Tuks

Linux: dhe disa burime interesante

Nëse ju pëlqejnë të dhënat statistikore në Linux dhe gjithashtu burime interesante, të tilla si fletët e mashtrimit, etj, këtu janë disa informacione të mira ...

kurs për të mësuar se si të jesh një administrator linux

Bëhuni një Administrator Linux

Të mësosh të jesh administrator i Linux në ditët e sotme nuk është një sfidë e vështirë, por mund të themi se nëse është një ...

Cron & crontab, shpjegoi

Lucain publikoi disa kohë më parë një tutorial të shkëlqyeshëm për cron dhe crontab që mendoj se ia vlen të ndahet.

Top 5 për Screencasting në Linux

Screencast në thelb konsiston në regjistrimin e gjithçkaje që ndodh në ekranin e kompjuterit tuaj, dhe që mund të përfshijë rrëfimin ...

MAME hap zyrtarisht burimin

Epo, unë nuk jam një plak, por nëse marr nostalgji dhe më pëlqejnë lojërat Arcade, mos më gjykoni! Epo ...

OpenKM, menaxhimi i dokumenteve për ju

 OpenKM është një aplikacion në internet, i krijuar për administrimin dhe menaxhimin e dokumenteve, i cili karakterizohet nga zhvillimi i funksionalitetit të tij ...

Krijoni dhe lexoni kodet QR nga terminali

Këtu shpjegojmë se si të krijoni kodet QR direkt nga terminali në Linux, një komandë e thjeshtë dhe intuitive do të jetë e mjaftueshme për të kthyer tekstin në QR.

Pritini Video në Linux me Kdenlive

Kdenlive është një redaktues video me të vërtetë i thjeshtë. Këtu do të tregojmë se si të prerë video me të në një mënyrë të thjeshtë dhe të detajuar, me imazhe dhe video.

Instalimi XFCE në Arch Linux

Kujdes! Para se të instaloni XFCE, duhet të instaloni Ambientin Grafik Themelor (Xorg) dhe Video Driver, nëse jo ...

Arch Linux Konfigurimi Themelor

Më parë, ne kemi instaluar XORG dhe shtojcat e tij gati për t'u përdorur, por varet nga ne që të konfigurojmë disa detaje të vogla për të ...

OS fillore

Pse të provosh Linux?

Nëse jeni i ri në "botën Linux", ky artikull do t'ju japë disa ide themelore se pse duhet ...

Njohja me VLC në thellësi

Ne tashmë kemi folur shumë për VLC në DesdeLinux, ky artikull përpiqet të mbledhë shumë nga këshillat që kemi botuar këtu ...

Çfarë licence falas zgjedh?

Nëse jeni një programues, me siguri në një moment e keni gjetur veten në një udhëkryq të vështirë: të vendosni se në cilin lloj licence të aplikoni ...

<º Lojërat: Kurthi Verminian

Sot ju sjell ndeshjen e fundit të Locomalito të madh: Kurthi Verminian. Në këtë lojë moduli juaj hapësirë ​​ka qenë ...

Ardor 3: Hyrje

Shpresoj se ju tashmë keni GNU / Linux tuaj të përgatitur për audio me vonesë të ulët, sepse ne do të fillojmë të punojmë me të.

Kush përdor GNU / Linux?

Artikull interesant që unë gjej në humanOS ku mblidhet një seri informacioni që na tregon në cilat cepa ...

Conky në stilin e Google Tani

Dëshironi të keni një konfigurim Conky me stilin e "kartave" të nënshkrimit të Google Tani? Ejani dhe unë kuptova se si ta bëj atë ...

Sabayon dhe qgtkstyle

Epo, unë ju sjell këtë manual të thjeshtë për të qenë në gjendje të aktivizoni pamjen Gtk për aplikacionet Qt në qtconfig, kur të jeni ...

Compiz i pavarur

Meqenëse filloni të përdorni GNU / Linux një nga gjërat që tërheq më shumë syrin është efektet dhe funksionalitetet ...

Ngjyrosni regjistrat tuaj me CCZE

Ata prej nesh që punojnë me servera ose me GNU / Linux në përgjithësi e dinë se një nga burimet më të mira të informacionit që ...

[Inkscape] Hyrje në Inkscape

Fillimisht kisha planin të krijoja disa mësime mësimore mbi funksionet dhe truket që mund të përdorim në Inkscape, por për të ...

CD minimale e Ubuntu

Ky artikull u botua në Taringa nga një përdorues që e quan veten petercheco dhe i cili më kërkoi ta vendosja ...

si për të

Kompresim multi-core në Linux

Aktualisht shumica e makinave kanë dy ose më shumë bërthama. Prandaj, nëse doni një kompresim më të shpejtë, mund të ...

Entropia: ekuo. Përditësimi i bërthamës.

Le ta marrim këtë postim si vazhdim të postit të mëparshëm për barazimin dhe unë e them këtë sepse do të flas për një funksionalitet tjetër që ka ekuoja. Së pari ka ...

Menaxhoni faqet WordPress me komanda

Të gjithë ne që në një mënyrë ose në një tjetër jemi të lidhur me krijimin e faqeve në internet dhe përdorim WordPress-in, dimë rreth AyudaWordpress.com. Pa

Filtrimi themelor me grep

Një nga komandat që përdor më shumë në terminal është grep, madje edhe më shumë se cd ose ls. grep ka ...

Montoni automatikisht ndarjet me fstab

Ndonjëherë na duhet një ndarje për tu montuar automatikisht kur sistemi ngrihet. Mënyra e saktë për të zgjidhur këtë problem është të përdorni ...

si për të

Programimi në bash - pjesa 3

Për të konsoliduar konceptet tona, ne do të mësojmë 2 mjete shumë të dobishme për programimin që funksionojnë në mënyrë të përsosur në Bash. Mësoni të

Xenix, Unix i Microsoft.

Nga Microsoft asgjë nuk mund të më befasojë më. Unë kam qenë duke hulumtuar dhe shqyrtuar historinë e kompanive të para që…

Programimi në bash - pjesa 2

Pjesa e dytë e këtij mini-tutoriali për programimin Bash, ku mësojmë të përdorim cikle dhe mjete të tjera që do të na ndihmojnë ...

Programimi në bash - pjesa 1

Megjithëse zakonisht e përdorim atë për operacione administrative ose menaxhim skedarësh, tastiera Linux zgjeron funksionalitetin e saj ...

Instalimi dhe Përshtatja e OpenBox

Përshëndetje kolegë, sot ju sjell një udhëzues të thjeshtë se si të instaloni dhe konfiguroni Openbox. Për shumë është kundër njohur, ...

si për të

Si të mbani gjallë lidhjet SSH

Nëse jeni administrator dhe përdorni SSH për t'u lidhur me sisteme të tjera, do t'ju ketë ndodhur më shumë se një herë më vonë ...

Shndërroni manualet (burrë) në PDF

Shumë nga përdoruesit e GNU / Linux kur duam të dimë se si funksionon një program, kontrolloni opsionet e tij, ose thjesht lexoni programin e tij ...