Xrandr: mjet i fuqishëm për të konfiguruar monitorin tuaj

Në këtë mundësi, ne shpjegojmë se si të përdorim xrandr, një mjet terminal i përdorur për të i saktë la zgjidhje të monitorit tuaj, të tyre normat e freskimit, etj dhe madje shërben për të manipuluar më shumë se një monitor.

Miguel Suárez Patiño është një tjetër nga fituesit nga konkursi ynë javor: «Ndani ato që dini për Linux« Urime Miguel!

Përdoruesi normal, kryesisht Windows ose Apple, nuk i kupton shumë mirë njerëzit që janë të apasionuar pas Linux dhe që kalojnë shumë kohë në konsolën komanduese duke shkruar "gjëra të çuditshme".

Ajo që unë do t'ju tregoj sot është një nga ato ditë kur ndiheni veçanërisht krenarë për Linux. Kjo është historia:

I dashur im i vjetër monitor CRT i markës HP pavilion mx70, ai më ofron një gamë të gjerë rezolucionesh, por Linux Mint LXDE nuk e njeh atë dhe më tregon një rezolucion të mirë prej 1024 × 768 por me vetëm 60 hz freskim, e cila nuk është shumë e mirë për sytë. Në teori, monitori mund të arrijë 85 Hz me atë rezolucion.

Dhe çfarë të bëj tani? Epo, e zakonshmja, shkoni te rreshti i komandës dhe LUANI!

Përdorimi i xrandr

Për të modifikuar rezolucionet ekziston komanda "xrandr" (X Ndrysho & Rrotullo). Me këtë komandë mund të konfiguroni rezolucionin e ekranit, por gjithashtu mund të shtoni rezolucione të reja për sa kohë që monitori i mbështet ato.

Komentoni që ekzistojnë disa ndërfaqe grafike: grandr, arandr.

Për të parë rezolucionet e zbuluara nga sistemi, thjesht thirrni këtë komandë dhe shihni rezultatin, në rastin tim:

informiguel ~ $ xrandr Ekrani 0: minimumi 320 x 200, rryma 1024 x 768, maksimumi 4096 x 4096 VGA-0 i lidhur 1024x768 + 0 + 0 (boshti x bosht normal i përmbysur djathtas) 0 mm x 0 mm 1024x768 60.0 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video e shkëputur (boshti normal y bosht i përmbysur djathtas y boshti)

Siç mund ta shihni, për një rezolucion prej 1024 768 ofron vetëm 60.0 Hz.

Epo, unë do të shtoj rezolucionin në të cilin jam më i miri dhe që monitori im ofron: 1024 × 768 në 85 Hz. Padyshim që secili monitor ka karakteristikat e veta që duhet të konsultohen.

Problemi është se për të krijuar një rezolucion të ri ju duhen të dhëna "shumë të çuditshme" të tilla si frekuenca vertikale, horizontale, maksimale, minimale, totale, ... Por Linux gjithashtu ka zgjidhjen me komandën "cvt", një mjet për të llogaritur Modalitetet VESA të nevojshme për të arritur zgjidhjen. Epo, nëse dua 1024 × 768 në 85 Hz shkruaj:

informiguel ~ $ cvt 1024 768 85 # 1024x768 84.89 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 68.68 kHz; pclk: 94.50 Mhz Modeline "1024x768_85.00" 94.50 1024 1096 1200 1376 768 771 775 809 -hsync + vsync

Mund të provoni edhe "gtf" që bën pak a shumë të njëjtën gjë:

informiguel ~ $ gtf 1024 768 85 # 1024x768 @ 85.00 Hz (GTF) hsync: 68.60 kHz; pclk: 94.39 MHz Modeline "1024x768_85.00" 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync + Vsync

Dhe në këtë mënyrë shfaqet "Modelina" që duhet të përdor me "xrandr". Mos u frikësoni nëse hz-të nuk përputhen mjaft (94.50 në vend të 85).

Hapi për të shtuar atë rezolucion duke kopjuar "modelin" e marrë: (një detaj, kur vendosni një opsion me emrin e tij të gjatë si "newmode" paraprihet nga 2 viza, mbase ato nuk vërehen shumë, ndërsa herët e tjera vetëm 1 vizë është si në rastin e "hsync")

informiguel x $ xrandr - moda e re "1024x768_85.00" 94.50 1024 1096 1200 1376 768 771 775 809 -hsync + vsync

Nëse kontrollojmë rezultatin:

informiguel ~ $ xrandr Ekrani 0: minimumi 320 x 200, rryma 1024 x 768, maksimumi 4096 x 4096 VGA-0 i lidhur 1024x768 + 0 + 0 (boshti normal y i djathtë i përmbysur djathtas y) 0 mm x 0 mm 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video e shkyçur (boshti x i drejtuar nga e majta e përmbysur djathtas y) 1024x768_85.00 (0x137) 94.5Mhz h: gjerësia 1024 fillimi 1096 përfundimi 1200 gjithsej 1376 animi 0 ora 68.7KHz v: lartësia 768 fillimi 771 fundi 775 gjithsej 809 ora 84.9Hz

Ju mund të shihni "Modeline" të re të krijuar. Më pëlqen mënyra se si tingëllon "Modeline"! Nëse një ditë kam një mace do ta quaj kështu.

Epo, ne vazhdojmë, tani më duhet të shtoj këtë mënyrë të re në listën e mënyrave të disponueshme:

informiguel x $ xrandr –admmode VGA-0 1024x768_85.00

Gjëja "VGA-0", nëse shikoni rezultatet e "xrandr", quhet karta ime grafike. Ne e shohim rezultatin, perfekt!

informiguel ~ $ xrandr Ekrani 0: minimumi 320 x 200, rryma 1024 x 768, maksimumi 4096 x 4096 VGA-0 i lidhur 1024x768 + 0 + 0 (normal djathtas përmbysur djathtas 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 1024x768_85.00 84.9 S -videoja e shkëputur (boshti normal y bosht i përmbysur djathtas y bosht)

Tani mbetet vetëm të zbatohet ajo rezolucion në monitor:

informiguel x $ xrandr - dalja VGA-0 - modaliteti 1024x768_85.00

Një hap e mbyll sytë dhe monitori duket më i bukur se kurrë.

Po sikur të dua të vendos një rezolucion prej 800 × 600 me një shpejtësi rifreskimi prej 60 hz (shoh që ka 2 pije freskuese të disponueshme në këtë mënyrë, 60.3 dhe 56.2)? Mund të bëhet në këtë mënyrë:

informiguel x $ xrandr -s 800x600 -r 60

Vini re se soda ishte përdorur 60 në vend të 60.3, pasi që kjo e fundit nuk e pranoi atë. Tani le të kthehemi te rezolucioni i bukur:

informiguel x $ xrandr -s 1024x768_85.00

Nëse e kam marrë freskimin në parazgjedhje në 60 hz, atëherë ne shkruajmë:

informiguel x $ xrandr -s 1024x768_85.00 -r 85

Po sikur të gaboj dhe dua të heq gjithçka? Epo asgjë, le të shkojmë atje. Për të fshirë këtë rezolucion nga lista e mënyrave të disponueshme:

informiguel x $ xrandr --delmode VGA-0 1024x768_85.00

Nëse shoh rezultatin:

informiguel ~ $ xrandr Ekrani 0: minimumi 320 x 200, rryma 1024 x 768, maksimumi 4096 x 4096 VGA-0 i lidhur 1024x768 + 0 + 0 (boshti normal y i djathtë i përmbysur djathtas y) 0 mm x 0 mm 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video e shkyçur (boshti x i drejtuar nga e majta e përmbysur djathtas y) 1024x768_85.00 (0x136) 94.5Mhz h: gjerësia 1024 fillimi 1096 përfundimi 1200 gjithsej 1376 animi 0 ora 68.7KHz v: lartësia 768 fillimi 771 fundi 775 gjithsej 809 ora 84.9Hz

Ajo është hequr tashmë nga lista, por të dhënat tani shfaqen në mënyrën se si u krijuan (–newmode) më parë. Për ta fshirë edhe këtë:

informiguel x $ xrandr - modaliteti 1024x768_85.00

Ne e shohim rezultatin:

informiguel ~ $ xrandr Ekrani 0: minimumi 320 x 200, rryma 1024 x 768, maksimumi 4096 x 4096 VGA-0 i lidhur 1024x768 + 0 + 0 (boshti normal y i djathtë i përmbysur djathtas y) 0 mm x 0 mm 1024x768 60.0 * 800x600 60.3 56.2 848x480 60.0 640x480 59.9 S-video e shkëputur (boshti normal y bosht i përmbysur djathtas y bosht y)

Gjithçka ishte si në fillim të artikullit ...

Dhe së fundmi, e di që je shakaxhi, prandaj provo këtë:
Së pari shkruajeni këtë, i cili nuk bën asnjë ndryshim për momentin:

informiguel ~ $ xrandr - dalja VGA-0 --rotullo normal

Dhe tani provoni sa vijon duke marrë parasysh që për të hequr shakanë duhet të përsërisni udhëzimin e mëparshëm (thjesht zgjidhni atë duke përdorur tastet e kursorit):

informiguel ~ $ xrandr - dalja VGA-0 - rrotullohet majtas

Deri më tani gjithçka është shumë e bukur, por ekziston një problem, kur rifilloni kompjuterin, konfigurimet humbin. Unë nuk mendoj se është një ide e mirë për të rregulluar rifreskimin e ekranit sa herë që hyjmë në kompjuter, duhet të ketë një mënyrë për ta lënë atë të rregulluar. Shkoni për të.

Në Linux ekziston një skedar konfigurimi që pak nga pak dhe pasi hardueri njihej më mirë nga shpërndarjet, po harrohej. Emri i tij i plotë i shtegut është "/etc/X11/xorg.conf". Skedari i konfigurimit për të gjithë parametrat që bëjnë që mjedisi grafik të funksionojë.

Në LXDE (ambient i lehtë për desktop X11) skedari nuk ekziston, prandaj duhet të krijohet, gjë që nuk është e lehtë. Një zgjidhje e mundshme është të bëni sa më poshtë:

Ne largohemi nga mjedisi grafik, shkojmë në një terminal duke shtypur CTRL + ALT + F1, mos harroni se mjedisi grafik është CTRL + ALT + F7). Ne vërtetojmë dhe "fikim" mjedisin grafik:

informiguel ~ $ sudo /etc/init.d/lxdm ndalesë

Tjetra ne ekzekutojmë konfigurimin X:

informiguel ~ $ sudo X -konfiguro

Krijohet një skedar me emrin "xorg.conf.new", i cili duhet të zhvendoset në sitin tuaj dhe ta modifikojmë:

informiguel ~ $ mv xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

Nëse gjithçka është e saktë dhe ne duam të rifillojmë mjedisin grafik:

fillimi i informacionit ~ $ sudo /etc/init.d/lxdm

Ekziston një zgjidhje tjetër që mund të jetë më e mirë, ju filloni me një shpërndarje Linux në "CD Live" dhe kopjoni skedarin, rruga e plotë e së cilës është "/etc/X11/xorg.conf" dhe ngjisni atë në shpërndarjen tuaj. Nëse kjo shpërndarje zbuloi mirë monitorin, problemet kanë mbaruar, përndryshe ju duhet të retusoni skedarin me të dhënat për rifreskimin dhe rezolucionin e ekranit që dëshironi. Si shembull, unë duhej të shtoja sa më poshtë në mënyrë që soda të ishte e përshtatshme:

Seksioni "Identifikuesi" Monitor "Monitori gjenerik" Opsioni "DPMS" HorizSync 30-70 VertRefresh 50-120 Modeline "1024x768_85.00" 94.39 1024 1088 1200 1376 768 769 772 807 -HSync + Opsioni Vsync "Moda e Preferuar" "1024x768_85.00" Fundi i Seksionit Seksioni "Identifikuesi i Ekranit" Ekrani i Paracaktuar "Pajisja" ATI Technologies, Inc. Radeon RV250 Nëse [Radeon 9000 Pro] "Monitor" Monitor i Përgjithshëm "DefaultDepth 24 Opsioni" AddARGBGLXVisuals "" E Vërtetë "Opsioni" Metamode "" 1024x768_85.00 +0+ 0 "Opsioni" UseEdid "" False "Nënseksioni" Ekran "Modet Thellësia 1" 1024x768 "" 800x600 "" 640x480 "EndSubSec ................... etj

Shumë e rëndësishme, shikoni për karakteristikat teknike të monitorit për të njohur sinkronizimin vertikal dhe horizontal. Siç mund të shihet në imazh, "Modeline" është ajo e llogaritur me komandën "cvt".

Pasi të jenë bërë ndryshimet e nevojshme, gjithçka është gati të ekzekutohet automatikisht herën tjetër kur filloni kompjuterin. Problemi u zgjidh.

Tani, si ia shpjegoni njërit prej Windows ose Mac, emocionin që ndjen për të ndjerë "kontrollin" mbi makinerinë (dhe jo anasjelltas)?

Më duket se jemi një specie e rrezikuar ...

Ata që duan të vazhdojnë thellimin e njohurive të tyre për xrandr, nuk pushojnë së lexuari këto sende të vjetra postuar në këtë blog.

Faleminderit Miguel Suárez Patiño!
A doni të merrni pjesë në konkursin tonë mujor dhe japin një kontribut për komunitetin?
Thjesht duhet të na dërgoni një Mail përfshirë mashtrimin ose mini-tutorialin tuaj.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

44 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   elektrounekspo dijo

  Pershendetje mik, si jeni? Faleminderit per tutorialin, eshte shpjeguar shume mire por me te vertete nuk funksionon per mua.

  Më lejoni të shpjegoj, në pjesën ku dikush shton ekranin dhe vendos vga, nuk funksionon për mua sepse në listën e konfigurimit në fillim nuk marr një monitor vga, vetëm diçka nga parazgjedhja dhe nuk marr si të bëj sepse sepse mendoj se OS nuk është aty duke njohur vozitësin e videos, në këtë rast linux maint 10 lts, ​​mos vendosni atë më të riun sepse sistemi operativ jep një gabim me procesorin PC, një minilaptoc utech

  1.    Juan Pablo dijo

   E njëjta gjë më ndodhi, në vend të VGA-0 vendosi parazgjedhur.

 2.   gamborimbo dijo

  Doja të rregulloja rezolucionin e një monitori 32 / TV në një instalim të ri të solusOS artikulli juaj është shumë i qartë dhe i qartë, gjithashtu zgjidhja ishte ajo që ju i dhatë një pyetje (rregullimi automatik i monitorit)
  Une ju pergezoj ju.

  regards

 3.   Donatien dijo

  Shumë ROLL për të konfiguruar rezolucionin e ekranit dhe hercin !!! ... Në Windows me tre klikime unë e zgjidh atë !!! ... dhe unë gjithashtu kam kontroll mbi «Makinerinë» !!!! ...

  1.    Mig27 dijo

   GABIMI: Në dritare nëse monitori nuk ju njeh për shkak të mungesës së drejtuesve NUK mund të bëni asgjë.
   Në Linux, nëse shoferi e njeh atë, as ju nuk keni nevojë ta bëni këtë.

   Na vjen keq, por përpjekja juaj për të "pëlqyer" Windows në këtë rast ka dështuar ...

 4.   Miguel dijo

  GABIMI Në Windows, si në Linux, nga një aplikacion konfigurimi i ekranit grafik mund të bëni disa gjëra të përgjithshme, por kur doni të përfitoni sa më shumë nga një monitor ose OS nuk e zbulon atë mirë në tërësinë e tij, nga dritaret nuk do të jeni në gjendje të bëni asgjë, nga Linux ju keni akoma një shans tjetër nëse është e mundur fizikisht. Në fakt, në Windows, monitori me të cilin u bë ky artikull funksionoi mirë vetëm me Windows 98 me drejtuesit e prodhuesit. Duke filluar me versione më të larta, po shkonte në freskime shumë të dobëta të ekranit.

 5.   Martesor dijo

  udhëzues shumë i mirë, por ju bëj një pyetje. Në rastin e zbatimit të të gjitha komandave dhe që ekrani të mbetet në rezolucionin e dëshiruar, por të zhvendosur në njërën anë, çfarë duhet bërë?

  1.    Mig27 dijo

   Kjo zgjidhet me butonat në monitor. Zakonisht ekziston një buton me një menu ku mund të "lëvizni" ekranin për ta rregulluar atë.

   Një përshëndetje

 6.   Le të përdorim Linux dijo

  Kjo është një pyetje e mirë. Nuk jam i sigurt nëse ka ndonjë mënyrë për ta korrigjuar atë duke përdorur softuer. Në përgjithësi, më duket se mbaj mend që mund të korrigjohet duke përdorur butonat në monitor.
  Perqafo! Paul.

 7.   TommyMint dijo

  Ju jeni një gjeni ... Unë jam përpjekur të vendos monitorin gjatë gjithë ditës pa ndonjë sukses ... deri tani. Faleminderit.

 8.   Le të përdorim Linux dijo

  Kaq mire! Jam shumë i lumtur që ju ka shërbyer.

  Nje perqafim! Paul.

 9.   Carlos dijo

  Tutorial i shkëlqyeshëm dhe shumë i plotë !!

 10.   otto06 dijo

  tutorial i jashtëzakonshëm ...

 11.   Fredy dijo

  Copë dokumenti .. Mancantado !!!!!

 12.   fuqitë e Justin dijo

  uaa tmerrshme !!!! ky artikull dhe ide e shkëlqyeshme për fillestarët e Linux.

 13.   Georgeos Diaz-montexano dijo

  Unë kam ndjekur të gjitha hapat. Dhe në asnjë mënyrë nuk më shpëton asgjë. Sa herë që unë rinis PC-në është në konfigurimin e vjetër, dhe unë duhet të rivendos manualisht gjithçka. Ju lutem Nje ndihme e vogel ...

 14.   Irvandoval dijo

  Dilni nga telashet me këtë mjet të rekomanduar kur keni një rezolucion të dobët dhe nuk mund të gjeni një mënyrë për ta ndryshuar atë, me një xrandr -s 0 mjafton!

 15.   Carlos dijo

  Faleminderit, më ndihmoi shumë.

 16.   El_Roder dijo

  Faleminderit,
  Unë kam qenë duke u përpjekur për të zgjidhur problemin për shumë ditë, unë e zgjidhi atë në 5 minuta, shpjeguar shumë mirë

  FALEMINDERIT për ndarjen e njohurive tuaja, njerëz si ju e bëjnë Software-in e Lirë më të arritshëm dhe më të shkëlqyeshëm

  nje perqafim

 17.   Max dijo

  Shumë falemnderit.

  Më dukej shumë e dobishme.

  Një përshëndetje.

 18.   Jean Pierre dijo

  me jep nje gabim me thote qe nuk mund te gjeje vga une vendos vga-1 vga-2 vga-0 dhe asnje funksion nuk kam ve VGA nuk me thote qe nuk mund te gjendet ajo qe bej

 19.   Alberto dijo

  Shpjegim shumë i mirë dhe i plotë i komandës xrandr. Në gnome, sa herë që futem, konfigurimi i skedarit "xorg.conf" ndryshohet dhe kështu mund të krijoj një skenar në mënyrë që çdo rinisje të vendoset në mënyrë korrekte.

  Përshëndetje!

 20.   Wellin Santana dijo

  Pas një kohe të gjatë kërkimi dhe hulumtimi në internet, unë isha në gjendje të zgjidhja problemin tim me këtë udhëzues, shumë mirë të shpjeguar dhe të qartë.

  Falënderim

 21.   Nacho dijo

  Epo, unë gjithmonë kam përdorur Debian dhe dramën zero për të konfiguruar gjërat, pa qenë nevoja të shkoj në atë nivel të detajeve.

  Por tani në Mint nuk munda të gjeja një mënyrë për ta kthyer monitorin tim në normalitet dhe me "xrandr -s 0" në tastierë funksionoi shumë mirë.

  Fakti është që po, shumë pod siç thotë Donatien, veçanërisht kur ndryshoni distro për t'i bërë gjërat "më të lehta".

  Pra ...

  .

 22.   elkabal82 dijo

  Damn ju jeni i shkëlqyeshëm, ju faleminderit shumë rezolucionin e një monitori të jashtëm prej 1920X1080 60hz Unë mbetem 100 me tutorial.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Ju mirepresim, kampion! Nje perqafim! Paul.

 23.   santiago alessio dijo

  Ka punuar perfekt për mua, vetëm në vend të VGA më shfaqeshin LVDS, kështu që kopjova gjithçka njëlloj por duke ndryshuar VGA-0 për LVDS dhe gjithçka funksionoi perfekt

 24.   energji dijo

  Thjesht perfekt, do të të ftoja në një kafe nëse do të mundja.

  1.    le të përdorim linux dijo

   Haha! Faleminderit!
   Një përqafim, Pablo.

 25.   shaka dijo

  Përshëndetje, mund të më ndihmoni, monitori im nuk është në qendër dhe më jep një rezolucion prej 1920 × 1080 prej 60.1 * + e cila nuk është gjëja e saktë pasi që nuk është në qendër, rezolucioni i kompjuterit tim është 1600 × 900 por nuk e di Sa Hz duhet ta vendos, kur të bëj CVT më jep sa vijon, sa Hz duhet ta vendos?
  drakkpac drakk # cvt 1600 900 60
  # 1600 × 900 59.95 Hz (CVT 1.44M9) hsync: 55.99 kHz; pclk: 118.25 MHz
  Modeline «1600x900_60.00» 118.25 1600 1696 1856 2112 900 903 908 934 -hsync + vsync

  1.    le të përdorim linux dijo

   Përshëndetje Drakk!

   Ne ju rekomandojmë që ta bëni këtë pyetje në shërbimin tonë të pyetjeve dhe përgjigjeve të thirrur Pyesni FromLinux në mënyrë që i gjithë komuniteti t'ju ndihmojë në zgjidhjen e problemit tuaj.

   Një përqafim, Pablo.

 26.   Elias dijo

  Faleminderit shumë që funksionoi perfekt. Problemi është se nuk di si të redaktoj skedarin (ose çfarë skedari të modifikoj) në mënyrë që të qëndrojë i konfiguruar kështu përgjithmonë, a mund të më ndihmojë dikush? po perdor ubuntu studio 14.04 (nese nuk gaboj perdor xfce)

 27.   adrian dijo

  kur bëni këtë hap »informiguel ~ $ xrandr - modë e re« 1024x768_85.00 »94.50 1024 1096 1200 1376 768 771 775 809 -hsync + vsync» shfaqet gabimi «xrandr: Nuk arriti të marrë madhësinë e gama për parazgjedhjen e daljes»

 28.   Jonathan Gasiba dijo

  Mirëmëngjes shoku,

  Tutorial i shkëlqyeshëm e arrita deri në pikën që rezolucioni u shfaq dhe gjithçka, megjithatë kur e zgjedh, më jep një gabim të tillë si hapësira e pamjaftueshme virtuale, monitori im po më jep një rezolucion prej 1920 × 1080 dhe unë dua ta zvogëloj këtë rezolucion megjithatë kur bëj një xrendr më shfaqet rryma minimale dhe maksimumi e njëjtë që është 1920 × 1080, provova komandat që më tregojnë nëse videoja funksionon si duhet dhe është kështu, shfaqen ingranazhet dhe mesazhi më thotë PO! .

  Unë do të doja të dija nëse ka ndonjë mënyrë për të vendosur rezolucionin minimal të jetë një tjetër, jo i njëjti, në mënyrë që të fus vlerat që dua, nga rruga që frekuenca e ekranit me rezolucionin që kam më tregon se është 0.

 29.   andres osp dijo

  Ajo ka punuar për mua në përsosmëri dhe gjithashtu unë tashmë jam një ekspert në çështjen e relosion falë jush! Do ta ndaj blogun faleminderit shumë. salu2

 30.   Julian D dijo

  Përshëndetje, si jeni, shpjegim shumë i mirë, por unë kam një problem, për të krijuar skedarin e konfigurimit të përhershëm vendosni që më duhet kjo (unë jam në KaliLinux dhe skedari xorg.conf nuk ekziston

  informiguel ~ $ sudo /etc/init.d/lxdm ndalesë

  por skedari lxdm nuk ekziston, dhe kur vazhdoj me thote qe duhet te ndaloj serverin ne menyre qe te krijoj skedarin xorg.conf… pra cili eshte skedari qe duhet te ndaloj ?????

 31.   kolinë dijo

  Artikull shumë i mirë munda të shtoj rezolucionin që doja (1360 768) por nuk më lejon ta zgjedh atë rezolucion, më jep gabimet e mëposhtme:

  imazhi ku mund të shtoja rezolucionin:

  Ekrani 0: minimum 640 x 480, i tanishëm 1024 x 768, maksimumi 1360 x 768
  e paracaktuar e lidhur 1024 × 768 + 0 + 0 0 mm x 0 mm
  1024 × 768 0.00 *
  800 × 600 0.00
  640 × 480 0.00
  1360x768_60.00 60.00

  gabim kur përpiqesh të zgjedhësh atë rezolucion
  : x $ xrandr - dalja e paracaktuar - modaliteti 1360x768_60.00 - fillor
  xrandr: Dështoi të marr madhësinë e gama për parazgjedhjen e daljes
  xrandr: Konfiguro crtc 0 dështoi

  gabim si sudo:

  sudo xrandr - dalja e paracaktuar - modaliteti 1360x768_60.00 - fillor
  Nuk është specifikuar asnjë protokoll
  Ekrani nuk mund të hapet: 0

  A e di dikush se çfarë mund të jetë? E vërteta është që kam lexuar shumë forume dhe kam provuar shumë gjëra, por nuk mund ta rregulloj dhe gjëja më e keqe është se nuk mund ta mbyll serverin X (ose shtyp ctrl + alt + f1) për shkak të rezolucionit që vendos ky i gjithë ekrani pixelizohet në sheshe me ngjyra.

  Nga tashmë faleminderit shumë

 32.   caszd dijo

  Përshëndetje, faleminderit shumë për këtë lloj mësimi, por unë kam një problem të vogël.

  Kur aplikoni komandën ~ $ xrandr -admmode 1336x768_85.00 terminali më tregon

  xrandr: opsioni i panjohur '-addmode'

  Çfarë mund të ndodhë këtu?, Unë tashmë kam provuar addmode pa skenarin dhe më tregon të njëjtën gjë. Unë sqaroj se kam Debian 8.5 dhe të gjitha hapat para kësaj funksionuan mirë.

  Thanks in advance.

 33.   Jezusi Eduardo dijo

  është "–admmode" pa thonjëza, ka një gabim gjatë shkrimit të artikullit.

 34.   Jose Jimenez dijo

  vëlla je një gjeni, faleminderit shumë për tutorialin, u lodha duke kërkuar se si të marr rezolucionin 1280 × 960 në 60 hz dhe ishte e pamundur për mua në xubuntu derisa arrita këtë tutorial, falënderime të mëdha

 35.   anonim dijo

  PERFECTOO! ! !
  Faleminderit, ishte e mrekullueshme.
  E shpjeguar mirë, hap pas hapi. Gjithashtu njeriu mëson.

 36.   Daniel Moreno dijo

  Epo, unë bëra gjithçka siç më thonë, por kur e shtova, krijoi këtë gabim dhe nuk e di se çfarë do të thotë:
  X Gabim i kërkesës së dështuar: BadMatch (atribute të pavlefshme të parametrit)
  Kodi kryesor i kërkesës së dështuar: 140 (RANDR)
  Kod i vogël i kërkesës së dështuar: 18 (Moda RRAddOutput)
  Numri serik i kërkesës së dështuar: 30
  Numri aktual serik në rrjedhën e daljes: 31

  A mund te me ndihmosh?

  Unë ju tregoj ekranin e plotë

  rrënjë @ d4m: ~ # xrandr
  Ekrani 0: minimum 8 x 8, i tanishëm 1024 x 600, maksimumi 32767 x 32767
  LVDS1 lidhet parësore 1024 × 600 + 0 + 0 (boshti x i djathtë i përmbysur normal bosht y) 220 mm x 130 mm
  1024 × 600 60.19 * +
  800 × 600 60.32 56.25
  640 × 480 59.94
  512 × 300 60.00
  VGA1 e shkëputur (boshti normal y i djathtë i përmbysur majtas y bosht)
  VIRTUAL1 i shkëputur (boshti normal y i djathtë i përmbysur djathtas y boshti)
  root @ d4m: # xrandr –newmode 1024x768_60.00 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync + vsync
  root @ d4m: ~ # xrandr –addmode LVDS1 1024x768_60.00
  X Gabim i kërkesës së dështuar: BadMatch (atribute të pavlefshme të parametrit)
  Kodi kryesor i kërkesës së dështuar: 140 (RANDR)
  Kod i vogël i kërkesës së dështuar: 18 (Moda RRAddOutput)
  Numri serik i kërkesës së dështuar: 30
  Numri aktual serik në rrjedhën e daljes: 31
  rrënjë @ d4m: ~ # cvt 1024 768 60
  # 1024 × 768 59.92 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 47.82 kHz; pclk: 63.50 MHz
  Modeline «1024x768_60.00» 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync + vsync
  rrënjë @ d4m: ~ #

  Sapo të më ndihmoni, do ta vlerësoja pasi që jam mësuese dhe po ndihmoj studentët e mi për këtë.

 37.   Suso dijo

  Ti më shpëtove!!. Punë praktike të mrekullueshme.

  Kam dy monitorë të jashtëm nga laptopi (nuk i fus arsyet lol) njëri i lidhur nga HDMI dhe tjetri VGA. Kjo e fundit ishte me rezolucion 1024 × 768 dhe falë udhëzimit tuaj arrita ta vendos në 1920 × 1080.

  Faleminderit shumë për gjithçka

 38.   lëshim dijo

  xrandr: Dështoi të marr madhësinë e gama për parazgjedhjen e daljes
  Ekrani 0: minimum 640 x 480, i tanishëm 640 x 480, maksimumi 640 x 480
  primar i lidhur primar 640 × 480 + 0 + 0 0 mm x 0 mm
  640 × 480 73.00 *
  mirë, e kuptoj këtë kur aplikoj "xrandr" në terminal. Aktualisht rezolucioni im është shumë i madh, opsioni në cilësimet është zhdukur, ku është bosh dhe nuk ka asnjë lloj rezolucioni. është një bërthamë 3 dhe unë përdor ubuntu 18.