Si të ndani skedarët në një rrjet Linux

Ky shkon te kolegu ynë Claudio, i cili dëshiron të mësojë se si të konfigurosh një rrjet Linux pa përdorur Samba. Në një koment jo miqësor, Claudio kërkon krijimin e një GUI për të qenë në gjendje të kryejë një punë që mijëra (nëse jo miliona) njerëz e kanë bërë tashmë më parë dhe do të vazhdojnë ta bëjnë atë ... pasi shumica e kësaj pune është me tastierë, dhe ai nuk e pëlqen atë Shumë preferojnë të krijojnë një GUI për të qenë në gjendje ta përdorin atë lehtësisht (të paktën Dritaret siç thotë ai) rrjeti i tij i brendshëm. Le të fillojmë së pari në këtë pak para zgjidhjes.

Modaliteti i biznesit vs FOSS

Epo, le ta mbajmë të thjeshtë që nga fillimi ... Kjo është diçka që pretendohet gjithmonë në projektet FOSS (Softuer falas dhe me burim të hapur), mungesa e cilësi në punë. Gjithmonë kam dëgjuar, por të tillë juego është më mirë ta blini nga kompania tal sepse është më mirë, një program i tillë është mejor sesa versioni i tij falas, është një sistem i tillë mejor se një tjetër falas. Le të shohim pse është kjo:

Kompania tal vive të softuerit tuaj

Nëse unë jam një kompani dhe puna ime është të shes softuer, kjo do të thotë që unë duhet të shes diçka jashtëzakonisht mirë që njerëzit ta blejnë atë, dhe prandaj unë duhet ta bëj paguaj zhvilluesve të mi për ta marrë atë, dhe kjo është pika fillestare e kësaj çështjeje, softueri i lirë dhe në disa raste burimi i hapur zhvillohet nga vullnetin e mirë. Njerëzit nuk po paguhen për të zhvilluar diçka për pjesën tjetër. Pra, nëse më thoni si jeni program sistem ose çfarëdo qoftë ajo është më e mirë se versioni i saj falas, mirë po ju them, ndoshta, por ekziston një problem i madh në këtë:

Shtë bërë për t'ju bërë të varur

Kjo është si një ilaç, sa më shumë softuer të pronarit të përdorni, aq më pak aftësia juaj për të menduar dhe zgjidhur gjërat në mënyrë autonome. Le të mendojmë vetëm për këtë për një sekondë, a e dini se ku fitoni më shumë, në shitje apo në mirëmbajtje? Përgjigja për këtë është e thjeshtë, pa marrë parasysh se sa i shtrenjtë është një program ose sistem, fitimi në mirëmbajtje do të jetë gjithmonë më i madh se fitimi në shitje, sepse në kohën e problemeve, nuk ka rëndësi sasia e parave që duhet të investohen për ta zgjidhur atë sepse thjesht nuk mundet ndryshoni infrastrukturën në atë pikë.

Nevoja është nëna e krijimit

Një mënyrë jo miqësore për të kërkuar një GUI nuk është arsye e mjaftueshme për ta bërë atë, dhe në të njëjtën kohë, më vjen keq nëse dëmton Claudio, por unë kam gjëra shumë më të rëndësishme për të bërë dhe projekte për të marrë pjesë në të investoj kohën time në zgjidhjen e mungesës suaj të autonomia dhe pasiviteti juaj mendor. Por meqenëse keni pyetur, mirë, ne do të shpjegojmë pse nuk ka ende GUI për diçka që Dritaret është kaq e thjeshtë.

Kur ndani dosjet në dritare krijoni vrima sigurie

Këtu më shumë se një do të më thotë se jam gabim etj etj ... por e vërteta është se kur e përdor nmap Për të njohur një kompjuter Windows, ndoshta nëse është në një rrjet "të besuar", ai do të ekzekutojë një shërbim në disa porta për të qenë në gjendje të ndajë skedarë. Kjo jo vetëm që është e rrezikshme, por dihet aq pak sa shumë prej sulmeve të suksesshme lindin për shkak të sharing hyrja përmes rrjetit. Por pse lind kjo? Epo sepse Filosofia  Windows ju mëson të thoni SI pa ditur saktësisht se çfarë po ndodh. (E mbani mend varësinë?) Një mënyrë shumë e thjeshtë për ta zgjidhur këtë do të ishte të kujdesesh mirë për pajisjet, por si Filosofia Windows nuk është ai, këtu është vendi mirëmbajtje hyn në lojë dhe të bën të duhet nevoja e dikujt për të bërë gjëra për ju.

Nuk eshte e nevojshme

Nëse nevoja është nëna e krijimit, pa nevojë, atëherë nuk ka asgjë. Kjo është diçka jashtëzakonisht e thjeshtë për tu kuptuar, nëse njerëzit që e përdorin atë (zakonisht administratorët e sistemit, ose njerëzit që përdorin serverat) nuk kanë nevojë për të, ata nuk do ta krijojnë atë. Në raste shumë të veçanta (zakonisht në softuer të lirë) krijuesit e vënë veten paksa në këmbët e më pak përvojëve dhe vendosin ndihmo krijimi i një GUI (Git ka një GUI për ata që duan ta provojnë), por përsëri, kjo është për pastër vullnetin e mirë të krijuesve, që nga sasia e punës real është aq i madh, dhe zhvilluesit aq pak, saqë ato punë janë transferuar në koha e lirë nga ndonjë zhvillues me zemër të mirë. (Le të kujtojmë se askush nuk ju paguan për ta bërë atë, dhe ju ende keni familjen, punën dhe përgjegjësitë)

Bullizmi nuk do të jetë kurrë zgjidhja

Merrni këtë si këshillë dhe komentoni për të gjithë ata që e lexojnë, mbaj mend shumë një video që pashë një herë në një intervistë me Obamën (dikë që unë e konsideroj një shembull të shkëlqyer të një personi), ku një njeri i zemëruar fillon ta kritikojë dhe fyejë atë dhe ai nuk e bëri absulutisht asgje. Ai nuk bëri asgjë, jo sepse nuk mundi, domethënë ishte njeriu më i fuqishëm në planet në atë kohë, por sepse e dinte që nuk duhej ta ulte veten në atë nivel. Kjo nuk është dhe nuk do të jetë një zgjidhje në këtë jetë, hyrja në një argument kurrë nuk do të sjellë ndonjë gjë të mirë, ka njerëz që mund të besojnë se po, por të paktën kërcënimi dhe komentet e një X nuk do të më lëvizin. Unë e lashë atë vetëm si një koment lirshëm para fillimit të tutorialit.

NFS

Sistemi i skedarit të rrjetit është një protokoll i nivelit të aplikimit që ofron informacion i centralizuarsinkronizuar në një rrjet, ai punon si për sistemet Linux si Windows dhe të tjerët (kjo për shkak të dizajnimit të niveli i aplikimit) Si flasim kështu i centralizuar, kjo do të thotë që ne po përballemi me një zgjidhje të modelit Klient / Server. Ne tashmë e kemi prekur këtë sipërfaqësisht në një moment tjetër, por asgjë tjetër për të theksuar një detaj të vogël.

Pse është e rëndësishme të kesh informacion të centralizuar?

Dikush tjetër do të thotë, «por unë kam informacion të rëndësishëm për secilin lloj makinerie që kam, laptopin tim të punës, kompjuterin tim të shtëpisë, etj etj ». Problemi është më poshtë, nëse ndiqet një model efikas i rezervimit, mund të vërehet se krijimi dhe mirëmbajtja e kopjeve rezervë të shumë pikave është e komplikuar, shumë më e lehtë (për të gjithë ne që përdorim skripte dhe të tjerët) është krijimi i një pike të vetme ku mbërrin informacioni dhe prej andej fillojnë të ruajnë të dhënat. Përveç që ka versione të shumëfishta në pika të ndryshme jo vetëm që e bën të vështirë ndjekjen e informacionit, por gjithashtu e bën punën më të komplikuar.

Nuk po shpik barut

Për ata që për një sekondë besojnë se unë e kam zbuluar këtë me provë dhe gabim, sepse asgjë nuk është më larg së vërtetës, unë thjesht përdor pak nga ato që më ofron Google dhe le të shohim se çfarë gjeta në kërkimin e parë (unë do të supozoj se ata janë në Ubuntu ata që e përdorin, dhe mendoj se për Fedora ndryshimi duhet të jetë minimal)

Google

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Gjithmonë ndiqni atë që thotë Oficial. Ky është ndoshta një nga hapat e parë për t'u ndjekur, dhe unë e vë atë në rast se dikush mendon se dija diçka për NFS para se të shkruaja këtë postim.

TL; DR

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Shume gjate; mos lexo. Sa herë që e shohin këtë akronim, ata mund të jenë 100% të sigurt se është mënyra "dembele" për të zgjidhur një problem, shumë do të pretendojnë se si të dinë nëse është në anglisht, mirëpo, tani ata e dinë atë në mënyrë që të mos ketë mundësi të pretendojnë më vonë 😉 Unë e përdor shumë dikcionarin urban për të kuptuar shumë nga këto koncepte.

Dokumentacioni Zyrtar (Në Spanjisht !!)

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Disa shpirt zemërmirë morën detyrën të përkthenin për ne këtë faqe të thjeshtë, por të plotë, me gjithçka të nevojshme për të instaluar një server NFS në rrjetin tonë.

Shpejt do të shohim hapat që duhet të ndjekim. Unë ju lë lidhje për kuriozët që nuk mund të përdorin Google për arsye X për të shkuar në të njëjtin vend.

Instaloni serverin dhe klientin

Tani do të instalojmë me tastierë çfarë është e nevojshme në të dy vendet për të përdorur skedarët e ndarë. Në serverin që instalojmë nfs-kernel-server dhe mbi klientin nfs-common

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Konfiguroni serverin

NFS punon përmes një skedari konfigurimi të vendosur në /etc/exports. Kjo skedar i tregon NFS-së cilat skedarë të ndahen dhe si t'i thirrni, përveç që ka shembuj shumë të mirë se si ta përdorni si parazgjedhje, ne do të përdorim consola për të redaktuar atë në sajë të gjithmonë të besueshme vim (ata që nuk janë rehat me vim mund të përdorin nano)

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Për këtë shembull të thjeshtë po ju tregoj eksporteve se dua të ndaj dosjen time workspace (The * tregon se unë dua të ndaj të gjithë përmbajtjen dhe pa lënë hapësirë ​​shkruaj lejet dhe opsionet që më përshtaten më mirë, në këtë rast rw për shkrim dhe lexim)

Rinisni serverin

Nëse kemi konfiguruar mirë, duhet të rindizim serverin (ose ta fillojmë nëse nuk është aktiv), nuk është e nevojshme çdo herë që ka ndonjë ndryshim, por unë shfrytëzoj rastin ta bëj të qartë, nëse nuk doni të rifilloni gjithçka, një e thjeshtë exportfs -ra zgjidhin çështjen.

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Linja e parë systemctl start nfs-kernel-server aktivizon serverin, i dyti është vetëm për të verifikuar që gjithçka është në rregull (nëse nuk është e gjelbër, nuk është në rregull).

Lidhu me serverin

Tani ne do të lidhim pajisjet tona të tjera, për këtë do të përdorim consola, dhe komandën mount.

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Këtu vlen të theksohet se IP-të janë caktuar sipas dëshirës tuaj, nuk e di nëse do të përdorin DHCP apo manual, por pasi të kenë IP-në, mund ta përdorin, shtojnë : / path / of / your / folder dhe një vend ku mund të montoni lidhjen, në rastin tim krijova një dosje të quajtur compartido.

Hapni shfletuesin tuaj

Vetanake. Christopher Diaz Riveros

Këtu ata janë të dy në version consola si në version GUI. Dhe unë ju tregoj pak se si e kryej punën time në institut, unë gjithmonë përdor makina virtuale për të punuar informacionin e kurseve, (kjo është arsyeja pse ata do të shohin të instaluar një OSX) dhe një për secilën gjuhë, kështu që unë mund të kem kontrolluar mjediset e zhvillimit dhe mos e mbush Gentoo tim me programe të panevojshme. Pse ubuntu? mire me pelqen me shume se Fedora dhe është më shpejt të krijosh makina provë që edhe unë mund t'i fshij shpejt. Siç thashë ... të gjithë ndjekin filozofinë e tyre dhe lënë gjithçka gati për të përdorni pa u menduar shumë Isshtë diçka që e bën Ubuntu shumë më të lehtë për përdoruesit e saj 🙂 (përveç kësaj unë bëra çertifikimin tim si administrator i sistemit në Ubuntu (LFCS ju lejon ta jepni atë në tre familjet e mëdha të sistemeve: Ubuntu (Debian), CentOS (Red Hat) dhe SUSE (SUSE) )), kështu që ishte një mënyrë e mirë për të mbajtur mend apt-get y apt)

 Mendimet përfundimtare

Unë kam shkruar tashmë shumë këtë herë, por siç mund ta shihni Claudio, janë vetëm 4 hapa (shpresoj se mund ta bëni vetë Google-in në mënyrë që të mos llogaritni), dhe mendoni se çfarë ... nuk ju duhet një GUI për pesë komanda. Më vjen keq nëse nuk mund ta përmbush dëshirën tuaj për ta bërë botën GNU / Linux plus Windows, dhe t'ju ndaloj të mendoni pak dhe të mësoni të google gjëra. Dhe nëse dëshironi të keni ndryshime të përhershme në rrjetin dhe pajisjet tuaja përmes /etc/fstabEpo, do të duhet ta gjesh vetë.

Për të gjithë të tjerët, ju lutem më falni nëse kam qenë i vrazhdë me këtë postim, dhe megjithëse e kam shkruar pak me humor (duhet të pranoj që askujt nuk i pëlqen të vërë në dyshim punën dhe përpjekjen e tij, dhe madje edhe më pak sesa quhet swagger) ... Unë me të vërtetë shpresoj se kjo mund të ndihmojë më shumë se një në punën e tyre të lidhjes. Faleminderit shumë që arritët këtu pavarësisht ngathtësive dhe gabimeve të mia, Përshëndetje


34 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Miguel Mayol i Tur dijo

  Unë ndoqa hapat për Manjaro (Harku) përsëri gjatë ditës dhe nuk funksionoi për mua (unë ndaj me Samba) dhe shtojcat për ndarjen e Thunar dhe Nautilus
  Lidhur me "dritarjen", unë mendoj se KISS është FLOSS i papërshtatshëm. Në MS WOS ka edhe gjëra të komplikuara për të bërë, dhe në asnjë rast nuk duket mirë për përdoruesin.
  Pse të mos siguroni një skenar ose meta-paketë që instalon dhe konfiguron NFS në vend të kopjimit dhe ngjitjes së 5 komandave?
  Jo aq shumë guxojnë për të parën, aq më pak për të dytën
  Dhe nëse shtojmë shtojcën për pjesën e NFS në Thunar dhe / ose Nautilus (ose të tjerët) më mirë për FLOSS dhe KISS, apo jo?
  Dhe nuk po shkruaj që është detyra juaj, por do të isha i lumtur nëse dikush do ta bënte atë (edhe për Sambën për rekord) dhe ta përdorte atë si një mjet tjetër për të "kthyer" njerëzit në GNU / Linux duke mësuar se sa e lehtë është të ndash një dosje mbi NFS (ose Samba) për ta përdorur atë nga Smart TV me Kodin

  1.    Octavio Sanchez dijo

   Pse nuk përpiqesh ta bësh vetë? Kjo është, nëse mendoni se është e nevojshme dhe e dobishme për FLOSS dhe KISS, atëherë vazhdoni dhe bashkëpunoni me komunitetin në atë mënyrë.

   1.    Miguel Mayol i Tur dijo

    Më mungojnë ato njohuri, programim.
    Nga ana tjetër janë të parëndësishme për ata që i kanë dhe duan ta bëjnë këtë.
    Dhe nëse jeni një student i shkencave kompjuterike që dëshironi të tregoni diçka të tillë në CV tuaj, më mirë.
    Lidhur me atë që ka punuar për mua, duke e bërë atë me SAMBA unë kam botuar tashmë një mësim të përmbledhur në forumin Manjaro për ata që mund të përfitojnë nga ai https://forum.manjaro.org/t/suggestion-samba-and-or-nfs-shares-and-plugins-easy-by-default/34169/4

 2.   RAFAEL PRESILLA dijo

  P FORR KLIENTIN E RREGULLT OSE BAZ, SI I LAM KESTIJ SHVRBIME AKTIVE NGA SHENIM?

  1.    ChrisADR dijo

   Përshëndetje Rafael, që të jeni në gjendje t'i lini ata në mënyrë të paracaktuar me fillimin e makinës është e nevojshme të redaktoni skedarin / etc / fstab në mënyrë që të lidhet direkt me rrjetin, pasi që kjo është pak më e specializuar dhe konsideroj që ju e kërkoni atë në një mjedis biznesi ka konsiderata të tjera të sigurisë siç janë lejet dhe emrat e hyrjes, pikat e hyrjes, regjistrat, ndër të tjera. Pershendetje

 3.   Charles Diaz dijo

  Epo, unë jam duke filluar në këtë botë të linux, dhe kam lexuar gjithçka që keni botuar kohët e fundit, nuk e kuptoj kontekstin e postimit tuaj dhe dua të them luftën që keni me Claudio, por unë vërtet e vlerësoj kohën që kaloni duke i shkruar ato tani ndani njohuritë tuaja, më e pakta që mund të bëjmë kush nuk paguan për të, është t'ju lexojmë me respekt! Faleminderit shumë dhe urimet e mia të sinqerta për një punë kaq të shkëlqyer.

  1.    ChrisADR dijo

   Përshëndetje Carlos, këtu është lidhja e kontekstit

   https://blog.desdelinux.net/preferimos-la-linea-comandos-los-guis/#comment-225111

   Nuk është aq shumë një luftë, kjo do të nënkuptojë se shpresoj të vazhdoj me këtë temë, por vërtet pasi të lexoni kontekstin shpresoj se mund ta kuptoni arsyen e humorit tim të keq, ose përndryshe mbase e kam ekzagjeruar situatën, në të dy rastet diçka që kam ndërmend të vazhdoj ta bëj

   Dhe faleminderit shumë për komentin tuaj, në fakt është për shkak të komenteve si ky që unë jam i entuziazmuar për të shkruar dhe ndoshta ndaj një kohë të mirë me të gjithë ju duke lexuar këto postime et Përshëndetje

 4.   Ivan dijo

  Me postimin gjithçka është në rregull, ajo që unë nuk e "ndaj" fare është se OBAMA ISSHT NJ A PERSON I MIR !!! !!!!! një nga dyqanet më të mira në histori së bashku me Izraelin. ndarja e një dosje bëhet një e dhënë e vogël pasi lexoni ESO.
  Unë kam përdorur Linux për shumë vite dhe ua rekomandoj miqve të mi që përdorin Linux, por ju lutem, gjëja e Obamës është shumë e fortë.

  1.    ChrisADR dijo

   Përshëndetje Ivan, faleminderit që më kushtove kohë për të komentuar dhe ndarë. Epo, unë e konsideroj Obamën atë që unë konsideroj (dhe është diçka shumë personale, mund ta ndani ose jo, por vlen të sqarohet këtu) për gjëra të tilla si esta:

   Për ata që kanë lexuar tashmë postimet e mia të tjera, si këtu, ashtu edhe gjetkë, ju do ta dini që unë nuk jam një person shumë "politik" në kuptimin e të qenit i vetëdijshëm për këtë, dhe në realitet kjo është një nga çështjet për të cilën më pak interesohem. Më pëlqen të provoj, por duhet ta bëj kur është e nevojshme. Siç tha vetë Trump menjëherë pasi u bë president ... "kjo është më e vështirë nga sa mendoja" ... ne tashmë kemi diskutuar se ka të zezë, të bardhë dhe hije, por unë konsideroj se një mënyrë e vërtetë për t'i njohur ata është të njohësh GJITHA kontekstin ... dhe kjo është diçka që në vendimet politike është mjaft e komplikuar për shkak të natyrës së shumicës së informacionit.

   Nëse them se e konsideroj një person të mirë, kjo bazohet në cilësitë pozitive të lidershipit që ai ka treguar gjatë gjithë kohës së tij në zyrë publike, nuk po them që ai është i përsosur në çdo mënyrë, por ai ka shumë cilësi që janë të denja për tu bërë imituar. Shpresoj se kjo ka qenë në gjendje ta bëjë temën pak më të qartë.
   të fala

 5.   Lopez dijo

  Ju në Taringa do të çmendeni.

  1.    ChrisADR dijo

   Ose thjesht do ta lija menjëherë pasi 😛 fala

 6.   Carlos Zevallos dijo

  Samba për mua plotëson të gjitha kërkesat e mia, unë aktualisht e kam atë duke ekzekutuar në një rrjet biznesi me përdorues dhe grupe dhe me leje për dosje të caktuara bazuar në profilin e përdoruesit, jam duke ecur shumë mirë dhe kam klientë të windows dhe linux

  1.    ChrisADR dijo

   Epo unë kurrë nuk kam hyrë vërtet në botën e integrimit të windows-linux, dhe kjo me të vërtetë më bën kurioz, por është mirë që të pëlqen dhe kush e di, nëse guxon mund të shkruash një artikull për të 😉 përshëndetje 🙂

  2.    Claudio dijo

   Carlos, samba është shumë e mirë për t'u shpërndarë në një rrjet Windows-Linux, por çështja është kur ju keni një rrjet LAN vetëm me Linux. Samba nuk punon në rastin e fundit dhe ju duhet të kryeni të gjitha hapat e përshkruar nga ChrisADR.

   1.    Guillermo dijo

    Nuk e kam zbatuar, por siç kam lexuar në internet:
    http://www.ite.educacion.es/formacion/materiales/85/cd/linux/m4/servidor_samba.html
    http://www.ite.educacion.es/formacion/materiales/85/cd/linux/m4/instalacin_y_configuracin_de_samba.html
    mund të instaloni një server samba në linux dhe prandaj nuk është e nevojshme që të ketë ndonjë dritare për ta përdorur atë në rrjet.

    1.    Guillermo dijo

     Në faqen tjetër: https://www.driverlandia.com/instalar-samba-para-compartir-carpetas-en-linux-debian/
     Unë shoh që që nga Win7 mund të ketë probleme me fjalëkalimin, por kjo do të ndikonte vetëm në klientët win7,8,10 dhe jo klientët linux që do të përdorin një server samba me linux.

 7.   fernan dijo

  Hi
  Yjet opensuse yast kanë një modul nfs, nuk kam ide për këto çështje, për më tepër, në manjaro tim ditën tjetër uninstalo paketat nfs sepse nuk i përdor fare, sa herë që mësoj pak më shumë i heq gjërat prej tij për delikatesën time të gnomit që zbuloj se ato janë të padobishme për mua, dhe pak nga pak po harxhon më pak RAM, unë mendoj se distros thjeshtë duhet të ketë më pak gjëra të para-instaluara, unë e kuptoj se ato mbajnë shumë gjëra që një fillestar nuk di as për çfarë janë, sigurisht se nëse autori i postimit do të më vendoste gentoo, unë përsëri do të instaloja 200 pako më pak dhe do të bëja gjithçka që bëja me manjaro, derisa për shkak të injorancës sime gentoo nuk u prish sigurisht.
  Në fund të fundit, në lidhje me këtë temë, ne duhet të tregojmë atë që Richard Staliman thotë shumë herë softuer falas nuk nënkupton që ai duhet të jetë falas, unë mendoj se në shoqërinë e sotme jemi duke u mësuar të paguajmë për një smartphone të plotë me softuer të pronarit që nuk dimë gjithçka dhe në vend të kësaj ne duam një softuer të lirë që na bën gjithçka të lehtë dhe është falas, ne gjithashtu duhet të mësohemi të mendojmë pak dhe të kërkojmë në rastin e këtij postimi nuk kam ide për nfs por kam parë që të paktën në openuse ekziston një modul grafik për këtë , Unë nuk e di nëse do të jetë mirë apo keq.
  Përshëndetje.

  1.    Miguel Mayol i Tur dijo

   Manjaro është i shkëlqyeshëm dhe jo shumë më pak i shpejtë se Gentoo.
   Por nëse doni të provoni Gentoo (gjithashtu) unë ju rekomandoj Sabayon.
   Isshtë një Gentoo i parainstaluar dhe i thjeshtë, pak a shumë çfarë është Manjaro to Arch.

   1.    fernan dijo

    Hi
    Unë kam Sabayon në një makinë virtuale dhe ka shumë më shumë ndryshim midis sabayon dhe gentoo sesa midis manjaro dhe archlinux, sabayon përdor entropinë si menaxherin kryesor të paketës (ekuo në tastierë dhe rigoroz në grafik) që është paketa binare, ka portage por nuk e di rekomandojeni ta përdorni shumë. Manjaro dhe arch kanë të njëjtin menaxher pako, ndryshoni që tashmë në manjaro keni shumë të instaluar dhe konfigurime dhe depo, gentoo në vend të kësaj është të përdorni portage për të përpiluar me opsionet e kodit guente, ne jemi një ndryshim i madh me sabayon i cili ju jep disa paketa që vijnë nga gentoo por me mundësi gjenerike.
    Përshëndetje.

 8.   Ismael dijo

  Jo shumë kohë më parë unë isha gjithashtu duke u marrë me këto çështje, kur dikush po fillon në Linux është zhgënjyese të mos gjesh zgjidhje të shpejta ose aplikacione që duhet të kenë procedura praktike dhe jo të vështira. Unë i respektoj dhe falënderoj zhvilluesit që marrin kohën e tyre, dhe më pëlqen ta bëjnë punën e tyre mirë, ata më mësuan nëse dikush bën diçka falas ose nuk duhet të bëhet mirë, sepse atje mban vulën personale. Por ka ekstreme. Linux është zhgënjyer sepse në pjesën më të madhe është e çrregullt të bësh procedura dhe të instalosh funksione dhe të gjitha nga zhvilluesit të cilët, duke qenë në gjendje të përmirësojnë punën e tyre, e lënë atë larg nga komandat e gjata të terminalit. Ekstremi tjetër është se ka përdorues që e teprojnë për shkak të papunësisë ose pauzës mendore që ata dëshirojnë që dikush të bëjë gjithçka për ta.

  1.    ChrisADR dijo

   Përshëndetje Ismael, faleminderit për ndarjen dhe unë vetëm doja të theksoja disa gjëra ... UNIX përdor një filozofi mjaft të qartë në zhvillimin e programeve "bëj një gjë, dhe bëje atë shumë mirë", për shkak të kësaj shumë programe bëjnë vetëm një gjë, dhe kjo është Shtë e nevojshme që të bashkoheni me disa për të qenë në gjendje të zgjidhni situatat "komplekse". Unë nuk e mohoj që ka mjaft programe që mund të jenë më të mira, por të paktën në fund të të gjitha, unë nuk kam përjetuar mungesë logjike në programet thelbësore të GNU ose në bërthamë. Unshtë për të ardhur keq që një ide kaq e keqe gjenerohet nga programi i rastit dobët "i menduar".

 9.   Claudio dijo

  FALEMINDERIT Mik ChrisADR, padyshim që ju dini shumë për tuajat, unë ju përgëzoj dhe ju kërkoj falje nëse isha paksa i ashpër në komentin tim të mëparshëm, në terminalin ose prodhimin e preferencave gui. Por me këtë postim, ju sapo keni konfirmuar atë që unë vazhdoj të pretendoj në linux, një mënyrë e thjeshtë për të ndarë dosjet në një Rrjet Linux LAN dhe siç e përshkruani mirë në këtë postim shumë të mirë, është shumë e lodhshme për mua si përdorues, duhet të bëj kaq shumë hapa në një terminal për të qenë në gjendje të ndani dosjet në një rrjet Linux Linux. E përsëris, faleminderit për këtë postim dhe me siguri do të jetë i dobishëm për shumë, jo për mua, për fat të keq. Unë pres shumë më tepër nga linux. Tani për tani, do të duhet të vazhdoj të përdor Guindous për rrjetet e mia LAN. Dhe sigurisht, në fletoren time, unë vazhdoj me MX Linux-in tim të dashur.

  1.    korbave dijo

   Një zgjidhje shumë e thjeshtë për të cilën unë shpesh drejtohem për të arritur atë që ju dëshironi është ta përdorni https://es.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell_Filesystem y https://es.wikipedia.org/wiki/Files_transferred_over_shell_protocol.

  2.    ChrisADR dijo

   Përshëndetje Claudio 🙂 Epo shumë faleminderit që ju dhatë kohë për të ndarë dhe faleminderit për faljet tuaja, më falni edhe mua nëse kam qenë i pasjellshëm diku. Epo, edhe pse kjo që po më thoni është turp, unë kam një propozim për ju; Meqenëse mund të jetë një funksion i dobishëm dhe që duket se më shumë se një interesohet, ne mund të kërkojmë një projekt për ta zbatuar atë si një propozim përmirësimi 🙂 Unë personalisht nuk kam kohë ose lehtësi për të bërë një program të tërë nga e para, por ndoshta kolegët tanë nga Nautilus (GNOME) ose Dolphin (Plasma) mund ta kenë atë në listën e tyre të gjërave derisa ndonjë zhvillues tjetër të mund të blejë kohën, dhe ndoshta ta bëjë atë shumë më shpejt se unë :)

   Nëse ju pëlqen ideja, ne mund të shohim së bashku se si dhe ku të publikojmë propozimin për përmirësim, kush e di dhe ndoshta diçka e ngjashme tashmë është duke u gatuar diku et Përshëndetje

 10.   Tedel dijo

  Unë instalova Syncthing dhe nuk kisha më probleme. Unë e kontribuoj këtu si një alternativë.

 11.   anonim dijo

  Përshëndetje, e pranoj që meqenëse ChrisADR ecën në këtë blog, unë jam duke pritur për një tjetër, ju thjesht mësoni prej tij, faleminderit për atë, në një mënyrë tjetër dhe duke vazhduar me një nga pikat e postimit.

  Konteksti është që unë duhet të kopjoj disa skedarë nga ATM-të dhe t'ia kaloj një serveri (GNU / LINUX), unë jam duke punuar në një sistem rezervë, por kam një kusht që po punoj me ATM (ATM) dhe nuk mund të hap asnjë port, Unë gjithashtu nuk kam dritare të rrjetit të shërbimit të transferimit të skedarit, nuk mund të përdor ftp ose. Thjesht nuk kam mjete për këtë, është një shërbim tepër specifik dhe nuk ka asnjë mjet për të.

  Por unë e di që ka diçka si SSH dhe SCP dhe se së bashku ato janë mjete shumë të sigurta deri atje mirë, por si mund ta instaloj SSH në dritare? dhe jo saktësisht një program që më lejon të përdor protokollin, kam nevojë për diçka më të gjithanshme, kam nevojë për diçka me një ndërfaqe CLI, padyshim që nuk di asgjë, ndërsa hulumtova zbulova një bibliotekë python që ju lejon të përdorni protokolle të ndryshme të rrjetit dhe duke bërë disa hulumtime se si funksionon, tani Unë kam një sistem funksional, ku nuk përdor samba ose SFN por mund të transferoj skedarë duke përdorur një protokoll të mirë të sigurt.

  Aty ku unë dua të marr me këtë është që me njohjen e pitonit dhe diturinë se diçka ekziston (ssh), përfundo detyrën e dhënë, nëse do të isha dikush tjetër do të kisha thënë, kjo nuk është e mundur, duhet të aktivizoj portet ose të aktivizoj tiparet e dritareve ose që nuk ka asnjë mjet që më lejon atë.

  Dhe nuk hyn në temë, por nëse më pyetni pse preferoj CLI në krahasim me GUI, thjesht CLI është i ripërdorshëm dhe kjo i jep asaj fuqi shumë më të madhe mbi grafikun. Një mjet CLI mund të përdoret nga programe të tjerë (mbështjellësi), grafiku është menduar vetëm për përdoruesin.

  1.    ChrisADR dijo

   Përshëndetje ... Epo, shumë faleminderit për ato që thua, dhe faleminderit që ndau përvojën tënde.
   Siç e përmendët, CLI janë si magji në prapaskenë, jo gjithmonë të njohura, por pa to, shumë nga ato që mund të shihen (GUI) nuk do të funksiononin fare.

   Pershendetje

 12.   Arturo J. Ducoing O. dijo

  Mos e humbni shpresën, mos harroni se përdoruesi i Windows është mjaft i veçantë dhe derisa ky sistem të prishë ekzistencën e tyre, ata nganjëherë fillojnë të vënë në dyshim dobinë e tij, dhe madje edhe atëherë ata kthehen ta përdorin atë.

  Përdoruesit e Windows janë legjion, dhe disa më të demonizuar se të tjerët, dhe ata nuk janë mësuar të lexojnë dokumentacionin, kjo është arsyeja pse kur i sjellni në mjedisin GNU / Linux ata vuajnë aq shumë.

  Unë i përdor shumë informacionet tuaja, faleminderit për ndarjen.

 13.   claudio dijo

  eurekaaaa, më në fund gjeta atë që më duhej, "burimi i hapur zhvillohet me vullnet të mirë". Kjo është e qartë dhe shumë e lavdërueshme, dhe është e qartë se ekziston dikush që kishte të njëjtën nevojë si unë dhe zhvilloi (ose ndau) që unë nuk mund të lexoja gjithçka, një zgjidhje që doja aq shumë. Dhe po, me vullnet të mirë, "të përbashkët" dhe unë jam shumë mirënjohës. Por siç thotë hyrja në këtë postim, "ju duhet të paguani për zgjidhje të mira", padyshim që unë nuk do të ngarkoj, por nuk do ta vendos lidhjen atje ku gjeta zgjidhjen, sepse koha ime vlen shumë, nuk e ngarkoj por ... u desh kohe per ta gjetur. Unë mund t'u komentoj vetëm atyre që janë të interesuar dhe kanë të njëjtin shqetësim, që ta gjeni në yuotube. 🙂

  1.    Rams i humbur dijo

   Sa e lehtë është të "kërkosh" një zgjidhje dhe dikush të kërkojë kohë për t'jua shpjeguar atë në detaje, pa ju ngarkuar asgjë. ChrisADR (që nuk e di) nuk kërkoi asnjë qindarkë për këtë, por ju me egoizëm pretendoni se keni gjetur një burim që ndahej nga dikush tjetër, jofitimprurës, dhe ju refuzoni të jepni lidhjen (nga rruga, nuk ka nevojë). Edhe unë nuk e di kush jeni, por e kuptoj që qëndrimi juaj lë shumë për të dëshiruar. Mos harroni se ato "zgjidhje të mira (që) duhet të tarifohen" nuk janë bërë nga ju dhe personi që i ka bërë ato, nuk ka ngarkuar as ju. Kështu që vetëm ju ktheni në një parazit (lloj predation. Një marrëdhënie e ngushtë në të cilën një nga pjesëmarrësit (paraziti ose host) varet nga tjetri (host ose host) dhe merr ndonjë përfitim.) Shënim: Unë ju vë kuptimin që të mos keni mundimin ta kërkoni, pasi koha juaj vlen shumë.

  2.    hardhucë dijo

   Epo padyshim që ju duhet të keni ndonjë të keqe në kokën tuaj, pasi që përfitoni çdo ditë nga informacioni që njerëzit vendosin këtu me dëshirë dhe kur "sipas" merrni diçka të vlefshme refuzoni ta ndani atë, për të shmangur këtë llogaria juaj shkon Për t'u anuluar, IP-ja juaj është e kufizuar dhe ju ndoshta do të duhet të bëni kontrolle të vazhdueshme në mënyrë që të mos mund të hyni sërish nga FromLinux sepse nëse ky komunitet ka diçka, do të thotë që është për njerëzit, jo për parazitët.

 14.   Ernesto Iglesias dijo

  Së pari faleminderit për postimin, ai ka qenë shumë i dobishëm, megjithëse jo aq i thjeshtë sa donin ta pikturonin, por shumë më kërkues. Sidoqoftë, unë e konsideroj jashtëzakonisht fyese dhe të pavend të gjitha hyrjet dhe komentet që nuk kanë asnjë lidhje me problemin, nëse jo autori nuk dëshironte të përgjigjej më mirë, dikush tjetër do t'i përgjigjej dhe nuk do të duhej ta quante atë një Samaritan i Mirë pasi akuzoi informacionin për shkelje . Gjithsesi, faleminderit. Pavarësisht nëse ata ngarkojnë ose jo, ose nëse ata bëjnë gjithçka "nga dashuria për të tjerët" nuk është një arsye për të bërë gjëra "nga gjysma" dhe "Google dikush tjetër", sepse jo të gjithë duhet të dinë gjithçka ose "kopjojnë dhe të mbash "kodet" do të thotë të përdorësh kokën ose të kuptosh diçka. Përshëndetje për të gjithë dhe mirëmëngjesi

 15.   leonidas83glx dijo

  Ajo që dua është të montoj një dosje në një hard disk NTFS që kam trashëguar nga Windows. Mund ta përdor dhe t'i shkruaj nga makina ime kryesore, por nuk mund ta montoj në laptop pasi kam instaluar si serverin NFS në makinerinë kryesore ashtu edhe klientin në laptop. Kam provuar gjithçka por nuk ka asnjë rast.

 16.   Unë nuk ju them juve dijo

  Post mut që nuk bën atë që premton.