Qemu-Kvm + Virt-Manager në Debian - Rrjetet kompjuterike për NVM-të

Indeksi i përgjithshëm i serisë: Rrjetet kompjuterike për NVM-të: Hyrje

Në maj 2013 ne botuam në këtë blog, dy artikuj kushtuar instalimit të Qemu-Kvm në Debian 7 «Gulçimë« Ato janë akoma të vlefshme. Ndërsa peizazhi i instalimit dhe konfigurimit në Debian 8 "Jessie" ka ndryshuar pak, ne duam të azhurnojmë procedurën.

Nuk do të ishte veçse para se të zhytesh në leximin e kësaj Si ta bëjmë atë, ata do të vizitojnë artikullin e mëparshëm Virtualizimi në Debian: Hyrje - Rrjetet kompjuterike për SMB-të, të kesh pak histori mbi këtë temë.

Faqet që ju sugjerojmë të vizitoni

vërejtje

 • Ne kopjojmë prodhimin e komandave, pasi ato janë shumë më didaktike se çdo përbërje tjetër e shkruar nga ne. Ne sugjerojmë që të lexoni me kujdes mesazhet e mandateve të ndryshëm, pasi ajo është një nga mënyrat më të mira për të mësuar pa pasur nevojë të shkoni në një kërkim në Internet. Të paktën ky është mendimi ynë.

instalim

Ne fillojmë nga instalimi bazë i një "Jessie" të Debian siç pamë Instalimi i stacionit të punës - Rrjetet kompjuterike për NVM-të. Pastaj, ne instalojmë Desktopin ose Desktopin e preferencës sonë siç pamë 6 Desktop desktop - Rrjeta kompjuterike për NVM-të.

Për këtë artikull kemi zgjedhur Tavolina e kanellës. Ne e kemi zgjedhur atë sepse shumë lexues e duan këtë mjedis desktop. 😉

Të dhënat e përgjithshme të stacionit tonë të punës janë:

Emri i domenit: nga linux.fan
Emri i ekipit: sysadmin
FQDN: sysadmin.fromlinux.fan
Adresa IP: 192.168.10.3
NënNet: 192.168.10.0 / 24
Përdoruesi normal: lëvizje
Emri i plotë i përdoruesit: Debian First OS Buzz

Ne kontrollojmë mbështetjen për virtualizim

Në një tastierë ne ekzekutojmë:

gumëzhitje @ sysadmin: $ egrep -c "(svm | vmx)" / proc / cpuinfo
2

Në rastin tonë, komanda na kthen se kemi 2 CPU me mbështetjen e duhur.

Paketat që do të instalojmë

Para së gjithash, ne zbulojmë se do të instalojmë duke përdorur komandat e mëposhtme:

gumëzhime @ sysadmin: search Kërkimi i aftësisë $ kvm
p ikvm - Makinë virtuale Java për CLI     
v kvm               - p libicsharpcode-nrefactory-ikvm5 - C # Biblioteka e Analizimit dhe Refektimit - IKVM p libikvm-amtare - biblioteka amtare për IKVM.NET p nova-llogarit-kvm - OpenStack Compute - llogarit nyjen (KVM)  
p qemu-kvm - QEMU Virtualizimi i plotë në harduerin x86

buzz @ sysadmin: ~ $ aftësi tregojnë nova-compute-kvm
Paketa: nova-compute-kvm E re: po Statusi: nuk është instaluar Versioni: 2014.1.3-11 Prioriteti: shtesë Seksioni: net Zhvilluesi: PKG OpenStack Arkitektura: të gjitha Madhësia e pakompresuar: 50.2k Varet nga: aduser, dpkg-dev, qemu-kvm | kvm, libvirt-daemon-system, nova-common, nova-compute, python-libvirt Varet nga: dpkg (> = 1.15.6 ~) Rekomandoni: guestmount Ka konflikte me: nova-baremetal, nova-compute-lxc, nova- llogarit-qemu, nova-llogarit-uml, nova-llogarit-xen Ofron: nova-llogarit-hypervisor Përshkrimi: OpenStack Compute - llogarit nyjen (KVM) OpenStack është një infrastrukturë e besueshme cloud. Misioni i tij është të prodhojë platformë të kudogjendshme të llogaritjes së re që do të plotësojë nevojat e ofruesve publik dhe privat të reve pa marrë parasysh madhësinë, duke qenë i thjeshtë për tu zbatuar dhe masivisht i shkallëzuar. OpenStack Compute, me emrin e koduar Nova, është një kontrollues pëlhure cloud computing i krijuar për të qenë modular dhe i lehtë për t’u zgjatur dhe përshtatur. Përveç API-së së tij "vendase" OpenStack, ai gjithashtu mbështet Amazon EC2 API dhe mbështet shumë backends të ndryshme të bazës së të dhënave (përfshirë SQLite, MySQL dhe PostgreSQL), hipervizorët (KVM, Xen) dhe sistemet e drejtorive të përdoruesve (LDAP, SQL) ) Kjo është një paketë varësie për llogaritjen e nyjeve që përdorin KVM. Faqja kryesore: http://www.openstack.org/software/openstack-compute/
 • Ne nuk do të instalojmë paketën OpenStack, sepse nuk na duhet një infrastrukturë e tërë virtualizimi për Cloud - Re,
buzz @ sysadmin: ~ shfaqja e aftësisë $ qemu-kvm
Paketa: qemu-kvm E re: po Statusi: nuk është instaluar Multi-Arch: i huaj Version: 1: 2.1 + dfsg-12 + deb8u1 Prioriteti: opsionale Seksioni: i ndryshëm Zhvilluesi: Ekipi i Debian QEMU Arkitektura: amd64 Madhësia e pakompresuar: 60.4 k Varet nga: qemu-system-x86 (> = 1.7.0 + dfsg-2) Ka konflikte me: kvm Pushim: qemu-system-x86 (<1.7.0 + dfsg-2 ~ ) Zëvendëson: qemu-system-x86 (<1.7.0 + dfsg-2 ~) Siguron: kvm Përshkrimi: QEMU Virtualizimi i plotë në pajisjen x86 QEMU është një emulator i shpejtë i procesorit. Kjo paketë ofron vetëm një skedar mbështjellës / usr / bin / kvm të cilët ekzekutojnë qemu-system-x86 në modalitetin kvm për pajtueshmëri prapa. Ju lutem vini re se skedarët e vjetër të konfigurimit të qemu-kvm (në / etj / kvm /) nuk përdoren më.
Faqja kryesore: http://www.qemu.org/

Ne instalojmë platformën e virtualizimit Qemu-Kvm

buzz @ sysadmin: ~ aftësia $ sudo instaloni qemu-kvm libvirt-bin urë-utils
Do të instalohen paketat e reja në vijim:   
 lente augeas {a} urë-përdorime dmeventd {a} ebtable {a} ethtool {a} hdparm {a} ipxe-qemu {a} libaio1 {a} libapparmor1 {a} libaugeas0 {a} libboost-thread1.55.0 {a } libdevmapper-event1.02.1 {a} libfdt1 {a} libiscsi2 {a} liblvm2cmd2.02 {a} libnetcf1 {a} libnuma1 {a} librados2 {a} librbd1 {a} libreadline5 {a} libseccomp2 {a} libspice-server1 {a} libvdeplug2 {a} libvirt-bin libvirt-klientë {a} libvirt-daemon {a} libvirt-daemon-system {a} libvirt0 {a} libx86-1 {a} libxen-4.4 {a} libxenstore3.0 { a} libxml2-utils {a} lvm2 {a} netcat-openbsd {a} pm-utils {a} powermgmt-base {a} qemu-kvm qemu-system-common {a} qemu-system-x86 {a} qemu -përdor {a} seabios {a} vbetool {a} 0 paketa të azhurnuara, 42 të reja të instaluara, 0 për tu hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar. Më duhet të shkarkoj 8,422 kB / 14.8 MB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 53.3 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?] Dhe

I rëndësishëm

 • Ndërsa jemi duke instaluar në një Desktop, do të na duhet një ndërfaqe për të menaxhuar KVM. Nëse do të instalonim në një ose më shumë servera, si instalimi i Desktopit ashtu edhe instalimi i Grazhdi i makinës virtuale, që do ta instalojmë më vonë. Cnë një shembull të vetëm të kësaj ndërfaqe grafike, ne mund të menaxhojmë të gjithë serverat në të cilët kemi instaluar paketat qemu-kvm, libvirt-bin y urë-shfrytëzime.
 • Demoni kryesor - dreq i virtualizimit është libvirtd. Për të njohur statusin e tij ne ekzekutojmë:
buzz @ sysadmin: status $ sudo systemctl statusi libvirtd
buzz @ sysadmin: service Statusi libvirtd i shërbimit $ sudo
 • Nëse në daljen e ndonjë prej komandave të mëparshme, ne lexojmë disa rreshta me të kuqe, është e shëndetshme të rindizni shërbimin libvirtd dhe kontrolloni përsëri, ose rifilloni kompjuterin dhe kontrolloni. Ai dorëshkrimlibvirtd.shërbim kush vozit systemd, është gjetur në /lib/systemd/system/libvirtd.service. Vini re se edhe ne mund ta thirrim atë demon në mënyrën e vjetër, domethënë:
buzz @ sysadmin: service $ sudo shërbim libvirtd
Përdorimi: /etc/init.d/libvirtd {fillimi | ndalimi | rinisja | rimbushja | rimbushja e forcës | statusi | ndalimi i forcës}

buzz @ sysadmin: service $ sudo shërbimi libvirtd rinisni buzz @ sysadmin: ~ $ sudo shërbimi statusi libvirtdlibvirtd.service - Daemon Virtualizimi
  Ngarkuar: i ngarkuar (/lib/systemd/system/libvirtd.service; aktivizuar)
  Aktivizo: aktiv (drejtues) që nga Dielli 2016-11-27 11:23:53 EST; 8 minuta më parë Docs: man: libvirtd (8) http://libvirt.org PID Kryesor: 1112 (libvirtd) CGrupi: /system.slice/libvirtd.service └─1112 / usr / sbin / libvirtd
 • El dorëshkrim e vendosur në /etc/init.d/qemu-system-x86, është përgjegjës për futjen e moduleve të nevojshëm për funksionimin korrekt të Qemu-Kvm. Pasi ta bëjë punën e saj me sukses, është bërë. Nëse kontrollojmë statusin e tij, ai do të kthejë që është 0 ose i suksesshëm.
buzz @ sysadmin: status $ sudo systemctl status qemu-system-x86 ● qemu-system-x86.service - LSB: Skenari i ngarkimit të modulit QEMU KVM Ngarkuar: i ngarkuar (/etc/init.d/qemu-system-x86)
  Aktivizo: aktiv (i dalë) që nga Dielli 2016-11-27 11:18:17 EST; 18 minuta më parë Procesi: 172 ExecStart = / etc / init.d / qemu-system-x86 start (kodi = i dalë, statusi = 0 / SUKSESI)
 • Nëse jemi kuriozë dhe duam të dimë se cilët janë modulet dhe vendndodhja e tyre, ne ekzekutojmë:
gumëzhitje @ sysadmin: updated $ sudo azhurnuarb

buzz @ sysadmin: locate $ lokalizoni kvm | grep ko
/lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/kvm-amd.ko
/lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/kvm-intel.ko
/lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/kvm.ko

zhurmë @ sysadmin: $ ls -l /lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/
gjithsej 1016 -rw-r - r-- 1 rrënjë rrënjë 97120 17 Korrik 2015 XNUMX kvm-amd.ko
-rw-r - r-- 1 rrënjë rrënjë 223680 Korrik 17 2015 kvm-intel.ko
-rw-r - r-- 1 rrënjë rrënjë 715920 Korrik 17 2015 kvm.ko

Ne instalojmë menaxherin e makinës virtuale

buzz @ sysadmin: pt aftësia $ sudo instaloni menaxherin virt
Fjalëkalimi [sudo] për zhurmën: Do të instalohen paketat e reja të mëposhtme: gir1.2-gtk-vnc-2.0 {a} gir1.2-libvirt-glib-1.0 {a} gir1.2-spice-klient-glib-2.0 {a} gir1.2-spice-klient-gtk-3.0 {a} libvirt-glib-1.0-0 {a} python-ipaddr {a} python-libvirt {a} python-urlgrabber {a} virt-menaxher virt- shikuesi {a} virtinst {a} 0 paketa të azhurnuara, 11 të reja të instaluara, 0 për tu hequr dhe 0 nuk janë azhurnuar. Më duhet të shkarkoj 2,041 KB skedarë. Pas shpaketimit, do të përdoren 12.5 MB. Doni të vazhdoni? [Y / n /?] Dhe
 • Pas instalimit të paketës, ne konsultohemi:
buzz @ sysadmin: cat $ cat /usr/share/doc/virt-manager/README.Debian 
Kontrolli i Hyrjes ================================================================== hyrjes në prizën libvirt kontrollohet nga anëtarësia në grupin "libvirt". Nëse doni të menaxhoni makinat virtuale si jo root ju duhet të shtoni përdoruesin tuaj në atë grup ose duhet të përdorni urisin e sesionit si qemu: /// seancë. Shikoni gjithashtu /usr/share/doc/libvirt-bin/README.Debian. - Guido Guenther E enjte, 04 qershor 2010 11:46:03 +0100
 • Sa më sipër tregon se ne duhet ta bëjmë përdoruesin gumëzhimë një anëtar të grupi libvirt për të hyrë në ndërfaqen e sapo instaluar:
gumëzhitje @ sysadmin: ~ $ sudo adduser gumëzhitje libvirt
Shtimi i "gumëzhijës" së përdoruesit në grupin "libvirt" ... Shtimi i gumëzhijes së përdoruesit në grupin libvirt U krye.
 • Tani e mbyllim sesionin dhe e fillojmë përsëri. Pas hyrjes në tryezën tonë të kanellës, shkojmë te Menyja -> Administrimi -> Menaxheri Virtual i Makinerisë, dhe ne kemi qasje në ndërfaqen e administrimit të KVM tonë. virt-menaxher

Rrjetet Virtuale në Menaxherin e Makinerisë Virtuale

Përkundër faktit se Menaxheri i Makinerisë Virtuale është i lehtë për t'u përdorur dhe se me praktikën e përditshme mund të marrim një diplomë Master në përdorimin e tij, ne ofrojmë një Bakshish mbi mënyrën e modifikimit të rrjetit virtual që Qemu-Kvm instalon si parazgjedhje.

Ne lundrojmë në tuajin Menyja -> Ndrysho -> Detajet e lidhjes, dhe ne shkojmë në skedën «Rrjetet Virtuale« Nëse klikojmë në link Konfigurimi IPv4, e kuqe, dhe gjithashtu na informon se serveri DHCP është aktivizuar për të. Ai server funksionon falë paketës dnsmasq-bazë, e cila është instaluar.

Për më shumë informacion, shihni skedarin: /usr/share/doc/libvirt-bin/README.Debian. networking

Nëse duam të ndryshojmë konfigurimin e rrjetit «parazgjedhur«, Ne do të vazhdojmë si më poshtë:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo cp /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml.original
buzz @ sysadmin: cat $ cat /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml.original
parazgjedhur 

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo nano /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml
parazgjedhur 

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo systemctl rinisni libvirtd
buzz @ sysadmin: status $ sudo systemctl statusi libvirtd

Nëse nuk do ta kishim mbyllur Menaxherin e Makinës Virtuale para se të rifillojmë demon libvirtd, ne do të marrim mesazhin e mëposhtëm të gabimit, i cili është normal që kjo të ndodhë: gabim Thjesht duhet ta mbyllim Menaxheri i Virt dhe rihap atë. Ne kthehemi në pjesën e konfigurimit të Rrjeteve Virtuale dhe verifikojmë që rrjeti parazgjedhur, ju tashmë keni parametrat e modifikuar.

Ne sugjerojmë të mundësojmë fillimin automatik të Rrjetit parazgjedhur, duke shënuar kutinë «Automonizoj".

Ruajtja në Virt-Manager

Një aspekt tjetër që duam të prekim është Storage - Ruajtje në Virt-Manager. Si parazgjedhje, dosja e sistemit për të ruajtur të gjitha imazhet e makinës virtuale ndodhet në / var / lib / libvirt / imazhe. Supozoni se kemi një hard drive plotësisht të dedikuar për atë funksion dhe e kemi të montuar / shtëpi / vms. Për ta shtuar atë në Menaxheri i Virt, ne lundrojmë nëpër menunë e tij -> Redakto -> Detajet e lidhjes -> Hapësira ruajtëse. Në këndin e poshtëm të majtë klikojmë në butonin «+« Pastaj një magjistar për «Krijo kovë magazinimi': ruajtje

Le të hedhim një vështrim në llojet e ndryshme të hapësirës që mund të zgjedhim. Dokumentacioni i hollësishëm do të gjejmë në Udhëzues për vendosjen dhe administrimin e virtualizimit, nga Red Hat. Ne do të zgjedhim të parët «dir: Drejtoria e Sistemit të Skedarëve". magazinimit2 magazinimit3

Në fund të magjistarit, rezervuari i ri i ruajtjes është aktiv dhe me fillimin e tij automatikisht.

Makina e parë virtuale

Ne duhet të lundrojmë dhe të lexojmë opsionet e ndryshme që na ofron Virt-Manager. Le të vëzhgojmë në imazhin e parafundit të atyre që tregohen më vonë, se kur të shkojmë në botimin e makinës virtuale të sapo krijuar dhe më parë Filloni instalimin, në opsionin «procesor«, Ne shënojmë kutinë "Konfigurimi" Kopjoni konfigurimin e CPU të kompjuterit host. Ndoshta nuk është e nevojshme ta bëni këtë, por ne i përmbahemi rekomandimit të Debian dhe praktikës sonë të serverit HP.

Për më shumë informacion, shihni skedarin: /usr/share/doc/libvirt-bin/README.Debian. krijimi-vm01 krijimi-vm02 krijimi-vm03 krijimi-vm04 krijimi-vm05 krijimi-vm06 krijimi-vm07 krijimi-vm08 krijimi-vm09

Ne vetëm do të shtojmë se për më shumë se tre vjet, ne kemi pasur këtë platformë virtualizimi në prodhim në dy kompani. Pavarësisht nga ndërprerjet e energjisë, kompjuterët normal «përshtatur»Të funksionojë si shërbëtor, dhe nga të gjitha vështirësitë që mund të ekzistojnë në një vend të pazhvilluar si yni Qemu-Kvm gjithmonë ka funksionuar si duhet, si dhe serverat virtual që funksionojnë në të.

Shpresojmë që ky artikull të jetë i dobishëm për ju.

Dorëzimi tjetër?

«Virsh në Debian«

Mos harroni se kjo do të jetë një seri artikujsh nga Rrjetet kompjuterike për NVM-të. Ne do të presim për ju!


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

12 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Zodiak dijo

  Artikull didaktik që do të më ndihmojë në implementimin e palës sime të serverave me Qemu-KVM. Faleminderit shumë Federico dhe ne do të vazhdojmë të presim për postimet tuaja.

 2.   Alberto dijo

  Artikull shumë i mirë për çdo inicim në Qemu-KVM.
  Do të ishte shumë interesante që në artikujt e ardhshëm të shpjegoni skedarët XML të makinave virtuale dhe sigurimin e hollë të disqeve të forta, duke arritur kështu një vendosje shumë efikase.
  Përshëndetje dhe faleminderit për kontributin tuaj.

 3.   Federico dijo

  Faleminderit shumë për komentet tuaja !.

  Alberto: qëllimi kryesor i artikujve tanë, siç kemi shkruar tashmë në shumë prej tyre, është të ofrojmë një Pikë hyrëse për temat e trajtuara. Herë shumë konciz dhe herë pak më e qartë. Varet nga kompleksiteti i temës. Për këtë arsye, ne japim një seri të tërë të lidhjeve me faqet e tjera në mënyrë që lexuesit, pavarësisht nëse janë të iniciuar ose jo, të gjejnë më shumë literaturë për të pasuruar njohuritë e tyre. Unë kryesoj atë listë lexuesish. 😉

  Nga komenti juaj, unë shoh që ju nuk jeni një iniciativë për këtë temë. Ju më kërkoni të shpjegoj një tipar mjaft teknik siç është "Sigurim i hollë", edhe nëse e përdorim në një farë mënyre ose në një tjetër në punën tonë të përditshme.

  "Sigurimi i hollë", për qëllime praktike, është kur ne përdorim teknologji virtualizimi për të dhënë pamjen se kemi më shumë burime harduerësh sesa kemi aktualisht. Nëse një sistem gjithmonë ka në dispozicion burimet e nevojshme të pajisjeve për të mbështetur të gjitha burimet e virtualizuara, atëherë nuk mund të flasim për implementimin e Projektimit të Dritës në atë sistem.

  Mundohem që burimet e nevojshme të kujtesës, hapësira e diskut të ngurtë, numri i përpunuesve, etj., Për ekzekutimin e serverave virtualë ose të Vizitorëve, nuk i kalojnë burimet e vetë Pritësit.

  Mundohem të kem një furnizim të rëndë ose Sigurimi i tik-takëve. Unë organizoj virtualizimin - kur mundem - në mënyrë që tërësia e burimeve të përdorura në Vizitor, të përafrojë tërësinë e burimeve të disponueshme.

  Sugjerohet që efikasiteti i llojit të provizioneve varet nga mënyra se si e përdorim dhe jo nga teknologjia e virtualizimit. Sigurimi i rëndë është më efikasi kur sasia e burimeve të harduerit të përdorur përafron sasinë e burimeve të disponueshme. Sigurimi i hollë është më efikasi kur sasia e burimeve të pajisjeve të përdorura është shumë më pak sesa është në dispozicion.

  Për më shumë informacion në lidhje me Prokurimin, vizitoni në shkallën e parë: https://en.wikipedia.org/wiki/Thin_provisioning.

  Nga rruga që unë e komentoj atë në dokument "Udhëzues për vendosjen dhe administrimin e virtualizimit" përmendur në këtë artikull, ajo i referohet vetëm provizionimit të hollë një herë, dhe është për të na thënë që ky lloj sigurimi nuk mbështetet nga Depot e Storage ose Storage Pool, me LVM ose Logical Volume Manager.

  Në fund, dua të tërheq vëmendjen tuaj që një postim nuk mund të mbulojë ose zëvendësojë literaturën e specializuar për një temë të caktuar. Për shembull, dokumenti i vjetër Red Hat është i gjatë 565 faqe.

 4.   federico dijo

  Luigys, unë kam vështirësi të marr komentet e postuara.

  1.    Luigys toro dijo

   Ne punojmë për të

 5.   Marty mcfly dijo

  Pse nuk ka pasur ndonjë gjë që nga Linux në lidhje me lëshimin e 25 të shpërndarjes së njohur Fedora? Kam përshtypjen se ky blog specializohet vetëm në Debian dhe Ubuntu… Sa i trishtuar jam që jam një lexues i zjarrtë dhe përdorues i Fedora në të njëjtën kohë

  1.    Luigys toro dijo

   I dashuri im Marty, pa dyshim që kemi diçka të harruar për Fedora, nuk është nga kënaqësia, por nga nevoja. GNU / Linux dhe bota e lirë po lëviz vazhdimisht dhe aftësitë tona për të provuar, mësuar dhe komunikuar janë të kufizuara. Ne do të dëshironim të kishim ditë prej 48 orësh, në mënyrë që në një mënyrë apo në një tjetër të mund të kontribuonim më shumë dhe në më shumë tema.

   Në një moment, ne do të shkruajmë për Fedora, më falni nëse nuk është tani, ne jemi duke punuar për të arritur gjithnjë e më shumë bashkëpunëtorë për të na ndihmuar të krijojmë përmbajtje, në këtë mënyrë do të ketë më shumë pika që mund të mbulojmë.

   Të gjithë janë të ftuar të bashkëpunojnë në DesdeLinux, për këtë ekziston Udhëzuesi për Shkrimtarët dhe Redaktorët https://blog.desdelinux.net/guia-redactores-editores/ Prandaj, ne shpresojmë që, në një moment të caktuar, të kemi më shumë material për të ofruar.

  2.    federico dijo

   A do të dëshironit që ne të botonim gjithashtu rreth CentOS?

 6.   crespo88 dijo

  Artikull special, jemi mësuar me të. Faleminderit për këtë vëlla të dorëzimit, ju tashmë po luani tema shumë më interesante, të cilat nuk ju heqin pjesëve të tjera të postimeve, unë e them kështu nga këndvështrimi im sepse ndjekja ime për Qemu-KVM filloi disa vjet më parë dhe që kur e takova nuk kam asnjë ankesë në lidhje me të.
  Shpresoj që Qemu-KVM të mbetet e fortë dhe të vazhdojë për Debian në të ardhmen.

 7.   Federico dijo

  Nëse jeni një vëzhgues Crespo88, në këto artikuj të rinj rreth Qemu-KVM, unë thellohem më thellë, siç e patë tashmë në tjetrin, dhe do të shihni në dy të tjera që do të botoj së shpejti. Në botën e sotme virtualizimi është një teknologji thelbësore. Përdorimi i tij vlen të thellohet. Faleminderit per koment !!!.

 8.   Ismael Alvarez Wong dijo

  Artikull shumë i mirë se si të vini në praktikë në një mënyrë të thjeshtë dhe të përballueshme teorinë rreth virtualizimit bazuar në KVM (ose Makinën Virtuale të bazuar në Kernel), domethënë, kjo është e gjitha bazat për të filluar:
  1) Instaloni platformën e virtualizimit Qemu-Kvm.
  2) Meqë hosti ka një ndërfaqe grafike, ne kemi nevojë për Menaxherin e Makinës Virtuale për të menaxhuar virtualizimin e KVM.
  3) Këshilla shumë të mira për të shtuar zhurmën tonë të përdoruesit në grupin libvirt për të pasur akses në ndërfaqen Virtual Machine Manager; për të modifikuar ndërfaqen e rrjetit virtual dhe hapësirën e paracaktuar në Virt-Manager në një tjetër ndarje të "montuar" të një disku të dytë të fortë.
  4 dhe e fundit) Krijimi i MV 1.
  Faleminderit për ndarjen e këtij informacioni "me vetëmohim" për të përmirësuar veten më tej në botën e Linux.

 9.   federico dijo

  Faleminderit shumë për komentin tuaj, shoku Wong. Mesazhe si tuajat janë ato që më mbajnë të shkruaj për Komunitetin FromLinux dhe për të gjithë dashamirët e Linux