Çaktivizoni / aktivizoni raportimin automatik të gabimeve në Ubuntu

Mesazh gabimi në Ubuntu

Ne tashmë e dimë që në Ubuntu, duke filluar me versionin 12.04, shërbimi i Raportimit të Gabimeve aktivizohet si parazgjedhje në fillim, duke shfaqur mesazhe gabimi herë pas here kur diçka ka ndodhur në shpërndarje. Këto gabime mund të jenë të dobishme për ne për të ditur nëse diçka po ndodh në shpërndarjen tonë, por përdoruesit e tjerë mund t'i gjejnë ato bezdisëse dhe të mos duan t'i shohin. Ne kemi një zgjidhje për të dy grupet me këtë tutorial të thjeshtë…

Dritaret pop-up jo vetëm që i informojnë përdoruesit rreth problemit që ka ndodhur, por ato shërbejnë edhe si një mënyrë për ta raportuar problemin te zhvilluesit, në mënyrë që ata të marrin informacion përkatës rreth asaj që ka ndodhur dhe të debugojnë sistemin. Jo të gjithë e raportojnë gabimin; në fakt, duke pasur parasysh numrin e madh të përdoruesve të Ubuntu-s, raportimi i tij mund të mos jetë shumë i dobishëm, pasi shumë përdorues të tjerë ka të ngjarë ta kenë raportuar tashmë dhe po punojnë për të.

Në shumicën e rasteve, kjo nuk do të thotë që sistemi Canonical është dëmtuar në mënyrë kritike ose nuk do të funksionojë; këto janë thjesht mesazhe informuese dhe sistemi vazhdon të funksionojë siç duhet. Për më tepër, nëse doni të zvogëloni numrin e këtyre mesazheve, ju këshilloj ta mbani sistemin tuaj të përditësuar. Kjo nuk garanton se ato nuk do të shfaqen, por të paktën ato gabime që janë rregulluar me patch-e nuk do t'ju shqetësojnë përsëri.

Në rregull, pavarësisht nëse doni ta aktivizoni sepse e keni çaktivizuar në të kaluarën dhe nuk mbani mend se si ta aktivizoni përsëri, ose nëse doni t'i thoni lamtumirë dhe të parandaloni që këto mesazhe të shfaqen përsëri, mund të manipuloni Raportimin e Gabimeve të Appport nga terminali :

Për ta aktivizuar :

sudo service apport start

Për ta çaktivizuar atë :

sudo service apport stop

Mbani mend se këtë mund ta bëni edhe me komandën `systemctl` të systemd. Nëse dëshironi që të çaktivizohet gjatë nisjes , që do të thotë se nuk do të jetë më aktiv kur ta rinisni:

sudo nano /etc/default/apport

Dhe pasi të kemi hapur skedarin me redaktorin, ne ndryshojmë vijën "aktivizuar = 1" në "aktivizuar = 0". Dhe do të jetë e përhershme sapo të ruajmë ndryshimet me Control + X dhe Y.


Shto si burim të preferuar në Google