CentOS 7 Hypervisor I - Rrjetet SMB

Indeksi i përgjithshëm i serisë: Rrjetet kompjuterike për NVM-të: Hyrje

Të nderuar lexues!

Ndonjëherë ne përballemi me servera profesionalë që mbështesin vetëm disa sisteme operative gjatë sigurimit të tyre - Provigjionet fillestare. Personalisht kemi hasur në servera që, gjatë këtij procesi, mbështesin vetëm sa vijon:

 • Microsoft Windows Server 2003 dhe Familja
 • Microsoft Windows Server 2008 dhe Familja
 • Microsoft Windows Server 2012 dhe Familja
 • Red Hat Enterprise Linux RHEL 4, 6 dhe 7
 • Serveri SUSE Linux Enterprise 12

Debian, Ubuntu, të tjerët ...?. Asgjë Sa më sipër nuk do të thotë që ne nuk mund të instalojmë një sistem tjetër operativ, por çfarë do të ndodhë me garancinë, drejtuesit, rregullimet, azhurnimet, etj. Secili lexues le të nxjerrë përfundimet e veta.

Sot përmes komunikimit personal me mikun dhe kolegun tim Julio Cesar Carballo - ai punon në një Qendër të rëndësishme të të Dhënave - zbulova se ai kaloi afërsisht 10 ditë duke instaluar 180 serverë profesionistënga kutitë e tyre në raft me kabllot totale të përfshira»Me sistemin operativ Ubuntu.

Teknikisht është e mundur të përdoren Debian, Ubuntu, CentOS - RHEL, SuSE, ose sistem tjetër operativ UNIX si -pavarësisht nga systemd- rekomandohet për një punë të tillë, si mbështetje për virtualizim në servera profesionistë të çdo diapazoni.

Në këtë artikull ne nuk do të ofrojmë shumë lidhje midis linjave, sepse supozojmë se postimet e mëparshme në seri «Rrjetet kompjuterike për NVM-të«, Dhe se ata janë tashmë të njohur me emrat, akronimet dhe përkufizimet. Cilat janë ato faqe?:

Dhe megjithëse nuk është specifikisht nga seria, leximi i artikullit vijues është shumë i dobishëm, pasi pjesërisht justifikon zgjedhjen e shpërndarjeve Linux që kemi bërë për serinë e lartpërmendur të postimeve:

Sot ne përpiqemi të ofrojmë një udhëzues për të instaluar një Hypervisor me CentOS - Hypervisor i CentOS. Secili lexues duhet ta adaptojë atë në përputhje me harduerin e serverit tuaj, dhe me kërkesat e prodhuesit. Ne kemi lënë Instalimi hap pas hapi përmes imazheve, për të lehtësuar leximin e këtij neni.

 • Mbani në mend se Red Hat, Inc. është sponsori kryesor i CentOS, dhe se Red Hat, Inc është zhvilluesi i libvirt, virt-manager, oVirt dhe praktikisht shumica e gjithçkaje që lidhet me virtualizimin duke përdorur Qemu -KVM dhe administrata e tij.

Rregullimet minimale pas instalimit hap pas hapi

Për ta bërë jetën më të lehtë, sepse ende nuk kemi një DNSLAN, ne modifikojmë pak skedarin / etj / host:

[root @ centos7] # nano / etj / host
127.0.0.1 localhost localhost.localdomain localhost4 localhost4.localdomain4 ::1 localhost localhost.localdomain localhost6 localhost6.localdomain6 10.10.10.4 centos7.desdelinux.fan centos 10.10.10.1 sysadmin.desdelinux.fan sysadmin

Ne deklarojmë përfundimisht depot që do të përdorim dhe azhurnojmë sistemin:

[root @ centos7] # cd /etc/yum.repos.d/
[root @ centos7 yum.repos.d] # ls -l
gjithsej 28 -rw-r - r--. 1 rrënjë rrënjë 1664 Dhjetor 9 2015 CentOS-Base.repo -rw-r - r--. 1 rrënjë rrënjë 1309 Dhjetor 9 2015 CentOS-CR.repo -rw-r - r--. 1 rrënjë rrënjësore 649 Dhjetor 9 2015 CentOS-Debuginfo.repo -rw-r - r--. 1 rrënjë rrënjë 290 Dhjetor 9 2015 CentOS-fasttrack.repo -rw-r - r--. 1 rrënjë rrënjësore 630 Dhjetor 9 2015 CentOS-Media.repo -rw-r - r--. 1 root root 1331 Dhjetor 9 2015 CentOS-Sources.repo -rw-r - r--. 1 root root 1952 Dhjetor 9 2015 CentOS-Vault.repo

Sigurisht që është e shëndetshme të lexosh përmbajtjen e skedarëve origjinal të deklarimit nga depot e rekomanduara të CentOS. Ndryshimet që bëjmë këtu janë për shkak të faktit se ne nuk kemi qasje në Internet dhe ne punojmë me depot lokale të shkarkuara nga WWW.

[root @ centos7 yum.repos.d] # mkdir origjinal
[root @ centos7 yum.repos.d] # mv CentOS- * origjinale /

[root @ centos7 yum.repos.d] # nano centos-base.repo
[centos-base] name = CentOS- $ releasever baseurl = http: //10.10.10.1/repos/centos/7/base/ gpgcheck = 0 i aktivizuar = 1

[root @ centos7 yum.repos.d] # nano centos-updates.repo
[centos-updates]
name=CentOS-$releasever
baseurl=http://10.10.10.1/repos/centos/7/updates/x86_64/
gpgcheck=0
enabled=1

[root @ centos7 yum.repos.d] # yum pastro të gjitha
Shtojca të ngarkuara: fastestmirror, langpacks Pastrimi i depove: azhurnimet e centos-bazë centos Pastrimi i gjithçkaje

[root @ centos7 yum.repos.d] # përditësim yum
Shtojca të ngarkuara: mirëmenjohja, çantat e bazës centos | 3.4 kB 00:00 azhurnime centos | 3.4 kB 00:00 (1/2): centos-bazë / primar_db | 5.3 MB 00:01 (2/2): centos-azhurnime / primare_db | 9.1 MB 00:01 Përcaktimi i pasqyrave më të shpejtë Nuk ka paketa të shënuara për azhurnim

Mesazhi «Jo (ekzistojnë) paketa të shënuara për azhurnim» - «Nuk ka paketa të shënuara për azhurnim» tregon se, duke deklaruar depot më të azhurnuara të disponueshme për ne gjatë instalimit, janë instaluar saktësisht paketat më aktuale.

Cilat paketa të lidhura me Hypervisor ishin instaluar?

Në dosje / Root, Instaluesi Anaconda lini një skedar me parametrat më të rëndësishëm që janë përdorur gjatë vendosjes së CentOS. Ne duam të dimë se cilat paketa janë instaluar, pasi që deri më tani nuk e kemi përdorur direkt komandën yum instalo, kur përdorni një instalues ​​grafik.

[rrënja @ centos7] # mace anakonda-ks.cfg ....
% paketa @ ^ virtualizimi-host-ambienti
@ baza
@ biblioteka compat
@bërthamë
@ korrigjime
@ virtualizimi-hipervizori
@ platformë virtualizimi
@ mjetet e virtualizimit
....

Paketat - paketa me simbol @ në fillim, ato tregojnë Grupet e Paketave. Në rastin tonë, për të marrë listën e Grupeve - Grupeve, na është dashur të shtojmë DVD-në e instalimit në deklaratën e depove:

[root @ centos7] # mount / dev / sr0 / media /
montimi: / dev / sr0 është i mbrojtur nga shkrimi, duke u montuar vetëm për lexim

[rrënja @ centos7] # nano /etc/yum.repos.d/centos-media.repo
[centos-media] name = CentOS- $ releasever baseurl = skedar: /// media gpgcheck = 0 i aktivizuar = 1

[root @ centos7] # yum pastroni të gjitha
Shtojca të ngarkuara: mirëmëngjesi, doreza Pastrimi i depove: centos-bazë centos-media centos-azhurnime Pastrimi i gjithçkaje Pastrimi i listës së pasqyrave më të shpejta

[root @ centos7] # përditësim yum
Shtojca të ngarkuara: mirëmenjohja, çantat e bazës centos | 3.4 kB 00:00 centos-mesatare | 3.6 kB 00:00 azhurnime centos | 3.4 kB 00:00 (1/4): centos-media / group_gz | 155 kB 00:00 (2/4): centos-media / primare_db | 5.3 MB 00:00 (3/4): centos-bazë / primare_db | 5.3 MB 00:00 (4/4): centos-azhurnime / primare_db | 9.1 MB 00:01 Përcaktimi i pasqyrave më të shpejtë Nuk ka paketa të shënuara për azhurnim

[root @ centos7] # yum repolist të gjithë
Shtojca të ngarkuara: fastestmirror, langpacks Ngarkimi i shpejtësive të pasqyrave nga depoja e memorizuar e dosjeve të strehuara emri i depozitës emrin e statusit të bazës centos-bazë e aktivizuar CentOS-7 e aktivizuar: 9,007 centos-media CentOS-7 e aktivizuar: 9,007 centos-azhurnime CentOS-7 e aktivizuar: 2,560 repolist: 20,574

[root @ centos7] # listë e grupeve yum
... Grupet e disponueshme të mjedisit: Instalimi minimal Nyja llogaritëse Infrastruktura Server serveri dhe Skedari i printimit Bazë i serverit bazë të virtualizimit të serverit të uebit me GUI Gnome Desktop Plasma KDE Hapësira pune Zhvillimi dhe stacion pune krijues Grupet e disponueshme: Administrimi i sistemeve Bibliotekat e mbështetura Mbështetja e trashëguar e UNIX Sistemet Mjetet e Menaxhimit Mjetet e Zhvillimit Mjetet e Sigurisë Mjetet e Menaxhimit Grafik Mjetet e Konzolës në Internet. Mbështetje shkencore Mbështetje për kartën inteligjente ...

ó

[root @ centos7] ID i listës së # grupeve yum
Pluginat e ngarkuara: Mirëmë e shpejtë, paketat e ngarkesave Ngarkimi i shpejtësive të pasqyrave nga skedari host i memorizuar Grupet e mjedisit të disponueshëm: Instalimi minimal Nyja llogaritëse (llogaritja-nyja-ambienti) Serveri i infrastrukturës (infrastruktura-serveri-mjedisi) Server dhe skedari i printimit -serveri-ambienti) Serveri themelor i uebit (serveri-ambienti mjedisor) Pritësi i virtualizimit (virtualizimi-host-mjedisi) Server me GUI (server-grafik-ambient) Gnome desktop (gnome-desktop-Environment) Hapësira pune të KDE-së së plazmës ( kde-desktop-Environment) Zhvillimi dhe Workstation Creative (zhvilluesi-workstation-Environment) Grupet e Instaluara: Biblioteka të përputhshme (biblioteka compat) Mjete të Administrimit të Sistemeve Mbështetje e Trashëgimisë UNIX (legacy-unix) (system-admin-tools) ) Mjetet e sigurisë (mjetet e sigurisë) Grupet e disponueshme: Administrimi i sistemeve (menaxhimi i sistemit) Mjetet e zhvillimit (zhvillimi) Mjetet e reklamave grafike ministering (graphical-admin-tools) Mjete për tastierë interneti. (konsol-internet) Mbështetje shkencore (shkencore) Mbështetje për kartën inteligjente (smart-card)

Gjatë instalimit zgjedhim opsionin kryesor Pritësi i Virtualizimit dhe brenda saj në Platforma e Virtualizimit:

[root @ centos7] # yum groupinfo virtualizimi-host-ambienti
---- Grupi i mjedisit: Pritësi i Virtualizimit Id Mjedisi: virtualizimi-host-ambienti Përshkrimi: Pritësi minimal i virtualizimit. Grupet e detyrueshme: bërthama bazë
  virtualizim-hipervizor
  mjete virtualizimi
Grupet opsionale: korrigjimi i gabimeve + rrjeti-skedari-sistemi-klienti + sistemi i largët-menaxhimi
  platformë virtualizimi

[root @ centos7] # yum groupinfo virtualizimi-hipervizor
.... Grupi: Identifikimi i Grupit të Hypervisor të Virtualizimit: virtualizimi-hypervisor Përshkrimi: Instalimi më i vogël i mundshëm i strehuesit të virtualizimit. Paketat e detyrueshme:
  = libvirt
  = qemu-kvm
 Paketat opsionale: mjetet qemu-kvm

[root @ centos7] # yum mjetet e virtualizimit të grupit info
.... Grupi: Mjetet e Virtualizimit Grupi-Id: mjetet e Virtualizimit Përshkrimi: Mjetet për menaxhimin e imazhit virtual offline. Paketat e paracaktuara:
  = libguestfs
 Paketat opsionale: libguestfs-java libguestfs-tools libguestfs-tools-c

[root @ centos7] # yum groupinfo-platformë virtualizimi
.... Grupi: Platforma e Virtualizimit Group-Id: Virtualization-platform Përshkrimi: Siguron një ndërfaqe për të hyrë dhe kontrolluar kontejnerët dhe mysafirët e virtualizuar. Paketat e kërkuara: libvirt
  = klient-libvirt
  = virt-kush
 Paketat opsionale: gardh-virtd-libvirt gardh-virtd-multicast gardh-virtd-serial libvirt-cim libvirt-java libvirt-snmp perl-Sys-Virt

Një mënyrë tjetër për të marrë listën e plotë të paketave të instaluara është si më poshtë:

[root @ centos7] # listë yum është instaluar
[root @ centos7] # lista yum është instaluar> install.txt

Lidhur me Hypervisor

[root @ centos7] # egrep "(vir | kvm | qemu)" i instaluar.txt
ipxe-roms-qemu.nohar 20130517-8.gitc4bce43.el7_2.1 @Updates libvirt.x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 @Updates libvirt-klient.x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 @Updates libvirt- daemon.x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 @ Updates libvirt-daemon-config-network.x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 @Updates libvirt-daemon-config-nwfilter.x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 .86 @Updates libvirt-daemon-driver-interface.x64_1.2.17 13-7.el2.5_86 @ Updates libvirt-daemon-driver-lxc.x64_1.2.17 13-7.el2.5_86 @Updates libvirt-daemon-driver- network.x64_1.2.17 13-7.el2.5_86 @ Përditësime libvirt-daemon-driver-nodedev.x64_1.2.17 13-7.el2.5_86 @Updates libvirt-daemon-driver-nwfilter.x64_1.2.17 13-7.el2.5_86 .64 @ Përditësimet libvirt-daemon-driver-qemu.x1.2.17_13 7-2.5.el86_64 @ Përditësimet libvirt-daemon-driver-secret.x1.2.17_13 7-2.5.el86_64 @Updates libvirt-daemon-driver- magazinimi.x1.2.17_13 7-2.5.el86_64 @ Përditësime libvirt-daemon-kvm.x1.2.17_13 7-2.5.el86_64 @Updates libvirt-python.x1.2.17_2 7-86.el64 @Base qemu-img. x10_1.5.3 105: 7-2.7.el86_64 @ Përditësimet qemu-kvm.x10_1.5.3 105: 7. 2.7-86.el64_10 @Updates qemu-kvm-common.x1.5.3_105 7: 2.7-86.el64_1.13 @Updates virt-what.x6_7 0.14-9.el7 @Base virt-who.nar 2.1-XNUMX. elXNUMX_XNUMX @ Përditësimet

Vini re se rezultati i mësipërm tregon nga cili depo është instaluar çdo paketë individuale. Nga rruga, ne indirekt kontrollojmë që po punojmë me versionin CentOS 7.2. Ne gjithashtu mund të shohim se, me filtrin e përdorur në listën e paketave, për shembull, paketën libguestfs e cila është gjithashtu pjesë e Platformës së Virtualizimit.

Ne sugjerojme shfletoni pak Listën e Paketave të Instaluara.

Operacionet përfundimtare ... ose pothuajse

Përfundoni konfigurimin e hipervizorit centos7.desdelinux.tifoz dhe krijoni makinën tuaj të parë virtuale, nga distanca, siç tregohet në artikull Virt-Manager dhe virsh: Administrimi në distancë përmes SSH.

Për lexuesit që preferojnë Console gjithmonë të goditur, ne do të kushtojmë artikulli tjetër «CentOS 7 Hypervisor: Administrimi në distancë» në të cilën kryesisht do të përdorim komandat i virgjër y instalo virtuale drejtuar nga distanca nga stacioni ynë i punës sysadmin.fromlinu.fan.

Instalimi hap pas hapi përmes imazheve

Vëzhgimet:

 • Imazhet janë vetëshpjeguese. Instaluesi Anaconda nga CentOS është një mjet shumë i fuqishëm në klasën e tij
 • Vlerat e treguara janë vetëm për qëllime testimi dhe nuk duhet të merren siç rekomandohen ose zyrtare në çdo kohë.
 • Urdhri i ndjekur për të kënaqur kërkesat e instaluesit, nuk janë për shembull asgjë më shumë
 • Ajo që ne nuk kemi zgjedhur Politikën e Sigurisë - POLITIKA E SIGURIS ndonjë, nuk do të thotë që ju duhet. Për më tepër, ne ju ftojmë ta përdorni atë
 • Me opsionin KDUMP ndodh njësoj si në pikën e mëparshme
 • Në konfigurimin e Rrjetit, ne nuk prekim shumë opsione sepse nuk na duhen për të bërë serverin tonë testues virtual. Eshtë e panevojshme të thuhet, edhe nëse është një provë, funksionon shumë saktë
 • Lloji i ndarjes dhe madhësia e ndarjeve të saj janë një shembull dhe asgjë më shumë
 • ZGJEDHJA E PROGRAMIT është të merrni një Hypervisor me numrin minimal të paketave të instaluara. Ne ju ftojmë të pasuroni serverin tuaj në prodhim
 • Lidhur me BURIMIN E INSTALIMIT, ne përsërisim se ne përdorim depot lokale për shkak të mungesës së lidhjes shtëpiake me internet. Ne punojmë me depot lokale të shkarkuara - nga miqtë dhe kolegët - nga WWW
 • Nëse pas rindezjes së sistemit operativ në fund të instalimit ju kërkohet të lexoni dhe miratoni Marrëveshjen Përfundimtare të Licencës, renditja e çelësave është "1", "2" dhe "c", pa thonjëza. Ju mirepresim !. 😉

Galeria e Imazheve


6 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Zodiaku Carburus dijo

  Post shumë i mirë, Fico. Unë gjithashtu pres që një tjetër për administrimin në distancë përmes virsh dhe virt-install. Unë po aplikoj në prodhim pothuajse të gjithë artikujt tuaj të serisë PYMES dhe deri më tani po shkoj shumë mirë. Faleminderit Fico

 2.   federico dijo

  Faleminderit shumë mik Zodiac. Duket se këto tema janë me interes për pak lexues.

 3.   Juanjo dijo

  Artikujt janë të mirë, ai shërben si një ndihmë kujtese për gjërat që harroni ose i vendosni gabim, kontributi vlerësohet shumë

  1.    federico dijo

   Faleminderit për komentin, Juanjo. Unë personalisht i përdor këto artikuj si udhëzues për zbatimet.

 4.   Ismael Alvarez Wong dijo

  Fico, si gjithmonë dhe gjatë gjithë serisë së deritanishme, artikulli në fjalë është shumë i mirë.
  Gjithmonë ekziston diçka e re: këtu është që, në vend që të instaloni «minimumin» e CentOS (është gjëja e zakonshme); Nga i njëjti proces instalimi, zgjidhet mjedisi «Virt Host» së bashku me Platformën e tij Virt dhe bibliotekat e përputhshme.
  Teknika e ndryshimit të burimit të parazgjedhur të instalimit që përdor të gjithë (depoja e përmbajtur në instaluesin CentOS DVD ISO) për një depo lokale në rrjetin e mundësuar nga http është gjithashtu shumë e mirë (këtu është e detyrueshme, konfiguroni kartën së pari rrjeti, shumë i mirë edhe kjo). Gjëja e zakonshme është që pasi të keni hyrë në server për herë të parë dhe të konfiguroni ndërfaqen tonë të rrjetit, ne mundësojmë depon lokale.
  Shumë të dobishëm të gjithë hapat e dhënë në detaje të jashtëzakonshme se si të hetohen të gjitha paketat e instaluara që kanë të bëjnë me Virt kemu (nga anaconda.cfg, te montimi i depozitës ISO ISO për të punuar më pas duke përdorur Grupet).
  Asgjë mik, maksimumi në informacion dhe sipas paragrafit të fundit, artikulli vijues premton shumë më tepër.

 5.   federico dijo

  Faleminderit mikut Wong për komentet e tua. Unë u përpoqa të bëja një qasje tjetër se si të njoh paketat e instaluara. Mendova se ishte një temë interesante, dhe kjo është arsyeja pse unë e solla atë. Unë pres për ju në artikujt e mi të ardhshëm