Si të mësoni një gjuhë duke përdorur softuer të lirë - pjesa 1

kjo artikull do të jetë i parë një serie në të cilën do të shpjegoj si të mësoni një gjuhë të re në një mënyrë argëtuese dhe duke përdorur softuer falas. Nuk është vetëm një metodë tjetër, por Metoda më e mirë që di të mësoj një gjuhë, të cilën e kam provuar dhe që ka avantazhin e shtuar se bazohet plotësisht në mjete falas dhe të hapura.


Nëse mendoni se programe si Rosetta ose Livemocha ose Shërbimet në internet Busuu janë mjetet ose metodat më të mira për të mësuar një gjuhë të re, ju siguroj që do të ndryshoni mendim.

Gjatë këtij mësimi të gjerë, të cilin për arsye praktike vendosa ta ndaj në disa pjesë, ne do të analizojmë disa mjete që do t'ju ndihmojnë në aspekte të ndryshme të përfshira kur mësoni një gjuhë.

Para se të filloni

Një praktikë e rekomanduar para se të filloni të studioni ndonjë gjuhë është të mësoni gjuhën Alfabeti Fonetik Ndërkombëtar (IPA, për shkurtesën e saj në anglisht). Ky alfabet ju lejon të dini shqiptimin e saktë të çdo fjale në çdo gjuhë. Në fakt, ju mund të keni vërejtur, në një pjesë të madhe të fjalorëve, shqiptimi i tij shfaqet i shkruar në këtë alfabet pranë secilës prej fjalëve.

Kështu, për shembull, kur shikojmë referencë fjalësh fjala franceze "maison", paraqitet si vijon: maison [mƐzÕ] dhe më pas përkufizimet e ndryshme. Ata simbole të rralla pranë fjalës tregojnë, siç e thamë tashmë, shqiptimin e saj të saktë në IPA.

Ndërsa ende besoj se të mësuarit e IPA-së është thelbësore, sot është më pak e nevojshme falë shumë mjeteve për shndërrimin e tekstit në të folur (TTS ose Teksti në Fjalim). Ekzistojnë disa mjete falas për këtë, të cilat tashmë i kemi analizuar në thellësi në raste të tjera (Neni 1, Neni 2) Ju gjithashtu mund të përdorni Google Translator për të kthyer tekstin në të folur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni në butonin në formën e altoparlantit, poshtë hapësirës ku futet teksti që do të përkthehet.

Gramatikë

Gramatika është ajo pjesë e të mësuarit të një gjuhe që pothuajse të gjithë e urrejnë. Sidoqoftë, është një aleat i shkëlqyeshëm pasi e bën shumë më të lehtë detyrën e të mësuarit të një gjuhe. Në vend që të mësojmë fjalë të vetme, ne mësojmë t'i përdorim ato së bashku dhe të kuptojmë ndërlidhjen e tyre. Kjo lejon, për shembull, që duke mësuar përemrat relativë ne mund t'i kuptojmë ato së bashku, si një e tërë, duke përmirësuar kështu kuptimin tonë për to dhe aftësinë për t'i mbajtur mend dhe për t'i përdorur ato në mënyrë korrekte.

Për të mësuar gramatikën, si dhe bashkimin e foljeve, dy aspekte themelore kur mësoni ndonjë gjuhë, ka me qindra faqe në internet, veçanërisht nëse ato janë gjuhë të njohura si anglisht, spanjisht, frëngjisht, kinezisht, etj.

Pra, në këtë pikë, nuk ka shumë mjete falas që mund të na ndihmojnë pasi që edhe pse nuk mund të bëjmë pa gramatikë, nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta mësuar atë përveç njohjes së rregullave të saj. E njëjta gjë ndodh me bashkimin e foljeve të rregullta: përgjithësisht duhet të mbani mend rregullat e bashkimit për secilën mbaresë dhe secilën kohë të foljes.

Lista e shpeshtë e fjalëve

Listat e fjalëve të shpeshta në një gjuhë, pa marrë parasysh cilat, janë një burim shumë i rëndësishëm i të mësuarit. Pse Për arsyen e thjeshtë se një numër relativisht i vogël fjalësh përdoren vazhdimisht në të gjitha gjuhët, dhe nëse fillimisht i njihni ato fjalë, atëherë fuqia juaj e leximit dhe e të kuptuarit do të përmirësohet në mënyrë dramatike, pasi keni konsumuar një sasi modeste për këtë. të kohës

Ka studime, për shembull, që thonë se 2000 fjalët e para më të përdorura në anglisht përbëjnë afërsisht 80% të teksteve që do të gjeni. Kjo do të thotë që nëse i dini ato fjalë, ndoshta do të kuptoni pjesën më të madhe të tekstit.

Lidhur me këtë pikë, është interesante të përmendet se studimet më serioze mbi "disponueshmërinë leksikore", të cilat kërkonin të planifikonin shpejt dhe me efikasitet mësimin e një gjuhe si gjuhë të huaj, bëjnë dallimin midis fjalëve të shpeshta dhe fjalëve të disponueshme.

Fjalët e shpeshta azhurnohen në çdo situatë komunikimi, pavarësisht nga tema e diskutuar (prandaj quhen edhe matematikë). Nga ana tjetër, fjalët e disponueshme përdoren shpesh, por azhurnohen vetëm me stimuj tematikë në situata specifike komunikuese, në të cilat është e nevojshme të transmetohet informacion mbi një temë të caktuar (ato quhen tematike sepse varen nga tema).

Forshtë për këtë arsye që është e rëndësishme të gjesh burime të MIRA të fjalëve të shpeshta, të cilat përmbajnë jo vetëm "fjalët e zakonshme" (matematikë) por edhe disa nga "fjalët e disponueshme" (ose tematike).

Wikipedia është një burim i shkëlqyeshëm për gjetjen e "listave të fjalëve të nxehta" për gjuhën që po kërkoni të mësoni. Në disa raste, ai madje ka renditje të shumëfishta, që vijnë nga burime të ndryshme (titra filmash, Wiktionary, Project Gutenberg, etj.).

Teknika e zhytjes

Metoda më e mirë për të mësuar një gjuhë është e njëjta që keni përdorur kur keni qenë i vogël për të mësuar gjuhën tuaj amtare: zhytja. Kjo do të thotë që ju duhet të përpiqeni të mendoni, flisni, lexoni, shkruani ... me një fjalë, të bëni gjithçka në atë gjuhë. Forshtë për këtë arsye që shumë thonë se mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë është duke udhëtuar në një vend të huaj. Pikërisht atje dikush detyrohet të përdorë gjuhën, pavarësisht nga gabimet që komentohen, ashtu si bëmë kur ishim fëmijë.

Për fat të mirë, ka disa mjete për të mësuar gjuhë duke përdorur këtë teknikë. Më e "natyrshmja" nga këndvështrimi im është përdorimi i shtesave për Firefox ose Chrome. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse shumë nga ato që lexoni janë në Internet, gjë që është shumë e zakonshme sot pasi kalojmë shumë kohë duke shfletuar internetin: duke lexuar lajmet, duke kontrolluar email, duke kërkuar informacion, etj.

Në Chrome kemi Zhytja në gjuhë, një shtesë që ndryshon disa fjalë dhe fraza në faqen që po shikojmë dhe i përkthen ato në gjuhën e zgjedhjes suaj. Edhe pse ky mjet nuk është plotësisht zhytës, ai na lejon të mësojmë fjalë natyrshëm dhe pothuajse pa e kuptuar. Në Firefox, një rezultat i ngjashëm mund të arrihet duke përdorur një shtesë të quajtur Vendpushim.

Për të arritur një përvojë më të plotë gjithëpërfshirëse, unë rekomandoj një mjet shumë më kompleks, por edhe shumë të fuqishëm të quajtur Të mësuarit me Tekste (ose LWT).

Të mësuarit me Tekste

Ideja prapa këtij programi është shumë e thjeshtë: mënyra më e mirë për të mësuar një gjuhë të re është duke lexuar… dhe nëse është me ndihmën e këtij programi, shumë më mirë.

Supozoni se jemi duke lexuar një libër. Zakonisht, kur jemi duke mësuar një gjuhë të re, ajo që bëjmë është të nënvizojmë fjalët që nuk i dimë dhe pastaj i kërkojmë në fjalor. Në fund, ne bashkojmë një listë me fjalët e reja dhe kuptimet e tyre dhe përpiqemi t'i memorizojmë ato në një farë mënyre.

LWT është përgjegjëse për lehtësimin e këtij procesi. Ideja është që të kopjoni një tekst nga uebi dhe ta ngjisni atë në program. Më vonë, kur "studiojmë" tekstin, duhet vetëm të klikojmë mbi fjalët që nuk i dimë për të shtuar përkufizimin e tyre. Kjo do të ushqejë listën tonë të fjalëve të reja, por gjëja më interesante është se ato do të shfaqen automatikisht të shënuara në tekstet vijuese që i ngjisim në LWT dhe ne do të jemi në gjendje të përdorim kuptimin e tyre ndërsa lexojmë. Disavantazhi i vetëm që gjeta tek ky sistem është se, tani për tani, ai nuk njeh variantet e fjalëve (gjinia, numri, bashkimi i foljeve, etj.), Kështu që secila prej varianteve konsiderohet një fjalë e ndryshme (për shembull: "shtëpi", "shtëpi", etj.).

Duhet të theksohet se LWT ju lejon të kërkoni automatikisht në 2 fjalorë të ndryshëm dhe gjëja e mahnitshme është se ata mund të jenë ata që na pëlqejnë më shumë. Për ta bërë këtë, ju lejon të konfiguroni URL-në e kërkimit të fjalorëve. Gjithashtu, sikur të mos mjaftonte kjo, ju lejon të përktheni një fjali duke përdorur Google Translator. Ky është një opsion i mirë kur konteksti i një fjale ka shumë rëndësi për të kuptuar kuptimin e saj të vërtetë.

Po kështu, LWT ju lejon të bashkëngjitni një audio në secilin prej teksteve. Në këtë mënyrë, nëse kemi një audio dhe transkriptimin e tij, mund të lexojmë një tekst ndërsa e dëgjojmë. LWT madje lejon avancimin e audios dhe na çon me saktësi të mjaftueshme në vendin e tekstit përkatës. E vetmja gjë që mungon për t'u bërë një mjet i përsosur do të ishte aftësia për të ndryshuar shpejtësinë e riprodhimit, e cila është shumë e dobishme në rast se personi që lexon tekstin e bën atë shumë shpejt.

Duhet të theksohet se një burim i audios + transkriptimeve për t'u marrë parasysh është LingQ. E shoh disi të kufizuar, pasi preferoj tekste më të gjata, por është një alternativë e mirë për ata që sapo kanë filluar.

Më në fund, LWT ka një seksion për të mësuar fjalët duke përdorur metodën "përsëritja në distancë" (përsëritje në hapësirë) Me një fjalë, kjo metodë bazohet në sistemin e vjetër të kartave (në të cilin vendosim fjalën që duhet mësuar në njërën anë dhe kuptimin në anën tjetër) me ndryshimin se frekuenca me të cilën i shohim bazohet në rregullat mnemonike të cilat do t'i diskutojmë më në thellësi në kapitullin tjetër, kur flasim për Anki.

Në terma të përgjithshëm, LWT ju lejon të shtoni tekste, të shtoni fjalë dhe përkufizimet e tyre, të dëgjoni tekstet dhe shqiptimin e fjalëve, të rilexoni tekste duke hyrë shpejt në përkufizimet e fjalëve dhe të shihni ndërsa lexojmë cilat fjalë i dimë më shumë dhe cilat më pak. Sikur të mos mjaftonte e gjithë kjo, kjo ju lejon të mësoni fjalët bazuar në rregulla mnemonike. Eshtë e panevojshme të thuhet, ajo mbështet SHUMY gjuhë dhe lejon të shtoni jo vetëm fjalë, por edhe fraza dhe shprehje, duke përfshirë për të gjithë kontekstin ose fjalinë në të cilën u shtua fillimisht.

Për të kuptuar më mirë potencialin dhe funksionimin e tij të vërtetë, sugjeroj të shikoni videon e mëposhtme.

Instaloni LWT

LWT është softuer i lirë dhe bazohet në teknologji falas si HTML, CSS, Javascript, JQuery, etj. Kjo ka përparësitë e saj, jo vetëm "etike" por edhe praktike. Duke qenë një shërbim në internet, ai mund të përdoret nga çdo sistem operativ. Sidoqoftë, për të njëjtën arsye, kërkon përdorimin e një serveri web për të funksionuar.

Këtu alternativat janë dy:

a) konfiguroni një server në internet, i cili do të na lejojë të kemi qasje në LWT nga çdo makinë, kudo në botë. Për më shumë udhëzime se si ta bëni këtë, unë sugjeroj të lexoni Uebfaqja zyrtare e LWT.

b) konfiguroni një server lokal, i cili do të na lejojë të kemi qasje në LWT nga çdo kompjuter ose pajisje e lidhur me rrjetin tonë lokal.

Në rastin tim të veçantë, opsioni b) është ai që i përshtatet më mirë nevojave të mia.

Instaloni një servidor web në Linux është gjëja më e lehtë në botë:

1. - download XAMPP për Linux.

2. - Zbërtheni në dosjen / opt

tar xvfz xampp-linux-1.8.1.tar.gz -C / zgjedh

3. - Filloni XAMPP. Kjo do të fillojë Apache dhe MySQL.

fillimi i sudo / opt / lampp / lampp

Duhet të shfaqet një mesazh si më poshtë:

Fillimi i XAMPP 1.8.1 ... LAMPP: Fillimi i Apache ... LAMPP: Fillimi i MySQL ... LAMPP filloi.

Nëse e konsiderojmë të nevojshme, mund të krijojmë një lidhje të butë për të lehtësuar ekzekutimin e saj:

ln -s / opt / lampp / lampp / usr / bin / xampp

Kështu, do të jetë e mjaftueshme për të ekzekutuar fillo sudo xampp pa pasur nevojë të mbani mend vendndodhjen tuaj.

En Hark dhe derivatet, është e mundur të instaloni XAMPP duke përdorur të njëjtën procedurë, megjithëse ekziston një metodë më e thjeshtë:

yaourt -S xampp

dhe pastaj

fillo sudo xampp

Për të verifikuar që gjithçka funksionon si duhet, thjesht hapni shfletuesin tuaj të Internetit dhe shkruani: localhost. Ne duhet të shohim faqen e konfigurimit të XAMPP.

Faqja kryesore e XAMPP.

4. - Më në fund e vetmja gjë që mungon është shkarkoni LWT, zbërthejeni atë dhe kopjojeni atë në dosjen htdocs brenda direktorisë ku është XAMPP (/ zgjedhin / lampp)

Ju mund të shkëputni skedarin nga rreshti i komandës

zbërthe sudo lwt_v_1_4_9.zip -d / opt / lampp / htdocs

ose duke përdorur FileRoller ose të ngjashme.

5. - Riemërtoni skedarin Connect_xampp.inc.php

mv lidh_xampp.inc.php lidh.inc.php

6. - Unë hapa shfletuesin tuaj të internetit dhe shkruaj: localhost / lwt. Voila!

Në rast gabimi, sugjeroj të lexoni udhëzuesin e instalimit LWT.

Përdorni LWT

LWT është mjaft intuitiv dhe nuk ka nevojë për shumë shpjegime.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të verifikoni që gjuha që duam të mësojmë është e shënuar në seksion Gjuhët e Mia. Nëse jo, thjesht klikoni Gjuhë e Re. Pastaj, duhet të zgjedhim vetëm gjuhën që duam të mësojmë si të paracaktuar. Për ta bërë këtë, klikoni në shenjat e gjelbra që shfaqen pranë gjuhës.

Pastaj, ju duhet të hyni në menuja kryesore> Tekstet e Mia> Teksti i ri për të shtuar tekste të reja. Pasi të jetë shtuar teksti, klikoni në ikonën në formë libri. Qëndruar mbi ikonë thotë Lexoj. Pikërisht, duke klikuar do të hapet teksti dhe ne mund të fillojmë të shtojmë termat shumë lehtë duke klikuar mbi fjalët.

Para se të filloj të shtoj përkufizime me dorë, rekomandimi im është, siç thashë në fillim, të përdoren lista të shpeshta fjalësh. Sigurisht që mund të vazhdojmë të shtojmë fjalë të reja më vonë.

Kjo nuk është e detyrueshme, por një rekomandim i thjeshtë. Ju nuk duhet ta bëni këtë për të përdorur LWT. Sidoqoftë, është në përputhje me atë që thamë në fillim të këtij artikulli: nëse filloni duke mësuar fjalët më të përdorura, me siguri do të jeni në gjendje të kuptoni tekstet në gjuhën që po mësoni shumë më shpejt.

Për të importuar listat e shpeshta të fjalëve në LWT, është e nevojshme të ktheni listat e disponueshme në Wikipedia ose të tjera në skedarë teksti të ndarë me presje (CSV). Për më shumë informacion se si ta bëni, sugjeroj të lexoni Uebfaqja zyrtare e LWT, sidomos seksioni Kushtet e importit.

Çfarë po vjen, çfarë po vjen ...

Për të shqetësuarit, ne parashikojmë që në kapitujt vijues Do të shohim mjete të tjera shumë të fuqishme për të mësuar një gjuhë të re, midis të cilave spikat Anki. Gjithashtu, ne do të shohim se si të sinkronizojmë LWT dhe Anki.

Mos harroni të lini komentet tuaja, si dhe çdo rekomandim dhe / ose përvojë me programe të tjera për të shtuar në kapitujt vijues.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

32 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Njeri i varfër dijo

  Kjo metodë nuk ka funksionuar për mua në Debian Wheezy, gabimi i mëposhtëm më ndodh si të tjerët pas instalimit të XAMPP: Gabim Fatal, nuk mund të gjej skedarin: "connect.inc.php". Ju lutemi riemërtoni skedarin e saktë «Connect_ [servertype] .inc.php» në «connect.inc.php.

  Atëherë mund të riemërtohet skedari i mësipërm dhe të merret gabimi i mëposhtëm: Gabim i lidhjes DB (MySQL nuk funksionon ose parametrat e lidhjes janë të gabuar; filloni MySQL dhe / ose skedarin e saktë «connect.inc.php») ……….

  Askund nuk i gjejnë këto gabime, pas disa orësh unë do të provoj një metodë tjetër që është në forumet LWT, nëse jemi me fat.

  Përshëndetje.

  1.    Nestor dijo

   Ju lutemi riemërtoni skedarin e saktë "connect_ [servertype] .inc.php" në "connect.inc.php"

   Riemërtoni skedarin "connect_xampp.inc.php" në "connect.inc.php"

  2.    neysonv dijo

   pershendetje @PoorMan nuk e di nese ne fund e keni zgjidhur problemin por per dike qe i ndodh, nese e ndihmon do ta zgjidh keshtu
   cd / opt / lampp / htdocs /
   dhe tani ne ndryshojmë emrin e skedarit
   mv lidh_xampp.inc.php lidh.inc.php
   regards

 2.   Naço Rdz dijo

  Një artikull shumë interesant, do të më ndihmojë të përsos anglishten time dhe të mësoj një gjuhë tjetër. Gjëja më e mirë është që ju të mund të mësoni në çdo kohë, unë do të vazhdoj të monitoroj pjesën tjetër të botimeve

 3.   Alexa Fuentes dijo

  Mësimi i një gjuhe të huaj është një domosdoshmëri dhe një përfitim i madh për njerëzit e të gjitha moshave. Unë jam një nga ata që mendoj se mënyra më e mirë për ta mësuar është në vendin amtare. Por shumë besojnë se kjo është e shtrenjtë, por dikush mund të studiojë si një au pair që kujdeset për fëmijët e një familjeje, duke marrë një rrogë dhe përfitime të tjera. Në Kolumbi e di se ka programe au pair në Medellín dhe Bogotá.

 4.   Orlando dijo

  Faleminderit për tutorialin, instalimin e xampp pa probleme, por LWT duket se ka dështuar pasi apachem thotë se "objekti nuk ndodhet", unë tashmë e rifillova xampp por asgjë akoma.
  Zinxhiri më kërkoi të zëvendësoja disa skedarë dhe u dha mundësia ALL
  A do të ishte kështu?

  Falënderim

  1.    neysonv dijo

   Thjesht duhej të godisje të GJITHA. na tregoni saktësisht se çfarë ju tregon kur vendosni localhost në shfletuesin ???

 5.   Le të përdorim Linux dijo

  Nuk duhej të kishte zëvendësuar asnjë skedar ... jo se mbaj mend.

  1.    neysonv dijo

   Në rastin tim, po, sepse kishte dosje në / opt / lampp / htdocs që përputheshin me ato në zip lwt

 6.   Helena_ryuu dijo

  shumë interesante, pres me padi postimet e radhës, por kam një pyetje, a është e sigurt të instaloni atë server në kompjuterin tuaj? =. = Unë nuk di shumë për XAMPP

  1.    neysonv dijo

   siç e kuptoj që serveri mund të aksesohet nga kompjuterë të tjerë në të njëjtin rrjet, megjithëse nuk di si ta bëj. dhe ky do të ishte rreziku maksimal është të thuash se të tjerët e kuptojnë që je duke mësuar një gjuhë të re.

 7.   Le të përdorim Linux dijo

  A jeni siguruar që të shkarkoni LWT dhe ta kopjoni atë në drejtorinë htdocs? Nëse është kështu, kontrolloni dokumentacionin LWT: http://lwt.sourceforge.net/
  Gëzuar! Paul.

 8.   Lautaro dijo

  Faleminderit shumë Pablo,

  Unë e kisha bërë atë, por ju mund të shihni se diçka nuk ishte në rregull.

  Unë tashmë e korrigjova atë dhe mora të njëjtin problem si Holman Calderón, dhe me atë që i shpjegoi atij, ti gjithashtu e zgjidh atë.

  Edhe njëherë faleminderit, të fala
  Lautaro

 9.   Lautaro dijo

  Faleminderit Pablo, localhost punon për mua, unë hyj në faqen xampp, ajo që nuk funksionon për mua është LWT, kur ekzekutoj localhost / lwt

  Përshëndetje dhe thanks.

 10.   javier dijo

  Përshëndetje extension Shtesa «zhytja në gjuhë» nuk ka mundësi të zhyteni ju në anglisht pasi gjuha nuk është e disponueshme pavarësisht se është më e studiuara në botë. Sido që të jetë, ideja është shumë interesante, shpresoj të zbatohet në të ardhmen.

  të fala

  1.    frymëzim dijo

   Përshëndetje! E njëjta gjë më ndodh, por për të qenë me sistemin në anglisht si parazgjedhje, por kur vendos gjuhën time në spanjisht, opsioni për anglisht u shfaq në zhytje ...

 11.   Matthias dijo

  Teksti përmend "Përkthe me Google" si një mjet disa herë. Më duket se nuk është këshillë e mirë në një tekst me titull "Si të mësosh një gjuhë duke përdorur * softuer falas *"

 12.   Lautaro dijo

  Përshëndetje Pablo, së pari ju përgëzoj për tutorialin.

  Unë kam një problem, të gjitha hapat janë në rregull, por kur përpiqem të hyj http://localhost/lwt Kam një objekt që nuk ndodhet, gabimi 404.

  Ju lutem më jepni një dorë dhe më tregoni se çfarë po bëj keq.

  Faleminderit shumë

  të fala

  Lautaro

 13.   Holman Calderon dijo

  Kam një problem, pasi kam instaluar xampp, duke e ekzekutuar atë (me start), shkoj te firefox për të provuar me "localhost", më tregon gabimin vijues: "Gabim Fatal, nuk mund të gjej skedarin:" connect.inc.php ". Ju lutem riemërtoni
  skedari i saktë "Connect_ [servertype] .inc.php" në "connect.inc.php"
  ([servertype] është emri i serverit tuaj: xampp, mamp, ose easyphp).
  Ju lutemi lexoni dokumentacionin: http://lwt.sf.net«
  Çfarë mund të jetë? Faleminderit.

 14.   disqus_tpEoBzEB5V dijo

  pershendetje kam nje problem ne hapin 3; kur ta bej
  fillimi i sudo / opt / lampp / lampp
  unë marr
  Fillimi i XAMPP për Linux 1.8.1
  XAMPP: Një tjetër demon tjetër i serverit në internet po ekzekutohet.
  XAMPP: XAMPP-MySQL po ekzekutohet tashmë.
  XAMPP: XAMPP-ProFTPD po ekzekutohet tashmë.
  XAMPP për Linux filloi.

  Nuk e di nëse është sepse kam një server filxhan për të shtypur pdf-të. A mund të më thuash si ta rregulloj? Faleminderit paraprakisht dhe artikulli është i shkëlqyeshëm XD

 15.   katsuu dijo

  Përshëndetje, unë do të doja të kërkoja lejen tuaj për të kopjuar këto artikuj të mësimit të gjuhës, për një blog që kam në lidhje me mësimin e gjuhës (nga përvoja ime e studentit) Unë e gjeta këtë post të parë shumë të dobishëm dhe të punuar, natyrisht që unë do të citoj shprehimisht burimin e artikullit kjo është faqja juaj.

  Ky është blogu im që filloi me entuziazëm në rast se doni të kaloni

  http://torredebabel.eninternet.es/

  Unë jam një lexues i rregullt i blogut tuaj dhe natyrisht një përdorues i softuerit të lirë, por postimi i sotëm më ka emocionuar dhe më inkurajuar të shkruaj.

  Unë pres përgjigjen tuaj.

  Përshëndetje nga Spanja

 16.   Ghermain dijo

  Faleminderit, këto kontribute janë gjithmonë të mirëseardhura.

 17.   gerld3 dijo

  Shumë faleminderit shumë

  Shpresoj të më ndihmojë shumë!

 18.   GEMOX dijo

  Ma lexove mendjen !!! Thjesht po përpiqesha të mësoja anglisht, duke pritur kapitujt e tjerë

 19.   Javier Paredes dijo

  Unë mendoj se është një ide e shkëlqyeshme për të kapërcyer hendekun e pengesës gjuhësore

 20.   Gabriel de Leon dijo

  Ky është me të vërtetë mahnitës Pablo! Faleminderit që morët kohë dhe ndanë këto gjëra kaq të dobishme në jetën e përditshme. Disa kohë më parë, në një kurs intensiv anglisht, gjeta Mnemosyne në aplikacione portative, ishte një përvojë shumë e mirë, prandaj e rekomandoj.
  Përshëndetje!

 21.   Njeri i varfër dijo

  Epo unë kam arritur të drejtoj LWT, në ditët që vijnë ai më dërgoi një udhëzues mini për konfigurimin PHP, hehe, po sepse njeriu i dënuar nuk donte të kandidonte me asgjë.

  1.    frymëzim dijo

   Nëse mund ta ndani zgjidhjen tuaj, do të ishte mirë

 22.   Jose Luis dijo

  Shtë e qartë se teknologjia mbështet pothuajse gjithçka, dhe mësimi i një gjuhe është një shembull tjetër. Bashkimi i leximit të një libri së bashku me shqiptimin e treguar në audio është teorikisht baza e të mësuarit të një gjuhe të re, vetëm se nuk kam parë që kjo metodë përdoret shpesh, jo të paktën në sistemin tradicional që është ndarë gjithmonë që të dy.

 23.   emilio astier peña dijo

  Koment: një artikull i shkëlqyer ju faleminderit shumë

  2016