Çfarë të bëni pas instalimit të Linux Mint 18 "Sarah"

Sot kam instaluar Linux Mint 18 "Sarah" me kanellë Desktop Environment, e cila në shikim të parë, sillet shumë mirë dhe pa ndonjë problem me pajisjen time, për ata që duan të provojnë këtë distro unë lë udhëzuesin e Farë duhet të bëni pas instalimit të Linux Mint 18 "Sarah".

Udhëzuesi bazohet në përvojën time me Linux Mint 17 (të cilën e kam përdorur shumë kohë më parë), përveç udhëzuesit në le të përdorim linux dhe Ultimate Linux Mint 18 de Erik dubois (nga i cili mora disa skenare dhe i personalizova sipas dëshirës time). 

Pas përfundimit të udhëzuesit, desktopi juaj ndoshta do të jetë në këtë mënyrë, si dhe i azhurnuar, i qëndrueshëm dhe me një sasi të mirë programesh thelbësore, e gjithë kjo shpejt dhe në mënyrë të sigurt.

Linux Mint 18

Linux Mint 18

Disa konsiderata që duhet të merren parasysh para fillimit të udhëzuesit

 • Ndryshe nga Ubuntu, Mint vjen si parazgjedhje me shumicën e kodeve audio dhe video multimediale, kështu që azhurnimi i tyre nuk është një përparësi.
 • Një komponent tjetër i rëndësishëm që është instaluar si parazgjedhje është Synaptic, menaxheri i njohur i paketave.
 • Nëse keni një version të bazuar në Ubuntu, shumë programe dhe paketa janë shumë të përputhshme midis të dy shpërndarjeve.
 • Linux Mint 18 vjen me disa mjedise zhvillimi, shumica e hapave të kryer në këtë udhëzues (nëse jo të gjithë) janë në përputhje me secilën prej desktopëve.

Hapat që duhen ndërmarrë pas instalimit të Linux Mint 18 "Sarah"

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se secili prej këtyre hapave është testuar dhe rezultati i tyre i saktë është verifikuar, në të njëjtën mënyrë, ky është imi personal hap pas hapi, kështu që ndoshta disa gjëra që nuk keni nevojë t'i bëni sipas shijes tuaj, ky udhëzues do t'ju kursejë shumë kohë dhe mbi të gjitha do t'ju ndihmojë të keni distro tuaj të qëndrueshëm dhe të bukur.

Drejtoni Menaxherin e Përditësimeve

Possibleshtë e mundur që azhurnimet e reja kanë dalë që kur keni shkarkuar imazhin, kështu që mund të kontrolloni nëse ka azhurnime të disponueshme nga menaxheri i azhurnimit (Menu> Administrimi> Menaxheri i Azhurnimit) ose me komandën e mëposhtme:

azhurnimi i sudo apt-get && azhurnimi i sudo apt-get

Instaloni drejtuesit e pronarit (kartë video, pa tel, etj.)

Në menunë e Preferencave> Drejtuesit shtesë mund të azhurnojmë dhe ndryshojmë (nëse dëshirojmë) drejtuesin e pronarit të kartës grafike ose pajisjes tjetër që po shkakton probleme.

shofer pronari linux nenexhik

Instaloni paketën e gjuhës

Edhe pse si parazgjedhje Linux Mint instalon paketën në gjuhën Spanjolle (ose ndonjë tjetër që kemi treguar gjatë instalimit) nuk e bën atë plotësisht. Për ta kthyer këtë situatë, mund të shkojmë te Menuja> Preferencat> Mbështetja gjuhësore ose gjithashtu duke shtypur komandën e mëposhtme në një terminal:

sudo apt-get install language-pack-gnome-en language-pack-en language-pack-kde-en libreoffice-l10n-en thunderbird-locale-en thunderbird-locale-en-en thunderbird-locale-en-ar

Instaloni menaxherin e baterisë

Në rast se keni instaluar Linux Mint 18 në laptopin tuaj, unë ju rekomandoj që të instaloni një menaxher baterie që do t'ju lejojë të menaxhoni ngarkimin dhe shkarkimin e baterisë tuaj për ta, ne duhet të ndjekim hapat e mëposhtëm:

sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw

Konfigurimi i paracaktuar i këtij aplikacioni garanton përdorimin e duhur të baterisë tuaj, prandaj thjesht instalojeni atë dhe kaq.

Instaloni git

Pa dyshim që ky është një hap i detyrueshëm, për të instaluar git në Linux Mint 18, duhet të shkruajmë komandën e mëposhtme:

sudo apt-get instalo git-all

Rregullo pamjen

Ka shumë mënyra për të personalizuar Linux Mint 18, shumë prej tyre janë falas, unë veçanërisht nuk kam shumë kohë për të instaluar gjërat një nga një, për të testuar dhe të tjera, kështu që unë përfitoj nga 3 skenare që do të na lejojnë të instalojmë tema, ikona dhe cilësime të ndryshme për konky.

Për të hyrë në skenar për të shkarkuar dhe instaluar temat dhe ikonat më të mira, ne duhet të klonojmë depon që përmban të dyja, përveç skripteve për të instaluar secilën temë veç e veç. Për këtë ne duhet të ekzekutojmë komandën e mëposhtme:

kloni i git https://github.com/erikdubois/themes-icons-pack.git

Skript për të instaluar temat më të mira për Linux Mint 18

Për të drejtuar skenari të gjitha- në- një herë-instalim_deb_themes.sh, gjenden në depo tema-ikona-pako.git që kemi klonuar, duhet që nga drejtoria e klonuar, të ekzekutojmë skenarin vijues në këtë mënyrë:

./all-in-once-installation_deb_themes.sh

Ky skenar do të instalojë automatikisht sa vijon temat për Linux Mint 18.

Fllad i harkut

Screenshots

Harku Evopop

Screenshots

Harku Faba

Screenshots

Arc luv

Screenshots

Harku Numix

Screenshots

Letër harku

Screenshots

Shtylla e harkut

Screenshots

Harku i Kuq

Screenshots

Dielli i harkut

Screenshots

Domate me hark

Screenshots

Mint-Y-Alu

Screenshots

Mint-Y-Harku

Screenshots

Harku i mentes-Y

Screenshots

Mint-Dhe-Dark-Faba

Screenshots

Mint-Y-Zjarr

Screenshots

Mint-Y-Rrufeja

Screenshots

Letër-mentë-Y

Screenshots

Mente-dhe-Polo

Screenshots

Mint-Y-Dielli

Screenshots

Tema e ambientit dhe ngjyra e rrezatimit

Screenshots

Tema e harkut

Screenshots

Arch Frost GTK

Screenshots

Arch Frost GTK Dark

Screenshots

Tema Ceti 2

Screenshots

Screenshots

Temë e rrafshët

Screenshots

Temë ditore Numix

Screenshots

Tema e kulmit (e errët dhe e lehtë)

Screenshots

Skript për të instaluar ikonat më të mira për Linux Mint 18

Siç kemi bërë me temat, për të instaluar ikonat, ne duhet ta gjejmë veten në drejtorinë e tema-ikona-pako.git dhe ekzekutoni skenarin vijues si kjo:

all-in-once-installation_deb_icons.sh

Ky skenar do të instalojë automatikisht sa vijon ikona për Linux Mint 18.

Tema e ikonës së Sardit

Screenshots

Screenshots

Screenshots

Screenshots

shfletoj

Screenshots

Screenshots

Ikona të rrethit numix

Screenshots

Ikona të evopopit

Screenshots

Ikona Flattr

Screenshots

Ikona të remix-it superflat

Screenshots

Ikona ultra të sheshta

Screenshots

Screenshots

Ikona të rrafshëta

Screenshots

Screenshots

Moka dhe Faba

Screenshots

Screenshots

dalisha

Screenshots

Screenshots

Busull

Screenshots

Screenshots

Kulm

Screenshots

Ikona të papirusit

Screenshots

Screenshots

Papirus Dark Gtk

Screenshots

La Kapiteni

Screenshots

Orançelo

Screenshots

Letër

Screenshots

Përzgjedhja e temës dhe ikonave

Pasi të keni instaluar ikonën dhe paketën e temës, ne vazhdojmë të zgjedhim atë më të përshtatshmen, për ta bërë këtë nga menyja në të cilën kemi qasje «Temat», ne zgjedhim kombinimin e Bordeve të Dritareve, Ikonave, Kontrolleve, Treguesit të Miut dhe Desktopit.

Nëse dëshironi që desktopi juaj të jetë si imi, duhet të zgjidhni konfigurimin e mëposhtëm:

temat e mentes linux 18

temat e mentes linux 18

Vlen të përmendet se nëse doni të çinstaloni ikonat dhe temat në të ardhmen, mund ta bëni duke ekzekutuar skenarin vijues që gjendet në depon e klonuar:

./uninstall-all-icons-and-themes.sh

Skript për të instaluar konfigurimin më të mirë conky për Linux Mint 18

Conky, është një monitor i sistemit që shfaq informacione mbi komponentë të ndryshëm, siç janë memoria RAM, përdorimi i CPU-së, koha e sistemit, etj. Avantazhi i madh është se ka shumë "lëkura" të këtij aplikacioni.

Në këtë rast unë përdor Aura një koleksion konfigurimesh të shkëlqyera conky, të cilave do t'iu qasemi duke klonuar depon zyrtare:

 git clone https://github.com/erikdubois/Aureola

Hapni dosjen dhe ekzekutoni skenarin e mëposhtëm

 ./get-aureola-from-github-to-local-drive.sh

Ky skenar do të shkarkojë një seri konfigurimesh nga github dhe do të krijojë dosjen .aura (dosja e fshehur). Ku më vonë mund të zgjidhet çdo konfigurim conky, ne shkojmë në dosjen e krijuar

 cd ~/.aureola

Pasi në këtë direktori ne ekzekutojmë:

 ./get-aureola-from-github-to-local-drive.sh

i cili do të azhurnojë conky në versionin më të fundit. Nëse hyjmë në direktorinë .aureola do të mund të shohim dosje të ndryshme të cilat korrespondojnë me konfigurimin e ndryshëm conky, për të zgjedhur atë që duam, ne hyjmë në dosjen përkatëse dhe ekzekutojmë komandën vijuese: ./install-conky.sh i cili do të bëjë automatikisht të gjitha cilësimet e nevojshme.

Konfigurimet konky të disponueshme në halo janë si më poshtë:

Halo - Poku

Screenshots

Halo - Gambodekdue

Screenshots

Halo - Gambodekuno

Screenshots

Halo - NetsenseScreenshots

Halo - Asura

Screenshots

Screenshots

Halo - AkrosScreenshots

Halo - Salis

Screenshots

Halo - LazuliScreenshots

Halo - ShkëndijëScreenshots

Halo - AlvaScreenshots

Instaloni shkronja kufizuese

Nëse është e nevojshme t'i instaloni, duhet të shkruajmë komandat e mëposhtme në një terminal:

sudo apt-get instalo instaluesin e ttf-mscorefonts

Ne i pranojmë kushtet e licencës duke menaxhuar me TAB dhe ENTER.

Shtë e rëndësishme ta bëjmë atë nga një terminal dhe jo nga ndonjë prej menaxherëve, pasi nuk do të jemi në gjendje të pranojmë kushtet e përdorimit në to.

Instaloni automatikisht programe thelbësore

Këto për mua janë programe të domosdoshme që i instaloj gjithmonë, prandaj e mora skenarin Erik dubois dhe e modifikova sipas dëshirës time, me të mund të instaloni aplikacionet e mëposhtme:

Spotify
Sublime Text
Variety
Inkscape
Plank
Screenfetch
Google Chromea
adobe-flashplugin
catfish
clementine
curl 
dconf-cli 
dropbox 
evolution 
focuswriter 
frei0r-plugins 
geary 
gpick
glances
gparted 
grsync 
hardinfo 
inkscape 
kazam 
nemo-dropbox
radiotray 
screenruler 
screenfetch 
scrot 
shutter 
slurm 
terminator 
thunar 
vlc 
vnstat 
winbind
gedit
npm

Nëse dëshironi ta shkarkoni automatikisht, duhet të ekzekutoni komandën e mëposhtme (e cila shkarkon skriptin nga ngjitja jonë, i jep asaj leje ekzekutimi dhe ekzekuton skenarin)

 wget http://paste.desdelinux.net/?dl=5254 && chmod +x install-all-soft.sh && ./install-all-soft.sh

Instaloni softuer për të luajtur

Për mua kjo nuk është thelbësore, por për ata që pëlqejnë lojërat, përveç bibliotekës së madhe të lojërave që kanë depot, ne gjithashtu kemi http://www.playdeb.net/welcome/, një faqe tjetër që specializohet në mbledhjen e lojërave për sistemet Linux në paketat .deb. Nëse edhe ne duam të shijojmë lojërat tona me Windows, të mos dëshpërohemi, pasi kemi disa alternativa:

1. Verë (http://www.winehq.org/) na siguron shtresën e pajtueshmërisë për të ekzekutuar jo vetëm lojëra, por edhe të gjitha llojet e programeve të përpiluar për sistemet Windows

2. LuajOnLinux (http://www.playonlinux.com/en/) një burim tjetër që na siguron një bibliotekë të aftë për të instaluar dhe përdorur softuer të krijuar për Windows

3. Lutris (http://lutris.net/) një platformë lojrash e zhvilluar për GNU / Linux, një burim i shkëlqyeshëm pavarësisht se është në fazat e zhvillimit.

4. Shiritat e verës (http://wiki.winehq.org/winetricks) punon si një skenar që ndihmon për të shkarkuar bibliotekat e nevojshme për të ekzekutuar lojëra në Linux, të tilla si .NET Frameworks, DirectX, etj.

Për të gjitha këto programe, ne mund të këshillohemi në faqet e tyre përkatëse zyrtare, menaxherin e Programeve Linux Mint ose terminalin. Po kështu, ne rekomandojmë shumë që ta lexoni këtë mini-tutor e cila shpjegon mënyrën e instalimit dhe konfigurimit të secilës prej tyre.

Avulli për Linux (http://store.steampowered.com/search/?os=linux)

Për disa kohë tani, platforma e lojrave me avull mund të përdoret vendas. Kjo do të thotë se ka një numër në rritje të lojërave të disponueshme në Steam që janë zhvilluar natyrshëm për t'u ekzekutuar në Linux.

Për të instaluar Steam, thjesht shkarkoni skedarin .deb nga Faqja e avullit.

Pastaj ata do të përdorin komandën e mëposhtme:

sudo dpkg -i avullit_e fundit.deb

Ndoshta disa gabime të varësisë. Nëse është kështu, thjesht futni komandën e mëposhtme për t'i riparuar ato:

sudo apt-get install -f

Pastaj kur të hapni Steam, ai do të azhurnohet. Këtu Ju do të gjeni një listë të plotë të lojërave Linux të disponueshme në Steam.

Avulloni në Linux Mint

Instaloni shtojca audio dhe një barazues

Disa prej tyre, si Gstreamer ose Timidity, do të na ndihmojnë të zgjerojmë katalogun tonë të formateve të mbështetura; që të dy gjenden në menaxherin e programeve ose mund të instalohen duke përdorur komandën sudo apt-get install. Rekomandohet gjithashtu të instaloni barazuesin pulseaudio, të aftë për të siguruar konfigurimin e përparuar të Pulse Audio dhe për të përmirësuar cilësinë e zërit. Për ta instaluar do të përdorim 3 komanda:

sudo add-apt-repository ppa: nilarimogard / webupd8 sudo apt-get update sudo apt-get instalo pulseaudio-barazimin

Instaloni programe të tjera

Pjesa tjetër është që të merrni softuerin që dëshironi për secilën nevojë. Ka shumë mënyra për ta bërë atë:

1. Në Menaxherin e Programit, të cilin e fusim nga Menuja> Administrata, ne kemi një numër shumë bujar të programeve për çdo funksion që na shfaqet. Menaxheri rregullohet sipas kategorive, gjë që lehtëson kërkimin për atë që duam. Pasi të jetë vendosur programi për të cilin kemi nevojë, bëhet fjalë vetëm për shtypjen e butonit të instalimit dhe shtypjen e fjalëkalimit të Administratorit; Ne madje mund të krijojmë një radhë instalimi që i njëjti menaxher do të ekzekutojë në mënyrë sekuenciale.

2. Me Menaxherin e Paketave ne e dimë saktësisht se cilat paketa duam të instalojmë. Nuk rekomandohet të instaloni programe nga e para nëse nuk i dimë të gjitha paketat që do të na duhen.

3. Përmes një terminali (Menu> Aksesorë) dhe shtypjes zakonisht sudo apt-get install + emri i programit. Ndonjëherë do të duhet të shtojmë më parë depon me komandat sudo apt-get ppa: + emri i depozitës; për të kërkuar një program me tastierën mund të shkruajmë kërkim të apt.

4. Në faqe http://www.getdeb.net/welcome/ (Motra e Playdeb) gjithashtu kemi një katalog të mirë të programeve të përpiluar në paketa .deb

5. Nga faqja zyrtare e projektit nëse keni ndonjë hap tjetër të instalimit.

Disa rekomandime të softuerit:

 • Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera: Shfletuesit e internetit
 • Mozilla Thunderbird: menaxher i postës elektronike dhe kalendarit
 • Libre Office, Open Office, K-Office: suita zyrash
 • Mcomix: lexues komike
 • Okular: lexues i shumëfishtë i skedarëve (përfshirë pdf)
 • Inkscape: redaktor grafik vektorial
 • Blender: Modelues 3D
 • Gimp: krijimi dhe redaktimi i imazheve
 • VLC, Mplayer: lexuesit e zërit dhe videos
 • Rythmbox, Audacious, Songbird, Amarok - Audio Players
 • Boxee: qendra multimediale
 • Kalibri: menaxhimi i librit elektronik
 • Picasa - Menaxhimi i Imazhit
 • Audacity, LMMS: platformat e redaktimit të audios
 • Pidgin, Emesené, Empathy: klientë të bisedës multiprotokoll
 • Google Earth: Globi i mirënjohur virtual i Google
 • Transmisioni, Vuze: Klientë P2P
 • Bluefish: redaktues HTML
 • Geany, Eclipse, Emacs, Gambas: mjedise zhvillimi për gjuhë të ndryshme
 • Gwibber, Tweetdeck: klientë për rrjetet sociale
 • K3B, Brasero: regjistrues disqesh
 • Mount Furious ISO: për të montuar imazhe ISO në sistemin tonë
 • Unetbootin: ju lejon të "montoni" sistemet operative në një pendrive
 • ManDVD, Devede: Krijimi dhe Krijimi i DVD-ve
 • Bleachbit: hiqni skedarët e panevojshëm nga sistemi
 • VirtualBox, Wine, Dosemu, Vmware, Bochs, PearPC, ARPS, Win4Linux: imitim i sistemeve operative dhe softverit
 • Ka mijëra lojëra dhe për të gjitha shijet !!

Për të parë një listë më të gjerë, mund të vizitoni Seksioni i programeve të këtij blogu

Lexoni dokumentacionin zyrtar

La Udhëzuesi zyrtar i përdoruesit Linux Mint jo vetëm që është përkthyer në Spanjisht por është një referencë shumë e rekomanduar për instalimin dhe përdorimin e përditshëm të sistemit.

Eksploroni sistemin tonë të ri

Ne tashmë kemi një sistem të plotë operativ të gatshëm për përdorimin tonë të përditshëm. Si gjithmonë, rekomandohet të eksploroni menaxherët, opsionet, konfigurimet dhe mjetet e tjera të sistemit për t'u njohur me të gjitha virtytet e sistemit tonë.

Këshillohet gjithashtu që sistemi juaj të azhurnohet vazhdimisht, të filloni të shijoni shpërndarjen tuaj të preferuar, gjithashtu të ndani me botën atë që keni mësuar.

Më në fund, ne presim komentet tuaja në udhëzues: Çfarë të bëni pas instalimit të Linux Mint 18 "Sarah"


Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Martí dijo

  Buah, unë kam dashur të çinstaloj Ubuntu tim dhe ta vendos këtë distro. Isshtë shumë mirë estetikisht.

  Urime për artikullin dhe forumin në përgjithësi. Punë shumë e mirë

  1.    Luigys toro dijo

   Bazohet në Ubuntu, për përdoruesit e rinj (ose ata që janë mësuar me dritaret) është pa dyshim zgjidhja më e mirë.

   1.    manuel dijo

    ose për njerëz si unë, të cilët kanë qenë në botën e linux-it ekskluzivisht që nga viti 2005 dhe unë e zgjedh atë sepse është ai që më bën mua më shumë.

 2.   joanlequi dijo

  Ju faleminderit!

 3.   HO2gi dijo

  Shumë e plotë brutale për një kompjuter desktop. Post i shkëlqyeshëm.

 4.   Patrick dijo

  Dhe për të çinstaluar një conky?

  1.    Luigys toro dijo

   Nëse keni ndërmend të hiqni një konfigurim, thjesht zgjidhni tjetrin, skenari heq automatikisht atë dhe vendos atë të ri

   1.    Patrick dijo

    Dua të them nëse është aq e thjeshtë sa të fshish dosjet, të fshihesh dhe të mos fshihesh, ose nëse duhet të bësh diçka tjetër

 5.   Karl dijo

  Artikull shumë i mirë dhe i plotë për nenexhikun linux, megjithëse për momentin nuk e përdor, paketat e ikonave, gërmat, konfigurimet konky, etj. Janë mirë që unë t'i përdor në shpërndarjet e tjera të linuxit.

 6.   Gregory ros dijo

  Udhëzues shumë i mirë dhe i plotë. Për mua Linuxmint është desktopi im i preferuar, pak më shumë se një muaj më parë unë instalova Ubuntu Unity për shkak të problemeve të pajtueshmërisë së drejtuesit dhe me të vërtetë dua të kthehem te Mint Cinnamon.

 7.   Or Kryesore dijo

  Faleminderit total për artikullin, unë tashmë duhet të instaloj tema Ikona për të dekoruar Sarën time. XD

 8.   edertane dijo

  Unë e kam të instaluar këtë version por e vrava. E vërteta është se po shkon shumë mirë, unë kisha ubuntu, por është shumë e rëndë, kjo është shumë më mirë. Edhe pse edhe kështu, vihet re që ekziston një optimizim më i mirë për Windows sesa për linux, për të parë nëse prodhuesit e softuerëve punojnë pak më shumë.

 9.   Alfonso dijo

  Faleminderit për këtë Udhëzues i mirë për tu personalizuar.

 10.   manuel dijo

  Mundohem të instaloj temat dhe e marr këtë. / Të gjitha-në-një-instalim_deb_themes.sh
  bash: ./all-in-once-installation_deb_themes.sh: Skedari ose direktoria nuk ekziston
  Cfare mund te bej?

  1.    juanjo dijo

   e njëjta gjë ndodh me mua

   1.    Luigys toro dijo

    Pas klonimit të magazinës së klonit git https://github.com/erikdubois/themes-icons-pack.git
    Duhet të bësh cd themes-icons-pack që të jesh brenda direktorisë me skripte dhe në atë moment të ekzekutosh. / All-in-once-installation_deb_themes.sh

    1.    anonim dijo

     Vëlla, atëherë ku mund të zgjedh temën që dua?

 11.   juanjo dijo

  Faleminderit Luigys!

 12.   kimbaru dijo

  Po përpiqem të shkarkoj skriptin për të instaluar programet, por po më jep një gabim: "chmod: Nuk mund të hyj në 'install-all-soft.sh': Skedari ose direktoria nuk ekzistojnë." Mund të më ndihmojë të shoh se ku është problemi. Faleminderit shume.

 13.   nathanvader dijo

  Faleminderit shume. Një udhëzues shumë i dobishëm.

  Një pyetje, unë shoh që keni një klient WhatsApp… A mund të na tregoni se çfarë është?

  Falënderim

  1.    Luigys toro dijo

   Unë e krijoj vetë me këtë tutorial që bëra më parë: https://blog.desdelinux.net/aplicaciones-de-escritorio-pagina-web/

 14.   nathanvader dijo

  Përshëndetje, shumë faleminderit për tutorialin, është shumë i dobishëm.

  Një pyetje, unë shoh që keni një klient WhatsApp… a mund të na thoni se çfarë është?

 15.   lmartinez dijo

  Përshëndetje, faleminderit për informacionin; Kam disa pyetje për të parë nëse mund të më udhëzoni:
  1.- cili është konfigurimi që duhet të kryhet në mënyrë që konky të funksionojë automatikisht kur kompjuteri është i ndezur?
  2.- Çfarë doky rekomandoni?
  Ju faleminderit shumë paraprakisht, përshëndetje!

  1.    Luigys toro dijo

   1. Nga menyja Linux Mint shkoni te aplicaciones al inicio, pastaj shtoni dhe krijoni një me emrin conky dhe komandën conky

   Shtëpi Conky

   2 Epo, është për shijen e të gjithëve, tani po përdor Aureola - Poku por nuk do të thotë se kjo është më e mira

 16.   Esteban dijo

  Pershendetje, a mund te me tregoni nga mund ti shkarkoj keto sfonde qe shihni ne tutorial dhe nese temat e ikonave jane te pershtatshme per linux mint 17. Përshëndetje Faleminderit

  1.    Luigys toro dijo

   Në internet mund të merrni shumë fonde, ato të tutorialit nuk janë në një depo specifike. Ata punojnë për Linux Mint 17

 17.   Moisiu RO dijo

  Pershendetje Shtë një udhëzues shumë i mirë, shumë faleminderit për ndarjen dhe për punën tuaj të shkëlqyer.
  Unë ju them se kam marrë pjesë në shkarkimin e ikonave dhe temave, por në seksionin «Përzgjedhja e temës dhe ikonave» ju tregoni se duhet të shkoni te menuja-dhe të zgjidhni -temat-, megjithatë, nuk ekziston një opsion i tillë në tim sistemi Pyetja e qartë është, si ta instaloj këtë program?
  Dhe unë e kërkova atë në "Menaxherin e Programeve" dhe gjithashtu drejtpërdrejt me -vendos instalimin e temave- dhe asgjë.
  Sistemi im:
  OS: Mint 18 sarah
  Kernel: x86_64 Linux 4.4.0-45-gjenerik
  Predha: bash 4.3.42
  NGA: XFCE
  WM: Xfwm4
  Tema: Mint-X
  Tema GTK: Mint-X [GTK2]
  Tema e ikonës: Mint-X
  Shkronja: Noto Sans 9
  CPU: Intel Core i5 CPU M 520 @ 2.394 GHz
  GPU: Galium 0.4 në llvmpipe (LLVM 3.8, 128-bit)
  RAM: 676 MiB / 2000 MiB
  Faleminderit për ndihmën tuaj paraprakisht.

  1.    Luigys toro dijo

   Në menunë nga preferencat mund të bëni Temat, nëse instalimi juaj është në anglisht mund të jenë tema

 18.   aaleksis20p dijo

  Vëmendje!
  Për të instaluar ikonat, korrigjohuni
  Gabim: all-in-once-instalimi_deb_icons.sh
  Rregulloni. / Të gjitha-në-një-instalim_deb_icons.sh
  (Kam gabuar dhe nuk e dija pse, ja. / Haha)

  1.    Luigys toro dijo

   Nëse vërtet që duhet të bësh

  2.    Walter dijo

   Na vjen keq por vazhdoj të marr një gabim "Skedari ose drejtoria nuk ekziston" edhe me korrigjimin që ju tregoni.

 19.   Imazhi i mbajtësit të vendit Fernando Gonzalez dijo

  Përshëndetje, me të vërtetë e vlerësoj udhëzuesin pasi më ndihmoi shumë për të konfiguruar LinuxMint tim, unë kam vetëm një problem
  Kur luaj video dhe kur lëviz dritaret kam disa horizontale të këndshme që zbërthejnë imazhin dhe nuk e kam gjetur zgjidhjen, mbase sepse nuk e di emrin e problemit, zgjidhja nuk shfaqet. Shpresoj te me ndihmoni.

 20.   fanon dijo

  nuk po punon per mua: wget http://paste.desdelinux.net/?dl=5254 && chmod + x install-all-soft.sh && ./instalo-all-soft.sh nxjerr këtë: wget http://paste.desdelinux.net/?dl=5254 && chmod + x install-all-soft.sh && ./instalo-all-soft.sh
  –2016-11-15 21:38:25– http://paste.desdelinux.net/?dl=5254
  Zgjidhja e pastës.desdelinux.net (ngjit.desdelinux.net)... 104.18.41.104, 104.18.40.104, 2400:cb00:2048:1::6812:2968, ...
  Lidhja me ngjitjen.desdelinux.net (ngjit.desdelinux.net)|104.18.41.104|:80… lidhur.
  Kërkesa HTTP u dërgua, në pritje të përgjigjes 200 OK OK
  Gjatësia: e paspecifikuar [teksti / fushë]
  Po ruhet te: 'index.html? Dl = 5254.1'

  indeksi.html? dl = 5254. [<=>] 4.51K –.- KB / s në 0 sekonda

  2016-11-15 21:38:27 (12.7 MB / s) - 'indeks.html? Dl = 5254.1' i ruajtur [4619]

  chmod: nuk mund të ketë qasje në 'install-all-soft.sh': Asnjë skedar apo direktori e tillë

 21.   kodi_ i erret dijo

  Përshëndetje, unë jam i ri dhe kam një pyetje dhe është se si të krijoni menunë e vogël që keni më poshtë, ku shfaqen programet lundruese, dua të di si ta bëj xD,

  1.    Luigys toro dijo

   Isshtë arritur duke instaluar dërrasë: sudo apt-get install dërrasë

 22.   Keimer dijo

  Sapo fillova në botën e linux dhe instalova këtë distro sepse më pëlqente pamja e saj vizuale, shtuar hapave tuaj të fillimit, ishte perfekte për mua, faleminderit për gjithçka.

 23.   Xavier dijo

  Si rezultat i disa problemeve me Ubuntu tim, vendosa të provoj shpërndarje të tjera; Gjeta Mint dhe kjo më bëri "ojiplático". Stableshtë e qëndrueshme, intuitive (sidomos për ata prej nesh që sapo kemi filluar dhe nuk guxojmë me terminalin), i plotë ... Unë e dua atë.
  Dhe më shumë e dua komunitetin Linux, gjithmonë me përgjigje për problemet tona.
  Faleminderit x1000

 24.   Ivan martinez dijo

  Ky artikull është i shkëlqyeshëm, mezi kam një muaj me Linux Mint 18 dhe sot përfitoj nga potenciali maksimal… është shumë e lehtë të personalizohesh ... Mund të shtoj vetëm contribution kontribut të madh, Faleminderit

 25.   dok i fortë dijo

  Përshëndetje, udhëzuesi është shumë i mirë, por nuk më jep të vizualizoj conky, dhe kur instaloj një temë të një conky kam një gabim dhe unë marr këtë:
  ***** Paralajmërim për Zhvilluesin Imlib2 *****:
  Ky program po thërret thirrjen Imlib:

  imlib_context_free();

  With the parameter:

  context

  being NULL. Please fix your program.

  ############################################################################## ###############
  ################### FUND ######################
  ############################################################################## ###############

 26.   Z. Normal dijo

  Një udhërrëfyes i shkëlqyeshëm pa dyshim, thjesht doja të ju falënderoja për kohën dhe përkushtimin tuaj. Po mendoja t’i jepja një shans tjetër Xubuntu, por pasi të lexova mendoj se do ta provoj Sarën (e cila është shumë më sugjeruese vetëm për emrin)

  Çfarë u tha falë një djali plangprishës që u kthye në Linux pas disa vitesh mungesë pune.

 27.   Gerardo Ramirez dijo

  Mirëmëngjes
  FALEMINDERIT - Kontributi juaj është shumë i plotë
  Doja të theksoj se kam ndjekur të gjithë hapat tuaj në lidhje me instalimin e GIT, nuk më ka dhënë ndonjë gabim, por megjithatë ato nuk shfaqen të ngarkuara, kur futni temat e preferencave.
  Më mungon një hap larg nga ato që detajove
  Unë jam një fillestar në linux
  Nga ana tjetër, duhet të shfrytëzoj rastin që të më këshilloni (më falni për abuzimin) por unë jam programues dhe administroj sisteme në Visual FoxPro për windows. Cili është virtualizuesi më i mirë për të montuar dritaret dhe për të vazhduar dhënien e mbështetjes për sistemet e mia. Ose ka një mënyrë tjetër që nuk virtualizohet ...
  Faleminderit për përpilimin tuaj…!

 28.   gjermani dijo

  Kontrollimi i lidhjes ... bërë.
  ############################################################################## ###############
  ################### FUND ######################
  ############################################################################## ###############
  Kloni në «/ tmp / papirus-icon-theme-kde» ...
  Emri i përdoruesit për 'https://github.com':
  Fjalëkalimi për 'https://github.com':

  në distancë: Depoja nuk u gjet.
  fatale: Vërtetimi dështoi për 'https://github.com/PapirusDevelopmentTeam/papirus-icon-theme-kde/'
  find: "/ tmp / papirus-icon-theme-kde": Skedari ose direktoria nuk ekziston
  cp: nuk mund të stat 'on' / tmp / papirus-icon-theme-kde / * ': Skedari ose direktoria nuk ekzistojnë
  Kloni në «/ tmp / papirus-icon-theme-gtk» ...

  1.    anonim dijo

   E njëjta gjë më ndodh mua, nuk di çfarë të fus në emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e github, si e zgjidhët atë?

   1.    anonim dijo

    hyni në enter dhe vazhdoni, megjithëse mendoj se e ashtuquajtura paketë papirus nuk u shkarkua ..

 29.   Felipe Zuniga dijo

  Përshëndetje, ky post më ndihmoi shumë.

  Unë thjesht kam një problem me konfigurimin Conky. Konkretisht me temën gambodekuno, unë ndjek të gjitha hapat, por kur ekzekutoj conky, unë vetëm mund të shoh që ekrani errësohet pak, dhe shoh vetëm tekstin që thotë "Aureola Gamnodeku v1.7.7" dhe asgjë tjetër.

  Imazhi i bashkangjitur në lidhje: http://oi66.tinypic.com/acwdid.jpg

  Unë tashmë e kisha instaluar më parë, dhe gjithçka po funksiononte mirë, por unë riinstalova sistemin tim. Çfarë është e gabuar?
  Shpresojmë se mund të më ndihmoni ta zgjidh atë.

 30.   JOSE ALBERTO dijo

  wget http://paste.desdelinux.net/?dl=5254 && chmod + x install-all-soft.sh && ./instalo-all-soft.sh
  –2017-11-07 16:46:32– http://paste.desdelinux.net/?dl=5254
  Zgjidhja e pastës.desdelinux.net (ngjit.desdelinux.net)... 104.18.40.104, 104.18.41.104, 2400:cb00:2048:1::6812:2968, ...
  Lidhja me paste.desdelinux.net (ngjit.desdelinux.net)[104.18.40.104]:80… lidhur.
  Kërkesa HTTP u dërgua, duke pritur përgjigjen ... 200 Në rregull
  Gjatësia: e paspecifikuar [teksti / fushë]
  Regjistrimi në: "index.html? Dl = 5254.2"

  indeks.html? dl = 5254.2 [<=>] 4.51K –.- KB / s në 0.003 sekonda

  2017-11-07 16:46:33 (1.39 MB / s) - "index.html? Dl = 5254.2" i ruajtur [4619]

  chmod: 'install-all-soft.sh' nuk mund të arrihet: Skedari ose drejtoria nuk ekzistojnë

 31.   John dijo

  Përshëndetje .... Mund të instaloj temat e desktopit dhe ikonës me komandë, por kur përpiqem t'i zbatoj ato nuk funksionon ...

 32.   Andres dijo

  Përshëndetje, unë sapo instalova linux mint 18 dhe e shoh këtë sistem operativ shumë kurioz në lidhje me win10, i pari
  Printimi është shumë pozitiv për mua, unë do të vazhdoj ta hetoj atë, por kam një problem të vogël me këtë nga skenarët, më lejoni të shpjegoj: ku shkruaj komandën që vendosni më lart.
  në fund? faleminderit pershendetje

 33.   pedro dijo

  Pershendetje

  udhëzues shumë i mirë dhe interesant.
  Ka vetëm një problem, kur përpiqem të shkarkoj skriptin për programet thelbësore, më thotë si vijon: wget: nuk mund të zgjidhë adresën e kompjuterit "ngjit.desdelinux.neto"

  si mund ta zgjidh atë.

  Faleminderit shume.

 34.   mandi dijo

  hola
  dhe instaloi skriptet në linux mint 19 dhe nuk ka tema, por pamja e jashtme, nuk po funksionon apo duhet të instaloni një mjet si mjetet e gnome shkuljes ose të ngjashme?

 35.   I ashpër dijo

  Unë e dua sfondin Aureola - Poku, mund të më thuash se cila është tema?