky është rasti në të cilin u verifikua se si ata fshinë email me tekst specifik.
     Në mënyrë të ngjashme, ka dokumente zyrtare që vërtetojnë që NSA ka qasje të plotë në çdo iPhone.

     Shumë prej nesh mund të jenë apatikë ndaj kësaj, sepse jemi në zonën tonë të rehatisë, por askush nuk garanton se situata nuk do të ndryshojë.
     Telefonat celularë dhe mediat sociale u përdorën në Ukrainë për të gjetur dhe trembur protestuesit. Sigurisht, do të jetë dikush që thotë se ata janë vetëm të padisiplinuar dhe ata e meritojnë atë, por në fund të fundit ata janë njerëzorë dhe ne kurrë nuk e dimë kur një anëtar i familjes ose një i dashur është një trazirë dhe mund të zhduket pasi shumë janë zhdukur në atë konflikt.
     Softueri ishte një mjet për shtypje dhe vrasje, mbase, mbase, (nuk po mendoj) nëse ata do të kishin celularë me OS Pa pagesë dhe të kishin përdorur rrjete sociale të decentralizuara që nuk do të kishin ndodhur.

     1.    Isa dijo

      Më falni nëse kam qenë në një shpellë kohët e fundit, por a nuk i bën Coca-Cola publike gjithsej përbërësit e saj? Me aq sa është. Mos u bë një legjendë tjetër urbane që e merr për realitet ...

      Sidoqoftë, nuk e kuptoj pse është në "rrezik më të vogël ose më të madh" të hysh në sitin NY Times. Do të doja të më flisni pak më shumë për këtë.

      Lidhur me atë se a nuk u intereson kompanive, kjo nuk është e rëndësishme. Unë e di që ata kanë qasje, nuk e dyshoj, por nuk është e rëndësishme për mua (Microsoft është i fundit që zbulohet në këtë drejtim). Rasti i vetëm që mund të mendoj për dikë që me të vërtetë duhet të fshehë komunikimet e tyre nga qeveria janë, pikërisht, protestuesit. Në çdo rast, asnjë mjet elektronik nuk është plotësisht i besueshëm. Unë mendoj se kujtoj kohët e fundit kishte një thashethem për një derë të pasme në kernelin Linux. Nuk e di nëse është e vërtetë, por ajo që unë ju siguroj është se nëse qeveria e Shteteve të Bashkuara (sepse aty vendosen të gjithë filmat: P) dëshiron t'ju kapë ... më mirë mos përdorni pajisje elektronike.

     2.    Manuel Escudero dijo

      @Isa: Formula për Coca-Cola nuk është në të vërtetë e disponueshme, as nuk është patentuar. As teknologjia e Tesla Motors për teknologjinë e re të lëvizjes me raketa që ata kanë krijuar, e cila u lejon atyre të kthehen në pikën e nisjes pas vendosjes së gjithçkaje që kanë dërguar në hapësirë. Asnjë nga 2 gjërat nuk do të patentohet ose lëshohet në publik në asnjë mënyrë sepse rrezikoni më shumë kështu që të mbani sekret informacionin e vërtetë me një metodë të prerjes (palë të ndryshme të përfshira dinë pjesë të ndryshme të formulës / procedurës dhe nuk e njohin njëra-tjetrën po). Ka shumë gjëra që në asnjë mënyrë nuk janë lëshuar përtej shumë të brendshme të kompanive / organizatave ku janë krijuar.

    2.    Stafi dijo

     Në të vërtetë, gjëja Coca-Cola është një legjendë shumë efektive urbane për reklamat, kushdo që dëshiron të patentojë një formulë duhet ta paraqesë atë, aq lehtë.
     Ky është një shembull i mirë se si informacioni i pasaktë që dëgjojmë nga kjo apo ajo anë modifikon perceptimin tonë të realitetit, me fjalë të tjera, sesi njerëzit manipulohen për të besuar se diçka është e sigurt ose e pasigurt, siç është e përshtatshme.
     Gjëja e rëndësishme është që kushdo që ju thotë se softueri X është i sigurt ose jo, e mbështet atë duke iu referuar gjërave të verifikueshme.

     Nëse hyni në ndonjë sit nga Safari, kjo është për shkak se jeni në një Apple OS, (ata madje nuk zhvillojnë as safari për Windows) dhe dihet që ato janë produkte me akses nga disa instanca të qeverisë amerikane, atëherë mbase ekziston nuk ka rrezik për ju, por për një «Armik» të SHBA po, nga gjëra themelore si njohja e ip ose mac, deri te njohja e vendndodhjes tuaj të saktë, bisedave, kontakteve dhe axhendave.
     Çështja është se ajo është e ligjësuar për të gjithë dhe jo vetëm për pa lumturi.

     Që nuk është e rëndësishme për ju nuk do të thotë se nuk është e rëndësishme për askënd. Në fakt, ata që thonë se nuk është i rëndësishëm për ta, trajtojnë një diskurs të caktuar të dyfishtë, sepse nëse nuk shohin ndonjë problem në monitorimin e komunikimeve të tyre sepse nuk kanë asgjë për të fshehur, ata gjithashtu duhet të jenë të kënaqur dhe të lumtur që kamerat dhe mikrofonët janë instaluar në banjat e tyre (Duket shumë e ekzagjeruar, por është e mundshme, për të filluar sepse telefonat tashmë kanë një aparat fotografik, mikrofon dhe ne i çojmë në banjë), ose që policia të hyjë çdo ditë në shtëpinë tuaj me qen për të nuhatur sirtarët tuaj, thjesht sepse nuk keni armë apo drogë për t’u fshehur.

     Ne jetojmë në zonën tonë të rehatisë dhe mendojmë se nuk do të na ndodhë kurrë, por tashmë ka vende në të cilat e drejta e njerëzve për privatësi shkelet në këto mënyra, prandaj është e rëndësishme që ligjet të krijohen në një nivel global që rregullojnë këto gjëra para se të na ndodhin ndonjëherë neve ose dikujt tjetër.

     Unë gjithashtu pajtohem me ty që asnjë pajisje nuk është e pagabueshme, por nuk është një arsye për mendime disfatiste, me siguri njerëzve me ngjyrë u tha gjithashtu: "ju nuk do të ndryshoni asgjë", "nëse nuk ju pëlqen, shkoni jeto në një shpellë ”, por historia tregon se do t’i ndryshojë gjërat (Pak nga pak).

     1.    Isa dijo

      Gjëja Coca Cola nuk është diçka për të cilën mund të diskutoj. Nga mësuesit e kam njohur atë, por ata janë akoma idiotë, kështu që unë nuk do ta marr parasysh. Unë vetëm mund t'ju siguroj se më shumë se një produkt nuk është i detyruar të ndajë "përbërësit" e tij.

      Të jesh armik i SHBA-së është mjaft e lehtë, siç e kuptoj. Por hej, nëse bisedat tuaja zbulojnë se nuk po planifikoni të vendosni një bombë, atëherë më shumë në mbrojtje, apo jo? Të shqetësuarit kanë diçka për të fshehur, dhe duke hyrë në relativitetin e së mirës dhe së gabuarës, nëse keni diçka për të fshehur, qëllimet tuaja mund të jenë të mira, ose mund të jenë të këqija. Hardshtë e vështirë për mua të imagjinoj se cilat janë arsyet e mira për t'u fshehur nga qeveria, dhe unë e them këtë duke marrë parasysh vendin ku kam lindur (tacos dhe guacamole). Unë madje do t'i linja të kishin kamera në shtëpi (jo në banjë!). Nuk do të më shqetësonte të dija se çfarë ushqimi të përgatisja sot. Sidoqoftë, mendoj se keni rënë në një pikë tepër dramatike si "Syri i Shqiponjës". Ose madje krahasoni ato për të parë historinë tuaj të internetit me skllavërinë e afrikanëve. Për sa kohë që qeveria nuk ju heq lirinë, asgjë nuk po shkelet.

      PS: Nëse përcjellja e të dhënave në qeveri bëhet duke përdorur planin tim të të dhënave, atëherë kjo do të më shqetësonte (humor).

    3.    Stafi dijo

     Sipas ligjit, ata duhet t'i paraqesin ato për patenta, nëse nuk i paraqesin ato nuk janë dhënë dhe ato nuk mbrohen nga i njëjti ligj, nëse dikush tjetër arrin të prodhojë të njëjtin produkt ata mund ta patentojnë atë dhe të marrin të gjitha fitimet, ose përndryshe, futuni në një lloj problemi tjetër nëse zbulohet se nuk i bëjnë produktet e tyre në standarde.

     Unë ju shoqërova në udhëtimin për në ekstremin e «rreziqeve», për të parë sikur ka pasur raste kur njerëzit kanë vdekur ose zhdukur gjatë përdorimit të kompjuterëve si një mjet për këtë, por mendoj se ia vlen të sqarohet se kur flitet për sigurinë dhe rreziqet në fushën e llogaritjes, nuk ka të bëjë me integritetin fizik të personit, por me atë që na shënon inxhinieria e softuerit, gjëra të tilla si: Konfidencialiteti dhe integriteti i të dhënave, vërtetimet, disponueshmëria ...
     Duke pasur parasysh këtë dhe duke parë se si softveri është bërë pjesë e jetës sonë, lind ideologjia e softuerit të lirë, për të përfshirë sa më sipër në debatin e të drejtave të njeriut dhe për t'i dhënë një kornizë ligjore të vlefshme.

     Isshtë çështje e të dish që ke të drejtë privatësie, dhe megjithëse dikujt nuk i intereson, askush nuk duhet të spiunojë të tjerët. (Nga hapja e letrave tuaja deri te leximi i mesazheve tuaja WhatsApp).
     Që ju keni të drejtën e prezumimit të pafajësisë, dhe edhe nëse dikujt nuk i intereson, ai nuk duhet të ju trajtojë si terrorist apo terrorist potencial pa prova, pasi ata kanë diçka që ju bën të dyshoni se janë të rrezikshëm për të tjerët, në mënyrë që një gjykatës i vendosur për urdhrin që shtëpia e tyre të kontrollohet, telefonat e tyre të përgjohen dhe çfarë të duan, ashtu si ka qenë gjithmonë.

     Pra, përdorimi i softuerit që respekton të drejtat tuaja nuk do të thotë të keni një cilësi më të mirë të jetës ose të jeni njerëzisht më të mirë (megjithëse sigurisht që në planin afatgjatë do t'ju ndihmojë ta arrini, por kjo është një çështje tjetër) njerëz.
     Nëse dikush nuk është i interesuar ose kjo, ose nuk di as për çfarë bëhet fjalë, është mendimi i tij dhe si i tillë është i respektueshëm, siç thoni ju, askush nuk duhet t'ju quajë injorant për këtë, por ajo që nuk është e vlefshme është ajo e bazuar mbi atë apati, i cili nuk dëshiron të quhet injorant, quajti qesharakë ata që kujdesen.

     1.    Isa dijo

      Me gjënë e parë që pohoni veten tuaj, nuk ka asnjë detyrim për të tregtuar, përveç nëse dëshironi një patentë në mënyrë që askush të mos shesë produktin tuaj, por sidoqoftë, kjo tashmë është më e komplikuar. Nëse ndryshimi midis softuerit të mbyllur / të hapur / falas nuk ndikon në sigurinë dhe rreziqet, por vetëm në fushën e informatikës, pasi që nga atje ai humbet rëndësinë, sepse siç thuani diçka e rëndësishme siç është integriteti fizik nuk është në rrezik. Gjëra të tilla si "Integriteti dhe konfidencialiteti i të dhënave, vërtetimet, disponueshmëria" janë vetëm një përpjekje për t'i dhënë thellësi një ideje të thjeshtë: ata nuk dëshirojnë që mesazhet e tyre të lexohen. Softueri është bërë pjesë e jetës sonë jo sepse tani jemi robotë ose diçka e tillë, njerëzit thjesht kënaqen duke humbur kohë në Twitter / Facebook gjatë gjithë ditës. Nuk është aq e thellë. E pranoj, nuk kam udhëtuar në distanca shumë të gjata, por disa herë që e kam bërë atë dhe ia vlen të përdorësh një aeroplan, ju siguroj, nuk u shqetësova sepse ata analizuan bagazhet tona. Sepse nuk ishte vetëm me ne, përkundrazi me të gjithë udhëtarët. Ju thoni se përdorimi i softuerit falas respekton të drejtat tuaja, prandaj është e nënkuptuar që përdorimi i softuerit të pronarit nuk i bën, por, ae shkel aeroporti të drejtat tuaja? Unë do të të injoroj duke thënë se, edhe në planin afatgjatë, përdorimi i një programi falas ju ndihmon të jeni një qenie njerëzore më e mirë.

      Nuk shqetësohem se mos quhem injorant. Jam i sigurt që di shumë më tepër për Linux sesa ai arrogant që përmenda në komentin tim të parë. Sigurisht që unë di më shumë se ai, por çështja është, që duke përdorur Linux dhe duke u shtirur si një ndjekës i Stallman dhe idealeve të tij, tani ju i ndjeni njohuritë tuaja si superiore. Dhe kjo, Stafi, quhet qesharake, sepse është një ide e thjeshtë, pretenduese dhe e pabazë. Ashtu si të gjithë jemi të lirë të përdorim softuer PRIVATIV, ju jeni të lirë, natyrisht, të shqetësoheni se privatësia juaj do të çohet në pikën më të lartë, por nuk mund të thoni se duke dashur kaq shumë "siguri" jeni më të lirë se ne. Dhe prandaj, nëse ideja juaj duket e thjeshtë dhe pa argumente, unë jam i lirë t'ju konsideroj qesharakë (jo aq injorantë, sepse siç e thamë tashmë, për këtë ne njerëzit e shpikëm specialitetin), të dy jeni të lirë të merrni parasysh gjithashtu nëse ideja ime ju duket ashtu.

     2.    Isa dijo

      "Rto / libre NOS * ndikon në sigurinë dhe rreziqet". Me falni

    4.    Stafi dijo

     E përsëris, ajo nuk e humbet rëndësinë, sepse mund të përshkallëzohet në ekstremin e vdekjeve dhe personave të zhdukur. Dhe megjithëse nuk përshkallëzohet aq shumë, humbjet ekonomike dhe të çdo natyre tjetër që shkaktojnë dështimet e sigurisë së sistemeve është temë e lajmeve çdo ditë.
     Termat që përmend nuk janë për t'i dhënë thellësi asgjëje, por për t'i kuptuar ato duhet të lexoni pak për inxhinieri softuerik. Isshtë një temë shumë e gjerë dhe e trajtuar seriozisht nga shumë njerëz.
     Nëse nuk është i rëndësishëm për ju, është mirë mendimi juaj, ka për ata që e bëjnë këtë, për aq sa shkruhen libra të plotë për të dhe madje ka legjislacion për këtë.

     Unë kurrë nuk e kam thënë atë sepse kemi qenë robotë, por që vetëm për shkak të Facebook nuk është diçka e vërtetë. Puna e shumë njerëzve bëhet me kompjuter, analiza laboratorike, komunikime, në makinë.

     Me aeroportin, në fakt privohet privatësia, autoriteti e pranon atë dhe ata kërkojnë masat më pak invazive, por nëse refuzoni inspektimin, autoriteti nuk duhet t'ju detyrojë, Ata thjesht nuk ju lejojnë të hipni në aeroplan, por kjo është për shkak se ata rezervojnë të drejtën e pranimit, dhe përdorimi i avionëve privatë si tuajat nuk është asnjë liri që ju keni.
     Veryshtë shumë ndryshe që pa u këshilluar me ju dikush shkon në shtëpinë ose kompjuterin tuaj për të kontrolluar, sesa dikush ju pyet që ta lini të ju kontrollojë për të hyrë në shtëpinë e TIJ.

     Nuk e di se ku e kuptoni se mendoj se njohuritë e mia janë superiore. Nga komenti im i parë ju thashë se askush nuk duhet të bëjë më pak me një tjetër që nuk di diçka për një temë në të cilën nuk është trajnuar.
     Por në të njëjtën mënyrë, askush nuk duhet të bëjë më pak me dikë që ka një mendim për një temë që unë studioj, vetëm sepse konceptet që trajton nuk janë kuptuar, ose nuk duken të rëndësishme.
     Asshtë sikur të shkoj në një blog në matematikë dhe të them "4 në të vërtetë përfaqëson 3 njësi, dhe i quaj qesharake sepse i japin shumë rëndësi një shifre, nëse për një shumë të keqe askush nuk vdes".

     Dhe ne kthehemi te e njëjta gjë, nëse ngatërrojmë lirinë e zgjedhjes me lirinë që Software i Lirë promovon, ne fillojmë keq dhe nuk arrijmë askund, ato janë dardha dhe mollë.
     Nëse e konsideroni që Softueri i Lirë është pretendues dhe i pabazë, atëherë është mirë.
     Çështja është që personi që e përfaqëson atë është një i diplomuar në Harvard, me njohje në disa kontinente, ka më shumë kredenciale sesa ti dhe unë së bashku, dhe nuk është vetëm ai, ka shumë njerëz të respektuar si në botën e shkencës kompjuterike ashtu edhe në politika që ka të njëjtën ide, ka qytete dhe vende të tëra që pak nga pak modifikojnë ligjet për t'i përshtatur ato me ato parime. E gjithë kjo është e dhënë reale dhe bazat objektive. Kështu, arsyetimi im, logjika dhe madje edhe rroja e Ockham, më thotë se më mirë t'u kushtoj vëmendje atyre njerëzve (Pa fanatizëm të pakuptimtë).

     Në fakt, ju mund të besoni atë që dëshironi, qëllimi im nuk është të ndryshoj idetë e askujt.
     Por nëse dikush i shpreh ato ide të tij në një media masive dhe përpiqet t'i mbështesë ato me shpifje, gënjeshtra dhe mendime pa prova, unë përpiqem të lë një vizion tjetër të gjërave me qëllimin e vetëm për të shmangur keqinformimin.

 45.   Serge Benitez dijo

  Sipas mendimit tim modest, është mirë nëse vendoseni më mirë në fund të fundit, për këtë ekziston një larmi sistemesh, secili prej nesh mund të zgjedhë atë që dëshiron, unë nuk përshtatem me ios, e vërteta është, është shumë e komplikuar per mua, prandaj jam me android, duhet te keni arsyet tuaja per te mos perdorur adroid si dhe une qe te mos perdor ios

  1.    Manuel Escudero dijo

   +1 për këtë koment, @Sergio

 46.   Max dijo

  Nëse duam të thellohemi shumë, shumë. Liria nuk ekziston, pasi shoqëria, media dhe gjithçka që të rrethon, na formuan. Të bësh diçka si diçka është sepse një seri “ngjarjesh” formësuan personalitetin tënd. Shtë një koment i përulur. 😀

 47.   MIKE dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm Manuel Escudero

  Jep shumë për të menduar!

  Jam i ri në botën e programimit, kur programoj kuptoj T ALL GJITHA gjërat që mund të bëhen !! Të jesh i lirë ose jo ekziston gjithmonë një kontroll mbi përdoruesin.

  Mijëra njerëz në të gjithë botën përdorin sisteme dhe nuk e kuptojnë se çfarë ndodh prapa ndërfaqes. Gjithçka është ashtu si përdoret informacioni "(Për mirë apo për keq)" ...

  1.    Manuel Escudero dijo

   @MIKE: Po! për të mirë ose për të keq, kjo është pika e të gjitha ... Por gjithsesi, është mirë që keni gjetur kohë për të lexuar artikullin, shihemi në komente të tjera

 48.   Rutilio Carrastrapio dijo

  I dashur Manuel:

  Unë e kam lexuar artikullin me shumë kujdes dhe mendoj se informacioni që ndani është i mjaftueshëm që unë të mendoj se konceptet e lirisë që ju barazoni janë të ndryshme. Ne mund të mos pajtohemi me Richard Stallman për qëndrimin e tij radikal, por mendoj se idetë e tij nuk janë thjesht një pozë hipi e pabazuar, por një analizë e plotë e realitetit. Sipas mendimit tim, liria e Stallman ka të bëjë me transferimin e të drejtave që ju i jepni një programuesi / kompanie me të cilën nënshkruani një marrëveshje për sigurimin e shërbimit; Dhe ideja e parë vjen: Apple ju dërgon një dokument shumë të plotë në emailin tuaj për të pranuar licencën tuaj. Çfarë ndodh me Hardware-in e blerë nëse refuzoni licencën? Unë nuk kërkova shumë, por nuk gjeta asnjë video ku dikush klikon Mos prano. Nëse e ushtroni atë liri, ju lutem ndani atë.

  Tani, ju përmendni se liria e përdoruesit gjendet në licencat që "lënë të hapur mundësinë e zhvillimeve të mbyllura bazuar në përpjekjet e komunitetit për lirinë e përdoruesit". Nuk e kuptoj se si përfitohet përdoruesi duke pasur mjedise të mbyllura. Kjo për mua tingëllon shumë e ngjashme me mashtrimin e Microsoft: softueri i tyre është më i sigurt sepse nuk dihet. Nëse dikush vendos gjithçka për ju, nuk e kuptoj pse e përmirëson përvojën tuaj.

  E treta. Unë mendoj se pyetja ego e zhvilluesve rritet edhe më shumë kur ushqehen me kod që nuk e ndajnë. Ashtë një mënyrë për të thënë që është e imja dhe e askujt tjetër, dhe luaj me të, por ndërsa unë po ta jap ty. Nëse e shohim nga ana e biznesit, natyrisht që është më e përshtatshme, sepse mund të përvetësoni punën e shumë njerëzve, ta shesni dhe të mbushni xhepat pa ndonjë acarim moral; Dhe sigurisht që licenca ju jep atë liri, por duke mbyllur kodin nuk ia ktheni komunitetit, por vetes tuaj dhe kjo përsëri nuk shoh se si përmirësohet përvoja e përdoruesit. Duke menduar se kontrolli i gjithçkaje sepse përvoja e menduar nga zhvilluesi është tingëllon më e mirë për mua.

  Së fundmi, Apple që ju lejon të konfiguroni aplikacionet tuaja dhe të bllokoni gjëra të caktuara nuk flet domosdoshmërisht për liri, sepse në fund të fundit ato aplikacione dhe ato blloqe nuk do t'ju lejojnë kurrë të bllokoni ndjekjen e Apple. Unë mendoj se krahasimi i terminaleve Android vs iPhone për të kërkuar lirinë është si krahasimi i Franco vs Musolini për të kërkuar demokraci.

  të fala

  1.    Manuel Escudero dijo

   @Rutilio: Unë e respektoj mendimin tuaj, dhe nëse e keni lexuar tashmë artikullin, nuk kam pse t'i përgjigjem komentit tuaj për të riafirmuar që ne mendojmë ndryshe. Thjesht dua të shtoj: Çfarë Apple zvarritet? është ajo për të cilën po shkoj ... Njerëzit të cilët zhyten në ideologji si ajo e Stallman priren të flasin për gjëra që NUK NDODHIN. Apple nuk e gjurmon terminalin tuaj. Kur e blini, ju vendosni nëse doni (ose nuk doni) të dërgoni "informacione përdorimi" që i referohen vetë regjistrave të gabimeve sikur aplikacioni që u rrëzua të vendoste gjeolokacionin të kishte vendndodhjen tuaj gjeografike. Kjo është gjëja më e afërt me "gjurmimin e mollëve" dhe ju vendosni nëse doni të dërgoni këto shkrime apo jo, dhe ju shpjegohet se në varësi të rastit ata mund të mbajnë vendndodhjen tuaj. Diçka e ngjashme ndodh në një android, por nuk është e qartë nëse keni aktivizuar ndjekjen e Google apo jo, derisa të vendosni preferencat tuaja dhe ta realizoni atë (shumicën e kohës, duke pranuar diçka "të rastit" përfundoni duke e aktivizuar atë) dhe kjo është një ndryshim shumë i madh në metodologji ... sidoqoftë kjo nuk do të thotë që Google ose Apple po ju ndjekin, sepse ju jeni plotësisht të vetëdijshëm për të (mirë, jo mjaft në android) dhe në çdo rast mund t'i çaktivizoni këto funksione. Në çdo rast, nëse dikush ndjek celularin tuaj, ai është operatori, kompanitë e teknologjisë (dhe më vjen keq nëse e them kështu sepse duke gjykuar nga mënyra se si shkruani, nuk mendoj se e meritoni këtë përkufizim):

   Çfarë do të ketë rëndësi jeta juaj patetike për ta?

 49.   izenzo dijo

  Nga Android në iOS. mami im: /

  Për të filluar dhe për ta bërë atë të drejtë, duhet të keni provuar një Smartphone Android të nivelit të lartë ose të ngjashëm me iPhone, dhe pastaj mund të shihni tashmë avantazhe dhe disavantazhe.

  Unë nuk kam parë Aplikacionet iOS, ndër të tjera sepse nuk kam interesin më të vogël për Apple ose ekosistemin e saj, nuk dua lidhje absurde dhe mbi të paguar shtrenjtë, por Aplikacionet Android janë të mira, ka të këqija dhe ka të rregullta , por nuk është diçka që më ka tërhequr vëmendjen tepër.

  Por të gjithë bëjnë atë që duan, ne do të shohim se çfarë mendoni kur lajmet të mbarojnë dhe të filloni të shihni anën negative të Apple, ekosistemit të saj dhe produkteve të saj.

 50.   mitrat dijo

  Jeni FALAS të përdorni MS WOS IOS ose OSX, por kjo është desdeLINUX dhe asnjë nga të mësipërmet nuk është Android, është LINUX, të tjerët nuk janë.

  Se ndjeheni më të lirë në IOS, shkoni përpara, në Android, siç e shkruani mirë, MUND T E SHPENZONI BURGU edhe nëse kushton më shumë. Edhe FSF ka versionin e tij REPLICANT që mund të instalohet në modele të ndryshme.

  Në pajisjen tuaj IOS - NUK MUND TST INSTALONI ASNJ TJETR -

  Unë supozoj se do të ketë të burgosur që ndihen më të lirë se sa jashtë burgut duke pasur më shumë kohë të lirë sesa nëse punojnë në dy punë me pagë minimale, por kanë të drejtë në rastet e tyre të veçanta, unë nuk mendoj se në një forum për liritë civile ata do t'i lejojë ata të shkruajnë një artikull mbi atë në llak, njëri është më i lirë.

  Në botën e linux jemi aq të lirë sa lejojmë edhe LIBERTICIDAS të shkruajë në forumet tona

  1.    Manuel Escudero dijo

   Mirë, rroftë liria! 😉

 51.   Carlos dijo

  Në këtë pikë e vërteta më duket absurde për këtë lloj diskutimi pasi gjithçka lidhet me gjithçka, ju nuk mund të aspironi për një liri të pastër në botën e kompjuterit nëse nuk e jetojmë atë, të gjithë punojmë për të ngrënë, paguar fatura, konsumuar ose blerë në zinxhirët ndërkombëtarë, në një moment do të konsumojmë ilaçe me formula të mbyllura, madje edhe liria jonë e pajisjeve që përdorim zvogëlohet nga ajo që prodhuesit mund të na ofrojnë ose madje ndoshta me android ose iOS jemi të lidhur me planet e të dhënave dhe kompanitë që imponojnë monopole 🙂. Nuk mendoj se është e pamundur por tani është shumë e vështirë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   +1 për këtë koment.

 52.   Peter dijo

  Ky debat duhet të trajtohet duke marrë parasysh 4 premisat e softuerit të lirë, të cilat janë ato që përcaktojnë bazën e lëvizjes së softuerit të lirë bazuar në gnu / linux. Sipas kësaj, IOS nuk është falas, i thjeshtë dhe i thjeshtë. Dhe shkon kundër 4 ambienteve, shumë e thjeshtë. Android përputhet me disa premisa, plotësisht ose pjesërisht. Pra, në një shkallë lirie bazuar në 4 premisat, ajo përputhet më mirë se iOS.
  Ka disa gjëra që më bëjnë shumë të zhurmshme ...
  thotë autori i postimit:
  "Pse duhet ta heq përkufizimin tim të lirisë nga goja e një njeriu tjetër?"
  mirë, një paragjykim ndaj mendimit të Stallman është i qartë këtu. Që nga përkufizimi i Lirisë (dhe të gjitha fjalët në univers) ne u kemi marrë njerëzve të tjerë që i kanë shkruar në fjalorë ose të ngjashëm. Nëse dikush nuk shpik një fjalë të re dhe nuk e përcakton atë, ne flasim bazuar në atë që trashëgojmë nga shoqëria, ne kemi një kulturë të trashëguar. Prandaj, përkufizimet që përdorim na janë dhënë nga burra dhe gra të tjerë. Mund t’i pëlqejmë ose jo, me siguri mund të zgjedhim.
  Por këtu është e qartë se stallman e shqetëson atë, një paragjykim i qartë, përndryshe ai nuk duhet të pranojë ndonjë përkufizim të Lirisë, pasi ajo është dhënë nga burra të tjerë. Shumë njerëz bien dakord të përcaktojnë lirinë sipas 4 premisave, ata nuk mund të pajtohen dhe është perfekte.
  thotë autori i postimit:
  «Unë personalisht e konsideroj iPhone një pajisje" më të lirë "se çdo Android. Dhe është se jashtë qëllimit të tij "burim i mbyllur" »
  Këtu është një kontradiktë e qartë, hajde. Si mund të konsiderohet diçka "burim i mbyllur" ose burim i mbyllur me ndonjë liri? Simpleshtë e thjeshtë, le të mos e thyejmë kokën. Le të kujtojmë gjithmonë, gjithmonë 4 ambientet.
  thotë autori i postimit: se iphone "fuqizon përdoruesin". Le të kthehemi në 4 ambientet. Iphone rrëzohet në orën 4.
  Unë besoj se vetëm programi falas mund të garantojë barazi më të madhe teknologjike, pasi ai na lejon të gjithëve të kemi qasje në të pa pasur nevojë të paguajnë dhe ta shpërndajnë, kopjojnë dhe përmirësojnë atë. Asgjë, asgjë nga ato nuk mund të bëhet me apple ose microsoft. Aq e thjeshtë.
  Regards,
  Peter.

 53.   Peter dijo

  Ky debat duhet të trajtohet duke marrë parasysh 4 premisat e softuerit të lirë, të cilat janë ato që përcaktojnë bazat e lëvizjes së softverit të lirë bazuar në gnu / linux. Sipas kësaj, IOS nuk është falas, i thjeshtë dhe i thjeshtë. Dhe shkon kundër 4 ambienteve, shumë e thjeshtë.
  Android përputhet me disa premisa, plotësisht ose pjesërisht. Pra, në një shkallë lirie bazuar në 4 premisat, ajo përputhet më mirë se iOS.
  Ka disa gjëra që më bëjnë shumë të zhurmshme ...
  thotë autori i postimit:
  "Pse duhet ta heq përkufizimin tim të lirisë nga goja e një njeriu tjetër?"
  mirë, një paragjykim ndaj mendimit të Stallman është i qartë këtu. Që nga përkufizimi i Lirisë (dhe të gjitha fjalët në univers) ne u kemi marrë njerëzve të tjerë që i kanë shkruar në fjalorë ose të ngjashëm. Nëse dikush nuk shpik një fjalë të re dhe nuk e përcakton atë, ne flasim bazuar në atë që trashëgojmë nga shoqëria, ne kemi një kulturë të trashëguar. Prandaj, përkufizimet që përdorim na janë dhënë nga burra dhe gra të tjerë. Mund t’i pëlqejmë ose jo, me siguri mund të zgjedhim.
  Por këtu është e qartë se stallman e shqetëson atë, një paragjykim i qartë, përndryshe ai nuk duhet të pranojë ndonjë përkufizim të Lirisë, pasi ajo është dhënë nga burra të tjerë. Shumë njerëz bien dakord të përcaktojnë lirinë sipas 4 premisave, ata nuk mund të pajtohen dhe është perfekte.
  thotë autori i postimit:
  «Unë personalisht e konsideroj iPhone një pajisje" më të lirë "se çdo Android. Dhe është se jashtë qëllimit të tij "burim i mbyllur" »
  Këtu është një kontradiktë e qartë, hajde. Si mund të konsiderohet diçka "burim i mbyllur" ose burim i mbyllur me ndonjë liri? Simpleshtë e thjeshtë, le të mos e thyejmë kokën. Le të kujtojmë gjithmonë, gjithmonë 4 ambientet.
  thotë autori i postimit: se iphone "fuqizon përdoruesin". Le të kthehemi në 4 ambientet. Iphone rrëzohet në orën 4.
  Unë besoj se vetëm programi falas mund të garantojë barazi më të madhe teknologjike, pasi ai na lejon të gjithëve të kemi qasje në të pa pasur nevojë të paguajnë dhe ta shpërndajnë, kopjojnë dhe përmirësojnë atë. Asgjë, asgjë nga ato nuk mund të bëhet me apple ose microsoft. Aq e thjeshtë.
  Regards,
  Peter.

 54.   Chupy35 dijo

  Mbrojtja e pambrojtshme

 55.   Peter dijo

  Disa gjëra më shumë në lidhje me këtë postim ...
  autori mban:
  duke folur për Kontrollin ...
  "Përdorimi i gNewSense GNU / Linux sepse ata mendojnë se është i saktë, ju po ia dorëzoni Stallman"
  A mund të na tregoni në mënyrë efektive se cili është procesi aktual përmes të cilit përdorimi i gnewsense do t'i dorëzonte kontrollin Stallman? Nëse nuk mundet, është se ai flet nga injoranca ose nga paragjykimet, duke u përpjekur t'i bëjë Stallman dhe Apple të duken të njëjtë për të çuar më tej argumentin e tij. Dhe nuk janë aspak të njëjtat.
  Në paragrafin tjetër ai i thotë "i çmendur" Stallman pa e përmendur emrin, por është e qartë se kujt i referohet.
  Dhe fotografia në postim është postuar qëllimisht për ta bërë atë të duket i çmendur. Stallman ka mbajtur qindra leksione, pse nuk zgjodhi një ku ishte ulur duke folur normalisht?
  Të gjithë kemi paragjykime, çështja është t'i njohim dhe t'i shmangim ato në mënyrë që të mos japim një mendim nga paragjykimi, i cili gjithmonë do të na devijojë.
  Regards,
  Peter.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Nëse mund ta sqaroj këtë:

   "Përdorimi i gNewSense GNU / Linux sepse ata mendojnë se është i saktë, ju po ia dorëzoni Stallman"

   Qartë. Ajo i referohet kuptimit hipotetik të frazës, si dhe kur më radikalët brenda softuerit të lirë thonë se nëse "Unë përdor tekst sublime 3, atëherë redaktori më kontrollon"

   Asnjëra nga 2 frazat nuk mund të interpretohet fjalë për fjalë, sepse kur bleni një produkt të Apple ose rregullat e Apple gjatë jetës tuaj, as kur përdorni gNewSense Stallman nuk e bën atë fjalë për fjalë (ose FSF-në për këtë çështje) pasi e njëjta gjë nëse përdor njërën nga të dyja dhe nesër përpiqem të vras ​​Tim Cook ose Stallman sepse "vendosa ta bëj këtë", asnjë nga 2 "forcat" nuk ka fuqi mbi mua të më urdhërojë të bëj ndryshe. I referohet kontrollit ideologjik. Gjëja e rëndësishme këtu është që ju të ndiqni ideologjitë që dëshironi, të bëni atë që dëshironi dhe të përdorni sistemin që dëshironi, por nga bindja juaj, është ajo që unë po përpiqem të them. Për çfarë i referohet kjo? Epo, nëse ju pëlqen iPhone dhe mund të blini iPhone dhe DUA të blini iPhone, ju DUHET të blini iPhone, pavarësisht nëse kompjuteri juaj përdor gnewSense apo jo. Nëse ju pëlqen gNewSense, ju mund të instaloni gNewSense dhe dëshironi të instaloni gNewSense në Mac tuaj, atëherë ju DUHET ta instaloni gNewSense në Mac tuaj. Dhe pse DUHET t’i bëni këto gjëra? SEPSE DUES TI BENI ATA. Ai që keni gNewSense në PC-në tuaj dhe ndiqni një filozofi nuk duhet të marrë kontrollin mbi ju dhe t'ju ndalojë të blini një iPhone sepse pa marrë parasysh se çfarë besoni ose jo, JU JENI PREJTARI I VENDIMEVE TUAJA. E njëjta gjë nëse doni të instaloni gNewSense në Mac. Vidhni Apple dhe garancinë e tij! ju doni ta bëni atë dhe kjo është arsyeja pse ju DUHET ta bëni atë. Aq e thjeshtë.

   1.    Peter dijo

    Manuel, ti thua: "Nëse keni gNewSense në PC tuaj dhe ndiqni një filozofi, nuk duhet të marrë kontrollin mbi ju dhe t'ju ndalojë të blini një iPhone"
    Këtu mendoj se duhet të marrim parasysh diçka të quajtur Koherencë. N someoneSE dikush ndjek një ideologji ose filozofi të caktuar, nuk është se ajo merr kontrollin mbi ne, sepse ne e kemi zgjedhur atë. Dhe bazuar në zgjedhjen tonë duhet të jemi të qëndrueshëm. Dikush është jokoherent kur thotë se i duan kafshët, dhe pastaj dalin dhe i godasin. Dikush mund të ndjekë 4 premisat e softuerit të lirë dhe të blejë një iphone, natyrisht. Por fjalimi i tij po humbet koherencën. Personi i tij.
    Regards,
    Peter.

    1.    Manuel Escudero dijo

     Ju nuk duhet të jeni skllav ose filozofitë tuaja për "qëndrueshmëri" janë idiote. Por nëse nuk kuptoni diçka tjetër, atëherë nuk kam pse të argumentoj me ju, kjo është mënyra juaj për të parë botën dhe tani, nuk jam i interesuar ta ndryshoj atë.

     1.    Peter dijo

      Manuel, nuk ka të bëjë me të qenit skllav. Askush nuk është skllav i asgjë për të ndjekur një ideologji ose filozofi të caktuar. Të gjithë njerëzit kanë një vizion të botës, një grup idesh që ata ndjekin dhe nuk janë skllevër për këtë. Unë mendoj se ju e përdorni termin skllavëri në mënyrë shumë të paqartë. Konsistenca në jetë nuk është sinonim i skllavërisë.
      Regards,
      Peter.

     2.    Manuel Escudero dijo

      Pershendetje

     3.    diazepani dijo

      Manuel ka të drejtë. Të jesh koherent do të thotë ta lidhësh sjelljen me një ideal të vetëm, një moral të vetëm, një këndvështrim të vetëm.

      1.    Peter dijo

       Diazepan, «Manuel ka të drejtë. Të jesh koherent do të thotë ta lidhësh sjelljen me një ideal të vetëm, një moral të vetëm, një këndvështrim të vetëm ".
       Diazepan, ky është përkufizimi juaj për koherencën dhe unë e respektoj atë, por nuk është i vetmi. Unë mendoj se qëndrueshmëria nuk do të thotë të jesh i lidhur apo të jesh skllav. Në çdo rast, njerëzit janë të lirë të thonë: Unë i dua kafshët dhe pastaj i hedh në erë. Kjo quhet mos koherencë ose bisedë e dyfishtë. Dhe nuk po them që të gjithë duhet të jemi 100% të qëndrueshëm, sepse kjo nuk ekziston. Por ne mund të përpiqemi të jemi sa më koherentë të jetë e mundur duke marrë parasysh sa të kushtëzuar jemi nga mjedisi ynë, nga shoqëria.
       Regards,
       Peter.


     4.    Manuel Escudero dijo

      @diazepan: Unë nuk mendoj kështu, unë do të citoj diçka që iu përgjigja një komenti tjetër për të ilustruar mendimin tim:

      Citoj ...

      Ju hyni në një pikë interesante, ajo që shprehni është e njohur në psikologji si koncepti i "lumturisë sintetike vs lumturisë natyrore" dhe e njëjta gjë vlen për socializmin-kapitalizmin ashtu siç vlen për temën e softuerit të lirë të pronësisë:

      Lumturia natyrore është ajo që merrni kur merrni atë që dëshironi, gjithmonë. Produktet e softuerit të pronarit janë specialistë në këtë sepse duke ngushtuar opsionet, ato krijojnë më shumë lumturi. Si eshte kjo Nëse blini një Mac, ka më pak të ngjarë që të pyesni veten nëse ishte vendimi i duhur në planin afatgjatë (sepse nuk ka asnjë tjetër) dhe të mundoni veten me të (nëse flasim për OS) Por nëse përdorni linux, çdo ditën që rrezikon të thuash: "Oh! shiko, Manjaro e ka këtë, Fedora këtë! Ubuntu se! dhe distro në të cilën nuk jam !! " dhe ju vendosni të ndryshoni. Kjo, megjithëse ju jep më shumë liri, ju jep më pak lumturi sepse ju jep më pak rehati. Pas një kohe, lumturia sintetike arrin, e cila është ajo që lind nga "bërja më e mirë e asaj që merr" dhe kjo është kur ju filloni të racionalizoni gjërat: "Ok, unë jam në Fedora dhe ndoshta këtu nuk mund të instaloj më të fundit version i Photoshop CS6, por të paktën kam GIMP, Krita etj ”.

      Qëllimi këtu është të ndërmjetësoni (me forcë) sepse nuk mund t'i nënshtroheni të gjitha nevojave tuaja më shumë sesa mund të jepni në të gjitha komoditetet tuaja. (Ose të paktën kështu e shoh) Kështu që jam i lumtur duke përdorur Fedora Linux dhe iPhone tim.

      Çështja është, nëse vendosni të ndiqni një filozofi si softueri i lirë, nuk keni pse të jetoni të lidhur me "racionalizimin" ose lumturinë sintetike. Po të ishte ky rasti, atëherë Devs nuk do të krijonte (për shembull) shtojca për krita ose gimp për t'u martuar me filozofinë "përdorni atë që keni". Martesa me një filozofi në atë nivel "për qëndrueshmëri" gjithashtu paralizon gjërat. Prandaj mendoj se është budalla.

   2.    Peter dijo

    Ju thoni Manuel "nëse ju pëlqen iPhone, dhe mund të blini një iPhone dhe dëshironi të blini një iPhone, ju DUHET të blini një iPhone, pavarësisht nëse kompjuteri juaj përdor gnewSense apo jo"
    Ju harroni një detaj: paratë. Nëse nuk keni para, liria e çmuar në koshin e plehrave. Pra, le të biem dakord që liria është gjithmonë e kushtëzuar. Të gjitha vendimet tona janë gjithmonë të kushtëzuara nga faktorë të jashtëm. Unë këmbëngul, le të kthehemi në 4 premisat e softuerit të lirë. Ata janë udhëzuesit e shkëlqyeshëm që të mund të përparojmë në softuerin e lirë dhe barazinë teknologjike të njerëzve. Dhe ne gjithmonë duhet të përpiqemi të jemi në përputhje me atë që mendojmë, kjo është ajo që na bën njerëzit më të lirë dhe më të mirë.
    Regards,
    Peter.

    1.    Manuel Escudero dijo

     Unë citoj komentin tim: »dhe ju mund të blini një iPhone» Nuk më ndikon aspak të blej një iPhone nesër, unë mund ta bëj. Nëse nuk mundesh, atëherë mbase nuk duhet. Duhet të keni përparësi.

     1.    Peter dijo

      Manuel, logjika e justifikimit tuaj është: nëse nuk mund të blini diçka, mbase nuk duhet ta bëni. Nëse e zbatoni atë logjikë për të varfërit e botës, do të shihni se si i lini të vdesin nga uria. Zbatoni atë logjikë në një program si MSOffice. Dikush që punon me të. Le të themi se nuk mund ta blini. A duhet të ndërpres punën? Mendoj se nuk është kështu. Duke ju njohur, ka përparësi, por arsyetoni se nuk mund të blej diçka sepse nuk duhet ta bëj, për shkak të përparësive, nuk e shoh mirë. Në këtë shoqëri, pa para, liria jonë shumë e vlerësuar është shumë e kufizuar. Dhe Linux me 4 premisat e tij inkurajon liri më të madhe në jetën tonë.
      Regards,
      Peter.

    2.    Manuel Escudero dijo

     Jo. Nëse nuk keni para nuk duhet të jeni hileqar dhe të blini vegla teknologjike në vend të ushqimit, është kaq e thjeshtë. përparësi

     Përshëndetje, Pedro.

     1.    Peter dijo

      Kush fyen është se i kanë mbaruar argumentet.
      "Lumturia natyrore është ajo që ju merrni kur merrni atë që dëshironi, gjithmonë".
      Kjo është e pamundur, sepse askush nuk mund, gjithmonë, të marrë atë që dëshiron. Dhe edhe nëse e merrni, nuk garanton lumturi, sepse ne shohim çdo ditë që marrja e asaj që dëshironi nuk sjell gjithmonë automatikisht lumturi. Isshtë një konceptim mjaft i thjeshtë i lumturisë: Unë jam i lumtur kur kam atë që dua. Një 5 vjeçar do ta thoshte këtë.
      Regards,
      Peter.

     2.    Manuel Escudero dijo

      @Pedro: Mirë. Çfarë thua say

 56.   Vegan dystopik dijo

  liria, një temë mijëra vjeçare që kurrë nuk do të arrijë një përkufizim absolut dhe të vërtetë sepse është një ndërtim nga individi tek e përgjithshmja.

  Thjesht po them që liria mbaron kur fillon dikush tjetër, liria e dikujt mbaron kur prek të tjerët, në këtë kuptim, Iphone dhe markat e tjera kufizojnë liritë e punëtorëve, shfrytëzojnë fëmijët, kufizojnë përdoruesin dhe madje edhe zhvilluesin.

  Kohët e fundit kam pasur përvojën që në punë ata donin të jepnin një zile të shkarkueshme dhe lehtësisht të instalueshme, por iPhone ishte shumë i komplikuar (pothuajse e pamundur ta botosh në dyqan) Për të instaluar një zile duhet domosdoshmërisht të luhet nga iTunes, në të tjerët është madje thjesht shkarkoni skedarin nga telefoni celular dhe caktoni.

  Unë jam vetëm duke thënë se njerëzit besojnë se janë të lirë, ata gjykojnë mënyrat për të parë lirinë e të tjerëve, por në fund liria ndërtohet nga secili, por gjithmonë duke kërkuar të respektojë atë të të tjerëve dhe tregon vetëm me shembuj se si mund të jetoni në menyre tjeter.

  Një shoqëri që flet për lirinë, por argëton veten me kafshë të burgosura në kopshte zoologjike, cirus, me luftëra të pafund për kufij, etj. A është me të vërtetë një shoqëri e udhëhequr nga kërkimi i lirisë universale? Unë mendoj se është një shoqëri e udhëhequr nga egotizmi .. liria ime vetëm liria ime.

  Lër dy imazhe që më duken të mira:

  http://ur1.ca/gw39n

  http://ur1.ca/gw39o

  1.    diazepani dijo
  2.    Manuel Escudero dijo

   @ Dystopian Vegan: Unë nuk jam në PRO apo cirk apo kopshte zoologjike. Ashtu siç jam KUND someoneR dikujt që ju inkurajon të hani mish nëse nuk doni sepse mendja e tij egoiste i thotë se "keni gabim" që jeni Vegan (ose anasjelltas, nëse jeni i tillë)

 57.   Alex dijo

  Celulari im i ardhshëm do të jetë Firefox OS. Pa dyshim i vetmi që unë e konsideroj me të vërtetë falas dhe i aftë të mbrojë privatësinë tuaj nga kompani si Apple dhe Google. Nga ana tjetër, ndërsa unë qëndroj me cyanogenmod shumë më herët sesa me iphone.

 58.   Xavier dijo

  Manuel, unë do të të përgjigjem përsëri për atë që përgjigje më sipër.

  - Sigurisht, duhet të kërkoni dhe shkarkoni një aplikacion të jashtëm për të hyrë në sistemin e skedarëve. Një përdorues i zakonshëm nuk duhet ta dijë atë. Duhet të vijë në instalim i instaluar tashmë. Sipas dhënies së vetes, puna për të kërkuar dhe instaluar diçka nuk është liri.

  - Në lidhje me pamjen e ekranit që më dhatë për iPhone tuaj si pendrive. Unë ju them se kjo nuk është një pendrive, nuk është magazinimit masiv. Ju jeni duke hyrë në sistemin e skedarëve vetëm përmes protokollit MTP falë faktit që distro-ja juaj Linux vjen me një drejtues dhe një paketë për të hyrë në MTP. Unë ju siguroj që nëse lidhni iPhone tuaj me një kompjuter Windows (ku ndodhen shumica e njerëzve), do të shihni se nuk mund të përdorni atë "pendrive" që thoni, ai do ta njohë atë vetëm si pajisje kamera dhe do të jeni në gjendje vetëm për të hyrë në fotot dhe videot që keni regjistruar, por jo në sistemin e skedarëve. Dhe a e dini pse? sepse Windows nuk vjen me një shofer për të hyrë në MTP siç bëjnë disa distros Linux. Prandaj, komenti juaj se iPhone juaj është një flash drive i ruajtjes në masë është i pasaktë.

  - Përsëri kemi ardhur në të njëjtën gjë, një përdorues i zakonshëm nuk duhet të dijë se në iTunes ka një hile për të kapërcyer hapin e detyrimit për të futur informacionin e kartës suaj të kreditit. (çfarë lirie!).

  - Çfarë zemërimi që ju duhet të përdorni aplikacione të palëve të treta për të bërë diçka kaq themelore saqë çdo celular i lirë mund ta bëjë këtë. Duket se Apple ka një urrejtje ndaj fjalës "ndaj".

  - Për ju do të jetë marrëzi, por ka shumë përdorues që duan të rregullojnë stilin e celularit tonë. Nga ana tjetër, në iPhone duhet të pranoni të njëjtin stil të vjetër, ato luspa gri kaq të shëmtuara dhe të lara. E vërteta është, përgjigjja juaj është shumë subjektive, edhe nëse nuk ju pëlqejnë lëshuesit, por këtu po krahasojmë nëse një celular ka një tipar të tillë apo jo, pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo.

  - Çështja e SD në Kitkat është një gënjeshtër e madhe, kjo është një mit që po ndjek internetin. Unë ju them se unë kam një Galaxy S4 me Kitkat, dhe unë kam zero probleme me SD, kam shumë aplikacione që hyjnë dhe shkruajnë të dhëna në SD pa probleme.

  - Çështjen e daulleve nuk e diskutoj. Sepse ky është një problem që ndodh me pothuajse të gjithë smartfonët në përgjithësi. Kur ato janë të reja, natyrisht, bateria zgjat shumë, por lejon rreth 2 muaj dhe jeta e baterisë është gjithnjë e më e vogël. Unë besoj se sot duhet të ketë përparime më të mira teknologjike sa i përket baterive të smartphone-ve.

  - Shpresojmë që ky standardizim i Bashkimit Evropian të kryhet. dhe nëse po. Epo, duhet të blini iPhone-in e fundit për të pasur lidhësin e ri.

  - Epo, tani ka VLC për iOS, por për të marrë përmbajtje multimediale në dosje dhe për t'i organizuar ato, duhet të përdorni aplikacione të palëve të treta për ta bërë këtë.

  - Në Android nëse mund të përdorni Flash Player. vetëm ata nuk vazhdojnë të lëshojnë azhurnime të reja.

  - Sigurisht që lidhjet hapen në krom nëse i shikoni nga Chrome. Por dua të zgjedh një shfletues të paracaktuar. Kjo do të thotë që nëse jeni në një aplikacion të jashtëm që duhet të ngarkojë diçka nga shfletuesi (si dhe një lidhje brenda një loje) Safari hapet automatikisht pa ju pyetur me cilin shfletues dëshironi ta hapni.

  - krom? mirë ato janë shijet tuaja, nëse dëshironi, vazhdoni të përdorni shfletuesin tuaj të pronarit spiun. Por këtu ne po krahasojmë nëse Firefox është apo jo në një sistem të tillë operativ. Dhe miliona njerëz në botë përdorin Firefox, dhe se nuk është në iOS është shumë serioze.

  - A po më thua që nëse instaloj aplikacione nga burime të tjera, rrezikoj pajisjen time? Me fjalë të tjera, për ju aplikacionet në AppStore janë të gjitha të sigurta? Ju madje nuk keni qasje në kodin burimor të aplikacioneve, ato janë të gjitha të përpiluara dhe me kufizime. Kështu për shembull, në rastin e Android, a do të ishte më i sigurt instalimi i diçkaje nga F-Droid sesa diçka nga Google Play? duke qenë se në F-Droid kam 100% aplikacione falas me kodin e tyre burimor dhe të përpiluara nga vetë F-Droid për të siguruar që aplikacioni i ofruar të jetë i njëjti kod burimor, ndërsa në Google Play gjithçka është përpiluar, plot aplikacione ndërhyrëse me reklama, të pronarit, etj.
  Pastaj më thoni se mund të instaloni aplikacione nga burime të tjera nga iTunes, mirëpo është e vërtetë. Por ju duhet të bëni gjithçka me anë të sinkronizimit, domethënë ajo që keni në PC është një pasqyrë e asaj që keni në iPhone, nëse fshini aksidentalisht një aplikacion nga biblioteka iTunes, ai gjithashtu do të fshihet në iPhone (çfarë lirie!).

  - Përveç avantazhit për të qenë më të lirë (25 USD) në Google Play, ato janë shumë më pak të rrepta se Apple. Në Apple, ju duhet të luteni që ata të pranojnë aplikacionin tuaj, dhe nëse jo, e gjithë puna juaj në aplikacion shkoi në ferr.

  - Në aplikacionin Mail, ato janë shijet tuaja. Por një përqindje e madhe e njerëzve përdorin aplikacionin e paracaktuar të postës. Dhe nëse e krahasojmë atë mes iOS dhe Android. Android-i e tejkalon atë në veçori, përveç sinkronizimit me çdo shërbim SMTP, IMAP, POP3.

  - Gjëja në lidhje me aplikacionet që ofrojnë funksione dhe fshihen, është plotësisht e vërtetë. Google dhe do të shihni që ka shumë raste.

  Epo, unë i përgjigjem gjithë kësaj bazuar në përvojën sepse isha gjithashtu përdorues i iPhone (3gs dhe 4s) dhe e vërteta ishte se përfundova duke u mërzitur me mbylljen e platformës dhe pak liri. Kjo është arsyeja pse unë kalova në Android, pastaj Cyanogenmod, dhe zbulova një botë të re plot mundësi.

  Të mos shqetësohem. Por nuk e di nëse e keni bërë këtë postim për trolling apo vëmendje. Por këtu pothuajse 98% pajtohen se Android është shumë më falas sesa iOS ..

 59.   Evazive dijo

  Përshëndetje përsëri Manuel, ti thua se:

  @ Evasive: komenti juaj është një humbje kohe ... Por këtu është kodi im:

  https://github.com/Jmlevick

  Ok, nëse duket si humbje kohe, kjo tregon shumë për respektin për përdoruesit. Unë vetëm ju pyeta se ku isha, tani e di dhe do të marr kohën time (e cila nuk ia vlen për ju). Do të të jap disa këshilla kur të jesh vjeç, mos e nënçmo askënd ashtu siç nuk e di kurrë me kë po flet. (Mund të bëni disa surpriza si ato që kam bërë unë).

  Kështu që unë e lë bisedën dhe faqen e internetit pa flakë ose pa rëndësi dhe pa qetësi se përgjigjja nuk do të shkojë në një formë kontakti 😉 Ahh, siç thashë, tani edhe mua nuk më intereson përgjigja juaj, radha tashmë ka kaluar.

  pershendetje

  1.    Manuel Escudero dijo

   Hmmm… ok

 60.   Rafael dijo

  Liria është e drejta më e rëndësishme njerëzore që ka dhe ka një çmim! Jo të gjithë janë të gatshëm të paguajnë. Sigurisht, ju vendosni nëse doni të jeni të lirë apo jo, ose nëse paguani çmimin e lirisë apo jo (si të jesh në gjendje të zgjedhësh një iBad - iPod, iPhone, iMac, etj ... - ose jo), është vendimi juaj dhe ju duhet të jetoni me të, por kjo nuk është arsyeja pse duhet të fyeni dhe të përpiqeni të diskreditoni njerëzit që janë të gatshëm të paguajnë çmimin dhe të luftojnë për atë liri. Richar Stallman mbron lirinë tonë në çështjet dixhitale dhe nuk ka asgjë për të cilën duhet ta qortojmë atë.

 61.   hola dijo

  Pa komente, e vetmja gjë që pyes veten se çfarë po bëni këtu duke varur një postim si ky, kujt i intereson nëse keni ndryshuar sistemin tuaj operativ ose celularin ky blog ka të bëjë me gnu / linux dhe softuer, nëse nuk e mbështesni arsyen pse ju jam ketu nuk e kuptoj une insistoj qe askush nuk kujdeset per mendimet tuaja pse keni ndryshuar, jini te lumtur, askush nuk do te kujdeset, te gjithe do te vazhdojne te perdorin programin falas dhe ju me programin tuaj te prones, krijoni nje postim qe i sherben komunitetit nese jo, cfare po beni KETU xD

 62.   xiep dijo

  Unë do të doja të shtoja disa reflektime, të cilat unë i konsideroj të përshtatshme, në analizën e autorit.

  Zgjedhja jo gjithmonë presupozon lirinë. Vendosja se çfarë ngjyre dua të blej një bluzë, çfarë do të ha për darkë sot ose duke përdorur iOS, mund të jetë falas, por, natyrisht, nuk është gjëja themelore në veprimet e lira.

  Liria përkthehet në një akt të emancipimit, të autonomisë, sesa në një zgjedhje të thjeshtë. Këto veprime mbajnë një impuls të fshehtë me forcat që na vartin. Kërkimet për çlirim, gjatë gjithë historisë, janë shpesh të dhimbshme, jashtëzakonisht të komplikuara dhe shpesh të përgjakshme. Nuk është shumë lajkatare, por konfliktet me autoritetin kërkojnë guxim dhe përkushtim. Sigurisht që nuk është diçka komode dhe e qetë. Nuk ka asgjë më pak të gatshme për të ndryshuar sesa fuqia e vendosur, dhe ajo do të përdorë të gjitha burimet e saj (miqësore, jomiqësore dhe shtypëse) për të shmangur një transformim kundër interesave të tij.

  Nga lufta për të drejtat civile te beteja për dinjitetin, drejtësinë dhe barazinë, të gjitha lëvizjet kanë bërë supozimet e tyre mbi idenë e lirisë si një shprehje e emancipimit dhe vetë-menaxhimit. Një lezbike, për shembull, nuk zgjedh të "jetë", ajo është. Shtë një realitet që bëhet një mënyrë jetese. Lufta e tij kundër patriarkatit dhe persekutimit është një luftë për lirinë e "qenies".

  Mendoj se autori i artikullit mbetet një shtresë shumë sipërfaqësore e nocionit të lirisë dhe se ai e ngatërron atë me komoditetin dhe interesat e veçanta. Askush nuk mund të mohojë përsosmërinë teknike të shumë programeve të pronarit, por të marrë zgjedhjen e një përdoruesi me prirje të caktuara (dobia, pamundësia e kryerjes së detyrës profesionale dhe të punës me programe falas ose një shije të caktuar) në fushën ku Softueri i Lirë Diskuton mbi sovranitetin e individit me programe të mbyllura dhe ekskluzive më duket, tani për tani, një mendjelehtësi. Objektivi i Software-it të Lirë nuk është aq shumë për të lejuar zgjedhjen dhe vendimin midis disa mundësive, sesa për të ndërmjetësuar dhe për të ndërtuar terrenin atje ku këto «shfaqen». Ky terren, sigurisht, nuk është ai i iOS dhe jo Android.

  Një përdorues me përvojë, ekspert dhe i shqetësuar mund të preferojë opsionet e ofruara nga këto platforma dhe mund t'i zgjedhë ato, do të mungonte më shumë. Por fakti është se kjo nuk ka të bëjë aq me lirinë sa me plotësimin e nevojave specifike.

  Regards,

  1.    Peter dijo

   Xiep, mendimi juaj është i shkëlqyeshëm.
   Regards,
   Peter.

 63.   le të përdorim linux dijo

  «Ju do të gjeni vetëm lirinë brenda jush, duke marrë vendimet tuaja nga dita në ditë, kurrë mos pushoni së menduari për veten tuaj, bazuar në kriteret tuaja të informuara dhe atëherë do të jeni të lirë ...»
  T’i thuash këtë një skllavi (“lirinë do ta gjesh vetëm brenda vetes”) është gati një shaka ... liria bazohet në marrëdhënien tonë me të tjerët, është domosdoshmërisht një marrëdhënie fuqie. Por hej, ky është mendimi im.
  Gjithsesi, artikull shumë interesant.
  Unë e mirëpres mundësinë për të diskutuar çështje politike (të tilla si çfarë është liria) dhe jo gjithmonë çështje teknike.
  Nje perqafim! Paul.

  1.    Manuel Escudero dijo

   @Pablo (usemoslinux): Unë ndryshoj në atë ideologji, atë të "tregimit të tij një skllavi ..." Sepse kjo është pikërisht ajo që e bën një skllav të lirë. Merrni shembullin më idiot që mund të imagjinoni: Filma si Django ose 12 Years of a Slave. Nëse një skllav beson se ai mund të jetë i lirë, ATA Q C MUND TAKE KONTROLLON, atëherë ai mund të lirohet, të fillojë të ndërmarrë veprime që e çojnë drejt lirisë.

   Në një shembull më "realist" (nëse doni ta shihni ashtu) Nëse kjo mendim, kjo deklaratë që unë bëra nuk është ajo që na çliron:

   "Ju do të gjeni vetëm lirinë brenda vetes tuaj, duke marrë vendimet tuaja nga dita në ditë, kurrë mos pushoni së menduari për veten tuaj, bazuar në kriteret tuaja të informuara dhe atëherë do të jeni të lirë ..."

   Kështu që vendet si Meksika (ku unë jetoj) ose dikush për qëllime të kësaj çështjeje, kurrë nuk do të kishin pasur pavarësinë e tyre ... Në të gjitha rastet, (ose në shumicën e rasteve) ata filluan me faktin e thjeshtë se një njeri vendosi që njerëzit mund të jini i lirë të vendosni se çfarë dëshironte ose nuk donte në vendin e tij, dhe në fund të fundit, kjo u përkthye në një lëvizje.

   Mirëdita.

   1.    x11tete11x dijo

    Z. Platoni dhe Alegoria e tij e Shpellave nuk pajtohen: v

    1.    Manuel Escudero dijo

     @ x11tete11x: Çfarë i referohet ai koment? Po i referohesha faktit që nuk jam dakord me atë që tha @usemoslinux (Pablo):

     Unë citoj:

     T’i thuash këtë një skllavi (“lirinë do ta gjesh vetëm brenda vetes”) është pothuajse një shaka ... liria bazohet në marrëdhënien tonë me të tjerët, është domosdoshmërisht një marrëdhënie fuqie. Por hej, ky është mendimi im.

     Fundi i kuotës

     PS Unë tashmë iu përgjigja pyetjes tuaj në lidhje me fedora në Google+

  2.    Peter dijo

   shkëlqyeshëm kjo! "Liria bazohet në marrëdhënien tonë me të tjerët, është domosdoshmërisht një marrëdhënie fuqie."
   Dhe me të vërtetë, është një gabim t'i thuash një skllavi se liria gjendet brenda tij.
   Regards,
   Peter.

 64.   larg dijo

  Sinqerisht, para se të mendoni se mënyra juaj e përcaktimit të lirisë është "liria juaj", duhet të informoni veten pak për konceptimin tuaj "origjinal" të lirisë. Ju nuk e keni shpikur atë, pak histori nuk do t'ju dëmtojë, ju thjesht ndiqni ideologjinë dominuese të lirisë postmoderne.

  Tani, në lidhje me IPhone vs Android, rezulton se IPhone ka, përtej besimit tuaj subjektiv, një filozofi jashtëzakonisht elitiste, e cila është në antipodet e softuerit të lirë dhe kulturës së lirë. Unë vetëm mund t'ju them shkurtimisht se liria mbështet lirinë dhe e bën atë të rritet, nëse liria juaj mbetet vetëm në lirinë tuaj që nuk është liri, por egoizmi i një subjekti të vetëm.

 65.   beofox dijo

  blog linux u hoq nga rss sepse autori ishte tym, kur bleu një android kinez ose samsung që nuk i pëlqente.
  Shkruar nga një kompjuter me guindous

 66.   ahdezzz dijo

  Unë mendoj se pjesët e opinioneve duhet të postohen vetëm në forum. Shpresojmë ta konsiderojmë.

 67.   Lojra dijo

  Urime për hyrjen tuaj, ishte e nevojshme që dikush të vinte këmbët në tokë.
  Siç ju thashë në G + Manuel, unë kam një mini S3 dhe një retinë ipad, dhe e vërteta është se unë jam i kënaqur me të dy, iOS më ofron gjëra që Android kurrë nuk do të jetë në gjendje, por Android gjithashtu ka përfitimet e tij që iOS nuk; si gjithmone do te kete shume qe do ju quajne ereje, tradhetar, i cmendur etj, por realiteti eshte se ata nuk dine per cfare po flasin, une kalova ato faza me perdoruesin e linux, tani pas rreth 10 vjet perdorimi, une mund të them se tashmë i kam hapur sytë dhe e kuptoj se:
  a) Liria për të cilën flasin aq shumë nuk ka rëndësi, përdoruesi mesatar i fundit është i interesuar vetëm për të bërë që gjithçka të funksionojë, nuk ka rëndësi pasi, për shembull, nëse MS lëshon linux zyre, shumë do t'i blinin ato sepse përmbush atë që përdoruesit dua
  b) Nuk ka një sistem perfekt, quajeni atë linux, windows ose mac, të gjithë kanë të tyret, disa më shumë se të tjerët, dhe nëse flasim për gjëra joreale si liria e Z. Stallman, atëherë bota e përsosur duhet të ketë të gjitha sistemet një, diçka që nuk do të ndodhë kurrë.
  c) Linux është një mjet pune, osio dhe mësimi, dhe unë them një mjet sepse është instaluar në një kompjuter, një objekt i pajetë që nuk më kupton ose dëgjon mua si një person tjetër, kështu që, për mendimin tim (dhe kjo me siguri do të sillni urrejtje të akumuluara) liritë nuk janë reale, nëse dikush dëshiron të jetë 100% i lirë ata kurrë nuk do ta arrijnë atë, pasi ata vazhdojnë të jetojnë në planetin tokë, me të njëjtët "kafaze" si pjesa tjetër e pjesës tjetër, kështu që, për mua Linux është një mjet që më lejon ta bëj punën siç më pëlqen dhe me përfitime dhe sakrifica të caktuara.

  Dhe si këshillë, mos u përgjigjni më trolleve ose njerëzve si ata që nuk i dinë ndryshimet midis Kubës dhe Meksikës (po, unë lexoj gjithçka haha) ju vetëm humbni kohën tuaj dhe sepse keni hyrë në ujëra të rrezikshëm, padyshim që ata do t'ju tregojnë se çfarë keni do të vdesin nëse postoni gjëra mollë këtu.

  Gëzoni iPhone tuaj dhe vazhdoni, nëse kjo ju pëlqen, nuk ka asgjë të keqe me të.

  1.    Stafi dijo

   Epo, unë nuk e quaj askënd heretik, tradhtar, të çmendur, talibal, fanatik, apo ndonjë gjë tjetër, kështu që me siguri e di se për çfarë po flas

   A) Ajo që shumica e njerëzve mendojnë nuk është domosdoshmërisht e saktë. Propozimi i diçkaje të tillë quhet lajthitje ad populum.

   B) E vërtetë, nuk ka një sistem të përsosur, por liritë e Softuerit të Lirë janë reale, dhe asgjë nuk është më e gabuar sesa të supozosh se ndjekja e tyre do të çojë në një sistem të vetëm, prova e kësaj është bota e distros atje. Dhe në privat një monopol të madh.

   C) Termi Softuer i Lirë nuk i referohet lirisë së softuerit, por lirisë së përdoruesit, njerëzit mund të jenë të lirë, megjithëse në fakt, liria nuk është e pakufizuar. Kjo është arsyeja pse Softueri i Lirë merret vetëm me lirinë se si të bëni llogaritjen tuaj dhe jo me lirinë e shprehjes, ose për të punuar, ose gjëra të tjera.

   1.    Lojra dijo

    A) Unë nuk po propozoj asgjë, është një realitet dhe nuk është se shumica mendojnë për të, ata veprojnë bazuar në të.

    B) Katastrofa e shpërndarjes? Kjo është ajo që ju mendoni, atëherë, unë e kuptoj që ju mbështesni faktin se një mijë e një versione të Ubuntu janë krijuar, thjesht sepse ajo strehon desktopin tuaj në mënyrën X, ose që shumë nuk e pëlqejnë Gnome Shell dhe kjo është arsyeja pse ata krijuan të tjera 2 ambiente që vetëm i përkeqësojnë gjërat. Kjo quhet fragmentim dhe se në çdo sistem është negativ përtej besimit.

    C) Vetëm ata prej nesh që trajtojnë kodin mund të interesohen vërtet për këtë "liri".

    1.    Stafi dijo

     A) Unë mendoj se nuk më kuptove, unë jam gjithashtu i bindur se shumë njerëz nuk kujdesen dhe se ata veprojnë në përputhje me rrethanat. Ajo që po them është se mbase kjo nuk është gjëja e duhur për të bërë, prandaj është e rëndësishme të shikoni këndvështrime të tjera.

     B) Epo, nuk më pëlqen por nuk më shqetëson që ka edhe një mijë distro, në fund të ditës përdor vetëm ato që më pëlqejnë dhe i numëroj në gishtat e njërës dorë. Por mendoj se nuk ishte qëllimi, por që modeli i softuerit të Lirë nuk do të gjeneronte një sistem të vetëm.

     C) Kushdo që nuk programon mund të kërkojë ose punësojë dikë që të modifikojë kodin për të, nëse është rasti, është e përshtatshme që ata të kenë të njëjtat liri.

  2.    Peter dijo

   Mauricio, me pozicionin tuaj: «shumë që do t'ju thonë (H) ereje, tradhtar, i çmendur etj., Por realiteti është se ata nuk dinë për çfarë flasin» ka të ngjarë që ju të mendoni se jeni mbreti i universit dhe se ju keni të vërtetën «vetëm një» të zbuluar mbi këtë temë. Të gjithë kemi shumë për të mësuar nga njëri-tjetri, edhe nëse mendojmë se gabojnë. Askush, askush nuk ka të vërtetën e vetme, sepse realiteti dhe e vërteta janë një ndërtim kolektiv, askush nuk mund të ndalet dhe të thotë: Unë kam të vërtetën, të tjerët nuk dinë asgjë. Ose po, mundeni, por nuk do të keni të drejtë ose më të mençur për këtë.
   Regards,
   Peter.

   1.    Lojra dijo

    Unë nuk mendoj se unë jam Mbreti i universit, unë thjesht kaloj nëpër ato faza "besimtar" dhe kam arsye të mirë për të folur për të. Dhe ke të drejtë, askush nuk ka të vërtetën e vetme, prandaj është e rëndësishme të mësosh nga të tjerët, por vetëm kur ata kanë një themel apo përvojë të mirë.

    1.    Manuel Escudero dijo

     @Mauricio: Përdoruesit si @Staff dhe @Pedro po kërkojnë vetëm konfrontim, "lufto-fito", vazhdojnë të shpenzojnë fjalë në një blog. Nuk ia vlen as të shkosh në mundimin e përgjigjes ndaj tyre. Një shembull themelor: Në disa nga përgjigjet tuaja pasi të keni "folur" pak me ta, përdorni një fjalë "me zë të lartë" ose diçka që duket fyese për ta dhe kjo do të jetë përgjigjja:

     Shembull @ Stafi:
     https://ubuntuone.com/2fAxbxIPEaYCxdxu177Io2

     Shembull @Pedro:
     http://ubuntuone.com/3B99UKRo6eByCcHyiRIivW

     Ky është një nga shumë testet që unë bëj për të zbuluar një blog që bën troll në krahasim me dikë me të cilin mund të argumentoni diçka saktë pas një rreshti prej më shumë se 3 komentesh me një përgjigje të përgjithshme. Përdoruesit si këta 2 do të ndryshojnë pozicionin e tyre vetëm në çdo moment të mundshëm në mënyrë që të vazhdojnë në konfrontim me ju (duke marrë të kundërtën) ose duke shpjeguar pozicionet e tyre me argumente shumë të paqëndrueshme në mënyrë që të vazhdojnë dhe të vazhdojnë dhe me radhë. Ju nuk mund të bisedoni me këta njerëz, nuk ia vlen të harxhoni kohën tuaj. Këshilla ime është që ju të më pëlqeni mua dhe kur i identifikoni ata, nëse ata vazhdojnë të komentojnë, lexoni vetëm rreshtin e parë të komenteve të tyre, (për të ditur se për çfarë bëhet fjalë) qeshni shumë dhe injoroni ato, kjo sepse sipas teori, ju akoma pranoni "Superioritetin" e tyre, "arsyen" ose "komandën më të madhe të temës", ata do të arrijnë t'ju kundërshtojnë dhe të vazhdojnë me lakun e diskutimit, nuk ka kuptim. Në fakt, nëse krahasoni komentet që të dy kanë bërë gjatë gjithë postimit, teknika e tyre e të shkruarit është shumë e ngjashme, pothuajse sikur të ishin "i njëjti person". Duke supozuar se nuk është dikush nën ndonjë përfaqësues ose diçka tjetër, atëherë thjesht do ta kuptoni se kemi të bëjmë me njerëz që kanë të njëjtën gjendje mendore ...

     Sipas mendimit tim, këta njerëz nuk i meritojnë përgjigjet apo vëmendjen tuaj. Kufizohuni duke bërë atë që unë ju them ose nëse e konsideroni të duhur, jepjani atyre përgjigje me 1 rresht pasi të lexoni rreshtin e parë të komentit të tyre, ata do të besojnë se ju keni lexuar dhe përgjigjur dhe do të vazhdojnë të shkruajnë rrotulla në përpjekje për t'u përballur me ju ose të bëjnë të dukesh keq (ndër të tjera) le të kalojnë kohën e tyre duke shtypur hahahahahahaha

     Përshëndetje dhe +1 për komentin tuaj, Faleminderit.

     PS Le të shohim nëse ata i përgjigjen këtij komenti me "Po të mos e kishe lexuar nuk do të ndikonte sa të kapësh kapje" ose ndonjë marrëzi të ngjashme LOL! (ka shumë të ngjarë) ose ndoshta ata e përdorin këtë PD kundër meje, nuk e di hahahahaha, unë tashmë i di të gjitha hilet. Le të shohim nëse ata na befasojnë.

 68.   Peter dijo

  Reflektimi im: Kur shohim dikë që pranon një gabim nuk shohim dikë të paaftë që bëri një gabim, shohim dikë që u rrit, që u përmirësua.
  Duke lexuar shumë komente, mendoj se është provuar që Apple dhe IOS i saj nuk janë më falas se Android. Megjithëse disa këmbëngulin, ose duke kontrolluar ose duke mohuar thjeshtë.
  Ekziston një realitet lehtësisht i verifikueshëm: Apple dhe IOS i saj nuk përputhen aspak me 4 premisat që drejtojnë dhe bazojnë softuerin e lirë.

  Softueri i lirë është një revolucion në vetvete kundër modelit mbizotërues në botën e softuerit pronësor. Dhe çdo revolucion që nuk ka autokritikë përfundon në amulli dhe duke shkuar prapa.
  Kjo është arsyeja pse unë besoj se debati ka qenë i rëndësishëm, megjithëse duhet të pranojmë gjithashtu se ka njerëz që janë konfuzë dhe që ngatërrojnë të tjerët, qoftë me qëllim ose pa dashje.

  Dhe të pranosh që kemi gabuar është hapi më i mirë për tu rritur, a njeh dikë që nuk gabon kurrë? Ne vetëm mund të mësojmë dhe të rritemi duke bërë gabime. Dhe kur testet janë kaq të forta në këtë temë, është e lehtë të kontrollosh gabime.
  Regards,
  Peter.

 69.   lodra24 dijo

  Në atë mënyrë ju mendoni se liria shkon krah për krah me disponueshmërinë e celularit pa ndonjë shqetësim ose pengesë siç është rasti (në një pakicë të vogël) të pajisjeve që përdorin sistemin operativ Google, nëse po, unë ndaj mendimin tuaj.
  Lidhur me të tretin në garë, Windows Phone çfarë mendimi ndajmë në sit? Të fala.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Nuk e di, kam shkruar për Android dhe iOS.

 70.   vako dijo

  kOmO t atRebEz to dEsiR ezAs kOsaZ jajajajajja Artikull i shkëlqyeshëm, unë shoh që komentet e zombive fanatike të Linux-it tashmë kanë rënë: \ që nëse nuk bëni atë që bëjnë ata ose mendoni si ata, ju tashmë gaboni një heretik i plotë dhe ju meritoni të vdisni me gurë. Sa ndryshojnë ata nga djemtë e fansave të mollës, Microsoft ose Google? Ato linux janë të njëjta ose më të frikshme.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Kjo është mënyra si janë gjërat @Wako hahahahaha Unë thjesht argëtohem shumë me veten time për të parë të gjithë ata njerëz që "dridhen" për fjalë të thjeshta në një blog, çfarë marrëzie. Ata duhet të pranojnë shumësinë dhe nëse diçka nuk u përshtatet atyre, atëherë as mos e lexoni! qysh në fillim, ata po më japin minutat e jetës së tyre që iu deshën të lexonin postimin dhe gjithashtu të komentonin "dhe të vazhdonin në debat" xD

 71.   jeta jone1 dijo

  Unë nuk e ndaj mendimin tuaj por e respektoj atë, mendoj se ios është i mirë për njerëzit që nuk kanë kohë të bien, njerëz që duan që unë të jem i lëvizshëm. Lidhur me lirinë ka këndvështrime të ndryshme, për mua ios nuk është i lirë pasi nuk mund të ndryshosh lëshuesin, por është vetëm mendimi i një geek xD.
  Artikulli më dukej interesant, por vetëm një pikë për të zhbllokuar bootloader-in është Krejtësisht FALAS, sepse ju përdorni diçka si një "bug" pa qenë në të vërtetë një, dhe mund ta bëni me mjetet e prodhuesit ose pa to.
  Ende nuk mund të përdor iPhone, ato më bëjnë nervozë xD

  1.    Manuel Escudero dijo

   @ ohlife1:

   Rreth bootloader:

   Jo. Një telefon i lidhur me planin tarifor të një operatori (që nuk del i lëshuar) nuk ka mundësinë e zhbllokimit të ngarkuesit të softuerit "duke shfrytëzuar një bug" (kjo është më tepër për rooting, dhe kjo mund të bëhet, kjo nga bootloader është diçka tjetër). Siç do ta shihni për shembull në faqen Sony për Xperia, Sony ofron metodën për të zhbllokuar bootloader:

   http://unlockbootloader.sonymobile.com/instructions

   Por nëse operatori juaj nuk ju lejon, atëherë opsioni "Shkarkuesi Bootload lejohet" do të jetë "Jo" dhe atëherë mënyra e vetme për ta zhbllokuar do të jetë në nivelin e harduerit / softuerit duke paguar para për të me një proces si ky:

   https://www.youtube.com/watch?v=kC4Xjl8qOCk

   Përshëndetje.

 72.   vidagnu dijo

  Manuel, artikull i shkëlqyeshëm, jam dakord me ty që të jesh i lirë do të thotë të jesh në gjendje të marrësh vendimet tona pa askënd ose asgjë na detyron të bëjmë ndryshe.

  Në botën reale duhet të dini se duhet të jetoni me të dy botët, me burim të hapur dhe të mbyllur, ne nuk mund të gjejmë një punë duke pretenduar vetëm të përdorim Open Source, është fakti i të qenit në gjendje të marrësh më të mirën nga të dy botët dhe ta zbatosh në detyrat tona të përditshme çfarë na bën profesionistë më të mirë.

  1.    Manuel Escudero dijo

   @vidagnu: +1 për komentin tënd.

 73.   Andrello dijo

  Përshëndetje, vij të komentoj për të treguar se jam duke përdorur Bitches W8 Bye

  1.    Manuel Escudero dijo

   LOL! Mirupafshim, kurva! xD »

 74.   Gerardo dijo

  Shkëlqyeshëm !!! Shumë interesante, vetëm një mik minimal i korrigjimit të gramatikës nuk është "në bazë", por me bazë, përshëndetje dhe një postim shumë të mirë.

 75.   Isaia dijo

  Sa është marzhi i fitimit që ata do të të japin për këto mbeturina reklamash, hajde njeri, pro Apple marketingut është kampionat larg

 76.   MSX dijo

  Trokitje duartrokitje, Android SUCKS kudo, nëse do ta dija që po hapja dyert e ferrit tim personal kur bleva Galaxy 4 pa dyshim do të kisha menduar seriozisht për të njëjtën vlerë për të blerë një iPhone un

  Siç thoni ju, çdo smartphone ose tabletë Andorid ka kuptim për një përdorues relativisht të përparuar PAS RRETHIMIT T IT TIJ, përpara se të jetë thjesht një pjerrësi e papërdorshme e përqendruar në përdoruesin mesatar që është i kënaqur me atë që u është dhënë dhe beson se kjo është e gjitha.

  Në fakt pas ROM-it të personalizuar të fundit që kam instaluar me JB 4.3 vendosa të mos e prek më kurrë telefonin ose të hedh ndonjë imazh tjetër pa marrë parasysh sa përparësi të reja (WOW!) KitKat 4.4 - nuk mbaj mend as kur ishte hera e fundit që vizitova xda -zhvilluesit ...

  Tani, personalisht, mendoj se ekziston një OPTION SHUM MET I MIR than sesa iPhone, shitja me Android dhe çdo gilada tjetër që del me përjashtim të Tizen: Jolla.
  Në pjesën teknike: tastiera dhe konsola vendase SSH, serveri video Wayland, kuadri Qt, hyrja me levë të ulët në të gjithë pajisjen me fjalëkalimin tuaj rrënjë, SailfishOS (pasardhës i Maemo dhe MeeGo), systemd, Btrfs… Wow, çfarë tjetër!? ?
  Në anën e privatësisë: serverat e pritur VET INM N IN FINLANDLAND garantojnë mbrojtje të paprecedentë të komunikimit dhe informacionit personal, veçanërisht në botën e sotme ku ne jemi robër të ISP-ve, TELCO-ve dhe në shumë raste vetë qeverive.

 77.   rembajt dijo

  Përshëndetje

  Unë mbështes Manuel Escudero për arsyet e mëposhtme.

  Unë kam një Samsung Galaxy Note 2 N7100 dhe një Iphone 3g.

  Në iPhone përdoret vetëm për të bërë thirrje, telegrami nuk është i instaluar, ose whatsapp ose ndonjë lojë, sepse nuk ka mbështetje.

  Në Samsung Galaxy Note 2 Koreaneja azhurnohet në android 4.3 dhe nuk mund të lidhem me Wifi, sepse duhet të jem me celularin pranë routerit që të lidhet, nëse heq një njehsor nuk kam sinjal dhe nuk lidhet , për shkak të kësaj bleva një antenë të re wifi dhe e instalova në shënimin 2 dhe akoma nuk lidhem me internet. Unë jam duke pritur që Samsung të nisë versionin Android 4.4.2 për shënimin tim 2, për të parë nëse mund të lidhem përmes Wi-Fi pa qenë pranë routerit për të qenë në gjendje të lidhem, unë kam provuar që në më shumë se 50 të ndryshme vendet dhe kjo është liria e ndyrë android, sepse unë jam i lidhur me Samsung me gabimet e tij dhe paguaj fajin për këtë.

  Mund të lidhem me iphone 3g në wifi edhe pa pasur mbështetje.

  Çështja është se siç thotë Elav, as HTC, Nexus, Nokia, Samsung, Blackberry, etj nuk ju japin liri, sepse unë kam përdorur shumicën e markave në Android dhe jam i lodhur, ata heqin mbështetjen dhe duhet të çrrënjosin, unë jam përdorues i energjisë dhe unë kam qenë në Gnu / linux që nga viti 1997 kështu që shpresoj që ata të mos flasin për plehrat nëse Android është më i lirë se iOS, sepse kjo nuk është e vërtetë.

  Për të instaluar lojëra ose aplikacione në Android më thotë se ata duhet të kenë qasje në kontaktet e mia, Kamera, mikrofoni, thirrjet, llogaritë e mia, hapësira ruajtëse, vendndodhja ime (GPS) etj. Kjo nuk është liri dhe nëse ata që kanë android nuk më besojnë, instalo Evernote dhe lexo ata që kërkojnë leje të detyrueshme, në mënyrë që ta instalosh dhe më pas ata më thonë, Google shet informacion në NSA, Apple shet informacion në NSA dhe të gjitha kompanitë, me pak fjalë nuk jemi të lirë, madje as Z. Stallman, sepse ai nuk përdor një celular dhe edhe nëse dëshiron ta përdorë, nuk mundet, sepse nuk i beson asnjë kompanie. Të gjithë mbajnë shënime. Kush nuk dëshiron të spiunohet duke përdorur një telefon publik. Ahh dhe unë jetojmë në vendin më të mirë në botë, ai që ka gjithçka më të shtrenjtë, energjinë elektrike më të shtrenjtë në botë, internetin më të shtrenjtë, taksën më të shtrenjtë në botë, ka ligje këtu, por pothuajse askush i bindet atyre, ai vend Quhet Republika Dominikane, është i njëjtë me android, ka rregulla dhe i shkel sepse mundem, për shembull instalova telefonin nota 2 ubuntu dhe e eliminova duke funksionuar por Samsung e ndëshkon, ju mund tulla smartphone-i juaj për rrënjosje dhe nuk rekomandohet ta bëni këtë.

 78.   Delorian dijo

  Manuel. Ju dhe të gjithë në këtë botë po përdorni sende të dikujt tjetër, kështu që nëse sulmoni dikë për të justifikuar mendimin tuaj ose idetë që përdorni dhe / ose mbroni duke cituar Stallman, duhet t'i kushtoni vëmendje asaj që thoni ... pasi jeni duke përdorur një gjuhë që nuk e keni shpikur, në një mjedis apo subjekt që nuk e keni iniciuar apo krijuar, pasi keni lindur keni marrë informacion dhe e vetmja gjë që bëni gjatë gjithë jetës suaj është vetëm të përsërisni informacionin e thënë pa pushim me disa variabla lindur nga informacioni që keni marrë tashmë, kështu që diçka si Pse duhet ta marr përkufizimin tim të lirisë nga goja e një burri tjetër? është totalisht jashtë loje dhe është diçka shumë e papërgjegjshme. (Historia e remiksit).

  Në asnjë kohë në këtë jetë nuk keni liri, për sa kohë që situata nuk ka rëndësi, ju jeni subjekt i rregullave, ligjeve, situatave, veprimeve dhe gjërave të tjera, përfshirë rastësinë, kjo është pika në të cilën është e nevojshme të sqarohet se një mendimi nuk përcakton të vërtetën, Ju mund të mendoni se ligji i gravitetit nuk ekziston, por nëse hidheni nga një ndërtesë ai do të goditet në tokë dhe kjo quhet e vërteta dhe natyrisht fakti që një objekt ndikon me një forcë të caktuar nuk nuk nënkupton që të gjithë e bëjnë atë në të njëjtën mënyrë, ka shumë pak gjëra të vërteta dhe perceptimi i një personi për diçka, në këtë rast metodat, filozofitë, blerjet dhe teknologjia, janë vetëm lehtësi, preferenca ose zgjedhje dhe madje më së shumti ato janë perceptime, por jo liritë. Veçanërisht, nëse ka diçka si liri, ajo është akoma e paarritshme për këtë specie (sidomos për njerëzit që përdorin android ose IOS XP, nha shaka e vogël) dhe për këtë arsye nuk ka diçka të tillë si kontroll i plotë i veprimeve dhe zbritjeve tuaja në çdo moment Nga rruga, liria nuk është vullnet i lirë, zgjedhje ose mundësi për të zgjedhur, ashtu si Drejtësia nuk është e njëjtë me drejtësinë dhe shumë më tepër.

  Dhe kjo është koha për një takim: "Unë mund të pajtohem ose jo me ty dhe gjërat gjeniale ose budallaqe që dalin nga goja jote, por unë do të jepja jetën time për të drejtën tënde për t'i thënë". Citim nga dikush që vdiq dhe që po bënte gjëra të mëdha për ju që para se të lindnit Manuel dhe ato u përdorën dhe përdoren nga shumë njerëz në botë vetëm në mënyrë që të mund të jepni mendimin tuaj në një blog në lidhje me linux, kështu që nuk t përdorni fjalët e dikujt tjetër për të marrë anën (Sipas jush), por nëse përdorni shumë gjëra nga të cilat përfitoni, madje pa dhënë përfitimin e dyshimit ose momentit për të shpjeguar pse i mbrojnë ato fjalë dhe komoditetin ose defektet e tyre dikujt që citon Stallman në pikën që dëshiron praktikisht ta përjashtojë atë. Detaje të vogla apo jo? Por ndonjëherë nuk është e lehtë për një person me të cilin ju flisni të jetë në gjendje të shprehet në mënyrën që i nevojitet, njerëzit kanë shumë pengesa, apo jo?

  Kjo pjesë tashmë hyn në çështje të lëvizshme, gjithçka është lehtësi, nëse ju pëlqen dhe e shihni të dobishme në metodën e punës së një Sistemi ose një objekti fantastik, megjithatë, tema e lirisë nuk mund të preket kaq lehtë dhe në mënyrën për të thënë iphone është më falas. Epo në botë ka një numër të madh njerëzish që nuk mund t'i japin vetes "lirinë" për të blerë një iPhone, pra më falas ... ku është?. Në fakt, programi falas është vetëm një parullë sepse pikërisht e njëjta gjë ndodh pasi ju duhet ta përdorni atë, ndoshta e vetmja e lirë në këtë planet janë gjëra të tilla si era, oksigjeni dhe fotonet, kështu që situata kthehet; gjithçka në lidhje me Sistemet Operative, Kibernetikën, Filozofitë, metodat dhe më shumë janë vetëm lehtësi, mbase për dikë një terminal me android mund të jetë më "i lirë" sepse ai ka njohuri për ta hequr atë dhe për të instaluar replikantin dhe nëse e dëshiron atë në një mënyrë tjetër atëherë e lehtë për të modifikuar kopjimin sipas dëshirës, ​​ose pa shkuar deri më tani një person me njohuri të android e ka më të lehtë për të hyrë në gjëra që nuk i përdorni ose madje nuk keni qenë në gjendje t'i përdorni, dhe saktësisht e njëjta gjë ndodh me IOS. Pra, situata nuk ka të bëjë shumë me vetë lirinë, lirinë e vërtetë apo të rreme, nëse jo; e cila është më e rehatshme dhe e përballueshme për ju.

  Pika në të cilën atëherë duhet të flasim për komoditetin, preferencën, përballueshmërinë. Duke kujtuar qartë se edhe informacioni është një privilegj, por jo një detyrim dhe secili person është i kënaqur me gjëra të caktuara, prandaj hyrja është një pikë shumë e rëndësishme dhe që… me hir nuk preket diçka që shpesh ka fjalën Liri.

  Shkurtimisht, për të përfunduar me një konkluzion të thjeshtë: Gjithçka është lehtësi dhe perceptim, është shumë e papërgjegjshme të thuash "më mirë" dhe më shumë për banalitetet pasi kjo nuk nxit diçka të dobishme, por përkundrazi tjetërsim nga njerëzit që mund të arrijnë në pika të tjera që mund të jenë Fyese , teknologjia, si shumë gjëra të tjera në jetë, nuk ka rëndësi vetvetiu, mjeti me të cilin arrihet objekti gjithashtu ka rëndësi dhe ndërveprimi juaj me të varet tërësisht nga ajo. Në fund të fundit (sidomos për mua) ju mund të përdorni atë që dëshironi dhe të thoni atë që dëshironi, nëse kjo ju lejon mirëqenie, lumturi dhe ndoshta duke kërkuar mirëqenien dhe lumturinë e atyre që ju rrethojnë dhe madje edhe atyre përreth jush më mirë, ju thjesht duhet të pranoj diversitetin, duke respektuar zgjedhjet e të tjerëve dhe duke u përpjekur të tjetërsoj, përjashtoj ose dëmtoj sa më pak njerëz (të vlefshëm) të jetë e mundur, nëse zgjedhja ime e objekteve është shumë në këto linja. Unë ndaj disa pika me botimin tuaj Manuel dhe të tjerët ... mirë, unë mund ta shoh se aspak.

  Përshëndetje dhe dashuri.

  1.    Manuel Escudero dijo

   Në asnjë moment nuk po "ia vidhni" dikujt në artikull.

 79.   dante2614 dijo

  woh, lavdërim i shenjtë për iphone. ! .. heh heh heh ...
  Na vjen keq që nuk mund ta ndihmoja, heh heh.

  Duke qenë serioz dhe duke dhënë këndvështrimin tim, tema e këtij postimi është shumë e mirë, unë duhet ta pranoj atë, disa gjëra që ju komentoni janë të mira, ose kanë themel, unë them se bazuar në atë që kam lexuar nga forume të tjera në lidhje me sistemet mobile me të cilat merreni në këtë temë.

  Më duhet të jap arsyen se sistemi iphone është më i fuqishëm për të thënë, sesa android, është sikur po krahasonim një mac me një kompjuter me windows ose linux.

  Ajo që ju bëni më të njohur është sjellja e sistemit iphon para një androidi, dihet mirë se shumica e sistemeve të mollëve janë më të përqendruar në përdoruesin që të mos shqetësohet për të bërë kaq shumë lëvizje për të bërë një detyrë ose një konfigurim, të shoqëruar nga kompanitë e tjera, dhe kjo është mirë, që pajisja të mendojë për ju në disa raste. por hej kjo nuk është çështja.

  Unë jam një përdorues android, dhe e kam prirur atë për rreth dy vjet e gjysmë, por në lidhje me atë që ju tregoni në këtë temë, ju jepni shumë për të kuptuar dhe nuk është për të sulmuar është vetëm një mendim, që ju janë adhurues të iphone dhe kjo është mirë, të gjithë vendosin se për çfarë të jenë adhurues. Më pëlqen veçanërisht Android më shumë pasi që për mua është më komode, kam provuar iPhone por e vërteta nuk më tërheq vëmendjen, përveçse dizajni që ata lançuan nga iPhone 5 (vetëm dizajni u sqarua).

  Siç e përmenda, ju nënkuptoni se ju pëlqen iPhone më shumë për shkak të manipulimit të aplikacioneve që është më e thjeshtë dhe më e shpejtë sesa në Android. Gjëra të tjera që ju përmendni se shumica e të rinjve që fillojnë në Linux blejnë një android sepse shumica e tyre lexojnë tema në lidhje me atë android është falas, ndoshta po, por gjithashtu mendojnë për kostot e pajisjeve, jo të gjithë kanë mundësinë për të marrë një iPhone dhe unë duhej të shihja që ata që kanë një iPhone nuk mund të shfrytëzojnë në maksimum të gjitha funksionet që ofron iPhone.

  mirë ky është vetëm një mendim i thjeshtë dhe këndvështrim personal, bazuar në atë që kam përjetuar. Nuk kam ndërmend të shqetësoj askënd me këtë, nuk jam kundër ndonjë kompanie apo sistemi, të gjitha janë të mira për sa kohë që përdoren për ato që janë krijuar.

  pershendetje te gjitheve. 😀

 80.   Radiks dijo

  Pas dy muajsh të këtij artikulli unë do të përgjigjem diçka që unë të marrë mendimin tim në lidhje me koment aq shumë budalla që kam lexuar në favor dhe kundër asaj që ju e quani liri.

  Nga këndvështrimi im ata janë të gjithë të drejtë dhe të gabuar, sepse:

  1. Ekziston diçka që quhet liri e fjalës dhe ju mund të mendoni dhe të shkruani çfarë të doni
  2. Gjithkush ka lirinë për të kritikuar për diçka produktive dhe jo
  3. Secili prej jush mbron atë që unë besoja se ishte e saktë deri në vdekje, që ju bën të lirë të mbroni mendimet tuaja nëse janë apo jo të drejta, por kush është në të vërtetë? Impossibleshtë e pamundur të dihet
  4. Nëse nuk doni të jeni 100% falas, mos përdorni dispozita teknologjike, prapa softverit qëndron hardueri (a është falas? Mendoni për këtë) apo më thonë ata që mbrojnë përkufizimin e " falas "përdorni pajisje falas?
  5. Ata kanë para për të blerë telefona, kompjuterë, etj. Çfarë fitojnë nga puna e tyre, cilado qoftë natyra. A ndan kompania juaj me kompani të tjera se si i bën gjërat, proceset e punës, etj?

  Mirësevini në botën reale, ata mbrojnë diçka të quajtur liri dhe nuk ekziston si e tillë, ne të gjithë jemi skllevër të parave, kapitalizmit dhe konsumizmit.

  Të dashur njerëz, nëse doni të jeni 100% falas, jetoni vetë bazuar në përpjekjen tuaj, mos përdorni teknologji, mos shikoni televizor, mos dëgjoni muzikë, mos përdorni transportin publik, mos lexoni nje liber.

  Si jam i lire? Nuk e kam përgjigjen, por përkufizimi i lirisë nuk vlen në botën e sotme në të cilën jetojmë!

 81.   Gabriel dijo

  mirë! Unë jam përdorues i linux dhe Mac OS X dhe e Vërteta ju përgëzoj për ndryshimin!

  Unë e dua Linux-in dhe jam nga të paktët përdorues që filluan të përdorin lidhësin Linux ... XD Por unë konsideroj që APPLE me sistemin iOS arriti diçka që Google po kërkon kohë ta bëjë. . .

  Si një përdorues i iOS 7 unë e pranoj që politikat e privatësisë së Apple më godasin aty ku Sun XD nuk më jep, por që ne do të bëjmë që terminalet e tyre janë të shkëlqyera, APP-të e tyre janë krijuar për secilin lloj terminali dhe për ata që ankohen për lirinë në lidhje për kufizimet e APPLE-it Unë ju them se kjo është arsyeja pse Jailbreak ekziston.

  Unë nuk ndihem i privuar nga liria kur përdor produkte iOS 7 ose Mac… është më shumë Unë mendoj se liria është në përdorimin e asaj që na bën të ndihemi mirë dhe ta përdorim atë me liri… Në rastin tim me jailbreak kam më shumë se liri

  Informacion i mirë Faleminderit !!!

 82.   Teck dijo

  Aktualisht është shumë e vështirë të gjesh një sistem operativ 100% falas, ato padyshim që ekzistojnë por ne jemi të kufizuar në përdorimin e disa shtesave që shpesh janë të nevojshme por janë të pronarit (kodekë dhe të tjerë). Liria në softuer është të qenit në gjendje të modifikojë dhe studiojë funksionimin e tij, gjë që ndodh me një pjesë të madhe të sistemit Android por jo me IOS.

 83.   Roberto dijo

  Apple ju vrau trurin. Ju lutemi nëse do të mbroni Apple përdorni fjalë si stabiliteti, siguria, moda.
  Ju nuk mund të mbroni të pambrojtshmen dhe të përdorni fjalën "liri". Ju nuk keni as lirinë për të ngarkuar një këngë pa përdorur itunes ose duke e luajtur atë përmes bluetooht.
  Vjetër është për të ardhur keq për postimin tuaj.

 84.   morles dijo

  Më vjen keq ta them por ndërsa të gjithë po humbin kohën e tyre në zhurmën filozofike nëse janë të lirë apo jo me të vërtetë nuk janë, ata kurrë nuk kanë qenë dhe nuk do të jenë kurrë ...