Samba: Klient i Smb

Përshëndetje miq!. Ne vazhdojmë me serialin në Samba dhe sot do të shohim paketën smbclient, i cili na siguron një seri mjetesh për të hyrë në burimet e përbashkëta në serverat Microsoft Windows dhe Samba.

Gjithmonë mbani në mend se ne japim Një pikë hyrëse te programet ose shërbimet për të cilat shkruajmë. NO Ne synojmë të zëvendësojmë dokumentacionin e bollshëm që shumë, por shumë herë, e kemi në majë të gishtave në depot e programit. Kjo është arsyeja pse ne gjithmonë themi se, për më shumë informacion, njeri, ose ju rekomandojmë që të lexoni dokumentacionin shoqërues, GJITHMON PARA se të kërkoni në Internet. Sa keq që shumë dokumentacion i disponueshëm në depo është në anglisht. Tani kemi një bollëk të Programit të Lirë të zhvilluar nga mijëra entuziastë. Më e pakta që mund të bëjmë është të lexojmë dhe studiojmë pak se si ta përdorim atë. Jam i sigurt se pjesa jonë është ajo që kërkon më pak përpjekje.

Paraprakisht, ju kërkoj falje për çdo lëshim apo gabim të paqëllimtë. Të shkruash për Samba Suite është një detyrë shumë e mundimshme, madje edhe vetëm për një komandë nga ajo.

Para se të vazhdoni, ju rekomandojmë të lexoni:

Në artikull do të shohim:

 • SmbClient
 • Samba-Shporta e Përbashkët
 • Cilësimet e skedarit /etc/resolv.conf
 • Hyrje në arkiv /etj/samba/smb.conf
 • Përdorimi i SmbClient
 • Përmbledhje

El paquete smbclient Mund ta instalojmë përmes Synaptic ose përmes rreshtit të komandës. Si rrënjë ne ekzekutojmë në një tastierë:

aftësi tregojnë smbclient aftësi install smbclient

Vini re se paketat janë instaluar gjithashtu samba-e zakonshme y samba-zakonshëm-bin. Programi Samba si i tillë nuk është i instaluar, megjithëse SmbClient IF i përket suitës Samba.

SmbClient

Paketa na ofron mjetet e mëposhtme:

 • findmb: Rendit informacionin në lidhje me kompjuterët që i përgjigjen një pyetjeje të emrit SMB në një nën-rrjet.
 • smbclient: Klient i ngjashëm me ftp për të hyrë në burimet e përbashkëta në serverat SMB / CIFS.
 • smbget: Shërbim i ngjashëm me wget për të shkarkuar skedarë nga serverat SMB.
 • smbtar: Skenari i konsolës që punon në SmbClient i cili na lejon të bëjmë kopje rezervë të burimeve të ndara SMB / CIFS direkt në një regjistrues kasetë në UNIX.
 • klient i rpc: Mjet për të ekzekutuar funksionet MS-RPC nga ana e klientit ose Thirrje për Procedurën e Largët të Microsoft. Më shumë informacion në ndihmën e Windows.
 • smbspool: Dërgon një skedar në një printer SMB.
 • smbtree: Renditni ose shfletuesi SMB në modalitetin e tekstit. Ngjashëm me "Lagjen e Rrjetit" të kompjuterëve Windows. Shtyp një pemë me të gjitha domenet e njohura, serverat në secilën domen dhe burimet e tyre të përbashkëta.
 • smbcacls: Mjet për të manipuluar Listat e Kontrollit të Hyrjes NT në dosje ose skedarë të përbashkët të llojit SMB.
 • smbcquotas: Shërbim për të menaxhuar kuotat (kuotat) në aksionet e SMB.

Samba-Shporta e Përbashkët

Do por parte samba-zakonshëm-bin na ofron programet e mëposhtme:

 • neto: Shërbimi i konceptuar për të punuar si programi «neto»Windows. Shtë një mjet për menaxhimin e serverave Samba dhe serverave të largët CIFS.
 • nmblookup: Klienti NetBIOS mbi TCP / IP që përdoret për kërkimin e emrave të NetBIOS.
 • smbpasswd: Komanda që na lejon të ndryshojmë fjalëkalimin SMB të një përdoruesi.
 • testparm: Shërbim që na ndihmon të kontrollojmë sintaksën e skedarit kryesor të konfigurimit Samba smb.konf.

Nga të gjitha komandat e mësipërme, personalisht i kam përdorur kryesisht testparm, klient i vogël, smbtree, neto y smbpasswd. Do të ishte një artikull jashtëzakonisht i gjatë, dhe gjithashtu i lodhshëm, për të përfshirë të gjithë të përfshirë.

Për të provuar SmbClient, ne bëmë një LAN të vogël me pajisjet e mëposhtme:

w2003: Kontrolluesi kryesor i domenit në Windows 2003 SP2, Server Enterprise, i cili gjithashtu ofron shërbime DNS dhe WINS. Emri i domain është miqtë.cu. Përdoruesit e regjistruar në Domain janë: elrond, legola, tubacion y hapa hapa përpara. :-) Në këtë server kemi dosjen e përbashkët Tokën e mesme, të cilave u kemi dhënë leje leximi hapa hapa përpara dhe lexo - shkruaj tubacion. Perdoruesi elrond Ai është gjithashtu një administrator domain.

e keqe: Makinë me Debian 7.0 "Wheezy", në të cilën do të instalojmë paketën smbclient.

i saktë: Ekip me Ubuntu 12.04 Server LTS dhe Gnome-Shell, në të cilën do të kemi të instaluar edhe paketën SmbClient. Ne i bashkohemi këtij ekipi në domenin amigos.cu, në mënyrë që përdoruesit e regjistruar në domen të mund të fillojnë një sesion lokal. Prandaj, ju keni një llogari makine në kontrolluesin e domenit. Ai si bëhet për të lidhur një Debian ose një Ubuntu me një Microsoft Active Directory, do ta shohim në një artikull të ardhshëm.

smb-iii-01

Cilësimet e skedarit /etc/resolv.conf

Extremelyshtë jashtëzakonisht e rëndësishme që ne të deklarojmë DNS në mënyrë korrekte, veçanërisht nëse kemi një LAN me një Kontrollues Domain të Microsoft. Në shembullin tonë, IP e w2003.amigos.cu 10.10.10.30.shtë XNUMX. Prandaj, dosja /etc/resolv.conf do të mbetet me përmbajtjen vijuese:

kërko miqtë.seru i emrave të cc 10.10.10.30

Në rast se nuk kemi të instaluar Menaxherin e Rrjetit-GNOME, për shembull, në një server, nuk do të dëmtonte deklarimi i saktë i parametrave të mëparshëm në skedar / etj / rrjeti / ndërfaqet.

DNS-të që instalohen kur konfigurojmë një Kontrollues Domain në Microsoft, kanë një seri të tërë rekordesh shtesë, të cilat i integrojnë fuqishëm me funksionet e Active Directory.

Çdo masë paraprake që marrim është e vlefshme në mënyrë që Samba të funksionojë siç duhet dhe nuk duhet të heqim kokën për gabimet e konfigurimit që kemi mundur të shmangim.

Hyrje në skedarin /etc/samba/smb.conf

Kur instalojmë paketën smbclient, skedari kryesor i konfigurimit i Samba Suite është krijuar: smb.konf.

 • Gjithmonë bëni një kopje rezervë të skedarit PARA se të modifikoni ndonjë aspekt.
 • Megjithëse ndihma është në anglisht, ne ju rekomandojmë që ta LEXONI KUJDES para se të ndërmerrni për të ndryshuar ndonjë parametër.
 • Nëse nuk dini fare anglisht, ju lutemi ndryshoni vetëm atë që tregohet në literaturë të ndryshme, përfshirë këtë artikull.

smb.konf Përmban informacionin e konfigurimit të ekzekutimit për programet Samba Suite. Sintaksa e saj kontrollohet nga komanda testparm. Ashtu si në artikujt e mëvonshëm do të shohim më shumë për këtë skedar, tani do të kufizohemi duke treguar ndryshimet minimale të nevojshme që duhet të bëjmë në të, në rastin e një makinerie me Debian ose Ubuntu dhe që nuk u bashkua në asnjë fushë. Ndryshimet theksohen me shkronja të zeza.

 [global] ## Shfletimi / Identifikimi ### # Ndryshoni këtë në grupin e punës / emrin e domenit NT, serveri juaj Samba do të jetë pjesë e grupit të punës = FRIENDS
# vargu i serverit është ekuivalenti i vargut të serverit të fushës Përshkrimi NT =% h server # Seksioni i Mbështetjes së Shërbimit të Emrit të Internetit të Windows: # Mbështetja WINS - Tregon përbërësin NMBD të Samba për të mundësuar serverin e tij WINS # mbështetje fiton = jo # Server WINS - Thotë komponentët NMBD të Samba për të qenë një Klient WINS # Shënim: Samba mund të jetë ose një server WINS, ose një klient i WINS, por JO të dy; fiton server = wxyz
serveri fiton = 10.10.10.30

### PJESA E FUNDIT Mbetet e pandryshuar

Kjo është, ndryshimet e bëra do të jenë në parametra grupi i punës y fiton serverin vetëm Disa do të pyesin veten për përdorimin e WINS. Samba rekomandon fuqimisht përdorimin e këtij shërbimi në rrjetet SMB / CIFS, për të zgjidhur saktë IP-në e emrave të NetBIOS. Edhe kur është instaluar një Kontrollues Domain Samba, në skedarin e konfigurimit smb.conf daemonit NMBD i thuhet të veprojë si një server WINS, përmes parametrit fiton mbështetjen = po, e cila NUK është e nevojshme në rastin tonë të veçantë.

Ne kontrollojmë sintaksën e skedarit smb.conf:

xeon @ miwheezy: test $ testparm
Ngarko skedarët e konfigurimit smb nga /etc/samba/smb.conf rlimit_max: rritja e rlimit_max (1024) në kufirin minimal të Windows (16384) Seksioni i përpunimit "[shtëpitë]" Seksioni i përpunimit "[printerët]" Seksioni i përpunimit "[shtyp $]" I ngarkuar skedari i sherbimeve OK. Roli i serverit: ROLE_STANDALONE
Shtypni enter për të parë një depozitë të përkufizimeve të shërbimit tuaj [grupi global] i punës = FRIENDS vargu i serverit =% h harta e serverit te mysafiri = Përdoruesi i keq u bindet kufizimeve të pamit = Po ndryshimi i fjalëkalimit të pamit = Po programi i passwd = / usr / bin / pas% w% bisedë = * Vendosni \ snew \ s * \ fjalëkalim: *% n \ n * Përsëriteni \ snew \ s * \ fjalëkalim: *% n \ n * fjalëkalimin \ mbingarkuar me sukses *. sinkronizimi i fjalëkalimit unix = Po syslog = 0 skedar regjistrimi = /var/log/samba/log.%m madhësia maksimale e regjistrit = 1000 dns proxy = Asnjë server nuk fiton = 10.10.10.30 përdoruesit lejojnë vizitorët = Po veprim paniku = / usr / ndajnë / konfigurimi samba / veprimi panik% d idmap *: backend = tdb [.....]

## Nëse e bëjmë atë në precize.amigos.cu, e cila më parë ishte bashkuar ## me domenin friends.cu, rezultati ndryshon ## pak

hapa hapa @ saktë: test $ testparm
Ngarko skedarët e konfigurimit smb nga /etc/samba/smb.conf rlimit_max: rritja e rlimit_max (1024) në kufirin minimal të Windows (16384) Skedari i shërbimeve të ngarkuara në rregull. Roli i serverit: ROLE_DOMAIN_MEMBER
Shtypni enter për të parë një depozitë të përkufizimeve të shërbimit tuaj [globale] grupi i punës = AMIGOS sfera = AMIGOS.CU siguria = ADS niveli os = 0 zotëri lokal = Asnjë zotërues domain = Pa përdorues shablloni = / bin / bash përdoruesit e enumit winbind = Po winbind enum grupe = Po winbind përdor domenin e paracaktuar = Po konfigurimin e idmap BCTUK: diapazoni = 10000000-19000000 konfigurimi i idmap BCTUK: backend = konfigurimi i rid idmap *: diapazoni = 11000-20000 konfigurimi i idmap *: backend = tdb

Pasi të jenë bërë ndryshimet, nuk është e nevojshme të rindizni ndonjë shërbim dhe ne jemi gati të përdorim komandën smbclient.

Përdorimi i SmbClient

SmbClient është në thelb një komandë tastiere. Prandaj ne do ta shfrytëzojmë atë.

En miwheezy.amigos.cu:

xeon @ miwheezy: sm $ smbclient -L w2003
Vendosni fjalëkalimin e xeon: konfigurimi i sesionit dështoi: NT_STATUS_LOGON_FAILURE

## Rezultati logjik, pasi xeon nuk është një përdorues i regjistruar në Domain

xeon @ miwheezy: sm $ smbclient -L w2003 -U hapat e mëparshëm
Vendosni fjalëkalimin e trancos: Domain = [FRIENDS] OS = [Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server = [Windows Server 2003 5.2] Sharename Type Koment --------- ---- ---------- - Ndarja e parazgjedhur e diskut në C $ IPC $ IPC në distancë IPC ADMIN $ Disk Remote Admin SYSVOL Disk Logon Pjesa e serverit 
  Disku i Tokës së Mesme   
  NETLOGON Ndarja e serverit të identifikimit të diskut Disku Domain = [SHOKRIT] OS = [Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server = [Windows Server 2003 5.2] Komenti i serverit --------- ------- PRECISE Samba 3.6.3 .2003 W2003 Master i Grupit të Punës --------- ------- SHOKENT WXNUMX

## Shikoni tierramedia e burimeve të ndara

xeon @ miwheezy: sm $ smbclient // w2003 / toka e mesme -U elrond
Vendosni fjalëkalimin e elrond: Domain = [FRIENDS] OS = [Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server = [Windows Server 2003 5.2] smb: \> dir NT_STATUS_ACCESS_DENIED listë \ * smb: \> dalje

## Logjike !!!. Edhe pse elrond është një administrator, ai nuk ka leje për burimin.

xeon @ miwheezy: sm $ smbclient // w2003 / toka e mesme-hapa hapa
Vendosni fjalëkalimin e trancos: Domain = [FRIENDS] OS = [Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server = [Windows Server 2003 5.2] smb: \> dir. D 0 Sht Kor 20 16:58:54 2013 .. D 0 Sht Kor 20 16:58:54 2013 Dosja e Pipin D 0 Sht Kor 13 13:01:46 2013 Hawaii.Pesë-0.2010.S01E01.HDTV.XviD. Avi A 366793752 E martë 21 shtator 22:51:12 2010 Hawaii.Five-0.2010.S01E01.HDTV.XviD.srt A 63362 Wed Sht 22 14:03:40 2010 40915 blloqe me madhësi 262144. 29215 blloqe në dispozicion smb: \> provë mkdir NT_STATUS_ACCESS_DENIED duke bërë direktoriumin \ test smb: \> daljen në direktori

## Mos harroni se hapat kanë vetëm leje leximi

xeon @ miwheezy: sm $ smbclient // w2003 / toka e mesme-tubacioni U
Vendosni fjalëkalimin e pipin: Domain = [FRIENDS] OS = [Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server = [Windows Server 2003 5.2] smb: \> dir. D 0 Sht Jul 20 16:58:54 2013 .. D 0 Sht Kor 20 16:58:54 2013 Dosja e Pipin D 0 Sht Kor 13 13:01:46 2013 Hawaii.Pesë-0.2010.S01E01.HDTV.XviD. Avi A 366793752 E martë 21 shtator 22:51:12 2010 Hawaii.Five-0.2010.S01E01.HDTV.XviD.srt A 63362 Wed Sht 22 14:03:40 2010 40915 blloqe me madhësi 262144. 29215 blloqe në dispozicion smb: \> mkdir provoni smb: \> dir. D 0 Diel Kor 21 14:21:30 2013 .. D 0 Diel Kor 21 14:21:30 2013 Dosja e Pipin D 0 Sht Kor 13 13:01:46 2013 Hawaii.Pesë-0.2010.S01E01.HDTV.XviD. Avi A 366793752 E martë 21 shtator 22:51:12 2010 Hawaii.Five-0.2010.S01E01.HDTV.XviD.srt A 63362 Wed Sht 22 14:03:40 2010 provë D 0 Diel Kor 21 14:21:30 2013 40915 blloqe të madhësia 262144. 29215 blloqe në dispozicion smb: \>? ? arkivi allinfo altname bllokon anulimin case_sensitive cd chmod chown mbyll del dir du echo dalje merrni getfacl geteas hardlink ndihmë historinë iosize LCD mbyllni lidhjen e shkronjave të vogla ls l maskën md mget mkdir më shumë mput më të reja të hapura posix_encrypt posix_open putwdir prompt shpejtë rd reget riemërtoj reput rm rmdir showacls vendosur setmode stat simlink tar tarmode përkthyer zhbllokuar vëllimin vuid wdel logon listconnect showconnect ..!       

## Lista e komandave dhe më poshtë, ndihmoni në një komandë ## Mos harroni se smbclient është si një klient ftp.

smb: \> ndihmoni të merrni HELP merrni: [emri lokal] merrni një skedar smb: \> dilni
xeon @ miwheezy: l $ ls -l
gjithsej 68 drwxr-xr-x 2 xeon xeon 4096 Kor 13 12:56 Desktop -rw-r - r-- 1 xeon xeon 63362 Kor 21 14:24 Hawaii.Five-0.2010.S01E01.HDTV.XviD.srt

## Në mënyrë efektive, skedari srt u kopjua në dosjen NGA E CILA NE FAKTUAR ## smbclient.

xeon @ miwheezy: man $ man smb.conf> samba.man
xeon @ miwheezy: l $ ls -l
gjithsej 420 drwxr-xr-x 2 xeon xeon 4096 Kor 13 12:56 Desktop -rw-r - r-- 1 xeon xeon 63362 Kor 21 14:24 Hawaii.Five-0.2010.S01E01.HDTV.XviD.srt -rw - r - r-- 1 xeon xeon 359814 21 Korrik 14 30:XNUMX samba.man
xeon @ miwheezy: sm $ smbclient // w2003 / toka e mesme-tubacioni U
Vendosni fjalëkalimin e pipin: Domain = [FRIENDS] OS = [Windows Server 2003 3790 Service Pack 2] Server = [Windows Server 2003 5.2] smb: \> vendosni samba.man duke vendosur skedarin samba.man si \ samba.man (10980,6 kb / s) (mesatarisht 10980,7 kb / s) smb: \> dir. D 0 Diel Kor 21 14:31:36 2013 .. D 0 Diel Kor 21 14:31:36 2013 Dosja e Pipin D 0 Sht Kor 13 13:01:46 2013 Hawaii.Pesë-0.2010.S01E01.HDTV.XviD. Avi A 366793752 E martë 21 shtator 22:51:12 2010 Hawaii.Pest-0.2010.S01E01.HDTV.XviD.srt A 63362 Wed Sht 22 14:03:40 2010 test D 0 E Diel Kor 21 14:21:30 2013 samba. Njeri A 359814 Sun Jul 21 14:31:36 2013 40915 blloqe me madhësi 262144. 29213 blloqe smb në dispozicion: \> dalje

## Le të provojmë komandën smbtree

xeon @ miwheezy: sm $ smbtree
Vendosni fjalëkalimin e xeon: FRIENDS \\ W2003 \\ PRECISE Samba 3.6.3 \\ PRECISE \ IPC $ IPC Shërbimi (Samba 3.6.3)
xeon @ miwheezy: sm $ smbtree -U legolas
Vendosni fjalëkalimin e legolas: AMIGOS \\ W2003 \\ W2003 \ NETLOGON Shpërndarja e hyrjes së serverit \\ W2003 \ tierramedia \\ W2003 \ SYSVOL Ndarja e serverit të hyrjes \\ W2003 \ ADMIN $ Remote Admin \\ W2003 \ IPC $ Remote IPC \\ W2003 \ C Ndarja $ e paracaktuar \\ PRECISE Samba 3.6.3 \\ PRECISE \ IPC $ IPC Shërbimi (Samba 3.6.3)

## Vëzhgoni daljen me përdoruesit e regjistruar dhe të paregjistruar

Përmbledhje

 • Gjithmonë rekomandohet të ekzekutohen komandat me kredencialet e një përdoruesi të regjistruar në domen edhe nëse kompjuteri i klientit nuk është i bashkuar me domenin. Sigurisht që ne duhet të dimë kredencialet e vërtetimit të atij përdoruesi ose të kemi llogarinë tonë të përdoruesit në domen.
 • Nga sa më sipër, rrjedh se NUK NOTSHT DETYRUESE T TO KENI MAKINN KLIENTE T UN BASHKUAR N A NJ D FUSHIN, përveç nëse duam të futemi në kompjuterin e klientit si përdorues domain. Në fakt, stacioni im i punës nuk është i bashkuar me domenin e kompanisë time.
 • Komandat marrë y vendos ato punojnë nga ndarja në dosjen lokale ose makinerinë e klientit nga e cila është thirrur smbclient.
 • Të njohësh të gjitha komandat e brendshme të smbclient, duhet të shtypim pikëpyetjen ?.
 • Nëse kryejmë të njëjtat operacione të mëparshme nga një kompjuter i bashkuar më parë në domen, rezultatet do të jenë të njëjta. Ne e kontrollojmë atë në tonë precize.amigos.cu.
 • Përdorimi i SmbClient shkon përtej asaj që kemi parë në artikull. Do ta shohim në postimet e ardhshme.
 • Edhe pse është e fortë për shumë iniciativë, Samba Suite kërkon studim personal. Jo të gjitha përgjigjet janë në artikuj në WWW Village. Dhe shumë prej tyre janë në gjuhën e Shekspirit.
 • Mos u dekurajoni në gabimin e parë. Nëse mësojmë se si të përdorim Samba Suite, do të mësojmë shumë për rrjetet SMB / CIFS dhe në veçanti, për rrjetet e Microsoft.

Në fund, ekzekutoni në Nautilus ose një shfletues tjetër skedari smb: // pipin @ w2003 / toka e mesme, për të vendosur një lidhje me atë burim. Mundohuni të hapni skedarin .avi me VLC dhe pastaj me Totem. Merrni përfundimet tuaja.

Dhe kjo është ajo për sot, miq. Deri në aventurën tjetër !!!.

LAN-i im:

smb-iii-02


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

24 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Sony dijo

  Kam një pyetje, konfiguroj samba në Debian 7, por kur futem në dosjen e përbashkët duhet të kërkoj gjithmonë fjalëkalimin, si ta bëj atë?

  1.    Federico A. Valdes Toujague dijo

   A ndahet dosja në Wheezy vetë ose në një kompjuter të largët? Nëse ndahet në ekip me Wheezy, ju keni qenë përpara disa artikujve. 🙂

   1.    Sony dijo

    Në të vërtetë dosja ndahet në Wheezy

 2.   Antonio Galloso dijo

  Postim shumë i mirë, unë përdor smbpasswd për të ndryshuar fjalëkalimin në domenin e Windows dhe për të hyrë në postën time të opinionit nga kompania përmes firefox, por nuk përdor aspak winbugs.

  smbpasswd -r domain-këtu -U userID-këtu

  1.    Federico Antonio Valdes Toujague dijo

   Faleminderit per koment !!!

 3.   hënë dijo

  Dridhje të mira Antonio !! Ka shumë informacione në internet në lidhje me samba, por unë e shënoj këtë për faqeshënuesit. Përshëndetje nga jugu.

 4.   st0rmt4il dijo

  Material cilësor, diçka që nuk shihet çdo ditë dhe më pak në këtë mënyrë.

  Thjesht mirënjohës

  Përshëndetje!

 5.   eliotime3000 dijo

  Udhëzimi është shumë i mirë, megjithëse kam një pyetje nëse do të jetë në përputhje me versionet e Windows Server me kernel 6.X (përkatësisht Server 2008 dhe Server 2012).

  1.    Federico Antonio Valdes Toujague dijo

   Përshëndetje @eliotime !!!. Me përpjekjen asgjë nuk humbet. Kriteri më i mirë i së vërtetës është praktika. Tani, nëse nuk gaboj, versioni 2003 i Lan Manager është 5.0. Ju e dini që Microsoft ju jep pak siguri në këmbim të errësirës. Unë mendoj se nëse Microsoft po mendonte seriozisht përputhshmërinë e prapambetur, ajo duhet të funksionojë njësoj për serverat 2008 dhe 2012.

   Tani pyes veten nëse në këto kohë moderne të Linux, është e nevojshme të përdoren serverat Windows 2008 ose 2012, për të ofruar shërbime në një LAN biznesi? Vini re se NUK them për Fshatin WWW !!! 🙂

 6.   Lojra dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm mik, diçka e tillë nuk shihet me kaq hollësi çdo ditë.

  Kjo më pëlqeu dhe do ta ruaj, për ta rishikuar më me qetësi kur të kem kohë.

 7.   Federico A. Valdes Toujague dijo

  Faleminderit të gjithëve për komentet tuaja !!!.

 8.   mario dijo

  Përshëndetje, artikulli dhe i gjithë seria samba janë shumë të mira!
  Unë kam probleme në përpjekjen për t'u lidhur me dosjet dhe printerët e përbashkët në win8, që nga samba 3.4.9.
  Çështja është se ajo më jep një mesazh (duke përdorur -d 7 për korrigjimin e gabimeve në rreshtin e komandave smbclient) që thotë:

  Hyrja në SPNEGO dështoi: parametër i pavlefshëm

  Epo, nuk e kuptoj vërtet se çfarë duhet të bëjmë
  për të konfiguruar mirë SPNEGO.
  A mund të jepni ndonjë qartësi për këtë?

 9.   Federico Antonio Valdes Toujague dijo

  Mbështetja për SPNEGO u përfshi në versionin Samba 3.6.0. Në Debian 7 "Wheezy" versioni Samba është 3.6.6-6, ndërsa në Ubuntu 12.04 "Precise" është 3.6.3-2ubuntu2. Të dy mbështesin SPNEGO.

  Negocimi i thjeshtë dhe i mbrojtur me GSS-API (SPNEGO)

  Qëllimi i protokollit SPNEGO është të lejojë klientin dhe serverin të negociojnë një mekanizëm sigurie për vërtetimin. Kërkesat që protokolli duhet të plotësojë tregohen në RFC2478, dhe përdorin "argumentet" pasi ato janë ndërtuar sipas rekomandimit të ASN.1 DER. DER i referohet "Rregullave të Kodit të Dalluar" ose Rregullave të Kodifikimit të Dalluar. Ata i referohen një sërë rregullash për krijimin e kodimeve binare në një mënyrë që është e pavarur nga platforma e përdorur. Samba ka mbështetje për SPNEGO.

  1.    mario dijo

   Faleminderit Federico,
   përfundoni duke modifikuar smb.conf me rreshtin:
   përdorimi i klientit spnego = jo

   dhe pastaj lidhjet rrjedhën normalisht midis samba / gotave dhe
   printer i përbashkët në Windows8.

   Ndërsa më thoni, mbështetja e plotë e spnego-s është nga samba 3.6
   dhe unë jam duke përdorur samba 3.4.9 ... kështu që vendosa të mos përdor spnego nga serveri samba
   (i cili vepron si klient me printerin në win8).

   Zgjidhet

   1.    Gjergji dijo

    pershendetje shoku kam samba vesion 3.0.33-3.40.el5_10
    dhe kjo nuk më lidh me një makinë me win8.1
    U përpoqa të shtoja vijën spnego dhe nuk funksionoi, mund të më ndihmoni faleminderit

 10.   elav dijo

  Artikull i shkëlqyeshëm ..

  1.    fiko dijo

   Faleminderit koleg

 11.   dreq dijo

  Artikull i mirë

 12.   otkmanz dijo

  Mirë!
  Doja t'ju pyesja diçka nëse nuk është shqetësuese, do t'ju tregoj.
  Në radhë të parë, udhëzuesit për të mësuar samba pak nga pak janë vërtet të mrekullueshëm, dhe megjithëse nuk i kam kuptuar gjithçka (sepse mund të thuash që unë jam një fillestar në temën e rrjeteve hahaha), kam mësuar shumë, kështu që së pari unë desha t'ju tregoj se jane te mrekullueshme!

  Pyetja është si vijon, pasi ju kam thënë në lidhje me rrjetet, unë i kuptoj bazat, unë di se si të llogarit rrjetet në binare, nën-rrjeta, tema e gateways, etj (Tani unë jam duke praktikuar në klasë me temën e Cisco Packet Gjurmues, në rast se e dini hahaha), por unë dua të mësoj më shumë, sepse unë jam me të vërtetë i apasionuar pas rrjeteve.
  Ku do të më këshillonit të filloja të lexoja për të mësuar më shumë? Unë do të doja të kuptoja më mirë temën e Samba!
  Përshëndetje dhe faleminderit për kohën tuaj!

  1.    federico dijo

   Faleminderit për leximin e artikujve të mi dhe për vlerësimin tuaj! Unë mendoj se së pari duhet të pyesni veten nëse do t'i përkushtoheni LAN-it të Ndërmarrjes ose të një lloji tjetër, ose WAN -Internet-, sepse ato kanë dallimet e tyre. Në rastin tim unë di më pak për Rrjetet e Biznesit dhe i përqendroj artikujt e mi tek ato pasi mund të shihni nëse i vizitoni pjesën tjetër të tyre në https://blog.desdelinux.net/author/fico, ose në http://humanos.uci.cu/author/federico. Nëse vendosni për LAN të Ndërmarrjeve, një pikënisje e mirë është libri nga Joel Barrios Dueñas "Konfigurimi i serverit me GNU / Linux" në http://www.alcancelibre.org.

   Ky është rekomandimi im dhe Përshëndetje.

   1.    otkmanz dijo

    Mirë!
    Faleminderit shumë për përgjigjen në komentin tim!
    Kam menduar dhe mendoj se do të doja vërtet t'i përkushtohesha Enterprise LAN, megjithëse nuk kam marrë ende një vendim të prerë, por mendoj se do të doja të filloja të mësoja për të.
    Nga ana tjetër, unë kam shikuar lidhjet që më keni dhënë, sidomos atë të fundit, dhe kam shkarkuar librin mbi Konfigurimin e serverave me GNU / Linux, më duket një rekomandim i shkëlqyeshëm për të filluar, unë kam shikova indeksin dhe vërtet besoj se mund të mësoja shumë edhe pa ditur shumë për këtë temë, kështu që tashmë kam filluar ta lexoj!
    Përshëndetje dhe faleminderit shumë për këshillën / përgjigjen tuaj !!

 13.   milton dijo

  Unë kam një samba ubuntu 1504 si server aplikimi në foxproxw me samba. por kur një përdorues nga komandat e aplikacionit për të shtypur një tastierë cmd del dhe nuk shtyp asgjë.

 14.   qartë dijo

  Shok shpresoj se mund ta lexosh shqetësimin tim është se jam përpjekur prej ditësh që të jem në gjendje të ndaj skedarin squid3 që është në var / log / squid3 për të qenë në gjendje të konfiguroj sharrën në atë drejtim që do të thotë në proxy tim dhe të jetë në gjendje të analizojë gjurmët dhe ka qenë e pamundur për mua. Unë e shpjegoj
  Montoni një proxy në linux unbuntu 14.04 dhe instaloni samba për të ndarë sigurisht me kufizimet përkatëse, hyrni në skedarin që është në var / log / squid3 dhe unë do të hyj në qasjen e kallamarit.log pasi sharra më kërkon një rrugë në rrjet i regjistrit që do të lexojë dhe kështu do të kryejë një analizë të regjistrit të përfaqësuesit, por është bërë një odise dhe nuk di çfarë të bëj pasi që jam në një domen windows dhe nuk di si ta bëj atë skedari mund të ndahet
  Unë vetëm kam për të parë burimin e përbashkët në dritare, ai kërkon mua për një leje dhe kur vendos përdoruesin që beson në samba, nuk më lë të arrij el
  Çfarë të bëj shoku im?
  Unë do ta vlerësoja nëse më ndihmoni sa më shpejt që të jetë e mundur. Unë nuk e di nëse mund të kthehem në këtë sit kështu që të lë emailin tim për të kontaktuar
  qartë614@gmail.com

 15.   Blab dijo

  Kam montuar një Ubuntu 18 në një mjedis domain si "server anëtar", kam nevojë që klientët e Windows të kenë mundësi të hyjnë në një dosje të përbashkët nga Ubuntu, duke përdorur kredencialet e tyre të domenit.

  Unë mund ta shoh burimin, por ai jep "leje të refuzuar" edhe pse unë tashmë i dhashë hyrje nga skedari smb.conf