Rishikimi: një javë me Firefox OS

Pas zbarkimit në Spanjë dhe Poloni, Firefox OS ka mbërritur këtu në Venezuelë (tashmë Kolumbia) me operatorin Movistar.

Përfitova nga fakti që nëna ime donte të rinovonte të vjetrën Nokia 2118, për të bërë veten time (ose na bëj, hehe) me një Alcatel One Touch Fire. Dhe sot, pas një jave përdorimi, kam ardhur të shkruaj pak për atë që po ndodh Firefox OS.

Megjithëse gjatë gjithë rishikimit unë krahasoj Firefox OS me Android dhe iOS, të cilat janë platformat e tjera që kam dhe mund të komentoj, nuk është plotësisht e vlefshme t'i krahasosh ato për shkak të fazës së hershme të zhvillimit në të cilën është Firefox OS.

Epo, ekipi që unë zotëroj është Alcatel One Touch Fire, pajisje mjaft modeste. Do të ishte më e këshillueshme që Geeksphone Keon (telefon zyrtar i zhvillimit) nëse jeni duke kërkuar fund të ulët, por ky e përmbush qëllimin shumë mirë.

[specifikimet]
 • CPU: Qualcomm Snapdragon MSM7227A (Cortex-A5) @ 1 GHz
 • GPU: Adreno 200 (i përmirësuar)
 • Kujtesa ROM / RAM: 512MB (160 MB për aplikime), 256MB
 • Ekrani: TFT 3.5 ″, rezolucioni 320 × 480
 • Lidhshmëria: Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 3G
 • Sensorët: Afërsia, Ndriçimi, Rrotullimi
[/ specifikimet]

El Zjarri OT monton një procesor të zakonshëm të ultë, i përdorur në pajisje të tjera të tilla si LG Optimus L5 ose Sony Xperia J, Me korrespondentin e tij GPU.

Çdokush do të thoshte se ai ka pak kujtesë, por Firefox OS nuk ka nevojë për aq shumë memorie (si ROM ashtu edhe RAM) për të funksionuar mirë. Ekrani ka një cilësi të pranueshme, dhe lidhja dhe sensorët janë minimumi i kërkuar për të Firefox OS.

Firefox OS? A hahet?

Për ata që nuk janë shumë të vetëdijshëm, Firefox OS (fillimisht quhet B2G ose Boot 2 Gecko) lindi me një iniciativë të Mozilla y Telefonica për të krijuar një sistem operativ mobil bazuar në teknologjitë në internet. Qëllimi ishte krijimi i një sistemi të hapur, të lehtë, të lëngshëm dhe miqësor për zhvilluesit.

Pas rreth një viti e gjysmë zhvillimi, dhe pasi kishte kaluar disa pajisje provë, ajo u lançua me dy pajisjet e para komerciale: ZTE Open y Alcatel One Touch Fire. Këto vijnë me versionin 1.0.1 de FxOS, megjithëse versioni i fundit i qëndrueshëm është 1.1.0 (në dispozicion tani për pajisjet e provës, për reklamat në fund të vitit) dhe 1.2.0 është në zhvillim.

Dhelprat e zjarrit, androidat e gjelbra dhe pinguinët duket se shkojnë mirë

Shpejtësia me të cilën versioni i parë i FxOS është për shkak të diçkaje shumë të rëndësishme: K-së tuajernel linux është një version te reduktuar nga Kernel Linux nga Android.

Dhe kur e them këtë, kjo është për shkak se në fakt bazohet në version 3.0 Kerneli i pajtueshëm me Android ICS, ose për më tepër, është gjithashtu në përputhje me drejtuesit e atij versioni.

Kjo është, duke u bazuar në Android 4.0, është në përputhje me Nxitimi i GPU-së dhe të gjithë drejtuesit / modulet për atë version (si Swap ose zRAM).

Në fakt, nëse keni njohuritë dhe drejtuesit e nevojshëm, është e mundur port Firefox OS te pajisjet që sjellin android (dhe anasjelltas).

Nga më të fuqishmit si Nexus 4 o Galaxy S2, madje edhe ato më të thjeshtat si LG Optimus L5 (meqë ra fjala, ai tashmë ishte transferuar për këto dhe kodi është gati për t'u përpiluar Github).

Ju mund të përdorni terminalin Firefox OS Permes ADB (Ura e Korrigjimit të Android), dhe ekzekutoni komanda të zakonshme si macels (Linux, në fund të fundit).

Struktura e sistemit

Sistemi përbëhet nga tre pjesë thelbësore:

 • Gaia- Ky është ndërfaqja Firefox OS, bazuar plotësisht në HTML5, CSS3 dhe JavaScript, gjë që e bën atë shumë, shumë të modifikueshëm. Gjithçka që bëjmë në të përpunohet nga Gecko.
 • gekon: emri do tingëllojë për ta. Shtë motori i ngarkuar me interpretimin e Gaia (e cila, sigurisht, është si një faqe në internet) dhe menaxhoni WebAPI dhe lejet e aplikimit. Ai gjithashtu kontrollon sigurinë e sistemit.
 • gonk: Përmban përbërësit e Linux Kernel, drejtuesit dhe Hardware Abstraction Layer (HAL).

Përshtypja e parë është e rëndësishme

Animacion për fillimin e Firefox OS.

Animacioni i fillimit të Firefox OS, bishti i dhelprës lëviz si zjarri

Kur filloni për herë të parë sistemin, e kuptoni se si dritë e cila është në të vërtetë. Ju shihni disa animacione të thjeshta, por tërheqëse fillestare, dhe (të paktën në Zjarrin OT) koha e fillimit është rreth Sekonda 40.

Sapo të mbaroni fillimin e shihni ekrani i kyçjes me një orë, shoqëruesin dhe një skedë në fund. Ne rrëshqasim lart në skedë dhe shohim dy butona: a qasje e shpejtë në kamera dhe një butonin për tu shkyçur.

Ne kemi luajtur këtë të fundit, dhe me një stil të animimit zbehet-in shfaqet desktopi.

Blloko ekranin.

Blloko ekranin.

 

Kamera dhe butonat e zhbllokimit.

Kamera dhe butonat e zhbllokimit.

Tavolina ka tre pjesë: majtas, "kërkimi dinamik'(atëherë shpjegoj për çfarë bëhet fjalë); një hapësirë ​​boshe me një orë në të qendër (Unë mendoj për të parë qartë letër-muri); Megjithatë e drejtë janë të gjitha aplikacione të instaluara.

Tavolina të kujton shumë IOS, megjithëse mbizotërojnë ikona të rrumbullakëta mjaft e veçantë.

Kërkim dinamik.

Kërkim dinamik në anën e majtë.

 

Ekran qendror, pastroni me orën tuaj.

Ekran qendror, pastroni me orën tuaj.

 

Aplikacionet e instaluara.

Aplikacionet e instaluara.

Nëse rrëshqasim shirita statusi poshtë, a qendra e njoftimit shumë e ngjashme me android: data, operatori, lista e njoftimeve, një buton për t'i hequr të gjitha dhe poshtë disa butonave për të aktivizuar dhe çaktivizuar lidhjet dhe për të hapur menunë e cilësimeve. E gjithë kjo, siç e thashë më parë, e bërë me HTML5 + CSS3 + JS.

Zona e njoftimit. Më poshtë është numëruesi i të dhënave dhe cilësimet.

Zona e njoftimit. Më poshtë është numëruesi i të dhënave dhe cilësimet.

Pamja: as bukuria, as bisha

Kur hyjmë pak më thellë, shohim se pamja e aplikacioneve nuk ndryshon shumë nga ajo që jemi mësuar. Një shirit titulli, me butona për t'u kthyer në ekranin e mëparshëm ose për të ekzekutuar veprime; dhe pjesa tjetër e ekranit ku shfaqet përmbajtja e aplikacionit.

Skema e paracaktuar e ngjyrave është portokalli / gri me te bardhe, por zhvilluesit mund të modifikojnë burimet në aplikacionet e tyre për të krijuar stile të ndryshme.

Megjithëse nuk është një pamje revolucionare, lejon disa nga opsionet e njëjta si në sistemet e tjera: listat, skedat, menutë e opsioneve, shiritat e poshtëm, shiritat lëvizës, kërkimet, etj. Edhe pse është e vërtetë që ka një defekt në dizajn që ndikon në përdorimin e sistemit.

Aplikacioni i telefonit.

Aplikacioni i telefonit.

 

Cilësimet e sistemit.

Cilësimet e sistemit.

 

Aplikacioni i kamerës

Aplikacioni i kamerës

 

Galeria e imazheve.

Galeri imazhesh.

 

Muzikant.

Muzikant.

 

Llogaritësi.

Llogaritësi.

 

Kalendar

Kalendar

 

Shfletuesi Firefox nuk mund të mungojë.

Shfletuesi Firefox nuk mund të mungojë.

Vija midis aplikacioneve në internet dhe të paketuara

Kjo pikë është e rëndësishme. Default, Firefox OS përfshin aplikacione thelbësore në një smartphone: libri i adresave, SMS, lexuesi i muzikës, kamera, galeria, llogaritësi, dyqani i aplikacioneve, hartat (Nga rruga, Nokia HERE Maps), Twitter, Facebook dhe madje edhe një njehsori i konsumit të të dhënave (e cila është e integruar në zonën e njoftimit, megjithëse atje ju shihni vetëm konsumin e të dhënave celulare).

Por ka aplikacione si Twitter y Facebook, të cilat nuk gjenden instaluar por ato janë Aplikime në internet. Edhe nëse do ta bëjmë Tregu Firefox, ne mund ta instalojmë vetëm atë: një shkurtore në versionin celular të faqes.

Ashtë pak zhgënjyese duke ditur se sa e lehtë do të ishte për ta t'i kthenin ato faqe mobile në aplikacione (shtoni disa skedarë, modifikoni pak faqen në mënyrë që të ketë qasje në API-të e sistemit dhe shtoni mbështetje për appcache me HTML5 ose IndexedDB për tweets) Gjëja është e njëjtë edhe me disa lojëra, dhe aplikacione të tjera.

Ajo që ndodh është se në Firefox OS ekzistojnë 3 lloje të aplikacioneve:

 • Aplikime në internet: ato janë aplikacione të zakonshme dhe të zakonshme, që nuk kërkojnë leje përtej atyre të HTML5 (sa për të bashkëvepruar me ekranin, apo edhe me afreshen).
 • Aplikime të privilegjuara: aplikacione me leje për të hyrë në Firefox OS WebAPI, dhe për këtë ato duhet të nënshkruhen dhe të shkarkohen nga Marketplace.
 • Aplikime të çertifikuara: Ashtu si ato të privilegjuarit, por ato vijnë të instaluara paraprakisht në pajisje. Ata gjithashtu mund të kenë edhe më shumë leje dhe të përdoren për të bashkëvepruar me sistemin drejtpërdrejt.

Si shembull i së parës janë ato games dhe aplikacionet e Twitter y Facebook. Për këtë të fundit, mund të jetë një File Explorer (keni nevojë për leje për të lexuar ose modifikuar përmbajtjen në kartën SD) Dhe për të tretin, mund të jetë aplikimi i konsumit, i cili vjen i instaluar paraprakisht, është i integruar me Gaia dhe gjithashtu merr informacion nga sistemi se sa të dhëna hyjnë / dalin me secilin rrjet.

Përveç llojeve të lejeve, ato mund të jenë gjithashtu:

 • Aplikime të pritura: ato janë thjesht një skedar manifest që tregon URL-në e një aplikacioni të vendosur në ndonjë server. Nëse një aplikacion është bërë nga kjo faqe, mund të jetë kështu
 • Aplikacione të paketuara: është një paketë .zip që përmban të gjitha burimet (HTML, CSS, JS, manifest etj.) për të funksionuar jashtë linje. Kjo do të thotë se nuk kërkon që interneti të funksionojë, megjithëse ndoshta për të marrë informacionin që i nevojitet përdoruesit.

Duke marrë parasysh atë, një aplikacion i bërë mirë në Twitter Ajo do të të paketuara dhe do të kishte privilegje të mjaftueshme për të hyrë në vend, Dërgoni Njoftime y ruaj tweets informacione të vjetra dhe personale në cache për të bashkëvepruar me të saj jashtë linje.

Shumica e aplikacioneve të sistemit nuk janë ende aq të plota sa do të doja. Për shembull, opsionet që mungojnë për të importuar / renditur / kontaktuar në grup, cilësimet për SMS / MMS, albumet në galeri (qesharake që mbështet redaktimin dhe efektet, por jo albumet ... modat e sotme ...), kontrolle paksa të përparuara për kamerën, etj. Shpresoj se do t'i shtojnë ato në versionet e ardhshme.

Mungesa e aplikacioneve të zakonshme është gjithashtu një problem, siç është rasti me Whatsapp. Duam apo jo Whatsapp nëse përcaktoni popullaritetin e një sistemi sot dhe vendosni aplikacionin (në teori) nuk do të ishte shumë e komplikuar.

Kërkimi dinamik: inteligjenca në fuqi

Më herët përmenda «kërkimi dinamik« Kjo zonë përmban dy gjëra: së pari, a kërkues ne krye. Së dyti, a lista e aplikacioneve në internet të paracaktuara dhe të kategorizuara sipas llojit. Do të përqendrohem në motorin e kërkimit.

Ky nuk është një motor kërkimi kaq i zakonshëm: në vend që t'ju tregojë lidhje / faqe të lidhura atë që kërkoni, tregoni Aplikime në internet që ata mund t'ju japin përmbajtjen që ju po kërkoni. Unë e shpjegoj veten më mirë. Le të themi se kërkoj «Linux':

2013-08-15-08-41-56

Kështu që motori i kërkimit ndryshon sfondin e ndryshimeve në diçka që lidhet me atë që po kërkoj.

Nëse prek për shembull ... Twitter:

2013-08-15-08-43-09

Pastaj më tregon përmbajtje brenda asaj faqe që ka të bëjë me atë që po kërkoj.

Lehtësia e përdorimit

Në përgjithësi sistemi nuk eshte e komplikuar. Gjëja e lëvizjes nëpër desktop duke rrëshqitur, hapja e aplikacioneve duke prekur ikonat e tyre, kthimi në desktop duke shtypur butonin buton i vetëm prekës poshtë ekranit ose mbylli ato duke mbajtur shtypur atë buton dhe rrëshqitur lart. Dhe për të lundruar midis ekraneve, ne kemi butona, çelësa në qoshe ose menutë anësore për të parë më shumë mundësi. E thjeshtë dhe e shpejtë.

Diçka që nëse e shoh të çuditshme është se, megjithëse e kemi Firefox si shfletues, ne nuk mund të shkarkojmë skedarë, as nuk ruan imazhe. Tastiera përgjigjet mirë dhe sjell një mori karakteresh. Unë do të doja që ata të përfshinin mundësinë për të përdorur një Tastierë alfanumerike T9 si parazgjedhje, pasi do të ndihmonte njerëzit që vijnë nga celularë, ose që e kanë të vështirë të përdorin a Tastierë QWERTY nga madhësia e ekranit.

Gjithashtu, për ndonjë arsye të çuditshme, sensori i ndriçimit nuk e zvogëlon shkëlqimin e ekranit kur është brenda automatik. Një defekt në program që mund të rregullohet. Dhe shigjetat dhe butonat e menusë anësore mund të jenë pak më të mëdha, ndonjëherë të vështira për tu shtypur. Përgjigja e ekranit është pak e dobët. Jo aq shumë ekrani, por sistemi që nuk është përshtatur ende mirë për gjestet.

performanca

Me këtë pajisje modeste Firefox OS ka një performancë të denjë. Siç thashë para se sistemi të fillojë shumë shpejt, aplikacionet hapen dhe mbyllen për disa sekonda (të nxehtë dhe të ftohtë).

Ku nëse vëreni ngadalësinë, është kur lëvizni nëpër disa menu, ose lëvizni përpara / prapa në aplikacione. Edhe në tavolinën e punës vëreni një farë ngadalësie. Kur shfletoni, ajo vërehet vetëm kur faqja po ngarkohet, dhe pastaj navigimi është i pranueshëm me disa skeda.

Shfletuesi duket përkrahin në mënyrë të përkryer standardet, mbase më mirë se sistemet e tjera.

Duhet të them se nuk më pëlqen që përdoret një menaxhim i procesit pra iOS: kur dilni nga një aplikacion mbetet në vend i fshehtë, dhe funksionon vetëm në sfond nëse keni një shërbim shtesë duke përdorur disa funksione të veçanta.

Por, për kohën e ngarkimit të aplikacioneve, nuk është keq. Më duket se ata po e përmbushin qëllimin e performancës. Nuk mund të flas për performancën e lojrave, pasi ende nuk ka lojëra kërkuese. Por lojërat e thjeshta funksionojnë mjaft mirë.

Ju mund të pyesni nëse kujtim çfarë ka pajisjasi ROM ashtu edhe RAM) nuk është shumë i vogël për Firefox OS. Epo jo, jo në të vërtetë. Sistemi është i vogël, dhe aplikimet në HTML5 ata nuk zënë pothuajse asgjëshumica e atyre që provova ishin nën 512 KB, vetëm lojërat ishin disa MB). RAM është e mjaftueshme, minimumi i kërkuar dhe 2 ose 3 aplikacione mund të jenë të hapura në të njëjtën kohë.

Për ata që janë të interesuar për diçka më teknike, duke përdorur komandën mace / proc / meminfo (ekzekutuar përmes ADB) Kam gjetur informacion nga Konsumi RAM: të 256MB, kerkoni 75MB janë të rezervuara për sistemin, duke lënë disa 180MB për pjesën tjetër, dhe pa aplikacione të hapura ka 40 MB falas.

Mjaft, dhe sistemi nuk vuan për të. Unë gjithashtu gjeta informacion në lidhje me kujtesën e brendshme: sistemi ka një ndarje të 200MB (prej të cilave përdor 154MB në FxOS 1.0.1), ndarja / cache merr 40MB (tani imi po përdor 1 MB) dhe të dhënat janë rreth 160MB (prej të cilave jam duke përdorur 24 MB).

Ka kaq shumë hapësirë ​​të lirë, sepse në android ndarja e të dhënave përdoret për të ruajtur memorjen e përkohshme të Dalvik VM. Këtu e shmangim atë "problem" për arsye të dukshme

Tani, në lidhje me jetëgjatësinë e baterisë ... orshtë pak a shumë ajo që kam pasur me timen androidndoshta pak me pak. Sigurisht që këtu prisja më shumë. Sistemi ka një modalitet të kursimit të energjisë që pamundëson të gjitha komunikimet dhe mund të konfigurohet që të aktivizohet automatikisht kur bateria është në një përqindje të caktuar. Asgjë mbresëlënëse këtu.

Hacking dhe customization: duke arritur te Gaia

Duke qenë i bazuar në teknologjitë e Uebit, sigurisht që ka një personalizim shumë i gjerë në nivelin e ndërfaqes. Ndryshimi i pamjes duke redaktuar skedarët nuk është një problem i madh. Ne mund t'i heqim skedarët nga sistemi me ADB, modifikojini, ndalemi Gaia, ne prezantojmë skedarët e rinj, ne fillojmë Gaia dhe me këtë ne mund të shohim ndryshimet.

Dhe kur përdorni Kerneli Linux de android, ne mund të shtojmë mundësi overclocking, bie në ujdi, kompakë, etj Pastaj modifikoni Gaia, shtoni një menu opsionesh për këtë dhe voila. Ne gjithashtu mund të ndryshojmë Animime Gaia CSS për ato të reja që i zbulojmë atje. Të gjithë flasin nga teoria, pasi me sa di unë diçka e tillë nuk është vënë në praktikë. Imagjinoni sa larg mund të shkoni nëse e bëni ROM me porosi 😉

Nëse dëshironi të shihni një shembull të mirë të asaj që mund të bëhet Gaia, kontrolloni kjo lidhje de Hacks Mozilla, ku ata shtuan në tastierë një funksion për të lëvizur kursorin nga zona e shkrimit thjesht duke rrëshqitur në tastierë (Isha i befasuar sa shpejt mund të bëhej).

Siguria dhe intimiteti

Siguria dhe privatësia janë çështje Caliente së fundmi kështu që do të përpiqem të mos bashkohem flakë. Ajo punë është nga Nano.

Platforma në internet nuk është shumë e sigurt, dhe djemtë nga Mozilla ata ishin të vetëdijshëm për këtë. Pra, për të mbrojtur Firefox OS, mori masa të ndryshme në nivelin e gekon, motori i ngarkuar me jep Gaia dhe aplikacionet.

Siç thashë në fillim, gekon menaxhon WebAPI-të, të cilat ju lejojnë të përdorni veçori të telefonit si p.sh. Vend, Ruajtje, etj Për një aplikacion për të hyrë në ato API, ju duhet të keni një leje të themeluar në manifestohet, dhe nënshkruhet nga Mozilla. Alsoshtë gjithashtu e detyrueshme të tregohet në manifest për çfarë kërkohet leja, në mënyrë që të mos përdoret për ndonjë qëllim të dëmshëm.

Për të parandaluar një aplikacion modifikoni manifestin tuaj duke u instaluar, merren dy masa kryesore: vetëm aplikacionet e para-instaluara mund të hyjnë në ndarjet e sistemit dhe të gjitha aplikacione të privilegjuara ruhen në dosje individuale me UUID-të (po, kode si ato që përdoren për disqet e forta).

Ky kod ndryshon për çdo aplikacion dhe çdo pajisje. Kjo do të thotë, nëse një aplikacion i privilegjuar do të kishte arritur të fitonte qasje në sistem, do të duhet ende të merret me mend ku aty është manifesti juaj, duke kontrolluar grupe skedarësh. Megjithatë, është diçka që nuk mund të mbetet pa u vënë re kur rishikohet nga Mozilla.

Kur një aplikacion ka nevojë për leje për një API në veçanti, për shembull, ai i vend, na lajmëron me një mesazh në ekran për të pranoni ose refuzoni.

2013-08-15-10-27-38

Nëse më vonë dëshirojmë ta ndryshojmë, hapim settings, ne jemi duke shkuar tek "Lejet e aplikacionit«, Dhe atje mund t'ju japim lejet që duam.

2013-08-15-10-28-10

Një masë e fundit që u mor ishte të mundësonte një Sandbox ku ekzekutohen të gjitha aplikacionet. Parandalon përdorimin e të dhënave nga një aplikacion nga të tjerët pa leje (cookies, fjalëkalime, etj.).

Nëse një aplikacion ka nevojë të plotësojë një veprim me një tjetër, ai thjesht e thërret atë me parametrat e duhur, në vend që ta kryejë veprimin më vete me të dhënat e aplikacionit.

Për shembull, nëse një aplikacion ka nevojë hyni në kontaktet tuaja, do t'ju ridrejtojë në një «dritare»Nga aplikacioni Kontaktet në mënyrë që të zgjidhni një, në vend që t'i kërkoni të gjithë nga sistemi dhe pastaj t'i zgjidhni nga atje.

Ekziston edhe detaji i privatësisë. Ndërsa ekziston një mundësi për të paraqitur raporte të defekteve në Mozilla, Ata thonë se nuk është dërguar asnjë informacion personal (më së shumti vendin) Përveç kësaj, ne kemi një mundësi në menu settings që është i integruar në sistem, i famshmi «Mos gjurmo« Nëse e aktivizojmë, kjo jo vetëm që prek shfletuesin, por edhe të gjitha aplikacionet në internet.

Përfundim

Për një sistem të ri, në një epokë ku shumë konkurrentë të tjerë tashmë janë përparuar mirë, ai filloi me një themel të qëndrueshëm. Të jetë i bazuar në Kerneli Android Linux garanton evolucion të vazhdueshëm.

Sistemi plotëson me një shikim atë që pritet: një ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur, me performancë të denjë, jetëgjatësi mesatare të baterisë dhe aplikacione themelore.

Më pëlqen mënyra se si shpërndahen dhe kontrollohen aplikacionet, dhe motori dinamik i kërkimit është vërtet i dobishëm (nëse do të adoptonte funksione si Google Tani, mund të ishte shumë interesante) Ai gjithashtu ka mundësi të gjera të personalizimit, thjesht duhet t'i shfrytëzoni ato.

Nëse do të duhej të ankohesha për diçka, është e vërtetë që performanca dhe jeta e baterisë mund të jenë më të mira, dhe do të doja të shihja një ndërfaqe që ndryshon nga pjesa tjetër.

Mungesa e aplikacioneve që tashmë janë në platformat e tjera, më duket se do të zgjidhet me kalimin e kohës kur sistemi të fitojë popullaritet. Unë shpresoj se do të arrijë dhe tejkalojë i shfrenuar WebOS, e cila ishte shumë e ngjashme dhe tani është me burim të hapur.

Në përmbledhje: kanë një votë besimi. Për audiencën e synuar (tregje në zhvillim ose njerëz që nuk kanë ende një smartphone), përputhet pa probleme.

Vlerësimi

Epo, bazuar në të gjitha këto, ju lë një vlerësim:

[3de5]Apariencia[/3de5] [4de5]Facilidad de uso[/4de5] [3de5]Rendimiento y estabilidad[/3de5] [3de5]Seguridad[/3de5] [4de5]Apreciación personal[/4de5] [3puntos][/3puntos]

Nuk më duket keq, por ka shumë për të bërë. Ai Alcatel One Touch Fire (dhe mendoj gjithashtu edhe ZTE Open) plan për të marrë 2 ose 3 versione më shumë, pasi Mozilla Ai nuk ka në plan të bëjë ndryshime kaq të mëdha në atë kohë.

Shpresoj që ju ka pëlqyer rishikimi, dhe nëse keni pyetje, rreshtohuni dhe i lini më poshtë në komente


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

143 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Ivan Barra dijo

  Shqyrtim i shkëlqyeshëm !! Doja gjithashtu të hedh një vështrim në këtë OS Mobile, ajo që më pëlqeu më shumë është se ndihet shumë e lehtë, është një pajisje "hyrëse" dhe akoma i kryen shumë mirë funksionet e saj.

  Dua të pres Ubuntu Phone, gjithashtu kam shumë shpresa atje, motori Android java më ka mërzitur shumë, megjithëse nuk e ndryshoj për iOS, nga Windows Phone kam dëgjuar mrekulli për sa i përket performancës, megjithëse personalisht nuk kam ka qenë në gjendje ta provojë atë.

  Faleminderit për shpërndarjen.

  Përshëndetje.

  1.    nano dijo

   Për dritaret në përgjithësi kam dëgjuar mrekulli, dhe nëse është për MS, ata më thonë se shëron kancerin dhe AIDS-in, vetëm duke hapur menunë e tij (më falni, ata nuk kanë xD)

 2.   elav dijo

  MASTERLY. Një nga më të mirët që kam parë në DesdeLinux. Rishikim i shkëlqyeshëm ...

  1.    auroszx dijo

   Faleminderit, faleminderit, faleminderit shumë ^^ U desh pak kohë por ia vlejti.

 3.   itachi80 dijo

  rishikim shumë i mirë, urime, me të vërtetë është luksoz, heq kapelën.

  një përshëndetje

 4.   diazepani dijo

  Pyes veten nëse mund të instalohet në një S3. Kam ndërmend ta ndryshoj në këtë ose në CyanogenMOD

  1.    elav dijo

   Keshtu mendoj. 😉

  2.    auroszx dijo

   Çështja është disi e komplikuar për shkak të drejtuesve të procesorëve Exynos (pyesni ata CyanogenMod ...), por duket se nëse http://brain.cc.kogakuin.ac.jp/research/fxos-e.html
   Çdo telefon që ka kodin tuaj burimor Android 4.0 duhet të jetë në gjendje ta ekzekutojë atë

   1.    diazepani dijo

    jo faleminderit. Më ndodh me CM

 5.   Manuali i Burimit dijo

  E shkëlqyeshme, thjesht e shkëlqyeshme. Unë e kisha parë atë në drafte dhe goja ime po lotonte për ta lexuar të përfunduar dhe me fotografi. Urime

 6.   pandev92 dijo

  E vërteta është se i vetmi sistem operativ që më pëlqeu për pajisjet e ulta është Windows Phone ... është shumë i lehtë, për ato të nivelit të lartë nuk ka asnjë që më bind, iOS dhe Android janë shumë të ngjashëm .., për sa më pëlqen.

  1.    elav dijo

   Windows Phone, seriozisht? Provoni FirefoxOS dhe do të më tregoni nëse keni akoma të njëjtin mendim

   1.    pandev92 dijo

    Kur keni një celular me rezolucion minimal 800 x500, çfarë aplikacioni dhe më shumë aplikacione, pamje më të mirë (tani duket e shëmtuar ..), një kamerë minimale 5 Megapixel dhe të tilla, do ta provoj.

    1.    Manuali i Burimit dijo

     Kjo nuk është më e ultë.

     1.    pandev92 dijo

      Diapazoni i ulët është një celular me më pak se 200 euro, lumia që përmend unë kushton 140 euro. varg mesatar është midis 200/400 dhe i lartë dhe gjithçka që tejkalon 400 euro.

     2.    eliotime3000 dijo

      @ pandev92:
      Në Amerikën Latine (të paktën, në Peru), fuqia blerëse nuk është e mjaftueshme as për një celular prej 130 eurosh maksimumi (nëse ju them në Dielli i Ri e cila është monedha vendase, ju do të thyejnë kokën tuaj në konvertimin e thembra në euro). Vetëm për 110 euro është ajo që ne e konsiderojmë mes-vargut, pasi që për kategoritë e larta, ato do të ishin tashmë midis 120 euro e lart.

    2.    nano dijo

     Ne tashmë e kishim diskutuar më parë, dhe është se ju keni pak koncepte të kryqëzuara për atë që është diapazoni i ulët, ndaloni të jeni budalla xD

     1.    Lojë me topa dijo

      Diapazonet e celularëve ndryshojnë sipas të ardhurave tuaja për kokë banori, nëse jeni me fat të jetoni në një vend që mban të ardhura për kokë banori prej $ 1000, ju mund të sakrifikoni 25 $ në muaj, për dy vjet për të ndryshuar terminalet (2 $) për të blerë celularin që ju pëlqen më shumë ... çfarë thuhet vlera e amortizuar. Nëse më pëlqen mua dhe fsheh 600 dollarë në muaj, lëshon Iphone çdo 35 vjet dhe mbi të gjitha shet terminalin tënd të vjetër për rreth 2-300 dollarë. Nëse jeni 450 në shtëpi ess Merrni me mend se cili është tjetri? Në të vërtetë, 2 Iphone me çmimin e një, drejtojini zotërinj që kemi një ekuilibër!

      Fatkeqësisht, unë e kuptoj që jo të gjitha orët hyjnë $ 1000 në muaj, madje as $ 500 ...

      Nëse vlerësojmë një terminal të nivelit të lartë me 25 dollarë në muaj për një pagë prej 1000 dollarësh; Ne kemi një pagë prej $ 500 që do të korrespondonte me një afat prej $ 12,5 në muaj dhe për këtë arsye nëse paga ose të ardhurat tuaja janë $ 250, afati përkatës i nivelit të lartë do të ishte $ 6,25: asgjë më pak se $ 150 !! !

      Siç është normale, është më lehtë të ndash 25 dollarë nga 1000 dollarë sesa 6,25 dollarë nga 250 ... pra jam me @ pandev92; 120 dollarë mund të korrespondojnë me të paturit e një terminali të nivelit të lartë.

      Ajo që për ne është një hyrje ose një gamë bazë mund të jetë më e mira në lagje për faktin e thjeshtë se është e re dhe është vulosur nga pronari i saj krenar.

    3.    auroszx dijo

     Unë mendoj se pak a shumë ajo që ju po kërkoni është këtu: http://www.geeksphone.com/es/ 😉 Ajo që ju thoni nuk është e nivelit të ulët, por ka akoma. Dhe çështja e WhatsApp, unë dëshmoj se aplikacioni do të dalë (nëse ka për Symbian, sepse asgjë nuk u kushton atyre një për FxOS ...).
     Unë tashmë dua të shoh një telefon po aq të fuqishëm sa ai që kam duke përdorur WP8 (ose 9 kur të dalë).

     1.    auroszx dijo

      Nuk ka veçori të ulta. Fundi i ulët aktual është ARMv7 ose Cortex-A5, me 512 MB RAM dhe shfaqje 3-4 at në rastin më të mirë. Unë do ta vendosja atë Lumia në mes të ulët (le të jetë diapazoni i ulët i WP sepse nuk ka asnjë tjetër më modern dhe më pak të fuqishëm, është diçka tjetër).

  2.    Giskard dijo

   Sot ata më thanë një shaka: «Çfarë mban Darth Vader në frigorifer? Epo, 'Akullore e Errët' !!! » Midis kësaj dhe asaj që sapo shkruat, ato ma kanë bërë ditën më të këndshme.
   Drita e Windows Phone ... O Zoti im!

   1.    Manuali i Burimit dijo
   2.    Jhon dijo

    Me sa duket nuk keni përdorur një telefon Windows.

 7.   webx21 dijo

  Vlerësim i shkëlqyeshëm, do të doja një të tillë për kur të dalë Ubuntu Edge

  1.    elav dijo

   Ubuntu Edge do të jetë shumë më i shtrenjtë, dhe natyrisht, ai do të synojë një fund shumë të lartë .. Thjesht shikoni imazhet e asaj që ata synojnë të shesin .. E mrekullueshme.

  2.    nano dijo

   Epo, nëse dikush nga komuniteti mund të paguajë më shumë se 800 dollarë, kjo është ajo që do të vlejë kur të dalë në treg (të paktën), atëherë mirëprituni në rishikimin xD

 8.   Engjëll_Le_Blanc dijo

  Unë dua të ndryshoj nokia tim që kur të azhurnoj ai dëshiron të instaloj Skype, Microsoft Office. Jo, kjo nuk mund të jetë, shpresoj se është një sistem falas i hapur për bashkëpunim me këtë sistem firefox.

  1.    Giskard dijo

   Ju e kuptoni gabim: Nokia aleate me Microsoft. Gjëja më e mirë është që të blini një celular nga një markë tjetër.

 9.   Engjëll_Le_Blanc dijo

  Dhe mirë, nëse është e vërtetë, artikulli është shumë i mirë.
  +10 tashmë të preferuara

 10.   3rn3st0 dijo

  AurosZx, ju jeni një rishikim i ashpër, i shkëlqyeshëm, i plotë, i thjeshtë, pa modesti false, i ekuilibruar dhe shumë, shumë ilustrues për atë që është FirefoxOS. Urimet dhe falënderimet e mia për materialin e tillë profesional.

  Tani, një pyetje për të gjithë: A ka ndonjë version në dispozicion të ndonjë prej këtyre telefonave inteligjentë që NUK ofrohet nga Movistar?

  1.    invisible15 dijo

   Ka Geeksphone Keon dhe Peak, ato janë nga zhvilluesi, por mendoj se nuk janë më për shitje. Unë gjithashtu kam gjetur zte të hapur për shitje në ebay US / UK për 80USD.

   1.    nano dijo

    Keon dhe Peak janë për zhvilluesit, po, por ekziston Peak + për tregun e konsumit, siç thonë ata, dhe tashmë është në para-shitje.

    1.    3rn3st0 dijo

     Do të duhet të filloj ta kërkoj! Faleminderit invisible15 y nano

 11.   burjanet dijo

  Shqyrtim shumë i mirë derisa të shprehni »Whatsapp nëse përcakton popullaritetin e një sistemi sot» që është një vlerësim mjaft personal, a shqetësoheni seriozisht aq shumë për të patur një aplikacion të bazuar në SH.B.A. siç janë gjërat sot? ?, Unë kam një Android dhe nuk përdor WhatsApp, çka më tepër, nëse do të mund të hiqja të gjitha aplikacionet e Google nga telefoni im, unë gjithashtu do t'i hiqja ato, përndryshe unë pajtohem me vizionin tuaj për të ardhmen që Firefox OS do të duhet të flasë, tani për tani ajo ka filluar mirë .

  salu2

  1.    Manuali i Burimit dijo

   Kur bëhet fjalë për popullarizimin, aplikacionet në fakt janë më të rëndësishme se vetë sistemi (vini re se unë flas vetëm nga këndvështrimi i popullarizimit).

   Cila është gjëja e parë që një person kërkon kur ndez celularin e ri? WhatsApp, Facebook, Youtube, etj. Nuk i ka ato? Lessshtë e padobishme. Kaq e thjeshtë

   Në veçanti unë jam shumë i tërhequr nga Firefox OS por nuk do ta përdorja atë sepse unë përdor intensivisht aplikacione të tilla si CalenGoo, Evernote dhe Spotify që nuk janë në Firefox Marketplace, dhe pa marrë parasysh sa i mirë është sistemi dhe aq sa e dua atë dizajni, bazuar në Linux, me teknologji në internet, etj, pa aplikacionet e mia të përditshme do të ishte e padobishme për mua.

   Me pak fjalë, AurosZx ka të drejtë, aplikacionet përcaktojnë popullaritetin e sistemit dhe WhatsApp është më përfaqësuesi i tyre sot.

   1.    burjanet dijo

    »Shkurtimisht, AurosZx ka të drejtë, aplikacionet përcaktojnë popullaritetin e sistemit dhe WhatsApp është më përfaqësuesja e tyre sot.»

    Pse thotë ai kështu dhe pse e mbështesni atë? Viber bën të njëjtën gjë si WhatsApp dhe nuk është i vendosur në SHBA, baza që ju përdorni si popullaritet për mua nuk është e vlefshme sepse është diçka personale, aplikacionet që po kërkoni (Facebook, YouTube, dhe ndoshta etj.) Në një celular Nuk më intereson se cilat aplikacione mungojnë? hehehe në fakt Firefox OS është në fillimet e saj, as unë nuk do ta përdorja, prandaj ndjek këto lloje rishikimesh për të ditur se kur duhet ta adoptoj atë si sistemin operativ të celularit tim.

    salu2

    1.    Manuali i Burimit dijo

     A e kuptoni që juaji është vlerësim personal? Ju thoni ashtu ju nuk përdorni WhatsApp dhe çfarë ju preferoni Viber për të Tus arsyet e tyre, por ne nuk po flasim për atë që pëlqejnë katër mace, por atë që diktojnë preferencat e tregut, dhe tregu na tregon se për pothuajse 300 milion njerëz WhatsApp është ajo që ekziston dhe ata thjesht nuk do të blejnë një celular ku nuk mund ta instalojnë atë.

     1.    burjanet dijo

      Më lejoni të ndaj një lidhje me ju:

      http://www.muylinux.com/2013/08/26/viber-llega-a-linux/

      Nuk më pëlqen futbolli por kjo quhet Q GLLIM

      salu2,)

    2.    nano dijo

     Çështja, Burjans, është se ju i përkisni një pakice që kujdeset pak për këtë, me fjalë të ashpra (dhe pa ofenduar) ju ose unë, ne nuk llogarisim. Thatshtë kaq e thjeshtë, pa marrë parasysh sa themi "Unë mund të jetoj pa atë" ne jemi thërrime të thjeshta, një shpërndarje e vogël e tyre pranë një mali nëse krahasojmë veten me pjesën më të madhe të përdoruesve të zakonshëm të cilët janë qëruar olimpikisht nëse WhatsApp pret ne SHBA.

     A bën Viber të njëjtën gjë? Answer Përgjigje e sinqertë? PO dhe kujt i intereson? Çfarë dobie ka një aplikacion që bën të njëjtën gjë, por që askush nga miqtë e mi nuk e përdor? Baza e popullaritetit është numri i njerëzve që e përdorin, prandaj Facebook është kaq i rëndësishëm për shumë përdorues, sepse pjesa më e madhe e miqve të tyre e përdorin atë dhe është mjeti i tyre më efektiv i komunikimit ... Unë vendos WhatsApp në kopertinë sepse me bisedën në facebook kam 80% të miqve të mi të lidhur gjatë gjithë kohës dhe 20% të tjerët janë në Hangouts.

     Pra, në mënyrë të përmbledhur (dhe duke sqaruar se unë nuk kërkoj të ofendoj) vlerësimi juaj personal nuk ka ndikimin më të vogël në deklaratën që aplikacionet e njohura e bëjnë sistemin popullor

  2.    auroszx dijo

   Unë jam duke folur për formën i përgjithshëm. Unë nuk jam duke thënë se nuk mund të ketë alternativa, dhe unë posaçërisht nuk kam vese me atë aplikim ... Unë mbijetova vite (me Sony Ericsson J100i tim të vjetër) në pikën e SMS / E-mail, mund të vazhdoja ta bëja atë. Nëse jam i shqetësuar për privatësinë time, si shumë njerëz, dhe kam marrë parasysh idenë e (si ju) largimin nga shërbimet e Google. Por ata më kanë kënaqur, tani do të vazhdoj të njëjtën gjë.
   Dhe në rast se nuk e dini, përmes përfaqësuesit, mund t'i hiqni të gjithë dhe të kërkoni alternativa (Luaj Dyqanin> F-Droid, Hartat> OsmAnd, GTalk> jTalk jabber, etj), që ka shumë

   Shpresoj të mos ndiheni të ofenduar apo diçka të ngjashme, përshëndetje

   1.    burjanet dijo

    Unë nuk jam ofenduar, siç e kanë thënë disa, artikulli është i shkëlqyeshëm, por midis të gjitha mungesave të aplikacioneve që Firefox OS ka në lindjen e tij ju jeni përqendruar në WhatsApp, nga ana tjetër celulari im vjen me Android, një sistem i krijuar nga Google, aplikacionet (Gtalk, Gmail, etj) janë atje edhe nëse nuk i përdor, nuk dua t'i heq se mos prishet i vetmi celular që kam

    salu2

 12.   Jonathan (@motiongeek) dijo

  Tenxhere të shkëlqyera, shumë objektive, vetëm disa gjëra për të sqaruar, pamja u bë e ngjashme me atë që është Android dhe iOS në mënyrë që njerëzit të mos e kenë të vështirë dhe të duhej të mësonin gjëra të reja, gjëra të tjera, unë kam pasur mundësinë të provoni të dy ekipet tregtare në Venezuelë (ZTE OPEN dhe Alcatel One Touch Fire) dhe për mendimin tim ZTE OPEN ka performancë më të mirë, si në përgjigje në prekje ashtu edhe në performancë më të mirë me aplikacione, Alcatel duket më mirë vetëm në audio dhe në kamera .

  Ju gjithashtu përmendët që në të ardhmen ata mund të bënin ROM të personalizuar, FirefoxOS duke pasur kodin publik ajo që kërkohet është që zhvilluesit që kanë një ide ta përfshijnë atë drejtpërdrejt në zhvillimin e sistemit.

  1.    nano dijo

   Në fakt, çdo ROM që ata mund të bëjnë mund të kontribuojë në sistem, pasi që nëse implementojnë ose përmirësojnë diçka në ROM që mungonte ose dështonte në sistemin operativ, kjo karakteristikë mund të integrohej lehtësisht në vetë FxOS.

   1.    auroszx dijo

    Më shumë se kaq, në listat e postave dhe Google Groups, djemtë në Mozilla gjithmonë inkurajojnë njerëzit që të bashkëpunojnë për të shtuar "shpikjet" e tyre në kod direkt, në vend që thjesht ta shikojnë atë diku dhe ta marrin atë pa thënë asgjë (e cila për po, ndjenja është e ndryshme).

 13.   Andrew dijo

  Rishikimi është i mirë! Unë kisha një nga androidët e parë Samsung dhe ekrani ishte dëmtuar dhe po kërkoj një smartphone të ri që është i arritshëm, kisha parë që sistemi firefox do të bëhej shumë i lirë, por po prisja për një rishikim të këtij lloji, unë mendoj se Unë do të blej

 14.   invisible15 dijo

  Shqyrtim shumë i mirë, kam një ZTE Open për disa ditë (është smartphone im i parë) dhe do të shtoja që muzikantja është pak e gjelbër, në rastin tim, kam shumë këngë në SD (+400), kështu që unë duhet të kërkoj mes tyre brenda aplikacionit muzikor është e lodhshme (nuk ka një motor kërkimi) dhe listat e dëgjimit janë të pakta dhe nuk ndryshohen. Vetë mbulesa e aplikacionit (tregon mbulesat e temave nëse i kanë) nuk është e keqe por harxhon shumë burime kur lëviz në rastin tim.
  Isshtë mjaft e gjelbër në detaje të tilla si video player (më ka përplasur disa herë brenda disa ditësh) ose ai në aplikacionin Usage që nuk tregon Wi-Fi në shiritin e njoftimeve.
  Megjithëse duhet të them se shfletuesi më befasoi, unë ngarkova një faqe me gif të rëndë dhe lëviza nëpër të me lehtësi.

 15.   Solidus pacheco dijo

  artikull shume i mire.

 16.   gonzalezmd (# Bik'it Bolom #) dijo

  Punë e mirë, në pritje për të provuar këtë sistem.

 17.   gato dijo

  Një nga vlerësimet më të mira që kam parë këtu, shumë keq FiefoxOS ka më shumë vonesë sesa fundi i ulët i Samsung.

 18.   ujk dijo

  Super përfundoni rishikimin!

  Kur të marr një smartphone mendoj se do ta adoptoj këtë dhelpër të vogël <3

  1.    gowend132 dijo

   Panda e kuqe bro, panda e kuqe.

    1.    eliotime3000 dijo

     Ai i referohet emrit Firefox në përkthimin e tij në Spanjisht, jo vetë logos.

 19.   Andres Lazo dijo

  Ekziston një aplikacion që ju lejon të përdorni kërkimin dhe lëshuesin (zyrtar, jo një temë) të Firefox OS në Android. Emri i saj është Everything Home (Beta). Excellentshtë e shkëlqyeshme: http://goo.gl/PBlQcS

 20.   Jezusi Izrael Perales Martinez dijo

  Pse nuk publikohen datat e nisjes tuaj në Meksikë? : /

  1.    auroszx dijo

   Mendoj se kam lexuar që ndoshta do të arrij atje në fund të vitit. Dhe për në SHBA (me operatorë), dhe vendet e tjera, do të ishte vitin e ardhshëm.

 21.   Ritman dijo

  Rishikim i shkëlqyeshëm, duke shkuar shumë më thellë nga sa prisja kur mbërriti emaili i njoftimit. Një 10 për autorin!

  Sa për vetë FirefoxOS, më pëlqen që është shfaqur. Kur doli Android, u fol shumë për kernelin Linux, sinonim i lirisë, që nëse është i tillë, ai nëse cili, dhe atëherë ne e kemi Google edhe në supë, dhe ata janë të interesuar shumë për të dhënat tona. Fakti që është i përfshirë fondacioni Mozilla më jep më shumë besim, ashtu si Firefox-i në lidhje me Chrome. Po, fjalët e mia janë kurioze duke shkruar nga Windows, por unë do të guxoja të them se në këtë Android është shumë më keq (oh, prisni! Celulari im është Android dhe tableti im gjithashtu! XD).

  Dhe për të përfunduar në çështjen e popullaritetit të aplikacioneve, unë pajtohem plotësisht me gjithçka të thënë nga Nano. Unë përdor Facebook, dhe gjithashtu WhatsApp, dhe nëse do të varet nga unë do të përdorja Diasporën (e kam shumë të lënë pas dore) dhe një klient Jabber, por me kë do të komunikoja? Jo me miqtë dhe familjen time, kjo është e sigurt.

  1.    auroszx dijo

   Faleminderit ... zgjidhja e komunikimit do të ishte përdorimi i Jabber për gjithçka. Sepse një klient Jabber ju lejon të bisedoni me njerëz nga çdo server, për sa kohë që është Jabber. Për shembull, nga GTalk mund t'u shkruani njerëzve që përdorën Jabber të pastër dhe anasjelltas.

   1.    thjesht-një-përdorues tjetër i DL-së dijo

    problemi është që tani me ndryshimin nga Gtalk në Hangouts nuk mund të komunikoni më me llogarinë tuaj Jabber XMPP në një kontakt të Hangouts, madje nuk mund t'i shtoni ato.
    Damn Google dhe monopoli i tij.
    Kam një llogari dukgo.com XMPP, po mendoja të braktisja Gtalk plotësisht, por çfarë dobie ka nëse të gjitha kontaktet e mia përdorin Hangouts?

    1.    elav dijo

     Kur ata kaluan në Hangouts, Pidgin ndaloi punën, por pas disa ditësh, unë isha në gjendje të vazhdoja komunikimin me miqtë e mi duke përdorur teknologjinë e re të Google.

     1.    thjesht-një-përdorues tjetër i DL-së dijo

      Por në Pidgin funksionon vetëm midis llogarive të Google.
      Nëse e bëni me një server tjetër XMPP, nuk është në përputhje me Hangouts të reja. Unë tashmë e kam provuar me ndonjë përdorues të Jabber XMPP në Pidgin dhe një tjetër me një llogari Gmail (Hangouts), përpiqem të shtoj kontakte ose të dërgoj mesazhe dhe ata NUK arrijnë. por nëse kthehem te llogaria e Google në bisedën e vjetër (Gtalk), aty funksionon mirë.

      1.    elav dijo

       Ah po, po. Por hej, një qime nga Ujku. Këta Google me monopolin e tyre .. bijtë e p% $ # @, ata duhet t'ju padisin.


     2.    Francis D. dijo

      Google dhe p ... që i lindi.
      Ky ishte mut më i keq që ata dërguan në vit, duke hequr mbështetjen për XMPP për shkak të atyre mutave të Hangouts. Gjëja më e keqe është se njerëzit janë të verbër dhe rrëmbehen. si rezultat shumë janë duke u azhurnuar nga Gtalk i vjetër në Hangouts.
      Sado që përpiqem të ndjek një softuer të lirë dhe të përdor një server të pavarur XMPP, kjo më bën të mbaroj kontakte dhe pa askënd për të biseduar.
      Kështu që unë jam i detyruar të duhet të përdor Hangouts për të komunikuar me miqtë e mi.

    2.    burjanet dijo

     Gmail ju jep mundësinë të përdorni XMPP ose Hangouts, unë vazhdoj me XMPP tërë jetën time dhe vazhdoj me Gtalk pa azhurnuar në Android 2.3.6.

     salu2

     1.    Julian dijo

      por herët a vonë, duke njohur Google, Hangouts do të jetë i detyrueshëm dhe Gtalk do të përfundojë duke u mbyllur

 22.   gowend132 dijo

  E vërteta është se me gjithçka që lexoj, ndiej dëshirën për ta blerë. Me sa duket, duke qenë një OS i bazuar në html5, në disa raste ai do të sillet si i tillë (një shfletues) dhe madje edhe më shumë me specifikimet që ka. Shpresoj se Mozilla do të punojë në mangësitë, sepse Firefox OS fiks ka një të ardhme të shkëlqyer përpara.

 23.   Andrew Morelos dijo

  Shqyrtimi është shumë i mirë, unë jam gati për të blerë Alcatel OneTouch Fire hehe

 24.   Gaius baltar dijo

  Hyrje e jashtëzakonshme. Kjo është duke i dhënë kallo, zotërinj ...

 25.   truko22 dijo

  Kur nokia 500 me nokia belle tërhiqet, unë dua të kaloj në këtë sistem operativ që e kam testuar për një kohë të gjatë nga shfletuesi firefox. → http://lamiradadelreplicante.com/2013/07/12/mozilla-anuncia-la-version-4-0-de-firefox-os-simulator/

 26.   thjesht-një-përdorues tjetër i DL-së dijo

  A ka qenë dikush në gjendje të instalojë Firefox OS në një Samsung Galaxy Ace?
  Jam i ngazëllyer për ta bërë, por kam frikë se telefoni im celular do të bëhet një peshë letre.

  1.    auroszx dijo

   Nuk është i disponueshëm për Ace, në fakt telefoni i vetëm me një procesor ARMv6 që e ka është Geeksphone Zero (një port jozyrtar). Merrni parasysh të njëjtën gjë që i thashë Son Link më lart.

   1.    thjesht-një-përdorues tjetër i DL-së dijo

    Dhe a nuk duhet që Firefox OS të ishte për telefona të ultë?

    1.    auroszx dijo

     Problemi është se në krahasim, ARMv6 është më i vjetër dhe më pak i fuqishëm se ARMv7 / Cortex-A5. Kjo është arsyeja pse tani vetëm ARMv7 përdoret në diapazonin e ulët, dhe Mozilla për këtë arsye i jep përparësi këtij modeli. Për më tepër, mbështetja e ARMv6 mund (më tej) të zvarritë performancën. Këtu është një video që të mund të shihni se si performon FxOS me një ARMv6 http://www.youtube.com/watch?v=3GiUwtNkLGk

 27.   Gregory Shpata dijo

  Thjesht për të thënë dy gjëra: Post i shkëlqyeshëm! dhe unë dua pajisjen time me FirefoxOS!

 28.   Françesku_18 dijo

  Postim i shkëlqyeshëm, një mrekulli e vërtetë, pasi për Fifrefos OS duket shumë mirë, shpresojmë se mund të instalohet në mini galaktikën time dhe të zëvendësojë cyanongenMOD, i cili edhe pse është më i lëngshëm se androidi zyrtar, në fund të fundit ende është android.

  Përshëndetje dhe postim të shkëlqyeshëm !!!

  1.    Françesku_18 dijo

   Na vjen keq, dua të them "Firefox OS"

 29.   Stephen23 dijo

  Post i shkëlqyeshëm, shkëlqyeshëm. Unë tashmë dua të testoj sistemin xD

 30.   David dijo

  Rishikim i shkëlqyeshëm… a e dini se cilat pajisje mund ta mbajnë këtë sistem?

 31.   eliotime3000 dijo

  Rishikim i shkëlqyeshëm i Firefox OS. E vetmja gjë e keqe në lidhje me Firefox OS është se do të jetë ekskluzive për Malestar (Na vjen keq, Movistar).

  Mbaje, Iceweasel OS!

  1.    nano dijo

   Kjo tregon se nuk e keni bërë detyrën e shtëpisë tuaj Eliot dhe po flisni pa e ditur.

   FxOS nuk ka një kontratë ekskluzive me askënd, prova e kësaj është se shumë prodhues kanë vendosur të bëjnë bast për të, përfshirë Foxconn.

   Telefónica është vetëm një nga operatorët e lidhur që kontribuon në zhvillimin e FxOS për të marrë të qarta, karakteristikat që janë të përshtatshme për të për t'u komercializuar, por nuk është aspak një kufizim dhe çdo operator që dëshiron të anëtarësohet mund të shesë me qetësi telefonat e çdo prodhuesi që ata sigurojnë nën brezat GSM që ata përdorin.

 32.   eliotime3000 dijo

  Fatkeqësisht, dega peruane e Telefónica jep një shërbim më të keq se ato të pambrojtura (gati 30 dollarë për 1 mbps përkthyer nga çmimi i monedhës vendase) dhe është ai që udhëheq oligopolin telefonik që ekziston në vendin në të cilin jetoj .

  PS: Unë heq dëmtuesit që kam nisur në Firefox OS.

 33.   Shufra_2012 dijo

  Artikull i bukur, por çfarë lidhje me zhbllokimin e rrjetit? Kodi NCK?, Falas është falas ...

  1.    eliotime3000 dijo

   Kjo është e vërtetë.

  2.    auroszx dijo

   Varet nga vendi. Në Spanjë ata i dhanë kodin e lëshimit kujtdo që e dëshironte, këtu në Venezuelë ata thonë se është "i paligjshëm" (budallallëqe ...).

 34.   Gërvisht dijo

  Ky është një rishikim siç duhet të jetë dhe jo i pakuptimtë. Pune e shkelqyer. Android kur ishte në fillimet e tij me Donut kishte shumë më pak karakteristika dhe ata nuk ankoheshin aq shumë. Rroftë Firefox OS përkundër rënkimeve të atyre që nuk i pëlqejnë.

 35.   Xavier dijo

  Artikull shumë i mirë! E vërteta është që Firefox OS tërheq vëmendjen time dhe unë do të doja ta provoja, por nuk e di nëse do të mbërrijë në Argjentinë në një moment për të hedhur një vështrim.

  Një përshëndetje.

 36.   xhurat dijo

  Shkëlqyeshëm !!
  +10!!!

 37.   BlackBabath1990 dijo

  Beautifulshtë e bukur, thjesht e dua atë, dhe mendoj se kjo do të jetë blerja ime e radhës.

  Shpresojmë se një ditë ne mund ta zëvendësojmë sistemin tonë android me këtë.

 38.   Juan Carlos dijo

  Artikull i mirë Më ndihmoi të mësoj më shumë rreth Firefox OS. Do të doja ta provoja, por nuk gjej ndonjë rom për HTC Bravo tim.

 39.   biskotë dijo

  POST I MADH! Nëse do të mund të kursenim të preferuarat do ta bëja.
  Me këtë OS Firefox thjesht më bindën. Praktikisht ka atë që më duhet, më pëlqen se si është ndërtuar, është nga Mozilla ... po kërkon kohë për ta nxjerrë atë në Meksikë.

 40.   përmbytje dijo

  Një kënaqësi për të lexuar kaq shumë njerëz me të njëjtin shqetësim. Google është Microsoft-i i ri! !

  A ka ndonjë aplikacion për të migruar nga Android në Firefox apo dëshmi të budallallëkut si unë?

  të fala

  1.    auroszx dijo

   Mbrojtja nga budallallëku ... Epo, lexoni me kujdes disa herë dhe bëni gjithçka pak nga pak xD Ju gjithashtu duhet një pajisje e përputhshme (përgatitja dhe përpilimi kërkon shumë kohë) për ta instaluar menjëherë.

 41.   clow_eriol dijo

  Rishikim i shkëlqyeshëm, shumë faleminderit që ndanë përvojën tuaj me ne

 42.   ariki dijo

  Vlerësimi shumë i mirë vlerësohet për punën e shkëlqyer që Auros dërgoi urime !!, Tani mendoj se ky firefoxos ka shumë për të kontribuar dhe vjen për të luftuar me një sistem të ri për smartphone të nivelit të ulët, po sikur të isha i zhgënjyer ishte se nuk kishte whastapp Unë mendoj se ky program është shumë i rëndësishëm në ditët e sotme, pa dyshim, djemtë mozilla do të vazhdojnë të zhvillojnë këtë OS dhe pastaj mund të shohim atë që ata ëndërronin dikur si një smartphone, përshëndetje djemtë Ariki

 43.   Gerson Lazaro C dijo

  Kisha ditë që po kërkoja një rishikim të mirë të këtij telefoni, dhe veçanërisht sistemin operativ, dhe më në fund e mora. Shumë faleminderit shumë

 44.   Sergio dijo

  Shqyrtim shumë i mirë. Duket se është një sistem i mirë për përdoruesit që përdorin vetëm bazën e smartphone-it të tyre. Ashtë për të ardhur keq që nuk ka ende aplikacione si WhatsApp, të cilat do të ndihmonin shumë OS. Shumë herë kam parë në rrjetet sociale pyetje si: "Cili është telefoni më i lirë që ka WhatsApp?"

  1.    thjesht-një-përdorues tjetër i DL-së dijo

   turp???
   përkundrazi, shyqyr që ekziston një sistem operativ celular që është i lirë nga ato mut WhatsApp, një rrjet xmpp i mbyllur dhe i kontrolluar.

   Për këtë, ka alternativa më të mira si Xabber, Blem, Pidgin, Gajim, etj etj

 45.   mcbanane dijo

  Faleminderit shumë për këtë artikull, gjëja më e mirë që kam parë

 46.   Arturo Molina dijo

  Një përmbledhje e shkëlqyeshme i keni mbuluar të gjitha pikat, unë do të pres që të arrijë në Meksikë për të provuar një terminal me këtë OS, nga rruga që kam provuar edhe një me WebOS dhe më ka pëlqyer.
  Lumia e përmendur më lart nuk është aspak e ultë, kushton rreth 200 USD në Meksikë.

 47.   thjesht-një-përdorues tjetër i DL-së dijo

  A nuk duhej që nuska e Firefox-it të ishte një panda e kuqe?
  Në imazh shoh përsosmërisht një dhelpër.

  1.    auroszx dijo

   Epo ... Nuk di çfarë të them ... Edhe pse supozohet të jetë një panda e kuqe, unë gjithmonë e kam parë atë si një dhelpër, dhe mendoj se tani është padyshim një dhelpër.

   1.    surubiolog dijo

    Nëse do të kishte qenë një panda që nga fillimi, nuk do të quhej Firepanda?
    Përveç që them se unë e kam përdorur atë praktikisht që kur doli, dhe foz ishte gjithmonë atje.

    1.    elav dijo

     Kur lexoj një koment si ky, gjëja më e mirë që mund të bëj është të ngjitem në majë të një ndërtese dhe të kërcej pa u menduar dy herë.

     Surubiolog: Firefox (kafsha) i përket familjes së Pandas, dhe po, duket si një dhelpër (mbase kjo është arsyeja pse emri), por është një Panda.

 48.   Erick dijo

  Rishikimi është mjaft i plotë. Vetëm disa gjëra mungonin dhe imazhet e administratorit të procesit.

  Unë ju rekomandoj që të azhurnoni versionin e sistemit, në mënyrë që të shihni se si është përmirësuar në performancë dhe pamje.

  të fala

  1.    gurzaf dijo

   Unë kam Alcatel One Touch Fire, me Firefox 1.0.1, a dini ndonjë metodë për ta azhurnuar në Firefox OS 1.1? Nuk mund të gjej shumë informacione në Google: /

   1.    auroszx dijo

    Epo, azhurnimi zyrtar supozohet të mbërrijë para fundit të vitit, por nëse aq shumë e dëshironi, mund ta përpiloni nga depoja Mozilla B2G

 49.   asdevian dijo

  pershendetje, si jeni .. mire. Unë kam të njëjtin telefon, dhe është i shkëlqyeshëm .. e keqja. një imazh i një M të gjelbër me pixelate dhe të dizajnuar dobët të M *, sa herë që e ndez .. a dini se si ta hiqni atë M nga rryma? ,,
  Faleminderit. 🙂

  1.    auroszx dijo

   Epo, po, por procesi është disi i lodhshëm ... Së pari duhet të çrrënjosni pajisjen, pastaj duhet të gjeni dosjen e sistemit ku është ruajtur animacioni dhe ta zëvendësoni atë me një të re. Ju mund të ndiqni udhëzimet e ZTE Pone, ato duhet të funksionojnë.
   Një tjetër mundësi është të përpiloni Firefox OS direkt për Fire, pasi nuk sjell, në animacionin Movistar

 50.   EstefanyDiaz dijo

  Unë kam të njëjtin numër telefoni si ti dhe nëna jote (hehehehe) dhe rezulton se imazhet që bëj me kamerën nuk giratohen. Mund të më ndihmoni mua?

  1.    auroszx dijo

   Epo kjo është diçka më e vështirë. Sigurisht që është softueri juaj, mund të kontrolloni nëse keni azhurnime (më i ri është 1.0.1-01003). Nëse jo, atëherë instalo përsëri softuerin. Unë besoj se Alcatel nuk e ofron softuerin direkt në faqen e tij, kështu që e vetmja mundësi që mbetet është përpilimi i tij me dorë (nëse nuk keni një lidhje të mirë dhe një kompjuter pak a shumë të fuqishëm, do të duhen ditë).

 51.   Jhon dijo

  Dua të di nëse mund ta shkarkoni linjën ose whatsapp? apo është e vërtetë që ju mund të vendosni sistemin android? si?

 52.   Jorman dijo

  Një sistem operativ që premton patjetër, unë jam gati për të blerë ZTE Open në eBay vetëm për të qenë pionier dhe për të parë se si funksionon. Dua te zhytem 100%

 53.   Diana Gabriela Rengifo dijo

  Por pastaj ... a mund ta shkarkoni whatsaap-in apo jo? Lëreni dyshimin!

  1.    auroszx dijo

   Tani për tani nuk ka asnjë aplikacion zyrtar WhatsApp, ka një jozyrtar në dyqanin që është në Beta. Oficeri duhet të mbërrijë para fundit të vitit.
   Dhe Line, nuk ka komentuar për këtë çështje. Supozoj se jo në të ardhmen e afërt, mbase në një ose dy vjet tjetër.

 54.   wiki dijo

  a dini se si ta çrrënjosni këtë model të telefonit alcatel me një prekje ose si ta zhbllokoni atë

  1.    auroszx dijo

   Metoda rrënjë duhet të jetë e njëjtë me atë të ZTE Open, por unë nuk e kam provuar. Shtë çështje kërkimi.
   Tani, lëshimi, tashmë ka faqe që po e lëshojnë atë nga IMEI. Ka pajisje që duhet të përdoren për ta bërë atë falas, të cilat mund të blihen në internet, të tilla si Sigma Key.

 55.   aplikacioni.fbp dijo

  merrni mozila OS, derisa telefoni të jetë genenia, shumëllojshmëria e ideve na çon të shkojmë më tej çdo ditë, softueri i lirë hap shtigje të reja, pushtimet e telefonave me dritare shkoj, mendoj se mund ta nisim katapultën përsëri me mozila , dhe shikoni që bien më shumë dritare që sot kërcënojnë telefonat e tyre.

 56.   Rolando dijo

  A mund të më thoni nëse dikush këtu mund ta rrënjosë alcatel one touch fire ose nëse di si ta lëshojë atë falë paraprakisht dhe publikimit shumë të mirë

 57.   vdekje dijo

  Artikull shume i mire. Por mbase keni harruar disa detaje. Unë kam një prekje alcatel me firefox os 1.0. Një nga mangësitë që nuk e prisja ishte pamundësia për të transferuar skedarë përmes bluetooh, sipas blogut zyrtar të firefox-it, ky opsion del në versionin 1.1. Një e metë tjetër është pamundësia e ngarkimit të fotove përmes twitter dhe facebook. Shpresoj që azhurnimi të jetë i disponueshëm. Apo mendoni se ndoshta këto probleme janë dështimi i telefonit celular dhe jo sistemi operativ.

  1.    auroszx dijo

   Epo mund të dërgoj fotografi. Nëse keni parasysh llojet e tjera të skedarëve (këngë, video, dokumente), atëherë unë nuk e kam provuar dhe mendoj se nuk mund të bëhet akoma. Unë gjithashtu nuk kujtoj duke parë atë në ndryshimin 1.1.
   Tani, duke ngarkuar fotografi përmes Twitter dhe Facebook ... Unë mund ta bëja, por kohët e fundit nuk kam dashur të ngarkoj imazhet. Nuk ka ide pse.

   Pra, duhet të jenë probleme të sistemit operativ. Shpresojmë që azhurnimi t'i zgjidhë ato.

 58.   Alex dijo

  Unë tashmë dua të shoh Firefox duke ekzekutuar.

 59.   Dr.Bajt dijo

  Postim i shkëlqyeshëm, shumë i mirë dhe shpresoj që së shpejti të zhvillojnë më shumë aplikacione për këtë OS të ri dhe kështu ata prej nesh që përfitojnë më shumë.

 60.   Antony dijo

  Përshëndetje, dua që të më ndihmoni. Kam një problem me firefox-in tim alcatel, nuk mund të vendos muzikë në zile dhe mesazh. ka vetem tone te papershtatshme, dhe nuk dua t'i degjoj

  1.    auroszx dijo

   Tani për tani nuk mundesh. Shpresojmë që në të ardhmen kështu.

 61.   Gabriel Soler dijo

  Thjesht shkëlqyeshëm, faleminderit për këtë përmbledhje. me të vërtetë shumë e dobishme, tani jam i gatshëm ta blej pak më shumë.

 62.   xhon mendez dijo

  Unë mendoj se të gjitha informacionet e dhëna janë të shkëlqyera, unë isha gati për të blerë ZTE Unë do të doja të di nëse në këto muaj ka pasur ndonjë ndryshim në përmirësime

 63.   Rogelio uriel dijo

  Përshëndetje, sapo bleva Alcatel One Touch Fire, kam një plan të kufizuar të të dhënave dhe atë pak që e kam provuar, shoh se konsumi është shumë i lartë kur shfletoni internetin; A e dini se si mund të kufizoj që aplikacionet të lidhen automatikisht me internetin ose të kufizojnë disa funksione të pajisjeve që kërkojnë përdorimin e të dhënave të Internetit?

  Faleminderit paraprakisht ... përshëndetje

 64.   Cristianhcd dijo

  arriti ne Kili: elaporte

 65.   rovilson dijo

  Shpresoj që ta instaloj më tepër në një nokia 701, sepse simbian Belle tashmë është më shumë se i zhdukur, shpresoj që dikush të më ndihmojë. post i shkelqyer !!

 66.   Latis dijo

  Uau, e morët kohën tuaj!

  Rishikim i shkëlqyeshëm, urime.

 67.   M @ rce dijo

  Unë jam duke vlerësuar blerjen e një OT me FF OS, dhe ky lloj raporti (i shkëlqyeshëm nga ana tjetër) ndihmon të kesh bazat në kohën e finalizimit të blerjes.
  Urime për punën dhe faleminderit për informacionin.

  Përshëndetje nga Montevideo.

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Ky rishikim është bërë me versionin 1.0 të FirefoxOS, aktualisht Alcatel mund të vendoset deri në 1.3, është përmirësuar shumë, por shumë në performancë dhe opsione, si për sa i përket animacioneve, prekjes, etj.

   Nëse ju pëlqen ajo që lexoni në postim, ju them se sot është edhe më mirë

   Përshëndetje dhe faleminderit për komentin.

   PS: Ju mund të interesoheni për fotot që ne botojmë këtu të kompjuterëve me FirefoxOS: https://blog.desdelinux.net/release-party-con-firefox-firefoxos-y-ubuntu-de-invitados/

 68.   i rrallë dijo

  E provova në Nexus 4 disa muaj më parë dhe gjithashtu në Xperia neo V dhe të them se sigurisht e para është më e mirë se e dyta. Për më tepër, më pëlqente shumë sepse brenda disa orësh kisha një smartphone me të gjitha aplikacionet themelore. Por edhe kështu pas disa ditësh kuptova ... që me sa mirë funksionon android, për eprorin tim në këtë moment në ffOS siç ndodh me prekjen e Ubuntu që e kam provuar disa herë dhe sa më dhemb duhet të kthehem në android . Por hej, unë do të vazhdoj ta testoj version pas versioni derisa të shoh diçka më të pjekur.

 69.   Katekyo dijo

  Çfarë rishikimi të mirë dhe unë jam duke pritur që ajo të arrijë këtu në Argjentinë, kështu që unë mund ta provoni

 70.   Nicholas dijo

  Shqyrtim shumë i mirë, urime, kam një pyetje, a keni një dritë të udhëhequr që tregon kur njoftimet mbërrijnë si disa smartphone?

 71.   SteeFaaniia ShaaUx dijo

  Jo Unë akoma nuk jam në gjendje të ruaj një imazh nga shfletuesi pa pasur nevojë të nxjerr kujtesën. Ju lutem më ndihmoni ...

 72.   kartina martin dijo

  Unë kam një problem me zte tim që është bllokuar dhe nuk del ose lejon thirrjet të vijnë brenda, vendoseni në modalitetin e aeroplanit dhe më pas hiqni atë por gabimi mbetet thotë se ai ka një konflikt me thirrjen në pritje

 73.   pendë dijo

  A mund të më tregoni hapat për të parë dashin në sistemin tim të firefox-it ??? është një zjarr alcatel c