Mrekullitë e GNU / Linux: Mund të ketë respin të ri! Respines apo Distros?

Mrekullitë e GNU / Linux: Mund të ketë respin të ri! Respines apo Distros?

Mrekullitë e GNU / Linux: Mund të ketë respin të ri! Respines apo Distros?

Në këtë post të parë të majit, ne do të flasim për «Mrekullitë GNU / Linux », Një Përgjigju (fotografi e drejtpërdrejtë dhe e instalueshme dhe e personalizuar) bazuar në Distro e GNU / Linux thirrje «MX Linux », e cila u krijua për qëllime ose objektiva të ndryshëm.

Dhe duke përfituar nga fakti që u lëshua zyrtarisht dje, a versioni i ri 2.3 (3DE4) nën emri i kodit Ultimate, është e përshtatshme të eksploroni dhe komentoni pak më shumë për sa u tha Përgjigju.

MX Snapshot: Si të krijoni një përgjigje personale dhe të instalueshme të MX Linux?

MX Snapshot: Si të krijoni një përgjigje personale dhe të instalueshme të MX Linux?

Çfarë është një Përgjigje?

Para se të hynte plotësisht për të folur për të Përgjigjuni «Mrekullive GNU / Linux», është e rëndësishme të sqarohet përsëri se është një Përgjigju. Për këtë, ne rekomandojmë botimin e mëparshëm vijues:

"Kuptoni Respin, një imazh ISO bootable (i drejtpërdrejtë) dhe i instalueshëm që mund të përdoret si një pikë restaurimi, mediumi ruajtës dhe / ose Shpërndarja e GNU / Linux e ri-shpërndarshme, ndër përdorime të tjera. Dhe kjo është ndërtuar nga një ISO ose instalimi i një GNU / Linux Distro ekzistues. Në rastin e MX Linux, ekziston MX Snapshot, i cili është një mjet ideal për këtë qëllim dhe që është një zëvendësim modern dhe efikas i mjeteve të tjera të vjetra, si p.sh. «Remastersys y Systemback», por që funksionon vetëm në MX Linux." MX Snapshot: Si të krijoni një përgjigje personale dhe të instalueshme të MX Linux?

Artikulli i lidhur:
MX Snapshot: Si të krijoni një përgjigje personale dhe të instalueshme të MX Linux?

Rreth MX Linux

Dhe për ata që nuk dinë ose përdorin «MX Linux » ne rekomandojmë të eksploroni postimet tona vijuese të mëparshme për Shpërndarja GNU / Linux, në mënyrë që ata ta njohin atë dhe të shohin potencialin e tij interesant, i cili nuk është i kufizuar në krijimi i Respines:

"MX Linux është una Distro GNU / Linux bëri bashkëpunim midis komuniteteve antiX dhe MX Linux. Dhe është pjesë e një familje Sistemesh Operative që janë krijuar për të kombinuar desktopë elegantë dhe efikasë me qëndrueshmëri të lartë dhe performancë të fortë. Mjetet e saj grafike ofrojnë një mënyrë të thjeshtë për të përmbushur një larmi të gjerë detyrash, ndërsa Live USB dhe mjetet e fotografisë të trashëguara nga antiX shtojnë transportueshmëri mbresëlënëse dhe aftësi të shkëlqyera të rimarrjes. Përveç kësaj, ajo ka një mbështetje të gjerë të disponueshme përmes videove, dokumentacionit dhe një forumi shumë miqësor.".

Artikulli i lidhur:
MX-19.3: MX Linux, DistroWatch numër 1 është azhurnuar
Artikulli i lidhur:
MX Linux: Vazhdon të kryesojë renditjen në DistroWatch me më shumë surpriza
Artikulli i lidhur:
MX Linux: Lajmet më të fundit për muajin shkurt 2020

Miracles GNU / Linux: Një përmbledhje personale (jozyrtare) e MX Linux

Miracles GNU / Linux: Një përmbledhje personale (jozyrtare) e MX Linux

Çfarë është MilagrOS?

El Përgjigjuni «Mrekullive GNU / Linux» ashtu siç thotë ai faqen zyrtare të internetit i quajtur "Projekti Tic Tac" eshte tjetra:

"MilagrOS GNU / Linux, është një botim jozyrtar (Përgjigje) i MX-Linux Distro. Gjë që vjen me personalizim dhe optimizim ekstrem, gjë që e bën atë ideal për kompjuterat 64-bit, si me burime të ulëta ose të vjetër, ashtu edhe modernë dhe të nivelit të lartë, dhe gjithashtu për përdoruesit pa potencial të Internetit dhe njohuri të GNU / Linux. Pasi të merret (shkarkohet) dhe instalohet, mund të përdoret në mënyrë efektive dhe efikase pa nevojën e internetit, pasi gjithçka që ju nevojitet dhe më shumë është e instaluar paraprakisht". Mrekulli GNU / Linux (MinerOS i Ri)

Çfarë ka të re në versionin e fundit të MilagrOS GNU / Linux?

Karakteristikat dhe qëllimet e përbashkëta

Në përgjithësi, Respin tha se ka karakteristikat e mëposhtme dhe qëllimet e përbashkëta, për të gjitha versionet e saj:

 • Shumëllojshmëri e gjerë e paketave (firmware, biblioteka dhe aplikacione) për qëllime të përgjithshme dhe për qëllime specifike, të tilla si, drejtuesit e pajisjeve (rrjete LAN dhe WiFi, Printerë dhe Multifunksional) dhe aplikacione për përdorim zyre dhe teknik, multimedia dhe lojëra dhe miniera dixhitale.
 • Cilësime dhe optimizime të mira, për konsumin e ulët të CPU-së dhe RAM-it gjatë fillimit, si dhe për ndezjen dhe fikjen e shpejtë të tij.
 • Përshtatje tërheqëse të mjediseve tuaja të ndryshme të desktopit (DE) dhe menaxherëve të dritareve (WM), të përfshira tashmë, të instaluara dhe të konfiguruara.
 • Hyrjet e komoditetit, në përputhje me shijen e përdoruesit dhe kërkesat e kompjuterit të përdorur, përmes ndonjë prej ambienteve të tij të ndryshëm Desktop (DE) dhe Administratorëve të Windows (WM).
 • Kurseni kohë në proceset e zakonshme, të tilla si: instalime të gjata, konfigurime dhe personalizime të Sistemit Operativ, si dhe kohë e vlefshme në instalimin dhe proceset e konfigurimit të aplikacioneve.
 • Shmangni përdorimin e nevojshëm fillestar të internetit, për të pasur një GNU / Linux Distro të plotë dhe funksional.
 • Lehtësoni uniformitetin e përdorimit të Linux, kjo do të thotë, të jesh në gjendje të kesh të njëjtën GNU / Linux Distro me të njëjtin konfigurim në kompjutera të ndryshëm, si dhe të jesh në gjendje ta bësh atë kudo brenda një Disku USB, si si Distro për përdorim të përditshëm ashtu edhe si Shpëtim dhe Riparo Distro.

Lajm

E fundit version 2.3 (3DE4) Ultimate, lëshuar zyrtarisht më 01 / 05 / 2021, dhe ka lajmet e mëposhtme në lidhje me ato të mëparshme versioni 2.2 (3DE3) Omega:

 • Më pak paketa të përfshira, të tilla si: adobe-flashplugin, anydesk, atmel-firmware, blender, kalibër, clamav, bllokime kodesh, mosmarrëveshje, eksod, flatpak (vetëm aplikacionet tuaja dhe elementet e instaluar jo aplikacioni), gnome-kuti, librecad, lxc, krita, kdenlive, papirus- ikona-tema, zeroja, thunderbird, uuid-dev dhe uuid-runtime, virt-manager, verë, ndër shumë aplikacione dhe biblioteka të tjera.
 • Përfshihen paketa të reja, si p.sh.: atomicwallet, byobu, dvdstyler, dvdisaster, gamemode, google-chrome, gpodder, intel-gpu-tools, libcurl4-openssl-dev, libgl1-mesa-glx, libqt5websockets5, linux-firmware, multidoge, python-newt, python-newt , pywall, ekran, regjistrues i thjeshtë i ekranit, njoftues inteligjent, pemë, shumëllojshmëri, burim server-xorg, zenmap.
 • Përfshihet menaxheri i dritares së re: Tani përfshin IceWM, plus FluxBox, OpenBox dhe I3WM. Dhe të mjediseve të desktopit: XFCE, Plasma dhe LXQT.
 • Një redaktim i vetëm në një ISO më të vogël: Versioni 2.3 (3DE4) Ultimate tani vjen në një të vetme 3.2 GB ISO (+/- 3.4 GB neto), ndryshe nga versioni i mëparshëm 2.2 (3DE3) i cili doli në 2 botime, një ISO Plot thirrje +/- 4.4 GB Omega dhe një ISO Lite thirrje +/- 2.2 GB Alpha.

Shkarkimi, instalimi, përdorimi dhe pamjet e ekranit

Sipas faqes zyrtare të internetit, të përmendur tashmë, lidhjet e saj të shkarkimit janë si më poshtë:

 • Shkarkoni MilagrOS 2.3 dhe 2.2 -> GDrive - Mega
 • Shkarkoni MilagrOS 2.0 dhe 2.1 -> Mega

Ju gjithashtu mund të provoni «MilagrOS GNU / Linux» në faqen e internetit të DistroTest duke klikuar në lidhjen vijuese: Provoni MilagrOS GNU / Linux 2.X në internet në DistroTest.

Instalimi dhe përdorimi i tij i përgjithshëm është saktësisht i njëjtë me atë të cilitdo «MX Linux », kështu që do të jetë e mjaftueshme për të parë ndonjë manual ose instalim dhe për të përdorur video në tha Distro e GNU / Linux. Dallimi i vërtetë është se «MX Linux » vjen vetëm me XFCE, ose Plazma ose FluxBox, mientras que en "Mrekulli GNU / Linux" ju mund të përdorni ndonjë nga më të ndryshmet e saj DE dhe WM.

Prandaj, pasi të instalohet, "Mrekulli GNU / Linux" mund të fillohet me ndonjë nga më të ndryshmet e saj DE dhe WM, siç tregohet më poshtë:

A.- Mjedisi desktop i XFCE

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me XFCE

B.- Mjedisi i desktopit plazmatik

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me Plasma

C.- Mjedisi i desktopit LXQT

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me LXQT

D.- Menaxheri i Windows-it IceWM

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me IceWM

E.- Menaxheri i Windows FluxBox

Mrekulli GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me FluxBox

F.- Menaxheri i Windows OpenBox

Mrekulli GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me OpenBox

G.- Menaxheri i Windows-it IceWM

Miracles GNU / Linux 2.3 (3DE4) Ultimate me I3WM

Respines apo Distros?

Siç mund ta shihni, a Përgjigju bërë me MX Linux ose Antix Mund të jetë një alternative e shkelqyer për ata që filloni në botën Linux ose kanë zotërim i vogël i procesit të instalimit, konfigurimit dhe optimizimit një Distro e GNU / Linux, të tilla si, MX Linux ose Antix të pastër ose Distros të tjerë si Debian GNU / Linux, pasi që, pavarësisht se janë shumë të mirë, ata zakonisht kërkojnë internetin për të kryer një instalim të plotë të kënaqshëm së bashku me një kohë të gjatë instalimi, konfigurimi, optimizimi dhe personalizimi.

Un Përgjigju ka avantazhin e të qenit në gjendje të krijohet në nevoja për një përdorues, grup komuniteti ose organizatë, minimizimi i përdorimit të internetit për një instalim të suksesshëm në një ose disa lloje kompjuterash, dhe minimizimi i shpenzimeve të orëve / punës dhe favorizimi i uniformitetit në të gjitha instalimet.

Ndërsa, a Distro e GNU / Linux i pastër si Debian, Ubuntu, Mint dhe të tjerët janë zakonisht perfekt ose ideal për përdoruesit mesatarë ose të përparuar në botën Linux, pasi ato sjellin vetëm atë që është minimalisht e nevojshme në një ISO të vogël, në mënyrë që përdoruesi në fjalë të ndërtohet nga një bazë solide dhe me internet gjithçka të nevojshme, si për një kompjuter ashtu edhe për një server, nëse është e nevojshme.

Dhe gjithashtu si "Mrekulli GNU / Linux" është ndërtuar për pajisje moderne 64 Bit nga pak ose shumë burime, ju mund të bëni një Përgjigje me MX Linux ose Antix para kompjutera të vjetër 32-bit të burimeve të pakta ose të reduktuara, të tilla si, Përgjigjet i quajtur «Loc-OS» y cereus.

Së fundmi, nëse ju pëlqyen të gjitha këto arsye, ne ju ftojmë të eksploroni këtë botim tjetër të mëparshëm në lidhje me:

Artikulli i lidhur:
Distros: E vogël, e lehtë, e thjeshtë dhe me një qëllim ose anasjelltas?

Imazh gjenerik për përfundimet e artikullit

Përfundim

Ne shpresojmë që kjo "post i dobishëm i vogël"«MilagrOS» GNU / Linux, një Përgjigje interesante dhe moderne (pamje e drejtpërdrejtë dhe e instalueshme dhe e personalizuar) bazuar në «MX Linux », e cila gjithashtu vjen me një përshtatje dhe optimizim ekstrem, gjë që e bën atë ideal për Kompjuterë "64 Bit" të çdo konfigurimi; të jetë me interes dhe dobi të madhe, për të gjithë «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» dhe me një kontribut të madh në përhapjen e ekosistemit të mrekullueshëm, gjigant dhe në rritje të zbatimeve të «GNU/Linux».

Tani për tani, nëse ju pëlqeu kjo publicación, Mos u ndal ndajnë atë me të tjerët, në faqet e internetit, kanalet, grupet ose komunitetet tuaja të preferuara të rrjeteve sociale ose sistemeve të mesazheve, mundësisht falas, të hapur dhe / ose më të sigurt si telegramSinjalMastodont ose një tjetër i Gjithësia, mundësisht.

Dhe mos harroni të vizitoni faqen tonë në «Nga Linux» për të eksploruar më shumë lajme, si dhe për t'u bashkuar me kanalin tonë zyrtar të Telegram nga DesdeLinuxNdërsa, për më shumë informacion, mund të vizitoni cilindo Biblioteka online si OpenLibra y JedIT, për të hyrë dhe lexuar libra dixhitalë (PDF) mbi këtë temë ose të tjera.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

12 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Antidistro dijo

  Të thuash që kjo mund të jetë më mirë se debian, do të thotë të jesh fanatik dhe të dish shumë pak për Linux. Mxlinux është një distro që nuk është keq, e kam instaluar për disa muaj dhe përfundova duke e çinstaluar, sepse është një distro që ka shumë për të lustruar, ka dështime të vazhdueshme që në fund prekin topat tuaj, për shembull usb dhe brenda natës nuk i zbuloi ato dhe më shumë gjëra që kishin shkuar gjithmonë mirë dhe pa ju bërë ndonjë gjë distro papritmas dështuan. Në një kompjuter tjetër unë kam qenë me testimin e debianit për 3 vjet dhe në 3 vjet ende nuk ka ardhur dita kur nuk kam një problem të vetëm dhe ky është testimi i debianit, i cili supozohet se është duke testuar dhe bua nuk është e qëndrueshme dhe e tillë, asgjë më tej Nga realiteti, injorancë e pastër, unë kam pasur më shumë probleme me debianin e qëndrueshëm sesa me testimin e debianit dhe njoh njerëz që kanë kaluar 20 vjet me testimin e debianit dhe jo një problem të vetëm, debiani është shumë debian. Tani për tani xubuntu është më i mirë se mxlinux dhe Linux mint, mxlinux e zëvendësova atë me xubuntu dhe është gjëja më e mirë që bëra dhe kjo që ju paraqisni këtu nuk është asgjë më shumë se një bombë me sahat e mbingarkuar me një zilion mijë gjëra, dhe mxlinux ju shpenzoni gjysmën jeta juaj po instalon shumë gjëra të padobishme, sepse nëse e vendosni më shumë dhjamë, fikeni dhe le të shkojmë, një marrëzi, kjo është më tepër anti distro.

  1.    Instaloni Linux Post dijo

   Përshëndetje, Antidistro. Faleminderit per komentin tuaj Në përgjigje të asaj që ju shprehët, unë e kam rregulluar këtë frazë pak, pasi sigurisht që një Respin mund të jetë një alternativë e shkëlqyeshme për ata që fillojnë në botën Linux ose kanë pak zotërim të procesit të instalimit, konfigurimit dhe optimizimit të një GNU Distro / Linux , të tilla si një ekspert ose përdorues jo i Windows, ndërsa një GNU / Linux Distro i pastër si Debian, Ubuntu, Mint dhe të tjerët janë zakonisht perfekt ose ideal për përdoruesit mesatarë ose të përparuar në Linux World, pasi ato sjellin vetëm atë që është minimalisht e nevojshme në një ISO të vogël në mënyrë që përdoruesi të mund të ndërtojë nga një bazë solide dhe me internet gjithçka të nevojshme, si për një kompjuter ashtu edhe për një server, nëse është e nevojshme.

 2.   Imazhi i mbajtësit të vendosjes së Diego Vallejo dijo

  Nëse funksionon vetëm në një distro të tillë specifike, pak interes ka një respin.

  1.    Instaloni Linux Post dijo

   Përshëndetje, Diego. Faleminderit per komentin tuaj Dhe sigurisht, le të shpresojmë që mjeti MX Snapshot të bëhet universal për GNU / Linux Distros të tjerë. Megjithatë, ka disa metoda (mjete) të disponueshme edhe pse jo aq efikase ose të lehta për t'u përdorur, të tilla si Linux Respin (https://linuxrespin.org/) dhe RemasterSys. Këtë të fundit, e kam përdorur më parë, në Ubuntu 18.04 dhe kam bërë një respin shumë të mirë të instalueshëm. Dhe sigurisht, gjithmonë për ata që janë më të përparuar, është të zbatosh LFS (Linux From Scratch) për nga e para, të bësh Distro-në tënde të personalizuar sipas dëshirës. Shpresojmë, duke dështuar atë, çdo GNU / Linux Distro do të lëshojë mjetin e vet për të bërë Respine.

 3.   Octavian dijo

  Hummm, unë do të qëndroj me Linux-in tim Mint 20 që funksionon shumë mirë, natyrisht nëse është për ata që fillojnë me Linux mirë, ekziston një tjetër distro që për ata që fillojnë në Linux do ta duan atë për shkak të sa mirë funksionon dhe vjen me gjithçka të para-instaluar, është Zorin. të fala

  1.    Instaloni Linux Post dijo

   Përshëndetje, Octavio. Faleminderit per komentin tuaj Sigurisht, përdorimi i një respini të bërë nga çdo GNU / Linux Distro, dhe përshtatur për një person, grup, komunitet ose organizatë ka shumë përfitime, veçanërisht për ata që janë të ri në këtë botë të Software-it të Lirë, Burimit të Hapur dhe GNU / Linux. Dhe për Zorin, mendoj se është një shpërndarje fantastike dhe e bukur, veçanërisht për fillestarët dhe fillestarët.

 4.   Arangoiti dijo

  Më pëlqen Milagros GNU / Linux, por ka një problem si pllaka amë MX-LINUX, Flatpak. Nëse përpiqeni të instaloni ndonjë paketë përmes Flatpak, njëra merr një përjetësi dhe dy, ajo përnjëherë prish PC-në pa qenë në gjendje të hapë Thunar për disa çaste.

  1.    Instaloni Linux Post dijo

   Përshëndetje, Aranqoti. Faleminderit per komentin tuaj Unë nuk kam testuar flatpak në Distros të tjerë, pasi kam përdorur MX Linux dhe MilagrOS për 3 vjet. Por, pa e ditur se sa zgjat instalimi i një pakete flatpak mesatarisht, unë ndiej që në MX Linux / MilagrOS kjo kërkon një kohë të konsiderueshme.

   1.    Arangoiti dijo

    Epo, ata fluturojnë, unë nuk e di shumë mirë se ku është problemi, por unë kam parë tashmë në forume se e njëjta gjë ndodh me MX-LINUX dhe MilagrOS, dhe unë nuk kam parë zgjidhje dhe është turp, pasi FLATPAK është më i përhapur çdo ditë dhe lejon instalimin e versioneve më të fundit të shumë aplikacioneve

    1.    Instaloni Linux Post dijo

     Sigurisht. Dhe po, Flatpak premton shumë krahasuar me Snap. Dhe AppImage është në luftë për të pozicionuar veten.

 5.   Kirulo dijo

  Mirë,
  Unë e kam instaluar këtë Respin në një laptop mjaft të shkathët AMD E1-2500 me 4 GB ram. E vërteta është se po shkon vërtet mirë, ekipi është shumë i shkathët. Në këtë kompjuter kam instaluar më parë Mx-Linux me KDE (unë përdor të njëjtën desktop në MilagrOS) dhe shpejtësia e kompjuterit ishte jashtëzakonisht e madhe.
  Synimi im me kalimin e kohës është të instaloj Debian me KDE në atë kompjuter, por nuk e di nëse do ta marr atë aftësi që ka tani me MilagrOS. Nuk e di nëse mund të bësh një udhëzues ose udhëzues të vogël për ato «konfigurime dhe optimizime të mira, për konsumin e ulët të CPU-së dhe RAM-it gjatë fillimit, si dhe për shpejtësinë e tij të ndezjes dhe fikjes» që keni bërë në këtë Përgjigje, pasi ato janë vërtet të dukshme, ose të paktën në kompjuterin tim ato janë të dukshme.
  Faleminderit shumë për punën tuaj

  1.    Instaloni Linux Post dijo

   Përshëndetje, Kirulo! Faleminderit per komentin tuaj Midis shumë prej shumë optimizimeve të bëra në MilagrOS, ne përdorim Preload dhe Prelink, përveç Deborphan dhe Localepurge. Por, në thelb, shumë aplikacione, biblioteka dhe shtesa janë instaluar dhe sigurohet që vetëm ajo që është e nevojshme të ngarkohet në kujtesë kur fillon, domethënë të çaktivizoni shërbimet. Për ta bërë këtë, ne çaktivizojmë atë që nuk është e nevojshme gjatë fillimit duke përdorur opsionin "Session and Start" të XFCE dhe aplikacionit Stacer. Gjithashtu, MilagrOS përdor versionin AHS të MX Linux, por me bërthamën e vjetër për më shumë pajtueshmëri me kompjuterët me burime të ulëta. Unë ju rekomandoj që të eksploroni këtë post të mëparshëm për të parë gjënë e optimizimit: https://blog.desdelinux.net/como-optimizar-gnu-linux/