Si të ndryshoni sistemin e skedarëve nga "/" dhe të mos vdisni duke provuar

Një tjetër mësim i shkëlqyeshëm që gjenden në seksionin e Manualit të Forumit tonë, nga dora e Super mua

Dje zbulova mënyrën më të vështirë "Karakteristikat" sistemi i skedareve btrfs. Thatshtë se për arsye që nuk di për funksionimin e tij, btrfs tenton të mbushë diskun më shumë sesa ato që pëlqejnë komandat dd ose matësit e mbushjes së diskut të menaxherëve të përbashkët të skedarëve.

Si të dini se sa hapësirë ​​po zë sistemi juaj i skedarëve me btrfs

Kushdo që ka një sistem skedari btrfs Ju do të jeni në gjendje të dini se sa hapësirë ​​shtesë po zënë të dhënat tuaja duke shtypur në tastierë (si root besoj):

shfaqje të sistemit të skedarëve btrfs /

(Zëvendësoni / me një pikë tjetër të montimit nëse doni të dini hapësirën e zënë në një ndarje tjetër btrfs)

Në një ndarje të madhe, kjo mbushje shtesë nuk është një problem i madh, pasi që është shumë pak hapësirë ​​krahasuar me totalin. Por në rastin tim, ku / ka 22 GB (zë një memorie memorie SSD), disku im i ngurtë mbushet me 8 GB falas, duke prishur bazat e të dhënave rpm dhe duke çaktivizuar kështu menaxherin e paketës. Kështu që unë u detyrova të formatoj me një tjetër skedar sistem.

Por nuk doja ta instaloja përsëri. Shtë e qartë, të dhënat në shtëpi mund të ruhen lehtësisht, por njëri ka shumë programe të instaluar në / dhe shumë cilësime që banojnë gjithashtu atje, kështu që vendosa të mbaj vetëm instalimin, por të ndryshoj sistemin e skedarëve.

Arsyeja pse po e shkruaj këtë është sepse nuk gjeta asnjë dokumentacion se si të procedoja në këto raste. Unë mendoj se shumica e njerëzve vendosin për riinstalimin.

Unë duhej të kaloja rreth 7 orë duke kërkuar dhe kërkuar informacione në manualet angleze që në të vërtetë kishin të bënin me gjëra të tjera dhe duke bashkuar pjesë intuitivisht; prova dhe gabime gjatë gjithë kohës, duke rindezur dhjetëra herë për të parë që çdo gjë që provova dështoi njëra pas tjetrës. Kur procesi në realitet nuk do të kishte qenë aq shumë sa të kishe pasur një manual kushtuar tij.

Konsiderata për të mbajtur në mendje për të ndryshuar sistemin e skedarëve të "/"

parë: Unë e kam kryer këtë procedurë më Fedora. Unë mendoj se është e njëjtë për të gjitha shpërndarjet që kryesisht ndajnë duke pasur si një bootloader GRUB2.

Së dyti: Ky proces është i vështirë për përdoruesit e zakonshëm (ata që e lexojnë këtë dhe mendojnë se kjo është budallallëk e dinë që ju nuk jeni përdorues i zakonshëm) Njerëzit zakonisht kanë gjëra më të mira për të bërë sesa të ndryshojnë sistemin e skedarëve të ndarjes rrënjë. Nëse nuk dini si ta ndiqni këtë manual, rrezikoni të humbni instalimin tuaj, dhe nëse arrini ta realizoni, do të zbuloni se ndryshimi në performancë nuk është aq spektakolar (Epo, për disa është, por ju nuk jeni përdorues të zakonshëm) Unë në mënyrë specifike e bëra atë nga nevoja, megjithëse duhet të pranoj se unë jam një nga ata që e bëjnë kompjuterin tuaj të fillojë një sekondë më shpejt.

tretë: Meqenëse kjo procedurë nuk është për përdoruesit e zakonshëm, unë do të supozoj se lexuesi ka disa njohuri për GNU / Linux dhe se ai nuk do të jetë dembel për të kërkuar më shumë informacion.

Procedura për të ndryshuar sistemin e skedarëve të "/"

Nëse dëshironi të ndryshoni sistemin e skedarëve nga nevoja ose nga mërzia, kjo është procedura:

1. - Shtë e qartë se që sistemi ynë i ri i skedarëve të funksionojë duhet të kemi mjetet për të na ndihmuar në menaxhimin e tij, kështu që kjo është gjëja e parë që do të bëjmë. Sistemi i skedarëve që unë zgjodha nga rruga, ishte XFS, kështu që unë kam për të instaluar "Xfsprogs" y "Xfsdump". Ju do të instaloni gjithçka që dëshironi në varësi të sistemit të skedarëve që dëshironi të përdorni.

2. - Boot nga një livecd / usb dhe kopjoni të gjithë përmbajtjen e ndarjes rrënjë në një tjetër ndarje ose disk. Metoda që zgjidhni nuk ka rëndësi, por gjëja është ta bëni me privilegje root, në mënyrë që të mos gjeni skedarë ose direktori me leje të veçanta.

3. - Hapi ku "/" është formatuar siç duhet me sistemin e skedarëve që ne preferojmë. Ka shumë metoda, zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë.

4. - Kopja që kemi bërë nga ndarja rrënjësore rikthehet në ndarjen e sapo formatuar.

5. - Shtë momenti në të cilin përdoruesi duhet të fillojë të bëjë pjesën e tij. Formatimi i ndarjes modifikon një identifikues që përdor sistemi operativ për të ditur cilën ndarje do të montojë. Ky është \ It \ tij UUID, dhe ne duhet ta dimë atë kod.

Ka metoda të shumta, por për shembull, në "Gparted", ne do ta njohim atë duke klikuar me të djathtën në ndarjen e re "/" dhe duke klikuar në "Informacion". Ne kopjojmë atë kod dhe kjo është kur do të ndryshojmë skedarin / etc / fstab:

Parazgjedhjet e UUID = 36f3ce91-5138-4293-8571-b5b43f6b4646 / xfs, noatime, hidhni, nobarrier

Ky është një shembull që tregon vijën që korrespondon me ndarjen time të re rrënjë. Kodi që shfaqet në të djathtë të UUID = është ajo që ne do të zëvendësojmë me tonat UUID.

Pasi ta kemi bërë atë, natyrisht duhet të tregojmë sistemin e ri të skedarëve të ndarjes tonë, XFS në rastin tim ose zëvendësojeni atë me tuajin në rastin e një sistemi tjetër skedarësh. Ju gjithashtu duhet të vendosni opsionet e reja të montimit: Nëse nuk dini çfarë të vendosni, vendosni "Default"; mesnate rrit performancën duke ulur shkrimet, heq dorë nga zvogëlon shkrimet në disqet ssd, duke rritur jetëgjatësinë e tyre.

6. - Këtu fillon me të vërtetë ndyrë dhe këtu ngeca. Në të vërtetë nuk është aq e vështirë, por pothuajse nuk ka asnjë dokumentacion nga kjo pikë e tutje.

Ne duhet të rindërtojmë menunë Grub që ajo të fillojë siç duhet sistemin operativ. Unë nuk do të dija ta bëja me dorë, mund të provosh siç bëra unë (ndryshova UUID dhe të tilla) por gjëja normale do të jetë që fillimi i sistemit operativ të ndalet në një "predhë emergjence" të këndshme dhe shpresëdhënëse

Për fat të mirë, grub2 zotëron mjetin "Grub2-mkconfig" që kryen automatikisht këtë detyrë duke marrë si referencë karakteristikat e sistemit ku po funksionon. Problemi është se, shikoni se ku, sistemi ku po funksionon nuk është sistemi i synuar, dhe ky i fundit është përkohësisht jashtë shërbimit.

Prandaj duhet të bëjmë kroot dhe montoni një seri ndarjesh speciale për të ekzekutuar këtë mjet, pa të cilin nuk do të funksionojë. Procedura për ta bërë këtë është shpjeguar dobët në pothuajse të gjitha vendet (që nuk do të thotë se ata nuk dinë ta bëjnë, por që ata mendojnë se ne jemi superkrishtë të llogaritjes)

Për fat të mirë këtu: http://askubuntu.com/questions/28099/ho … ll-kernels Gjeta një shpjegim qesharak për këtë temë, të cilin do ta përmbledh dhe do ta përkthej:

 1. Montimi / dhe / dev:
montoni / dev / sda1 / mnt montoni - lidhni / dev / mnt / dev

Ku "sda1" zëvendësohet me atë që i përgjigjet ndarjes rrënjë, nëse nuk është "sda1"

 1. Mount / boot dhe / boot / efi, kjo e fundit nëse do të kishim një ndarje EFI.
monto / dev / sda2 / mnt / boot

Ku "sda2" zëvendësohet me atë që i përgjigjet ndarjes boot, nëse nuk është "sda2"

Asambleja efi nuk vjen në linkun e mësipërm, është gjëja ime por në këtë rast më duhej. Nëse nuk keni një ndarje EFI, injoroni këtë.

monto / dev / sda3 / mnt / boot / efi

Ku "sda3" zëvendësohet me atë që i përgjigjet ndarjes boot, nëse nuk është "sda3"

 1. Chroot dhe disa gjëra të tjera, që në të vërtetë e vetmja gjë që di për ato gjëra është se ato janë të nevojshme:
chroot / mnt mont - t proc asnjë / proc mont - t sysfs asnjë / sys rritet - t devpts asnjë / dev / pts eksport HOME = / eksporti i rrënjës LC_ALL = C

Kjo është shtesa ime, mund të jetë e nevojshme për një gjë më vonë:

mali -t tmpfs tmpfs / drejtuar

7. - grub2-mkconfig

Epo, është pothuajse momenti i yllit. Ne duhet të kërkojmë një skedar të quajtur "grub.cfg" brenda ndarjes së boot. Në rastin tim rruga e saj është /boot/efi/EFI/fedora/grub.cfg

Kur e kemi gjetur, vrapojmë në mjedisin chroot:

grub2-mkconfig -o /path/a/grub.cfg

Dhe më në fund kemi gati menunë grub.

Kjo pikë sipas autorit të saj nuk duhet të merret parasysh. Shko drejt e në pikën 9

8. - Rigjeneroni iniciativat.

Ky hap mendoj se është i nevojshëm, por nuk jam plotësisht i sigurt. Sidoqoftë, mjafton të rinstalojmë bërthamën që duam ose të ekzekutojmë:

dracut --forca / rruga / tek / skedari / fillimet / që / ne / duam / të zëvendësojmë

për shembull:

dracut --force /boot/initramfs-3.15.9-200.fc20.x86_64.img

Sigurisht, e gjithë kjo brenda mjedisit chroot. (dhe nëse jo, kthehu në kutinë e daljes, er ... te «guaska e urgjencës»)

PS: Kam harruar se çfarë të bëj për të hyrë në internet në mjedisin chroot, në rast se doni të instaloni përsëri kernelin. Lidhja e mësipërme shpjegon shumë mirë: Ju duhet të hapni një terminal të ri dhe të kopjoni këto skedarë:

cp / mnt / etc / hosts /mnt/etc/hosts.old cp / etc / host / mnt / etc / host cp /etc/resolv.conf /mnt/etc/resolv.conf

9. - Merrni akses në internet:

Thjesht duhet të kopjoni skedarët e mëposhtëm, grafikisht ose përmes tastierës, në rastin e fundit jashtë mjedisit chroot. Mund të bëhet nga një terminal tjetër ose duke dalë nga mjedisi chroot, dhe pastaj të futet përsëri.

cp / mnt / etc / hosts /mnt/etc/hosts.old cp / etc / host / mnt / etc / host cp /etc/resolv.conf /mnt/etc/resolv.conf

10. - Rinstaloni bërthamën:

Ne instalojmë përsëri kernelin brenda mjedisit chroot me menaxherin tonë të paketave

11. - RESET AAR :: DD

Kjo pikë duhet të jetë fundi për shpërndarjet "normale", për shpërndarjet me SELinux, siç është rasti im, gjëja zgjati pak më shumë.

Edhe pse fillimi shkoi në fund dhe unë u përpoqa të filloja sistemin grafik, nuk ndodhi kështu, dhe kur u përpoqa të futem si përdorues ose si root do të thoshte "leja u refuzua".

Kam lexuar diçka në lidhje me të dhe sipas një personi problemi mund të jetë selinux, dhe ai sugjeroi të vendoste selinux = 0 në fund të një linje boot në grub.cfg, si kjo:

menuentry 'Fedora, me Linux 3.15.9-200.fc20.x86_64' - class fedora --class gnu-linux --class gnu --class os - i pakufizuar $ menuentry_id_option 'gnulinux-3.15.9-200..fc20 .x86_64-Advanced-36f3ce91-5138-4293-8571-b5b43f6b4646 '{load_video set gfxpayload = mbaj insmod gzio insmod part_gpt insmod ext2 vendosur rrënjë =' hd1, gpt2 'nëse [x $ feature_platform_search_hint = xy]; pastaj kërko - no-floppy --fs-uuid --set = root --hint-bios = hd1, gpt2 --hint-efi = hd1, gpt2 --hint-baremetal = ahci1, gpt2 1cd04509-ab7c-4074- 8bab-e170c29fe08e tjetër kërko - jo-floppy --fs-uuid --set = rrënjë 1cd04509-ab7c-4074-8bab-e170c29fe08e fi linuxefi /vmlinuz-3.15.9-200.fc20.x86_64 rrënjë = UUID = 36f3ce91 -5138-4293-b8571b5f43b6 ro rd.md = 4646 rd.lvm = 0 rd.dm = 0 vconsole.keymap = en rd.luks = 0 vconsole.font = latarcyrheb-sun0 rhgb i qetë selinux = 16 initrdefi /initramfs-0. 3.15.9-200.fc20.x86_64.img

Shikoni vijën e parafundit në të djathtën ekstreme.

Nuk e bëra direkt, nëse jo thjesht redaktova hyrjen e boot-it në menunë grub, në mënyrë që të ishte një modifikim i përkohshëm, mendoj se u bë duke shtypur «c» ose «e», në menunë grub mund të bëje atë. vendet.

Epo, ne e bëjmë atë dhe rifillojmë, ose vazhdojmë me boot.

12. - Drita në fund të tunelit.

Nëse nuk mundëm drejtpërdrejt në hapin e mëparshëm, është në këtë hap të parafundit ku do të jemi në gjendje të përdorim desktopin tonë të zakonshëm. Një dolli për arritjen tonë të madhe, por po SELinux Screwshtë dehur, ne nuk kemi mbaruar akoma

Ne duhet të ri-editojmë grub.cfg për të hequr "selinux = 0" ose thjesht të rindezim normalisht nëse ajo që kemi bërë ka qenë të modifikojmë hyrjen në menunë grub. Fakti është që ne ristartojmë me SELinux të aktivizuar.

Pastaj në fund të fillimit del diçka që duhet të rishikojë politikën e SELinux shënjestruar, e lëmë vetëm dhe kur të mbarojë do të rifillojë.

Ne do të shohim që sistemi ynë do të fillojë, duke treguar desktopin tonë të zakonshëm, me SELinux të aktivizuar, sistemi ynë i skedarëve ka ndryshuar dhe të gjitha programet tona plotësisht funksionale.

Ky është fundi i manualit, shpresoj t'ju ndihmojë buzëqeshje e madhe

ACTUALIZACIÓN: Kur e bëra këtë për herë të parë nuk kisha ide dhe bëra hapin e rigjenerimit të initramfs dhe pastaj riinstalova bërthamën dhe e gjitha ishte shumë e çrregullt dhe në fund funksionoi pothuajse pa ditur pse, dhe i dhashë të dy opsionet në mënyrë të barabartë si i mirë, megjithatë rigjenerimi i ininramfëve nuk funksionon dhe unë e kam tejkaluar atë. E vetmja gjë që funksionon është të instalosh përsëri kernelin (dyshoj se paketat e bërthamës dhe kernelit në Fedora) dhe kështu kam modifikuar manualin.

Dhe gjithashtu dua të shtoj se për të ndryshuar formatin e sistemit të skedarëve të ndarjes / home hapat e njëjtë janë të nevojshëm, nuk e di nëse selinux është i nevojshëm, por nëse nuk funksionon me selinux hiqet përkohësisht dhe kjo eshte.

Imazhi i veçuar është marrë nga ketu.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

21 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   anonim dijo

  Më duket se btrfs ka dy vjet që piqet dhe se kur dështon, ka mjete për t'u rikuperuar nga frika pa humbur të dhëna ... ext4 është ende postimi.
  Lidhur me trajtimin me chroot, në udhëzuesit gentoo ju keni shpjeguar shumë mirë:
  https://wiki.gentoo.org/wiki/Handbook:AMD64/Installation/Base/es

  Unë gjithashtu përdor dracut për të gjeneruar initramfs pasi kam nevojë për modulin mdadm për grub2 pa të cilin grub2 nuk mund të gjejë ndarjen / dev / md0 të boot /.

  Më kishin dhënë një disk të ri 120G SSD, por ngurroja ta përdorja, është teknologji shumë e re dhe jo shumë e pjekur, nuk dua të bëj instalimin e sistemit sa herë që një qelizë në SSD prishet.

  Unë kam instaluar nga e para në bastisjen 1 në dy disqe me 1T secili, përsëri në prill 2012 ... gentoociti im do të jetë 3 vjeç ... hehe

  # genlop -t gentoo-burimet | kreu -n3
  * sys-kernel / gentoo-burimet
  Wed Pr 11 23:39:02 2012 >>> sys-kernel / gentoo-burimet-3.3.1

  Kjo është procedura që unë përdor për të krijuar diskun fillestar ram, shtoni temën grafike bootsplash në të
  dhe rigjenerimi i inputeve grub2.

  # montim / boot
  # dracut –hostonly »3.19.3-gentoo –forcë
  # splash_geninitramfs –verbose –res 1920 × 1080 –append /boot/initramfs-3.19.3-gentoo.img emerge-world
  # grub -mkconfig -o/boot/grub/grub.cfg

  Faleminderit për ndarjen e përvojës tuaj në btrfs.

 2.   Ivan Barra dijo

  Çfarë shoku Elav, hyrje e shkëlqyeshme në blog dhe falënderime për shokun "SuperYO" nga forumi. E vërteta është se diçka e tillë nuk më ka ndodhur kurrë, aspak, por kurrë nuk dhemb të kesh një mega tutorial si ky.

  Personalisht, unë nuk e shoh BTRFS aspak të papjekur, XFS nuk e kam përdorur, e di që e sjell CentOS 7, por deri më sot, nuk kam pasur nevojë të montoj një server të ri me të, kështu që për momentin nuk e shoh është sa qesharake ta shikosh. Në OpenSUSE përdor BTRFS, por nuk më ka dhënë aspak probleme, madje as në disqet SSD. Po sikur të më kushtonte një botë që të jem në gjendje të bëj është një disk SSD-Cache në Unix, me të vërtetë ka qenë një problem i jashtëzakonshëm, dokumentacioni Intel e konsideroj shumë të paqartë dhe kompleks. ne fakt kam nje teme te hapur ne forum dhe ne vende te tjera, por mesa duket askush nuk e ka takuar temen ose tjeter, ata thjesht lene disqet e memorjes SSD qe laptopet sjellin per dicka tjeter, befas i vendosin si SWAP qe te mos për të ndryshuar shpejtësinë e sistemit, kush e di një.

  Ndoshta një hyrje në lidhje me llojet ekzistuese të Sistemit të Skedarëve në Unix do të ishte spektakolare, duke vendosur përparësitë e secilit, nuk e di, një tjetër do të ishte gjithashtu e mirë në lidhje me SELinux, pasi kaq shumë thuhet për sigurinë, por unë lexova një udhëzues në internet dhe kudo që ata vendosin "SELinux = Paaftë", vetëm në "fushë" ata japin këshilla se si të lejojnë programet përmes tij.

  Tani, nuk vazhdoj më gjatë.

  Faleminderit për kontributin dhe përshëndetjet.

 3.   mëkatar dijo

  Faleminderit për këshillën, burrë, por të gjitha karakteristikat e btrfs e kanë zfs që ta përdorësh në linux moduli duhet të ngrihet në kernel, por në freebsd vjen me parazgjedhje dhe nuk jep një problem të vetëm, e rekomandoj, që nga btrfs ende ka shumë 'çështje të vogla', për të thënë.

 4.   Azazel dijo

  A jam unë apo vërej elav me një theks shumë spanjoll sot.

  1.    Giskard dijo

   Edhe unë e vura re. Kush do ta dijë arsyen e kësaj.

  2.    elav dijo

   Hahahaha .. eshte se artikulli nuk eshte i imi .. mos me thuaj qe nuk e lexove paragrafin e pare hahaha.

   1.    Azazel dijo

    Tani që e përmendët ... Jo. As nuk e vë re.

 5.   Super yo dijo

  Pershendetje Nëse shihni hyrjen në forumin do të shihni se pika 8 është përshkruar sepse nuk është e vlefshme, ajo që duhet të bëni është të instaloni përsëri kernelin dhe unë e vendosa kështu kur e redaktova atë

  Ajo që ndodh është se kur e bëra këtë për herë të parë nuk e dija vërtet se çfarë po bëja dhe provova gjithçka kështu që u hutova

 6.   Super yo dijo

  Dhe unë vazhdoj, ajo që ndodh është se komenti im i mëparshëm nuk është postuar ende

  Kjo është arsyeja pse nëse asgjë nuk mund të përshkruhet në internet, do të ishte të fshish pikën 8 për të hutuar stafin. Gjithsesi, gjëja më e keqe që mund të ndodhë duke rigjeneruar ininramfët është ajo që mora: absolutisht asgjë nuk ndodh, as e mirë as e keqe, e cila nuk është edhe aq serioze, por është një hap i padobishëm.

  1.    Hugo dijo

   Artikull i mirë që keni ndarë, përmes përvojës suaj kam mësuar disa gjëra të reja
   Vë bast për çdo gjë që ndjenja e fitores që ndjeve në arritjen e qëllimit tënd ishte më e madhe se pengesat. 😉

 7.   Mario dannan dijo

  Burimi i hapur është shumë femëror: nuk është për ata që dëshirojnë.
  Nëse dikush kushton vëmendje, pasion dhe durim për të thelluar hijeshinë e tij, kjo na jep më të mirën e vetvetes.

 8.   weyland yutani dijo

  Çfarë postimi të mirë ka shënuar kolegu superYO. Kjo është bukur.

 9.   xhemin-samuel dijo

  Pse XFS në vend të ext4 ??

  🙂

  1.    Brutiko dijo

   Ext4 po plaket kur thonë ... dhe për të shkruar të dhëna të mëdha më mirë xfs.

   Për autorin e postimit nuk kam parë kurrë që btrf-et e gazetave të mbushin ndarjen /
   Pyes veten është se unë mendoj se kjo është për shkak të dimrit PC unë mendoj, sepse nuk ka ndodhur kurrë me mua! me distros që unë përdor me një samsung pro ssd dhe që nuk më ka ndodhur kurrë.

   1.    Super yo dijo

    Nuk është diçka që vihet re në ndarje të mesme ose të mëdha, por në një ndarje 20 GB BTRFS në të vërtetë mund të mbushni ndarjen rrënjë me pothuajse gjysmën e hapësirës së lirë në të vërtetë.

    Dhe nuk ishte problemi i vetëm që ai kishte. Për sa i përket leximit, disku ishte pak a shumë korrekt, por instalimet dhe azhurnimet ishin shumë të ngadalta për një disk ssd dhe një disk normal të fortë, i cili ishte një bezdi e madhe.

    Unë fajësoj njësinë hibride që kam në laptop, sepse në vendet e tjera ku kam instaluar Fedora me btrfs nuk kam asnjë problem dhe funksionon shpejt dhe mirë, përveç në kompjuterin tim kryesor që ka një njësi hibride siç kam thënë. Tani me të dy ndarjet me XFS ky kompjuter sillet shumë më mirë.

 10.   Zgjohu dijo

  Që kur janë ato 10 minuta me FromLinux?, Mezi e kuptoj që janë atje o_o

  1.    elav dijo

   Pak më parë

 11.   Pllakë dijo

  Unë mendoj se do të jetë e çuditshme, por unë isha duke studiuar këtë për një kohë të gjatë, isha aq dembel sa nuk doja të gëzoja veten. Faleminderit për informacionin, dua t'ia kaloj shtëpinë time xfs dhe / btfrs

 12.   murg dijo

  Faleminderit për artikullin, shumë interesante.

  Kritika jashtë përmbajtjes:
  Unë e kam përmendur atë në postimet e tjera dhe mendoj se në një blog si ky, bashkëpunues, ku marrin pjesë të gjitha llojet e njerëzve, nuk duhet të lejohen të vendosin imazhe si ato që keni vendosur në titullin e postimit. Jo sepse del një vajzë me bikini por sepse përdoret (ndoshta pa dashje) në mënyrë seksiste.

  Askush nuk po kritikon që del një vajzë apo vajzë me bikini, madje edhe e zhveshur. Nëse ka kuptim, dhe dikush dëshiron të bëjë një postim në lidhje me trupat dhe internetin, ose seksualitetin dhe internetin apo diçka të tillë ... kjo është shumë mirë.

 13.   Jorge dijo

  Duket mirë, por ... Pse duhet të instaloni përsëri kernelin? Nuk kuptoj.

 14.   Zjaume dijo

  E vërteta është se pasi kam instaluar Arch disa herë tashmë kisha një ide se ku do të shkonin, unë kam qenë me kompjuterin e ri me Arch për 1 muaj dhe një ssd të formatuar me ext4, po mendoj të lëviz te btrfs por as kjo nuk me bind sepse pasi kam pare disa teste performance ne Phoronix nuk eshte shume e qarte qe performanca eshte me e mire dhe madje me Wiki hark une kam bere veq me gjithcka qe mund te optimizoj performancen